Μήνυση από βουλευτές κατά του αναπληρωτή υπουργού υγείας Παύλο Πολάκη για παρεμβάσεις σε διορισμούς (ΚΕΕΛΠΝΟ)

17 Απριλίου 2016

Μηνυτήρια Αναφορά

Της Παρασκευής (Εύης) Χριστοφιλοπούλου συζ. Δημητρίου, Βουλευτού Αττικής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατοίκου Αθηνών, οδός Αγίου Μελετίου, αριθ. 85-87, Τ.Κ. 11251.

Του Ανδρέα Λοβέρδου του Νικολάου, Βουλευτού Β’ Αθηνών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατοίκου Αθηνών, οδός Αμερικής, αριθ. 19, Τ.Κ. 10672.

Του Βασίλη Κεγκέρογλου του Αλεξάνδρου, Βουλευτή Ηρακλείου Κρήτης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατοίκου Ηρακλείου Κρήτης, οδός Α. Παπανδρέου & Εμμανουήλ Καστρινάκη, αριθ. 23, Τ.Κ. 71306.

ΚΑΤΑ

Παντός κατά νόμο υπευθύνου

*******

Ι. Από πλήθος δημοσιευμάτων και αναφορών στον τύπο προκύπτει ότι κατά την διαδικασία πρόσληψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 253/9.2.2016 Προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ, εμφιλοχώρησαν σειρά έκνομων ενεργειών εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, και ιδίως του Αναπληρωτή Υπουργού Παύλου Πολάκη, με σκοπό την παρέμβαση στη διαδικασία και την αλλοίωση των τελικών αποτελεσμάτων. Εντελώς ενδεικτικά αναφέρουμε τα ακόλουθα δημοσιεύματα:

ΙΙ. Τα δημοσιεύματα στον τύπο

1. Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, της 17.4.2016, με τίτλο «Το μακρύ χέρι του Πολάκη στους διορισμούς γιατρών» και διευκρινιστικό υπότιτλο «Ωμή παρέμβαση στους πίνακες των επιτυχόντων στο διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ δείχνουν οι 52 ενστάσεις για 72 θέσεις» αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ένα μικρό ΕΣΥ ημετέρων γιατρών και νοσηλευτών επιχειρεί να δημιουργήσει ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, παρεμβαίνοντας στο διαγωνισμό που διενεργήθηκε από αρμόδια τριμελή επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ (…)

Η ηγεσία του υπουργείου υγείας παρενέβη στη διαδικασία του διαγωνισμού παραποιώντας τους πίνακες βαθμολόγησης των επιτυχόντων προτού ακόμη ολοκληρώσει το έργο της η αρμόδια επιτροπή καταστρατηγώντας ολοσχερώς τις προβλεπόμενες διατάξεις.

Ενώ οι τριμελείς επιτροπές του ΚΕΕΛΠΝΟ για την αξιολόγηση των σχετικών αιτήσεων γιατρών και νοσηλευτών ήταν σε διαδικασία ελέγχου κι αξιολόγησης αυτών,  προ της ολοκλήρωσης του έργου τους και της ενυπόγραφης υποβολής των αποτελεσμάτων στο Διοικητικό Συμβούλιο,  όπως προβλέπεται,  δεσμεύτηκε με εντολή του κυρίου Πολάκη,  το σύνολο των πρωτότυπων αιτήσεων και δικαιολογητικών των υποψηφίων με αποτέλεσμα την αδυναμία ολοκλήρωσης της σχετικής διαδικασίας από τις αρμόδιες επιτροπές και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ. (…)

Οι αιτήσεις και τα πρωτότυπα δικαιολογητικά των υποψηφίων μεταφέρθηκαν απροκάλυπτα στο γραφείο του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας από την μετακλητή υπάλληλο στο πολιτικό γραφείο του υπουργού υγείας κυρία Καγιανέ Τσισμερτζιάν.  Είναι η ίδια υπάλληλος που φαίνεται και ως συντάκτης του πίνακα επιτυχόντων ιατρών ο οποίος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ. (…)

Λίγες ημέρες μετά ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας απέστειλε στο ΚΕΕΛΠΝΟ επίσημο ενυπογράφο  από τον ίδιο και πρωτοκολλημένο έγγραφο στο οποίο είχε συνημμένο τον πίνακα κατάταξης των υποψηφίων γιατρών. Στο ίδιο έγγραφο του ο κύριος Πολάκης έδινε εντολή στον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθανάσιο Γιαννόπουλο να προχωρήσει στην τάχιστη πρόσληψη των ατόμων βάσει των αποτελεσμάτων που ίδιος του απέστειλε. (…)

Στη συνέχεια ο κύριος Πολάκης μέσω του υπηρεσιακού του e-mail απέστειλε σε μορφή PDF (κλειδωμένο αρχείο) τα αποτελέσματα του διαγωνισμού. – ήταν σε τρεις πίνακες:  επιτυχόντες,  αποτυχόντες και ειδικότητες εκτός προκήρυξης-  ζητώντας την άμεση ανάρτησή τους από το Κέντρο.(…)

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους η ενέργεια αυτή αποτελεί σαφή κατάχρηση εξουσίας καθώς έγινε χρήση της υπουργικής εξουσίας για σκοπό αλλότριο με ιδιοτελή κίνητρα. (…)».

2. Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Το Πρώτο Θέμα της 15.4.2016, με τίτλο «Το υπουργείο Υγείας αλλοίωσε λίστα επιτυχόντων γιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ» (διαθέσιμο στον ιστότοπο:  http://www.protothema.gr/greece/article/570535/sovares-kataggelies-gia-upourgiki-paremvasi-se-diagonismo-proslipseon-sto-up-ugeias/ ) αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ανάστατος είναι ο ιατρικός κλάδος με τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί παρεμβάσεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου σε διαγωνισμό για την πρόσληψη 100 ιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας νοσοκομείων, με αποτέλεσμα την αλλοίωση των αποτελεσμάτων. (…)

Πληροφορίες αναφέρουν ότι άλλο κατάλογο έστειλε στο υπουργείο Υγείας η επιτροπή αξιολόγησης και άλλο τελικά έστειλε το υπουργείο στο ΚΕΕΛΠΝΟ, με τα ονόματα που επιλέχθηκαν τελικά. Γιατροί που κατέθεσαν ενστάσεις καταγγέλλουν ότι παραποιήθηκαν οι πίνακες της βαθμολόγησης κριτηρίων. (…)»

ΙΙΙ. Ενστάσεις υποψηφίων

Παρά το ότι δόθηκε συντομότατη προθεσμία υποβολής ενστάσεων -με καταληκτική ημερομηνία την 15.4.2016- φέρεται να υποβλήθηκαν συνολικά 52 ενστάσεις για τις θέσεις ιατρικού προσωπικού που προκηρύχθηκαν. Στις ενστάσεις αυτές καταγγέλλονται οι παράνομες παρεμβάσεις εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας κατά την διαμόρφωση των αποτελεσμάτων (βλ. Το Βήμα, 17.4.2016).

IV. Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

Για τα ως άνω ζητήματα υποβλήθηκαν, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ερωτήσεις και αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων από τους Βουλευτές:

Εύη Χριστοφιλοπούλου (Δημοκρατική Συμπαράταξη), την 15.4.2016

 Κων/νο Μπαργιώτα (Ποτάμι), την 15.4.2016

Λεωνίδα Γρηγοράκο (ανεξάρτητος), την 14.4.2016.

Οι ως άνω ερωτήσεις και αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων δεν έχουν μέχρι σήμερα απαντηθεί.

V. Το θεσμικό πλαίσιο της διαδικασίας πρόσληψης εκτάκτου προσωπικού μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ

1. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.), που ιδρύθηκε με το άρθρο 26 του ν. 2071/1992, αποτελεί αυτοτελές νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, που εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας (άρθρο 20 ν. 3370/2005).

2. Ο αριθμός, οι κατηγορίες, η ειδικότητα, τα προσόντα και η διάρκεια των συμβάσεων εργασίας του προς πρόσληψη προσωπικού καθορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. Με αποφάσεις επίσης του Δ.Σ. συγκροτείται επιτροπή, που εισηγείται στο Δ.Σ., το οποίο αποφασίζει για την πρόσληψη του πάσης φύσεως προσωπικού (άρθρο 28 παρ. 1 ΥΑ Αριθ. Υ1/οικ. 5028/2001, ΦΕΚ Β’ 831).

3. Με απόφαση του Δ.Σ. συγκροτείται τριμελής επιτροπή από υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ με σχετική ειδικότητα προς τη θέση για την οποία ζητείται η πρόσληψη, για τον έλεγχο των αιτήσεων, την συνέντευξη με τους επικρατέστερους υποψηφίους όπου κριθεί αναγκαίο από την επιτροπή και την σχετική εισήγηση στο Δ.Σ. Το Δ.Σ. με αιτιολογημένη του απόφαση καλεί τον υποψήφιο που επικράτησε μέσα σε ορισμένη προθεσμία για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. (άρθρο 29 παρ. 1 ΥΑ Αριθ. Υ1/οικ. 5028/2001).

Από τις ως άνω διατάξεις του νόμου και του Κανονισμού Λειτουργίας του ΚΕΕΛΠΝΟ συνάγεται ότι ειδικώς και αποκλειστικώς αρμόδιο όργανο για την πρόσληψη του πάσης φύσεως προσωπικού του Κέντρου είναι το Διοικητικό Συμβούλιο αυτού. Εισηγητικού χαρακτήρα αρμοδιότητα έχει η τριμελής επιτροπή, που συγκροτείται με απόφαση του ΔΣ για τον έλεγχο των αιτήσεων, και στην οποία συμμετέχουν αποκλειστικά υπάλληλοι του Κέντρου.

Διευκρινίζεται ότι η διάταξη του άρθρου 20 ν. 3370/2005 που αναφέρει ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργού Υγείας δεν ιδρύει σχέση διοικητικής εποπτείας, ούτε αρμοδιότητα του Υπουργού για την έκδοση πράξεων με τις οποίες ασκούνται συγκεκριμένες επεμβάσεις στη διοίκηση και λειτουργία του νομικού προσώπου, στο μέτρο που τέτοια αρμοδιότητα δεν προβλέπεται από άλλες ειδικές διατάξεις. Με τη διάταξη αυτή θεσπίζεται απλώς αρμοδιότητα του Υπουργού για την παρακολούθηση της δραστηριότητας του νομικού προσώπου. (βλ. ad hoc Επαμεινώνδα Σπηλιωτόπουλου, Εγχειρίδιο Διοικητικού Δικαίου τ. Ι, 13η έκδοση, 2010, σελ. 263 υποσημ. 18).

Αντιθέτως, στην προκειμένη περίπτωση οι σχετικές διατάξεις προδιαγράφουν ειδικώς την ακολουθητέα διαδικασία και τα αρμόδια όργανα κατά την πρόσληψη προσωπικού από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής ουδεμία αρμοδιότητα προσνέμεται στον Υπουργό Υγείας προ της έκδοσης της απόφασης από το αποκλειστικώς αρμόδιο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου.

VI. Ποινική αξιολόγηση

Οι προπεριγραφείσες πράξεις και εν γένει παρεμβάσεις εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας κατά την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από το ΚΕΕΛΠΝΟ, που είδαν το φως της δημοσιότητας και έχουν αποτελέσει πολλαπλώς το αντικείμενο έντονης κριτικής, ενέχουν –κατά τα καταγγελλόμενα- ιδιαίτερη ποινική απαξία. Συγκεκριμένα, φέρεται να έχουν τελεσθεί πλείονα ποινικά αδικήματα και ιδίως ψευδής βεβαίωση & υπεξαγωγή εγγράφων (ΠΚ 242) καθώς και παράβαση καθήκοντος (ΠΚ 259). Ειδικότερα:

1.Ψευδής βεβαίωση

Η εκ νέου σύνταξη των πινάκων βαθμολόγησης των υποψηφίων από το πολιτικό γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού, χωρίς να υφίσταται σχετική αρμοδιότητα, με σκοπό την αλλοίωση των αποτελεσμάτων στα οποία είχε καταλήξει η αρμόδια επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ, είτε υπό την εκδοχή της νόθευσης των αρχικών πινάκων (ΠΚ 242 παρ. 2), είτε υπό την εκδοχή της εξ υπαρχής κατάρτισης νέων πινάκων που επιχειρούν μεταβολή της κατάταξης των υποψηφίων (ΠΚ 242 παρ. 1), συγκροτούν την ειδική υπόσταση της ψευδούς βεβαίωσης (ΠΚ 242).  

[Πρβλ. για την τέλεση ψευδούς βεβαίωσης στις περιπτώσεις που εμφανίζεται ως επιτυχών μη δικαιούμενο πρόσωπο: ΑΠ 487/1989 ΠΧ ΛΘ 971, ΑΠ 425/1985 ΠΧ ΛΕ 79) · για τη νόθευση πινάκων βαθμολογίας: ΑΠ 195/1990 ΠΧ Μ 1007]

2.Υπεξαγωγή

Η αποστέρηση των αιτήσεων και των φακέλων των υποψηφίων, από τα πρόσωπα που είχαν δικαίωμα και υποχρέωση να τα έχουν στην κατοχή τους -δηλ. από το ΔΣ και την αρμόδια τριμελή επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ- συνιστά υπεξαγωγή εγγράφων κατά την υπηρεσία (ΠΚ 242 παρ. 2).  

3.Παράβαση καθήκοντος

Η παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού στη διαδικασία διορισμού ιατρών σε αυτοτελές ΝΠΙΔ έλαβε χώρα καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του και κατά παράβαση της αρχής της νομιμότητας της διοικητικής δράσης. Η αφαίρεση των φακέλων των υποψηφίων από το αρμόδιο όργανο, η ευθεία επέμβαση στην κατάρτιση των τελικών πινάκων  επιτυχόντων, με σκοπό να επηρεάσει τα τελικά αποτελέσματα της διαδικασίας πρόσληψης, καθώς και οι υποδείξεις στη διοίκηση αυτοτελούς ΝΠ για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων της, συγκροτούν την ειδική υπόσταση της παράβασης καθήκοντος (ΠΚ 259). 

*****

Με την παρούσα μηνυτήρια αναφορά µας ούτε υιοθετούμε κατά περιεχόμενο τις καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ούτε επιδιώκουµε την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου. Θεωρούµε, όµως, ότι είναι ύψιστο  καθήκον μας η υπεράσπιση του Κράτους ∆ικαίου και για το λόγο αυτόν κρίνουμε επιβεβλημένη την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση των ποινικών ευθυνών, εφόσον προκύψουν, μέσα από την δικαστική βάσανο, στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας.

Συνημμένως υποβάλλουμε όλα τα αναφερόμενα στην παρούσα έγγραφα και συγκεκριμένα:

Την υπ’ αριθ. 253/9.2.2016 Προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ

Τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ (http://www.keelpno.gr ) πίνακα επιτυχόντων

Το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος από 15.4.2016 με τίτλο «Το υπουργείο Υγείας αλλοίωσε λίστα επιτυχόντων γιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ» http://www.protothema.gr/greece/article/570535/sovares-kataggelies-gia-upourgiki-paremvasi-se-diagonismo-proslipseon-sto-up-ugeias/  

Το δημοσίευμα του Βήματος, από 17.4.2016 με τίτλο «Το μακρύ χέρι του Πολάκη στους διορισμούς γιατρών»

Την υπ’ αριθ. 4851/340/15.4.2016 Ερώτηση της Βουλευτού Εύης Χριστοφιλοπούλου

Την υπ’ αριθ. 4849/339/15.4.2016 Ερώτηση του Βουλευτή Κων/νου Μπαργιώτα

Την υπ’ αριθ. 4808/336/14.4.2016 Ερώτηση & ΑΚΕ του Βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκου

Τον Κανονισμό Λειτουργίας του ΚΕΕΛΠΝΟ (ΥΑ Αριθ. Υ1/οικ. 5028/01 (ΦΕΚ 831 Β΄)

Επειδή κατά το άρθρο 42 παρ. 1 ΚΠΔ «εκτός από αυτόν που αδικήθηκε, και οποιοσδήποτε άλλος έχει το δικαίωμα να καταγγείλει στην αρχή τις αξιόποινες πράξεις που διώκονται αυτεπαγγέλτως, τις οποίες πληροφορήθηκε με οποιονδήποτε τρόπο».

Επειδή κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 24 παρ. 2 Κ.Ο.Δ.Κ.Δ.Λ. «[Η Εισαγγελία] δρα ενιαία και αδιαίρετα και έχει ως αποστολή την τήρηση της νομιμότητας, την προστασία του πολίτη και τη διαφύλαξη των κανόνων της δημόσιας τάξης».

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Παρακαλούμε για τις δικές Σας ενέργειες προκειμένου να διερευνήσετε, αν συντρέχει περίπτωση τέλεσης ποινικών αδικημάτων, καθώς επίσης και τα πρόσωπα, τα οποία τα τέλεσαν, αποκαθιστώντας, έτσι, τη νομιμότητα και το Κράτος Δικαίου. 

Σύμφωνα Φέρεται επίσης να  έστειλε με το υπηρεσιακό του email τους πίνακες προς ανάρτηση. Οι ίδιοι οι πίνακεςέχουν δημιουργηθεί και έχουν επεξεργαστεί από μετακλητή υπάλληλο στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας, όπως υποστηρίζει το Βήμα.

Για το ζήτημα κατέθεσαν ερώτηση 34 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

«Αυτό που συνέβη στον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι σκάνδαλο πρώτου μεγέθους. Φάκελοι των υποψηφίων, βρέθηκαν “ως δια μαγείας” από την επιτροπή αξιολόγησης, στο γραφείο του Υπουργού. Δεν θα επιτρέψουμε ο δημόσιος τομέας να γίνει off shore της ανίκανης και επικίνδυνης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία –αντί της ελπίδας που υποσχέθηκε – , με τις μεθόδους της γυρίζει τη χώρα δεκαετίες πίσω» τόνισε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Κέλλας, που κατέθεσε την ερώτηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ

 Γεωργιάδης και Τζαβάρας/Μήνυση κατά του αναπληρωτή υπουργού παιδείας και παντός υπευθύνου για το ΚΕΕΛΠΝΟ

4 comments on “Μήνυση από βουλευτές κατά του αναπληρωτή υπουργού υγείας Παύλο Πολάκη για παρεμβάσεις σε διορισμούς (ΚΕΕΛΠΝΟ)

 1. 19-5-2010 Βουλή: Διαβίβαση δικογραφίας κατά του πρώην Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Νικήτα Κακλαμάνη (αριθ. πρωτ. 42449/ 19-5-2010) [απάτη, ψευδής βεβαίωση, παράβαση καθήκοντος κ.α. στο Κέντρο Ελέγχου & Πρόσληψης Νοσημάτων – ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ]

 2. Υπάρχει άλλος χαρακτηρισμός εκτός του «ξεφτιλισμένοι» για να αποδώσεις σε Ξανθό – Πολάκη;
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016 | 10:19 π.μ.

  Απ’ ότι θυμόμαστε όλοι ένα από τα κεντρικά προεκλογικά συνθήματα της «δεύτερης αριστερής κυβέρνησης ήταν το «Ξεμπερδεύουμε με το παλιό». Η συνέχεια είναι γνωστή. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «ανέστησε» δεκάδες «πεθαμένα» στελέχη που είχαν διαπρέψει για αρκετά χρόνια υπηρετώντας το φθαρμένο-διεφθαρμένο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο των προηγούμενων κυβερνήσεων.
  Είναι δεκάδες αν όχι εκατοντάδες οι γυρολόγοι της πολιτικής, τα άτομα που υπηρέτησαν πιστά τις καταστροφικές για τον λαό μνημονικές πολιτικές φορώντας τον πράσινο μανδύα τότε, που σήμερα «καθάρισαν» από το «πλυντήριο» της Κουμουνδούρου και τώρα βιοπορίζονται –πλουσιοπάροχα μάλιστα- σε κρατικές θέσεις που τους διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

  Ο τωρινός διορισμός όμως της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ξεπέρασε ακόμα και τα Συριζαίικα όρια και δικαιολογημένα δημιούργησε σάλο στο διαδίκτυο. Μιλάμε για την αποκάλυψη που κάνει η ιστοσελίδα http://ygeionomikoi.gr/ και αφορά τον διορισμό από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας του Γ. Μοσχοβάκη ως Αναπληρωτή Διοικητή στο ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ – ΠΑΝΑΝΕΙΟ ΓΝΗ

  Πρόκειται για ένα πρόσωπο που μόλις πριν από 4 χρόνια ο σημερινός υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός τον κατηγορούσε (μαζί με τους συναδέλφους του) ως «εκφραστή του νέου φασισμού», ως «επικίνδυνο για την δημόσια υγεία» και ζητούσε την παραίτηση του από τη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου που κατείχε το 2012!

  Υπάρχει άλλος χαρακτηρισμός εκτός του «ξεφτιλισμένοι» για να αποδώσεις σε Ξανθό – Πολάκη;

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/07/blog-post_7.html

 3. Σε μετακλητούς του Πολάκη οι κακουργηματικές διώξεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ…

  Μια σημαντική αποκάλυψη, που φέρνει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π. Πολάκη, για τις διώξεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά με τους διορισμούς κάνει με ανακοίνωσή του το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ!

  Συγκεκριμένα αποκαλύπτουν:

  Οι Εργαζόμενοι του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. επιθυμούμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια σχετικά με την αναφορά από τα ΜΜΕ περί τριών (3) υπαλλήλων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στους οποίους ασκήθηκε ποινική δίωξη στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για την προκήρυξη του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. αναφορικά με την στελέχωση των Νοσοκομείων όλης της χώρας με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.
  Η πραγματικότητα είναι ότι η ποινική δίωξη δεν ασκήθηκε σε υπαλλήλους του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. αλλά σε
  τρεις υπαλλήλους μετακλητούς στο Υπουργείο Υγείας.
  Δεν θα μπορούσε άλλωστε να αφορά σε υπαλλήλους του ΚΕ.Ε.Π.ΝΟ. καθώς το ζήτημα αφορούσε την απομάκρυνση των φακέλων των υποψηφίων από τον χώρο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. προς το Υπουργείο Υγείας.
  Το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων προσθέτει:
  Οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι Εργαζόμενοι του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. έχουμε από την πρώτη στιγμή συνδράμει απόλυτα στην διερεύνηση της υποθέσεως από την Δικαιοσύνη, έχοντας καταθέσει επιπροσθέτως μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών σχετικά με το ζήτημα της απόκρυψης στοιχείων που έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας για την συγκεκριμένη υπόθεση.
  Είναι προφανές ότι η στοχοποίηση των Εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. όλο το προηγούμενο διάστημα και η μετατροπή τους σε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης οδηγούν όχι μόνο στην απαξίωση του πολύ σημαντικού έργου τους για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας αλλά και στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.
  Με την ευκαιρία λοιπόν αυτή, επαναλαμβάνουμε ότι πάγια θέση και αίτημα των Εργαζομένων είναι να μείνουμε απερίσπαστοι στο έργο μας, ώστε να κάνουμε την δουλειά μας όπως κάναμε πάντα με ήθος και αποτελεσματικότητα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
  Ο σεβασμός στην νομιμότητα δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση. Όλα στο φως της Δικαιοσύνης.

  http://www.press-gr.com/2017/03/blog-post_3202.html

 4. Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης
  24 Μαΐου στις 2:48 μ.μ. ·

  Εκτός από να βρίζει, ο κ. Πολάκης ξέρει να καλύπτει και παράτυπους γιατρούς με την κ. Γεροβασίλη;

  Ο υπουργός κ. Πολάκης ξέρει να βρίζει. Αυτό το ξέρει όλος ο κόσμος. Εκείνο που δεν ξέρει ο κόσμος είναι αν καλύπτει και παράτυπες συνταγογραφήσεις γιατρών! Όχι μόνος. Μαζί με την υπουργό Εσωτερικών Όλγα Γεροβασίλη, προκαλώντας ζημιά στα ασφαλιστικά ταμεία. Τα καταγγέλλει η γενική Επιθεωρήτρια των δαπανών Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης! Η οποία καρατομήθηκε τώρα για να διοριστεί στη θέση της πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ!
  Η Επιθεωρήτρια καταθέτει με επιστολή της ότι σε ελέγχους της Υπηρεσίας της βρέθηκαν, ως συνήθως, γιατροί που συνταγογραφούν παράτυπα φάρμακα. Μια φάμπρικα που μαστίζει τα ταμεία υγείας (άρα την τσέπη των ασφαλισμένων) εδώ και χρόνια και που γεμίζει τις τσέπες πολλών γιατρών, φαρμακοποιών και εταιριών.
  Έλα όμως που οι τελευταίοι γιατροί που πιάστηκαν στα πράσα ήταν στην Άρτα. Και η Άρτα είναι η περιοχή, στην οποία εκλέγεται η κ. Γεροβασίλη, αλλά έχει και τα επαγγελματικά της συμφέροντα.
  Η υπηρεσία Ελέγχου έστειλε επιστολές και ζητούσε εξηγήσεις από τους γιατρούς κι εκείνοι απάντησαν. Όχι στην Επιθεώρηση Ελέγχου, αλλά στην… κ. Γεροβασίλη, ζητώντας τη βοήθειά της!
  Η αριστερή υπουργός, που υπερασπίζεται την τσέπη του λαού όταν είναι ασθενής επισκέπτης σε γιατρό, αλλά και όταν πληρώνει τα ελλείμματα στα ταμεία του, ζήτησε τη βοήθεια του άλλου αριστερού υπουργού κ. Πολάκη, που τη διαβεβαίωσε ότι δεν πρέπει να ανησυχούν οι συμπατριώτες της γιατροί! Έστειλε μάλιστα και επιστολή στον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας όπου προανήγγειλε απόσυρση των επιστολών της Επιθεώρησης!
  Το αποκορύφωμα είναι οι εξηγήσεις των δύο υπουργών για την κάλυψη των λαθροχειριών των γιατρών, αλλά ταυτόχρονα και για να δικαιολογήσουν την καρατόμηση της Επιθεωρήτριας των Δαπανών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης:
  Ασχολιόταν, λένε, με το κυνήγι «μικρών ψαριών», όταν η πολιτική του υπουργείου είναι το κυνήγι των «μεγάλων ψαριών»!
  Για ενημέρωση των αναγνωστών, η Υπηρεσία Ελέγχου της Επιθεωρήτριας μόνο στους ελέγχους του 2016 έκοψε πρόστιμα ύψους 1,6 δισ. ευρώ για ουσιαστικές κλοπές των ασφαλιστικών ταμείων! Καταλαβαινόμαστε…
  Αλλά, η Επιθεωρήτρια δεν σταματάει εδώ. Με την επιστολή της καταγγέλλει, ότι με τα «στραβά μάτια» του κ. Πολάκη, γιατρός του ΕΣΥ είναι ελεγκτής του ΕΟΠΥΥ, είναι μέλος της Επιτροπής έγκρισης φαρμάκων Εξωσωματικής, είναι στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο με απόφαση του υπουργού Υγείας, και μετά από έλεγχο της Επιθεωρήτριας πιάστηκε να έχει παράνομο ιδιωτικό ιατρείο και να χρησιμοποιεί παράνομα τη σφραγίδα του ελεγκτή ΕΟΠΥΥ για να συνταγογραφεί παράτυπα φάρμακα στο παράνομο ιατρείο έναντι αμοιβής από τους ασφαλισμένους!
  Εννέα μήνες μετά την επίσημη έκθεση κατά του γιατρού αυτού δεν του έχει αφαιρεθεί ούτε η σφραγίδα ούτε έχει παυθεί από ελεγκτής ή από τις Επιτροπές!
  Επίσης, η γενική Επιθεωρήτρια που καρατομήθηκε από τον υπερασπιστή του λαού κ. Πολάκη, καταγγέλλει ότι βρήκε φαρμακείο που είχε καταχρηστικές χρεώσεις 300.000 ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ με εικονικά παραστατικά, του έκοψε τη σύμβαση και δεν έχει γίνει καμιά παραπέρα έρευνα της υπόθεσης λόγω διαπλοκής με τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ!
  Πώς το έγραψε χτες ο κ. Πολάκης στην ηλεκτρονική σελίδα του; «Γκεσταπίτες μενουμεευρώπηδες, βαστασοϊμοπλέδες…..μη χαίρεστε….ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ…».
  Αν το αγώνισμα είναι κομματοκρατία, ρουσφετολογία και αμοραλισμός, όχι απλώς ΝΙΚΑΤΕ. Είσαστε ακαταμάχητοι.
  http://www.liberal.gr/…/ektos-apo-na-brizei-o-k-polakis-xer…

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.