Γιάννης Κότσιρας κατά αστυνομικού

 

Ο Γιάννης Κότσιρας με μήνυμα του στη σελίδα του στο Facebook, ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην υποβολή μήνυσης εναντίον του αστυνομικού ο οποίος φαίνεται σε video να χτυπά εν ψυχρώ πολίτη στην πλατεία Συντάγματος. Το μήνυμα είναι το εξής:

329134_kotsiras

 

“Καλησπέρα σε όλους. Θέλω να ενημερώσω ότι σήμερα κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά εναντίον του αστυνομικού που χτυπάει τον νεαρό στο βίντεο, αλλά και κατά παντός υπευθύνου, ηθικού αυτουργού και μη, που εμπλέκεται στην υπόθεση και θα προκύψει από την έρευνα που έχω κάνει αλλά και από αυτή που θα γίνει από την Εισαγγελέα. Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν και ιδιαίτερα τα παιδιά της πλατείας Συντάγματος. Καλή μας τύχη.”

 

Ο Γιάννης Κότσιρας ζητούσε εδώ και ημέρες περισσότερα στοιχεία του νεαρού που χτυπήθηκε εκδηλώνοντας την πρόθεση του να προχωρήσει σε μήνυση. 

329135_kotsiras2

 

329136_kotsiras3

 

Και λίγο παλιότερα είχε ξεκαθαρίσει τη θέση του ως μη ευεργετηθέντος από το κράτος “αγανακτισμένου”:

“Φίλε βουλευτή,

Θέλω να ξέρεις πως δεν ανήκα ποτέ σε επιχορηγούμενους, ούτε τραγούδησα σε κομματικά φεστιβάλ όχι γιατί δεν έχω ιδεολογία αλλά γιατί δεν ήθελα να εκμεταλλευτώ την μουσική μου σε όφελος κάποιου κόμματος και πολύ περισσότερο να πληρωθώ από κάποιο από αυτά. Όποτε μου ζητήθηκε να βοηθήσω την χώρα μου, αφιλοκερδώς και εθελοντι…κά, ήμουν εκεί. Όπως το 2004. Επίσης αρνήθηκα πεισματικά την οποιαδήποτε συμμετοχή μου σε κάποιο ψηφοδέλτιο παρά τις δελεαστικές προτάσεις και των 5 σχηματισμών που απασχολούν κυρίως το κοινοβουλευτικό σύστημα. Όχι γιατί δεν πιστεύω στα κόμματα αλλά γιατί με την μορφή που έχουν πάρει απλά δεν με καλύπτει κανένα παρά τις αριστερές μου καταβολές και την εξαιρετικά μεγάλη ”ποικιλία” που προσφέρει αυτός ο χώρος.

Και να συμπληρώσω πως ποτέ δεν δέχτηκα να πληρωθώ με υπέρογκα ποσά. Πάντα μου αρκούσαν τόσα, όσα μου φτάνουν να ζω καλά χωρίς υπερβολές. Ίσως η μόνη μου υπερβολή ήταν η φορολογική μου ειλικρίνεια αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση… Τουλάχιστον κοιμάμαι και ξυπνάω ήσυχος. Όλα αυτά στα αναφέρω απλά για να ξέρεις ότι έχω κάθε δικαίωμα να μιλάω. Αλλά και τίποτα να μην ίσχυε πάλι θα είχα αυτό το δικαίωμα. Και σίγουρα μπορώ να λέω πως δεν τα φάγαμε μαζί. Γιατί εγώ δεν συμμετείχα στην άνευ όρων παραίτηση από την Εθνική Κυριαρχία της χώρας μου. Ούτε στην υποθήκευση του υπέργειου, υπόγειου, υπάρχοντος και μελλοντικού Εθνικού πλούτου της χώρας μου. Ούτε στην εξαθλίωση του συμπολίτη μου. Έλληνα και μη. Και όλα αυτά στα λέω, γιατί κάτω από αυτά, είδα Ελληνική υπογραφή φίλε. Μετά από όλους αυτούς τους πολέμους, τις χούντες, τις επαναστάσεις και όλο το αίμα που χύθηκε από τους γονείς μας, τους παππούδες μας και τους προγόνους μας συνολικά, είδα υπογραφή Έλληνα πολίτη στην παράδοση της Ελλάδας, άνευ όρων σε δανειστές φίλε.

Ακόμα θυμάμαι το σύνθημα του μπαμπά Παπανδρέου πως ”Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και όχι στους τραπεζίτες”. Το θυμάσαι; Το θυμάται άραγε κανείς τους; Μιλάνε για κίνδυνο κατάλυσης της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας την ώρα που την έχουν πουλήσει σε ΔΝΤ, Γερμανικές Συνομοσπονδίες και τραπεζίτες. Για ποια Δημοκρατία μιλάνε άραγε; Γι αυτή που αποφασίζει για το μέλλον της Ελλάδας χωρίς να ρωτάει τους Έλληνες; Γι αυτή που την ώρα που εκατομμύρια πολίτες ζητούν ειρηνικά αλλά απεγνωσμένα να τους ακούσουν, αυτοί κολυμπάνε προκλητικά αμέριμνοι, στο Σχοινιά και στο Λαγονήσι; Γι αυτή που την ώρα που η πλειοψηφία των Ελλήνων τους αμφισβητεί, αυτοί οργανώνουν θέατρο αγανακτισμένων υπουργών και δήθεν ανασχηματισμούς για να περάσουν ακόμα χειρότερα μέτρα εναντίων αυτών που τους στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια; Και γι αυτή που την ώρα που ο Έλληνας ματώνει και υποθηκεύεται η πατρίδα του, αυτοί στοιχηματίζουν στις διεθνείς αγορές και τα CDS τον θάνατό του; Εμείς δεν τους δώσαμε τέτοια εντολή. Ψηφίσαμε Σοσιαλιστές και όχι Social-ληστές… Για το λεφτά υπάρχουν τους ψηφίσαν, φίλε βουλευτή. Για την αισιοδοξία και την πρόθεσή του πρωθυπουργού να δώσει την μάχη του κατά του ΔΝΤ τους ψηφίσαν.

Και μου βάζει και τους κολλητούς του να με απειλούν από πάνω. Θα βγούνε λέει τα τανκς χωρίς την 5η δόση και το μεσοπρόθεσμο. Ποια τανκς; Αυτά που αγοράσανε από τους Γαλλο-γερμανο-αμερικάνους με τα δανεικά τους ή τα άλλα που είναι ακινητοποιημένα επειδή τα αγοράσανε ελαττωματικά για να βγάλουν μίζα και σπίτια στην Αρεοπαγίτου; Τρόμαξα… Γι αυτή τη Δημοκρατία φοβάσαι φίλε; Εμείς δεν την θέλουμε αυτή τη Δημοκρατία. Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε η Αιθιοπία της Ευρώπης φίλε. Εμείς δεν θέλουμε να δανείζονται για λογαριασμό μας απλά για να πληρώνουν τους τόκους από τα δανεικά τους. Εμείς δεν θέλουμε να γινόμαστε βάρος σε πολίτες άλλων χωρών. Ας πληρώσουν τον κοσμάκη και ας αφήσουν απλήρωτους τους τοκογλύφους αν δεν τους φτάνουνε… Γιατί δεν το τρώμε άλλο το παραμύθι ότι δεν φτάνουν για τους μισθούς και τις συντάξεις φίλε. Το ξέρουμε όλοι πια ότι δανείζονται για να εκπληρώνουν μόνο τα δάνεια ώστε κάποια στιγμή να μας δημοπρατούν οι πιστωτές τους σαν μεταχειρισμένο αυτοκίνητο στον ΟΔΔΥ. Και μάλιστα φτηνό γιατί βλέπεις δεν είμαστε made in Germany φίλε… Όλοι ξέρουμε ότι αν φορολογήσουν με μόλις 15% το μετοχικό κεφάλαιο των κολλητών τους, μόνο αυτών που έχουν μετοχικό κεφάλαιο άνω του 1 εκ Ευρώ, αφήνοντας μάλιστα άθικτα τα εισοδήματα και τα περιουσιακά τους στοιχεία, απλά βγαίνουμε από την όποια κρίση. Δεν μας αξίζουν ρε φίλε.

Η Ελλάδα αξίζει σε Έλληνες και όχι σε Ραγιάδες. Δεν θα επιτρέψουμε να καταντήσουν την Ελλάδα την φτηνή πόρνη της πλούσιας Ευρώπης για να βγάζουν τα απωθημένα τους. Η ώρα της μούντζας τελείωσε. Ήρθε η ώρα των αποφάσεων και της δράσης. Καλώ τους Έλληνες βουλευτές που έχουν ακόμα το θάρρος της γνώμης τους και την όποια Εθνική συνείδηση και αξιοπρέπεια να παραιτηθούν άμεσα δημοσίως από τα κόμματά τους και ιδιαίτερα από το κυβερνών κόμμα και να καταψηφίσουν κάθε ανθελληνικό και απάνθρωπο μνημόνιο. Η χώρα ζει ιστορικές στιγμές κι εσείς καλείστε να πάρετε θέση. Καλείστε να στηρίξετε τον Ελληνικό λαό μακριά από κομματικές σημαίες και παρατάξεις. Μη φοβάστε το μετά. Όλοι μαζί θα το ξαναφτιάξουμε. Ήξερε κανείς το ’21, το ’40 ή το ΄73 τι θα γίνει μετά; Η ιστορία μας ευτυχώς δεν πουλήθηκε. Όμως συνεχίζει να γράφεται… Διαλέξτε τι θα μαθαίνουν στο μέλλον τα παιδιά μας για εσάς…

Γιάννης Κότσιρας 

 

http://www.lifo.gr/now/culture/3986

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.