Μηνυτήρια αναφορά δικηγόρων Θεσσαλονίκης κατά Σαμαρά, Αθανασίου Δένδια και Μπαλτάκου (σχέσεις εκτελεστικής και δικαστικής λειτουργίας)

 

 

Την αναφορά υπογράφουν ο Στέφανος Κρεμέτης, Ταμίας της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, ο Θρασύβουλος Γαβαθόπουλος, ασκούμενος δικηγόρος, Πρόεδρος του Συλλόγου Ασκούμενων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, ο Μιχαήλ Μήττας, δικηγόρος Θεσσαλονίκης (ΑΜΔΣΘ 11064), Πρόεδρος της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης και ο Θεμιστοκλής Τζήμας, δικηγόρος Θεσσαλονίκης (ΑΜΔΣΘ 8345), μέλος του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών και υπ. Διδακτόρων.

Αίτημα: Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών των Σαμαρά, Αθανασίου, Δένδια, Μπαλτάκου, Κασιδιάρη, που προκύπτουν από όσα κατατέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ διερευνηση  τις σχέσεις εκτελεστικής και δικαστικής λειτουργίας καθώς και την τυχόν παροχή κρίσιμων πληροφοριών σε σχέση με την εν εξελίξει δικαστική έρευνα, από τον τ. γενικό γραμματέα της κυβέρνησης προς μέλη της ελεγχόμενης ως εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσής Αυγής

 

πηγή 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ 

 

1.Ολόκληρος ο διάλογος και το βίντεο Μπαλτάκο

Ηχογραφημένο οπτικοακουστικό υλικό που έχει στην κατοχή του, όπου καταγράφεται η συνομιλία του με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκο, παρουσίασε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, κατά τη συζήτηση χθες στη Βουλή για την άρση ασυλίας πέντε βουλευτών του κόμματός του, προκαλώντας πολιτική «θύελλα».

Διαβάστε τον απομαγνητοφωνημένο διάλογο Μπαλτάκου-Κασιδιάρη:

 

 

 

 

 


http://www.protothema.gr/politics/article/367086/olokliros-o-dialogos-kai-to-video-baltakou-kasidiari-/

2. Μπαλτάκος-gate: Μήνυση Αντωνίου κατά πρωθ/ργου, υπουργών και εισαγγελέα για Εσχάτη Προδοσία (03/04/2014)

ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΗΛ. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ: Μηνύω Πρωθ/ργο, υπουργούς και Εισαγγελέα του ΑΠ για “Εσχάτη Προδοσία” (κατάλυση της διάκρισης των εξουσιών” (ΠΚ 134 Αε), Κατάχρηση Εξουσίας (ΠΚ 239), Άσκηση Βασανιστηρίων (κατά των προφυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ) (ΠΚ 137Α-Γ) κλπ.

Μηνυτήρια Αναφορά για Μπαλτάκο κατέθεσε η “Δημιουργία, ξανά!” 11/04/2014

4. Γιώργος Καρατζαφέρης Μηνυτήρια Αναφορά για την προφυλάκιση βουλευτών της Χρυσής Αυγής (ενδεχόμενη πολιτική παρέμβαση) 07/04/2014

One comment on “Μηνυτήρια αναφορά δικηγόρων Θεσσαλονίκης κατά Σαμαρά, Αθανασίου Δένδια και Μπαλτάκου (σχέσεις εκτελεστικής και δικαστικής λειτουργίας)

 1. Απαλλάσσεται με δικαστικό βούλευμα για την υπόθεση Μπαλτάκου ο Ηλίας Κασιδιάρης

  09/10/2015
  Απαλλάσσεται με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης από τις κατηγορίες που του είχαν απαγγελθεί για την υπόθεση της ηχογράφησης των συνομιλιών που είχε με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης επί Σαμαρά Τάκη Μπαλτάκο.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, το βούλευμα υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα δέχεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν θα πρέπει να δικαστεί για την καταγραφή και τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας που είχε με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης της ΝΔ.

  Για την υπόθεση αυτή στον Ηλία Κασιδιάρη είχαν απαγγελθεί δυο κακουργηματικές κατηγορίες.

  Αθώος και για το βίντεο Μπαλτάκου: Ανοίγει ο δρόμος για την ποινική δίωξη των σκευωρών – Άρθρο του Ηλία Κασιδιάρη

  Η σημερινή ημέρα μπορεί να θεωρηθεί ιστορική, καθώς η Ελληνική Δικαιοσύνη κάνει ένα ακόμη βήμα προς την πολυπόθητη αυτοκάθαρσή της από βρώμικα κυκλώματα και επίορκους παράγοντες που αμαυρώνουν το σώμα των εντίμων Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων. Το περιβόητο βίντεο Μπαλτάκου αποτελεί πλέον νόμιμο αποδεικτικό μέσο και θα γίνει νόμιμη χρήση του σε δικαστικό επίπεδο, όχι μόνο για να αποδειχθεί η αθωότητα της Χρυσής Αυγής, αλλά και για να οδηγηθούν στο εδώλιο οι σκευωροί και οι συνωμότες της παραδικαστικής παράγκας Σαμαρά, που προσπάθησαν να καταλύσουν την Λαϊκή Κυριαρχία και το Σύνταγμα των Ελλήνων.
  Πριν από 18 μήνες – όταν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κουτζαμάνη απειλούσε με φυλακίσεις όποιον αποκάλυπτε στοιχεία για την επίορκη συμμορία Σαμαρά – είχα δηλώσει στο περιστύλιο της βουλής πώς ο Αγώνας μας ενάντια στα κυκλώματα που λυμαίνονται την Δικαιοσύνη θα φτάσει μέχρι το τέλος. Και «τέλος» σημαίνει πως κάθε απόστημα θα σπάσει και οι σκευωροί σε βάρος της Χρυσής Αυγής και της Λαϊκής Κυριαρχίας θα πάνε στη φυλακή. Αμέσως μετά τη δήλωση αυτή ασκήθηκε δίωξη σε βάρος μου για δύο κακουργήματα. Λίγο αργότερα οδηγήθηκα στις φυλακές, με ένα κατηγορητήριο – παρωδία, που ένα χρόνο αργότερα το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών απεφάνθη ότι δεν επαρκούσε για να δικαιολογήσει την προσωρινή μου κράτηση!
  Από τότε μέχρι σήμερα άλλαξαν πολλά στην δημόσια ζωή της χώρας. Η κυβέρνηση Σαμαρά έπεσε και το παραδικαστικό κύκλωμα που είχε στηθεί με πρωτεργάτη τον Μπάμπη Αθανασίου και τον εισαγγελέα Ντογιάκο («παναθηναϊκάκια») πνέει τα λοίσθια. Η κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ δεν διαθέτει ανάλογο κύκλωμα στον χώρο της Δικαιοσύνης. Φυσικό επακόλουθο των παραπάνω γεγονότων, η σημερινή απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, που με απαλλάσσει οριστικά και αμετάκλητα από τις δύο κακουργηματικές κατηγορίες για το βίντεο Μπαλτάκου (σημειώστε ότι για πρώτη φορά στα χρονικά κατηγορήθηκε πολίτης – και μάλιστα εκλεγμένο μέλος του κοινοβουλίου – για την αποκάλυψη της Αλήθειας). Το σημερινό απαλλακτικό βούλευμα βασίστηκε στην εισαγγελική πρόταση-καταπέλτη του Εισαγγελέα Εφετών Αντωνίου Λιόγα, την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια ως υπόδειγμα υπερασπίσεως του Δικαίου και της Αληθείας.
  Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της εισαγγελικής προτάσεως ΕΔΩ
  Το κυριότερο συμπέρασμα που εξάγεται από την παραπάνω πρόταση είναι πώς οι καταγγελίες Μπαλτάκου για παράνομες παρεμβάσεις υπουργών της ΝΔ στο έργο των Δικαστών δεν πρέπει να μείνουν στο σκοτάδι. Ο αρμόδιος Εισαγγελέας αποφαίνεται πως η κατόπιν εορτής διάψευση από τον ίδιο τον Μπαλτάκο έγινε προφανώς για λόγους σκοπιμότητος και πώς η Δικαιοσύνη οφείλει να διερευνήσει με σχολαστικότητα τις καταγγελίες αυτές. Ιδού και το επίμαχο απόσπασμα:
  «Είναι εξάλλου γεγονός ότι δεν προέκυψε η αλήθεια ή η αναλήθεια των ισχυρισμών του Παναγιώτη Μπαλτάκου, που περιέχονται στην επίδικη υποκλαπείσα συνομιλία. Και τούτο κυρίως διότι, η διενεργηθείσα ανάκριση, ικανοποιηθείσα προφανώς από την επακολουθήσασα δημόσια διάψευση των πιο πάνω ισχυρισμών από το ίδιο το πρόσωπο που τις προέβαλε, ουδόλως ασχολήθηκε με το ζήτημα αυτό. Κατά τη δική μας άποψη, η τελευταία αυτή ενέργεια του Παναγιώτη Μπαλτάκου, για προφανείς λόγους, ήταν και αυτονόητη και αναμενόμενη και, ως εκ τούτου, εξ αυτής και μόνο δεν δύναται να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Ούτε βεβαίως προέκυψε αν το ως άνω ζήτημα ερευνήθηκε στα πλαίσια κάποιας άλλης αυτοτελούς δικαστικής έρευνας και μάλιστα με την σχολαστικότητα, την επιμονή και την μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια και δημοσιότητα που η σημασία του απαιτούσε».
  Αξίζει επίσης να δούμε πώς παρουσιάζει ο αρμόδιος Εισαγγελέας τα επίμαχα γεγονότα της 2ας Απριλίου του 2014 και κυρίως την αναφορά που κάνει στις αθέμιτες παρεμβάσεις του πρώην υπουργού Μπάμπη Αθανασίου:
  «Ο κατηγορούμενος παρέδωσε για καταχώρηση στα Πρακτικά ένα χειρόγραφο κείμενο που περιείχε την απομαγνητοφώνηση αποσπάσματος υποκλαπείσης συνομιλίας, η οποία είχε πραγματοποιηθεί μεταξύ αυτού και του τότε Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου, κατά τη διάρκεια της οποίας το πιο πάνω σημαίνον κυβερνητικό στέλεχος πράγματι, μεταξύ άλλων, απεδέχετο και υποστήριζε: α) ότι η σε βάρος των στελεχών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ δίωξη ενορχηστρώθηκε και κατευθύνθηκε από τον τότε Πρωθυπουργό, διά των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, με σκοπό την μείωση των εκλογικών ποσοστών αυτής, β) ότι, μετά την μη προφυλάκιση από τον Ανακριτή, ελλείψει επαρκών στοιχείων, του κατηγορουμένου Ηλία Κασιδιάρη (και των συγκατηγορουμένων Μίχου και Παναγιώταρου), που απολογήθηκαν πρώτοι, ο τότε Πρωθυπουργός επέπληξε δριμύτατα τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως γ) ότι, κατόπιν αυτού, οι πιο πάνω υπουργοί με αθέμιτες τηλεφωνικές παρεμβάσεις σε παράγοντες της Δικαιοσύνης ενήργησαν, ώστε οι επόμενοι απολογηθέντες να προφυλακιστούν, δ) ότι, λόγω των στενών επαφών των πιο πάνω εκπροσώπων της εκτελεστικής εξουσίας με την ηγεσία της εισαγγελικής αρχής, οποιαδήποτε απόπειρα καταγγελίας των ως άνω μεθοδεύσεων θα ήταν μάταια, αλυσιτελής και ατελέσφορη. Την εύλογη σύγχυση που δημιούργησε η κατάθεση της πιο πάνω συνομιλίας επέτεινε και η παραδοχή του παρισταμένου στη συνεδρίαση Υπουργού Δικαιοσύνης ότι πράγματι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την τότε Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών, στο οποίο υπηρετούσαν οι επιληφθέντες Ανακριτές».
  Το κυριότερο σημείο της εισαγγελικής πρότασης αφορά την δυνατότητα αξιοποίησης του επίμαχου τηλεοπτικού υλικού και του βαρυσήμαντου περιεχομένου του ως νομίμου αποδεικτικού μέσου ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα:
  «Συνακόλουθα και κατά μείζονα μάλιστα λόγο, τέτοια, μη δημόσια, κατά την ως έννοια, πράξη, η καταγραφή σε υλικό φορέα της οποίας δεν στοιχειοθετεί αξιόποινη πράξη και ως εκ τούτου και η χρήση των σχετικών πληροφοριών ως αποδεικτικού μέσου είναι επιτρεπτή, αποτελεί και η εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης, όπως τα καθήκοντα αυτά περιγράφονται στα άρθα 72 επόμ. του Π.Δ. 63/2005»
  Τα συντριπτικά και αδιάσειστα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, όπως το βίντεο Μπαλτάκου και το ηχητικό ντοκουμέντο Σαμαρά με την εντολή για τις προφυλακίσεις βουλευτών, αποτελούν πραγματικά ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΤΟΥΣ ΣΚΕΥΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ (για να θυμηθούμε και τους πηχυαίους τίτλους των ΜΜΕ όταν με τις περίφημες «χρυσαυγειάδες» προσπαθούσαν ανεπιτυχώς να τρομοκρατήσουν την κοινή γνώμη).
  Ηλίας Κασιδιάρης
  9 Οκτωβρίου 2015

  Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ekdothhke-apallaktiko-bouleuma-gia-thn-upothesh-mpaltakou-gia-ton-hlia-kasi#ixzz4BdDTe41m

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.