2 comments on “Εξώδικο του Γιώργου Ζωγραφάκη στην βουλή για το Καρούζος gate

 1. Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017
  MI-5, MI-6, Irs, SEC, Εισαγγελία

  Γιώργη πάρε αυτό το USB στικάκι και να το δεις άμεσα, μου ‘πε το φιλικό πρόσωπο. Μέσα έχει μια τηλεοπτική mini σειρά, συνέχισε, το The night manager που είναι σε σενάριο του Άγγλου John le Carré, συγγραφέα τεράστιων επιτυχιών που πραγματεύονται θέματα κατασκοπίας και αντικατασκοπίας.
  Ατόμου με προϋπηρεσία στην Αγγλική MI-5 και ΜΙ-6 (κατασκοπία και αντικατασκοπία αντίστοιχα) την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, μου είπε.

  Και τι πραγματεύεται αυτό το έργο, ρώτησα ;
  Την μετατροπή ενός τίμιου, φιλήσυχου, εργατικού και ίσως και εσωστρεφή αλλά συνάμα και Bohème τύπου, σε τιτάνιο διώκτη και εξολοθρευτή στο τέλος, ενός συστήματος διαφθοράς. Διαφθοράς που ξεκινά από Υπουργούς, Γενικούς Γραμματείς Υπουργείων και υψηλόβαθμα στελέχη αυτών και καταλήγει σε τοπικούς αστυνομικούς διευθυντές.
  Ενός ανθρώπου που στηρίχτηκε στην οργή και στην επιθυμία του για Ανθρώπινη (όχι ταπεινού επιπέδου) Δικαιοσύνη, και, με σύμμαχο αυτή του την επιθυμία, βρήκε τις άκρες, τους φίλους και τους συμμάχους, μα κυρίως τον τρόπο και πέτυχε να ξετινάξει ΜΕ ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟ ΤΡΟΠΟ, έναν στρατό από καθάρματα. Θα δεις -μου είπε- πως και με ποιο τρόπο, οι ίδιοι οι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, καθαρίζουν συνεργάτες, δικηγόρους, … φίλους και συγγενείς όταν κινδυνεύουν οι business και τα bonus τους. Μέσα η ταινία έχει κτήνη που, για το θεαθήναι κάνουν αγαθοεργίες την ώρα που πουλάνε όπλα σε τέρατα. Έχει offshores, τράπεζες, τεράστια κονδύλια στην Ελβετία και γενικά, ότι φανταστείς.

  Αυτά μου είπε το φιλικό πρόσωπο και πριν χαθεί μέσα στο βραδινό κρύο πρόσθεσε : George σε αφήνω για την ώρα και πάω να συνεχίσω κάτι που διάβαζα σε σένα. Πέρυσι. Το : Υπόθεση Καρούζου και αναμνήσεις από “οπλάδες”. Άντε καληνύχτα, μου είπε, καταλήγοντας : όσοι θαρρούν πως όλοι οι εκ των … έσω είναι σαθροί, πλανώνται πλάνην οικτράν !

  Καληνύχτισα κι εγώ διερωτώμενος τι να εννοεί, αλλά και σκεπτόμενος : ρε τι να έχει γίνει με εκείνο το κτίριο που αγόρασε η Attica bank από τον Καρούζο, στην Α. Γλυφάδα, που είχε υπερβάσεις καθ’ ύψος, κατά πλάτος και κατά μήκος ;

  Δηλαδή, μιλάμε για κτίριο που κανονικά ήταν για γκρέμισμα, σύμφωνα με τον μέλος της πλευράς
  του πωλητή. Του Λιβανού (στο επώνυμο). Ανθρώπου που είχε ενημερώσει αρμοδίως την Attica bank των Κολίντζα και Γαμβρίλη. Κτίριο που, μέσα σε 1/2 ώρα η αξία του αυξήθηκε (σ.σ. ε, άει στην ευχή !!!) κατά 18 εκατομμύρια euro. Και το αγόρασε, το παντρεύτηκε η Attica bank. Και “κάποιος” (ποιος άραγε ;;;) είχε αγωνίες και σημείωνε στο σημειωματάριο του (και μου το έστειλαν ανώνυμα) κάτι μεγέθη που ανάφεραν ; 24 εκ/ρια euro !

  Δε βαριέσαι λέω από μέσα μου ; Λεφτά έχουν οι Μηχανικοί. Άστους να πληρώνουν …
  Ρε, λες να με καλέσει -σκέφτηκα- κανένας Εισαγγελέας για κατάθεση ; Μπα, απάντησα μόνος μου. Εδώ έβαλαν έναν πλήρη φάκελο κάποιου -όπως άκουσα- με στοιχεία για ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ και ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ στο Αρχείο, αναγράφοντας των κωδικό : “αγνώστου δράστου”, λες και δεν αναφέρονταν στις καταγγελίες ΚΑΙ στην μήνυση τα στοιχεία της τράπεζας ! Και αυτό, την ίδια ώρα που κάτι … κόμματα χρησιμοποίησαν τα στοιχεία που τους δόθηκαν ως τμήμα εκβιασμού για δανειοδοτήσεις. Και ο Εισαγγελέας αυτός, μετά, πήρε και προαγωγή, ενόσω, Ανακριτής, ήταν κουμπάρος του Σαμαρά της Ν.Δ.

  Γάμα τα, μονολόγησα και επέστρεψα σπίτι για να δω την ταινία.

  https://gkanellakis.blogspot.gr/2017/01/mi-5-mi-6-irs-sec-district-attorney.html

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.