Μήνυση Σπίρτζη για τη χορήγηση ραδιοσυχνοτήτων στη Digea

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά ζητώντας να ερευνηθούν οι συνθήκες χορήγησης των ραδιοσυχνοτήτων στη Digea.

Αντωνία Ξυνού
Ιούλιος 01 2015 19:22
Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, αναφορικά με τη χορήγηση των ραδιοσυχνοτήτων στη Digea.
O αναπληρωτής υπουργός κατέθεσε παράλληλα και έγγραφα τεκμηρίωσης, αναφορικά με τη λειτουργία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων (ΕΕΤΤ) και τον Διαγωνισμό για τη Χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής στην DIGEA.
Με τη μήνυση ζητά να διαπιστωθεί αν τελέστηκαν πιθανά αδικήματα από πράξεις ή/και παραλείψεις μελών της ΕΕΤΤ, που έχουν διατελέσει και διατελούν μέλη της από τον Οκτώβριο 2012 έως σήμερα.
Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, κατατέθηκαν στοιχεία, “προκειμένου να διερευνηθεί από την Δικαιοσύνη ό,τι εμφιλοχώρησε στην όλη διαδικασία του διαγωνισμού της DIGEA σωρεία παρατυπιών και μη νόμιμων ενεργειών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη μη επίτευξη πραγματικού και ελεύθερου ανταγωνισμού, κατά ευθεία παράβαση της κύριας λειτουργίας και αποστολής της ΕΕΤΤ ως Εθνικής Ρυθμιστικής Αρχής (άρθρο 6 του Ν.4070/2012)”.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ 

Μιχαλίτσης: με στημένο διαγωνισμό όλες οι ψηφιακές συχνότητες στη Digea

Ποιος ωφελήθηκε από την κατάργηση της ΕΡΤ ;;

Δεύτερη μήνυση κατά Στουρνάρα – Κεδίκογλου από τα σωματεία του Τύπου

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.