Δεύτερη μήνυση κατά Στουρνάρα – Κεδίκογλου από τα σωματεία του Τύπου

 

Μηνυτήρια αναφορά για μη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για την ΕΡΤ κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών οι πρόεδροι της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών(ΕΣΗΕΑ) Δημήτρης Τρίμης, της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού- Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) Θέμης Μπερεδήμας και της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) Δημήτρης Καμαρινόπουλος.

Στη μονοσέλιδη αναφορά τους οι τρεις πρόεδροι τονίζουν ότι οι δύο αρμόδιοι υπουργοί (Γιάννης Στουρνάρας και Σίμος Κεδίκογλου) κατά παράβαση του νόμου δεν έχουν ακόμη εφαρμόσει την προσωρινή διαταγή τού προέδρου του ΣτΕ παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει δύο ημέρες από την έκδοσή της.

Επισημαίνουν δε, ότι οι δύο μηνυόμενοι δεν έχουν πράξει τίποτε για να εφαρμοστεί η διάταξη και η δημόσια ραδιοτηλεόραση εξακολουθεί να μην εκπέμπει πρόγραμμα.

Ακόμη σημειώνουν ότι στο κανάλι 52 της Digea έχει «ανέβει παρανόμως σήμα με μπάρες» στο οποίο αναφέρεται ότι πρόκειται περί συχνότητας της ΝΕΡΙΤ η οποία νομικά δεν υφίσταται.

Διευκρίνιση: Μετά από δυο ημέρες και συγκεκριμένα στις  21 Ιουνίου η μήνυση διαβιβάστηκε στη βουλή , σύμφωνα με τον πραξικοπηματικό Νόμο περί ευθύνης ΥπουργώνΣαλεμή, Μυλωνάς (έσχατη προδοσία, νόμος περί ευθύνης υπουργών )

Σχετικό:

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Γιάννη Στουρνάρα και του Σίμου Κεδίκογλου υπέβαλαν 27 δικηγόροι ( μην συμμόρφωση δικαστική απόφαση )

 

2 comments on “Δεύτερη μήνυση κατά Στουρνάρα – Κεδίκογλου από τα σωματεία του Τύπου

 1. Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013
  ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΡ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

  17 Ιουνίου 2013

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ

  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ

  ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

  ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

  ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ

  ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

  ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

  ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

  ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

  17 Ιουνίου 2013

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών και των συνεργαζομένων Ενώσεων Τύπου απέστειλαν σήμερα προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης την ακόλουθη καταγγελία:

  «Σε συνέχεια των παράνομων μαζικών απολύσεων και του κλεισίματος της ΕΡΤ από την Κυβέρνηση, τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων μας σας καταγγέλλουμε ότι, στο κανάλι 52 της Digea έχει ανέβει παρανόμως σήμα, με μπάρες, λέγοντας ότι πρόκειται για συχνότητα της ΝΕΡΙΤ, εταιρίας την οποία η Κυβέρνηση προορίζει ως διάδοχο της ΕΡΤ και η οποία νομικά δεν υφίσταται.

  Καταγγέλλουμε ως παράνομη αυτή την ενέργεια της Κυβέρνησης, που αποσκοπεί να φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων τη Βουλή, το ΣτΕ και τον ελληνικό λαό και ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας ώστε να σταματήσουν οι παράνομες ενέργειες σε βάρος της ΕΡΤ και των εργαζόμενων σε αυτή».

  Για τα Διοικητικά Συμβούλια

  Η Πληρεξουσία Δικηγόρος»

  ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

  http://nasosbratsos.blogspot.gr/2013/06/blog-post_4927.html

 2. Εργαζόμενοι: Μήνυση σε Στουρνάρα-Κεδίκογλου για μη υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ

  19/06/2013 – 13:54

  Μηνυτήρια αναφορά για μη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για την ΕΡΤ κατέθεσαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών οι πρόεδροι της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών(ΕΣΗΕΑ) Δημήτρης Τρίμης, της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού- Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) Θέμης Μπερεδήμας και της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) Δημήτρης Καμαρινόπουλος. Στη μονοσέλιδη αναφορά τους οι τρεις πρόεδροι τονίζουν ότι οι δύο αρμόδιοι υπουργοί (Γιάννης Στουρνάρας και Σίμος Κεδίκογλου) κατά παράβαση του νόμου δεν έχουν ακόμη εφαρμόσει την προσωρινή διαταγή τού προέδρου του ΣτΕ παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει δύο ημέρες από την έκδοσή της.
  Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης, επισημαίνουν, ότι οι δύο μηνυόμενοι δεν έχουν πράξει τίποτε για να εφαρμοστεί η διάταξη και η δημόσια ραδιοτηλεόραση εξακολουθεί να μην εκπέμπει πρόγραμμα. Τονίζουν, ότι στο κανάλι 52 της Digea έχει «ανέβει παρανόμως σήμα με μπάρες» στο οποίο αναφέρεται ότι πρόκειται περί συχνότητας της ΝΕΡΙΤ η οποία νομικά δεν υφίσταται.

  Στην αναφορά τους καλούν τους υπουργούς να συμμορφωθούν με το περιεχόμενο της προσωρινής διαταγής του ΣτΕ για την άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
  Η ΠΟΣΠΕΡΤ στρέφεται ακόμη εναντίον των διοικητικών οργάνων, των αστυνομικών συγκεκριμένα, οι οποίοι μη συμμορφούμενοι με την προσωρινή διαταγή, παραμένουν στις εγκαταστάσεις των πομπών».

  ΕΣΗΕΜΘ: Επικίνδυνο παιχνίδι με τους θεσμούς και τη δυσφήμιση της ΕΡΤ
  Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας –Θράκης, τονίζει:
  «Επικίνδυνο παιχνίδι με τους θεσμούς επιλέγει να παίξει η κυβέρνηση Σαμαρά προωθώντας ένα διχαστικό σχήμα προγραφών, με στόχο να λειτουργήσει προσχηματικά έναν κακέκτυπο φορέα δημόσιας ενημέρωσης, που θα της επιτρέψει να εκτελέσει τον περαιτέρω σχεδιασμό της για τον αφανισμό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Και «κατά σύμπτωση» το σχήμα αυτό επαληθεύουν δήθεν διευκρινίσεις του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, τις οποίες ο ίδιος διέψευσε ότι έδωσε. Επίσης «κατά σύμπτωση» οι διευκρινίσεις αυτές διοχετεύτηκαν στη δημοσιότητα από Μέσο στο οποίο η κυβέρνηση διαθέτει προνομιακή πρόσβαση.
  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Μακεδονίας-Θράκης αποδοκιμάζει στο σύνολό τους τις απαράδεκτες αυτές κυβερνητικές μεθοδεύσεις και τονίζει ότι το μόνο αποτελεσματικό σχήμα για να εφαρμοστεί επί της ουσίας και όχι προσχηματικά η απόφαση του ΣτΕ είναι να λειτουργήσει η ΕΡΤ με το σύνολο του δυναμικού της.
  Στο πλαίσιο αυτό η ΕΣΗΕΜ-Θ επαναλαμβάνει ότι η συμμετοχή σε μηχανισμούς κατάρτισης ανάλογου σχεδιασμού είναι αντίθετη με τις αρχές της αλληλεγγύης και με την προσέγγιση της ένωσης στο κρίσιμο αυτό ζήτημα.
  Στο μεταξύ, η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) εξέδωσε χθες ανακοίνωση με την οποία χαιρετίζει τους αγώνες των δημοσιογράφων στην Ελλάδα και την απόφαση του ΣτΕ για την άμεση εκπομπή σήματος από την ΕΡΤ

  http://www.eklogika.gr/news/15127

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.