ΑΝ.ΕΛ: Μηνυτήρια αναφορά για παράνομη χρηματοδότηση κομμάτων

 

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κατατέθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ υπογεγραμμένη από το σύνολο των βουλευτών με επικεφαλής τον πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο, με την οποία ζητείται η διερεύνηση τυχόν ποινικών αδικημάτων για την οικονομική ενίσχυση πολιτικών κομμάτων από τραπεζικά ιδρύματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τη σχετική ερώτηση που υπεβλήθη προς το υπουργείο Οικονομικών από τον πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνο Καμμένο, καμία απάντηση δεν έχει δοθεί έως σήμερα από την ηγεσία του υπουργείου.

Τη μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, βουλευτής Ημαθίας Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Β’ Αθήνας Βασίλης Καπερνάρος.

Στο κείμενο γίνεται αναφορά για τα δάνεια που έχουν λάβει από τραπεζικά ιδρύματα η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2000 – 2013 μέσω σειράς δημοσιευμάτων τόσο στον έντυπο όσο και τον ηλεκτρονικό Τύπο, στα οποία επισημαίνεται ότι δόθηκαν τραπεζικές χορηγήσεις χωρίς οιαδήποτε εμπράγματη ασφάλεια, ενώ μοναδική εξασφάλιση για την αποπληρωμή των δανείων αποτελούν οι επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό.

http://www.newsbomb.gr/politikh/story/372395/anel-minytiria-anafora-gia-paranomi-hrimatodotisi-kommaton#ixzz2ptNE7sbQ

ΣΧΕΤΙΚΑ

Μήνυση κατά ΑΤΕ για τα δάνεια των κομματων

Μήνυση κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ από το Χωνί

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής.

One comment on “ΑΝ.ΕΛ: Μηνυτήρια αναφορά για παράνομη χρηματοδότηση κομμάτων

 1. Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η μηνυτήρια αναφορά των ΑΝΕΛ για παράνομη χρηματοδότηση κομμάτων

  Παναγιώτης Τσιμπούκης 27/11/2013

  Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τη μηνυτήρια αναφορά που είχε κατατεθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη χρηματοδότηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2000-2013.

  Οι ΑΝΕΛ ζητούν τη διερεύνηση τυχόν ποινικών αδικημάτων που αφορούν την οικονομική ενίσχυση των δύο πολιτικών κομμάτων από τραπεζικά ιδρύματα.
  Στην μηνυτήρια αναφορά γίνεται λόγος για τα δάνεια που έχουν λάβει από τραπεζικά ιδρύματα η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ την ανωτέρω περίοδο, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα τόσο του έντυπου όσο και του ηλεκτρονικού Τύπου, στα οποία επισημαίνεται ότι δόθηκαν τραπεζικές χορηγήσεις χωρίς οιαδήποτε εμπράγματη ασφάλεια, καθώς και ότι μοναδική εξασφάλιση για την αποπληρωμή των δανείων αποτελούν οι επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  Αναφορικά με τη χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ η μηνυτήρια αναφορά των ΑΝΕΛ θα συσχετιστεί με την ήδη ανοικτή δικογραφία η οποία έχει σχηματιστεί για τα οικονομικά κενά που καταγράφονται στα λογιστικά πορίσματα των ελεγκτικών εταιρειών.

  http://www.protothema.gr/politics/article/332054/stin-eisaggelia-protodikon-athinon-i-minutiria-anafora-ton-anel-gia-paranomi-hrimatodotisi-kommaton/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.