Εξώδικο στον Νικόλαο Φίλη για τις δηλώσεις περί της γενοκτονίας των Ποντίων

 

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦ/ΞΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Του Παναγιώτη Σταμάτη του Δημητρίου, Πλωτάρχη ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού, κατοίκου Αθηνών, οδός Κομνηνών αρ. 48 (panos_stamatis@yahoo.gr).

ΠΡΟΣ

Τον κ. Νικόλαο Φίλη, Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κατοικοεδρεύει στην Αθήνα.

Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μου σας κάνω γνωστά τα ακόλουθα:

Μιλώντας τις 3.11.2015, στον τηλεοπτικό σταθμό Star  και στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου, είπατε ότι «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι, από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια». Επίσης είπατε ότι «άλλο η εθνοκάθαρση και άλλο η γενοκτονία».

Μεγάλωσα με τις μνήμες από τις χαμένες πατρίδες και με το μαρτύριο των ξεριζωμένων Ελλήνων, πολλών εξ’ αυτών να συνδέομαι με συγγενικές και φιλικές σχέσεις. Γνωρίζω ότι η γενοκτονία των Ποντίων είναι, μαζί με την γενοκτονία των Αρμενίων, από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας. Η Βουλή των Ελλήνων προέβη το 1994 στη θεσμική αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων με τον ν. 2193/1994 με την καθιέρωση ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με τον νόμο 2193 της 8/11/3/94, η 19η Μαΐου, καθιερώνεται ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Η δήλωση Σας αυτή εκτός του ότι είναι εξόχως προσβλητική, έρχεται σε ευθεία αντίθεση τον όρκο Σας να σέβεστε «…τους Νόμους του κράτους…» και έφερε τη κοινωνία σε διάσπαση και πρόκληση βίαιων επεισοδίων. Επικαλεστήκατε κάποια επιστημονική κρίση Σας, γεγονός που είναι αντίθετο με την αντικειμενική πραγματικότητα, καθώς από μια λεπτομερέστατη επισκόπηση του δημοσιευμένου βιογραφικού Σας, δεν εμφαίνεται τέτοια ειδικότητα ή εξειδικευμένη γνώση.

Η δε αναφορά Σας σε κάποια τυχαία επιστημονική κρίση, θα έχει μελλοντική συνέπεια στον οιονδήποτε την άρνηση σε έτερες γενοκτονίες και δή του ολοκαυτώματος, επικαλούμενο την όποια επιστημονική ιδιότητα.

Επειδή, η δήλωσή Σας προσέβαλε ατομικά την προσωπικότητα μου, αφού όλες οι ενέργειες της, καταδεικνύουν περιφρόνηση στους Έλληνες Ποντίους και στον ψηφισθέντα νόμο της Βουλής.

Επειδή, αδυνατώ να πιστέψω ότι ως Υπουργός μπορεί να έχετε τόσο απαξιωτική και περιφρονητική στάση έναντι ενός ηρωικού μέρους του Ελληνικού Λαού, όπως αυτό των Ποντίων.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

και με ρητή επιφύλαξη παντός ετέρου νομίμου δικαιώματός μου.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ εντόνως για την ως άνω άκρως αντεθνική, διχαστική, μη νόμιμη συμπεριφορά Σας καθώς και για την γενικότερη περιφρόνηση που καταδεικνύεται για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ όπως αναγνωρίσετε την ως άνω παράτυπη συμπεριφορά σας, παραλείψετε στο μέλλον την εκδήλωση παρόμοιων συμπεριφορών, καθώς και να προβείτε σε δημόσια δήλωσή Σας, εντός πέντε (5) ημερών, ότι αναγνωρίζεται τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

ΑΛΛΩΣ, ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ότι θα προβώ σε κάθε απαραίτητη κατά Νόμον ενέργεια προς προστασία των εννόμων δικαιωμάτων, που θίγονται από τα ανωτέρω.

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το περιεχόμενό της στην έκθεση επιδόσεως που θα συντάξει.

Αθήνα 1 Δεκεμβρίου 2015

Ο Εξωδίκως καλών και διαμαρτυρόμενος

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑΜΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

One comment on “Εξώδικο στον Νικόλαο Φίλη για τις δηλώσεις περί της γενοκτονίας των Ποντίων

 1. Νίκος Φίλης: Ο αιώνιος φοιτητής που έγινε υπουργός

  Έχω πει πολλές φορές, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, και δεν της επιτρέπει να βγει από την κρίση ή να διορθωθεί οτιδήποτε γενικά, είναι ότι στις πιο καίριες και σημαντικές θέσεις βρίσκονται άσχετοι άνθρωποι. Βρίσκονται τύποι που έρποντας και γλείφοντας φτάσανε εκεί που είναι. Τύποι που δεν έχουν καταφέρει απολύτως τίποτα στη ζωή τους, αλλά παρόλο αυτά τους δόθηκαν υπουργεία. Εδώ που τα λέμε, ακόμα και ο Πρωθυπουργός της χώρας είναι επαγγελματίας πολιτικός, οι υπουργοί μας ενόχλησαν;

  Δηλαδή, αντί να βρίσκονται στις θέσεις αυτές οι πιο λαμπροί και ικανοί Έλληνες, ειδικά τώρα που η χώρα περνάει τη χειρότερη κρίση σε όλα τα επίπεδα, βρίσκονται οι τελευταίοι, οι λίγοι, οι ανίκανοι.

  Βέβαια, ποιος ικανός Έλληνας θα ήθελε να ασχοληθεί με τα λαμόγια και τη σαπίλα;

  Πολύ ορθά διάβασα στο διαδίκτυο: «Αντί να φέρουμε πίσω τους επιστήμονες, υπουργοποιούν τους αιώνιους φοιτητές!»

  Ένα κλασσικό παράδειγμα είναι και ο Νίκος Φίλης!

  1. Ο Φίλης είναι υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων!

  Από το βιογραφικό του στην επίσημη ιστοσελίδα του διαβάζουμε:
  Από τα μαθητικά του χρόνια συμμετείχε στα κινήματα της νεολαίας και τους δημοκρατικούς αγώνες, διετέλεσε γραμματέας της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, νεολαίας του ΚΚΕ εσωτερικού. Ως φοιτητής της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχε στους αγώνες για τον εκδημοκρατισμό της εκπαίδευσης, υπήρξε μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ και της Συγκλήτου. Συμμετείχε σε κινήσεις για τη δημοσιογραφική δεοντολογία, σε οικολογικές πρωτοβουλίες καθώς και σε κινήσεις Αλληλεγγύης για τους μετανάστες.

  Άρα στην ουσία, ο Φίλης πανεπιστήμιο δεν τελείωσε! Έχουμε υπουργό παιδεία κάποιον που δεν τελείωσε πανεπιστήμιο. Κάποιον που δεν είχε την ικανότητα να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Φυσικά, αν δεν τελείωνε επειδή είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα, κανείς δε θα το σχολίαζε αλλά ο κ. Φίλης, ως γνήσιος αφισοκολλητής του ΚΚΕ, δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του γιατί στη μπανανία που λέγετε Ελλάς είσαι ότι δηλώσεις, και ως παιδί του κόμματος, δε θα χανόνταν!

  Ολόκληρος υπουργός έγινε! Είδατε τελικά πόσο ανεβαίνεις στην Ελλάντα όταν κολλάς αφίσες;

  2. Ο Φίλης είναι υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων!

  Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Φίλης είναι άθεος. Δικαίωμα του να είναι ότι γουστάρει, αλλά πως γίνετε υπουργός θρησκευμάτων να είναι κάποιος που δεν πιστεύει; Από όσο ξέρω, το Σύνταγμα της Ελλάδος λέει: ‘Άρθρο 3: Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού.
  Άρα, αφού η επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού, δε θα έπρεπε ο κ. Φίλης να σέβεται τη θρησκεία της χώρας; Δε λέω να πιστεύει, αλλά δε θα έπρεπε να τη σέβεται;

  Αν ο κ. Φίλης πάει στο Ισραήλ, θα σεβαστεί τη θρησκεία τους; Αν πάει σε Μουσουλμανική χώρα, θα σεβαστεί τη θρησκεία τους; Εδώ, γιατί δε τη σέβεται; Βέβαια, εδώ ολόκληρος πρωθυπουργός δεν τη σεβάστηκε, θα τη σεβαστεί ο αφισοκολλητής; Από την άλλη, όλοι γίνονται μάγκες εκεί που τους παίρνει, γιατί όπως είπαμε παραπάνω, αν ποτέ ο Φίλης, ο Τσίπρας και όλοι οι άθεοι του Σύριζα πάνε σε Μουσουλμανική χώρα, θα πέσουν στα γόνατα να προσκυνήσουν τον Αλλάχ. Εκεί δεν έχει μαγκιές, γιατί εκεί πέφτουν κεφάλια στους άπιστους. Αλλά εδώ είναι Ελλάδα, και κάνουμε ότι γουστάρουμε!

  Αλλά υπάρχει Σύνταγμα, δεν έπρεπε ο υπουργός να το σεβαστεί;

  Ξέρω, ξέρω, το Σύνταγμα της Ελλάδας είναι απλά κουρελόχαρτο και τίποτα περισσότερο. Εκτός όταν θέλουν να «ταράξουν στη νομιμότητα» αυτούς που πάνε έναντι στα σχέδιά τους. Εξάλλου, ακόμα και οι νόμοι χρησιμοποιούνται κατάλληλα. Όταν είσαι πιόνι του συστήματος, δε πας να είσαι κλέφτης και απατεώνας, οι νόμοι δε σε αγγίζουν. Όταν όμως πας έναντι στο σύστημα, τότε και 100 Ευρώ να χρωστάς, θα καταλήξεις φυλακή! (βλέπε Φλαμπουράρη, Σταθάκη.. κλπ)

  3) Ο Φίλης δε σέβεται την ιστορία και τους νόμους του κράτους.

  Πως γίνετε να είναι υπουργός Παιδείας κάποιος που δε σέβεται ή δεν αναγνωρίζει την ιστορία της χώρας; Θα έβαζε ποτέ το Ισραήλ υπουργό παιδείας κάποιον που δε θα πίστευε ή δεν θα αναγνώριζε το ολοκαύτωμα των Εβραίων; (Ξέρω, καμία χώρα του κόσμου δε θα έβαζε υπουργό παιδείας κάποιον που δε θα αναγνώριζε το ολοκαύτωμα των Εβραίων). Αλλά εδώ είναι Ελλάντα και μας κυβερνούν οι εθνομηδενιστές, και επειδή η πολυπολυτισμικότητα και ο εθνομηδενισμός είναι στη μόδα, ο Φίλης μπορεί να λέει ο,τι θέλει χωρίς να τον ακουμπάει κανείς! Θυμόσαστε γιατί ο Δ. Καμμένος δεν έγινε υπουργός; Γιατί θεωρήθηκε αντι-σημιτικός. Πιστεύετε ότι αν μίλαγε έναντι των Ελλήνων του Πόντου θα γινόταν υπουργός;; Εγώ λέω ναι.

  Υπάρχουν όμως νόμοι της χώρας. Όπως θυμόσαστε πολύ καλά, πριν από κάτι μήνες πέρασε το περίφημο αντι-ρατσιστικό νομοσχέδιο. Άρον άρον πέρασαν νομοσχέδιο για να μην μπορεί κανείς να παραπονιέται για την Ισλαμοποίηση της χώρας. (Στην ουσία, για αυτό το πέρασαν! Για να μην μπορεί Έλληνας να παραπονεθεί για αυτό που συμβαίνει με τη λαθρομετανάστευση, και από την άλλη να κάνουν το «Είσαι ρατσιστής!» όπλο σε όλους αυτούς που δεν έχουν επιχειρήματα.) Στην Ελλάδα δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα ρατσισμού, μπορεί να υπήρχαν μικρές εξαιρέσεις, αλλά οι Έλληνες είναι φιλόξενος λαός και ο υπάρχον νόμος που υπήρχε κάλυπτε όλες τις εξαιρέσεις. Αλλά, όπως είπαμε, δεν κάλυπτε τους αντιδραστικούς έναντι στην Ισλαμοποίηση. Και έτσι πέρασαν τον περίφημο αντιρατσιστικό νόμο! Στην αρχή, αν θυμόσαστε καλά, δεν ήθελαν να συμπεριλάβουν τη Γενοκτονία των Ποντίων, αλλά ύστερα από πιέσεις, και με τον φόβο να χάσουν ψήφους, το συμπεριλάβανε.

  Η Γενοκτονία των Ποντίων αναγνωρίστηκε επισήμως από τη Βουλή των Ελλήνων το 1994, ενώ με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο που ψηφίστηκε πέρσι τον Σεπτέμβριο, προβλέπεται σειρά κυρώσεων, μεταξύ των οποίων ακόμα και η φυλάκιση, για όσους αρνούνται τις γενοκτονίες που έχουν αναγνωριστεί και από το εθνικό μας κοινοβούλιο.
  Συγκεκριμένα στο άρθρο 2 του Ν.4285 προβλέπεται πως: «Όποιος µε πρόθεση, δηµόσια, προφορικά ή δια του τύπου, µέσω του διαδικτύου ή µε οποιοδήποτε άλλο µέσο ή τρόπο, επιδοκιμάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται την ύπαρξη ή τη σοβαρότητα εγκλημάτων γενοκτονιών, εγκλημάτων πολέµου, εγκληµάτων κατά της ανθρωπότητας, του Ολοκαυτώµατος και των εγκληµάτων του ναζισµού που έχουν αναγνωριστεί µε αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων ή της Βουλής των Ελλήνων και η συμπεριφορά αυτή στρέφεται κατά οµάδας προσώπων ή µέλους της που προσδιορίζεται µε βάση τη φυλή, το χρώµα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισµό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, όταν η συμπεριφορά αυτή εκδηλώνεται κατά τρόπο που µπορεί να υποκινήσει βία ή µίσος ή ενέχει απειλητικό ή υβριστικό χαρακτήρα κατά µίας τέτοιας οµάδας ή µέλους της, τιµωρείται µε τις ποινές της παραγράφου 1 του προηγούµενου άρθρου».

  Σύμφωνα μάλιστα με το άρθρο 1: οι ποινές που προβλέπονται είναι φυλάκιση τριών µηνών έως τριών ετών και χρηµατική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 – 20.000) ευρώ. Ο ίδιος νόμος προβλέπει αυστηρότερες ποινές για την περίπτωση που η πράξη τελεστεί από δημόσιο λειτουργό (φυλάκιση έξι µηνών έως τριών ετών και χρηµατική ποινή δέκα χιλιάδων έως εικοσι πέντε χιλιάδων (10.000 – 25.000) ευρώ).

  Και ερχόμαστε στο σήμερα! Ο Φίλης δεν αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Ποντίων.

  Ρωτώ: Θα επέμβει εισαγγελέας; Θα έχει κυρώσεις ο Φίλης;

  Η απάντηση είναι: ΟΧΙ! Ούτε εισαγγελέας θα επέμβει, ούτε ο Φίλης θα πάθει τίποτε. Το πολύ πολύ να χάσει το υπουργείο (επειδή ο Τσίπρας θα φοβάται μη χάσει χήφους) αλλά και αυτό δύσκολα θα συμβεί.

  Αυτή είναι η Ελλάδα… οι αιώνιοι φοιτητές και οι αφισοκολλητές να υπουργοποιούνται και οι επιστήμονες να μεταναστεύουν στο εξωτερικό.

  Θεωρείτε ότι έχει τύχη η χώρα αυτή;

  https://strouthokamilos.wordpress.com/2015/11/03/νίκος-φίλης-ο-αιώνιος-φοιτητής-που-έγι/?blogsub=subscribed#blog_subscription-3

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.