Μηνυτήρια αναφορά της Χρυσής Αυγής για τα μαύρα ταμεία του ΠΑΣΟΚ

 

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

 

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΝΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ

 

Του πολιτικού κόμματος ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που εδρεύει στην Αθήνα, Λεωφ. Μεσογείων 135, όπως νομίμως εκπροσωπείται από τον Βουλευτή Επικρατείας Χρήστο Παππά

ΚΑΤΑ

Παντός υπευθύνου που θα προκύψει από την εισαγγελική έρευνα

 

Αξιότιμη κυρία Εισαγγελέα,

Εγκαλώ κάθε υπεύθυνο για τους ακόλουθους νόμιμους, βάσιμους και αληθείς λόγους:
Έχει γίνει πανελληνίως γνωστό και απασχόλησε όλα τα δημοσιογραφικά μέσα η ύπαρξη πορίσματος ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΓΝΩΣΤΟΤΕΡΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΟΡΚΩΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (και πιο συγκεκριμένα των Grand Thorton, Ernst and Young, KPMG, Deloitte Touche και PWC Greece) δια την οικονομική διαχείριση κρατικών επιχορηγήσεων και άλλων κονδυλίων από την κοινοβουλευτική παράταξη του ΠΑΣΟΚ δια την περίοδο 2007 -2010, εκ του επαγωγικού συμπεράσματος του οποίου προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης κακουργηματικών αξιοποίνων πράξεων από όργανα του ανωτέρω κόμματος.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν αξιόποινες πράξεις των συλλογικών οργάνων διοίκησης-υψηλόβαθμων στελεχών και βουλευτών του κόμματος “Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα”, οι οποίες φαίνεται να προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άσκηση οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας. Η δραστηριότητα αυτή εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, υπονομεύει την αυθεντία του κράτους δικαίου, προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας. Η δραστηριότητα αυτή εκθέτει όχι μόνον τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, αλλά και την ίδια τη χώρα, τη δημοκρατική της παράδοση, το νομικό της πολιτισμό, τις δεσμεύσεις της υπό το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η αντιμετώπισή της, κατά συνέπεια, επιβάλλει την εγρήγορση της Πολιτείας και την ενεργοποίηση όλων των αναγκαίων μέσων που προβλέπει το Σύνταγμα, ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.
Εντούτοις και παρά τη σχετική δημοσιότητα όλων των ανωτέρω επιβαρυντικών στοιχείων, ουδείς δικαστικός λειτουργός ενήργησε τα εκ του νόμου επιβαλλόμενα προς εξέταση της εν λόγω υποθέσεως, το δε σχετικό πόρισμα έως και σήμερα «αγνοείται», παρέχεται δε έτσι ικανός χρόνος σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να εξαλείψουν κάθε ενοχοποιητικό στοιχείο ικανό να αναδείξει την όποια εγκληματική δραστηριότητα.

Επειδή τα ανωτέρω έχουν ανακοινωθεί και αποτελούν γεγονότα γνωστά στις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, οι οποίες ήδη όφειλαν, ανταποκρινόμενες στο ρόλο τους, δια των αρμοδίων οργάνων να καλέσουν κάθε σχετικό με την υπόθεση πρόσωπο – καθήκον το οποίο μέχρι και σήμερα παραλείπουν δια λόγους αγνώστους εις ημάς.
Επειδή δια την δικαιοσύνην προφανώς δεν αποτελεί προτεραιότητα η εξέταση τόσο σοβαρών υποθέσεων, που μάλιστα αφορούν σε ζητήματα υψίστου δημοσίου συμφέροντος, προκύπτει δε κατά ότι κατά παράβαση της λογικής εμφανίζεται να αγνοεί τα όσα ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ έχει ήδη πληροφορηθεί.

ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΚΑΘΗΚΟΝ μας να ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ διά της επισήμου οδού με το παρόν τα ως άνω πραγματικά περιστατικά και ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ την ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΩΣ ΑΝΩ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΣ Σας ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ (βλ. συνημμένο στην παρούσα υπ’ αριθ. 1). ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΘΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΟΙΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΑΡΧΗ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΜΠΕΔΩΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ, ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Ως ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΥΠΑΚΟΗ.

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ – ΑΝΑΦΟΡΑΣ Ή ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΜΕΣΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ, ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΔΙ’ ΗΜΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΜΕ

 

Να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά ΠΑΝΤΌΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ για τις ως άνω τελεσθείσες κακουργηματικές πράξεις

 

Αθήνα, 27-09-2013

 

Τα σχετικά αποσπάσματα από τον Τύπο:

“Σημεία και τέρατα για την οικονομική διαχείριση του ΠΑΣΟΚ τη χρονική περίοδο 2007-2010 περιλαμβάνει το πόρισμα που συνέταξαν κατόπιν εντολής της σημερινής ηγεσίας του κόμματος πέντε διεθνούς κύρους ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες ορκωτών λογιστών και πιο συγκεκριμένα οι Grand Thorton, Ernst and Young, KPMG, Deloitte Touche και PWC Greece. Η «μαύρη τρύπα», που επιβεβαιώνεται από αξιόπιστη κομματική πηγή και χαρακτηρίζεται «βόμβα», υπερβαίνει το ιλιγγιώδες ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται περίπου 14,5 εκατ., τα οποία υπήρχαν στο αποθεματικό του ΠΑΣΟΚ το 2007, και για λόγους που δεν έχει καταστεί δυνατόν να εξηγηθούν έκαναν «φτερά».

Με βάση τα ίδια συνταρακτικά στοιχεία, 500.000 ευρώ εμφανίζονται ως δαπάνες που έχουν εγκριθεί με την υπογραφή του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Γιώργου Παπανδρέου. Επίσης, ποσό περίπου 800.000 ευρώ φέρεται να εμφανίζεται στο όνομα του Νίκου Αθανασάκη, διευθυντή την επίμαχη περίοδο του πολιτικού γραφείου του κ. Παπανδρέου και μετέπειτα διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου. Δαπάνες ύψους 1,5 εκατ. ευρώ αποδίδονται στο όνομα «Καλογεροπούλου», η οποία είχε διατελέσει συνεργάτιδα του Γιώργου Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών και αργότερα μετακόμισε στο γραφείο του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, με δικό της γραφείο και αρμοδιότητα τις μετακινήσεις και τις αποστολές του προέδρου και των κομματικών στελεχών.

Επιπλέον, για την ίδια τριετία, στα 53,5 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι δαπάνες προς γνωστό ταξιδιωτικό πρακτορείο με το οποίο συνεργαζόταν το ΠΑΣΟΚ για αποστολές στελεχών του Κινήματος, ενώ εντοπίστηκαν να έχουν εκδοθεί 45.000 αεροπορικά εισιτήρια για ένα μόνο χρόνο. Ολα τα παραπάνω ποσά εμφανίζονται να φέρουν και την υπογραφή του κ. Σπυρόπουλου, που συνυπέγραφε με τη θεσμική ιδιότητα του γενικού διευθυντή. Το εντυπωσιακό στοιχείο της έρευνας είναι ότι για καμία από τις δαπάνες που εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές δεν υπάρχουν νόμιμα παραστατικά, καθώς όλες οι υπογραφές έμπαιναν σε ανεπίσημα έγγραφα. Η πρώτη ενημέρωση των έκπληκτων ελεγκτών προς την ηγεσία της Ιπποκράτους πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες.


Να σημειωθεί ότι το ίδιο διάστημα 2007-2010 το ΠΑΣΟΚ συνέχιζε να δανειοδοτείται, προκειμένου να καλύπτει τις αυξημένες οικονομικές του υποχρεώσεις. Η διαφαινόμενη -με βάση το πόρισμα- κατασπατάληση δεν θα πρέπει να λησμονείται ότι διαπιστώνεται σε μια εποχή «γαλαντομίας» εκ μέρους του Κινήματος, κατά την οποία έγινε η μετακόμιση στα πολυτελή γραφεία της Ιπποκράτους με τις υπερβολικές ανέσεις και το γυμναστήριο, αυξήθηκε εντυπωσιακά ο αριθμός των απασχολουμένων στο κόμμα, ενώ το ίδιο γενναιόδωρες ήταν και οι δημοσιογραφικές αποστολές. Τελικά φαίνεται ότι «λεφτά υπήρχαν», όχι βεβαίως για τους εργαζόμενους του Κινήματος, που έμεναν επί μήνες απλήρωτοι και πρόσφατα τους τέθηκε σχεδόν εκβιαστικά το δίλημμα ή να δεχτούν δραστικό ψαλίδι στις αποδοχές του ή να παραιτηθούν”.

 
http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/egklhmatikh-organwsh-to-pasok1

 

3 comments on “Μηνυτήρια αναφορά της Χρυσής Αυγής για τα μαύρα ταμεία του ΠΑΣΟΚ

 1. Σημεία και τέρατα στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ
  Υπερβαίνει τα 114,5 εκατομμύρια ευρώ η «μαύρη τρύπα». Τεράστια ποσά σε δαπάνες δίχως νόμιμα παραστατικά

  Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη

  Σημεία και τέρατα για την οικονομική διαχείριση του ΠΑΣΟΚ τη χρονική περίοδο 2007-2010 περιλαμβάνει -σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Εφ. Συν.»- το πόρισμα που συνέταξαν κατόπιν εντολής της σημερινής ηγεσίας του κόμματος πέντε διεθνούς κύρους ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες ορκωτών λογιστών και πιο συγκεκριμένα οι Grand Thorton, Ernst and Young, KPMG, Deloitte Touche και PWC Greece.

  Η «μαύρη τρύπα», που επιβεβαιώνεται από αξιόπιστη κομματική πηγή και χαρακτηρίζεται «βόμβα», υπερβαίνει το ιλιγγιώδες ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται περίπου 14,5 εκατ., τα οποία υπήρχαν στο αποθεματικό του ΠΑΣΟΚ το 2007, και για λόγους που δεν έχει καταστεί δυνατόν να εξηγηθούν έκαναν «φτερά».

  Με βάση τα ίδια συνταρακτικά στοιχεία, 500.000 ευρώ εμφανίζονται ως δαπάνες που έχουν εγκριθεί με την υπογραφή του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Γιώργου Παπανδρέου. Επίσης, ποσό περίπου 800.000 ευρώ φέρεται να εμφανίζεται στο όνομα του Νίκου Αθανασάκη, διευθυντή την επίμαχη περίοδο του πολιτικού γραφείου του κ. Παπανδρέου και μετέπειτα διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου.

  Δαπάνες ύψους 1,5 εκατ. ευρώ αποδίδονται στο όνομα «Καλογεροπούλου», η οποία είχε διατελέσει συνεργάτιδα του Γιώργου Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών και αργότερα μετακόμισε στο γραφείο του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, με δικό της γραφείο και αρμοδιότητα τις μετακινήσεις και τις αποστολές του προέδρου και των κομματικών στελεχών.

  Για ταξίδια…

  Επιπλέον, για την ίδια τριετία, στα 53,5 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι δαπάνες προς γνωστό ταξιδιωτικό πρακτορείο με το οποίο συνεργαζόταν το ΠΑΣΟΚ για αποστολές στελεχών του Κινήματος, ενώ εντοπίστηκαν να έχουν εκδοθεί 45.000 αεροπορικά εισιτήρια για ένα μόνο χρόνο. Ολα τα παραπάνω ποσά εμφανίζονται να φέρουν και την υπογραφή του κ. Σπυρόπουλου, που συνυπέγραφε με τη θεσμική ιδιότητα του γενικού διευθυντή.

  Το εντυπωσιακό στοιχείο της έρευνας είναι ότι για καμία από τις δαπάνες που εντόπισαν οι ορκωτοί λογιστές δεν υπάρχουν νόμιμα παραστατικά, καθώς όλες οι υπογραφές έμπαιναν σε ανεπίσημα έγγραφα.

  Η πρώτη ενημέρωση των έκπληκτων ελεγκτών προς την ηγεσία της Ιπποκράτους πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες. Οπως πληροφορείται η «Εφ. Συν.», η εκτίμησή τους ήταν ότι αν το πόρισμα παραδοθεί και γίνει αποδεκτό από το ΠΑΣΟΚ, αυτεπάγγελτα επεμβαίνει εισαγγελέας, ενώ σε πολιτικό επίπεδο οι επιπτώσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν ώς και στην πτώση της κυβέρνησης εξαιτίας του μεγέθους της σκανδαλώδους υπόθεσης.

  Μετά το εύλογο μούδιασμα που προκάλεσε στους κομματικούς ιθύνοντες η ανάλυση της κατάστασης, η απόφαση που έλαβε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφότου ενημερώθηκε διεξοδικά από τον νυν γενικό διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Σαλαγιάννη, ήταν η έρευνα να προχωρήσει κανονικά και η υπόθεση να φτάσει μέχρι τέλους.

  Ο κ. Σαλαγιάννης έχει ήδη στείλει επιστολή στις ελεγκτικές εταιρείες ζητώντας να καταθέσουν το συντομότερο τον απολογισμό τους, κρίνοντας μάλιστα ότι η παράδοσή του έχει καθυστερήσει. Κατά ορισμένες πληροφορίες, η έρευνα είναι έτοιμη εδώ και ένα εξάμηνο, ενώ το καλοκαίρι οι ορκωτοί λογιστές για ένα μήνα είχαν εγκατασταθεί στο κτίριο της οδού Ιπποκράτους διεξάγοντας εξονυχιστικούς ελέγχους.

  Επιστολή φέρεται να έχει αποσταλεί και στον Νίκο Αθανασάκη, από τον οποίο ζητήθηκε να επιστρέψει μέρος του ποσού (300.000 ευρώ) που καταγράφηκε ως έξοδα που εγκρίθηκε με την υπογραφή του. Αντίστοιχη τηλεφωνική όχληση είχε δεχτεί και το καλοκαίρι, πλην όμως δεν έχει ανταποκριθεί καμία από τις δύο φορές. Το ίδιο συνέβη και με τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο, που όμως λέγεται ότι ζητάει επίμονα τις τελευταίες ημέρες συνάντηση με τον γενικό διευθυντή και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

  Πρόθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι το μείζον αυτό ζήτημα να συζητηθεί σε συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ η απίστευτη αυτή κατάσταση φαίνεται πως ήταν σε γνώση του, καθώς ενδεικτική ήταν η αναφορά του στις 17 Απριλίου σε κομματική συνεδρίαση όπου με αφορμή την τροπολογία για την αμνηστία σε διοικητές τραπεζών για δάνεια που χορήγησαν, ζήτησε να ελεγχθούν όλοι οι διευθυντές οικονομικών, πριν από τον κ. Σαλαγιάννη, και όλοι οι πρόεδροι πριν από τον ίδιο, φωτογραφίζοντας προφανώς την περίοδο Παπανδρέου.

  Συμπλήρωσε ακόμη ότι το βάρος της «μαύρης τρύπας» στα οικονομικά, που του κληροδοτήθηκε είναι τεράστιο, «δεν τον καλύπτει κανένας και αισθάνεται σαν να φόρεσε τον χιτώνα που βούτηξε η Διηάνειρα στο δηλητηριώδες αίμα του Νέσσου…»

  Συνεχίστηκαν τα δάνεια

  Να σημειωθεί ότι το ίδιο διάστημα 2007-2010 το ΠΑΣΟΚ συνέχιζε να δανειοδοτείται, προκειμένου να καλύπτει τις αυξημένες οικονομικές του υποχρεώσεις. Η διαφαινόμενη -με βάση το πόρισμα- κατασπατάληση δεν θα πρέπει να λησμονείται ότι διαπιστώνεται σε μια εποχή «γαλαντομίας» εκ μέρους του Κινήματος, κατά την οποία έγινε η μετακόμιση στα πολυτελή γραφεία της Ιπποκράτους με τις υπερβολικές ανέσεις και το γυμναστήριο, αυξήθηκε εντυπωσιακά ο αριθμός των απασχολουμένων στο κόμμα, ενώ το ίδιο γενναιόδωρες ήταν και οι δημοσιογραφικές αποστολές.

  Τελικά φαίνεται ότι «λεφτά υπήρχαν», όχι βεβαίως για τους εργαζόμενους του Κινήματος, που έμεναν επί μήνες απλήρωτοι και πρόσφατα τους τέθηκε σχεδόν εκβιαστικά το δίλημμα ή να δεχτούν δραστικό ψαλίδι στις αποδοχές του ή να παραιτηθούν.

  d.kouklouberis@efsyn.gr

  http://www.efsyn.gr/?p=44944

  Σχετικά:

  – Τα κατορθώματα των τελευταίων ημερών μαζεμένα και νοικοκυρεμένα
  https://justiceforgreece.wordpress.com/2013/04/06/τα-κατορθώματα-των-τελευταίων-ήμερων/
  (εμπεριέχει την ασυλία των τραπεζών για τα δάνεια των κομμάτων η οποία αποδεικνύεται ότι ψηφίστηκε ενώ γνώριζαν τα πορίσματα των ορκωτών λογιστών για την μαύρη τρύπα στο ΠΑΣΟΚ)
  – Μια νέα γενιά … εκατομμυριούχων προέκυψε από τις “εκλογές” της 17ης Ιουνίου
  https://justiceforgreece.wordpress.com/2012/06/28/μια-νέα-γενιά-εκατομμυριούχων-προέκυ/

 2. 06.07.2016

  5.200.000 € στο ΠΑΣΟΚ με εγγύηση την αξιοπιστία του

  Τι είπε στη Βουλή ο (Φ. Καραβίας) της Eurobank για τα δάνεια κομμάτων

  Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το πάρτι που είχε στηθεί τα προηγούμενα χρόνια με δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ από τράπεζες, δίχως καμία διασφάλιση στις περισσότερες περιπτώσεις!
  Μετά την κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδα Φραγκιαδάκη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής την περασμένη εβδομάδα, χθες σειρά πήρε ο διευθύνων σύμβουλος της Εurobank Φωκίων Καραβίας.

  Στην εισηγητική τοποθέτησή του ισχυρίστηκε ότι από την έρευνα που έγινε προκύπτει «ότι δεν υπάρχει στοιχείο μη νομιμότητας στην έγκριση κάποιων δανείων για ΜΜΕ και για τα κόμματα». Πάντως από τις ερωτήσεις που ακολούθησαν προέκυψαν πολλές γκρίζες ζώνες και κυρίως αποκαλύφθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ δανειζόταν δίνοντας μόνο… υποσχέσεις! Βεβαίως αυτά τα δάνεια δεν διαχειρίστηκε ο ίδιος ο κ. Καραβίας, αφού παρέλαβε μια άκρως προβληματική κατάσταση από τους προκατόχους του, κυρίως από τον Χρήστο Μεγάλου αλλά και όσους διηύθυναν την τράπεζα τις επίμαχες περιόδους.

  Οπως παραδέχθηκε ο κ. Καραβίας, το ΠΑΣΟΚ πήρε δάνειο από τη Eurobank ύψους 5.200.000 ευρώ προσκομίζοντας απλώς μια επιστολή. Δεν υπήρχε ούτε καν η επίκληση της κρατικής χρηματοδότησης του έτους, την οποία άλλωστε είχε δώσει ήδη ως διασφάλιση σε άλλη τράπεζα. Επρόκειτο μάλιστα για το τρίτο συνεχόμενο δάνειο που είχε δοθεί από τη Eurobank στο ΠΑΣΟΚ.

  «Οντως στο ΠΑΣΟΚ για τη δανειοδότηση είχαμε λάβει υποσχετική επιστολή. Εκανα την ίδια ερώτηση στις νομικές υπηρεσίες και μου είπαν ότι η υποσχετική επιστολή είναι νομικά ισχυρή και σύμφωνη με τις διαδικασίες της τράπεζας. Υπάρχει παρανόηση για το αν πρέπει να υπάρχουν εξασφαλίσεις πίσω από όλα τα δάνεια. Εξετάζουμε σειρά από κριτήρια, όπως τις χρηματοροές. Δίνουμε και ανοικτά δάνεια, αν είναι ισχυρός ο ισολογισμός» υποστήριξε ο κ. Καραβίας και πρόσθεσε: «Ενα πρώτο δάνειο δόθηκε το 2008 και αποπληρώθηκε το 2009. Ακολούθησε νέο δάνειο το 2009, που εξοφλήθηκε το 2010. Αλλο ένα (σ.σ.: το επίμαχο με την… υποσχετική) το 2010, το οποίο έχει καταγγελθεί. Το ΠΑΣΟΚ είχε τότε 20.000.000 έσοδα. Το ποσό αυτό του δανείου είναι μικρό σε σχέση με τον συνολικό δανεισμό. Με όλα αυτά τα στοιχεία η επιτροπή αποφάσισε να δώσει το δάνειο».

  Σύμφωνα με τον κ. Καραβία, η τράπεζα έχει ήδη καταγγείλει τα (μη εξυπηρετούμενα) δάνεια σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., τα οποία μαζί με τους τόκους φτάνουν τα 13.000.000 ευρώ, 5.200.000 ευρώ στο ΠΑΣΟΚ (με την υποσχετική επιστολή) και 3.300.000 ευρώ στη Ν.Δ. χωρίς τους τόκους. «Εχουμε διερευνήσει όλους τους πιθανούς τρόπους για να διευθετηθεί το ποσό, ενώ η τράπεζα έχει έρθει σε επαφή με τα δύο κόμματα. Η Ν.Δ. ανταποκρίθηκε, όχι όμως και το ΠΑΣΟΚ» είπε. Και στην ερώτηση αν «ήταν προς όφελος της τράπεζάς σας όσα δάνεια δώσατε σε κόμματα;» απάντησε ότι «εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι δεν ήταν προς όφελος της τράπεζας κάποια δάνεια που δώσαμε. Είχε απώλειες η διαδικασία αυτή».

  http://www.dimokratianews.gr/content/64291/5200000-eu-sto-pasok-me-eggyisi-tin-axiopistia-toy#.V3zlQgbF7zY.twitter

 3. Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015
  Κ. ΤΟΜΠΡΑΣ – Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ !!!
  ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΠΛΟ & ΤΡΙΠΛΟ-ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ
  Την εκχωρούσαν δύο και τρεις φορές τα κόμματα στις τράπεζες, εξασφαλίζοντας παράνομα δάνεια, τα οποία στη συνέχεια έγιναν θαλασσοδάνεια και τα πληρώσαμε οι Πολίτες με την ανακεφαλαιοποίηση και την ενίσχυση της ρευστότητας του χρεοκοπημένου ελληνικού τραπεζικού συστήματος !!!

  Δείτε ΕΔΩ το βίντεο με τις αποκαλύψεις !!!
  Το σκάνδαλο με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που νομίζουμε !!!

  http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/07/blog-post_748.html

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.