Πατριωτικός Σύνδεσμος Λακωνίας κατά του ΦΙΛΗ Νικολάου Υπουργού Παιδείας, για κατάφωρη παραβίαση διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου (4285/2014)

Πατριωτικός-Σύνδεσμος-Λακωνίας-ΜΗΝΥΣΗ-ΚΑΤΑ-ΦΙΛΗ-Σπάρτη-5.11.2015-300x213

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

ΚΑΤΑ

ΦΙΛΗ Νικολάου του Αριστοτέλη, Υπουργού Παιδείας

 

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 3-11-2015, επ’ ευκαιρία της παρουσίας του στην εκπομπή του πανελληνίας εμβέλειας τηλεοπτικού σταθμού «Star», στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου «Στον ενικό», ο αναφερόμενος Υπουργός Παιδείας, ρωτήθηκε μεταξύ άλλων και σχετικά με την άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων, στην οποία είχε προβεί την 20-8-2014 με άρθρο του στην κομματική εφημερίδα του Σύριζα, “Αυγή”. Η επίμαχη απάντησή του είναι επί λέξει η εξής:

«Πριν από χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανα τη δήλωση, συμμεριζόμενος απόψεις πολλών ιστορικών και πολλών διεθνολόγων. Κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια». «Εγώ δεν θέλω να επιβάλλω τις προσωπικές μου απόψεις ως κρατική πολιτική. Η κρατική πολιτική αναγνωρίζει Ημέρα Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Αν γίνει η συζήτηση ψύχραιμα και επαναλαμβάνω, επί επιστημονικού επιπέδου, είναι άλλο πράγμα η εθνοκάθαρση, όσο αιματηρή και αν είναι και άλλο πράγμα η γενοκτονία και το ολοκαύτωμα».«Πιστεύω ότι υπάρχει μια υποβάθμιση της γενοκτονίας, όταν ειδικά όχι μόνο η Ελλάδα και άλλες χώρες 

ονομάζουν τα φαινόμενα της εθνοκάθαρσης, γενοκτονία».

Σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν. 4285/2014, «Το άρθρο 2 του ν. 927/1979 αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 2

Δημόσια επιδοκιμασία ή άρνηση εγκλημάτων

1. Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, επιδοκιμάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται την ύπαρξη ή τη σοβαρότητα εγκλημάτων γενοκτονιών, εγκλημάτων πολέμου, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, του Ολοκαυτώματος και των εγκλημάτων του ναζισμού που έχουν αναγνωριστεί με αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων ή της Βουλής των Ελλήνων και η συμπεριφορά αυτή στρέφεται κατά ομάδας προσώπων ή μέλους της που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, όταν η συμπεριφορά αυτή 

εκδηλώνεται κατά τρόπο που μπορεί να υποκινήσει βία ή μίσος ή ενέχει απειλητικό ή υβριστικό χαρακτήρα κατά μίας τέτοιας ομάδας ή μέλους της, τιμωρείται με τις ποινές της παραγράφου 1 του προηγούμενου άρθρου.

2. Αν η πράξη της προηγούμενης παραγράφου τελέστηκε από δημόσιο λειτουργό ή υπάλληλο, κατά την άσκηση των ανατεθειμένων σε αυτόν καθηκόντων, επιβάλλεται φυλάκιση έξι (6) μηνών έως τριών (3) ετών και χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων έως είκοσι πέντε χιλιάδων (10.000 – 25.000) ευρώ.»

Αντίστοιχα, με τον νόμο 2193/1994 η Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε την Ποντιακή Γενοκτονία και όρισε την 19η Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου». Επίσης, το 2006, το Ευρωκοινοβούλιο αναγνώρισε την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ως έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας μαζί με τη Γενοκτονία των Αρμενίων και των Ασσυρίων.

Από την αντιπαραβολή αφενός της απαράδεκτης για Έλληνα Υπουργό δήλωσης, της αναγνωρισμένης με νόμο έννοιας της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και του ισχύοντος νόμου περί άρνησης εγκλημάτων, προκύπτει περίτρανα ότι ο εν λόγω αναφερόμενος Υπουργός, τέλεσε όλα τα στοιχεία της νομοτυπικής μορφής του οικείου εγκλήματος. Μάλιστα, θέλοντας να ενδύσει την άποψή του με το μανδύα της «επιστημονικότητας», ο μη έχων καν πτυχίο Υπουργός, προσπάθησε άτεχνα να δημιουργήσει την εντύπωση ενός δήθεν «προβληματισμού» περί της έννοιας της Γενοκτονίας, παραβλέποντας το γεγονός ότι η «έκφραση δημόσιας γνώμης» από μέλος της Εκτελεστικής Εξουσίας, μπορεί να προκαλέσει εθνοτικό μίσος και να τύχει εκμετάλλευσης.

Πράγματι, την επόμενη κιόλας μέρα, η τουρκόφωνη μειονοτική και με διασυνδέσεις με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής εφημερίδα «Birlik»,

εκμεταλλεύτηκε το σχόλιο, καθώς εξυπηρετεί την τουρκική προπαγάνδα, η οποία υποστηρίζει πως Ποντιακή Γενοκτονία δεν υπήρξε. Η “τουρκική”, όπως η ίδια αυτοχαρακτηρίζεται, εφημερίδα αναφέρει ότι ο κ. Φίλης, σε άρθρο του, είχε χαρακτηρίσει την απόφαση της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το 1994, να αναγνωρίσει την Ποντιακή Γενοκτονία από τους Τούρκους, ως «απόφαση εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας», χωρίς διεθνή σημασία, για αυτό η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόβαλε, ποτέ, το θέμα στα διεθνή Fora, υποστηρίζει, κατά την εφημερίδα, ο κ. Φίλης, στο άρθρο του.

Με τον τρόπο αυτό, αποδεικνύεται με τον χειρότερο τρόπο ότι η εγκληματική δήλωση του Φίλη, έτυχε της επιδιωκόμενης αποδοχής από τους γνωστούς κύκλους, πληρώντας και την υποκειμενική υπόσταση του ανωτέρω εγκλήματος, που πολλοί θα έσπευδαν να αμφισβητήσουν ότι υπήρξε, με τη δήλωσή του.

ΕΠΕΙΔΗ από την παράθεση της απάντησης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη, στην εκπομπή “Στον Ενικό”, με παρουσιαστή

τον Νίκο Χατζηνικολάου, στον τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας “StarChannel”, τις πρώτες πρωινές ώρες της 3-11-2015, σε ερώτηση για την άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων, στην οποία είχε προβεί την 20-8-2014 με άρθρο του στην κομματική εφημερίδα του Σύριζα, “Αυγή”, προκύπτει καταφανώς ότι αυτός με πρόθεση, δημόσια, προφορικά, ευτελίζει και κακόβουλα αρνείται την ύπαρξη ή/και τη σοβαρότητα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που έχει αναγνωριστεί με απόφασή της Βουλής των Ελλήνων –και μάλιστα με την αυξημένη τυπική ισχύ του Νόμου- και η συμπεριφορά του αυτή στρέφεται κατά ομάδας προσώπων και των μελών της που προσδιορίζεται με βάση την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, αυτή της καταγωγής των Ελλήνων του Πόντου, και η συμπεριφορά αυτή εκδηλώνεται κατά τρόπο που μπορεί να υποκινήσει βία ή μίσος ή ενέχει απειλητικό ή υβριστικό χαρακτήρα κατά μίας τέτοιας ομάδας ή μέλους της.

ΕΠΕΙΔΗ η προπεριγραφόμενη συμπεριφορά του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη, πληρεί τη νομοτυπική μορφή του εγκλήματος που προβλέπεται και τιμωρείται στο άρθρο 2 του ν. 927/1979, όπως αυτό αντικαταστάθηκε και ισχύει με το άρθρο 2 του Ν. 4285/2014.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΖΗΤΟΥΜΕ

Την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του

Σπάρτη, 5-11-2015

ΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΕΣ

για τον «Πατριωτικό Σύνδεσμο Λακωνίας» (Π.Σ.Λ.)

Γεώργιος Λουκάκος, ιατρός, Πρόεδρος Π.Σ.Λ.

Γεώργιος Δημακόγιαννης, εκδότης, Γεν.Γραμματέας Π.Σ.Λ.

http://www.vachosradio.gr/?p=3233

2 comments on “Πατριωτικός Σύνδεσμος Λακωνίας κατά του ΦΙΛΗ Νικολάου Υπουργού Παιδείας, για κατάφωρη παραβίαση διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου (4285/2014)

 1. 5/11/2015 Μέχρι τώρα, οι δηλώσεις Φίλη έχουν ως συνέπεια 4 μηνύσεις, ένα συλλαλητήριο, χαρά στη Τουρκία και γελοιοποίηση της Ελλάδας …

  Ο Ν.Φίλης πήγε στην εκπομπή που έκανε τις περίφημες δηλώσεις ως υπουργός παιδείας και όχι ως δημοσιογράφος ή “απλός” πολίτης . Δηλαδή, πήγε για να παρουσιάσει τις κυβερνητικές θέσεις και όχι να κάνει φιλοσοφία, να εκφράσει προσωπικές απόψεις κλπ Και η κυβερνητική θέση είναι ότι δεν υπήρχε γενοκτονία γιατί αλλιώς δεν θα αφαιρούσε από την διδακτέα ύλη της Γ΄ Λυκείου, το κεφάλαιο «Παρευξείνιος Ελληνισμός», το οποίο ήταν το μοναδικό σημείο με σαφή αναφορά στον όρο Γενοκτονία.

  Γι΄αυτο και έγιναν τόσες αντιδράσεις στην Ελλάδα και χάρηκε η Τουρκία. ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΜΗΤΣΟΣ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ !

  Συνεπώς δεν μιλάμε πια για μια απλή παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου αλλά για πολύ σοβαρότερα πράγματα !

  Και ακριβώς επειδή είναι σοβαρό το θέμα αντέδρασαν οι πολίτες και όχι επειδή είναι εθνικιστές όπως ο Ν.ΦΙΛΗΣ ισχυρίστηκε, παρότι αυτό εννοείται ότι δεν θα ήταν έγκλημα, αφού και το σύνταγμά μας είναι ” εθνικιστικό” μια που όλες οι εξουσίες ασκούνται στο όνομα του λαού και του έθνους του οποίου αντιπρόσωποι είναι οι βουλευτές !

  Η συνέχεια εδώ :
  https://justiceforgreece.wordpress.com/2015/11/05/μέχρι-τώρα-οι-δηλώσεις-φίλη-είχαν-ως-συ/

  Πρόσθετες πληροφορείς θα βρείτε και στα σχόλια αυτής της ανάρτησης :
  https://justiceforgreece.wordpress.com/2015/11/04/μηνυτηρια-αναφορα-για-γενοκτονια-πον/

  Υπενθύμιση: ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΉΣΕΙΣ

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.