ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ για την μετατροπή τραπεζικών ιδρυμάτων και υποκαταστημάτων σε παραρτήματα της εφορίας

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

(με επιφύλαξη δικαιωμάτων)
Της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας Πολιτών Καταναλωτών Δανειοληπτών, που εδρεύει στο Ρέθυμνο Κρήτης και έχει γραφεία, επί της οδού Δ. Γούναρη 2, Πειραιάς Τ.Κ. 185 31, δια του προέδρου της κ. Κρητικού Ευάγγελου.

ΠΡΟΣ
K. Προβόπουλο Γεώργιο, Διοικητή τραπέζης Ελλάδος , Ελ. Βενιζέλου 21, Αθήνα ΤΚ 102 50

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
κ. ΣΑΜΑΡΑ ΑΝΤΩΝΗ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 340
ΚΑΛΛΙΘΕΑ 176 71

ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ
ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1
ΑΘΗΝΑ 105 53

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΡΙΖΑ
ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1
ΑΘΗΝΑ 105 53

Δ. ΒΙΤΣΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1
ΑΘΗΝΑ 105 53

ΣΥΡΙΖΑ
ΜΕΛΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ
ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ 39
ΕΞΑΡΧΕΙΑ

ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ( ΑΚΟΑ)
ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 62
ΑΘΗΝΑ 106 79

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ( ΔΗΚΚΙ)
ΚΑΡΟΛΟΥ 28 – ΠΛ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
ΑΘΗΝΑ 104 37

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ( ΔΕΑ)
ΚΛΑΖΟΜΕΝΩΝ 1
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
104 40

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΣΥΓΓΡΟΥ 15
ΑΘΗΝΑ 117 43

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ( ΚΕΔΑ)

ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΚΟΕ)
ANΔΡΟΝΙΚΟΥ 18 ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ

ΟΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΡΟΖΑ

ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ
Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 22
ΑΘΗΝΑ

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΚΕ
Λ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 145
ΑΘΗΝΑ 142 31

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΕΩΡΓΙΟ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΑΟΣ
ΚΑΛΛΙΡΟΗΣ 52
ΑΘΗΝΑ 117 45

ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΡΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΓΓΡΟΥ 47
Τ.Κ. 117 43 ΑΘΗΝΑ
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 31
ΑΘΗΝΑ
Τ. Κ. 105 62

ΚΟΥΒΕΛΗ ΦΩΤΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ 40
Τ.Κ 10432
ΑΘΗΝΑ
ΚΑΜΕΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΣΥΓΓΡΟΥ 196 ΚΑΛΛΙΘΕΑ Τ.Κ. 17671
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
κ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΔΗΛΗΓΙΑΝΝΗ 50
ΑΘΗΝΑ 104 37

Κ. ΓΚΟΡΤΣΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
ΑΜΕΡΙΚΗΣ 21Α
106 72
ΑΘΗΝΑ

ΕΒΕΑ
ΥΠΟΨΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 7
ΑΘΗΝΑ 106 71
ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
ΥΠΟΨΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 18
106 71 ΑΘΗΝΑ
ΓΕΣΕΒΕ
ΥΠΟΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 46
140 33 ΑΘΗΝΑ
ΒΟΥΛΗ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ 4 ΒΑΣ. ΑΜΑΛΙΑΣ
106 71 ΑΘΗΝΑ
ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ 73
ΑΘΗΝΑ 10 432

ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
ΚΗΦΙΣΙΑΣ 1-3
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
Τ.Κ. 115 23

ΑΤΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ 8
ΑΘΗΝΑ ΤΚ. 106 79

ALPHA BANK
ΣΤΑΔΙΟΥ 40
ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 105 52
CITIBANK
Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 54
ΑΘΗΝΑ ΤΚ. 117 42

EUROBANK A.E.
ΌΘΩΝΟΣ 8
ΑΘΗΝΑ ΤΚ. 105 57

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 68
ΤΚ 106 78
ΚΥΠΡΟΥ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 170
ΤΚ 115 21 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΛΥΣΙΚΡΑΤΟΥΣ1-7 & ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΤΚ. 176 74

ΘΕΜΑ:

1) ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ
ΘΕΜΑΤΩΝ 281/5/17-03-2009 ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

2) ΥΠ ΑΡΙΘΜΟΝ 2652/2012 ΠΡΑΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ
ΕΛΛΑΔΟΣ

* * * * * * * * * * * * * * * * * *
Κύριε διοικητά, επειδή στην Ελλάδα η σωστή χρήση και εφαρμογή ενός νόμου, δεν απέχει ή και συνταυτίζεται πολλές φορές με την κατάχρηση και επειδή η σύνεση και η φρόνηση , χρησιμοποιούνται ως προσχήματα για να καλύπτεται η παραφροσύνη και η ηλιθιότητα , σας ενημερώνουμε , σας τονίζουμε και σας καθιστούμε υπεύθυνο για τα κάτωθι:
Σύμφωνα με το Ν. 3691/2008 και την σχετική απόφαση της επιτροπής τραπεζικών και πιστωτικών θεμάτων 281/5/17-03-2009 της Τραπέζης της Ελλάδος όπως αυτή συμπληρώθηκε με ρητή διάταξη της υπ αριθμόν 2652/2012 , Πράξη Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος , καθιερώθηκε ειδικό ρυθμιστικό πλαίσιο αναφορικά με την πρόληψη της χρησιμοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος , με σκοπό την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες , δηλαδή λαθρεμπόριο ναρκωτικών, λαθρεμπόριο όπλων, εμπόριο λευκής σαρκός , καθώς και την χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Με βάση τα ανωτέρω τα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα , που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια , ζητάνε από τους συναλλασσόμενους , να τους καταθέσουν κάποια δικαιολογητικά όπως δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, εκκαθαριστικά σημειώματα φορολογίας εισοδήματος , πρόσφατους λογαριασμούς οργανισμών κοινής ωφέλειας κ.τ.λ.

Πιστεύουμε πως έως αυτό το σημείο ουδείς εχέφρων φέρει κάποια αντίρρηση στα ανωτέρω. Από δω και πέρα όμως αρχίζει ο παραλογισμός , με βάση την υπ’ αριθμόν 2652/2012 πράξη διοικητή της τραπέζης της Ελλάδος , που τυπικά και ουσιαστικά μετατρέπει τα τραπεζικά υποκαταστήματα , σε ανακριτικά κέντρα και στην ουσία ποινικοποιεί κάθε τραπεζική συναλλαγή και μετατρέπει και την πιο απλή τραπεζική πράξη σε μία επίπονη γραφειοκρατική διαδικασία , που παραπέμπει σε εποχές γραφειοκρατίας του αλήστου μνήμης «υπαρκτού σοσιαλισμού» .

Σας αναφέρουμε χαρακτηριστικά παραδείγματα που μας έχουν καταγγελθεί τραγελαφικών καταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί:

– Εγγονός κατέθεσε στο λογαριασμό του παππού του 100,00€ για να τον ενισχύσει οικονομικά , καθότι ο παππούς είναι χαμηλοσυνταξιούχος των 480€ και στην κυριολεξία ανακρίθηκε και του ζητήθηκε να αποδείξει την συγγενική του σχέση

– Τέκνο έβαλε στον χαμηλοσυνταξιούχο πατέρα του 200,00€ για να τον ενισχύσει οικονομικά και πέρασε το ίδιο βάσανο της ανάκρισης , πρώτα από τον ταμία και μετά τον υπάλληλο της τράπεζας και στην συνέχεια εκλήθη να αποδείξει τη συγγενική του σχέση.

– Έλληνας πολίτης απέστειλε χρήματα σε λογαριασμό φιλικού του προσώπου, προκειμένου να αποπληρωθούν δικαστικά έξοδα, παράβολα δικαστηρίων και δικηγορικές αμοιβές και υπέστη επίσης ανάκριση .
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πλήθος άλλων παρόμοιων τραγελαφικών καταστάσεων και γελοίων περιστατικών , που μας έχουν αναφερθεί.

Επειδή σε μία χώρα , που είναι βυθισμένη σε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης και σε βαθιά ύφεση , τα κοινά διδάγματα , τόσο της ιστορίας αλλά όσο και τα συνήθη ακαδημαϊκά συγγράμματα στις οικονομικές σχολές των πανεπιστημίων, διδάσκουν ότι πάντα μέσα στα όρια της νομιμότητας , διευκολύνεις και δεν δυσκολεύεις τις οικονομικές συναλλαγές και δη τις τραπεζικές συναλλαγές.
Επειδή για την ανωτέρω κατάσταση που συνολικά περιγράψαμε , ευθύνεται η υπ’ αριθμόν 2652/2012 Πράξη Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος , που εσείς προσωπικά ως διοικητής προσυπογράψατε, η οποία πάσχει υπερβολών και δεν συμβαδίζει με τα σημερινά , οικονομικά και κοινωνικά δρώμενα.

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά ως παράδειγμα, ότι στα μισθωτήρια συμβόλαια, είτε κατοικιών, είτε επαγγελματικής στέγης με την πράξη σας, απαιτείται να έχουν κατατεθεί στην αρμόδια δημόσια οικονομική υπηρεσία. Εάν λοιπόν θεωρείτε ότι τα τραπεζικά ιδρύματα και υποκαταστήματα , πρέπει να μετατραπούν σε παραρτήματα της εφορίας και να διενεργούν φορολογικούς ελέγχους , να βγείτε και να το δηλώσετε ευθαρσώς. Οι μισθώσεις είναι ισχυρές ως συμβάσεις ακόμα και εάν δεν έχουν κατατεθεί στις Δ.Ο.Υ. . Η μη κατάθεση στην Δ.Ο.Υ. αποτελεί φορολογικό και διοικητικό παράπτωμα για το οποίο οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν , συνήθως επιβάλλεται πρόστιμο. Άλλωστε και σε περίπτωση ανωμάλου εξελίξεως της μισθωτικής σχέσης, τα Δικαστήρια απέχουν της εκδίκασης , εάν δεν προσαχθή πιστοποιητικό δήλωσης των μισθωμάτων την τελευταία διετία. Όμως δεν θεωρούν ακόμα και σε αυτή την περίπτωση ως μη έγκυρη την μίσθωση. Τα ανωτέρω δεν νομιμοποιούν τους τραπεζικούς υπαλλήλους να θεσμοποιούνται ως υπάλληλοι Δ.Ο.Υ. ή Δικαστές Ελληνικών Δικαστηρίων και σαφώς στην συγκεκριμένη περίπτωση του παραδείγματος για τις μισθώσεις έχουμε σαφή κατάχρηση δικαιώματος από μη νομιμοποιημένα προς άσκηση εξουσίας πρόσωπα.

Με όλα τα παραπάνω απερίγραπτα , που διενεργούνται στα τραπεζικά υποκαταστήματα , με βάση τις δικές σας γραπτές οδηγίες , τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά και εφιαλτικά, τόσο για την οικονομία , όσο για την κοινωνία , αλλά κυρίως για τις ίδιες τις τράπεζες.
Κατά αυτό τον τρόπο και με την πάροδο του χρόνου και όσο μεγαλώνει η κλίμακα , αυτών που γνωρίζουν και υφίσταται την ταλαιπωρία των ανωτέρω , θα μειωθούν σε δραματικό βαθμό οι τραπεζικές συναλλαγές, κάτι που θα έχει έως συνέπεια , πλήγμα τόσο στα έσοδα όσο και στους ισολογισμούς των ήδη βεβαρημένων από κεφαλαιακή επάρκεια τραπεζικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα , πλήθος συναλλαγών να γίνονται χωρίς να δηλώνονται και να κυκλοφορεί «μαύρο χρήμα» δηλαδή το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκετε .

Πέραν των ανωτέρω , με την πάροδο του χρόνου , θα προκληθεί ένα καινούργιο κύμα φυγής καταθέσεων ή αποφυγής καταθέσεων μετρητών εις τα τραπεζικά γκισέ, τα οποία θα κατευθύνονται , είτε στα πατάρια και στα σεντούκια των σπιτιών , είτε θα θάβονται στα χωράφια ή όπου αλλού.
Παρακαλούμε για τα κάτωθι τα οποία αποτελούν υποχρέωση σας:

Α) Όπως μας γνωρίσετε τα πλήρη στοιχεία των μελών της επιτροπής τραπεζικών και πιστωτικών θεμάτων, της τραπέζης της Ελλάδος , που συμμετείχαν στην έκδοση της υπ’ αρ. απόφασης 281/5/17-03-2009.
Β) Όπως μας γνωρίσετε τα πλήρη στοιχεία των συνεργατών σας, επιστημονικών και μη , που συμμετείχαν στην σύνταξη και έκδοση της υπ’ αριθμόν 2652/2012 Πράξης Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος , την οποία εσείς προσυπογράψατε με την παραπάνω ιδιότητα.
Τα ανωτέρω στοιχεία ζητούνται για νόμιμη δικαστική χρήση και πλέον συγκεκριμένα, διότι οι νομικές υπηρεσίες της εθνικής ομοσπονδίας , θα προσφέρουν δικαστική συνδρομή και αρωγή , σε κάθε έλληνα πολίτη, ο οποίος θεωρεί ότι με όλα τα ανωτέρω, θίγεται η τιμή , η υπόληψη του η αξιοπρέπεια του και η ηθική του υπόσταση προκειμένου , να προσφύγει εναντίων όλων των ανωτέρω στα αρμόδια δικαστήρια.

Σας ενημερώνουμε παράλληλα , ότι φέρετε ακέραιες ευθύνες τόσο εσείς προσωπικά , όσο και όλοι οι ανωτέρω συνεργάτες σας, για την ζημία που θα υποστεί , τόσο η εθνική οικονομία , όσο και τα οικονομικά των ελληνικών τραπεζικών ιδρυμάτων , τα οποία στηρίζονται κατά ένα μεγάλο βαθμό χάρη στις άμεσες ή έμμεσες εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου , δηλαδή των αγρίως φορολογούμενων ελλήνων πολιτών.

Σας καλούμε εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος και αφού διαπιστώσετε τα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν , στα τραπεζικά υποκαταστήματα , όπου η κάθε τραπεζική συναλλαγή έχει ποινικοποιηθεί και όπου οι τραπεζικοί υπάλληλοι ασκούν πλέον και ανακριτικά καθήκοντα , αλλά και φορολογικούς ελέγχους , όπως εξορθολογήσετε την υπ’ αριθμόν 2652/2012 πράξη διοικητή της τραπέζης Ελλάδος, με την έκδοση μιας καινούργιας πράξης , που θα θέτει όλα τα ανωτέρω στην σωστή τους βάση και διάσταση.

Πρέπει επίσης να τονιστεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι κατά την εξέλιξη της διαδικασίας πιστοποίησης δημιουργείται σαφής και σχεδόν βέβαιος κίνδυνος παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του κάθε πελάτη της τράπεζας όπως η εισοδηματική του κατάσταση , η οικογενειακή του κατάσταση , το ύψος των καταθέσεών του , η συμμετοχή του σε εταιρείες , συμβάσεις που έχει συνάψει κ.τ.λ. εκτίθονται και παραδίδονται σε ιδιωτικούς υπαλλήλους κεφαλαιοουχικών εταιρειών , στην προκείμενη περίπτωση της πιστοποίησης σε τραπεζικούς υπαλλήλους. Η διαδρομή που ξεκινάει δημιουργεί σαφής κινδύνους για διαρροές πληροφοριών και ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων καθόσον οι υπάλληλοι κάθε τραπεζικού υποκαταστήματος τα παραδίδουν σε άλλους συναδέλφους τους στην έδρα κάθε τραπεζικής εταιρείας , οι οποίοι τα παραδίδουν σε άλλους συναδέλφους τους που τα επεξεργάζονται. Και αυτοί σε άλλους συναδέλφους τους που τα αποθηκεύουν στα τηρούμενα μητρώα. Δεν μπορεί να δοθεί καμία διαβεβαίωση και σφόδρα αμφιβάλλουμε ότι υπάρχει επιστημονικά ελεγμένο πρόγραμμα πως δεν υφίσταται άμεσος κίνδυνος διαρροής καθόσον αυτά τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα διασπείρονται σε πάρα πολλά πρόσωπα εκ των οποίων κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την οποιαδήποτε απόπειρα πίεσης ή και εκμαυλισμού έστω πολύ λίγων εξ αυτών , με απρόβλεπτες συνέπειες. Ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι καταθέτες με υψηλά ποσά καταθέσεων δεν κινδυνεύουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους από μια τυχόν διαρροή του ύψους των καταθέσεών των ούτε ότι αυτά τα δεδομένα είναι πλήρως προστατευμένα από τα δίκτυα της βιομηχανικής κατασκοπείας. Σας υπενθυμίζουμε ότι λίστες με πρόσωπα διευθύνσεις και τηλέφωνα έχουν βρεθεί στα χέρια διαφημιστικών εταιρειών άνευ συναινέσεως των προσώπων που περιέχονται σε αυτές τις λίστες. Σας προτείνουμε λοιπόν την δημιουργία ειδικού μητρώου πιστοποιημένων τραπεζικών υπαλλήλων , που απαραιτήτως θα έχει ελεγχθεί τουλάχιστον το ποινικό τους μητρώο και το οποίο μητρώο θα τηρείται α) στην Τράπεζα της Ελλάδος β) στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και γ) στο επιμέρους μητρώο που θα τηρεί η κάθε Τράπεζα για τους δικούς της υπαλλήλους.

Αυτοί και μόνο οι υπάλληλοι θα παραλαμβάνουν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σε κάθε τραπεζικό υποκατάστημα και τα οποία με ειδική διαδικασία ( καθόσον δεν είναι δυνατόν εκ της φύσεως των προσωπικών ευαίσθητων δεδομένων του κάθε συναλλασσόμενου να εκτίθενται στο σύνολο του προσωπικού του κάθε Τραπεζικού Υποκαταστήματος ) , θα τα προωθούν και θα τα παραδίδουν στους έτερους πιστοποιημένους υπαλλήλους στην έδρα κάθε τράπεζας προς επεξεργασία και φύλαξη. Άλλως εκ του θέματος αυτού κρίνουμε ότι υπάρχει σαφής κίνδυνος εγέρσεως ποινικών και αστικών ευθυνών προσώπων και εταιρειών στο τραπεζικό τομέα.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΑΣ , ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΟΣΑ ΛΟΓΙΚΑ ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ ΚΑΙ ΘΕΤΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ 50.000 ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ 2.000 ΑΡΙΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΑΣ , ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΡΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ
Α) ΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Β) ΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ
ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΝΕΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ , ΑΛΛΑ ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΙΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ , ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ.

Πειραιάς, 10 Οκτωβρίου 2012
Ο εξωδίκως δηλούν
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει την παρούσα στα πρόσωπα προς τα οποία απευθύνεται προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας την ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως

 

http://www.ekritikos.gr/2012/10/normal-0-false-false-false-el-x-none-x_16.html

 

ΣΧΕΤΙΚΑ 

Προληπτική άρση του τραπεζικού απορρήτου για τους Έλληνες !

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Advertisements

One comment on “ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ για την μετατροπή τραπεζικών ιδρυμάτων και υποκαταστημάτων σε παραρτήματα της εφορίας

 1. 20.05.2017 : 06:58
  Μόνο μέσω τραπεζών η πληρωμή μισθών στον ιδιωτικό τομέα

  Υποχρεωτικά μέσω τραπεζικών λογαριασμών θα γίνεται από 1η Ιουνίου η πληρωμή των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Αυτό προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση που συνυπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου.

  Σύμφωνα με την απόφαση, η καταβολή των αποδοχών στους λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών γίνεται με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής ή παρόχων υπηρεσιών πληρωμών. Ο νόμος 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου) ορίζει μάλιστα, ότι από 1/7/2016 οι αποδοχές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και οι ασφαλιστικές εισφορές και ο φόρος μισθωτών υπηρεσιών κατατίθενται από τους εργοδότες μέσω τραπεζικού λογαριασμού και μεταφέρονται αντιστοίχως και αποδίδονται από την οικεία τράπεζα στους λογαριασμούς των δικαιούχων μισθωτών, των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και του Δημοσίου. Για τον σκοπό αυτό κάθε υπόχρεος εργοδότης θα πρέπει να υπογράψει σχετική σύμβαση με τράπεζα που θα επιλέξει.

  Κυρώσεις

  Με την υπουργική απόφαση ξεκαθαρίζεται ότι σε εργοδότες που τυχόν παραβούν την υποχρέωση καταβολής των αποδοχών των εργαζομένων αποκλειστικά σε τραπεζικό λογαριασμό τους, θα επιβάλλονται κυρώσεις από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας. Αρχικά προβλέπεται εύλογη προθεσμία για συμμόρφωση προς τις διατάξεις είτε λαμβάνονται άμεσα διοικητικά μέτρα και επιβάλλονται κυρώσεις. Ο νόμος προβλέπει πρόστιμο για καθεμία παράβαση από 300 έως και 50.000 ευρώ με αιτιολογημένη πράξη.

  Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα αποκλειστικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους θα περιορίσει φαινόμενα μη καταβολής αποδοχών, δίνοντας τη δυνατότητα για πιο αποτελεσματικό έλεγχο και καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.

  Να σημειωθεί δε, ότι ανάλογη διάταξη που ψηφίστηκε με τον νόμο Κατρούγκαλου το 2017, υπήρχε σε νόμο Λοβέρδου – Κουτρουμάνη του 2010, όμως ποτέ δεν υπεγράφη η αναγκαία υπουργική απόφαση που θα την έθετε σε εφαρμογή.

  http://www.kathimerini.gr/910350/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/mono-mesw-trapezwn-h-plhrwmh-mis8wn-ston-idiwtiko-tomea

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.