ΠΟΕΔΗΝ κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ιδίως του αναπληρωτή υπουργού Π.Πολάκη για κατ’ εξακολούθηση έκθεση ανθρώπινων ζωών σε κίνδυνο (ΚΕΕΛΠΝΟ)

ΑΘΗΝΑ 9/5/2016

ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 1671

ΠΡΟΣ: ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

ΑΝΑΦΟΡΑ

Κυρία Εισαγγελέα,

Αιτούμαστε την διενέργεια εισαγγελικής έρευνας, προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ειδικά προς τον Αν.Υπουργό Υγείας κο Πολάκη για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, επειδή τίθονται σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση ανθρώπινες ζωές, με τις ρουσφετολογικές πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνουν και τις πολιτικές σκοπιμότητες που υπηρετούν, οι οποίες αναγκάζουν να μένουν κλειστές πάνω από 50 κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας σε ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

Παρότι επανειλημμένως ζητήθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ, δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις εργασίας των 190 εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ (Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό) που υπηρετούσαν στις ΜΕΘ των Νοσοκομείων. Με τη λύση των συμβάσεων (Οκτώβριος 2015) έκλεισαν πάνω από 50 κλίνες ΜΕΘ.

Αντιθέτως ανανεώθηκαν (σωστά) οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού έως 30.9.2016 οι οποίοι είχαν τον ίδιο χρόνο απασχόλησης με τους εργαζομένους του ΚΕΕΛΠΝΟ (δύο έτη). Οι Υπουργοί της Υγείας τους απέλυσαν επειδή οι εν λόγω 190 εργαζόμενοι είχαν προσληφθεί από την προπροηγούμενη κυβέρνηση (Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ). Απελύθησαν με σκοπιμότητες προκειμένου να επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις και να προσληφθούν υπάλληλοι με ρουσφετολογικά κριτήρια, αφού οι διαδικασίες πρόσληψης είναι εκτός ΑΣΕΠ.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ειδικά ο κος Πολάκης προτίμησαν για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων, να παίξουν τη ζωή των Ασθενών κορώνα – γράμματα καθότι τη συγκεκριμένη περίοδο ήταν σε έξαρση η γρίπη.

Το αποτέλεσμα αυτού ήταν να διπλασιαστεί ο αριθμός των Ασθενών στις λίστες αναμονής που χρήζουν Νοσηλεία σε ΜΕΘ. Λίστες αναμονής τις οποίες διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ.

Μετά την απόλυση του προσωπικού και το λουκέτο σε κλίνες ΜΕΘ, στις λίστες αναμονής του ΕΚΑΒ αυξήθηκαν οι Ασθενείς (σχεδόν διπλασιάστηκαν). Το χειμώνα λόγω της έξαρσης της γρίπης, στις λίστες αναμονής βρίσκονταν καθημερινά πάνω από 70 Ασθενείς και τώρα βρίσκονται πάνω από 30 ασθενείς σε καθημερινή βάση. Μελέτες της Επιστημονικής Εταιρείας των Ενταντικολόγων, επιβεβαιώνουν ότι αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες να χάσουν τη μάχη για τη ζωή οι Ασθενείς που χρήζουν Νοσηλεία σε ΜΕΘ, όταν το πρώτο 24ωρο δεν καταφέρνουν να βρουν κλίνη.

Στη συνέχεια ο Αν.Υπουργός κος Πολάκης δεν επέτρεψε στη Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ με «θεαματικές» ενέργειες να ολοκληρώσει το νέο διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ 500 θέσεων (100 ιατρών και 400Νοσηλευτών), καθότι ακόμα και τώρα «μαγειρεύει» τις λίστες, προκειμένου να προσληφθούν «οι εκλεκτοί της κυβέρνησης». Δεν αποδέχθηκε ο Αν.Υπουργός κος Πολάκης ως όφειλε τη λίστα των επιτυχόντων του διαγωνισμού όπως διαμορφώθηκε από την αρμόδια επιτροπή επιλογής του προσωπικού που σύστησε η Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Λίστα επιτυχόντων, την οποία επικύρωσε η Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Εξαιτίας της κωλυσιεργίες στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού που προκλήθηκε από πολιτικές παρεμβάσεις του Αν.Υπουργού Υγείας κο Πολάκη, συνεχίζουν να μένουν κλειστές πάνω από 50 κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες θα είχαν ανοίξει εάν είχε προσληφθεί το εν λόγω προσωπικό.

Συνεχίζει λοιπόν ο Αν.Υπουργός με τις πράξεις του να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, έχοντας την απόλυτη κάλυψη του Υπουργού Υγείας κου Ξανθού.

Στάχτη στα μάτια ήταν η προκήρυξη θέσεων προσωπικού με μπλοκάκι για την στελέχωση των ΜΕΘ καθότι δεν υπήρξαν ενδιαφερόμενοι Νοσηλευτές και Ιατροί, αφού είναι ασύμφορες οι συγκεκριμένες θέσεις εργασίας (πολύ χαμηλές οι αποδοχές).

Σε κίνδυνο τίθεται η ζωή των Ασθενών εξαιτίας της μη ελεγχόμενης υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των Νοσοκομείων, των Πρωτοβάθμιων Μονάδων και του ΕΚΑΒ. Με την απογραφή του Ανθρώπινου Δυναμικού που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης που σας την κοινοποιούμε, εφέτος μισθοδοτούνται 2500 λιγότεροι υπάλληλοι από πέρυσι και συνολικά για την τριετία 13.500 λιγότεροι υπάλληλοι.

Εφέτος είχαμε και συνεχίζουμε να έχουμε εκατοντάδες παραιτήσεις εξαιτίας των νέων δυσμενών αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα.

Και δεν φτάνει αυτό. Λήγουν οι Συμβάσεις του Επικουρικού Προσωπικού 30.9.2016 χωρίς να γίνει δεκτό το αίτημά της ΠΟΕΔΗΝ για μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου. Εάν απολυθούν οι εν λόγω εργαζόμενοι που υπηρετούν σχεδόν 3 χρόνια η κατάσταση θα χειροτερέψει. Αυτές τις ημέρες αποχωρούν δεκάδες εργαζόμενοι που υπηρετούσαν με πεντάμηνες συμβάσεις στο ΕΣΥ σε εκτέλεση κοινοτικών προγραμμάτων, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Παρά το αίτημά μας ούτε εδώ υπήρξε ανανέωση των συμβάσεων. Έχει απομείνει μία Νοσηλεύτρια στη βάρδια σε κάθε κλινική των 40 Ασθενών. Το προσωπικό είναι κάτω των ορίων ασφαλείας.

30.000 είναι οι κενές οργανικές θέσεις των Νοσοκομείων.

Κάτω των ορίων ασφαλείας είναι τα πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ. Αντί νέων προσλήψεων οι Υπουργοί Υγείας μεγιστοποιούν τους κινδύνους για τους διακομιζόμενους Ασθενείς, με την απόφασή τους να αναλαμβάνουν διακομιδές οι οδηγοί των ΟΤΑ και η πυροσβεστική, οι οποίοι δεν διαθέτουν καμία ειδίκευση.

Τα Νοσοκομεία εφέτος θα λάβουν κρατική χρηματοδότηση 1,15δις ευρώ, τη στιγμή που οφείλουν στους προμηθευτές πάνω από 1,3δις ευρώ (στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους). Μέχρι τώρα έχουν λάβει 150εκ. ευρώ αν και έχουν κυλίσει πέντε μήνες του έτους (θα έπρεπε να έχουν λάβει 500εκ. ευρώ).

Και δεν φτάνει αυτό για να καλύψουν τις χρηματοδοτικές ανάγκες του Κράτους σκουπίζουν τα ελάχιστα αποθεματικά που διαθέτει μικρός αριθμός Νοσοκομείων (περίπου 100 εκ.ευρώ) τα οποία προορίζονται για την εξόφληση μικρού μέρους του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, αδυνατούν να προμηθευτούν υγειονομικό υλικό, φάρμακα, χειρουργικό υλικό, προϊόντα διατροφής κ.α. Οι Ασθενείς φέρνουν υλικά από το σπίτι τους. Τακτικά το προσωπικό ή άλλοι φορείς προβαίνουν σε εράνους για τη προμήθεια υλικών στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.

Το ΕΚΑΒ δεν διαθέτει χρήματα για τη συντήρηση των Ασθενοφόρων.

Επειδή λοιπόν θεωρούμε ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών, από τις σκοπιμότητες και τις παραλήψεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, σας καλούμε για την άμεση διενέργεια εισαγγελικής έρευνας και την απόδοση τυχών ποινικών ευθυνών στον Αν. Υπουργό και Υπουργό Υγείας, εφόσον διαπιστωθούν ότι υπάρχουν.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ 

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

http://www.poedhn.gr/paremvaseis/item/1653-anafora-stin-eisaggelea-tou-areiou-pagou-gia-tis-listes-tou-keelpno

http://www.poedhn.gr/paremvaseis/item/download/1767_d5da19aad28bff52cfd1d1ec7e561bb6

ΣΧΕΤΙΚΑ

5 comments on “ΠΟΕΔΗΝ κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ιδίως του αναπληρωτή υπουργού Π.Πολάκη για κατ’ εξακολούθηση έκθεση ανθρώπινων ζωών σε κίνδυνο (ΚΕΕΛΠΝΟ)

 1. 19-5-2010 Βουλή: Διαβίβαση δικογραφίας κατά του πρώην Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Νικήτα Κακλαμάνη (αριθ. πρωτ. 42449/ 19-5-2010) [απάτη, ψευδής βεβαίωση, παράβαση καθήκοντος κ.α. στο Κέντρο Ελέγχου & Πρόσληψης Νοσημάτων – ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ]

 2. Υπάρχει άλλος χαρακτηρισμός εκτός του «ξεφτιλισμένοι» για να αποδώσεις σε Ξανθό – Πολάκη;
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016 | 10:19 π.μ.

  Απ’ ότι θυμόμαστε όλοι ένα από τα κεντρικά προεκλογικά συνθήματα της «δεύτερης αριστερής κυβέρνησης ήταν το «Ξεμπερδεύουμε με το παλιό». Η συνέχεια είναι γνωστή. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «ανέστησε» δεκάδες «πεθαμένα» στελέχη που είχαν διαπρέψει για αρκετά χρόνια υπηρετώντας το φθαρμένο-διεφθαρμένο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο των προηγούμενων κυβερνήσεων.
  Είναι δεκάδες αν όχι εκατοντάδες οι γυρολόγοι της πολιτικής, τα άτομα που υπηρέτησαν πιστά τις καταστροφικές για τον λαό μνημονικές πολιτικές φορώντας τον πράσινο μανδύα τότε, που σήμερα «καθάρισαν» από το «πλυντήριο» της Κουμουνδούρου και τώρα βιοπορίζονται –πλουσιοπάροχα μάλιστα- σε κρατικές θέσεις που τους διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

  Ο τωρινός διορισμός όμως της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ξεπέρασε ακόμα και τα Συριζαίικα όρια και δικαιολογημένα δημιούργησε σάλο στο διαδίκτυο. Μιλάμε για την αποκάλυψη που κάνει η ιστοσελίδα http://ygeionomikoi.gr/ και αφορά τον διορισμό από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας του Γ. Μοσχοβάκη ως Αναπληρωτή Διοικητή στο ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ – ΠΑΝΑΝΕΙΟ ΓΝΗ

  Πρόκειται για ένα πρόσωπο που μόλις πριν από 4 χρόνια ο σημερινός υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός τον κατηγορούσε (μαζί με τους συναδέλφους του) ως «εκφραστή του νέου φασισμού», ως «επικίνδυνο για την δημόσια υγεία» και ζητούσε την παραίτηση του από τη θέση του διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου που κατείχε το 2012!

  Υπάρχει άλλος χαρακτηρισμός εκτός του «ξεφτιλισμένοι» για να αποδώσεις σε Ξανθό – Πολάκη;

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/07/blog-post_7.html

 3. Σε μετακλητούς του Πολάκη οι κακουργηματικές διώξεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ…

  Μια σημαντική αποκάλυψη, που φέρνει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π. Πολάκη, για τις διώξεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά με τους διορισμούς κάνει με ανακοίνωσή του το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ!

  Συγκεκριμένα αποκαλύπτουν:

  Οι Εργαζόμενοι του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. επιθυμούμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια σχετικά με την αναφορά από τα ΜΜΕ περί τριών (3) υπαλλήλων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στους οποίους ασκήθηκε ποινική δίωξη στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για την προκήρυξη του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. αναφορικά με την στελέχωση των Νοσοκομείων όλης της χώρας με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.
  Η πραγματικότητα είναι ότι η ποινική δίωξη δεν ασκήθηκε σε υπαλλήλους του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. αλλά σε
  τρεις υπαλλήλους μετακλητούς στο Υπουργείο Υγείας.
  Δεν θα μπορούσε άλλωστε να αφορά σε υπαλλήλους του ΚΕ.Ε.Π.ΝΟ. καθώς το ζήτημα αφορούσε την απομάκρυνση των φακέλων των υποψηφίων από τον χώρο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. προς το Υπουργείο Υγείας.
  Το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων προσθέτει:
  Οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι Εργαζόμενοι του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. έχουμε από την πρώτη στιγμή συνδράμει απόλυτα στην διερεύνηση της υποθέσεως από την Δικαιοσύνη, έχοντας καταθέσει επιπροσθέτως μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών σχετικά με το ζήτημα της απόκρυψης στοιχείων που έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας για την συγκεκριμένη υπόθεση.
  Είναι προφανές ότι η στοχοποίηση των Εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. όλο το προηγούμενο διάστημα και η μετατροπή τους σε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης οδηγούν όχι μόνο στην απαξίωση του πολύ σημαντικού έργου τους για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας αλλά και στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.
  Με την ευκαιρία λοιπόν αυτή, επαναλαμβάνουμε ότι πάγια θέση και αίτημα των Εργαζομένων είναι να μείνουμε απερίσπαστοι στο έργο μας, ώστε να κάνουμε την δουλειά μας όπως κάναμε πάντα με ήθος και αποτελεσματικότητα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
  Ο σεβασμός στην νομιμότητα δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση. Όλα στο φως της Δικαιοσύνης.

  http://www.press-gr.com/2017/03/blog-post_3202.html

 4. Γιωργος Παπαδοπουλος Τετραδης
  24 Μαΐου στις 2:48 μ.μ. ·

  Εκτός από να βρίζει, ο κ. Πολάκης ξέρει να καλύπτει και παράτυπους γιατρούς με την κ. Γεροβασίλη;

  Ο υπουργός κ. Πολάκης ξέρει να βρίζει. Αυτό το ξέρει όλος ο κόσμος. Εκείνο που δεν ξέρει ο κόσμος είναι αν καλύπτει και παράτυπες συνταγογραφήσεις γιατρών! Όχι μόνος. Μαζί με την υπουργό Εσωτερικών Όλγα Γεροβασίλη, προκαλώντας ζημιά στα ασφαλιστικά ταμεία. Τα καταγγέλλει η γενική Επιθεωρήτρια των δαπανών Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης! Η οποία καρατομήθηκε τώρα για να διοριστεί στη θέση της πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ!
  Η Επιθεωρήτρια καταθέτει με επιστολή της ότι σε ελέγχους της Υπηρεσίας της βρέθηκαν, ως συνήθως, γιατροί που συνταγογραφούν παράτυπα φάρμακα. Μια φάμπρικα που μαστίζει τα ταμεία υγείας (άρα την τσέπη των ασφαλισμένων) εδώ και χρόνια και που γεμίζει τις τσέπες πολλών γιατρών, φαρμακοποιών και εταιριών.
  Έλα όμως που οι τελευταίοι γιατροί που πιάστηκαν στα πράσα ήταν στην Άρτα. Και η Άρτα είναι η περιοχή, στην οποία εκλέγεται η κ. Γεροβασίλη, αλλά έχει και τα επαγγελματικά της συμφέροντα.
  Η υπηρεσία Ελέγχου έστειλε επιστολές και ζητούσε εξηγήσεις από τους γιατρούς κι εκείνοι απάντησαν. Όχι στην Επιθεώρηση Ελέγχου, αλλά στην… κ. Γεροβασίλη, ζητώντας τη βοήθειά της!
  Η αριστερή υπουργός, που υπερασπίζεται την τσέπη του λαού όταν είναι ασθενής επισκέπτης σε γιατρό, αλλά και όταν πληρώνει τα ελλείμματα στα ταμεία του, ζήτησε τη βοήθεια του άλλου αριστερού υπουργού κ. Πολάκη, που τη διαβεβαίωσε ότι δεν πρέπει να ανησυχούν οι συμπατριώτες της γιατροί! Έστειλε μάλιστα και επιστολή στον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας όπου προανήγγειλε απόσυρση των επιστολών της Επιθεώρησης!
  Το αποκορύφωμα είναι οι εξηγήσεις των δύο υπουργών για την κάλυψη των λαθροχειριών των γιατρών, αλλά ταυτόχρονα και για να δικαιολογήσουν την καρατόμηση της Επιθεωρήτριας των Δαπανών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης:
  Ασχολιόταν, λένε, με το κυνήγι «μικρών ψαριών», όταν η πολιτική του υπουργείου είναι το κυνήγι των «μεγάλων ψαριών»!
  Για ενημέρωση των αναγνωστών, η Υπηρεσία Ελέγχου της Επιθεωρήτριας μόνο στους ελέγχους του 2016 έκοψε πρόστιμα ύψους 1,6 δισ. ευρώ για ουσιαστικές κλοπές των ασφαλιστικών ταμείων! Καταλαβαινόμαστε…
  Αλλά, η Επιθεωρήτρια δεν σταματάει εδώ. Με την επιστολή της καταγγέλλει, ότι με τα «στραβά μάτια» του κ. Πολάκη, γιατρός του ΕΣΥ είναι ελεγκτής του ΕΟΠΥΥ, είναι μέλος της Επιτροπής έγκρισης φαρμάκων Εξωσωματικής, είναι στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο με απόφαση του υπουργού Υγείας, και μετά από έλεγχο της Επιθεωρήτριας πιάστηκε να έχει παράνομο ιδιωτικό ιατρείο και να χρησιμοποιεί παράνομα τη σφραγίδα του ελεγκτή ΕΟΠΥΥ για να συνταγογραφεί παράτυπα φάρμακα στο παράνομο ιατρείο έναντι αμοιβής από τους ασφαλισμένους!
  Εννέα μήνες μετά την επίσημη έκθεση κατά του γιατρού αυτού δεν του έχει αφαιρεθεί ούτε η σφραγίδα ούτε έχει παυθεί από ελεγκτής ή από τις Επιτροπές!
  Επίσης, η γενική Επιθεωρήτρια που καρατομήθηκε από τον υπερασπιστή του λαού κ. Πολάκη, καταγγέλλει ότι βρήκε φαρμακείο που είχε καταχρηστικές χρεώσεις 300.000 ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ με εικονικά παραστατικά, του έκοψε τη σύμβαση και δεν έχει γίνει καμιά παραπέρα έρευνα της υπόθεσης λόγω διαπλοκής με τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ!
  Πώς το έγραψε χτες ο κ. Πολάκης στην ηλεκτρονική σελίδα του; «Γκεσταπίτες μενουμεευρώπηδες, βαστασοϊμοπλέδες…..μη χαίρεστε….ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ…».
  Αν το αγώνισμα είναι κομματοκρατία, ρουσφετολογία και αμοραλισμός, όχι απλώς ΝΙΚΑΤΕ. Είσαστε ακαταμάχητοι.
  http://www.liberal.gr/…/ektos-apo-na-brizei-o-k-polakis-xer…

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.