Αναφορά της Ένωσης Αστυνομικών Βορείου Δωδεκανήσου για τα συμβαίνοντα στην Κω

Κυρία Εισαγγελεύ,

Σε συνέχεια της προφορικής μας ενημερωτικής παράστασης, της 11-8-2015, θεωρούμε υποχρέωσή μας να Σας υποβάλουμε την παρούσα, ζητώντας από την Ελληνική Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα ώστε αφενός μεν να αποτρέψει την άμεση και ευθεία απειλή για τα νόμιμα δικαιώματα της ζωής, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της υγείας ημών των αστυνομικών και των λοιπών πολιτών της Κω, που συνεπάγεται η τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Κω το χρονικό διάστημα των τελευταίων μηνών λόγω της αθρόας προσέλευσης παράτυπων μεταναστών και της αδυναμίας των κρατικών υπηρεσιών να ανταποκριθούν στην ταχεία διεκπεραίωση των απαραίτητων διαδικασιών, ώστε να απομακρυνθούν από την Κω, που έχουν ως συνέπεια ολόκληρη η πόλη της Κω (και οσονούπω και ολόκληρο το νησί) να έχουν κατακλυσθεί από χιλιάδες παράτυπους μετανάστες.

Η κατάσταση που επικρατεί σε διάφορα σημεία της Κω και κυρίως στο χώρο προσωρινής διαμονής των μεταναστών στο ξενοδοχείο “Captain Elias” και στην ευρύτερη στην περιοχή της Λάμπης Κω, στο Παλαιό Δημοτικό Στάδιο «ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ» επί των οδών Β. Γεωργίου και Αρτεμισίας, όπου, μετά από παρέμβαση του Δήμου Κω, μόλις χθες (10-8-2015) μεταφέρθηκε μεγάλος αριθμός μεταναστών που προηγουμένως είχαν (παράνομα) καταλύσει στην ευρύτερη περιοχή του Διοικητηρίου της Κω (Πλατεία Πλατάνου & Λεωφ. Φοινίκων), επί της παραλιακής οδού Β. Γεωργίου και στους πέριξ χώρους και, κυρίως, στο Κτίριο του Αστυνομικού Τμήματος Κω, όπου στεγάζονται η Β’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, το Α.Τ. Κω, το Τ.Α. Κω και λοιπές αστυνομικές Υπηρεσίες, οι Υπηρεσίες του Επαρχείου Κω και οι Δικαστικές Υπηρεσίες της Κω (Διοικητήριο) είναι δραματική. Καθημερινά προσέρχονται στο χώρο του Α.Τ. Κω εκατοντάδες παράτυποι μετανάστες οι οποίοι πολιορκούν επί ώρες το Τμήμα, αναμένοντας την διεκπεραίωση των διαδικασιών που τους αφορούν. Οι άνθρωποι αυτοί κατά διάφορα χρονικά διαστήματα (τουλάχιστον 3-4 φορές κάθε ημέρα) προκαλούν σοβαρά επεισόδια επιχειρώντας να εισέλθουν με τη βία στους χώρους του Τμήματος, θεωρώντας ότι έτσι θα επιτύχουν ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτημάτων τους. Την κατάσταση επιδεινώνουν η παρουσία τεράστιου αριθμού μεταναστών που δεν αντιλαμβάνονται καν στοιχειωδώς την αγγλική γλώσσα, ώστε να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των συναδέλφων μας (να ανοίξουν χώρο, να επιτρέψουν την είσοδο στους ενδιαφερόμενους Έλληνες και αλλοδαπούς να εισέλθουν ή να εξέλθουν από τα γραφεία κλπ), η παρουσία πάρα πολλών μικρών παιδιών και γυναικών που επί ώρες συνωστίζονται υπό δραματικές καιρικές συνθήκες, με συνέπεια να επικρατεί διαρκής ένταση και εκνευρισμός που οδηγούν σε διαρκή επεισόδια, που εγκυμονούν τεράστιο κίνδυνο ασφάλειας τόσο για το ελάχιστο αστυνομικό προσωπικό που έχει επιφορτιστεί με τον έλεγχο της εισόδου του Τμήματος και είναι υποχρεωμένο να δέχεται διαρκείς «επιδρομές» των αλλοδαπών, όσο και για το σύνολο των υπηρεσιών καθώς δεν είναι δύσκολο κάποιοι είτε οργανωμένα, είτε από αγανάκτηση είτε εκμεταλλευόμενοι την οχλαγωγία να προκαλέσουν σοβαρότατο κίνδυνο για την ζωή και τη σωματική ακεραιότητα όλων μας, αφού είναι πρακτικά και λογικά αδύνατον 3 αστυνομικοί να αστυνομεύσουν εκατοντάδες μετανάστες (στην είσοδο) και μερικές δεκάδες αστυνομικοί να αστυνομεύσουν περί τους 7.000 μετανάστες που σήμερα κυκλοφορούν στο νησί. Πρόσφατα δε αποδείχθηκε ότι μετανάστες έξω από το Α.Τ. Κω είχαν πάνω τους τουλάχιστον ένα (1) πολεμικό μαχαίρι αραβικού τύπου, ενώ τις τελευταίες μέρες στις προσπάθειες διαφύλαξης της τάξης οι συνωστιζόμενοι αλλοδαποί «απαντούν» ρίχνοντας εναντίον μας κροτίδες, γεγονότα που αναδεικνύουν τον άμεσο και διαρκή κίνδυνο για τη σωματική μας ακεραιότητα.

Επίσης συχνά πλέον παρατηρούνται περιστατικά διενέξεων και διαπληκτισμών μεταξύ των μεταναστών, που αρκετές φορές λαμβάνουν την μορφή «σύρραξης». Μάλιστα το φαινόμενο αυτό επιτείνεται ιδιαίτερα τελευταία, λόγω της τεράστιας αύξησης του αριθμού των μεταναστών, των καιρικών συνθηκών, των μεταξύ τους διαφορών (θρησκευτικών, εθνικών κλπ). Στα περιστατικά αυτά είναι προφανώς αδύνατον να επέμβουμε αποτελεσματικά, αφενός μεν λόγω του πολύ μικρού αριθμού της δύναμής μας, αφετέρου δε λόγω του προφανούς κινδύνου για τη σωματική μας ακεραιότητα και για την υπηρεσιακή μας αξιοπρέπεια που εγκυμονεί η ενεργός «εμπλοκή» μας σε περιστατικά εν μέσω οχλαγωγίας.

Πέραν τούτων, όλο και πιο συχνά εκδηλώνονται φαινόμενα αντικοινωνικών συμπεριφορών που αποδίδονται σε μετανάστες και, δυστυχώς, όλα δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου να προκληθεί κάποιο σοβαρό περιστατικό που θα κλονίσει τις εύθραυστες κοινωνικές ισορροπίες μεταξύ του τοπικού πληθυσμού (που μέχρι τώρα συμπεριφέρεται απολύτως φιλόξενα) και των μεταναστών και, φυσικά, θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τον τουρισμό της Κω. Δυστυχώς βρισκόμαστε ένα βήμα πριν να βιώσουμε περιστατικά κινδύνου ανθρώπινης ζωής, σοβαρών σωματικών βλαβών, εγκλημάτων κατά της γενετήσιας ζωής, κατά της περιουσίας και πάσης φύσεως άλλων εγκλημάτων.

Υπό τις γενικές αυτές συνθήκες, Σας αναφέρουμε ενδεικτικά τα ακόλουθα:

Χθες (11-08-2015) και από την 07:30’ ώρα προσήλθαν στον εξωτερικό χώρο του Αστυνομικού Τμήματος Κω περίπου 700 παράτυποι μετανάστες οι οποίοι απέκλεισαν την είσοδο και αποπειράθηκαν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο παρά τις συστάσεις για το αντίθετο από Αστυνομικούς του Α.Τ.Κω, του Τ.Α.Κω και της Β’ Δ/νσης Αστυνομίας Δωδ/σου, εγκλωβίζοντας τους Αστυνομικούς που υπηρετούσαν και τους πολίτες (έλληνες και νόμιμους αλλοδαπούς) να εισέλθουν για να διεκπεραιώσουν προσωπικές τους υποθέσεις. Μετά από συνεχείς εκκλήσεις των Αστυνομικών να ανοίξουν διάδρομο για να απεγκλωβιστούν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες και οι υπηρετούντες Αστυνομικοί, αρνούνταν επιμόνως να αποχωρήσουν και προπηλάκισαν τους Αστυνομικούς που προσπάθησαν να τους πείσουν να υποχωρήσουν με λεκτικές επιθέσεις και απειλητικές κινήσεις. Τότε οι Αστυνομικοί αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν την αναγκαία βία για να τους απωθήσουν.

Περί την 10:00’ ώρα της σήμερον τέσσερις Αστυνομικοί προσκολλημένοι στην Β’ Δ/νση Αστ/μίας Δωδ/σου από την Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής μετέβησαν στο Δημοτικό Στάδιο «Ανταγόρας» (στην ενταύθα Βασ. Γεωργίου) προκειμένου να ξεκινήσουν την διαδικασία ταυτοποίησης των παράτυπων αλλοδαπών που στεγάστηκαν σήμερα (11-08-2015) εκεί για διαμονή και διεκπεραίωση των εγγράφων τους. Στον χώρο βρισκόντουσαν κατ’ εκτίμηση δύο χιλιάδες (2.000) άτομα οι οποίοι όταν οι τέσσερις Αστυνομικοί εισήλθαν στο γραφείο του γηπέδου για να ξεκινήσουν τις διαδικασίες ταυτοποίησης, το μεγαλύτερο μέρος των αλλοδαπών τους απέκλεισε εντός του γραφείου διαμαρτυρόμενοι για γρηγορότερη διαδικασία χορήγησης του προσωρινού Υπηρεσιακού Σημειώματος. Οι εν λόγω Αστυνομικοί επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το Αστυνομικό Τμήμα Κω για να ζητήσουν βοήθεια και τρεις Αστυνομικοί του Α.Τ.Κω μετέβησαν εκεί με αποτέλεσμα όμως να εγκλωβιστούν και αυτοί και να μην μπορούν να αποχωρήσουν. Τότε με τη σειρά τους επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το Α.Τ.Κω και κάλεσαν εκ νέου σε βοήθεια. Άμεσα οχτώ Αστυνομικοί του Τ.Α.Κω και του Α.Τ.Κω μετέβησαν στο Γήπεδο και μετά από πολύωρη προσπάθεια κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους επτά συναδέλφους μας. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας αυτής οι αλλοδαποί ενεργώντας ως ομάδα και οργανωμένα έσπασαν παράθυρα, σωλήνες οικοδομικά υλικά (τούβλα, τσιμέντα), τα οποία έριχναν κατά των συναδέλφων απειλώντας ουσιαστικά τη ζωή τους. Κατά τα επεισόδια άγνωστοι αλλοδαποί αφαίρεσαν από τους αστυνομικούς προσωπικά είδη (ρολόι χειρός και γυαλιά ηλίου). Επίσης οι συνάδελφοι αστυνομικοί κατά την άτακτη αποχώρηση τους δεν κατέστη δυνατό να πάρουν τον υπηρεσιακό υλικοτεχνικό εξοπλισμό (ηλεκτρονικούς υπολογιστές κ.λπ.) καθώς απεχώρησαν άρον – άρον από το σημείο καταδιωκόμενοι από το μεγαλύτερο μέρος των δύο χιλιάδων (2.000) μεταναστών, με σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή τους. Ενδεικτικά, την 13:00’ ο Αστ/κας -287316- ΤΣΑΚΟΓΙΑΣ Ιωακείμ του Παρασκευά υπηρετών στη Δ/νση Αλλοδαπών Αττικής μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Κω καθόσον από την επίθεση των μεταναστών υπέστη τραύματα στον δεξί του ώμο.

Δυστυχώς, αυτή η κατάσταση φαίνεται να είναι «η αρχή και μόνο του κακού», δεδομένου ότι στο νησί βρίσκονται περί τους επτά χιλιάδες (7.000) παράτυποι μετανάστες οι οποίοι θα παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νησί έως ότου διεκπεραιωθούν οι διαδικασίες χορήγησης των εγγράφων καθόσον με μεγάλη προσπάθεια από τους Αστυνομικούς της Β’ Δ/νσης Αστυνομίας Δωδ/σου διεκπεραιώνονται εκατό (100) περίπου μετανάστες ημερησίως, η δε ενίσχυση της υπηρεσία όχι μόνο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, αλλά είχε ως αποτέλεσμα τα βίαια επεισόδια που προαναφέρθηκαν!

Για όλα τα ανωτέρω περιστατικά υπάρχει επαρκές οπτικοακουστικό υλικό το οποίο επιφυλασσόμαστε να σας παραδώσουμε εφόσον το θεωρήσετε αναγκαίο.

Πέραν τούτων οφείλουμε να σας επισημάνουμε ότι οι συνθήκες υγιεινής που επικρατούν σήμερα σε πολλά σημεία της Κω και κυρίως στα συγκεκριμένα υπαίθρια σημεία «φιλοξενίας», ενδεικτικά στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, στο πρώην ξενοδοχείο “Captain Elias”, στην περιοχή της Λάμπης, στο δημοτικό στάδιο Ανταγόρας και στην ευρύτερη περιοχή του Διοικητηρίου της Κω (Πλ. Πλατάνου, Λεωφ. Φοινίκων, Β. Γεωργίου, άλσος όπισθεν μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη κλπ) είναι εντελώς απαράδεκτες και εγκυμονούν σοβαρότατους κινδύνους τόσο για τη δημόσια υγεία, όσο και για τη δική μας υγεία και ασφάλεια. Όλες αυτές οι περιοχές λόγω του συγχρωτισμού του τεράστιου αριθμού των αλλοδαπών, οι οποίοι είναι προφανές ότι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν πολιτισμένα ακόμα και τις στοιχειώδεις βιολογικές ανάγκες τους, αφού κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατον λόγω του αριθμού των μεταναστών και των ελάχιστων μέσων υποστήριξης και της παντελούς έλλειψης των αναγκαίων υποδομών, έχει καταστεί μία βραδυφλεγής «υγειονομική βόμβα» που εγκυμονεί τον κίνδυνο εκδήλωσης σοβαρών μεταδοτικών – μολυσματικών ασθενειών και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να εκραγεί με πρώτα θύματα τους ίδιους τους μετανάστες και φυσικά εμάς τους εκτελούντες υπηρεσία πέραν των ανθρώπινων και φυσιολογικών ορίων επαγγελματικής και ανθρώπινης αξιοπρέπειας, γεγονός για το οποίο επιφυλασσόμαστε να πράξουμε τα δέοντα σε περίπτωση που επαληθευτούν οι φόβοι μας. Και, βέβαια, η υγειονομική αυτή βόμβα, θα πλήξει άμεσα τον τοπικό πληθυσμό και έμμεσα, αλλά καταλυτικά, τον τουρισμό.

Από όλα τα προαναφερόμενα καθίσταται σαφές ότι οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι της Κω αδυνατούμε να εκτελέσουμε ομαλά την υπηρεσία μας για λόγους πρακτικούς και πέραν της θελήσεως μας και αισθανόμαστε έκθετοι έναντι των καταστάσεων που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους τόσο για τη σωματική μας ακεραιότητα, όσο και για την υγεία όλων μας.

Για τους λόγους αυτούς σας γνωστοποιούμε τα ανωτέρω και ζητούμε να παρέμβετε άμεσα και να λάβετε τα απαιτούμενα μέτρα για την αποκατάσταση της στοιχειώδους ομαλότητας, ώστε να είμαστε σε θέση να εκτελέσουμε σε συνθήκες αξιοπρέπειας και στοιχειώδους τάξης, τις υπηρεσιακές υποχρεώσεις μας, άλλως αδυνατούμε να εξασφαλίσουμε τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις που επιβάλει ο ρόλος μας ως οργάνων μιας δημοκρατικής και πολιτισμένης κοινωνίας εν έτει 2015.

Τέλος παρακαλούμε να διερευνήσετε αν από τα προαναφερόμενα συντρέχουν προϋποθέσεις αυτεπαγγέλτως διωκόμενων ποινικών αδικημάτων προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια τάξη και ασφάλεια.»

tovima

5 comments on “Αναφορά της Ένωσης Αστυνομικών Βορείου Δωδεκανήσου για τα συμβαίνοντα στην Κω

 1. Επιστολή δημάρχου στον Πανούση

  Με επιστολή του προς τον Γ. Πανούση ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Κυρίτσης ζητά να παραμείνουν στο νησί οι ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας και το έργο της ταυτοποίησης να γίνεται στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και όχι στο αστυνομικό τμήμα του νησιού.

  Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Δήμου

  «Ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, με παρέμβαση του προς τον Αν. Υπουργό Δημόσιας Τάξης, θέτει δύο ζητήματα:
  α. Την ταυτοποίηση όλων των παράνομων μεταναστών και προσφύγων, ανεξαρτήτως εθνικότητας, εντός του πλοίου και όχι στην Αστυνομική Διεύθυνση στο κέντρο της Κω.
  β. Την παραμονή των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας στο νησί μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση.
  Ο κ. Κυρίτσης επικαλείται τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ παράνομων μεταναστών, που έγιναν στην Κω.
  Ο Δήμαρχος Κω υπογραμμίζει επίσης ότι το πρόβλημα των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών αποτελεί ζήτημα εθνικής ασφάλειας, κάτι που είχε επισημάνει και ο ίδιος ο κ.Πανούσης.
  Ο κ. Κυρίτσης εκφράζει φόβους για την είσοδο ακραίων στοιχείων στον ευρωπαϊκό χώρο, μέσω των νησιών μας και ζητά την ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου και των δυνάμεων αποτροπής και ασφαλείας στην Κω».

  http://www.tovima.gr/society/article/?aid=730012

 2. Ρωτήστε τον «επαναστάτη» Αλέξη, που ξέρει από αυτά να σας πει, τι πολύ σύντομα θα συμβεί στην Κω.

  14.000 στην Κω, που συνεχώς αυξάνουν, ίσως σύντομα χωρίς φαί, με λίγο μόνο νερό, χωρίς τουαλέτες κτλ, το κατόρθωμα σας κυρία Τασία.

  Κυρία Τασία,

  Σας παρακαλώ διαβάστε τα κατωτέρω πολύ προσεκτικά.

  ■ Επειδή προφανώς ζείτε στον «αντιρατσιστικό» κόσμο σας,
  ■ Θέλω να σας βοηθήσω, πριν να έχουμε τρομερά γεγονότα, αν και σίγουρα θα έχουμε.
  Λένε στην κατωτέρω αναφορά τους (12/8), οι αστυνομικοί της Κω ότι,
  ■ Υπήρχαν τότε στο νησί περίπου (ούτε αυτοί ξέρουν πόσοι) 7.000 λαθρομετανάστες
  ■ Λένε επίσης ότι κάθε μέρα 4 αστυνομικοί, διεκπεραιώνουν έγγραφα για 100 μετανάστες.
  ■ Δηλαδή κάθε αστυνομικός 25 περίπου τη μέρα
  Σε ένα μήνα έφτασαν στα νησιά μας 21.000
  ■ Τουλάχιστον 7.000 στην Κω
  ■ Δηλαδή κάθε μέρα έφταναν στην Κω, με ρυθμό αυξανόμενο, τουλάχιστον 240.
  ■ Άρα, αν αφαιρέσουμε τους 100 που παίρνουν χαρτιά, προστίθενται κάθε μέρα τουλάχιστον, άλλοι
  140.
  ■ Σε ένα μήνα έχουμε έτσι, επιπλέον 140Χ30 = 4.200
  Δηλαδή, αν έφευγαν οι 100 τη μέρα που παίρνουν χαρτιά,
  ■ Τον Αύγουστο θα είχαμε, 7.000 + 4.200 = 11.200
  ■ Επειδή όμως κανείς δεν φεύγει,
  ■ Σήμερα πρέπει στην Κω να υπάρχουν τουλάχιστον, 7000 + 7.000 = 14.000
  14.000 στην Κω, που συνεχώς αυξάνουν,
  ■Ίσως σύντομα χωρίς φαί, με λίγο μόνο νερό, χωρίς τουαλέτες κτλ, το κατόρθωμα σας κυρία Τασία.
  Ρωτείστε τον «επαναστάτη» Αλέξη, που ξέρει από αυτά να σας πει Τι πολύ σύντομα θα συμβεί στην Κω.

  Για να τελειώσετε κυρία Τασία, με τις 11.200 αυτούς σε ένα μήνα (373 ανά ημέρα) ,
  ■ Χρειάζεται να απασχολούνται 15 (373:25=15) αστυνομικοί.
  ■ Επειδή όμως κάθε μέρα φτάνουν και άλλοι, έστω πολύ επιεικώς 300,
  ■ Τότε θέλετε ακόμα άλλους 12 (300:25).
  Σύνολο για την Κω απαιτούνται άμεσα τουλάχιστον 15 + 12 = 27 αστυνομικοί.
  ■ Μετά περίπου 12.
  ■ Μόνον για τα χαρτιά των μεταναστών
  ■ Που θα δουλεύουν συνέχεια άγνωστον πόσους μήνες ή χρόνια.
  ■ Και πολλά καράβια για να φεύγουν
  Παρόμοια κυρία Τασία μου σε όλα τα νησιά.
  Όμως πολύ περισσότεροι αφού,
  ■ Με σημερινά στοιχεία του France 24 φτάνουν πλέον στα νησιά μας 100.000 το μήνα.
  ■ Έτσι για διεκπεραίωση διαδικασιών για 100.000 το μήνα ή 3.400 περίπου ανά ημέρα
  Δηλαδή χωρίς να υπολογίζοντα οι παλιές εκκρεμότητες θέλετε για το Αιγαίο
  ■ 140 περίπου αστυνομικούς, κατανεμημένους στα νησιά ορθά, που να μην κάνουν τίποτε άλλο
  ■ Με τον Καμμένο τον «τρομερό» υποστηρικτή των νησιών μας,
  ■ Να έχει υπνωτιστεί νεοταξικά και να κοιμάται.
  ■ Και ο Μειμάρ, ως νεοταξικός, να κάνει ότι δεν βλέπει.
  ■ Και η κυρία Ντόρα μόνον να περιμένει τα λεφτά για τις ΜΗΚΥΟ τους.
  ■ Και βέβαια, ότι και να πουν, ο Ποτάμης (καλύτερο το Ποτάμης από το, το Θεδωράκι, που έγραψε ο Μιχάλης Στυλιανού) και η «επαναστάτρια Φώφη, δεν έχουν καμία σημασία.

  Και εσείς κυρία Τασία μου να είστε επιπλέον πολύ υπερήφανη που φτιάξατε καμιά 80 σπιτάκια στον Ελαιώνα, όπου όμως οι μετανάστες σας δεν θέλουν να πάνε.
  Σκέτη τρέλα κυρία Τασία μου.

  Παρά τις άοκνες προσπάθειες και «λύσεις» του “μπαμπά” κ. Φλαμπουράρη. Βέβαια ο Αλέξης σας “έλυσε” το πρόβλημα, λέγοντας ότι είναι πανευρωπαϊκό

  Ευριπίδης Μπίλλης
  From: Euripides Billis [mailto:euripidesb173@gmail.com]
  Sent: Tuesday, August 18, 2015 5:42 PM
  To: undisclosed-recipients:

  Subject: Fwd: Αναφορά της Ένωση Αστυνομικών Βορείου Δωδεκανήσου προς την αρμόδια Εισαγγελέα για τα συμβαίνοντα στην Κω.

  Κύριοι Βουλευτές,
  Παρακαλείστε να ενημερώσετε την κυρία Τασία του Πουλαντζά, και τον στρατηγό Πανούση του ΙΣΤΑΜΕ, για την κατωτέρω αναφορά, περί άμεσου κινδύνου για τη ζωή τους, των

  Αστυνομικών που υπηρετούν στην Κω, από τους 7.000 περίπου λαθρομετανάστες που βρίσκονται εκεί, που κατήργησαν το κράτος, που επιτίθενται στους αστυνομικούς, που τους απειλούν, τους εγκλωβίζουν και τους κλέβουν….
  Επίσης στο πλαίσιο και της δικής σας ευθύνης, παρακαλείστε να διαβάσετε προσεκτικά την αναφορά καιεπιτέλους επιληφθείτε ….

  Ευριπίδης Μπίλλης. Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

 3. Εκτός ελέγχου βρίσκεται η Μυτιλήνη – Νέες συμπλοκές λαθρομεταναστών

  Δημιουργηθηκε στις Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015 15:26
  Γράφτηκε από τον/την gnikitas

  Εκτός ελέγχου βρίσκεται η Μυτιλήνη όπου φτάνουν συνεχώς μαζικά μετανάστες. Το πρωί της Κυριακής σημειώθηκαν νέες αιματηρές συμπλοκές μεταξύ μεταναστών στο λιμάνι της Μυτιλήνης!

  Κατά τη διάρκεια της καταγραφής τους έξω από το γραφείο του Λιμενικού Σώματος, ομάδες λαθρομεταναστών συνεπλάκησαν μεταξύ τους, σκορπώντας τον τρόμο σε όσους βρίσκονταν στο γύρω χώρο. Οι λαθρομετανάστες ξήλωσαν τα προστατευτικά σιδερένια κιγκλιδώματα του Λιμεναρχείου και με αυτά άρχισαν τα κονταροχτυπήματα και τα κυνηγητά ανάμεσα σε ομοεθνείς τους, γυναίκες, παιδιά και υπερήλικες που έτρεχαν να απομακρυνθούν από το σημείο των συμπλοκών. Αποτέλεσμα των συμπλοκών ήταν να τραυματισθούν δύο από αυτούς από χτυπήματα στο κεφάλι ενώ τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν ελαφρότερα.

  Χαώδης είναι η κατάσταση στην πόλη της Μυτιλήνης, η οποία τελεί υπό κατάληψη από τους μετανάστες. Ο αριθμός των λαθρομεταναστών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Λέσβο ξεπερνά τις 13.000 Και όπως δείχνουν όλα τα πράγματα, το κύμα εισροής των λαθρομεταναστών από την Τουρκία, συνεχώς θα αυξάνεται δραματικά, με ότι αυτό συνεπάγεται.

  http://www.defencenews.gr/index.php/ethniki-asfaleia/1846-ektos-elegxou-vrisketai-i-mytilini-nees-symplokes-lathrometanaston

 4. ΕΚΤΑΚΤΟ: Έκαναν ΑΠΟΒΑΣΗ πριν λίγο 70 βάρκες με περίπου 4.000 λαθρομετανάτες στη Μυτιλήνη!!

  Δημοσιεύθηκε: 02/09/2015 15:25

  Κοντά στους 4.000 υπολογίζεται ο αριθμός των λαθρομεταναστών, που έκανα κυριολεκτικά απόβαση με…περίπου 70 βάρκες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετεδωσε πριν λίγο τηλεοπτικός σταθμός ο αριθμός των νέοαφιχθέντων λαθρομεταναστών υπολογίζεται σε περίπου 3-4.000 άτομα.

  Σκληρή ανακοίνωση του Λιμενικού Ταμείου Μυτιλήνης: «Καταστράφηκαν όλα»

  Με μία σκληρή ανακοίνωση ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μυτιλήνης Σωτήρης Ζαμτράκης, δίνει με τον πιο γλαφυρό τρόπο την εικόνα του λιμανιού της Μυτιλήνης το οποίο όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «τελεί υπό πλήρη κατάληψη, καταστράφηκε ολοσχερώς, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλέον για το επιβατικό κοινό και ζητά να κηρυχθεί ο Νομός Λέσβου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

  Διαβάστε την ανακοίνωση – καταπέλτη του κ. Ζαμτράκη.

  http://www.makeleio.gr/?p=427781

  UPDATE 16:30: ΤΩΡΑ – ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ από τον Δήμαρχο Λέσβου! Ζητάει να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

  “Κινδυνεύουν οι ζωές μας, από τις εξεγέρσεις και… τα μεταδιδόμενα νοσήματα!”

  Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, έστειλε στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Αντώνη Μακροδημήτρη, την παρακάτω επιστολή με θέμα: Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας Αντιμετώπισης Πυρκαγιών, Μεταδοτικών νόσων και φθορών σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες από την προσέλευση και εγκατάσταση Παράτυπα Εισερχόμενων Μεταναστών, εισηγούμενος να κηρυχθεί άμεσα η Λέσβος σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης. Διαβάστε περισσότερα και την επιστολή του δημάρχου

  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

  ΘΕΜΑ: Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας (Αντιμετώπισης Πυρκαγιών, Μεταδοτικών νόσων και φθορών σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες από την προσέλευση και εγκατάσταση Παράτυπα Εισερχόμενων Μεταναστών.

  ΣΧΕΤ: α. Ν. 3013/2002/ΦΕΚ 102 Α΄.

  β. 3852/2010/ΦΕΚ 87 Α΄.

  γ. Ν. 4249/2014/ΦΕΚ 73 Α΄.

  Ιστορικό:
  α. Σας γνωρίζουμε ότι, τους δυο τελευταίους μήνες έχουν περάσει από το νησί της Λέσβου περισσότεροι παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες από ότι το σύνολο του τοπικού πληθυσμού, δηλαδή πάνω από 85.000.

  β. Παρά τις προσπάθειες για προώθηση των μεταναστών στην ενδοχώρα, ο ημερήσιος αριθμός προσέλευσης είναι κατά πολύ μεγαλύτερος αυτού των αναχωρήσεων με αποτέλεσμα την παρούσα στιγμή να συναθροίζονται στον Επιβατηγό Λιμένα Μυτιλήνης και στον ευρύτερο χώρο της προκυμαίας της Μυτιλήνης πέραν των 10.000 ατόμων.

  γ. Η συσσώρευση τόσο μεγάλου αριθμού αστέγων, δημιουργεί μείζον πρόβλημα στη διαχείριση και περίθαλψη αυτών.

  δ. Η σύνθεση της κατάσταση των μεταναστών είναι γνωστή προς όλους και Δεν κρίνεται σκόπιμη η περεταίρω ανάλυση.

  ε. Η παραμονή 10.000 μεταναστών στο χώρο του λιμανιού χωρίς την ελάχιστη υποδομή υγιεινής αποτελεί εν δυνάμει πηγή ανεξέλεγκτων καταστάσεων οι οποίες είναι προ των πυλών και προέρχονται:

  (1). Από τη εναπόθεση στους υπαίθριους και στεγασμένους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους εντός της πόλης πέραν 10.000 λίτρων ημερησίως ανθρώπινων περιττωμάτων.

  (2). Από τις μεταξύ τις φυλετικές διαφορές και συγκρούσεις.

  (3). Από τις φθορές σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες.

  (4). Από την έκρηξη της τοπικής κοινωνίας.

  (5). Από την αδυναμία της πολιτείας για αποτελεσματική παρέμβαση.

  (6). Από τη συνεχιζόμενη αθρόα προσέλευση μεταναστών, μη υπάρχοντος ορίζοντα για το τέλος της κρίσης.

  Αιτιολογικό:
  Επειδή η ροή προσέλευσης Παράτυπα Εισερχόμενων Μεταναστών βαίνει διαρκώς αυξανόμενη.

  Επειδή το πρόβλημα θα διογκωθεί και ιδιαίτερα τους επερχόμενους χειμερινούς μήνες.

  Επειδή πρέπει να προστατευτεί ο τοπικός πληθυσμός.

  Επειδή πρέπει να προστατευτούν οι ίδιοι οι μετανάστες.

  Επειδή η όλη κατάσταση και η αδυναμία διαχείρισή της οδηγεί στα όρια της κοινωνικής έκρηξης.

  Επειδή η εξάπλωση επιδημιών είναι προ των πυλών έχοντας ήδη εμφανιστεί τα πρώτα κρούσματα.

  Επειδή το όλο θέμα τείνει να λάβει μορφή με μη ανατρέψιμες συνέπειες.

  Επειδή ο Δήμος έχει εξαντλήσει το μέγιστο τον δυνατοτήτων του.

  Επειδή πρόκειται για ανεξέλεγκτο μεταναστευτικό πρόβλημα το οποίο ήδη έχει μετατραπεί σε απειλή με διαστάσεις Τοπική Καταστροφή Μεγάλης Έκτασης.

  Αποφατικό:
  Για όλα τα παραπάνω και με γνώμονα ότι:

  α. Πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι του κράτους.

  β. Πρέπει να εφαρμοστεί ο χάρτης του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

  γ. Πρέπει να περιφρουρηθεί η υγεία και η κοινωνική ηρεμία του νησιού.

  δ. Πρέπει οι μετανάστες να τύχουν της επιβαλλομένης ανθρώπινης μεταχείρισης.

  ε. Πρέπει η όλη διαχείριση στον σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας και τον ΠΑΜΑ/ΠΣΕΑ.

  Εισηγούμαστε:

  (1). Να κυρηχθεί άμεσα το νησί σε Κατάσταση Έκτακτης ανάγκης.

  (2). Να επέμβει άμεσα η Πολιτεία με Δυναμικό και Μέσα.

  (3). Να καθορισθεί Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο (Εθνικό) και να αναλάβει την διαχείριση του προβλήματος σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

  (4). Να εγκατασταθεί στο νησί (εάν απαιτείται) Κοινοτικός Επίτροπος ο οποίος θα αναλάβει τον κεντρικό συντονισμό και τη χρηματική διαχείριση των προσφύγων, σε συνεργασία με την ΕΕ.

  (5). Να δημιουργηθεί το δυνατόν συντομότερα νέος καταυλισμός (εκτός αστικού ιστού) και να μεταφερθεί το σύνολο των μεταναστών εκτός της πόλης της Μυτιλήνης.(Υφίσταται Πρόταση)

  (6). Να αποκατασταθεί η ομαλή ζωή των κατοίκων.

  Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας διότι είναι μαθηματικά βέβαιο ότι, το φαινόμενο θα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και υπάρχει εν δυνάμει κίνδυνος η κοινωνία του νησιού, η οποία είναι ήδη εξοργισμένη, να προβεί σε αυτόβουλες πράξεις επίλυσης του θέματος και προστασίας της ζωής και της περιουσίας τους, οδηγούμενοι σε ακραίες καταστάσεις.

  -Ο-

  Δήμαρχος Λέσβου

  Γαληνός Σπύρος

  http://www.makeleio.gr/?p=427851

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.