Αγωγή αποζημίωσης του ΕΔΟΕΑΠ κατά του Ελληνικού Δημοσίου για 71.235.247 ευρώ λόγω PSI

 

Αγωγή αποζημίωσης κατά του ελληνικού δημοσίου κατέθεσε στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Περίθαλψης δημοσιογράφων και εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης (Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης – ΕΔΟΕΑΠ).

Το ΕΔΟΕΑΠ ζητά το ποσό των 71.235.247 ευρώ ως αποζημίωση για την περιουσιακή ζημία που υπέστη από την υποχρεωτική ανταλλαγή τίτλων και ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που κατείχε την 9η Μαρτίου 2012 και η οποία ανέρχεται στο 80% περίπου της ονομαστικής αξίας των ομολόγων.

Η νομική βάση της αγωγής στηρίζεται στην παραβίαση της αρχής της ισότητας, εφόσον δεν παρέχεται αντιστάθμισμα για την υφιστάμενη ζημία, στην παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας και τέλος, στο άρθρου 22 παρ.5 του Συντάγματος που προβλέπει την κρατική υποχρέωση για προστασία της κοινωνικής ασφάλισης. Επικαλούνται επικουρικά και το άρθρο 1 του πρώτου πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ (προστασία της ιδιοκτησίας). Η αγωγή δε περιλαμβάνει και αίτημα για κήρυξη της απόφασης προσωρινά εκτελεστής. Να σημειωθεί ότι τη νομική εκπροσώπηση του ΕΔΟΕΑΠ έχουν αναλάβει οι καθηγητές κ.κ. Κώστας Χρυσόγονος και Δημήτριος Μέλισσας.

http://www.lawnet.gr/news/agogi-apozimiosis-tou-edoeap-kata-tou-ellinikou-dimosiou-logo-psi-27505.html

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.