Εξώδικο στο ΤΑΙΠΕΔ και προειδοποίηση προς τον αγοραστή του Ερημίτη

 

Εξώδικο στο ΤΑΙΠΕΔ το οποίο , αυτή τη φορά, κοινοποίησαν στον αγοραστή του Ερημίτη προς γνώση (και συμμόρφωση;) απέστειλαν από κοινού οι φορείς που αντιδρούν στο ξεπούλημα της έκτασης στην Κασσιώπη.

Συγκεκριμένα, η «Κίνηση Πολιτών κατά του Ξεπουλήματος και της Καταστροφής του Ερημίτη», το «Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι» και ο «Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας» κατέθεσαν Εξώδικη Πρόσκληση προς το ΤΑΙΠΕΔ κοινοποιούμενο και στην «N.C.H.CAPITAL Ιnc», με το οποίο προειδοποιούν και το Ταμείο αλλά και τον αγοραστή ότι η διαδικασία είναι αίολη από νομικής άποψης καθώς εκκρεμούν στο ΣτΕ τρεις αιτήσεις ακυρώσεως (δυο για το Ναυτικό Οχυρό και μια για το ΕΣΧΑΔΑ) κατά ισάριθμων πράξεων της διοίκησης και τυχόν δικαίωση της προσφυγής καθιστά αυτομάτως αδύνατη την αγοραπωλησία.
Το εξώδικο αποκτά επιπλέον σημασία καθώς το συνυπογράφουν εκπρόσωποι τριών περιφερειακών παρατάξεων, ο Θεόδωρος Γουλής ως επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος ως επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας της παράταξης Ιόνιο Αρχιπέλαγος, Γιώργος Καρύδης.
Μάλιστα, προειδοποιούν επίσης ότι όποια και αν είναι η απόφαση του ΣτΕ, δεν πρόκειται να καταθέσουν τα όπλα και προτίθενται να προσφύγουν ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο!

Το εξώδικο

Η Συντονιστική Επιτροπή της “Κίνησης Πολιτών κατά του Ξεπουλήματος και της Καταστροφής του Ερημίτη”, το “Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι”, ο “Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας” και τρεις Περιφερειακοί Σύμβουλοι οι κ.κ. Γουλής Θεόδωρος (“ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ”), Γαλιατσάτος Θεόδωρος (“ΑΝΑΣΑ”), Καρύδης Γεώργιος (“ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ”), κατέθεσαν Εξώδικη Πρόσκληση προς το ΤΑΙΠΕΔ κοινοποιούμενο και στην «N.C.H.CAPITAL Ιnc», στο οποίο αναφέρεται ρητά:
“Σας επισημαίνουμε ότι τυχόν πώληση του δημοσίου ακινήτου με την ονομασία «Κασσιώπη Κέρκυρας» στην Περιοχή “Ερημίτης” της Κασσιώπης Κέρκυρας στην εταιρία με την επωνυμία «N.C.H. CAPITAL Ιnc» είναι αίολη από νομική άποψη καθώς εκκρεμούν στο ΣτΕ τρεις αιτήσεις ακυρώσεως (δυο για το Ναυτικό Οχυρό και μια για το ΕΣΧΑΔΑ) κατά ισάριθμων πράξεων της διοίκησης και τυχόν ευόδωση τους καθιστά αδύνατη την αγοραπωλησία. Εάν το ΣτΕ απορρίψει τις προσφυγές προτιθέμεθα να προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο”.
Η παραχώρηση του Οικοσυστήματος Ερημίτης στην Κασσιώπη Κέρκυρας από το ΤΑΙΠΕΔ στην εταιρία «N.C.H.CAPITAL Ιnc», είναι παράνομη, αντισυνταγματική, αντικείμενη στο Διεθνές Δίκαιο, επιβλαβής για την Εθνική Οικονομία και επικίνδυνη για την Εθνική Ασφάλεια. Η πράξη μεταβίβασης και το ΕΣΧΑΔΑ που συντάχθηκε για τους όρους δόμησης του σπάνιου αυτού οικοσυστήματος, αντίκεινται – μεταξύ άλλων – στη Συνθήκη της Βέρνης, την Ευρωπαϊκή Οδηγία Οικοτόπων, τη Σύμβαση του Ρίο, τη Σύμβαση της Βόννης, τη Σύμβαση της Βαρκελώνης ακόμα και στο Χωροταξικό των Ιονίων Νήσων.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η πράξη αυτή, παραβιάζει 3 ομόφωνες Αποφάσεις του ΠΣ της ΠΙΝ και τη βούληση της πλειοψηφίας του κερκυραϊκού λαού, που αντιστέκεται σθεναρά στο ξεπούλημα της δημόσιας και κοινόχρηστης γης. Δεν είναι μόνο ο Ερημίτης. Είναι ο Ίσσος, το Castello, οι Αλυκές, τα λιμάνια και το αεροδρόμιο της Κέρκυρας. Είναι με δυο λόγια, το φυσικό περιβάλλον του νησιού και οι αναπτυξιακές του υποδομές. Αν όλα αυτά παραχωρηθούν στους επίδοξους επενδυτές υποθηκεύεται το μέλλον της Κέρκυρας και των Ιονίων Νήσων.
Σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την εκποίηση του Ερημίτη και θα παλέψουμε με όλα τα μέσα για την ανατροπή των σχεδίων των κερδοσκοπικών ομίλων. Είμαστε έτοιμοι να εντείνουμε τους κοινωνικούς αγώνες και να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο το μέτωπο αντίστασης του λαού της Κέρκυρας.

 

 

http://www.corfupress.com/v3/politiki/37246-προειδοποιούν-τον-αγοραστή-του-ερημίτη-με…-εξώδικο-στο-ταιπεδ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

Μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση του ναυτικού οχυρού στην Κασσιώπη της Κέρκυρας

Εξώδικο και μηνυτήρια αναφορά για το σκανδαλώδες ξεπούλημα μέσω ΤΑΙΠΕΔ

Ιδιωτικοποιήσεις

One comment on “Εξώδικο στο ΤΑΙΠΕΔ και προειδοποίηση προς τον αγοραστή του Ερημίτη

 1. Κέρκυρα: Αστυνομικές δυνάμεις για να εκτελεστούν οι εργασίες του ΤΑΙΠΕΔ στον Ερημίτη (ΦΩΤΟ)

  Δημοσίευση: Τετ, 16/04/2014 – 21:13

  Αποκλεισμένη από αστυνομικές δυνάμεις ήταν από νωρίς το πρωί η περιοχή Ερημίτης στη Βόρεια Κέρκυρα, προκειμένου να εκτελεστούν οι εργασίες που ζήτησε το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ οι κάτοικοι για να μεταβούν στις δουλειές τους περνούσαν από έλεγχο.

  Κάτοικοι της περιοχής και εκπρόσωποι φορέων αντέδρασαν, αλλά εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις να μεταβούν στο δημόσιο χώρο που εκποιείται.

  Στη διαμαρτυρία παραβρέθηκαν ο Θοδωρής Γουλής, υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Γιάννης Μπορμπότης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, ο Μπάμπης Χαραλάμπους, υποψήφιος δήμαρχος Κέρκυρας, και Σταμάτης Πελάης δημοτικός σύμβουλος.

  http://www.902.gr/eidisi/topika-nea/41824/kerkyra-astynomikes-dynameis-gia-na-ektelestoyn-oi-ergasies-toy-taiped-ston#/0

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s