Παράσταση πολιτικής αγωγής από την οικογένεια Χερουβείμ -Εχασε 4 μέλη της / Αίτηση γνωστοποίησης εγγράφων που σχετίζονται με την υπόθεση εν όψη κατάθεσης σχετικής μήνυσης

 

Ο δικηγόρος Βασίλης Ταουξής μαζί με τον εμπειρογνώμονα Τάσο Δέδε τον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη και τον στενό συνεργάτη του επίσης ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Μανίκα κατέθεσαν σήμερα υπόμνημα στην Εισαγγελία Αθηνών σχετικά με την τραγική υπόθεση της οικογένειας Χερουβείμ.

Στόχος της υπόθεσης αυτής όπως επισημαίνουν o κ. Ταουξής και ο κ. Τσούκαλης είναι να πέσει άπλετο φως στις συνθήκες θανάτου των μελών της οικογένειας κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι αλλά και στην απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους για το τραγικό συμβάν.

Η οικογένεια Χερουβείμ τις τραγικές ώρες που η φωτιά είχε πλέον περάσει την λεωφόρο Μαραθώνος βρισκόταν στο σπίτι της στην συμβολή των οδών Θήρας και Πανός στο λόφο της Ζούγκλας, 50 μέτρα ακριβώς από την Μαραθώνος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 73χρονη Ευπραξία Χερουβείμ, μαζί με την κόρη της Βασιλική και τις δύο εγγονές της, Μαρία-Ηλιάνα και Ευπραξία-Μελίνα οι οποίες ήταν δίδυμές, όταν οι φλόγες πλέον έφτασαν δίπλα τους και έκαιγαν τα πάντα έτρεξαν προς το αυτοκίνητο τους προκειμένου να ξεφύγουν όμως δεν τα κατάφεραν και καήκαν όλοι μαζί.

3 από τα 4 θύματα: 

xerouvim.jpg

 

 

Η αίτηση



6 comments on “Παράσταση πολιτικής αγωγής από την οικογένεια Χερουβείμ -Εχασε 4 μέλη της / Αίτηση γνωστοποίησης εγγράφων που σχετίζονται με την υπόθεση εν όψη κατάθεσης σχετικής μήνυσης

  1. Ρεπόρτερ του Star: “Είδα μπροστά μου τέσσερα απανθρακωμένα πτώματα”

    Τον εφιάλτη που έζησε τη χθεσινή νύχτα κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ στο Μάτι Αττικής περιέγραψε στην έκτακτη εκπομπή του Star, ο δημοσιογράφος, Άρης Λάμπος.

    Ο ίδιος βρέθηκε αντιμέτωπος με τέσσερα απανθρακωμένα πτώματα από την πύρινη λαίλαπα.

    «Εικόνες που σφίγγουν το στομάχι. Την ώρα που προσπαθήσαμε να κάνουμε ρεπορτάζ στον Λόφο της Ζούγκλας αντικρύσαμε μια αποτρόπαιη εικόνα. Μια γυναίκα νεκρή. Στα πόδια της ένα μικρό κοριτσάκι. Στο ίδιο σημείο πολύ κοντά τους ήταν άλλο ένα παιδάκι και ακόμη μία γυναίκα. Από όσο βέβαια μπορούσαμε να καταλάβουμε. Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη. Κολώνες της ΔΕΗ είχαν πέσει πάνω τους. Οι άνθρωποι αυτοί προσπάθησαν να φύγουν γιατί ήταν δίπλα από ένα φλεγόμενο σπίτι, το οποίο μάλιστα είχε και φλόγες από φυσικό αέριο που έβγαιναν εκείνη τη στιγμή. Στα πόδια τους είχαν ένα πανί στο οποίο μέσα υπήρχαν πιθανότατα λιγοστά πράγματα που προσπάθησαν να πάρουν μαζί τους. Δεν ξέρουμε αν αυτοί οι άνθρωποι έχουν ταυτοποιηθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    δείτε το σχετικό video στη πηγή :

    https://www.star.gr/lifestyle/media/430667/reporter-toy-star-antimetwpos-me-tessera-apanthrakwmena-ptwmata

    όλα αυτά έχουν συμβεί την νύχτα ώρες μετά τη πυρκαγιά !!!!

  2. παρόμοιες μηνύσεις :

    30/07/2018 Παναγιώτης Σταμάτης κατά παντός υπευθύνου αρμοδίου Υπουργού, γενικού γραμματέα, αιρετών υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής, αιρετών των Δήμων, στα διοικητικά όρια των οποίων έλαβαν χώρα οι «φονικές» πυρκαγιές , την 23η Ιουλίου 2018.

    06/08/2018 Κωνσταντοπούλου κατά κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών προσώπων και υπηρεσιακών παραγόντων, για εγκλήματα που τελέστηκαν στις πυρκαγιές της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2018

    01/08/2018 Συγγενείς δυο θυμάτων της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου, κατά του γενικού γραμματέα πολιτικής προστασίας Γιάννη Καπάκη, της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του δημάρχου Μαραθωνος Ηλία Ψινάκη, των υπευθύνων γραφείων πολιτικής προστασίας περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνος, των αρμοδίων και υπευθύνων αξιωματικών του Πυροσβεστικού σώματος για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής, αρμοδίων και υπευθύνων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας για την περιοχή της ανατολικής αττικής και κατά παντός υπευθύνου για τα τραγικά συμβάντα, με επιφύλαξη για τα πολιτικά πρόσωπα

    03/08/2018 Αναφορά Νικολόπολου προς τον Εισαγγελέα του Α.Π για τα αίτια και τις συνθήκες της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική (αυθαίρετα, ΣΚΑΙ, ΝΔ κ.α)

    17/08/201 Πυρκαγιές: Βουκάκη κατά Τόσκα, Σκουρλέτη, Δούρου, Ψινάκη, Καπάκη, Τερζούδη και Τσουβάλα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και έκθεση (ΠΚ 299 & 306)

  3. Φωτιά στο Μάτι: Τέσσερις πυρόπληκτοι πανεπιστημιακοί ζητούν να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες στους υπαίτιους Δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής

    Δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής στρεφόμενοι κατά όλων των φορέων που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης – «Μας άφησαν αβοήθητους για ώρες παρά τις δεκάδες κλήσεις μας» καταγγέλλουν – Τι λάθη προσάπτουν στον Κεντρικό Λιμενάρχη Ραφήνας

    Τέσσερις πυρόπληκτοι πανεπιστημιακοί που συγκαταλέγονται στους επιζώντες της φονικής φωτιάς στο Μάτι ζητούν απόδοση ποινικών ευθυνών στους υπαιτίους, βάζοντας στο στόχαστρο μεταξύ άλλων και τον Κεντρικό Λιμενάρχη Ραφήνας.

    Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, οκτώ ώρες πάλευαν μόνοι, αβοήθητοι στα βράχια εκλιπαρώντας με κλήσεις τους στο λιμεναρχείο Ραφήνας να τους περισυλλέξουν σκάφη του Λιμενικού. Έκαναν δεκάδες τηλέφωνα από το κινητό τους για βοήθεια, αλλά αγνοήθηκαν. Οι τέσσερις πανεπιστημιακοί με τα παιδιά τους τελικά διασώθηκαν από καΐκια ιδιωτών και σήμερα δήλωσαν στον εισαγγελέα Ηλία Ζαγοραίο παράσταση πολιτικής αγωγής κατά παντός υπευθύνου, συμβάλλοντας ως μάρτυρες στην εισαγγελική έρευνα για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

    «Μαζί με τη γυναίκα μου και τη μία μας κόρη κατευθυνθήκαμε προς την πλησιέστερη παραλία όντας πανικόβλητοι και με μόνη πυξίδα το ένστικτο της επιβίωσης. Οι υπόλοιποι εγκλωβίστηκαν σε άλλη κοντινή παραλία. Διατρέξαμε μεγάλο κίνδυνο, παραμένοντας επί ώρες μέσα στο νερό και πάνω στα βράχια, περιμένοντας τα σωστικά συνεργεία να καταφτάσουν. Πονούσαμε απο τα εγκαύματα, τις πληγές και τον τρόμο που μας είχε προκληθεί κατά την προσπάθειά μας να απομακρυνθούμε από το μένος της πύρινης λαίλαπας» αναφέρει η κατάθεση ενός εξ αυτών.

    Οι τέσσεις πανεπιστημιακοί στρέφονται εναντίον όλων των φορέων που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης, βάζοντας στο στόχαστρο μεταξύ άλλων συναρμόδιων υπηρεσιών, όπως η Πυροσβεστική η Αστυνομία και ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, τον Κεντρικό Λιμενάρχη Ραφήνας. Όπως επισημαίνουν, παρά τις δεκάδες κλήσεις που έκαναν στο Λιμεναρχείο όλες αγνοήθηκαν, ενώ οι λάθος χειρισμοί του Λιμενάρχη έθεσαν σε κίνδυνο τους εκατοντάδες εγκλωβισμένους στις ακτές.
    mati ant1

    «Κατά τη διάρκεια αυτής της μαρτυρικής παραμονής προσπαθούσαμε με κάθε τρόπο να επικοινωνήσουμε με το τηλέφωνο της Άμεσης Επέμβασης του Λιμενικού Σώματος, στον αριθμό 108, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η … (το όνομα δεν αποκαλύπτεται για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων) πραγματοποίησε 25 αναπάντητες κλήσεις μεταξύ 19.08 και 12.05» αναφέρουν.

    Σύμφωνα με τον Βασίλη Ταουξή, νομικό εκπρόσωπο των πυρόπληκτων, οι πελάτες του εισέπρατταν συνεχείς διαβαιώσεις ότι καταφθάνει το πλοιάριο από το Λιμεναρχείο Ραφήνας, το οποίο δεν ήρθε ποτέ. Μετά από οκτώ ώρες πήγε και τους περισυνέλεξε ένα μικρό ιδιωτικό πλοιάριο.

    Λάθος χειρισμοί

    Οι τέσσερις πυρόπληκτοι στρέφονται κατά του Λιμενάρχη Ραφήνας και για δύο ακόμη λόγους. Πρώτον, γιατί τις ώρες της φονικής πυρκαγιάς άφηνε να δένουν πλοία της γραμμής στο λιμάνι, αποβιβάζοντας αυτοκίνητα και προκαλώντας κομφούζιο στους παραλιακούς δρόμους και δεύτερον γιατί, κατά την είσοδό τους στο λιμάνι τα πλοία προκαλούσαν επικίνδυνους κυματισμούς στους γύρω κόλπους, την ώρα που εκατοντάδες άνθρωποι πάλευαν να κολυμπήσουν για να σωθούν από τη φωτιά.

    Κάποιοι άνθρωποι παρασύρθηκαν από τα κύματα και έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας αυτής της παράλογης πρακτικής, υπογραμμίζουν οι τέσσερις πανεπιστημιακοί.

    Οι αναπάντητες κλήσεις τους είναι καταγεγραμμένες στους λογαριασμούς τους κινητής τηλεφωνίας, αναφέρουν οι τέσσερις πυρόπληκτοι, ενώ με υπόμνημά τους ζητούν αντίγραφα των συνομιλιών των πολιτών με το Λιμεναρχείο Ραφήνας και τον αριθμό 108, όπως αυτές είναι καταγεγραμμένες στο σύστημα, προκειμένου να γίνει γνωστό τι ώρα δόθηκαν εντονές διάσωσης και τι ώρα πήγαν για παραλαβή τα πλοιάρια.

    https://www.protothema.gr/greece/article/815490/fotia-sto-mati-tesseris-puropliktoi-panepistimiakoi-zitoun-poinikes-euthunes-apo-tous-upaitious/

  4. Φωτιά στο Μάτι: Το συντονιστικό ελικόπτερο της Πυροσβεστικής απουσίαζε σε αεροδιακομιδή

    Την παραμονή της καταστροφής βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη, ενώ η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην Αττική

    Ένα ακόμη πρόβλημα συντονισμού και σωστής κατανομής των διαθέσιμων μέσων φέρνει στην επιφάνεια ο εμπειρογνώμονας Ανδριανός Γκουρμπάτσης, που ανέλυσε τα αίτια της καταστροφής για λογαριασμό οικογενειών των θυμάτων, που απευθύνθηκαν στον δικηγόρο Αντώνη Φούσα.

    Σε χρόνο ανύποπτο σε σχέση με την τραγωδία οι υπουργοί Καμμένος, Πολλάκης, Τόσκας και Δρίτσας αποφασίζουν την ένταξη των συντονιστικών ελικοπτέρων της Πυροσβεστικής στις δυνάμεις που διατίθενται για αεροδιακομιδές.

    Αποτέλεσμα ήταν την παραμονή της καταστροφής το συντονιστικό ελικόπτερο από την Αττική να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Ακόμη και όταν έλαβε την εντολή να επιστρέψει στην Αθήνα, το πρωί της Δευτέρας, το ελικόπτερο διατάχθηκε να περάσει πρώτα από τη Σκόπελο, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη πυρκαγιά.

    Μόλις έφθασε στην Αττική στάλθηκε στη φωτιά της Κινέτας με αποτέλεσμα να μείνει από καύσιμα, μετά την πολύωρη πτήση, και να πετάξει πάνω από την Πεντέλη μόλις για 15 λεπτά!

    Ολόκληρη η δήλωση του κ. Γκουρμπάτση:

    «Η ανάθεση στο ΠΣ με την ΚΥΑ Φ.290/12/163819 Σ. 2265/2015 (ΦΕΚ 2758/ τ. Β΄) έργου αεροδιακομιδών δια των πτητικών του μέσων είναι προφανώς παράνομη, αφού εκδόθηκε κατ΄ αρχήν χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση, περαιτέρω δε είναι αρμοδιότητα εκτός της κύριας αποστολής του (πυρόσβεση, διάσωση κινδυνευόντων από φυσικές και άλλες καταστροφές κλπ) και σε βάρος αυτής καθώς και των ανατεθιμένων δια νόμου (Ν. 3511/2006, όπως ισχύει με τον Ν. 4249/2014) αρμοδιοτήτων του.

    Εξάλλου πολιτικές αρμοδίων Υπουργών που ασκούνται σε βάρος του κοινωνικού συνόλου απλά και μόνον για επικοινωνιακούς λόγους ή που εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και προστασία της ζωής και περιουσίας των πολιτών, όπως η σε βάρος της κύριας αποστολής του ΠΣ ανάθεση και άσκηση αρμοδιοτήτων άλλων αρμοδίων για τον ευαίσθητο τομέα των διακομιδών υγείας αρχών και φορέων της Χώρας και μάλιστα κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδους, όπου οι απαιτήσεις σε πτητικά μέσα είναι αυξημένες, δεν έχουν θέση σε ένα κοινωνικό κράτος και πρέπει άμεσα να καταργηθούν.

    Πιο αναλυτικά κάθε Σαββατοκύριακο κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο το ένα (1) από τα τρία (3) Ε/Π του ΠΣ, που δύναται ημερησίως να στελεχωθεί και επιχειρήσει εντέλλεται να μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη για ανάγκες αεροδιακομιδών στην ευρύτερη περιοχή και τη Χαλκιδική. Την 22η Ιουλίου 2018, όταν το ΚΕΠΠ της ΓΓΠΠ και το ΕΣΚΕ του ΠΣ ενημερώνεται από την ΕΜΥ ότι την 23 η Ιουλίου 2018 για την Περιφέρεια Αττικής οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για πυρκαγιές, ο δε Κατηγορία Κινδύνου Πυρκαγιάς είναι 4, δηλαδή πολύ υψηλός κίνδυνος, το μοναδικό συντονιστικό Ε/Π του ΠΣ κάνει αεροδιακομιδή από τη Χαλκιδική στη Θεσσαλονίκη και επιστρέφει τις πρωινές ώρες της ημέρας της φονικής πυρκαγιάς.

    Το ίδιο δε λαμβάνει από την Ηγεσία του ΠΣ να κάνει περιπολία στη Σκόπελο, που είχε την προηγούμενη ημέρα πυρκαγιά, αντί να βρίσκεται στην Αττική και να κάνει εναέρια επιτήρηση στην Αττική, όπου κανένα πτητικό μέσο των ΕΔ, ΛΣ, ΕΛΑΣ και ΠΣ δεν έκανε εναέρια επιτήρηση πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς στην Κινέττα, ούτε πριν την πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης».

    https://www.protothema.gr/greece/article/821158/fotia-sto-mati-to-sudonistiko-elikoptero-tis-purosvestikis-apousiaze-se-aerodiakomidi/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.