Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδας-Αυστραλίας – Προσφυγή ΕΔΑΔ

http://www.psithiri.gr/newspaper/article/3642/
Ψίθυροι στη Δράμα

 

Η εθνική ενότητα είναι καθήκον όταν πρόκειται για μεγάλο εθνικό θέμα»

Μιχάλης Χρυσανθόπουλος
Πρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης Ελλάδας-Αυστραλίας

«Η Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδας- Αυστραλίας, δεν αποδέχεται, δηλώσεις σχετικά με το θέμα των Σκοπίων, που είναι ιστορικά απαράδεκτες, αβάσιμες και εθνικά επικίνδυνες και τροφοδοτούν την σχιζοφρενική παράνοια των ιθυνόντων της γειτονικής χώρας, χρηζόντων τουλάχιστον ιατρικής ψυχιατρικής παρακολούθησης» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Ελλάδας- Αυστραλίας Μιχάλης Χρυσανθόπουλος. Σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη ο Μιχάλης Χρυσανθόπουλος αναφέρεται στις δραστηριότητες της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδας- Αυστραλίας, στις εξελίξεις μετά την συμφωνία των Πρεσπών αλλά και στον μεγάλο κίνδυνο του διαμελισμού της χώρας. Τονίζει τέλος ότι η εθνική ενότητα είναι καθήκον όταν πρόκειται για μεγάλο εθνικό θέμα.

– Kύριε Χρυσανθόπουλε από πότε λειτουργεί η Παμμακεδονική Ένωση, για ποιους λόγους δημιουργήθηκε; Ποια είναι η δράση και τα έργα της Παμμακεδονικής Ένωσης;
– Η Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδος, όπως ήταν το αρχικό της όνομα, ιδρύθηκε στο τέλος της δεκαετίας του΄80 και ενεργοποιήθηκε από το 1991 και μετά, λόγω της ανακύψεως του προβλήματος των Σκοπίων μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Ανανεώθηκε το 2011 προστιθέμενοι στον τίτλο της οι όροι «Μακεδονικού Αγώνα» και «Αυστραλίας». Οι δράσεις της Ενώσεως είναι συνεχείς επί 33 χρόνια και συνίστανται στην προβολή και ανάδειξη του Μακεδονικού Αγώνα, σε ιστορικές εκδόσεις, σε εξάλειψη ή ανάσχεση της σλαβικής προπαγάνδας και επιβουλής κατά της Μακεδονίας, εσωτερικά και εξωτερικά, σε διοργάνωση ημερίδων ενημερωτικού χαρακτήρα σχετικά με το εθνικό μας πρόβλημα (20 ημερίδες μέχρι τώρα) σε συνεργασία με την εταιρία «Ελλήνων Σλαβολόγων για τη σωστή τοποθέτηση του ζητήματος.
Διαθέτει Τμήμα παρελάσεως και Αναβιωτών με ακριβείς στολές Μακεδονομάχων. Διαθέτει Εκθετήριο Μακεδονικών Αγώνων στις Πέτρες Αμυνταίου και προτίθεται να υπάρξει και αντίστοιχο στο Δοξάτο Δράμας.
Συμμετέχει σε κάθε εθνική προσπάθεια μακριά από κόμματα, για την προάσπιση του ονόματος της Μακεδονίας με αποκορύφωμα την προσφυγή και την επιτυχή απόφαση εναντίον της «Συμφωνίας» των Πρεσπών στο ΕΔΑΔ (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) και στη Χάγη, με αντίστοιχες ενέργειες στον ΟΗΕ.
Ενισχυτικό των ανωτέρω είναι η απόφαση 3068 του Αυστραλιανού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

– Στον τίτλο του ονόματος αναφέρεστε και στην Αυστραλία. Ποια είναι η σχέση του Συλλόγου με την Αυστραλία;
– Η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΈΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ -ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ συνεργάζεται με το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Μακεδονικών Σπουδών και το εκπροσωπεί στην Ελλάδα, καθότι ο Πρόεδρος είναι Επιστημονικός Συνεργάτης αυτού και Ανταποκριτής στο S.B.S. Greek programme και στο ράδιο SYMPAN.

– Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να κυριαρχεί το θέμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Έχουμε από την μία χαμηλή συμμετοχή στο γειτονικό κράτος και από την άλλη μεγάλο ποσοστό στο ΝΑΙ. Ποια τα δικά σας συμπεράσματα;
– Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στη γείτονα χώρα, έδειξαν καθαρά ότι είχαμε μία διεθνοτική ψηφοφορία καθώς το ΝΑΙ το ψήφισαν Αλβανοί, οι οποίοι αποτελούν το 40% περίπου της χώρας και η αποχή εκπροσωπήθηκε κυρίως από το σλαβικό στοιχείο της χώρας.
Και σε αυτή την ψηφοφορία-δημοψήφισμα αγνοήθηκε η ελληνική εθνική μειονότητα στην χώρα, η οποία παρουσιάζεται ως ανύπαρκτη. Όσο για το «μεγάλο» ποσοστό του ΝΑΙ, αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, διότι είναι επί των προσεχόντων για ψηφοφορία και όχι τα πραγματικά ποσοστά και όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς ένα 5% από τους ψηφίσαντες είπαν ΟΧΙ.

– Βλέπετε να οδηγούμαστε σε εκλογές στην γειτονική χώρα;
– Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα και με την άρνηση της αντιπολίτευσης να συμπράξει με την ομοσπονδιακή έτσι και αλλιώς κυβέρνηση του Ζάεφ, οδηγούμαστε σε πρόωρες εκλογές σε λιγότερο από 100 ημέρες, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

– Σας προβληματίζει η εικόνα του πολιτικού συστήματος στη χώρα μας, που παρακολουθεί τα γεγονότα χωρίς να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες;
– Η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΈΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ -ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ έχει ως αρχή να μην κάνει πολιτικά σχόλια σε κανένα επίπεδο. Αγωνίζεται επί χρόνια για την αναγνώριση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στο κράτος με πρωτεύουσα τα Σκόπια, την προστασία του Αρχαίου, Μεσαιωνικού, Νεωτέρου Ελληνικού πολιτισμού που καταστρέφεται συστηματικά στο κράτος αυτό, στις προαιώνιες εστίες του Μακεδονικού Ελληνισμού, όπως Γευγελή, Λυχνίδα-Αχρίδα, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Μοναστήρι, καθώς και την καθιέρωση της 24ης Φεβρουαρίου ως ημέρας μνήμης γενοκτονίας του Μακεδονικού Ελληνισμού από το 1870 μέχρι το 1949.
Δεν αποδέχεται, δηλώσεις σχετικά με το θέμα των Σκοπίων, που είναι ιστορικά απαράδεκτες, αβάσιμες και εθνικά επικίνδυνες και τροφοδοτούν την σχιζοφρενική παράνοια των ιθυνόντων της γειτονικής χώρας, χρηζόντων τουλάχιστον ιατρικής ψυχιατρικής παρακολούθησης. Για το λόγο αυτό ουδέν σχόλιο.

– Μπορείτε να προβλέψετε τις εξελίξεις σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών;
Η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΈΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ -ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ αγωνίζεται να μην περάσει το μεγάλο εθνικό έγκλημα του βίαιου αποχωρισμού του όρου «ΜΑΚΕΔΩΝ από τον όρο «ΕΛΛΗΝ» που ιστορικά, εθνολογικά και εθνογραφικά είναι ταυτόσημοι. Εδώ πρόκειται για θέμα εθνικής ασφαλείας και η Ένωση το τονίζει μετά επιτάσεως, όχι γιατί υπάρχει φόβος στρατιωτικά από τα Σκόπια, αλλά από το χέρι διεθνούς παράγοντα που θα κινήσει το πιόνι που λέγεται Σκόπια στην σκακιέρα των Βαλκανίων εναντίον της Ελλάδας.

– Τι απαντάτε σε όσους κατηγορούν τις Παμμακεδονικές ενώσεις για εθνικιστικές κορώνες και κινδυνολογία χωρίς ουσία;
– Η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΈΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ -ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ κρατιέται πάντοτε μακριά από κάθε είδους ίντριγκες, αλληλοκατηγορίες, αλληλοεξοντώματα και απαξιώσεις, που μόνο όλεθρο μπορούν να φέρουν στην εθνική υπόθεση. Εξάλλου η διχόνοια, το αιώνιο σαράκι της φυλής, είναι εκείνη που πολλές φορές καταστρέφει οτιδήποτε κτίζεται και σφραγίζεται με το αίμα των ηρώων του γένους των Ελλήνων.

– Τι προγραμματίζετε το επόμενο διάστημα για το Σκοπιανό;
Η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΈΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ -ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ θα προβεί σε περαιτέρω νομικές ενέργειες για την κατοχύρωση του όρου «Μακεδονία». Επίσης θα διοργανώσει μία Ημερίδα ιστορικού ενδιαφέροντος στις 16 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» της Θεσσαλονίκης, σχετικά με το Σκοπιανό Ζήτημα και τέσσερις ακόμα δράσεις μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, για τις οποίες θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις το προσεχές διάστημα.

– Τι άλλο προγραμματίζετε σαν Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδας- Αυστραλίας;
– Η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΈΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ συμμετέχει στη μεγάλη Στρατιωτική Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στις κατά τόπους εορταστικές εκδηλώσεις απελευθέρωσης των Μακεδονικών πόλεων.
Περαιτέρω ανακούφιση των πληγέντων από την εθνική τραγωδία από τις καταστροφικές πυρκαγιές στο ΜΑΤΙ Αττικής, ως συνέχεια των πρώτων ενεργειών αμέσως μετά την καταστροφή από την ΕΑΚ (Εθελοντές Αντιμετώπισης Καταστροφών), το οποίο είναι Τμήμα της Ενώσεως.

– Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;
– Δεδομένου ότι η εθνική ενότητα δεν είναι το ζητούμενο, αλλά το καθήκον εφόσον όταν πρόκειται για μεγάλο εθνικό θέμα, κανείς δεν πρέπει να περισσεύει, ο χρόνος πλέον έχει εξαντληθεί, ο μεγάλος εθνικός κίνδυνος του διαμελισμού της χώρας είναι πασίδηλος και προφανής για το λόγο αυτό Η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΈΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ -ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ συνέχισε και θα συνεχίζει το Μακεδονικό Αγώνα αθόρυβα και αποτελεσματικά, γιατί δεν έχουμε το δικαίωμα να παραδώσουμε τα όσια και τα ιερά της φυλής, την ιερή μας και εθνική ιστορία στους Σλάβους σφετεριστές της και στους εγχώριους αρνητές της, όπου και να βρίσκονται, όποιο αξίωμα και να κατέχουν, πάντοτε με τη δύναμη των επιχειρημάτων, αποφασιστικά όμως, γιατί θα μας δικάσουν «οι αγέννητοι νεκροί».
Η ιστορία είναι αδέκαστη και όταν καταγράφει μία πράξη, αυτή καταγράφεται αιώνια χωρίς να υπάρχει δυνατότητα χρονικής επαναφοράς προς διόρθωσή της.
Ο Μακεδονικός αγώνας συνεχίζεται.

Kiki Kliara

12 Νοεμβρίου 2018

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=567826480334278&id=100013207924997

Kiki Kliara – Ελπίζω να σταθεί το ίδιο κοινωνός αλλά και…

Ελπίζω να σταθεί το ίδιο κοινωνός αλλά και αγωνίστρια για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων εξαιτίας της «Συμφωνίας» των Πρεσπών

Η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δικαιώθηκε με το αίτημα ότι η «Συμφωνία» των Πρεσπών, εκτός ότι παραβιάζει τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913 (επικίνδυνο γιατί ανοίγει το δρόμο για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λοζάνης και του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας) παραβιάζει το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης κατ΄ άρθρ 9 του ΕΣΔΑ και άρθρο 10 της ελεύθερης επιλογής της εθνικής μας ταυτότητας, αλλά και το άρθρο 12 του Ελληνικού Συντάγματος με το οποίο καθιερώνεται το δικαίωμα του Συνεταιρίζεσθαι ως τμήμα της Προσωπικής Ελευθερίας και Έκφρασης, αφού η εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» σε μία κρατική οντότητα (εισάγεται για πρώτη φορά διεθνώς χαρακτηρισμός ξένος προς την Ελλάδα, τη Μακεδονία και τον πολιτισμό) δεν επιτρέπει την η χρήση και προβολή όρων από σωματεία άλλης χώρας).

Δυστυχώς, πολύ γρήγορα και πριν υπογραφεί η «Συμφωνία» ο έλεγχος από τα Σκόπια άρχισε.

Σημειώνεται ότι η Υπουργός Άμυνας των Σκοπίων προέβει στην παραβίαση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας έφερε στην ΠΑΤΡΙΔΑ μία πολύ σημαντική απόφαση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Δικαστηρίων, που δυστυχώς, πολλοί εντός και εκτός Ελλάδος προσπαθούν να την αποκρύψουν, διαδώστε την απόφαση αυτή για να τη γνωρίζει ο κόσμος.

Βαγγέλης Δημαρέλλης

6 Νοεμβρίου 2018 ·

Η ιαχύ της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ» ενόχλησε τους Σκοπιανούς, αλλά συγχρόνως αποτελεί πρόδηλο έλεγχο και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων, του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης και του αυτοπροσδιορισμού της καταγωγής των Ελλήνων από τη Μακεδονία.

Η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δικαιώθηκε με το αίτημα ότι η «Συμφωνία» των Πρεσπών, εκτός ότιπαραβιάζει τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913 (επικίνδυνο γιατί ανοίγει το δρόμο για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λοζάνης και του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας) παραβιάζει το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης κατ΄ άρθρ 9 του ΕΣΔΑ και άρθρο 10 της ελεύθερης επιλογής της εθνικής μας ταυτότητας, αλλά και το άρθρο 12 του Ελληνικού Συντάγματος με το οποίο καθιερώνεται το δικαίωμα του Συνεταιρίζεσθαι ως τμήμα της Προσωπικής Ελευθερίας και Έκφρασης, αφού η εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» σε μία κρατική οντότητα (εισάγεται για πρώτη φορά διεθνώς χαρακτηρισμός ξένος προς την Ελλάδα, τη Μακεδονία και τον πολιτισμό) δεν επιτρέπει την η χρήση και προβολή όρων από σωματεία άλλης χώρας)

Δυστυχώς, πολύ γρήγορα και πριν υπογραφεί η «Συμφωνία» ο έλεγχος από τα Σκόπια άρχισε.

Σημειώνεται ότι η Υπουργός Άμυνας των Σκοπίων προέβει στην παραβίαση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ΑνθρωπίνωνΔικαιωμάτων.

Η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίαςέφερε στην ΠΑΤΡΙΔΑ μία πολύ σημαντική απόφαση Ευρωπαϊκών καιΔιεθνών Δικαστηρίων, διαδώστε το για να το γνωρίζει ο κόσμος.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

6 Νοεμβρίου 2018 

Η ιαχύ της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού… – 

ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Η ιαχύ της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ» ενόχλησε τους Σκοπιανούς, αλλά συγχρόνως αποτελεί πρόδηλο έλεγχο και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων, του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης και του αυτοπροσδιορισμού της καταγωγής των Ελλήνων από τη Μακεδονία.

Η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δικαιώθηκε με το αίτημα ότι η «Συμφωνία» των Πρεσπών, εκτός ότι παραβιάζει τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913 (επικίνδυνο γιατί ανοίγει το δρόμο για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λοζάνης και του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας) παραβιάζει το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης κατ΄ άρθρ 9 του ΕΣΔΑ και άρθρο 10 της ελεύθερης επιλογής της εθνικής μας ταυτότητας, αλλά και το άρθρο 12 του Ελληνικού Συντάγματος με το οποίο καθιερώνεται το δικαίωμα του Συνεταιρίζεσθαι ως τμήμα της Προσωπικής Ελευθερίας και Έκφρασης, αφού η εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» σε μία κρατική οντότητα (εισάγεται για πρώτη φορά διεθνώς χαρακτηρισμός ξένος προς την Ελλάδα, τη Μακεδονία και τον πολιτισμό) δεν επιτρέπει την η χρήση και προβολή όρων από σωματεία άλλης χώρας)

Δυστυχώς, πολύ γρήγορα και πριν υπογραφεί η «Συμφωνία» ο έλεγχος από τα Σκόπια άρχισε.

Σημειώνεται ότι η Υπουργός Άμυνας των Σκοπίων προέβει στην παραβίαση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας έφερε στην ΠΑΤΡΙΔΑ μία πολύ σημαντική απόφαση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Δικαστηρίων, διαδώστε το για να το γνωρίζει ο κόσμος.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔA

https://www.facebook.com/polynikes.oikonomou/posts/10210296965375659

https://www.facebook.com/dimarellis/posts/10155887924808027

 

SKAI TV Σήμερα – επεισόδιο 25/01/2019

Πολίτης δικαιώθηκε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών

 

http://videostream.skai.gr/201901/video/politis20190125.mp4.m3u8

 

ΣΧΕΤΙΚΑ  

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.