Μήνυση κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για «Εσχάτη Προδοσία» από φορείς Μακεδόνων

ΕΝΩΠΙΟΝ

ΤΟΥ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

ΜΗΝΥΣΗ

Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας, που εδρεύει στα Γιαννιτσά, οδό Δημάρχου Στάμκου 1, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον πρόεδρό της Γεώργιο Τάτσιο, κάτοικο Ν. Πετριτσίου Σερρών, κατόπιν ΟΜΟΦΩΝΗΣ απόφασης της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 και ώρα 17:00 στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, Θεσσαλονίκη

ΚΑΤΑ

Του υπουργού εξωτερικών της Ελλάδας, Νικολάου Κοτζιά, κατοίκου Αθηνών, οδός Βασιλίσσης Σοφίας, αρ. 5.

———————

Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα,

Εμείς οι γηγενείς αυτόχθονες Μακεδόνες, Έλληνες αδιαμφισβήτητα (όπως δυστυχώς η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης της Ελλάδας μας ανάγκασε να πρέπει να αποδεικνύουμε, ότι Μακεδόνες σημαίνει πάντοτε και μόνον Έλληνες), μόνιμοι κάτοικοι της Μακεδονίας επί σειρά χιλιετηρίδων, καταγόμενοι από τους αρχαίους Μακεδόνες, που ήταν Έλληνες γιατί ομιλούσαν την ελληνική, που ο Μ. Αλέξανδρος (αυτός που απωθεί τους άνδρες όπως αναλύεται το όνομά του, γιος αυτού που αγαπούσε τους ίππους, του Φιλίππου, γιος του Αλεξάνδρου του Α, μέλος της δυναστείας των Αργεαδών από το Άργος, την ελληνική πόλη στην Πελοπόννησο, ο οποίος ελέγχθηκε για την ελληνική καταγωγή του από το Άργος από τους ελλανοδίκες που τον δέχθηκαν συμμετέχοντα στους ολυμπιακούς αγώνες), διδάχθηκε από τον έλληνα δάσκαλό του τον Αριστοτέλη, έχουμε το νόμιμο δικαίωμα και επομένως έχουμε έννομο συμφέρον να ενδιαφερόμαστε για την διαφύλαξη της Ιστορίας μας, και να επιδιώκουμε αυτήν, όπως και τον σεβασμό των εθνικών αγώνων των προγόνων μας για την διαφύλαξη της Μακεδονίας στην Ελληνική επικράτεια όπου ανήκει και την ειρηνική συνύπαρξή μας με τους γειτονικούς λαούς, αλλά και την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας, της Ελλάδας, που με αιματηρότατους απελευθερωτικούς αγώνες κατόρθωσε να περικλείσει την Μακεδονία, την αρχαία, την αυθεντική ιστορικά και πολιτισμικά Μακεδονία.

Προς αυτήν την κατεύθυνση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) μαζί με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις ανά την Υφήλιο ξεκίνησε από τα τέλη Νοεμβρίου 2017 εκστρατεία επιδιώκοντας την αποτροπή παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων με αποκλειστικό στόχο τη δικαίωση του Μακεδονικού Ελληνισμού. Η ενέργεια αυτή ικανοποιεί τους καταστατικούς σκοπούς της ΠΟΠΣΜ. Η έναρξη πραγματοποιήθηκε με επίσκεψη στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας στον οποίον επιδόθηκε ΨΗΦΙΣΜΑ για μη παραχώρηση του όρου «Μακεδονία» επ’ ουδενί στο κράτος των σλαβο-αλβανών. Ζητήσαμε και λάβαμε ψηφίσματα Δημοτικών Συμβουλίων της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δήμων της Μακεδονίας, τα οποία επισυνάπτονται και δείχνουν ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι η βούληση του κυρίαρχου λαού τάσσεται ΚΑΤΑ της παραχώρησης του όρου Μακεδονία επ’ ουδενί. Αναφέρονται χαρακτηριστικά αποσπάσματα ψηφισμάτων ορισμένων Δήμων:

Δήμος Αλεξάνδρειας: «Ως Έλληνες Μακεδόνες δεν μπορούμε να ανεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τον σφετερισμό της δικής μας ιστορικής και εθνικής ταυτότητας εν ονόματι κάποιας αδιευκρίνιστης για τις μελλοντικές της συνέπειες πολιτικής σκοπιμότητας. Οι λαοί, που αναζητούν κάποια εθνική ονομασία για να αυτοπροσδιοριστούν, δεν έχουν το δικαίωμα να το κάνουν σε βάρος άλλων -και μάλιστα γειτονικών- λαών.

Δήμος Αλμωπίας:«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλμωπίας συμμεριζόμενο το κοινό αίσθημα και τις ευαισθησίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων για το ζήτημα της ονομασίας της χώρας των Σκοπίων αντιτίθεται κατηγορηματικά σε οποιαδήποτε προσπάθεια πλαστογράφησης της ιστορίας και οικειοποίησης της εθνικής, ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας. Γεωγραφικοί, συνθετικοί, χρονολογικοί ή άλλοι προσδιορισμοί είναι απολύτως απαράδεκτοι και απορριπτέοι και υποκρύπτουν αλυτρωτικές, επεκτατικές και εθνικιστικές σκοπιμότητες διαιωνίζοντας μία άρρωστη κατάσταση».

Δήμος Αμυνταίου: «Δεν πρέπει να υπάρξει υποχώρηση από την παλιά εθνική θέση του 1992, που καθιστά απαγορευτική τη χρήση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και κάθε παράγωγό του από τα Σκόπια».

Δήμος Άργους Ορεστικού: «Δηλώνουμε ότι καμία ιστορική-πολιτισμική ανάγκη και καμία επιστημονική ακρίβεια δεν μας υποχρεώνουν να κάνουμε δεκτό τον όρο Μακεδονία ή παράγωγό του στο υπό διαπραγμάτευση όνομα της FYROM».

Δήμος Βισαλτίας: «Η ονομασία του Κράτους των Σκοπίων συνιστά μείζον εθνικό ζήτημα που απαιτεί οριστική λύση, ακλόνητα ευθυγραμμισμένη με την ιστορική πραγματικότητα, που δεν είναι άλλη από το ότι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι μία και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Καλούμε την Κυβέρνηση καθώς και τους πολιτικούς Αρχηγούς και Βουλευτές όλων των κομμάτων , όπως διαφυλάξουν τα εθνικά συμφέροντα και την εθνική αξιοπρέπεια».

Δήμος Βόλβης: «Διατρανώνοντας τη βούληση των δημοτών μας, να συνεργαστούν αρμονικά με τους κατοίκους της γειτονικής χώρας, τους οποίους εξάλλου φιλοξενούν κάθε καλοκαίρι στην περιοχή μας, καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση και τα ελληνικά πολιτικά κόμματα να μην αποδεχθούν τον όρο «Μακεδονία» στην ονομασία του γειτονικού κράτους και κάθε παράγωγο του, ως προσδιορισμό εθνικής ταυτότητας ή γλώσσας».

Δήμος Γρεβενών: «Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην οποιαδήποτε χρήση του όρου Μακεδονία στην ονομασία ή παραγώγου ή σύνθετου αυτού και απαιτούμε να απαλειφθεί από όλα τα θεσμικά κείμενα και τα επίσημα έγγραφα της σκοπιανής κυβέρνησης».

Δήμος Δράμας: «Αποστασιοποιούμενοι της πολιτικής ουσίας του θέματος, αλλά ως αυθεντικοί Έλληνες Μακεδόνες, ειδικά εμείς εδώ στην πολύπαθη ακριτική Δράμα όπου χτυπά η αυθεντική Μακεδονίτικη Καρδιά, γεωγραφικά και ιστορικά , μέσα από τους αγώνες που έχουμε δώσει και τους οποίους σήμερα αισθανόμαστε την ανάγκη να τιμήσουμε πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά, σεβόμενοι και ανυψώνοντας όλους εκείνους τους αγωνιστές Μακεδονομάχους υπερασπιστές της Μακεδονικής Γης μας και της ταυτότητας μας , επιθυμούμε την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων καθιστώντας σαφές ότι δεν πρέπει να υπάρξει υποχώρηση / αφομοίωση του Εθνικού όρου και Εθνικής θέσης του 1995 που καθιστά απαγορευτική τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» καθώς και κάθε παράγωγό του από τα Σκόπια».

Δήμος Εορδαίας: «απαιτείται εξεύρεση λύσης της ονομασίας ̟που θα αντιπροσωπεύει την εθνολογική σύσταση του κρατιδίου των Σκο̟πίων και δεν θα εμπεριέχει ε̟π’ ουδενί τον όρο «Μακεδονία», είτε υπό μορφή γεωγραφικού ̟προσδιορισμού (̟πχ Άνω Μακεδονία), είτε υπό μορφή χρονολογικού προσδιορισμού (̟πχ Νέα Μακεδονία), είτε ως συνθετικού σε μία λέξη (̟πχ Σλαβομακεδονία)».

Δήμος Καβάλας: «Δεν δύναται να υπάρξει λύση με παραχάραξη της ιστορίας. Η παραχάραξη αυτή καθαυτή δεν είναι πολιτικά ουδέτερη πράξη. Η Δημοκρατία αυτή ούτε εθνολογικά, ούτε ιστορικά έχει το δικαίωμα να ονομάζεται Μακεδονία. Η εθνολογική σύνθεση του πληθυσμού της συγκεκριμένης χώρας αποτελείται από Αλβανούς, Τούρκους, Τσιγγάνους και Σλάβους, που καμία σχέση δεν έχουν με Μακεδόνες. Εμπεριέχει σκοπιμότητα και αλυτρωτικά μηνύματα τα οποία δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτά σε βάρος των Ελλήνων».

Δήμος Καστοριάς: «Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική. Αδιαπραγμάτευτη και ακλόνητη εθνική στάση αποτελεί η μη χρήση του όρου «Μακεδονία» και των παραγώγων του στην οριστική ονομασία του κράτους των Σκοπίων. Ο Δήμος Καστοριάς συμμετέχει σε εκδηλώσεις εθνικής ομοψυχίας».

Δήμος Κατερίνης: «Ένας Έλληνας μπορεί να είναι κρητικός, μπορεί να είναι νησιώτης, πόντιος, σαρακατσάνος, βλάχος και Μακεδόνας. Ένας Μακεδόνας όμως είναι απαραιτήτως Έλληνας. Με βεβαιότητα. Επομένως με μαθηματικό λογισμό ένας που δεν είναι Έλληνας δεν είναι σίγουρα μακεδόνας. Και σ΄ αυτό λέμε λοιπόν ότι η ιστορία με αδιάσειστα στοιχεία δείχνει ότι οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες, είναι Έλληνες».

Δήμος Νάουσας: «Έχοντας τη μεγάλη ευλογία οι σύγχρονοι Ναουσαίοι να ζούμε στον τόπο όπου ο Βασιλεύ των Μακεδόνων Φίλιππος ο Β΄ ίδρυσε το Πρώτο Πανεπιστήμιο της Οικουμένης στην Αρχαία Μίεζα, φέρνοντας τον σπουδαιότερο των φιλοσόφων και πρώτο πανεπιστήμονα Αριστοτέλη για να διδάξει τον γιό του Αλέξανδρο, αλλά και όλους τους γόνους της Μακεδονικής Βασιλικής Αυλής-αυτούς που υπό την ηγεσία του Μεγάλου Αλεξάνδρου άλλαξαν την Ιστορία του αρχαίου κόσμου και συνέβαλαν στη διαμόρφωση του σύγχρονου- δεν θα μπορούσαμε να αποδεχτούμε τη χρήση του τιμημένου ονόματος της πατρογονικής μας γης της Μακεδονίας μας από τους παραχαράκτες γείτονες του υπό διάλυση κρατικού μορφώματος των Σκοπίων».

Δήμος Νέας Ζίχνης: «Εγκρίνεται ΟΜΟΦΩΝΑ η στήριξη της καμπάνιας με τίτλο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ», της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, που αποτελεί την ύστατη προσπάθεια για έκφραση της λαϊκής βούλησης και ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα που θα συνεπικουρήσει στη λήψη της σωστής απόφασης σε αυτό το μείζον εθνικό θέμα».

Δήμος Παγγαίου: «Οι παραχαράκτες γείτονές μας ανέκαθεν διαστρεβλώνουν την Ιστορία της Μακεδονίας και παραποιούν την Ιστορική Αλήθεια. Σαν γνήσιοι Μακεδόνες αξιώνουμε από την πολιτική ηγεσία μας να μην διαπραγματευτεί λύση αναφορικά με το όνομα της γειτονικής χώρας που θα εμπεριέχει το όνομά μας».

Δήμος Πρεσπών: «η εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών είναι βασικός παράγοντας για την βιώσιμη ανάπτυξη των Πρεσπών. Έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο Πρεσπών θεωρεί απαραίτητο η εκκρεμότητα αυτή που απασχολεί τις 2 χώρες τα τελευταία 25 χρόνια να λυθεί μέσα στο 2018 με την υιοθέτηση μιας κοινά συμφωνημένης ονομασίας στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών που επιθυμούμε να μην περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία».

Δήμος Πύδνας-Κολινδρού: «Ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού αποκλείει παντελώς με το παρόν ψήφισμα την άμεση ή έμμεση χρήση του ονόματος της Μακεδονίας και οποιουδήποτε παραγώγου της και καλεί την Ελληνική Πολιτεία να πράξει το ιστορικό και πατριωτικό της καθήκον υπερασπιζόμενη την ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας».

Ψηφίσματα εξέδωσαν και τα Περιφερειακά Συμβούλια της Κεντρικής, Ανατολικής και Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και η ΚΕΔΕ. Πραγματοποιήσαμε δημόσια διαβούλευση σε 10 μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας όπου προσκλήθηκαν ΟΛΟΙ οι κοινωνικοί φορείς του εκάστοτε Νομού. Γίνεται σαφές από τα πρακτικά αυτών των διαβουλεύσεων ότι ο λαός της Μακεδονίας απαιτεί να μην παραδοθεί το όνομα της Μακεδονίας, ούτε με γεωγραφικό, ούτε με χρονολογικό προσδιορισμό, ούτε ως συνθετικό, ούτε αμετάφραστο. Συλλέξαμε ηλεκτρονικά εκατοντάδες χιλιάδες υπογραφές σε χρονικό διάστημα ενός μήνα περίπου. Συνδιοργανώσαμε τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια και η ανταπόκριση του κόσμου έδειξε ότι ΔΕΝ συμμερίζεται τη κυβερνητική βούληση για παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας. Ζητήσαμε από τον ΥΠΕΞ κ.Κοτζιά ακρόαση για να του εκθέσουμε την άποψή μας. Δυστυχώς ΟΥΔΕΜΙΑ απάντηση λάβαμε,. Αντ’ αυτού συναντιέται και συνομιλεί πολύ συχνά με τους ψευδομακεδόνες των Σκοπίων. Η στάση αυτή δείχνει ότι οι εκφραστές της συγκεκριμένης πολιτικής ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ παντελώς για τη βούληση του κυρίαρχου Ελληνικού λαού και ΚΑΤΑΛΥΟΥΝ κάθε έννοια δημοκρατίας (με την κυριολεκτική σημασία της έκφρασης) και προχωρούν στη διαπραγμάτευση της Ιστορίας και του μέλλοντος της Μακεδονίας, του τόπου στον οποίον ζούμε εμείς και θα έπρεπε να έχουμε τον ΠΡΩΤΟ λόγο για την τύχη του.

Στον κ. Κοτζιά προσωπικά, επιδώσαμε την από 12/2/2018 εξώδικο δήλωση πρόσκλησή μας, την οποία και σας επισυνάπτουμε, με την οποία του εξηγούμε αναλυτικά

Ότι προφανώς δεν γνωρίζει την από το έτος 2009, επιστολή των 373 πλέον επιφανών καθηγητών αρχαιολογίας, ιστορίας και κλασσικών σπουδών των μεγαλύτερων πανεπιστημίων του πλανήτη, προς τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Ομπάμα, τον πρόεδρο του Καναδά, και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την οποία απαιτούν από αυτούς να άρουν την αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία, διότι η αναγνώριση του ονόματος Μακεδονία παραχαράσσει την ιστορία, με σκοπό να δικαιώσει πολύχρονες ΕΔΑΦΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ περί δημιουργίας της Μεγάλης Μακεδονίας (ένωση της Μακεδονίας του Πιρίν, του Βαρδάρη και του Αιγαίου), οι οποίες και σήμερα υπάρχουν (σύμφωνα με τους αρχαιολόγους και αποδεικνύονται από τους χάρτες κατ’ αυτούς). Διότι αν την γνώριζε, την επιστολή αυτή, δεν θα τολμούσε να συνεχίζει την παραχάραξη της ιστορίας, επισπεύδοντας χωρίς αιτία και χωρίς δικαιολογία!

Ξεκαθαρίζουν, οι αρχαιολόγοι, καθηγητές ιστορίας και κλασσικών σπουδών, ότι οι χάρτες που δείχνουν το κράτος που αντιποιείται το όνομα «Μακεδονία» και το παρουσιάζουν με τα εδάφη της Ελλάδας ως τον Όλυμπο της Πιερίας μας και με ολόκληρη την Μακεδονία, η εκπαίδευση των παιδιών του κράτους των Σκοπίων επί 20 χρόνια και η διεκδίκηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της από αυτόν καταγωγής, αποδεικνύει ότι η παραχώρηση του ονόματος σημαίνει (λιγότερο ή περισσότερο βραχυπρόθεσμα), παραχώρηση εδαφών.

Εν κατακλείδι ζητούν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, του Καναδά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να άρουν την αναγνώριση του κράτους των Σκοπίων ως «Μακεδονία», ώστε να μην δημιουργήσουν οι ΗΠΑ και οι λοιποί ισχυροί διεθνείς παίκτες τις προϋποθέσεις για την επαναχάραξη των συνόρων στα Βαλκάνια, εις βάρος της Ελλάδας, με την δικιά μας Μακεδονία εντασσόμενη σε νέο κράτος.

Επισημαίνουν και ξεκαθαρίζουν οι ειδικοί δηλαδή καθηγητές του πανεπιστημίου ότι ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (υπό οποιαδήποτε εκδοχή) αρκεί, αποδεικνύει και δικαιώνει τις εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας, κατά την εδαφική περιοχή της Μακεδονίας μας.

Ότι δεν έχει καμία σημασία που 140 χώρες αποκαλούν το κράτος των Σκοπίων Μακεδονία (μάλιστα χωρίς επιθετικό προσδιορισμό), διότι μόνη η Ελλάδα, καλείται νονά, και μόνη η Ελλάδα, μπορεί ΝΑ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΊΑΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΕΔΑΦΩΝ, που ενυπάρχει στην ίδια την χρήση του όρου Μακεδονία, με οποιονδήποτε επιθετικό προσδιορισμό, χωρίς άλλο τι! Και δεν έχει σημασία, διότι χωρίς δική μας σύμφωνη γνώμη δεν μπορεί το κράτος αυτό, να εισέλθει με το συνταγματικό της όνομα, ή με οποιοδήποτε άλλο κάνει χρήση του όρου Μακεδονία, σε διεθνείς οργανισμούς, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ή στην Βορειοατλαντική συμμαχία.

Ότι δεν έχει καμία σημασία, ούτε συνιστά αναγνώριση εκ μέρους της Ελλάδας η είσοδος του κράτους των Σκοπίων στον ΟΗΕ, διότι η εκεί ονομασία συμφωνήθηκε ΕΞΑΡΧΗΣ ΩΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ, ΚΑΙ ΑΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ, και δεν χρειάζεται να διαλέξουμε από 5 ονομασίες, που όλες περιέχουν το όνομα της Μακεδονίας μας, όπως πρότεινε ο επί 25 έτη διαμεσολαβητής (25 έτη!! Άλλος καταλληλότερος δεν βρέθηκε αφού δεν μπορεί να το λύσει;), κ Μάθιου Νίμιτς, με την σκέψη στο πίσω μέρος του μυαλού τους, ότι ήταν έγκυρη η ρήση πως 25 έτη μετά κανείς δεν θα θυμάται το θέμα της Μακεδονίας (ρήση τελευτήσαντος Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που πρωτοστάτησε στο να δοθεί το όνομα της Μακεδονίας μας το 1992 που όμως δεν κατάφερε, ευτυχώς χάρη στην σθεναρή αντίσταση πολιτικών που τότε ύψωσαν ανάστημα). Η ρήση αυτή διαψεύσθηκε απολύτως, όπως απέδειξε ο ελληνικός λαός στα συλλαλητήρια, μέσα στο 2018, 26 ολόκληρα χρόνια μετά, απαγορεύοντας την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία με οποιονδήποτε όρο.

Ότι ουδέποτε η Ελλάδα δεσμεύτηκε για την συμπερίληψη του όρου Μακεδονία σε σύνθετη ονομασία της γειτονικής χώρας, ούτε βεβαίως το 2008, οπότε μάλιστα αποτράπηκε απολύτως η χρήση του όρου Μακεδονία με την απειλή χρήσης βέτο εκ μέρους της Ελλάδας, στην συνδιάσκεψη του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, λόγος για τον οποίο η ένταξη του κράτους των Σκοπίων δεν ήρθε καν προς συζήτηση. Οι όποιες, φήμες, διαρροές και λοιπά φληναφήματα χρησιμοποιούνται δεν αποτέλεσαν ποτέ, επίσημη δέσμευση της Ελλάδας.

Ότι όφειλε να κινητοποιήσει τον κ. υπουργό το προφανώς παράξενο γεγονός, ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ερντογάν, έχει δηλώσει, την επομένη του συλλαλητηρίου των Αθηνών (στις 5/2/2018) ότι οι «Μακεδόνες» (που δεν υπάρχουν στα Σκόπια) είναι αδέλφια του, ότι υπάρχουν τέτοιοι Μακεδόνες μέσα στην Τουρκία, ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ, χρησιμοποιώντας βέτο, να εισέλθει το κράτος των Σκοπίων με άλλο όνομα στο ΝΑΤΟ, εκτός από το όνομα της Μακεδονίας (υπό όποια εκδοχή, γιατί όλες οι εκδοχές είναι απολύτως ισοδύναμε με το σκέτο Μακεδονία). Επίσης, όφειλε να κινητοποιήσει τον κ. υπουργό και εδώ εγκαλούμενο, ότι η Τουρκία έχει επίσης συνάψει στρατιωτική συμμαχία με το κράτος αυτό, με δωρεάν χορήγηση στρατιωτικού υλικού ύψους 1,5 εκ δολαρίων, ήδη από τα τέλη του 2017, ενώ κατά το χρονικό διάστημα που η κυβέρνηση των Σκοπίων διαπραγματεύεται με την κυβέρνηση της Ελλάδας, (την παράδοση του ονόματός μας, της Μακεδονίας μας, των τιμαλφών μας, στα Σκόπια), επισκέπτονται επανειλημμένως την Τουρκία, οι σκοπιανοί αξιωματούχοι διατρανώνοντας την συμμαχία τους.

Εξηγούμε επίσης στον κ. Κοτζιά, το γεγονός, ότι το όνομα και μόνον περικλείει τις επεκτατικές βλέψεις των γειτόνων μας, εις βάρος των εδαφών μας της Μακεδονίας, αδιακρίτως του επιθετικού προσδιορισμού που θα τεθεί στην χρήση του όρου Μακεδονία, οφθαλμοφανώς απέδειξε, η καταπάτηση της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1993-1995 του Ανδρέα Παπανδρέου, προκειμένου να αρθεί το εμπάργκο στα Σκόπια και ο τερματισμός των διπλωματικών μας σχέσεων. Επίσης ότι το όνομα Μακεδονία, μόνο του, υπό οποιαδήποτε σύνθεση αρκεί για τις επεκτατικές τους (και όχι αλυτρωτικές, που έχουν αυτοί που έχασαν πατρίδες, κι όχι αυτοί που ψάχνουν νομιμοποίηση ψεύτικη για να καταλάβουν ξένα προς αυτούς εδάφη), αποδεικνύει, εκπαίδευση των παιδιών τους ως Μακεδόνων, που βασίζεται σε ψευδή ιστορικά γεγονότα, και που με αυτόν τον τρόπο φανερά διεκδικούν την ιστορία μας, και οδηγούν σε ανοιχτή επιθετικότητα εναντίον των εδαφών μας, όπως η έκδοση χαρτών στην χώρα τους που περιλαμβάνουν και δικά μας εδάφη.

Εξηγήσαμε στην εξώδικό μας, στον κύριο υπουργό, ότι σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν αυτός πιστεύει, ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας αυτή η συμφωνία, (η οποία είναι καταστροφική σύμφωνα με όλους τους στρατηγικούς αναλυτές και καθηγητές πανεπιστημίων ολόκληρου του κόσμου, διότι είναι ολοφάνερο κατ’ αυτούς ότι με την παραχώρηση του ονόματος νομιμοποιούνται εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας), με παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας (με οποιοδήποτε συνθετικό), που παραχαράσσει την Ιστορία,δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει μόνος του, αυτός και η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει, χωρίς να ζητήσει ρητή προς τούτο και δεσμευτική εντολή, από τον ελληνικό λαό με δημοψήφισμα.

Διότι το πολίτευμά μας είναι η Δημοκρατία, άρθρο 1 του Συντάγματος, (Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική) και θεμέλιό του η λαϊκή κυριαρχία. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό και υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους (άρθρο 1 παρ.2 και 3). Κατά συνέπεια αν ο Υπουργός Εξωτερικών δεν κατάλαβε από τα πάνδημα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και Αθηνών (στο τέλος των οποίων επιδόθηκε ψήφισμα δίκην δημοψηφίσματος), ότι Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΕΠ’ ΟΥΔΕΝΙ ΟΡΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Ή ΣΕ ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΕ ΜΙΑ Ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ (500.000 άνθρωποι της Θεσσαλονίκης και 1.000.000 – 1,5 σύμφωνα με ξένα πρακτορεία ειδήσεων και τις εκτιμήσεις μας στην Αθήνα), οφείλει να προβεί ΑΜΕΛΗΤΙ, με πρότασή του στο υπουργικό συμβούλιο που θα γίνει πρόταση αυτού (του Υπουργικού Συμβουλίου) προς την Βουλή, σε δημοψήφισμα για κρίσιμο εθνικό θέμα και να το εφαρμόσει χωρίς άλλο τι.

Μάλιστα το πάνδημο των συλλαλητηρίων συνιστά, αν όχι απόλυτη απόδειξη, τουλάχιστον απόλυτη ένδειξηότι δεν συμπίπτει η λαϊκή βούληση με την θέση του Υπουργού Εξωτερικών, πολλώ δε μάλλον που κυβέρνηση, κόμματα και μέσα ενημέρωσης ήταν αντίθετα στα συλλαλητήρια, τα αποκήρυξαν, τα υπονόμευσαν και προσπάθησαν να τα διαλύσουν. Στην συνέχεια δε τα υποτίμησαν (90.000 αντί 550.000 της Θεσσαλονίκης και το συλλαλητήριο των Αθηνών, του 1.000.000 έως 1.500.000 ανθρώπων, ως 140.000 από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας με σβησμένη την ώρα αποτύπωσης, με το τουίτερ του Υπουργού Εξωτερικών που ανέφερε ότι «οι πατριώτες που έμειναν σπίτι τους του δίνουν το δικαίωμα να συνεχίσει την πατριωτική του διαπραγμάτευση!!!…» και τον πρωθυπουργό να περιγράφει την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού ως «ετερόκλητο όχλο!!!»)!

Αν ολοκληρωθεί η διαφαινόμενη και εκπεφρασμένη βούληση να παραχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας, θα έχει τελεστεί το αδίκημα σε ολοκληρωμένη μορφή, της εσχάτης προδοσίας του ΠΚ 134, με σφετερισμό της ιδιότητά του ως κρατικό όργανο, που αλλοιώνει το πολίτευμα και δυστυχώς θα τελεστεί και το έγκλημα της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή εδαφικής ακεραιότητας, βοηθώντας με δόλο το κράτος των Σκοπίων να διεκδικήσει και να κατακτήσει τα εδάφη της μοναδικής Μακεδονίας που υπάρχει, που είναι η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών μετά ταύτα και παρά ταύτα, συνεχίζει αποφασισμένος να παραχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας για χρήση στο κράτος των Σκοπίων, παρά την ως άνω εκπεφρασμένη ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ λαϊκή βούληση, που ξεκάθαρα σφετερίζεται ως κρατικό όργανο την λαϊκή κυριαρχία και επιχειρεί με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει, αλλοιώσει και να καταστήσει ανενεργό το δημοκρατικό πολίτευμα, που στηρίζεται στην λαϊκή κυριαρχία και άλλες θεμελιώδεις αρχές («όλες οι εξουσίες πηγάζουν ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΕΡ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ») και θεσμούς του πολιτεύματος (το δημοψήφισμα για κρίσιμο εθνικό θέμα), τουλάχιστον πρόσκαιρα.

Ήδη οι δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Κοτζιά και οι αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις του με τον υπουργό εξωτερικών και τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, (την Κυριακή 27/5/2018 ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την συμφωνία σε επίπεδο υπουργών και παραπέμπεται το θέμα σε επίπεδο πρωθυπουργών, με αδιαμφισβήτητη παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, υπό κάποιο, αδιάφορο προσδιορισμό).

Ήδη όλες οι τοποθετήσεις του με σημαντικότερη την τελευταία, στην οποία δήλωσε ότι κλείδωσε η συμφωνία, παραχωρεί το όνομα της Μακεδονίας στ Σκόπια, και αυτό εξ ονόματος του ελληνικού λαού, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΤΟ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Χωρίς να έχει εξουσιοδότηση, δεδομένου ότι στις εκλογές του 2015 το ζήτημα αυτό δεν συζητήθηκε καν κατά την προεκλογική περίοδο ούτε συμπεριλαμβανόταν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα η ήδη από τον Ιανουάριο του 2015 συμπόρευση στην κυβέρνηση του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ διαβεβαίωνε τον Ελληνικό λαό ότι ποτέ (ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ) δεν θα παραχωρείτο το όνομα Μακεδονία, διότι το κόμμα του ως κόκκινη γραμμή στην συνεργασία αυτή, δεν θα συμφωνούσε σε παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονία, κι ένεκα τούτου θα ήρε την ψήφο εμπιστοσύνης του στην κυβέρνηση, θα την «έριχνε» κατά την δική του δέσμευση, γεγονός από το οποίο κατά τον ρουν των γεγονότων ο επικεφαλής του πολιτικού φορέα των ανεξαρτήτων ελλήνων έχει αποστεί, παρά την ρητή προς τούτο δέσμευσή του, προεκλογικά!

Οι πράξεις αυτές του Νικολάου Κοτζιά και ήδη εγκαλουμένου, που συνεχίζει ακάθεκτος και παρά την απόλυτη αντίθεση του ελληνικού λαού τις διαπραγματεύσεις, παραχωρώντας πάντοτε το όνομα Μακεδονία υπό διαφορετικές ασήμαντες εκδοχές, συνιστούν τουλάχιστον τις προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας που προβλέπονται και τιμωρούνται από το άρθρο 135 παρ 1 και 2 με παραπομπή στις διατάξεις του άρθρου 134 παρ 1 Β, β και 2, α εκδοχή 3 ΠΚ.

Ο εγκαλούμενος υπουργός εξωτερικών (ο οποίος δεν έχει καν εκλεγεί βουλευτής), δημόσια, με δηλώσεις του και με διάδοση εγγράφων, (το σύμφωνο που παρέδωσε στον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζάεφ, ήδη πριν τις 20/3/2018, όπως ο ίδιος ομολόγησε στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών εξωτερικών της ΕΕ, και τις από 28/5/18 δηλώσεις του και του Ντιμιτρόφ που αναμετάδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων και όλα τα ΜΜΕ του, μετά την συνάντηση και το κλείδωμα της συμφωνίας σε επίπεδο υπουργών στις Βρυξέλλες), προκαλεί με πρόθεση και προσπαθεί να διεγείρει τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να υπερκεράσουν την εκπεφρασμένη αντίθεση του Ελληνικού λαού στην πρότασή του να παραχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας στο γειτονικό κράτος. Και τους διεγείρει να ψηφίσουν αντίθετα στην βούληση του Ελληνικού λαού. Και αυτό, παρά τα επιδοθέντα σε αυτόν προσωπικά, στον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και σε όλους τους Προέδρους των κομμάτων, αλλά και σε όλους τους βουλευτές ξεχωριστά προσωπικά σε καθέναν, εξώδικά μας με τα οποία τους εφιστούμε την προσοχή στα αδικήματα που τελούν σε περίπτωση που ψηφίσουν κάτι τέτοιο. Επίσης τους εφιστούμε την προσοχή στις νόμιμα προβλεπόμενες ποινές για τα αδικήματα αυτά.

Ο ώδε πρώτος εγκαλούμενος, μεταβάλλει το πολίτευμα της Ελλάδας από Δημοκρατικό, διότι δεν συμπίπτει πλέον, κατά τα προαναφερόμενα, η βούληση του Ελληνικού λαού με την πρόταση εκ μέρους της εκτελεστικής εξουσίας για ψήφιση εκ μέρους της Βουλής, της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας, στην οποία σφόδρα και απολύτως αντιτίθεται ο Ελληνικός λαός.

Για την διαπίστωση, με απόλυτη βεβαιότητα της τουλάχιστον απολύτως ενδεικνυόμενης, αν όχι βεβαιωθείσης ήδη, απόλυτης διάστασης μεταξύ λαϊκής βούλησης και εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας, αναφορικά με το θέμα αυτό οφείλει να διενεργηθεί δημοψήφισμα για κρίσιμο εθνικό θέμα σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 Σ (και οι δημοσκοπήσεις της MRB, με το συντριπτικό ποσοστό του 81% τον Δεκέμβριο του 2017 για λογαριασμό της Real News), αλλά και της Marc τον Ιανουάριο του 2018 για λογαριασμό της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, με ποσοστό 68%, (περίεργο που κατέβηκε μετά το πρώτο συλλαλητήριο το ποσοστό ενώ μετά βεβαιότητας ενδυναμώθηκε, αλλά όπως και να έχει και το ποσοστό αυτό είναι συντριπτικά υπέρ ΤΗΣ ΜΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ). Εκτός των πάνδημων συλλαλητηρίων, της συλλογής υπογραφών και των ψηφισμάτων των δήμων, ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ συντριπτικά ποσοστά, άνω του 80% του ελληνικού λαού ΕΠΟΥΔΕΝΙ ΟΡΩ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ).

Στο ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος, ο εγκαλούμενος και ήδη τελέσας προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας Υπουργός Εξωτερικών έχει εκφράσει θέση αντίθετη. Διότι γνωρίζει την συντριπτική απόφαση ΟΧΙ που θα πάρει από τον Ελληνικό λαό για την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία, κι είναι ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΕΛΕΣΕΙ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΕΠΙΒΟΥΛΗ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΜΟΡΦΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΗ ΣΕ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Προς απόδειξη της ήδη διαφαινόμενης τέλεσης, της πλήρους μορφής των αδικημάτων αυτών, και της ήδη αποδεδειγμένης τέλεσης προπαρασκευαστικών πράξεων της εσχάτης προδοσίας που προβλέπεται αυτοτελώς και τιμωρείται στον Ποινικό μας Κώδικα, επικαλούμαστε

Τις από 28/5/2018 δηλώσεις των κυρίων Κοτζιά και Ντιμιτρόφ. Ότι «Οι δύο υπουργοί εξωτερικών τελειώσαμε με ό,τι είχαμε αναλάβει από τους πρωθυπουργούς», αποδεικνύοντας ότι ήδη ο κ. Κοτζιάς συμφώνησε στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας υπό κάποιο συνθετικό, καθώς καμία επιλογή ονόματος χωρίς τον όρο Μακεδονία δεν ήταν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Από 15/1/2018 δήλωση του Νικόλα Δημητρώφ, υπουργού εξωτερικών των Σκοπίων, σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων: «Η Μακεδονία δεν ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα ή στην “Μακεδονία” (σσ ΠΓΔΜ), διότι πρόκειται για μεγάλη γεωγραφική περιοχή, και υπό την έννοια αυτή, η πραγματική απάντηση στον αλυτρωτισμό είναι η αρχή της μη αποκλειστικότητας».

Από 28/2/2018, ΣΚΑΪ «Μήνυμα πως η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ δεν πρόκειται να δεχτεί το όνομα «Νέα Μακεδονία» ούτε είναι ανοιχτή σε αλλαγή του Συντάγματος έστειλε ο σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, δηλώνοντας ωστόσο πως είναι αισιόδοξος για επίλυση του ονοματολογικό έως τη σύνοδο του NATO στις 11-12 Ιουλίου. 
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους «Financial Times», ο κ. Ζάεφ επισήμανε ότι το «Νέα Μακεδονία» δεν περιέχει ακριβή γεωγραφικό προσδιορισμό. 
Επανέλαβε όμως τη δήλωση που έκανε και στο πρακτορείο Reuters ότι είναι ανοιχτός στις υπόλοιπες τέσσερις προτάσεις του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, οι οποίες είναι: «Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)», «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας», «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη». 
Πέραν του ονόματος, ένα από τα κυριότερα «αγκάθια»στη διαπραγμάτευση είναι η αξίωση της ελληνικής πλευράς για αναθεώρηση του Συντάγματος της FYROM, με τον κ. Ζάεφ ωστόσο να επαναλαμβάνει ότι έχει μεγάλες ενστάσεις για την αναγκαιότητα τέτοιου βήματος. 
«Το Σύνταγμα είναι ένα εσωτερικό βιβλίο κανόνων. Δεν έχει επιπτώσεις εκτός της χώρας», είπε ο κ. Ζάεφ, ( σχόλιο των μηνυτών: εμπαίζοντάς μας γιατί πώς είναι δυνατόν να μην έχει επιπτώσεις σε γειτονική χώρα το Σύνταγμα μίας χώρας, (Σκοπίων), όταν αυτό προτρέπει και προετοιμάζει τους πολίτες της να καταλάβουν εδάφη της γειτονικής χώρας γιατί δήθεν είναι δικά τους)! ουσιαστικά απορρίπτοντας τη θέση της Αθήνας ότι τουλάχιστον σε βάθος χρόνου πρέπει να απαλειφθούν οι (ψευδο)-αλυτρωτικές διατυπώσεις που υπάρχουν στο έγγραφο (γιατί η ίδια η έκφραση αλυτρωτικές, εμπεριέχει την θέση ότι δικές τους, [των σκοπιανών], περιοχές είναι σκλαβωμένες από άλλον, [εμάς], και περιμένουν την λύτρωση τους, [οι δικές μας περιοχές, η πραγματική και μοναδική Μακεδονία] με την απελευθέρωσή τους από αυτούς, τους σκοπιανούς επιβουλευτές της γης της Μακεδονίας μας!).

Την εκτίμηση ότι η αλλαγή του Συντάγματος της χώρας του δεν αποτελεί μόνιμη εγγύηση για την Ελλάδα, επανέλαβε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ. Παράλληλα ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί δήλωσή του για το… Σύνταγμα της Ελλάδος.

«Η όποια αλλαγή στο νομικό σύστημα της “Μακεδονίας” δεν αποτελεί μόνιμη εγγύηση για την Ελλάδα, επειδή, ότι αλλάξει μπορεί να επανέλθει»σημείωσε ο Ζάεφ.

(σχόλιο των μηνυτών: Διά στόματος σκοπιανών αξιωματούχων δηλαδή, έχουμε την επιβεβαίωση ότι ακόμα κι αν η Ελληνική κυβέρνηση μπορούσε να πετύχει την αλλαγή του Συντάγματος, με απάλειψη των δήθεν αλυτρωτικών, στην πραγματικότητα επεκτατικών, αναφορών σε αυτό εις βάρος της Ελλάδος, αυτό σε τίποτα δεν θα ήταν ελαφρυντικό. Ούτε θα ήρε τον άδικο χαρακτήρα ή τον καταλογισμό της πράξης, ούτε εννοείται θα επέφερε ουσιώδη μεταβολή στους όρους επέλευσης του δόλου κατά την τέλεση του αδικήματος από τον εγκαλούμενο υπουργό. Διότι η απόφαση του μηνυομένου να παραδώσει το όνομα και μόνον, και κατά συνέπεια εξ αυτού του τρόπου μόνου να πραγματώσει την αντικειμενική υπόσταση και τελικά να διαπράξει το αδιανόητο έγκλημα της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή εδαφικής ακεραιότητας, καθόλου δεν θα τροποποιούσε την δυνατότητα των Σκοπίων να χρησιμοποιήσει το όνομα για να επιβουλευτεί τα εδάφη μας με οποιονδήποτε τρόπο, ακόμα και με την επανεισαγωγή στο Σύνταγμα των Σκοπίων των όρων που προηγουμένως είχαν συμφωνήσει να απαλείψουν, ή και χωρίς να το λέει το Σύνταγμά τους. Έχουν εμπεδώσει ήδη το συναίσθημα εκ της Εκπαίδευσής τους ότι έχουν την ταυτότητα των Μακεδόνων και την Μακεδονική Γλώσσα, άρα η παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας, ήδη τους νομιμοποιεί από μόνη της στην διεκδίκηση των εδαφών μας.

Αντίθετα εμείς, ουδέποτε θα μπορούσαμε να άρουμε την παραχώρηση του ονόματος (είναι αστεία οποιαδήποτε περί του αντιθέτου διαβεβαίωση), ουδέποτε θα μπορούσαμε να ζητήσουμε από τα κράτη μέλη του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στους οποίους διεθνείς οργανισμούς τα Σκόπια θα εισέλθουν με το όνομα «κάτι Μακεδονία», ουδέποτε θα μπορούσαμε να τους ζητήσουμε να τους αποκαλούν πλέον με άλλο όνομα, επειδή εμείς αλλάξαμε γνώμη κατόπιν αθέτησης εκ μέρους τους του δικού τους τμήματος εκπλήρωσης της συμφωνίας).

Πρότεινε, ο Ζάεφ, μάλιστα, ως βιώσιμη λύση για το θέμα του ονόματος, την υπογραφή και κύρωση μίας διεθνούς συμφωνίας, αντί της αλλαγής του Συντάγματος της χώρας του.

«Είναι πολύ σημαντικό να εφαρμόσουμε αυτό που όλος ο κόσμος ξέρει και αυτό είναι η γνωστή διεθνής πρακτική επίλυσης τέτοιων διαφορών – διεθνείς συμφωνίες, κύρωση στα κοινοβούλια, αποφάσεις ΟΗΕ – και τότε (η λύση) θα μείνει αιώνια. Είμαι πεπεισμένος ότι με τέτοιες προσεγγίσεις, μεριμνώντας για αυτό που είναι σημαντικό για τους πολίτες της Ελλάδας και της “Μακεδονίας”, μπορούμε να βρούμε τη λύση στη διένεξη που έχουμε με την Ελλάδα», ανέφερε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

(σχόλιο των μηνυτών: Λέει ο κ.Ζάεφ ότι δεν είναι διατεθειμένος προκειμένου, έστω να διασκεδάσει τους φόβους και τις επιφυλάξεις μας ότι διεκδικεί κι εποφθαλμιά τα εδάφη της Μακεδονίας μας, και να τα επαναφέρει αργότερα, ούτε καν να απαλείψει από το Σύνταγμά του τις διατάξεις, που ρητά και ξεκάθαρα απειλούν τα εδάφη μας, αλλά θα πρέπει εμείς, λέει, να βασιστούμε σε Διεθνείς Συμφωνίες (που όλοι ξέρουμε ότι πάντα χωρίς εξαίρεση, έχουν ημερομηνία λήξης), που θα μας βεβαιώνουν ότι παρότι οι Σκοπιανοί, αναφέρουν ρητά, στο πλέον επίσημο των κρατικών τους εγγράφων, στο Σύνταγμά τους, ότι θέλουν να καταλάβουν την δική μας Μακεδονία, εμείς πρέπει να είμαστε ήσυχοι γιατί δεν το εννοούν και δεν θα το κάνουν τελικά!!! Τούτο δε περίτρανα δυστυχώς διαβεβαιώθηκε με την πρόταση για Μακεδονία του Ίλιντεν, αποδεικνύοντας το θράσος της αντισυμβαλλομένης κρατικής οντότητας προς την Ελλάδα που εκχωρεί οπωσδήποτε το όνομα Μακεδονία, χωρίς να έχει σημασία ο περαιτέρω προσδιορισμός, κι επομένως και τα εδάφη της).

Σημείωσε δε ότι οι δύο χώρες δεν πρέπει να θέτουν κόκκινες γραμμές στις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας και υπεραμύνθηκε των θεμάτων σχετικά με την εθνική ταυτότητα.

«Δεν πρέπει να βάζουμε κόκκινες γραμμές αν θέλουμε να βρούμε λύση. Πρέπει να φροντίζουμε ο ένας για τον άλλον, για να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια και των δύο λαών, των δύο χωρών και των δύο εθνών και, σε κάθε περίπτωση, να διαφυλάξουμε αυτό που σημαίνει συναίσθημα και αυτό είναι η ταυτότητα. Η ταυτότητα είναι συναίσθημα, κανείς δεν μπορεί να κάνει διαπραγματεύσεις και παζάρια γι’ αυτήν. Εγώ πιστεύω ότι, σε αυτό το πνεύμα, προσεγγίζοντας προσεκτικά τους εταίρους με τους οποίους διαπραγματευόμαστε, θα βρούμε λύση»ανέφερε.

(σχόλιο των μηνυτών: Δηλαδή μας λέει εδώ, ότι επειδή οι Σκοπιανοί επί δυόμιση δεκαετίες, στην σχολική τους παιδεία και την δημόσια ρητορική τους φρόντισαν να δώσουν στους πολίτες τους μία πλαστή εθνική ταυτότητα που έλκει την καταγωγή της από τους αρχαίους Μακεδόνες, εμείς οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ Μακεδόνες πρέπει να συμβιβαστούμε με το προαναφερόμενο κατασκεύασμα και να καταργήσουμε την Ιστορική Αλήθεια.

Η ενδιάμεση συμφωνία (η οποία καταστρατηγήθηκε πολλές φορές από τους γείτονες) παρόμοια με την τωρινή προτεινόμενη «συμφωνία», που αδιακρίτως των όρων αυτής, επειδή παραχωρεί επίσημα το όνομα Μακεδονία, χωρίς ποτέ στο παρελθόν να έχει προς τούτο δεσμευτεί η Ελλάδα, ο πρώτος εγκαλούμενος επιχειρεί να την δεσμεύσει επίσημα διαπράττοντας το περιγραφέν ως άνω αδίκημα. Οι όροι που δεν έχουν επίσημα αποκαλυφθεί, διότι η διαπραγμάτευση διεξάγεται μυστικά, και κυρίως γίνονται γνωστοί από αξιωματούχους της ΕΕ, του ΝΑΤΟ ή των γειτονικών χωρών Σκοπίων και Βουλγαρίας, εις βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού λαού και της Ελλάδας, δήθεν, για να «εξασφαλιστούμε»!, λέει, από την επιβουλή των Σκοπιανών στα εδάφη μας.

Παρότι οποιοσδήποτε καθηγητής Ιστορίας στον κόσμο μπορεί να βεβαιώσει οποιονδήποτε πολίτη των Σκοπίων ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες μιλούσαν ΕΛΛΗΝΙΚΑ και όχι σλάβικα, μπορεί επίσης να τους βεβαιώσει ότι οι ίδιοι ήρθαν στην περιοχή 1000 χρόνια μετά και δεν έχουν γραμμή αίματος από τους αρχαίους Μακεδόνες, και επένδυσαν αυτήν την πλαστή ταυτότητα με το αντίστοιχο συναίσθημα, εμείς θα πρέπει να τους δώσουμε το όνομά μας, και κατ’ αναπόδραστη συνέπεια, την ιστορία μας και να τους συμπεριφερόμαστε με σεβασμό σαν να είχαν δίκιο, για να μην τους πληγώσουμε. Είναι σαν κάποιος επειδή αισθάνεται και πιστεύει ότι βιολογικά είναι νεότερος, να ζητήσει από την αστυνομία να αλλάξει την ημερομηνία γέννησής του στην ταυτότητά του).

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ζόραν Ζάεφ πρότεινε να ανοιχτεί και το Σύνταγμα της Ελλάδας σχετικά με το πως μεριμνά η Ελλάδα για τους Έλληνες εκτός Ελλάδας και την ίδια πρακτική να εφαρμόσει και η ΠΓΔΜ.

«Ταυτόχρονα ας ανοιχτεί και το Σύνταγμα της Ελλάδας και να δούμε πως αυτοί μεριμνούν για τους Έλληνες εκτός Ελλάδας. Εγώ είμαι έτοιμος, όπως αυτοί μεριμνούν για τους Έλληνες εκτός Ελλάδας, έτσι και εμείς αντιστοίχως να μεριμνούμε για τους “Μακεδόνες” εκτός “Μακεδονίας”»σημείωσε ο Ζάεφ.

(Σχόλιο των μηνυτών. Δηλαδή ο κ. Ζάεφ μας λέει ξεκάθαρα ότι θα μεριμνά για τους Μακεδόνες εκτός Μακεδονίας, δηλαδή για τους ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.Για να σας είναι απολύτως ξεκάθαρο το γεγονός αυτό, εκτός της λεκτικής επεξήγησης από τον σκοπιανό πρόεδρο, ήδη στην Μακεδονία, σε διάφορες περιοχές, ξεφυτρώνουν ξαφνικά, σωματεία και ΜΚΟ που προστατεύουν στην Ελλάδα τη δήθεν «μακεδονική» γλώσσα, την δήθεν «μακεδονική» ταυτότητα των αυτονομιστών και γιορτάζουν την επέτειο του Ίλιντεν, την σφαγή δηλαδή των Ελλήνων από τους τούρκους που αυτοί προσκάλεσαν το 1903. Μόνη η ύπαρξη ως εθνικής επετείου των Σκοπίων της 20/7/1903, αποδεικνύει τις επεκτατικές βλέψεις του κρατιδίου εναντίον της Ελλάδας που θα δικαιωθούν εκ μόνης της παραχώρησης του ονόματος με αδιάφορο τον όποιο προσδιορισμό αυτού, στην οποία ασύγγνωστα προβαίνει ο εγκαλούμενος. Ήδη για το σωματείο της Ηράκλειας Σερρών, που ιδρύθηκε με αξιοθαύμαστο συγχρονισμό τον Ιανουάριο 2018 και την ΜΚΟ στην Θεσσαλονίκη, στο ίδιο χρονικό πλαίσιο, έχουν υποβληθεί μηνύσεις).

Τέλος, ο κ. Ζάεφ, υπογράμμισε ότι με την μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων και της εθνικής οδού που ξεκινάει από τα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Σερβία και καταλήγει στα σύνορα με την Ελλάδα, η χώρα του κλείνει τα κεφάλαια που παραπέμπουν σε αλυτρωτισμούς.(!) 6/3, Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ και εφημερίδα Documento.

Δηλαδή ΞΕΚΑΘΑΡΑ Ο ΖΑΕΦ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΚΑΙ τους ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΚΤΟΣ του ψευδεπίγραφου, αντιποιούμενου την ονομασία και την ιστορία κράτους «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!! ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ! Για τα αυτονομιστικά σωματεία και ΜΚΟ, έχουν ήδη υποβληθεί μηνύσεις που επισυνάπτονται, διότι διαλαλούν την ύπαρξη δήθεν «Μακεδονικής» Γλώσσας και εθνότητας και επιδιώκουν την αναγνώριση δήθεν «Μακεδονικής» μειονότητας εντός Ελλάδας. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο Μ. Αλέξανδρος στις εκστρατείες του κουβαλούσε ως μόνο τιμαλφές μαζί του στο χρυσό κουτί του Δαρείου, τα ομηρικά έπη του δασκάλου του Αριστοτέλη, εννοείται γραμμένα στην ελληνική, στην οποία εκπαιδεύτηκε από τον δάσκαλό του! Τα δε γλωσσικά ιδιώματα που ομιλούνται σε ορισμένες περιοχές της Μακεδονίας ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχουν με την επίσημη δήθεν «Μακεδονική» Γλώσσα των Σκοπίων).

Η Ελληνική κυβέρνηση μας έχει βάλει στην διαδικασία να προσπαθούμε να αποδείξουμε στην ίδια μας την κυβέρνηση ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. Δυστυχώς ζητούμε από την κυβέρνηση να υπερασπιστεί τους Μακεδόνες και την Μακεδονία από τη μελλοντική αστάθεια που θα δημιουργήσει στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων η παράδοση του ονόματος Μακεδονία, καθώς και η συνακόλουθη αναγκαστική, εκ της ονομασίας με οποιοδήποτε συνθετικό, αναγνώριση δήθεν «Μακεδονικής» Γλώσσας και εθνότητας. Ο λαός της Μακεδονίας απορεί πραγματικά και ενίσταται έντονα για την επιλογή της κυβέρνησης να αδιαφορήσει για τη λαϊκή βούληση. Το γεγονός αυτό συνιστά την προφανή διάσταση λαϊκής βούλησης και κυβερνητικής πολιτικής που δεσμεύει επίσημα την χώρα, μεταβάλλοντας το Δημοκρατικό Πολίτευμα, καταπατώντας απολύτως τις θεμελιώδεις αρχές του πολιτεύματός μας, όπως προσδιορίζονται στο άρθρο 1 παρ 2 και 3 Συντάγματος.

Σημειωτέον, ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να βιαζόμαστε, διότι χρονικά η Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα εκ της μη οριστικής ονομασίας των Σκοπίων και της μη ένταξής της σε διεθνείς οργανισμούς, ΕΕ και ΝΑΤΟ, όπως έχουν εξηγήσει όλοι στρατηγικοί αναλυτές και καθηγητές γεωστρατηγικής (Νίκος Λυγερός, Παναγιώτης Ήφαιστος, Ιωάννης Μάζης, Κωνσταντίνος Γρίβας), μετά τους καθηγητές των πανεπιστημίων κλασσικών σπουδών.

Μάλιστα δε, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Στόλτενμπεργκ, επανειλημμένως δήλωσε, ότι αν δεν επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας το κράτος των Σκοπίων δεν μπαίνει ούτε καν προενταξιακά στο ΝΑΤΟ. Κι ότι εναπόκειται στα δύο κράτη να αποφασίσουν. Αντί λοιπόν, το αδύναμο κράτος των Σκοπίων να πάρει ένα οποιοδήποτε όνομα επιθυμεί που δεν του προσδίδει την πλαστή ταυτότητα που εγκαθιστά τις επεκτατικές του βλέψεις σε βάρος της Ελλάδας, ώστε να έχει τα ωφελήματα της ένταξής του στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, σπεύδει προς τούτο η ελληνική κυβέρνηση κατά τρόπο ξεκάθαρα καταστροφικό για την εδαφική της ακεραιότητα.

——————-

Την μήνυσή μας αυτή, καταθέτουμε στα νόμιμα, κατά το Σύνταγμα, όργανα ελέγχου της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας, σύμφωνα με την αρχή διάκρισης των εξουσιών κι επομένως, διασφάλισης του πολιτεύματος.

Το γεγονός ότι η δικαστική εξουσία, εκπροσωπούμενη από όλους ανεξαιρέτως τους εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς δεν αντέδρασε, αυτεπάγγελτα, (ούτε μετά τις εκατοντάδες μηνύσεις που υπεβλήθησαν), ούτε καν κατά την αντιστροφή του δεσμευτικού (κατά το Σύνταγμα) αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, τον Ιούλιο του 2015, (με την αιτιολογία τότε της διάκρισης εξουσιών, που δεν επιτρέπει τον έλεγχο των αποφάσεων της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας κατά περιεχόμενο! ΠΑΡΟΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΤΑΛΥΕΤΑΙ!!, Ή άλλες αστείες δικαιολογίες), δεν αποτελεί νομικό προηγούμενο σε καμία περίπτωση. Το σοβαρό τότε ζήτημα της οικονομικής και πολιτικής κατάστασης της χώρας, ακόμα κι αυτό, υπερακοντίζεται από ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ, η οποία τίθεται εν αμφιβόλω με την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.

Περαιτέρω, σας αναφέρουμε ως οφείλουμε, ότι η ένδικη μήνυσή μας εναντίον του Υπουργού Εξωτερικών, δεν γίνεται προκειμένου να ελεγχθεί η ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ διάπραξη των καταγγελλομένων αδικημάτων. Την βασιμότητα της διάπραξης των αδικημάτων, έχει ήδη προαναγγείλει, ήδη στις 20/1/2018 Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ, ΤΟΝ παλιό του γνώριμο, ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ.ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ.

(Χωρίς μάλιστα να γνωρίζει την συνέχεια της απόλυτης αντίθεσης των Ελλήνων πολιτών σε οποιαδήποτε με ξένη γραφή ή ελληνική, με οποιονδήποτε όρο παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, με τα συλλαλητήρια, τα ψηφίσματα, τις υπογραφές).

Εν προκειμένω η επιστολή αυτή, που ανέγνωσε ο ίδιος ο επίτιμος πρόεδρος στον ραδιοφωνικό σταθμό Αρτ, το Σάββατο 20/1/2018 στην εκπομπή «Ελλάδα ώρα Μηδέν» του Κώστα Ουϊλς την 13.59’ 17’’ έχει ως ακολούθως:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠ.ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ

HYPERLINK “https://2.bp.blogspot.com/-fd8CxkcgLM0/Wrid…. 

«Προς τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. 

Εξοχότατε και σεβαστέ κ. Πρόεδρε , 
ως διατελέσας πρόεδρος του Αρείου Πάγου , του αρχαιότερου οργανωμένου δικαστηρίου ολόκληρης της Ευρώπης , ως Έλληνας δικαστής με υπερτεσσαρακονταετή υπηρεσία και συνακολουθούσα με την από αυτήν πείρα ,αλλά και ως απλός Έλληνας πολίτης με πλήρη συναίσθηση των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών μου, απευθύνομαι τούτη την κρίσιμη ώρα , κατά την οποίαν διέρχεται άμεσον κίνδυνον η ίδια η εθνική μας υπόσταση λόγω της διαφαινομένης ενδοτικής στάσης της Ελληνικής Κυβέρνησης στην επίλυση του προβλήματος της ονοματοδοσίας του κρατιδίου των Σκοπίων το οποίο σφετερίζεται προκλητικότατα και εξοφθάλμως ανιστόρητα το όνομα Μακεδονία ,προς την εξοχότητά σας και τολμώ να σας παρακαλέσω και ως παλαιός σας γνώριμος και περιστασιακός συνεργάτης σας ,όταν εσείς κατά την δική μου θητεία στον Άρειο Πάγο ήσασταν υπουργός Δημοσίας διοίκησης, περιβαλλόμενοι τότε αμοιβαίως με ιδιαίτερη εκτίμηση, όχι μόνο λόγω των αξιωμάτων μας αλλά κυρίως λόγω των εντίμων και ειλικρινών προσωπικοτήτων μας για τα εξής : 
Εξοχότατε κ. Πρόεδρε , 
διερχόμεθα κρισιμότατες εθνικές στιγμές κατά τις οποίες διακυβεύεται η ίδια η εθνική μας υπόσταση .Όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να παραχωρήσει το όνομα Μακεδονία με ή χωρίς προσδιορισμούς στο γειτονικό κρατίδιο. 
Η Ελληνική Κυβέρνηση φαίνεται πως συμφωνεί με την λύση αυτή του προβλήματος. Αυτό εάν παρ’ ελπίδα συμβεί θα είναι ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ η οποία μπορεί να μην εμπίπτει στη νομοτυπική μορφή του γνωστού εγκλήματος που προβλέπει ο ποινικός κώδικας πλην όμως εμπίπτει εξ ολοκλήρου στην Εθνική και Ηθική υπόσταση της επαίσχυντης και αξιοκατάκριτης αυτής Εθνικοπροδοτικής πράξης. 
Ο μόνος που θα μπορούσε να αποτρέψει το επερχόμενο αυτό Εθνικό κακό είστε εσείς Εξοχότατε κε Πρόεδρε. 
Με ποιόν τρόπο θα κάνετε τούτο το γνωρίζετε εσείς καλύτερα από εμένα . 
Θα ήταν δε αναίδεια εκ μέρους μου να σας υποδείκνυε η ελαχιστότητά μου τον τρόπο. 
Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω δίχως να παρεξηγηθώ εκ μέρους σας είναι να σας υπενθυμίσω το άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος το οποίο ορίζει ότι: 
O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα Εθνικά θέματα . Ομιλώ ως δικαστής πρός καθηγητή του Δημοσίου Δικαίου και ερωτώ κε Πρόεδρε.
Κρισιμότερο Εθνικό Θέμα από αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα υπάρχει; 
Ζητήστε να γίνει δημοψήφισμα για το τεράστιο αυτό και κρισιμότατο εθνικό ζήτημα και αν η Κυβέρνηση αρνηθεί, ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ κε Πρόεδρε. Θα προσφέρετε έτσι την μεγαλύτερη υπηρεσία στο Έθνος και την Πατρίδα. Φανείτε αντάξιος των Μεγάλων Ανδρών του Γένους μας και του πρώτου κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και τέλος ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. 
Σας ευχαριστώ, με ιδιαίτερη εκτίμηση
Βασίλειος Νικόπουλος, Πρόεδρος Αρείου Πάγου επί τιμή».

Είναι βέβαιον ότι αν η επιστολή του προέδρου του Αρείου Πάγου έπετο των συλλαλητηρίων θα είχε υπαγάγει την συμπεριφορά του εγκαλουμένου πριν από εμάς στην νομοτυπική μορφή του εγκλήματος, κατά την αντικειμενική και υποκειμενική του υπόσταση, όπως και εμείς πράξαμε, σήμερα, που έχουμε όλα τα δεδομένα εις χείρας μας, της προφανούς διάστασης της λαϊκής βούλησης με την πολιτική του κυρίου υπουργού.

Επιπλέον και των όσων αναφέρουμε στις εξωδίκους προσκλήσεις μας, προς αποφυγήν ασκόπων επαναλήψεων, τις οποίες όμως θεωρούμε ενιαίο κείμενο με την παρούσα μας, επισυνάπτουμε επιστολή επιφανών Ελλήνων διανοητών, η οποία παρά το γεγονός ότι χρονολογείται από το 1992, τίποτα δεν έχει αλλάξει σχετικά με την απόλυτη καταστρεπτικότητα της παραχώρησης του ονόματός μας, της Μακεδονίας, στην γειτονική χώρα, γεγονός για το οποίο εμείς καλούμαστε ως αποκλειστικώς ΔΥΝΑΜΕΝΟΙ (Η ΕΛΛΑΔΑ) ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΉΣΟΥΜΕ! (άλλως αν είχε εξαρκέσει η αναγνώριση από τις 140 χώρες που επικαλείται συχνά στις δηλώσεις του ο μηνυόμενος, το ψευδεπίγραφο κράτος θα γινόταν δεκτό στους διεθνείς οργανισμούς με την συνταγματική του ονομασία και δεν θα εφέρετο σε κάποιους εξ αυτών, πχ στον ΟΗΕ με την προσωρινή του ονομασία, που τέθηκε μέχρις ότου συμφωνήσει αυτό με την Ελλάδα για οριστική ονομασία, χωρίς δέσμευση ΕΚ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ!, αλλιώς δεν θα γινόταν λόγος για προσωρινή!Νομικά δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω καθόλου για τον έωλο και αστείο ισχυρισμό ότι η Ελλάδα έχει δεχτεί το όνομα Μακεδονία στην προσωρινή ονομασία κι ότι αυτό αποτελεί νομικό προηγούμενο, διότι γι’ αυτό συμφωνήθηκε ως προσωρινή ονομασία επειδή ερείδετο η οριστική ονομασία με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ Ως ΣΥΝΘΕΤΙΚΌ!, ΚΑΙ ΕΝ ΠΆΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΤΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΝ ΔΕΣΜΕΥΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

Παραθέτω την διαυγή, συντριπτική και πλήρη, από 28/3/1992 επιστολή επί του θέματος των 6 πνευματικών ταγών της πατρίδας μας το 1992.

                                     («Ελευθεροτυπία» 28 Μαρτίου 1992).

«ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ». ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΞΙ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ, ΤΗΣ ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΓΛΥΚΑΤΖΗ – ΑΡΒΕΛΕΡ, ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΑΤΣΟΥ, ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΥ ΜΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΑΚΗ.

  Στην  Ελληνική μυθολογία με το όνομα Μακεδών είναι γνωστά τα παρακάτω δύο διαφορετικά πρόσωπα: 
1. Γιος του Δία και της Θυίας, κόρης του Δευκαλίωνα (ή της Αιθυίας). Ο Μακεδών ήταν αδελφός του Μάγνητα και χαρακτηρίζεται από τον Ησίοδο ως «ιππιοχάρμης» (αυτός που μάχεται από το άρμα του). Ο Μακεδών πήρε ως σύζυγό του την Ωρείθυια, κόρη του Κέκροπα, και απέκτησαν μαζί τον Ευρωπό. Σύμφωνα όμως με άλλη παράδοση, ο Μακεδών πήρε αυτόχθονα γυναίκα της Θράκης (γυναίκα που την ονόμασαν αργότερα «Μακεδονία») και απέκτησαν μαζί δύο γιους, τον Πίερο και τον `Ημαθο ή Άμαθο. 
2. Ο ένας από τους 50 γιους του Λυκάονα, πατέρας του Πίνδου και κατά μία άποψη επώνυμος ήρωας της Μακεδονίας. Σύμφωνα με άλλες παραδόσεις, ο γενάρχης και επώνυμος των Μακεδόνων ήταν γιος του Αιόλου ή «γηγενής».

«Οι υπογραφόμενοι θεωρούμε υποχρέωσή μας τόσο απέναντι στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Ελλάδα, όσο και στη μεγαλύτερη πατρίδα μας, την Ευρώπη, να απευθυνθούμε σε σας και να θέσουμε υπόψη σας τα ακόλουθα:

Σας είναι ασφαλώς γνωστή η προσπάθεια που άρχισε παλιότερα και συστηματοποιήθηκε μετά το 1944 με την ίδρυση, στο πλαίσιο της Ομοσπονδιακής Λαϊκής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, ενός ομόσπονδου κρατιδίου υπό το όνομα ”Δημοκρατία της Μακεδονίας” με αποκλειστικό στόχο, τότε και τώρα, την αμφισβήτηση των ελληνικών συνόρων, εντός των οποίων περικλείεται η ελληνική Μακεδονία, ως περιοχή της βόρειας Ελλάδας, με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη, κατοικούμενη από αμιγώς ελληνικό πληθυσμό.

Μέχρι σήμερα η αυθαίρετη χρήση της ιστορικής ονομασίας “Μακεδονία” από το ομόσπονδο κρατίδιο των Σκοπίων αποτελούσε, τυπικά τουλάχιστον, εσωτερική υπόθεση της Γιουγκοσλαβίας.

Από τη στιγμή όμως που θα συμβεί να αναγνωρισθούν τα Σκόπια ως χωριστό κυρίαρχο κράτος, υποκείμενο του διεθνούς δικαίου, και αποκτήσουν έτσι διεθνή υπόσταση ως “Μακεδονία“, η επιβουλή κατά της Ελλάδας καθίσταται κατάφωρη και αναπόφευκτη.

Διότι αυτό το νέο κράτος με το όνομα “Μακεδονία”, καθώς δεν καλύπτει το σύνολο αλλά μέρος μόνο του εθνικού γεωγραφικού χώρου τον οποίο υποδηλώνει το όνομά του, θα τείνει, τόσο αντικειμενικά όσο και υποκειμενικά, να λειτουργεί ως “εθνικό κέντρο”, πράγμα που συνεπάγεται “δυνάμει” εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος γειτονικών κρατών, καλλιεργώντας έτσι τον αλυτρωτισμό των κατοίκων του, παρά το ότι αυτοί διαφέρουν εθνολογικά (είναι Σλάβοι, Αλβανοί και Τούρκοι) από τους κατοίκους της ελληνικής Μακεδονίας.

Η ειρήνη στα Βαλκάνια προϋποθέτει το σεβασμό των συνόρων.

Η χρήση της ονομασίας “Μακεδονία” από ένα αναβαθμισμένο σε ανεξάρτητο πλέον κράτος των Σκοπίων συνιστά απροκάλυπτη αμφισβήτηση των ελληνικών συνόρων, μια αμφισβήτηση που δεν εκτοπίζεται και δεν εξουδετερώνεται ούτε με διεθνή σύμφωνα ούτε με συνταγματικές διατάξεις.

Με το σφετερισμό και την ιδιοποίηση της ονομασίας ”Μακεδονία” τα Σκόπια -αν το κράτος τους τύχει της αναγνώρισής σας- δημιουργούν ένα πλάσμα (fiction), το οποίο θα δηλώνει καθημερινά στη διεθνή κοινότητα και θα καλλιεργεί στους κατοίκους του, ως “εθνικό όραμα” την προοπτική μιας “ενιαίας Μακεδονίας”, τμήμα της οποίας θα θεωρείται και η λεγόμενη “Μακεδονία του Αιγαίου” -όπως σκοπίμως και μονίμως αποκαλούν την ελληνική Μακεδονία- με στόχο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μιας πόλης που κατοικείται 100% από Έλληνες.

Τέτοια ήταν άλλωστε, καθώς το μαρτυρούν πάμπολλα στοιχεία, η προοπτική και αρχικά, όταν το 1944 ο Τίτο ίδρυσε το ομόσπονδο κρατίδιο της “Μακεδονίας” και κατασκεύασε αντίστοιχη “εθνότητα”.

Ενόψει όλων των ανωτέρω, η εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κοινότητας τυχόν αναγνώριση του κράτους των Σκοπίων με την ονομασία ”Μακεδονία” θα αποτελούσε επίσημη αμφισβήτηση των συνόρων της Ελλάδας και συνακόλουθα βαρύτατο πλήγμα κατά ενός μέλους της Κοινότητας.

Ο ελληνικός λαός -αυτό το έδειξαν και οι 1.000.000 διαδηλωτές που ξεχείλισαν τους δρόμους της μακεδονικής μας πρωτεύουσας, της Θεσσαλονίκης, στις 14 Φεβρουαρίου-δεν ξέρουμε κατά πόσο θα μπορέσει να παραμείνει απαθής μπροστά σ’ αυτή την απειλή κατά της εδαφικής του υπόστασης και της εδαφικής του ακεραιότητας.Θα πρόκειται άλλωστε για απειλή και για την Ευρώπη και πάντως για την ειρήνη στην περιοχή των Βαλκανίων.

Ελπίζουμε ότι θα θελήσετε να λάβετε υπόψη σας όσα θεωρήσαμε σκόπιμο, όχι από απλή ευαισθησία, αλλά ως ηθική, νομική και πολιτική υποχρέωσή μας να θέσουμε υπόψη σας.

Για μας η ψυχή μας είναι το όνομά μας.

Παρακαλούμε να δεχθείτε την έκφραση της διακεκριμένης υπόληψής μας» .

(τέλος της επιστολής των 6)

(ΣΧΌΛΙΟ ΤΩΝ ΜΗΝΥΤΩΝ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κράτος των Σκοπίων διεθνή υπόσταση και νομιμοποίηση του ονόματος με τον όρο Μακεδονία θα αποκτήσει, μόνον ΕΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟ, και σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετή η αναγνώρισή του με το όνομα αυτό από σύμπασα την λοιπή διεθνή κοινότητα, όπως ο χρόνος και η αδυναμία του συμμετοχής σε διεθνείς οργανισμούς απέδειξε. Εννοείται ότι τίποτα δεν αλλάζει σε σχέση με τότε, εξαιτίας μίας σύνθετης ονομασίας, όπως εξάλλου διέλαβε και η κραταιά ως σήμερα και ισχύουσα απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών το 1992).

Θέτουμε υπόψιν σας τα αδιάσειστα στοιχεία, που αποτελούν τόσο η επιστολή του επίτιμου προέδρου του Αρείου Πάγου, όσο και η επιστολή των Ελλήνων διανοητών.

Προσκομίζουμε τα ψηφίσματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δήμων της Μακεδονίας που εκφράζουν το σύνολο των δημοτών τους, των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ Μακεδόνων. Προσκομίζουμε το ψήφισμα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών που είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο πνευματικό Ίδρυμα της Βόρειας Ελλάδας για να αποφανθεί με εγκυρότητα και αξιοπιστία. Προσκομίζουμε τα ψηφίσματα των Περιφερειών Κεντρικής, Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας, καθώς και της ΚΕΔΕ. Προσκομίζουμε τα στοιχεία που συμπεριελήφθησαν στο εξώδικό μας (για τους 373 επιφανείς καθηγητές πανεπιστημίων ολόκληρου του κόσμου, για το εχθρικό τόξο που έχει δημιουργήσει η Τουρκία με τα Σκόπια, απαιτώντας το όνομα Μακεδονία στην ονομασία της χώρας αυτής), αλλά και τις συνεχόμενες αδιαλείπτως δηλώσεις όλων των αξιωματούχων της χώρας αυτής που βεβαιώνουν περί των εδαφικών βλέψεων εις βάρος μας, γεγονός που εξάλλου δεν θα διασκεδαζόταν ακόμα κι αν δεν ήταν τόσο προκλητικά θρασείς, ώστε να συμπεριλαμβάνουν πρόσφατα την ονομασία Μακεδονία του Ίλιντεν στα προς συζήτηση ονόματα (αντιλαμβανόμενοι ότι η αιχμή υπήρξε ώστε να είμαστε ο ελληνικός λαός ευτυχής για το Νέα ή Βόρεια ή Άνω Μακεδονία, που τελικά θα μας προσφέρουν, αλλά έχουν γνώσιν οι φύλακες).

Κι ακόμα ακόμα κι αν άλλαζαν το Σύνταγμά τους, δεν ασκεί επιρροή στις επεκτατικές τους βλέψεις όπως μας διαβεβαίωσε ο Ζάεφ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟΝ ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΕ ΤΟΣΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ! (όπως επίσης ο ίδιος ο Ζάεφ μας είπε η αλλαγή του Συντάγματος δεν έπρεπε να μας απασχολεί τόσο πολύ και να την επιζητούμε διακαώς διότι πολύ απλά, ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΞΑΝΑΛΛΑΖΕΙ ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ.

Έχει γίνει γνωστό από τις δηλώσεις του κ. Κοτζιά στο Βερολίνο στις 29/5/2018, ότι «η συμφωνία έκλεισε», με δεκτό από την ελληνική πλευρά, εκτός του ονόματος της Μακεδονίας στο συνθετικό της Βόρειας, ή Άνω Μακεδονίας (χωρίς αυτό να ασκεί καμία απολύτως επιρροή, με δεδομένο ότι η Ελλάδα ως μοναδικός ιδιοκτήτης του ονόματος, αναγνωρίζει στον σφετεριστή του ονόματος, τα Σκόπια, νόμιμο εφεξής δικαίωμα νομής του!!!), και την παραδοχή εκ μέρους της Ελλάδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ στα Σκόπια!

Δηλαδή ότι τα σλάβικα που αποτελούν την γλώσσα του κράτους των Σκοπίων την αναγνωρίζουμε ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Άρα ο Μ. Αλέξανδρος μιλούσε σλάβικα και όχι ελληνικά! Αυτή είναι η συμφωνία που έκλεισε ο υπουργός, ο οποίος αν όπως έχει διαρρεύσει περάσει την διεθνή συμφωνία αυτήν από την Βουλή μετά την συνταγματική αναθεώρηση των Σκοπίων τον Σεπτέμβρη αφού έχει ήδη άρει το βέτο για την είσοδο του κράτους σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, ήδη το αδίκημα στο οποίο προβαίνει, ενσυνείδητα μετά την σε αυτόν επίδοση της εξωδίκου μας βρίσκεται σε στάδιο απόπειρας, καθώς περιέχει ήδη αρχή εκτέλεσης του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας (με προσπάθεια δέσμευσης της Ελλάδας σε μία θέση καταστροφική για την εδαφική της ακεραιότητα αντίθετα στην βούληση του ελληνικού λαού σύσσωμου)!

Θα θυμίσω μόνον την φράση του Ηροδότου, ότι «το ελληνικόν εόν όμαιμόν τε και ομόγλωσσον και ομόθρησκον και ομότροπον». Αντιλαμβάνεστε ότι αν η μακεδονική είναι η γλώσσα της Κάτι Μακεδονίας, και Κάτι Μακεδόνες η εθνικότητά τους, τότε οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΑΥΟΥΝ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΗΝΕΣ! Κι επειδή το όλον επικρατεί του μέρους, το κράτος με την μακεδονική γλώσσα που θα ονομάζεται Β. Μακεδονία, με επίσημη την μακεδονική γλώσσα, θα επικρατήσει στην συνείδηση όλων ως ο αποκλειστικός κληρονόμος της ιστορίας, του πολιτισμού, και τελικά ο φυσικός διάδοχος των εδαφών της Μακεδονίας μας, επαρχίας της Ελλάδας!

Και αυτό πρέπει να αποτραπεί ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!

Θέτουμε όλα τα στοιχεία σε γνώση σας, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΑΞΕΤΕ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΝ ΩΔΕ ΜΗΥΟΜΕΝΟ.

Η εδαφική ακεραιότητα της χώρας είναι ζήτημα της ίδιας της υπόστασης του Ελληνικού κράτους και δεν μπορεί ποτέ και με κανέναν τρόπο να ξεπεραστεί. Οφείλει δηλαδή η δικαστική εξουσία, ΠΟΥ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, να επέμβει και να σταματήσει την εδαφική (λόγω παραχώρησης του ονόματος) συρρίκνωση της Ελλάδας.

Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε επίσης, και ενημερώνουμε σχετικά, όλους όσους αφορά η δήλωσή μας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και εκτός Ελλάδας, ότι ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.

ΑΡΜΟΔΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΕΛΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (απαρτιζόμενη από τους εισαγγελείς και τους δικαστές κάθε βαθμίδας, κατά την συστηματική ερμηνεία των διατάξεων του Συντάγματός μας).

Σύμφωνα με το άρθρο86 του Συντάγματος που αφορά στην Δίωξη κατά μελών της Κυβέρνησης και τον σχηματισμό Ειδικού Δικαστηρίου

«Μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως νόμος ορίζει».

Δεν είναι μόνον «ανήθικο προνόμιοτου μακάριου καρτέλ» των υπουργών όπως το αποκάλεσε ο καθηγητής του συνταγματικού δικαίου Νικόλαος Αλιβιζάτος, που ήταν το έτερο ήμισυ του σημερινού προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην Νομική Αθηνών, αλλά και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ, που οφείλει πάραυτα να κριθεί ως τέτοια, ανακτηθεί η αρμοδιότητα αυτή από την δικαστική εξουσία, ώστε ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΕΞΟΥΣΙΩΝ, ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΔΥΝΑΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΕΛΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΤΗΣ.

Την πραγματικότητα την γνωρίζουμε όλοι. Το πώς λειτούργησε το αντισυνταγματικό, όπως θα εξηγήσω κατωτέρω, προνόμιο του άρθρου 86 του Συντάγματος. Ως διασφάλιση της ανομίας και της ασυδοσίας για τους διαχρονικά κυβερνώντες. Κανένας ποτέ δεν διώχθηκε ποινικά για σοβαρότατα αδικήματα απιστίας.

Απόδειξη συνιστά, το βαρύτερο κι απεχθέστερο όλων (των ως τότε τελεσθέντων προηγουμένως) κακούργημα, η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας που συνέβη της 8/5/2010. Μετά από μήνυση πολίτη, σχηματίσθηκε σε δικογραφία για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, της οποίας η άφιξη ανακοινώθηκε στην Βουλή, στις 24/11/2011, από τον τότε αντιπρόεδρο της βουλής Αποστολάτο, σε άδεια αίθουσα (ένδειξη σεβασμού στην έννοια της απονομής δικαιοσύνης εκ μέρους των βουλευτών), ΔΕΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΗΚΕ ΚΑΝ ΠΟΤΕ!! ΚΑΙ από κάποιους θεωρείται, αβασίμως εννοείται ότι παρήλθε η αποσβεστική περίοδος μέσα στην οποία ώφειλε να έχει διερευνηθεί και ασκηθεί η δίωξη!! (διότι τα αδικήματα εσχάτης προδοσίας δεν παραγράφονται ποτέ και η παραγραφή τους αρχίζει τουλάχιστον αφότου αποκατασταθεί η νομιμότητα και η δημοκρατία όπως ορίζεται στο Σύνταγμα). Σημείωση: οι ευρισκόμενες σε παρένθεση σκέψεις δεν είναι λιγότερο σημαντικές, ή παραπανίσιες, ή άσχετες με τα καταγγελλόμενα αλλά καταδεικνύουν αμέσως την απόλυτη αναγκαιότητα, η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη να ανακτήσει την ανεξαρτησία της και την αρμοδιότητά της ελέγχου των άλλων εξουσιών, διάκριση εξουσιών στην απόλυτη μορφή της).

(Είναι τέτοιας έκτασης δε, το απόλυτο ακαταδίωκτο των υπουργών, ώστε έφτασαν οι δικαστές και οι εισαγγελείς στην ανάγκη να αναζητούν εναγωνίως διατάξεις δευτερεύουσες, περί νομιμοποίησης χρήματοςπροερχομένου από εγκληματική δραστηριότητα και να προσπαθούν απελπισμένα να εντοπίσουν τις διαδρομές του χρήματος αυτού μέχρι τελευταίου ευρώ για να μπορέσουνέστω ΚΑΙ με εξαιρετικά μικρότερες (απειλούμενες) ποινές (από αυτήν για το αδίκημα της απιστίας που επισύρει ισόβια κάθειρξη), κάπως να απονείμουν δικαιοσύνη και να επιφέρουν την αποκατάσταση της τρωθείσας ισορροπίας στην κοινωνία)….

(ΑΥΤΗ Η ΙΔΙΑ Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ, το ανήθικο κι αντισυνταγματικό ακαταδίωκτο, ΠΡΟΚΑΛΕΙ την τέλεση εκ δόλου σοβαρών αδικημάτων από υπουργούς είτε από ιδιοτέλεια είτε τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της συναρμογής αυτών σε συμφέροντα ξένα και εχθρικά προς την χώρα μας που την καταπίνουν στην κυριολεξία με την βοήθεια των κυβερνητών υπουργών μας χωρίς να επικρέμεται επάνω τους καμία δικαστική σπάθη ποινικής δίωξης.)

Το Σύνταγμα, όπως και οι νόμοι, γίνονται αντικείμενο ερμηνείας κατά την εφαρμογή τους από τους δικαστές και τους νομικούς, με συστηματική ερμηνεία των διατάξεων.

Α) Το άρθρο 1 του συντάγματος λέει ότι «θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό και υπάρχουν υπέρ αυτού και του έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το σύνταγμα».

Β) Το άρθρο 4 «οι Έλληνες πολίτες είναι ίσοι ενώπιον του Νόμου». Όλοι οι έλληνες εκτός από τους υπουργούς που εξαιρούνται.

Γ) Το άρθρο 26 «1. η νομοθετική λειτουργία ασκείται από την βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 2.η εκτελεστική λειτουργία ασκείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση. 3. Η δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια. Οι αποφάσεις τους εκτελούνται στο όνομα του ελληνικού λαού.

Δ) Το άρθρο 87 «η δικαιοσύνη απονέμεται από δικαστήρια συγκροτούμενα από τακτικούς δικαστές, που απολαμβάνουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία. Οι δικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους υπόκεινται μόνο στο Σύνταγμα και στους Νόμους και σε καμιά περίπτωση δεν υποχρεούνται να συμμορφώνονται με διατάξεις που έχουν τεθεί κατά κατάλυση του Συντάγματος.

Ε) Τέλος, το άρθρο 110 ξεκαθαρίζει την ιεραρχία ανάμεσα στις διατάξεις του Συντάγματος «οι διατάξεις του συντάγματος υπόκεινται σε αναθεώρηση εκτός από εκείνες που καθορίζουν την βάση και την μορφή του πολιτεύματος, ως Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, καθώς και από τις διατάξεις των άρθρων 2παρ1, 4παρ1,4,7.

Αυτονόητο είναι ότι σε περίπτωση σύγκρουσης διατάξεων του Συντάγματος με τις ιεραρχικά ανώτερες αυτού, ανώτερες ιεραρχικά επαναλαμβάνω επειδή ΔΕΝ ΑΝΑΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ, υπερτερούν οι γενικές διατάξεις που δεν αναθεωρούνται έναντι των συγκρουομένων με αυτές ειδικών.

Και οπωσδήποτε η δικαιοδοτική αυτή λειτουργία της Βουλής, αντίθετη στην διάκριση των εξουσιών, στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και στην ισότητα των ελλήνων πολιτών απέναντι στο νόμο για βαρύτερα από τα συνήθη μάλιστα, ποινικά αδικήματα, απελπιστικά ευνοϊκή προς την «δράκα ανθρωπαρίων μεταλλοθέων» όπως τους έλεγε ο Καποδίστριας, δεν πηγάζει από τον λαό ούτε υπάρχει υπέρ αυτού και του έθνους αλλά υπάρχει εις βάρος του λαού και του έθνους. Στην κυριολεξία εξοντώνει λαό, κράτος και έθνος μέσω της απύθμενης αυτής ασυλίας, συστηματικά.

Αρκούν τα ως άνω, διά των οποίων αποδείχθηκε πλήρως η απόλυτη αναγκαιότητα επανάκτησης εκ μέρους της δικαιοσύνης της αρμοδιότητάς της έναντι όλων των ελλήνων πολιτών είτε είναι υπουργοί, είτε όχι.

Διότι είναι αδιανόητο, το έγκλημα του εδώ μηνυομένου, που βάζει σε κίνδυνο ήδη με τις ως τώρα πράξεις του, προπαρασκευαστικές εσχάτης προδοσίας, την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, να έχει την τύχη της δικογραφίας για την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας με την δανειακή σύμβαση που ανακοινώθηκε στην Βουλή στις 24/11/2011)!

Συνιστούν, τα εγκλήματα αυτά, σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτήν σύμφωνα με το άρθρο 120 του Συντάγματος και τα άρθρα 135 ΠΚ 134 (σε απόπειρα ενδεχομένως ήδη, διότι τα γεγονότα τρέχουν με φρενήρη ρυθμό) και 138 (σε απόπειρα αν πληρούται η αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του άρθρου 134 σε απόπειρα, κατά την διαδρομή των γεγονότων που καθημερινά συμβαίνουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα).

Τα άρθρα 135 και 134 του Ποινικού Κώδικα δεν στοιχειοθετούνται μόνο όταν με τανκς κάποιος επιχειρεί να καταλάβει την εξουσία, καταργώντας τους δημοκρατικά εκλεγμένους και την δημοκρατία.

Υφίσταται, όπως υπαλλακτικά αναφέρεται στον νόμο και όταν κάποιος προβαίνει σε ενέργειες, σφετεριζόμενος την ιδιότητά του ως οργάνου του Κράτους, επειδή διορίστηκε δηλαδή ως υπουργός, όπως ο κ. Κοτζιάς και με τις ενέργειές του καταλύει, ή αλλοιώνει, ή καθιστά ανενεργό, πρόσκαιρα ή διαρκώς το δημοκρατικό πολίτευμα, που στηρίζει την λαϊκή κυριαρχία, ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος.

Αλλοιώνει ο κ. Κοτζιάς το δημοκρατικό πολίτευμα και καθιστά διαρκώς, τουλάχιστον όμως πρόσκαιρα, ανενεργό το δημοκρατικό πολίτευμα, και τον θεσμό του δημοψηφίσματος, ενεργώντας κατά τρόπο απολύτως προφανή, οφθαλμοφανή, και μη επιδεχόμενο καμιάς αμφισβήτησης, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΚΑΝ ΝΑ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΕΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΝΑΤΙΘΕΤΗ ΣΕ ΟΣΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΠΡΑΤΤΕΙ.

Εν κατακλείδι,

Σύμφωνα με το άρθρο 26 του Συντάγματος 1«η νομοθετική εξουσία ασκείται από την βουλή» 2 «η εκετελεστική εξουσία ασκείται από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση» και 3. «Η δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια. Οι αποφάσεις τους εκδίδονται στο όνομα του Ελληνικού Λαού»!

Σύμφωνα με το άρθρο 87 του Συντάγματος 1«Η δικαιοσύνη απονέμεται από δικαστήρια συγκροτούμενα από τακτικούς δικαστές, που απολαμβάνουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία» και 2. «Οι δικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους υπόκεινται μόνο στο Σύνταγμα και στους νόμους και σε καμία περίπτωση δεν υποχρεούνται να συμμορφώνονται με διατάξεις που έχουν τεθεί κατά κατάλυση του Συντάγματος».

Γιατί η δικαιοσύνη δεν απονέμεται πραγματικά, ούτε οι δικαστές ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΤΡΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ Ή ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΕΣ, ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ.

Γιατί αντιλαμβάνεστε ότι όταν το πρόσωπο του ελέγχοντος και του ελεγχόμενου συμπίπτουν όπως συμβαίνει με το άρθρο 86, το αποτέλεσμα φτάνει στην παρούσα πραγματική κατάσταση που απειλείται με διαμελισμό η Ελλάδα.

Οφείλετε, ΕΧΕΤΕ ΙΕΡΟ ΚΑΘΗΚΟΝ, να πράξετε τα νόμιμα. Αυτά που επιβάλλει το Σύνταγμά μας. Να καταστήσετε ανενεργή ως αντισυνταγματική, αντίθετη προς μη αναθεωρούμενες διατάξεις κατά το άρθρο 110 Σ την διάταξη του άρθρου 86 Σ.

Γιατί η ανεξαρτησία του δικαστή , του άρθρου 87, κατά την άσκηση των καθηκόντων του, δεν σημαίνει μόνο ¨δεν δέχομαι παρεμβάσεις, δωροδοκίες, πιέσεις, εκβιασμούς», κατά την εξέταση των υποθέσεων που μου ανέθεσε ο προϊστάμενός μου, ή που μου ανατέθηκαν κατά την λειτουργία των κανονισμών των δικαστηρίων!

Ανεξαρτησία του δικαστή σημαίνει κάνω όσα ΜΟΥ επιτάσσει το Σύνταγμά ΜΟΥ! ΔΗΛΑΔΉ ΚΑΝΩ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ. Επειδή μου το ανέθεσε το ίδιο το Σύνταγμά μου. ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΥΕΤΑΙ, ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΝΤΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ όπως ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΜΕΝΑ, ΑΥΤΕΝΕΡΓΩ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, ΔΙΩΚΩ ΠΟΙΝΙΚΑ, ΟΣΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ. Αυτό σημαίνει, το «Κατά την άσκηση των καθηκόντων οι δικαστές υπόκεινται μόνον στο Σύνταγμα και τους νόμους ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΘΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ”.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι όχι μόνον η δικαιοσύνη, ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΜΟΝΟΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ, (επαναλαμβάνουμε όχι ασκόπως), οφείλει να παρέμβει και να εμποδίσει τις ήδη τελεσθείσες προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας, να αχθούν σε απόπειρα και τελικά να ολοκληρωθούν στην τελική μορφή του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας, που θα συνιστά συγχρόνως και την τέλεση του αδικήματος της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή εδαφικής ακεραιότητας, αλλά και οι Έλληνες πολίτες, οφείλουν να παρέμβουν.

Το Σύνταγμά μας, είναι απόλυτο στο ζήτημα αυτό. Άρθρο 120 παράγραφος 2 «Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ (μόνον τους Νόμους που συμφωνούν με αυτό!) ΚΑΙ Η ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων» (και των εισαγγελέων αφού οι υπουργοί και οι βουλευτές δεν το πράττουν, και των δικαστών, και των απλών πολιτών!)

120 παρ 3. «Ο σφετερισμός ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ (δηλαδή ακόμα και με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως κρατικού οργάνου, όπως συμβαίνει στην παρούσα περίπτωση από τον εγκαλούμενο υπουργό), ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ και των εξουσιών που απορρέουν από αυτήν διώκεται μόλις αποκατασταθεί η ΝΟΜΙΜΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, οπότε και αρχίζει η παραγραφή του εγκλήματος». Και η κεφαλαιώδους σημασίας διάταξη

120 παρ. 4 «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία.»

Ως ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, που αντιλαμβανόμαστε απολύτως την κατάλυση του Συντάγματός μας, και την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ (καταστροφική για την Πατρίδα μας) ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, απολύτως καταστροφική για την Ιστορία, το μέλλον και την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας, απευθυνόμαστε στους εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς της χώρας για να προβείτε στα νόμιμα και να μην επιτρέψετε να ολοκληρωθεί το ήδη προπαρασκευασθέν ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ (που είναι το μοναδικό αδίκημα που τιμωρείται ακόμα και σε μορφή προπαρασκευαστικών πράξεων ώστε να προληφθεί αποφευχθεί η πλήρωση της αντικειμενικής και υποκειμενικής υπόστασης της απόπειρας ή της ολοκλήρωσης τέλεσης του αδικήματος, σε αυτό το πρώιμο στάδιο, ΠΚ 135) και άμεσης συνέργειας σε επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας (που δεν τιμωρείται κατά τις προπαρασκευαστικές αυτού πράξεις).

Το πολίτευμά μας ως Δημοκρατία, όπως το Σύνταγμά μας το ορίζει, οφείλει να παραμείνει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Και η δικαιοσύνη ακοίμητος φρουρός της. Όπως ακοίμητοι φρουροί της είναι και όλοι ανεξαιρέτως οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 Συντάγματος, ως αποδεικνύουμε, ήδη επαγρυπνούντες, με την παρούσα μήνυσή μας. Προστατέψτε την Πατρίδα μας.

ΣΕΡΡΕΣ 29/5/2018

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

PAGE 27

https://www.protothema.gr/greece/article/792301/minusi-kata-kotzia-gia-eshati-prodosia-katethesan-foreis-makedonon/

 

προηγήθηκε εξώδικο που μπορείτε να δείτε εδω

10 comments on “Μήνυση κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για «Εσχάτη Προδοσία» από φορείς Μακεδόνων

 1. Περί των “διαπραγματεύσεων” επί του Σκοπιανού ζητήματος και αιχμαλωσίας 2 στρατιωτικών

  G-M-R, 6/6/2018

  ” Τα γεννημένα δειλά ανθρωπάκια. Γεννηθήκανε για να κρύβονται………”

  “.. τώρα καταλαβαίνουμε γιατί τους έχουν μέσα… μία φράση τα αποκάλυψε όλα,….”

  “… γιατί στο πρόσωπο κάθε Ελληνα επιτετραμμένου βλέπουνε ένα ψεύτη, έναν άνθρωπο που δεν έχει λόγο, βλέπουν έναν άτιμο…”

  Ακούστε εδώ από το 12 λεπτό και ύστερα και θα καταλάβετε, πιθανόν να εξοργιστείτε. Μία σημείωση που θα μπορούσε επιπλέον αν γίνει είναι ότι η ιστοσελίδα δεν μπόρεσε, αν και έψαξε, να διακρίνει την πληροφορία και από άλλο ΜΜΕ. Μετά κάνετε υπομονή και ακούστε μέχρι το 26 λεπτό, αλλά και την συνέχεια. Εκτιμούμε ότι αξίζει όλο. Κατόπιν αυτών δυσκολευόμαστε να σχολιάσουμε περαιτέρω. Αυτό το σύστημα υπηρετούμε με τις πράξεις μας, για αυτό ας μην απορεί κανείς γιατί έχουμε ακόμα ΚΑΤΟΧΗ. Γιατί δεν είναι κατοχή, είναι ΕΘΕΛΟ-ΚΑΤΟΧΗ.

  http://greek-market-research.com/article/περί-των-διαπραγματεύσεων-επί-του/

  • Τι διαπραγματευόταν επί ένα χρόνο ο Κοτζιάς;

   Ό,τι ζητούσαν οι Σκοπιανοί το πήραν. Ούτε καν το erga omnes δεν ισχύει. Όπως είπε ο Τσίπρας έχουν δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται οι Σκοπιανοί

   Γράφει ο Μακεδών

   Δηλαδή, αν δεν διαπραγματευόταν ο Ν. Κοτζιάς, τι θα συνέβαινε; Θα έπαιρναν την Θεσσαλονίκη και ο Ν. Κοτζιάς την έσωσε; Γι’ αυτό είναι ικανοποιημένος; [Δεν μιλώ για τον πρωθυπουργό, επειδή τα αντιλαμβάνεται ανάποδα. Ήταν ικανοποιημένος και με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2015].

   Ό,τι ζητούσαν οι Σκοπιανοί το πήραν. Ούτε καν το erga omnes δεν ισχύει. Το είπε ο πρωθυπουργός ότι έχουν δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται οι Σκοπιανοί. Αμφιβάλλω αν ήταν ποτέ πιο εξαρτημένη από ξένα κέντρα η πολιτική ζωή της χώρας. Φανερά, πλέον κα χωρίς ενδοιασμούς. Και με χαμόγελα ικανοποίησης επειδή επέτυχαν στο έργο που τους ανέθεσαν.

   Το είπε ο Ν. Κοτζιάς; «Εμείς, οι ΥΠΕΞ, ολοκληρώσαμε το έργο που μας ανέθεσαν. Τώρα αναλαμβάνουν οι πρωθυπουργοί». Άφησε αδιευκρίνιστο, ποιοι τους ανέθεσαν το έργο. Δεν το είπε, προφανώς επειδή γνωρίζει πως ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει. Γιατί να λέγει τα αυτονόητα;

   Μου είναι αδιανόητο να πιστεύσω ότι η κυβέρνηση πράγματι θεωρεί ότι πέτυχε συμφέρουσα για την Ελλάδα συμφωνία. Δεν έχουν και τόσο μεγάλη δυσκολία αντίληψης. Απλώς, δεν τους ενδιαφέρει ούτε η αντίδραση του λαού, ούτε οι γνώμες συνετών πολιτικών, ότι χειροτερεύουν τα πράγματα με όσα θα υπογράψουν. Τα φτηνά επιχειρήματα προς δικαιολογία της παραχώρησης του ονόματος Μακεδόνες σε Σλάβους και Αλβανούς, ίσως πείθουν μόνον την κα. Αυλωνίτου ή τον κο. Καρανίκα. Και οι ξένοι άλλωστε το έχουν αντιληφθεί

   Ο Φλόριαν Μπίμπερ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Γκρατς και συντονιστής της Ευρωπαϊκής Συμβουλευτικής Ομάδας για τα Βαλκάνια, περιχαρής για την πλήρη υποχώρηση της Ελλάδας, γράφει μεταξύ άλλων: «Η συμφωνία καθιστά σαφές ότι θα υπάρχουν δύο μακεδονικές ταυτότητες, μία από αυτές θα είναι ελληνική και θα αναφέρεται στη βόρεια Ελλάδα και η άλλη μακεδονική και οι δύο αυτές θα μπορέσουν να συνυπάρχουν.

   Η συμφωνία βασίζεται σε αυτήν την αρχή της δυαδικότητας, ενώ προβλέπει την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και εθνικότητας και αλλάζει μόνο το όνομα του κράτους. Όσον αφορά το νέο όνομα του κράτους δεν απηχεί τόσο γεωγραφικά σε αυτό γιατί με μεγαλύτερη ακρίβεια θα έπρεπε να λέγεται Βορειοδυτική Μακεδονία», δήλωσε στη συνέντευξή του.

   Δυο Μακεδονίες λοιπόν, πέτυχαν Α. Τσίπρας και Ν. Κοτζιάς. Με τη διαφορά εις βάρος μας, αφού οι βόρειοι Μακεδόνες έχουν κράτος Μακεδονία, ενώ εμείς Περιφέρεια. Πρόκειται περί αυτού που γίνεται λόγος συνεχώς. Ότι το «όλον», το Κράτος δηλαδή, υπερέχει του «μέρους», της Περιφέρειας. Αυτό πέτυχε το δίδυμο της αποτυχίας. [Καλό θα ήταν να πληροφορηθώ πότε απέκτησε γνώσεις άσκησης εξωτερικής πολιτικής, και πότε ασχολήθηκε επισταμένως με το Σκοπιανό, ο Ν. Κοτζιάς].

   Η άγνοια περί την πολιτική από τον πρωθυπουργό, έδωσε και άλλο πλεονέκτημα στους Σκοπιανούς. Μίλησε για αυτοπροσδιορισμό των πολιτών του νέου κράτους, στο οποίο με την υπογραφή παραχωρεί το ελληνικό όνομα. Και ερωτάται: Εάν ο Α. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού ισχύει γενικώς, γιατί δεν αναγνώρισαν το σημερινό συνταγματικό όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»;

   Γιατί άραγε ζήτησαν πιεστικά να μετονομασθεί η γειτονική χώρα σε Βόρεια Μακεδονία; Μήπως άραγε ετοιμάζεται ο πρωθυπουργός να υποστηρίξει και το αίτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, να αυτοπροσδιοριστεί σαν τουρκική;

   Δείτε τώρα, πώς γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τον ελληνικό λαό. Μετά την αντιπαράθεση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ με τον πρόεδρο της χώρας, Γκεόργκι Ιβάνοφ, η κυβέρνηση Ζάεφ, με ανακοίνωσή της, αναφέρει «πως για το μέλλον της χώρας δεν αποφασίζει ο Ιβάνοφ, αλλά οι πολίτες» και ζητά την απομόνωση του Προέδρου από την πολιτική σκηνή της χώρας .

   Οι Σλάβοι δηλαδή, έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας τους, ενώ οι Έλληνες έχουμε την υποχρέωση να πορευθούμε σύμφωνα με τις αποφάσεις των εθνομηδενιστών, κατά τον Μίκη Θεοδωράκη. Και ας λένε οι δημοσκοπήσεις ότι το 70% του ελληνικού λαού δεν θέλει ενδοτική συμφωνία.

   http://www.voria.gr/article/ti-diapragmatevontan-epi-ena-chrono

 2. Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ: Συνεργάτης του Καθεστώτος Χόνεκερ

  Το ατράνταχτο τεκμήριο της συνεργασίας του Κοτζιά με το καθεστώς Χόνεκερ υπό την καθοδήγηση του Manfred Buhr (του «Ελαφοπόδαρου» της ΣΤΑΖΙ)

  Των ΜΑΡΙΑΣ και ΜΑΝΩΛΗ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

  (Το κείμενο που ακολουθεί είναι απόσπασμα από την Αγωγή Κακοδικίας της Athens Review of Books κατά ηγεσίας Αρείου Πάγου)

  (3) Τέλος, ο Ν. Κοτζιάς συμμετείχε στη συγγραφική ομάδα του χαφιέδικου βιβλίου με τίτλο Der autonome Intellekt (Ο Αυτόνομος [sic] Νους), που γράφτηκε υπό την καθοδήγηση του διαβόητου Μάνφρεντ Μπουρ (Manfred Buhr), επικεφαλής του Ιδεολογικού Αγώνα του καθεστώτος Χόνεκερ (και πράκτορα της Στάζι με το ψευδώνυμο «Ελαφοπόδαρος»). Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε το 1976 από τον κρατικό-κομματικό εκδοτικό οίκο Akademie Verlag. Επρόκειτο για ένα βιβλίο που γράφτηκε για λογαριασμό του καθεστώτος Χόνεκερ, εκδόθηκε από το καθεστώς Χόνεκερ, υπηρετούσε την προπαγάνδα του ολοκληρωτικού καθεστώτος Χόνεκερ. Μάλιστα, επειδή στην Ελλάδα δεν έχουμε την αίσθηση τι σημαίνει έντυπη έκδοση ολοκληρωτικού καθεστώτος, σημειώνουμε ότι στο βιβλίο αναγράφεται ο αριθμός παραγγελίας και ο αριθμός άδειας έκδοσης. Αυτό δεν συνέβαινε ούτε επί χούντας στην Ελλάδα. Αυτό λοιπόν το βιβλίο σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις δεν αποτελεί τεκμήριο ούτε απλού θαυμασμού προς το εν λόγω απαισίας μνήμης καθεστώς! Εξάλλου υπάρχουν και φωτογραφίες που δείχνουν τον Κοτζιά ανάμεσα σε στελέχη του καθεστώτος Χόνεκερ.

  (4) Το εν λόγω βιβλίο Der autonome Intellekt, όπως γράφει στον πρόλογό του ο Μάνφρεντ Μπουρ, συμβάλλει στη στερέωση της «δικτατορίας του προλεταριάτου υπό την ηγεσία του μαρξιστικού λενινιστικού κόμματος» και ουσιαστικά είναι ένα παραπεμπτικό έγγραφο της Ιδεολογικής Αστυνομίας του σταλινικού καθεστώτος της Ανατολικής Γερμανίας προς την Ιδεολογική Εισαγγελία του για την άσκηση διώξεως κατά του στοχαστή Alfred Sohn-Rethel για αποκλίσεις από τα θέσφατα της κυρίαρχης πολιτικής θεολογίας. Και ο Κοτζιάς συνυπογράφει αυτή τη «μήνυση». Το όνομα του Κοτζιά είναι το δεύτερο στο εξώφυλλο. Σημειώνουμε ότι σ’ αυτό το βιβλίο ο Κοτζιάς δεν έγραψε ένα ξεχωριστό κεφάλαιο, αλλά συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του, ώστε φέρει «εις ολόκληρον» την ευθύνη όπως και καθένας από τους άλλους συνεργάτες του διαβόητου «Ελαφοπόδαρου». Όλα αυτά τα καταθέσαμε αναλυτικά στο Εφετείο, αλλά η απόφαση του εν λόγω δικαστηρίου περιείχε δύο φορές την απόφανση ότι ο Κοτζιάς δεν υπήρξε ούτε καν θαυμαστής του συγκεκριμένου καθεστώτος (!), πράγμα που θεμελιώνει τον δόλο των δικαστών: δεν πρόκειται δηλαδή καν περί βαριάς αμέλειας ή έστω κουφότητας. Και από τη θέση αυτή επαναλαμβάνουμε το πασίδηλο ότι ο Κοτζιάς υπήρξε γκαουλάιτερ προπαγάνδας δύο τουλάχιστον σταλινικών δικτατοριών. Είναι το μοναδικό στέλεχος του ΚΚΕ που ‒με ποιες διαδικασίες στρατολόγησης ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί‒ έγραψε υπό την καθοδήγηση του «Ελαφοπόδαρου», μαζί με άλλα τέσσερα ενεργούμενα, βιβλίο ακραίας προπαγάνδας για εσωτερική κατανάλωση του ολοκληρωτικού καθεστώτος Χόνεκερ, και συμμετείχε στην επιχείρηση με στόχο την εξόντωση του «αιρετικού» γερμανοεβραίου κομμουνιστή Άλφρεντ Ζον-Ρέτελ.

  (5) Επειδή αυτό το βιβλίο, όπως και το Η Πολωνία κι εμείς, δεν είναι απλώς ένα από τα πολλά αποδεικτικά στοιχεία που δεν έλαβαν υπόψη τους οι δικαστές, αλλά είναι ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ, παραθέτουμε εδώ μια περίληψή του και περισσότερα στα σχετ. … [τεύχη 60 και 65 της ARB] μαζί με ένα φωτοαντίτυπό του.

  ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

  ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΧΟΝΕΚΕΡ

  Η συμμετοχή του Ν. Κοτζιά, υπό τον Μάνφρεντ Μπουρ, στην επιχείρηση εναντίον του γερμανού μαρξιστή Άλφρεντ Ζον-Ρέτελ

  Το κείμενο Der autonome Intellekt (Ο Αυτόνομος [sic] Νους) είναι ένα παραπεμπτικό έγγραφο της Ιδεολογικής Αστυνομίας του σταλινικού καθεστώτος της Ανατολικής Γερμανίας προς την Ιδεολογική Εισαγγελία του για την άσκηση διώξεως κατά ενός στοχαστή, του Alfred Sohn-Rethel (Άλφρεντ Ζον-Ρέτελ), που αποκλίνει από τα θέσφατα της κυρίαρχης πολιτικής θεολογίας.

  Ο παραπεμπόμενος δεν είναι ένας φιλελεύθερος ή δεξιός στοχαστής. Είναι ένας ακραιφνής μαρξιστής ριζοσπαστικών αντιλήψεων, ο οποίος καταγγέλλει μάλιστα τον μαρξιστικό αναθεωρητισμό (ρεβιζιονισμό). Επειδή όμως δεν δίνει όρκο υποταγής στην σταλινική εξουσία ανακηρύσσεται εχθρός της, και μάλιστα πιο επικίνδυνος από τους μη μαρξιστές.

  i. Στην σύντομη εισαγωγή του ο επικεφαλής του Ιδεολογικού Αγώνα του καθεστώτος Manfred Buhr (Μάνφρεντ Μπουρ) δηλώνει ότι κάθε απόκλιση από την γραμμή του Μαρξισμού-Λενινισμού όπως την εκφράζει το κυβερνών ΚΚ είναι προσχώρηση στον ιμπεριαλισμό. Σκοπός της σειράς που διευθύνει είναι η στερέωση της «δικτατορίας του προλεταριάτου υπό την ηγεσία του μαρξιστικού λενινιστικού κόμματος» (Der Kampf der Arbeiterklasse unter Fuehrung ihrer marxistisch-leninistischen Partei ….verlangt, zur Errichtung …der Diktatur des Proletariats …die ideologische und theoretische Entmachtung der Bourgeoisie).

  Ποιος είναι ο Μάνφρεντ Μπουρ φαίνεται από το επίσημο βιογραφικό του, από τον Ομοσπονδιακό Οργανισμό για τη Μελέτη της Δικτατορίας του SED (του ΚΚ της Ανατολικής Γερμανίας), το οποίο παραθέτουμε. Ήταν «Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου για Θεμελιώδη Ζητήματα του Ιδεολογικού Αγώνα μεταξύ Σοσιαλισμού και Ιμπεριαλισμού, μεταξύ άλλων υπεύθυνος για τις σχέσεις συνεργασίας και την ταξιδιωτική δραστηριότητα (επιλογή των «Στελεχών Ταξιδιών») φιλοσόφων της ΛΔΓ στον Δυτικό Κόσμο», και από «το 1965 καταχωρημένος στο Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας (MfS) [Ministerium für Staatssicherheit – StaSi] ως μυστικός συνεργάτης με το ψευδώνυμο ‚Rehbein’ [Ρεμπάιν = “Ελαφοπόδαρος”]».

  ii. Στο σώμα του κειμένου επαναλαμβάνεται αυτή η καθοδηγητική αρχή. Ακόμα και η καταδίκη του «ρεβιζιονισμού» από μαρξιστική ή «υπεραριστερή» σκοπιά είναι ιμπεριαλιστική, όταν δεν ταυτίζεται με τις προδιαγραφές που θέτει το κυβερνών ΚΚ.

  iii. Εισάγεται για την περίπτωση αυτή ένας νέος ευφάνταστος όρος: «αντιρεβιζιονιστικός ρεβιζιονισμός» (Κεφάλαιο 1 με τίτλο: “Antirevisionistischer Revisionismus”). Όσο περισσότερο τονίζει τον μαρξισμό του ο αντιρεβιζιονιστής που διαφωνεί με το ΚΚ, τόσο περισσότερο αποδεικνύει την συμπόρευσή του με τον ιμπεριαλισμό.

  iv. Όλες οι ιδεολογίες της δυτικής κοινωνίας, όσο διαφορετικές κι αν είναι αναμεταξύ τους, όσο δημοκρατικές ή και μαρξιστικές ιδέες κι αν ενσωματώνουν, δεν είναι τίποτε άλλο από νομιμοποίηση του ιμπεριαλισμού.

  v. Η ιμπεριαλιστική δυτική κοινωνία δίνοντας ελευθερία στον μαρξιστικό «αντιρεβιζιονιστικό ρεβιζιονισμό» να εκφραστεί δείχνει ότι τον έχει εξαγοράσει και ιδιοποιηθεί σαν όπλο εναντίον του «υπαρκτού σοσιαλισμού».

  vi. Ο Sohn-Rethel παράγει τις βασικές κατηγορίες της λογικής σκέψης από τις διαδικασίες της εμπορευματικής οικονομίας. Όμως αυτό, λέει η «μήνυση» του Μπουρ και των εκλεκτών συνεργατών του (Κοτζιά κ.ά. που τη συνέγραψαν), το είχαν ήδη κάνει ο Μαρξ, ο Ένγκελς και ο Λένιν, και όποιος θέλει να ανακινήσει αυτήν την προβληματική αμφισβητεί την μαρξιστική-λενινιστική θεωρία. Στα θέματα αυτά το μόνο που χρειαζόμαστε είναι απλώς να επαναλαμβάνουμε τα λόγια των «κλασικών του μαρξισμού-λενινισμού». Ο Sohn-Rethel, λένε οι μηνυτές, δεν αναφέρεται ούτε μία φορά στην «θεωρία της αντανάκλασης του Λένιν». Η Ιδεολογική Αστυνομία διεκδικεί για τον εαυτό της το δικαίωμα να υπαγορεύει σε ένα συγγραφέα ποιες και πόσες παραπομπές θα κάνει στο κείμενό του.

  vii. Ο Sohn-Rethel, συνεχίζουν οι κατήγοροι, αισθάνεται «φρίκη» μπροστά στο επίτευγμα της επιστημονικής σκέψης στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού. Η συμπεριφορά του δείχνει «αβυσσαλέα περιφρόνηση» απέναντι στους κλασικούς του μαρξισμού-λενινισμού.

  viii. Ακολουθεί ένας καταιγισμός καταγγελτικών χαρακτηρισμών για τον κατηγορούμενο: εισάγει μιαν «ιδεαλιστική επανερμηνεία» (Idealisierung) του μαρξισμού-λενινισμού. Έχει μια μηχανιστική αντίληψη της ιστορίας, επειδή έχει εγκαταλείψει το «ενεργητικό υποκείμενο» της Ιστορίας που είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα. Ζητάει να αποκαταστήσει την «αφηρημένη ιδεαλιστική θεωρία της γνώσης». Αυτό το τελευταίο αποτελεί αναίσχυντη διαστροφή της σκέψης του Sohn-Rethel, ο οποίος κάνει ακριβώς το αντίθετο: παράγει την γνώση από τις οικονομικές διαδικασίες της παραγωγής και ανταλλαγής.

  ix. Ο Sohn-Rethel, σύμφωνα πάντα με την ιδεολογική αστυνομία του καθεστώτος, είναι ένας «υπεραριστερός μαξιμαλιστής», εχθρός του μαρξισμού (ultralinker, maximalistischer Gegner) και των εργατικών καθεστώτων της Ανατολικής Ευρώπης: συνεχίζεται η εφεύρεση ευφάνταστων όρων για το κατηγορητήριο από τους διώκτες ‒ ο κατηγορούμενος δεν πρέπει επ’ ουδενί να ξεφύγει την πυρά. Ευτυχώς που δεν ζούσε στην «Λ.Δ.» της Γερμανίας, αλλιώς θα είχε χαθεί κάθε ίχνος του.

  x. Το βασικό του πολιτικό αμάρτημα είναι ότι θέλει να θεμελιώσει θεωρητικά καινούργια επαναστατικά κινήματα που δεν αποδέχονται όμως την επίσημη μαρξιστική-λενινιστική γραμμή των κομμάτων που κυβερνούν στις «χώρες του σοσιαλισμού».

  xi. Κατακεραυνώνεται στην συνέχεια επειδή καταδικάζει τον επίσημο μαρξισμό των σταλινικών καθεστώτων ως νομιμοποιητικό προπέτασμα μιας καταπιεστικής εξουσίας. Είναι συκοφάντης των σοσιαλιστικών χωρών και «της επιστήμης τους».

  xii. Ο Sohn-Rethel είναι αδαής για την πραγματικότητα του «υπαρκτού σοσιαλισμού» και δεν θέλει να ξέρει ότι εκεί κυβερνάει η εργατική τάξη. Αυτό το εργατικό καθεστώς επιθυμεί να υπονομεύσει και να ανατρέψει, προφασιζόμενος τον ψευτομαρξιστικό αντιρεβιζιονισμό του.

  Το βιβλίο είναι ένα κατάπτυστο ψευτοφιλοσοφικό κατασκεύασμα, δια του οποίου εκφράζεται όλο το μίσος κατά της πνευματικής ελευθερίας που είναι το κατεξοχήν γνώρισμα του σταλινισμού και των επιγόνων του. Το ότι επιγράφεται Ο Αυτόνομος Νους / Η Αυτόνομη Διάνοια μόνο σαν προσβολή κατά κάθε έντιμου και σκεπτόμενου ανθρώπου μπορεί να χαρακτηριστεί.

  xiii. Το βιβλίο στην τελευταία σελίδα του γράφει:

  Εκδόθηκε στον εκδοτικό οίκο Akademie, 108 Βερολίνο, Οδός Λειψίας 3-4
  © Akademie-Verlag, Berlin 1976
  Αριθμός άδειας: 202 ∙ 100/30/76
  Συνολική παραγωγή: Τυπογραφείο «Μαξίμ Γκόρκυ», 74 Άλτενμπουργκ
  Διαμόρφωση εξωφύλλου: Βίλλι Μπέλερτ
  Αριθμός παραγγελίας: 7530025 (2149/66) · LSV 0165
  Τυπωμένο στην ΛΔΓ [Λαϊκή Δημοκρατία Γερμανίας]
  Τιμή: 7 Μ [ανατολικογερμανικά μάρκα]

  Το χαφιέδικο αυτό βιβλίο αποδεικνύει ότι ο Κοτζιάς υπήρξε συνεργάτης του καθεστώτος Χόνεκερ. Σύμφωνα όμως με την παράνομη απόφαση του Εφετείου Αθηνών που επικύρωσε ο Άρειος Πάγος, (και) αυτό το βιβλίο δεν αποτελεί απόδειξη ούτε καν ότι υπήρξε απλός θαυμαστής του καθεστώτος Χόνεκερ…

  ***

  Οι εν λόγω δικαστές θα δικαστούν από το Ειδικό Δικαστήριο κακοδικίας στις 9 Οκτωβρίου (Αίθουσα Συμβουλίου της Επικρατείας, 6 μ.μ.). Και θα κληθούν να εξηγήσουν, ανάμεσα σε άλλα, γιατί το χαφιέδικο αυτό βιβλίο που είχαν στα χέρια τους δεν αποτελεί απόδειξη για τίποτε: σύμφωνα με τις άξιες εμπτυσμού αποφάσεις τους, ο Κοτζιάς δεν υπήρξε ούτε απλός θαυμαστής του καθεστώτος Χόνεκερ!

  Οι δικαστές που θα λογοδοτήσουν είναι οι:

  1. Βασίλειος Πέππας, Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.
  2. Πηνελόπη Ζωντανού, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου
  (η Εισηγήτρια που καταψήφισε τον εαυτό της).
  3. Γεώργιος Λέκκας, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου.
  4. Αγγελική Τζαβάρα, Αρεοπαγίτης.
  5. Θωμάς Γκατζογιάννη, Αρεοπαγίτης.
  6. Ερωτόκριτος Ερωτοκρίτου, Αρεοπαγίτης.
  7. Κυριάκος Φώσκολος, Πρόεδρος Εφετών.
  8. Στυλιανή Μπλέτα, Εφέτης.

  http://athensreviewofbooks.com/?p=3438

 3. Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ

  ΣΧΟΛΙΟ JFG: Τη “Συμφωνία των Πρεσπών” δεν την υπέγραψαν Ελλάδα και ΠΓΔΜ (FYROM), αλλά δυο άτομα που συμπεριφέρθηκαν ως ιδιοκτήτες των δυο χωρών. Όταν λέμε διακρατική συμφωνία Ελλάδας – FYROM, ή οποία μάλιστα εμπεριέχει συνταγματική αλλαγή, παραχώρηση κρατικών, ιστορικών και λοιπών δικαιωμάτων, εννοούμε συμφωνία που υπογράφουν οι Αρχηγοί των δυο κρατών (Πρόεδροι Δημοκρατίας) με την έγκριση των κοινοβουλίων, δηλαδή συμφωνία των δυο κυρίαρχων λαών διά των αντιπροσώπων και των αρχηγών τους.Όσο για τα μέλη της κυβέρνησης, δηλαδή της εκτελεστικής εξουσίας, αυτοί μπορούν μόνο να εκτελέσουν νόμους και τίποτα άλλο.

  Σύνταγμα της Ελλάδας άρθρο 36 : 1 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τήρηση οπωσδήποτε των ορισμών του άρθρου 35 παράγραφος 1, εκπροσωπεί διεθνώς το Κράτος, κηρύσσει πόλεμο, συνομολογεί συνθήκες ειρήνης, συμμαχίας, οικονομικής συνεργασίας και συμμετοχής σε διεθνείς οργανισμούς ή ενώσεις και τις ανακοινώνει στη Βουλή, με τις αναγκαίες διασαφήσεις, όταν το συμφέρον και η ασφάλεια του Κράτους το επιτρέπουν. 2. Οι συνθήκες για εμπόριο, φορολογία, οικονομική συνεργασία και συμμετοχή σε διεθνείς οργανισμούς ή ενώσεις, και όσες άλλες περιέχουν παραχωρήσεις για τις οποίες, σύμφωνα με άλλες διατάξεις του Συντάγματος, τίποτε δεν μπορεί να οριστεί χωρίς νόμο, ή οι οποίες επιβαρύνουν ατομικά τους Έλληνες, δεν ισχύουν χωρίς τυπικό νόμο που τις κυρώνει. 3. Μυστικά άρθρα συνθήκης δεν μπορούν ποτέ να ανατρέψουν τα φανερά. 4. Η κύρωση διεθνών συνθηκών δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο νομοθετικής εξουσιοδότησης κατά το άρθρο 43 παράγραφοι 2 και 4.

  Στη περίπτωσή μας, σε ότι αφορά τους Προέδρους των δυο Δημοκρατιών, ο ένας δεν φαίνεται ενοχλημένος που κάποιοι άλλοι ασκούν τα καθήκοντά του, ενώ ο άλλος, απειλεί με φυλάκιση όσους επικυρώσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, λόγω έλλειψης της σχετικής λαϊκής εντολής

  Σκοπιανό: Τα 19 μαύρα σημεία της συμφωνίας των Πρεσπών

  Απάντηση σημείο προς σημείο στους ισχυρισμούς Κοτζιά για το Σκοπιανό- Τα λάθη στη διαπραγμάτευση, τα έωλα επιχειρήματα του υπουργού Εξωτερικών και η κυβερνητική προπαγάνδα

  Με μια βαρυσήμαντη ομιλία του στη Βουλή (στις 16 Ιουνίου), ο υπουργός Εξωτερικών ανέπτυξε με μαχητικό τρόπο όλη του την επιχειρηματολογία για να δικαιώσει τη συμφωνία που την επομένη θα υπέγραφε με τον Σλαβομακεδόνα ομόλογό του. Επειδή στην πολιτική σκηνή η αντίκρουση επιχειρημάτων έχει κατά κανόνα υποκατασταθεί από αφορισμούς και ατάκες, σε αυτό το άρθρο θα σχολιάσουμε ένα προς ένα τα επιχειρήματα του Νίκου Κοτζιά.

  1 Η συμφωνία ήταν αναγκαία για να αποτραπεί η μετάλλαξη του αλβανικού εθνικισμού σε ισλαμικό φονταμενταλισμό.
  Είναι αληθές ότι η ένταξη της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ και προοπτικά στην Ε.Ε. θα λειτουργήσει αποτρεπτικά όσον αφορά τον υπαρκτό αυτό κίνδυνο. Προφανώς, ο κίνδυνος ενδιαφέρει και την Ελλάδα, αλλά πρωτίστως τους Σλαβομακεδόνες, επειδή αφορά την ασφάλεια και την επιβίωση του κράτους τους. Ακριβώς γι’ αυτό θα έπρεπε να είναι διαπραγματευτικό πλεονέκτημα της ελληνικής πλευράς και όχι αντιστρόφως.

  2 Η συμφωνία κλείνει το μέτωπο με τα Σκόπια και μας επιτρέπει να αφιερωθούμε στον εξ ανατολών κίνδυνο.

  Προφανώς, η Ελλάδα έχει συμφέρον να μην έχει κανένα άλλο μέτωπο ανοιχτό. Μια κακή λύση, όμως, στο Μακεδονικό λειτουργεί αντιστρόφως. Ενισχύει την εντύπωση της Αγκυρας ότι, αφού η Αθήνα κάνει υποχωρήσεις σε απαιτήσεις των αδύναμων Σκοπίων, αν πιεστεί ασφυκτικά θα υποχωρήσει πολύ περισσότερο έναντι των απαιτήσεων της πολύ ισχυρότερης Τουρκίας. Οφείλουμε, ωστόσο, να αναγνωρίσουμε ότι, αν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – «Βόρειας Μακεδονίας» εξελιχθούν εποικοδομητικά, θα συρρικνωθούν τα περιθώρια της Τουρκίας να πουλάει προστασία στο γειτονικό κράτος και να το χρησιμοποιεί ως μοχλό διπλωματικής πίεσης. Και αυτό θα είναι αναμφιβόλως θετικό.

  3 Ο Κοτζιάς υπονόησε ότι οι επικριτές της συμφωνίας διαπνέονται από «εθνικό σοβινισμό», ότι νιώθουν υπέρτεροι και δεν σέβονται την ιστορία και τον πολιτισμό των γειτόνων.
  Φτηνό επιχείρημα, αντάξιο του άλλου δικού του, ότι οι αντιδράσεις προέρχονται από εθνικιστές και ακροδεξιούς. Το πρόβλημα δεν είναι αν οι Ελληνες σέβονται την Ιστορία και τον πολιτισμό των Σλαβομακεδόνων. Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί, παρότι μία από τις εθνότητες που κατοικούν στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, μονοπωλούν το όνομα και σφετερίζονται όλα όσα αυτό σημαίνει.

  4 Δεν είναι μικρό πράγμα ένα κράτος να αλλάζει το όνομά του.

  Προφανώς, δεν είναι μικρό πράγμα. Το όνομα «Μακεδονία», όμως, όχι μόνο δεν αντιστοιχούσε στην πραγματικότητα της περιοχής, αλλά και ενέγραφε -έστω και φαντασιακές- επεκτατικές υποθήκες σε βάρος της Ελλάδας και της Βουλγαρίας. Κατά συνέπεια, το «Βόρεια Μακεδονία» συνιστά προσαρμογή στην πραγματικότητα και όχι εθνική υποχώρηση των Σλαβομακεδόνων.

  5 Ο Κοτζιάς υπερηφανεύτηκε στη Βουλή, επειδή πρώτα θα ολοκληρώσουν οι γείτονες την αναθεώρηση του Συντάγματος και μετά θα επικυρώσει η ελληνική Βουλή τη συμφωνία.
  Δεν πρόκειται για ελληνική διπλωματική επιτυχία. Θα ήταν ανόητο εκ μέρους της ελληνικής πλευράς αν η Ελλάδα συμφωνούσε να ενταχθεί η «Βόρεια Μακεδονία» στο ΝΑΤΟ με την ψήφιση της συμφωνίας από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων. Θα υπήρχε ο κίνδυνος το δημοψήφισμα να είναι αρνητικό, η συμφωνία να ακυρωθεί, αλλά η ΠΓΔΜ να έχει ήδη ενταχθεί στη Συμμαχία.

  6 Δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς πάρε-δώσε.
  Είχε κρίσιμη σημασία η διαπραγμάτευση να είχε εκκινήσει από μία θέση αρχής, από την πραγματικότητα στην περιοχή, και κατ’ επέκταση αυτή να καθορίσει τις εκατέρωθεν θεμιτές κόκκινες γραμμές. Ο Κοτζιάς, όμως, δεν λειτούργησε έτσι, και γι’ αυτό έχασε ένα κρίσιμο διαπραγματευτικό πλεονέκτημα. Πολύ περισσότερο που η ίδια η σλαβομακεδονική ηγεσία είχε προσφέρει στην ελληνική διπλωματία το καταλυτικό επιχείρημα: και ο Ζάεφ και ο Ντιμιτρόφ έχουν ομολογήσει δημοσίως ότι είναι Μέρος και δεν μπορούν να μονοπωλούν το Ολον. Γι’ αυτό και αποδέχθηκαν το «Βόρεια Μακεδονία» ως όνομα του κράτους τους. Γιατί, λοιπόν, οι Τσίπρας και Κοτζιάς δέχθηκαν οι Σλαβομακεδόνες να μονοπωλούν το όρο «Μακεδόνες» και τον όρο «μακεδονική» για τη γλώσσα τους; Η απάντηση είναι ότι ο Κοτζιάς διαπραγματεύτηκε με λογική ανατολίτικου παζαριού: θα πάρω το «erga omnes» και θα δώσω τη «μακεδονική» ταυτότητα. Γι’ αυτό και εξαρχής υπέκυψε στην κόκκινη γραμμή του Ντιμιτρόφ να μείνει εκτός διαπραγμάτευσης η ταυτότητα, δηλαδή η Ελλάδα να αναγνωρίσει «μακεδονική» ταυτότητα. Προφανώς, σε μια διαπραγμάτευση υπάρχει πάρε-δώσε, αλλά όχι ανατολίτικο παζάρι που διασπά την ενότητα των όρων και των εννοιών.

  7 Η διαπραγμάτευση γίνεται για συμφωνία-πακέτο και όχι σημείο προς σημείο.
  Ο Κοτζιάς είναι που έσπασε τη διαπραγμάτευση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι οι πολίτες της «Βόρειας Μακεδονίας» θα ονομάζονται «Μακεδόνες» και όχι «Βορειομακεδόνες».

  8 Ο Κοτζιάς είπε ότι διαπραγματεύτηκε με βάση αυτά που βρήκε και για τα οποία ευθύνονται προηγούμενες κυβερνήσεις.
  Είναι ακριβές ότι είχε δημιουργηθεί ένα αρνητικό προηγούμενο σε πολιτικό επίπεδο και από το γεγονός ότι διεθνώς μιλούσαν για «Μακεδονία» και «Μακεδόνες» και από αυτά που είχαν διαπραγματευτεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Θεσμικά, όμως, δεν υπήρχε τετελεσμένο. Ως εκ τούτου, ο Κοτζιάς μπορούσε να διαπραγματευτεί από μηδενική βάση. Ολα τα άλλα που λέει είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

  9 Ο Ιβανόφ και το VMRO λένε ότι με τη συμφωνία ο Ζάεφ τα παρέδωσε όλα στην Ελλάδα.
  Πράγματι, αυτά λένε. Οι Σλαβομακεδόνες εθνικιστές δεν θέλουν να αλλάξουν τίποτα. Η Ελλάδα δεν μπορεί να τους υποχρεώσει, αλλά μπορεί να τους αφήσει εκτός ΝΑΤΟ και Ε.Ε., με ό,τι αυτό σημαίνει για την επιβίωση του κράτους τους. Και επειδή ακριβώς το τίμημα της άρνησής τους είναι πολύ βαρύ, είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα ερχόταν μια κυβέρνηση που θα έθετε το πραγματικό δίλημμα. Το γεγονός ότι στα Σκόπια υπάρχουν εθνικιστές που τα θέλουν όλα δικά τους δεν σημαίνει ότι η συμφωνία δεν δίνει στους Σλαβομακεδόνες περισσότερα από όσα δικαιούνται και όσα μπορούσαν, με βάση τον διπλωματικό συσχετισμό δυνάμεων, να πάρουν.

  10 Υπάρχουν δύο στρατόπεδα: αυτοί που θέλουν λύση και όσοι δεν θέλουν, οι οπαδοί της αδράνειας, οι φοβικοί που θεωρούν την Ελλάδα Ψωροκώσταινα.
  Ενας ακόμα φθηνός προπαγανδιστικός αφορισμός. Ουσιαστικά ο Κοτζιάς είπε ότι όσοι δεν συμφωνούν με τη δική του λύση είναι εναντίον της λύσης! Αποκρύπτει επιμελώς ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να διαπραγματευθεί μία καλύτερη λύση και εν πάση περιπτώσει να αφήσει τα Σκόπια στη διπλωματική μέγγενη μέχρι να αποδεχτούν αυτό που πραγματικά αντιπροσωπεύουν στην περιοχή.

  11 Οσα προβλέπει η συμφωνία είναι καλύτερα από όσα ίσχυαν μέχρι την υπογραφή της.
  Την ίδια λογική χρησιμοποίησε και ο Τσίπρας όταν δήλωσε ότι το «Μακεδόνας / πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» είναι προτιμότερο από το σκέτο «Μακεδόνας» που αναγραφόταν μέχρι τώρα στα διαβατήρια των γειτόνων μας. Η λογική αυτή εκκινεί από μια σύγκριση: τι ίσχυε πριν από τη συμφωνία και τι θα ισχύσει μετά την εφαρμογή της. Η σύγκριση αυτή, ωστόσο, είναι άκρως παραπλανητική, γιατί παρακάμπτει την κρίσιμη ειδοποιό διαφορά: αυτό που ίσχυε μέχρι τώρα δεν είχε τη σφραγίδα της Ελλάδας, ενώ αυτό που θα ισχύσει μετά την εφαρμογή της συμφωνίας θα την έχει. Οσοι, όπως ο πρωθυπουργός, θεωρούν ότι η σφραγίδα της Ελλάδας δεν έχει και μεγάλη σημασία, θα έπρεπε να αναρωτηθούν γιατί τότε έγιναν οι διαπραγματεύσεις και γιατί τα Σκόπια έκαναν τις όποιες υποχωρήσεις. Αν ακολουθήσουμε αυτή τη λογική, ακόμα κι αν είχαμε συμφωνήσει στο όνομα «Μακεδονία-Σκόπια» μόνο για διεθνή χρήση, και πάλι θα έπρεπε να είμαστε ευχαριστημένοι (!), επειδή είναι συγκριτικά καλύτερο από το σκέτο «Μακεδονία». Η πραγματικότητα, βέβαια, είναι διαφορετική από το ρητορικό αυτό τέχνασμα. Κανείς δεν υποτιμάει τη σημασία που έχει το γεγονός ότι 140 χώρες έχουν αναγνωρίσει το γειτονικό κράτος ως «Μακεδονία». Από την άλλη πλευρά, όμως, το κλειδί για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και προοπτικά στην Ε.Ε. το κρατάει η Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι η ελληνική πλευρά είχε το πλεονέκτημα στις διαπραγματεύσεις, αφού ήταν τα Σκόπια που επείγονταν να φτάσουν σε συμφωνία με την Αθήνα.

  12 Ο Κοτζιάς επικαλέστηκε το γεγονός ότι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αποδεχτεί στις διαπραγματεύσεις το «Μακεδονία-Σκόπια» και μάλιστα μόνο για διεθνή χρήση. Εσωτερικά θα ίσχυε το «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
  Τα όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών είναι ακριβή και αποδεικνύονται από τα σχετικά διπλωματικά έγγραφα. Αυτό, ωστόσο, αποτελεί κριτική για τις ηγεσίες που διαπραγματεύτηκαν κατ’ αυτό τον τρόπο, χωρίς όμως να υπογράψουν, επειδή τα Σκόπια δεν αποδέχονταν τότε ούτε το «Μακεδονία-Σκόπια». Δεν αποτελεί δικαιολογία για τον Κοτζιά, ο οποίος, όπως προαναφέραμε, είχε τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί από μηδενική βάση.

  η συνέχεια εδώ

  https://justiceforgreece.wordpress.com/2018/06/28/η-ιδιωτικη-συμφωνια-των-πρεσπων-και-τα/

 4. Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018

  ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΩΝ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΘΗΝΩΝ 1913! Δικαιώματα Ελλάδας και Σερβίας για Όνομα και Σύνορα Σκοπίων!

  Απαγορευτικές για την δημιουργία Κράτους Σκοπίων είναι η Συνθήκη Βουκουρεστίου, αλλά και το Πρωτόκολλο Αθηνών του 1913!

  ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΘΗΝΩΝ 1913

  Ειδικότερα, ο καθορισμός των Ελληνο-Σερβικών κοινών Σύνορων, ξεκίνησε να καθορίζεται από το Ελληνοσερβικό Πρωτόκολλο των Αθηνών της 5ης Μαΐου 1913, γνωστό και ως Πρωτόκολλο Κορομηλά – Μπόσκοβιτς από τα ονόματα των αντίστοιχων εκπροσώπων που το υπέγραψαν. (Και φυσικά μιλούμε για την υπογραφή του γνωστού μας από τον Μακεδονικό Αγώνα Λάμπρου Κορομηλά, ο οποίος στα χρόνια του «Βάλτου των Γιαννιτσών» είχε διατελέσει κρίσιμος Πρόξενος της Ελλάδας στην κατεχόμενη τότε από τους Τούρκους Θεσσαλονίκη, 1904 – 1907 και συντόνιζε τον Μακεδονικό Αγώνα με το ψευδώνυμο «Δεσπότης«. Αργότερα έγινε Υπουργός Οικονομικών, φροντίζοντας θαυμαστά να δημιουργήσει οικονομικό απόθεμα ειδικά για τους επερχόμενους Απελευθερωτικούς Βαλκανικούς Πολέμους, ενώ το 1913 έγινε Υπουργός Εξωτερικών πάλι από τον Ελευθέριο Βενιζέλο, με τον οποίο αργότερα διαφώνησε και παραιτήθηκε, ενώ δικό του έργο είναι η οργάνωση των Ελλήνων της Αμερικής και η ιδέα της ίδρυσης της Αστόρια)

  Με το Πρωτόκολλο των Αθηνών, αποφασιζόταν η εντός 20 ημερών σύναψη Συνθήκης Φιλίας και Αμυντικής Συμμαχίας μεταξύ Ελλάδος και Σερβίας, η οποία υπογράφηκε την 1η Ιουνίου 1913 και προέβλεπε κοινά ελληνοσερβικά σύνορα (δηλαδή χωρίς παρεμβολή άλλους κράτους, βλ. χάρτη) και αμοιβαία στρατιωτική βοήθεια, σε περίπτωσης επιθέσεως τρίτων(βλέπε Βουλγάρων) κατά της μίας ή της άλλης χώρας.
  Η εγκεκριμένη, σαφώς καθορισμένη, κοινή Ελληνο-Σερβική μεθόριος, υπογράφηκε τελικά από τους αντίστοιχους Πρωθυπουργούς Ελευθέριο
  Βενιζέλο και Νικόλα Πάσιτς, κατόπιν σύνταξης ιδιαιτέρου Πρακτικού, από Ειδική Διμερή Επιτροπή, επτά ημέρες πριν τη Συνθήκη Βουκουρεστίου, στις 21 Ιουλίου 1913!

  ΕΡΩΤΗΜΑ 1ο: Ισχύει σήμερα εκείνο το Πρωτόκολλο Αθηνών, η Ελληνοσερβική Συμφωνία Φιλίας, Αμυντικής Συμμαχίας, που προέβλεπε ρητά κοινά σύνορα, όπως και το Πρακτικό Υπογραφής των συγκεκριμένων κοινών Συνόρων;
  ΕΡΩΤΗΜΑ 2ο: Ελλάδα ή Σερβία την έχουν καταγγείλει ή αποκηρύξει άραγε επισήμως; (Διότι σιωπηλώς έχει καταπατηθεί από τρίτους, με την δημιουργία του κράτους των Σκοπίων και την επίθεση Κροατών, Αλβανών και Νατοϊκών έπειτα κατά του Βελιγραδίου – Αλλά άλλο είναι η καταπάτηση, άλλο η ισχύς ή μειωμένη ισχύς και άλλο η αποκήρυξη ή καταγγελία μίας Συμφωνίας από τα υπογράφοντα μέρη)

  Επομένως και από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι:

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 1ο: Κανένα κράτος που θα παρεμβληθεί μεταξύ Σερβίας και Ελλάδας, δεν μπορεί να θεωρεί δεδομένα τα (αυθαίρετα) σύνορά του, εάν δεν τα προσυπογράψει-αναγνωρίσει επίσημη διμερής Ελληνο-Σερβική Επιτροπή! Αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει τα Σκόπια να δώσουν συγκεκριμένα ανταλλάγματα και να υπογραφεί τουλάχιστοντριμερής νέα Συνθήκη (Ελλάδας, Σερβίας, Σκοπίων). Ευνόητο είναι ότι ένας από τους όρους θα είναι η προκαταβολική πλήρης, οριστική και αμετάκλητη εγκατάλειψη του όρου «Μακεδονία» και των παραγώγων και άλλα…

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 2ο: Βάση των παραπάνω Πρωτοκόλλων, Συμφωνιών και Πρακτικών, Ελλάδα και Σερβία έχουν έννομο συμφέρον να καθορίσουν όχι μόνο το Όνομα, αλλά και τα Σύνορα του ενδιάμεσου κράτους, εάν αποφασίσουν τελικά θετικά για την ύπαρξή του! Και θα αποφασίσουν κάτι τέτοιο, μόνο από την στιγμή που το ενδιάμεσο κράτος δεν δημιουργεί προβλήματα σε κανένα από τα δύο κύρια κράτη! Δηλαδή Ελλάδα και Σερβία έχουν έννομο συμφέρον να απαιτήσουν όχι μόνο ουδέτερη μη βλαπτική προς αυτές Ονομασία (κανένα Όνομα που να περιλαμβάνει τους όρους «Μακεδονία» ή «Σερβία»), αλλά και τροποποίηση των Συνόρων, τροποποίηση του Συντάγματος, ελεύθερο διάδρομο-ζώνη Ελλάδας Σερβίας, μέτρα για την Ελληνική και Σερβική Μειονότητα, Εκπαιδευτικά, Εκκλησιαστικά και άλλα πολλά θέματα.

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 3ο: Τα Σκόπια δεν έχουν ούτε νόμιμο Όνομα, ούτε νόμιμα Σύνορα, καθώς αυτά είναι αποτέλεσμα και κεκτημένο του Ελληνικού και Σερβικού Στρατού το 1913!

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 4ο: Υπάρχει μείζον θέμα Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και Αλύτρωτης, αιώνια Ελληνικής, Βόρειας Μακεδονίας, όπου διαβιούν σχεδόν 300.000 Έλληνες! Διότι η Ελλάδα σεβάστηκε την κοινή γραμμή των συνόρων με τη Σερβία, λόγω της Ελληνο-Σερβικής Συμφωνίας του 1913, παρότι μεγάλοι ελληνικοί πληθυσμοί ζούσαν και ζουν επί αιώνες εκεί! Με την έκλειψη της Σερβίας και την απόσυρση του Σερβικού Στρατού, παύει να ισχύει και η Συμφωνία των Συνόρων! Η Ελλάς επομένως έχει και θα αιτηθεί ανυποχώρητα δικαιώματα επί Αχρίδας, Μοναστηρίου και περιχώρων, Κιτσέβου, Κρουσόβου, Πριλάπου (Περλεπές) Καβάρντατσι, Στρώμνιτσας, Γευγελής!

  Χονδρικά οι Ελληνικές Απαιτήσεις στην αλύτρωτη ελληνική Βόρεια Μακεδονία μας
  (Γι΄ αυτό και το Βόρεια Μακεδονία είναι δυο φορές ανεπίτρεπτο για ονομασία των Πλαστογράφων)

  Το εάν η Ελλάς διεκδικήσει ευθέως το αλύτρωτο ελληνικό έδαφος (γλυτώνοντάς το από Ρώσους, Αλβανούς και Βουλγάρους) ή συναινέσει σε Ομοσπονδοποίησή του με όρους και προϋποθέσεις, είναι θέμα δικό της και δικαίωμα που θα ασκηθεί την στιγμή που πρέπει! (Γι΄ αυτό ας γνωρίζουν οι ΗΠΑ ότι με την Ελλάδα μόνο θα κερδίσουν γεωπολιτικά. Κάθε άλλη επιλογή είναι καμένη από χέρι…)

  Τα Σκόπια λοιπόν θα πρέπει να δώσουν πολύ περισσότερα του Ονόματος… Στον λάκκο που μας άνοιξαν, θα πέσουν τα ίδια μέσα… Και ο νοών νοείτω… Και αυτό ας το ακούσουν με ανακούφιση οι Έλληνες των Σκοπίων…

  Αντί όμως των παραπάνω, για τα οποία αδράνησαν εγκληματικά Σερβία και Ελλάδα, έχουν παρέμβει Αλβανία και Βουλγαρία, προσπαθώντας να μοιράσουν το κρατίδιο ανάμεσά τους!Και αυτό είναι ανεπίτρεπτο, χωρίς την απόδοση και του τελευταίου ελληνικού δικαιώματοςστην περιοχή, όπου όλα τα χωριά και οι πόλεις του νότου, έχουν ελληνικές εκκλησίες, σχολεία και αρχοντικά!

  ΣΥΝΘΗΚΗ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ 1913

  Η Βουλγαρία δεν είχε δεχθεί και τότε τα σύνορα που είχε δώσει ο Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος και επιτέθηκε κατά Σερβίας και Ελλάδας, αμέσως μετά τη σύναψη της Ελληνοσερβικής Αμυντικής Συμφωνίας, ενεργοποιώντας την έτσι ακαριαία, στις16 Ιουνίου 1913, με τελικό αποτέλεσμα να ηττηθεί στο Β΄ Βαλκανικό Πόλεμο και να ωθήσει και την Ρουμανία στο τέλος εναντίον της…Έτσι υπογράφηκε στο Βουκουρέστι η Συνθήκη Ειρήνης (του Βουκουρεστίου) στις 28 Ιουλίου 1913, που καθόρισε τα σύνορα Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Σερβίας, άρα και τα ελληνοβουλγαρικά της εποχής (πολλοί επέκριναν τότε το αδικαιολόγητο άπλωμα της ηττημένης Βουλγαρίας στη Θράκη, παρότι είχε απελευθερώσει πολλά από τα μέρη εκείνα ο Ελληνικός Στρατός), ενώ τα Ελληνοσερβικά Σύνορα είχαν ήδη καθορισθεί όπως είδαμε με το Πρωτόκολλο Αθηνών, τηνΕλληνοΣερβική Συμφωνία και το τελικό Οριοθετικό Πρακτικό.

  Οι παρακάτω είναι επίσημοι χάρτες της «Έκθεσης της Διεθνούς Επιτροπής για την αναζήτηση των Αιτιών και της Συμπεριφοράς των Βαλκανικών Πολέμων» του 1914 (Report of the International Commission to Inquire into the Causes and Conduct of the Balkan Wars). ΣτηνΔιεθνή Επιτροπή μετείχαν Καθηγητές Πανεπιστημίουκαι εξέχοντα πρόσωπα από Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία, Αυστρία και Ρωσία!

  Επομένως οι χάρτες έχουν μεγάλη σημασία και δείχνουν επακριβώς τα σύνορα της Ελληνο-Σερβικής Συμφωνίας και της Συνθήκης Βουκουρεστίου, που σήμανε και το τέλος τότε των Βαλκανικών Πολέμων.

  Ιδιαίτερη αξία έχει μάλιστα ο δεύτερος χάρτης της Διεθνούς Επιτροπής, που δείχνει τα τελικά σύνορα της Συνθήκης Βουκουρεστίου, συμπεριλαμβανομένων των κοινών ΕλληνοΣερβικών, τα οποία αποδέχθηκε σιωπηρά.

  Μάλιστα επισημαίνεται με σαφήνεια το πού είναι η περιοχή «Μακεδονία», αν και το βόρειο ελληνικό τμήμα της, Αχρίδα, Μοναστήρι, Περλεπές, Κρούσοβο, Γευγελή, Σιδηρές Πύλες, Στρώμνιτσα, δεν είχε προλάβει να το ελευθερώσει ο Ελληνικός Στρατός στον Α΄ Βαλκανικό – καθώς είχε εμπλακεί στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης για να την σώσει από τους προελαύνοντες τότε «συμμάχους» Βουλγάρους – αλλά είχε προλάβει να την καταλάβει ο Σερβικός Στρατός, παρότι δεν υπήρχαν εκεί Σέρβοι κάτοικοι… Όμως η παραπάνω Ελληνοσερβική Συμφωνία Φιλίας και Αμυντικής Συμμαχίας, προέβλεπε πως όποια εδάφη θα καταλάμβανε ο κάθε στρατός, αυτά και θα κρατούσε… Γι΄ αυτό ο Κωνσταντίνος βιαζόταν να φτάσει στο Μοναστήρι… Και δεν θα υπήρχε θέμα Σκοπίων σήμερα… Ενώ Ελλάδα και Σερβία θα εξακολουθούσαν να έχουν κοινά σύνορα… Το Βελιγράδι βέβαια χτυπάει τα τελευταία χρόνια το κεφάλι του για εκείνη την αδικαιολόγητη βιασύνη… Διότι και το έδαφος έχασε και τα κοινά συμμαχικά σύνορα με την Ελλάδα…

  Δείτε τα κοινά ΕλληνοΣερβικά Σύνορα και τη λέξη «Μακεδονία» εντός της Ελλάδας
  και πολύ μακριά από τα Σκόπια (Uskub) – Χάρτης 2 Διεθνούς Επιτροπής, 1914

  Από όλα τα παραπάνω και όλες τις μετέπειτα Συνθήκες Α’ και Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και την εν λόγω Συνθήκη Βουκουρεστίου 1913, είναι σαφές ότι δεν προβλέπεται παρεμβολή κανενός απολύτως κράτους ανάμεσα σε Σερβία και Ελλάδα!

  Το κρατίδιο των Σκοπίων είναι αντίθετο και με το Πρωτόκολλο Αθηνών της 5-5-1913, την ΕλληνοΣερβική Συμφωνία της 1-6-1913, το Οριοθετικό Πρακτικό της 21-7-1913 και με την Συνθήκη Βουκουρεστίου της 28-7-1913!
  Η ύπαρξη χώρας, που αυτοαποκαλείται προκλητικά και αλαζονικά «Μακεδονία», είναι παντελώς αυθαίρετη και παράνομη, βασίζεται στην προπαγάνδα του Κροάτη Τίτο και τα χθόνια σχέδια της τέως Σοβιετικής Ένωσης εναντίον της Ελλάδας!
  Η δε ανύπαρκτη, τεχνητή, δήθεν εθνότητα «Μακεδόνων», δεν καταγραφόταν πουθενά σε όλες τις μέχρι τότε επίσημες απογραφές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στα βιλαέτια Θεσσαλονίκης, Μοναστηρίου και Σκοπίων-Κοσσόβου! Εάν υπήρχε αυτό το ψευδές «έθνος» και «γλώσσα» από τα χρόνια δήθεν του …Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεν θα φαινόταν κάπου στην Ιστορία ή στις απογραφές;

  Μα πώς να φαινόταν αφού είναι εντελώς ανύπαρκτο, διότι οι Μακεδόνες ήταν αιωνίως Έλληνες! Ακόμη και εάν στα πιο βορεινά μέρη, μιλούσαν κάποιοι ένα τοπικό, σλαβοφανές (και όχι σλαβικό) ιδίωμα (ντοπιολαλιά), με πολλές ελληνικές, σλαβικές ή βουλγαρικές λέξεις, όπως αλλοιώθηκαν και αναμίχθηκαν μέσα στα 500 χρόνια σκοτεινής τουρκικής σκλαβιάς και βουλγαρικής καταπίεσης. Και εκείνοι που το μιλούσαν ήταν τόσο Έλληνες, ώστε οι Βούλγαροι Κομιτατζήδες τους αποκαλούσαν «μανιακούς Έλληνες«, δηλαδή «Γραικομάνους» (=μανιακοί Γραικοί)! Η διατήρηση ενός ψευδώνυμου Κρατιδίου, που δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να αρπάξει το έδαφος της Ελλάδας, είναι έτσι κι αλλιώς προβληματική και παντελώς αμφίβολη, λόγω της αποσταθεροποιητικής τάσης των Αλβανών του Τετόβου, της έντονης βουλγαρικής εθνικής, γλωσσικής και εκκλησιαστικής διείσδυσης και της κάθετης ελληνικής αντίρρησης!

  ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
  Επομένως, Ελλάδα, Σερβία και Βουλγαρία, μπορούσαν, μπορούν και δικαιούνται, ως μέλη της Συνθήκης του Βουκουρεστίου, να διαβουλευθούν από κοινού και να αποφανθούν για την νομιμοποίηση δημιουργίας ενδιάμεσου ξεχωριστού τεχνητού κρατιδίου των Σκοπίων υπό όρους και προϋποθέσεις ή για την εκατέρωθεν ΕΙΡΗΝΙΚΗ, μετά από Δημοψήφισμα, απορρόφηση των αντίστοιχων Ελληνικών, Σερβικών, Βουλγαρικών κοινοτήτων που διαβιούν στο κρατίδιο αυτό, λαμβάνοντας μέριμνα και για τους Αλβανούς, αφού πρώτα ικανοποιηθεί η Σερβία στο Κόσσοβο και η Ελλάδα στη Βόρειο Ήπειρο…

  Αυτή θα έπρεπε να ήταν η αντιμετώπιση του Σκοπιανού εξ αρχής… Όμως Ελλάδα και Σερβία αδράνησαν, ενώ Ρωσία, Βουλγαρία και Τουρκία, έσπευσαν πρώτες να αναγνωρίσουν κράτος «Μακεδονία», οι δύο δικαιώνοντας τον Πανσλαβικό ρόλο και παρελθόν τους και η τρίτη για να δημιουργήσει ένα νέο πρόβλημα στον βορρά της Ελλάδας… Η Βουλγαρία δηλαδή ικανοποιήθηκε από την εκτροπή αυτή της Συνθήκης του Βουκουρεστίου και έσπευσε να αναγνωρίσει «Μακεδονία«, έχοντας στο νου της παλιές κακιές συνήθειες…

  ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

  Και η Αθήνα, με τις κοντόφθαλμες και υποχωρητικές, Ελληνικές υποτίθεται, Κυβερνήσεις, τι κάνει;Πάει να δικαιώσει και τον Πανσλαβισμό και τον Κομμουνισμό και τον Τίτο και την Τουρκία, προχωρώντας άμυαλα να αναγνωρίσει – το πολυπόθητο για τους παραπάνω- κράτος «Μακεδονία» (δεν έχει καμία σημασία το συνθετικό ή ο προσδιορισμός), βάζοντας τον λαιμό της στην πονηρή θηλιά των Σκοπίων! Δικαιώνοντας ακόμη και τους Κομιτατζήδες της Ε»Μ»ΕΟ(V»M»RO)! Αλλά και την ψευδοεπανάσταση του Ίλιντεν!

  Διότι η Ελλάδα, δεν έθεσε ποτέ ως τώρα θέμα παραβίασης της Συνθήκης Βουκουρεστίου, ώστε να εξασφαλιστεί σε όλες τις απαιτήσεις της (όνομα, σύμβολα, ταυτότητα, γλώσσα προπαγάνδα, Ελληνική Εθνική Μειονότητα) από τα Σκόπια!

  Τέλος, Ελλάδα και Σερβία δεν έθεσαν ποτέ ως τώρα στα Σκόπια θέμα Ελληνο-Σερβικής Συμφωνίας 1913, για να εξασφαλίσουν επίσης όλες τις απαιτήσεις τους, αφού τα σύνορα ήταν κεκτημένο του Ελληνικού και Σερβικού Στρατού! Η Σερβία έχει επιπλέον το ζήτημα της Αρχιεπισκοπής Αχρίδας και της φιλοαλβανικής τάσης του κρατιδίου ως προς το Κόσοβο, αλλά και του ελεύθερου διαδρόμου προς την Ελλάδα.

  ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ
  1. Η δημιουργία των Σκοπίων παραβιάζει το Πρωτόκολλο Αθηνών, την Ελληνο-Σερβική Συμφωνία και το Οριοθετικό Πρακτικό Βενιζέλου – Πάσιτς του 1913
  2. Η δημιουργία των Σκοπίων παραβιάζει την Συνθήκη Βουκουρεστίου 1913
  3. Η δημιουργία των Σκοπίων με την πλαστή ονομασία «Μακεδονία» παραβιάζει την ιστορική αλήθεια και αποτελεί διαρκή εδαφική απειλή για την Ελλάδα
  4. Τα Σκόπια δεν έχουν νόμιμα σύνορα με την Ελλάδα
  5. Η Ελλάς έχει ιστορικά, εδαφικά και μειονοτικά δικαιώματα επί του νότιου κομματιού των σημερινών Σκοπίων, το οποίο αποτελεί την αλύτρωτη, αιώνια ελληνική, Βόρεια Μακεδονία!
  6. Η νομιμοποίηση, η αναγνώριση, η Ονομασία και τα Σύνορα του κρατιδίου, πρέπει να καθορισθούν με Βαλκανικό Σύμφωνο, με την υπογραφή Σερβίας – Ελλάδας και την έγγραφη αποδοχή του από τα Σκόπια! (η Βουλγαρία έσπευσε ήδη να υπογράψει Συνθήκη Φιλίας με το κρατίδιο, λύνοντας προς βουλγαρικό όφελος διμερή θέματα – δείτε εδώ)
  7. Χωρίς μια τέτοια γειτονική νομιμοποίηση και λύση διμερών προβλημάτων, πώς είναι δυνατόν να σταθεί ένα νέο, τεχνητό και με πλαστή ονομασία, γλώσσα και εθνότηταπολυδιχασμένο κράτος; Και πώς είναι δυνατόν να συναινέσει η Ελλάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε κάτι τέτοιο;

  http://greece4greeks.blogspot.com/2018/01/1913.html
  http://makedonikokomma.blogspot.com/2018/01/synthiki-voukourestiou-1913-skopia.html

 5. Φεουδάρχης Κοτζιάς στο υπουργείο Εξωτερικών

  Κυριακή, 29-Απρ-2018 19:13

  Σοβαρότατα προβλήματα συνταγματικότητας αλλά και ρυθμίσεις οι οποίες ισχυροποιούν υπέρ το δέον τον υπουργό Εξωτερικών περιλαμβάνει το προσχέδιο του νέου Οργανισμού του υπουργείου που επιδιώκει να διαμορφώσει στα μέτρα του και σχεδόν εν κρυπτώ ο Νίκος Κοτζιάς, σύμφωνα με δημοσίευμα του “Βήματος της Κυριακής”.

  Όπως πληροφορείται η εφημερίδα, έπειτα από έρευνα και ενδελεχείς συζητήσεις με νομικούς και διπλωματικούς κύκλους, ο νέος Οργανισμός ουσιαστικά επιδιώκει να διαμορφώσει μια προσωποκεντρική δομή που θα ελέγχεται πλήρως από τον υπουργό Εξωτερικών, τόσο σε επίπεδο θεσμικό όσο επίσης νομικό και οικονομικό, χωρίς την ύπαρξη αντίβαρων και δικλίδων ασφαλείας. Η δε σύνθεση του κειμένου είναι κάκιστη και αναβλύζει ερασιτεχνισμό, έργο προφανώς ανθρώπου που δεν έχει την παραμικρή γνώση της λειτουργίας του υπουργείου.

  Παρά τα όσα συζητούνται στους διαδρόμους των τριών κτιρίων του υπουργείου, τα προβληματικά σημεία δεν περιορίζονται μόνο στη μείωση των θέσεων των επονομαζόμενων full ambassadors, ούτε στη δημιουργία κλάδου διπλωματών – εμπειρογνωμόνων, θέματα για τα οποία οι αρμόδιες ενώσεις έχουν καταθέσει, εκ των υστέρων, αντιπροτάσεις. Αφορούν ουσιαστικότερα ζητήματα που θίγουν τον τρόπο άσκησης της εξωτερικής πολιτικής και τα οποία μάλλον δεν έχουν τύχει της απαραίτητης προσοχής ακόμη και από όσους “φωνασκούν” ιδιωτικώς αλλά σωπαίνουν δημοσίως (προερχόμενοι τόσο από τον δεξιό όσο και τον αριστερό χώρο).

  Προς το παρόν, όμως, οι μεν διπλωματικοί υπάλληλοι ασχολούνται με την κατάργηση του προτεινόμενου τίτλου του “διπλωμάτη – εμπειρογνώμονα”, οι δε εμπειρογνώμονες (ιδιαίτερα η παλαιότερη γενιά) με την πρόβλεψη ότι πρέπει να έχουν εξειδικευμένο αντικείμενο (προτεινόμενο άρθρο 100, παράγραφος 2). Γνώστης του παρασκηνίου επισημαίνει πάντως, με ισχυρή δόση χιούμορ, ότι ο όρος “διπλωμάτης – εμπειρογνώμονας” ήταν ένας τίτλος που έδινε κάποτε ο ίδιος ο κ. κοτζιάς στον εαυτό του όταν υπηρετούσε εκεί. Την αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά και στο βιογραφικό πολλών εκ των βιβλίων του!

  Υπουργός ή “μίνι πρωθυπουργός”;

  Η… περιήγηση ξεκινά από το άρθρο 4 του σχεδίου. Στο σημείο 1 αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ο υπουργός Εξωτερικών δεν προΐσταται απλώς του υπουργείου και διευθύνει τις υπηρεσίες του (όπως ισχύει μέχρι σήμερα), αλλά επίσης “έχει τη συνολική ευθύνη για τη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής!”. Ο κ. κοτζιάς και οι νομικοί του σύμβουλοι ενδέχεται να αγνοούν το άρθρο 82, παράγραφος 1 του Συντάγματος, το οποίο σαφώς λέει ότι “η κυβέρνηση καθορίζει και κατευθύνει τη γενική πολιτική της χώρας σύμφωνα με τους ορισμούς του Συντάγματος και των νόμων”. Ωστόσο, οι νομικοί σύμβουλοι της Ενωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων (ΕΔΥ) το γνωρίζουν, διότι επισημαίνεται και στη γνωμοδότηση που κατέθεσαν. Ποια γνώμη έχει αλήθεια επί του θέματος αυτού ο Αλέξης Τσίπρας που ηγείται της κυβέρνησης; Ή μήπως αγνοεί τους σχεδιασμούς του υπουργού του;

  Υπάρχει ακόμη ένα θέμα που ίσως θα έπρεπε να απασχολήσει το Μέγαρο Μαξίμου. Αφορά το άρθρο 10 που έχει τίτλο “Συνεργασία του υπουργείου Εξωτερικών με άλλα υπουργεία και κρατικές υπηρεσίες”. Σε αυτό αναφέρεται (σημείο 3) ότι “συστήνονται με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών διυπουργικές επιτροπές συνεργασίας”. Είναι όμως εφικτό αυτό ή παρεισφρέει στις πρωθυπουργικές αρμοδιότητες; Αν εντρυφήσει κανείς στο Προεδρικό Διάταγμα 63/2005 με το οποίο κωδικοποιείται η νομοθεσία για την κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, δεν θα δυσκολευτεί να εντοπίσει ότι οι διυπουργικές επιτροπές είναι όργανα της κυβέρνησης και όχι των υπουργών. Προβλέπεται δε ρητά ότι οι επιτροπές αυτές είτε συστήνονται με απόφαση του ίδιου του Πρωθυπουργού είτε με “απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου κατόπιν πρότασης του Πρωθυπουργού”.

  Αν στα παραπάνω προστεθούν προβλέψεις, όπως π.χ. ότι οι αρμοδιότητες του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών “ορίζονται και εξειδικεύονται” από τον ίδιο τον υπουργό, αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα το προωθούμενο προσωποπαγές μοντέλο. Στα μάλλον λίγα θετικά σημεία περιλαμβάνονται όντως η μείωση του αριθμού των fullambassadors από 20 σε 12 (αν και ίσως απαιτείται κάποια μεταβατική διάταξη), οι εξετάσεις που προβλέπονται για την προαγωγή στον βαθμό του Συμβούλου Πρεσβείας Β’ (αν και ο μη συνυπολογισμός του ατομικού φακέλου εξαντλεί την αυστηρότητα). Ο περιορισμός των αποσπάσεων στο εξωτερικό ίσως να μπορούσε να συμπεριληφθεί στα θετικά, αν δεν αντισταθμιζόταν από την αύξηση στα τρία χρόνια των ειδικών αποστολών που αποφασίζει ο υπουργός χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

  “Ευτράπελα” και κρυφά σημεία

  Εμπειροι παρατηρητές της εσωτερικής λειτουργίας του υπουργείου Εξωτερικών διαπιστώνουν ότι το σχέδιο του νέου Οργανισμού έχει και άλλα κρυφά σημεία. Είναι σαφές ότι ο κ. κοτζιάς επιδιώκει να διευρύνει όσο το δυνατόν περισσότερο την αποστολή του χαρτοφυλακίου, εντάσσοντας σε αυτήν πολλές από τις σημερινές γενικότερες αρμοδιότητες του υπουργείου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει φυσικά αυτή για “την αναβάθμιση του ρόλου και της παρουσίας της χώρας στο διεθνές σύστημα” (άρθρο 1, σημείο δ). Πρόκειται για ένα θέμα που εμφανώς “καίει” τον κ. Κοτζιά, καθώς το επισημαίνει σε κάθε ευκαιρία, προφανώς αγνοώντας ότι ο ρόλος ενός κράτους στο διεθνές σύστημα προκύπτει από την ευρύτερη ισχύ του και την υπευθυνότητά του, όχι από την επιθυμία κάποιων προσώπων. Ωστόσο, ήδη από τις 26 Ιανουαρίου ο κ. κοτζιάς έχει συστήσει Γραφείο Πρωτοβουλιών Υπουργού, όπου εντάσσει ακόμη και τριμερείς συνεργασίες που συστάθηκαν πριν από την έναρξη της θητείας του (π.χ. οι τριμερείς Ελλάδος – Κύπρου – Ισραήλ και Ελλάδος – Κύπρου – Αιγύπτου).

  Υποβαθμίζεται η ελληνική συμμετοχή στην ΕΕ

  Δεν θα υπεισέλθουμε στο σημείο που αναφέρει ότι μέσω της αποστολής του το υπουργείο επιδιώκει “την ασφάλεια και την ακεραιότητα της χώρας κατά τις επιταγές του Συντάγματος”. Δεν είναι άλλωστε σαφές ποιο είναι το συνταγματικό έρεισμα αυτή της πρόβλεψης. Σημαντικότερο είναι μάλλον το γεγονός ότι μάλλον υποβαθμίζεται η ελληνική συμμετοχή στην ΕΕ. Πώς αλλιώς να ερμηνευθεί η διάταξη του άρθρου 2, παράγραφος 1, σημείο γ, όπου ουσιαστικά η εκπροσώπηση της χώρας μας στην ΕΕ “τσουβαλιάζεται” με εκείνη σε άλλα διεθνή όργανα και διασκέψεις;

  Στον σημερινό Οργανισμό υπάρχει σαφής αναφορά (σε σειρά διατάξεων) για την “επεξεργασία της πολιτικής για τη θεσμική εξέλιξη της Ενωσης και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση σε συνεργασία με άλλα υπουργεία και φορείς”. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Σε μια εποχή που συζητούνται (ασχέτως αν θα ευοδωθούν) μείζονες αλλαγές στην ΕΕ με βασικό εισηγητή, μεταξύ άλλων, τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν (στενό συνομιλητή του κ. Τσίπρα), το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εκπέμπει μια οσμή έντονου ευρωσκεπτικισμού. Μάλιστα, το Τμήμα Ευρωπαϊκού Δικαίου της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας (ΕΝΥ) θα μπορεί πλέον να χειρίζεται όχι μόνο νομικά αλλά και πολιτικά θέματα, όπως π.χ. οι πιθανές αλλαγές στην αρχιτεκτονική της ευρωζώνης!

  Η “σιδηρά πειθαρχία” μέσω ποινών και οι παράλληλες δομές

  Ο κ. Κοτζιάς δεν έκρυψε από την πρώτη στιγμή ότι επιθυμούσε να επιβάλει “σιδηρά πειθαρχία” στο υπουργείο μέσω ποινών. Στον νέο Οργανισμό εμφανίζεται να θέλει να καταργήσει τις εναπομείνασες ασφαλιστικές δικλίδες. Σε αυτό το πλαίσιο, καταργείται (προτεινόμενα άρθρα 37 και 38) η παρουσία εκπροσώπου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) στα Υπηρεσιακά Συμβούλια του υπουργείου. Μάλιστα στο άρθρο 40, που αφορά το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, προβλέπεται ότι ο υπουργός και κάθε πειθαρχικός προϊστάμενος μπορεί να ασκεί ένσταση για αποφάσεις είτε υπέρ της διοίκησης είτε υπέρ του υπαλλήλου, χωρίς όμως να παρέχεται ανάλογο δικαίωμα σε κάποιον τιμωρηθέντα υπάλληλο! Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση π.χ. μιας ομόφωνης απαλλαγής ενός υπαλλήλου; Θα έχει και τότε δικαίωμα ένστασης ο υπουργός; Κατά ορισμένες νομικές πηγές, αυτή η πρόβλεψη θα μπορούσε να αντιβαίνει ακόμη και προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), αλλά ας μην πάμε τόσο μακριά…

  Οι “περίεργες προσθήκες” δεν έχουν τελειωμό. Στο άρθρο 70, παράγραφος 2, σημείο δ, που αφορά τα μητρώα των υπαλλήλων, γίνεται αναφορά στη συμπερίληψη στον υπηρεσιακό φάκελο εγγράφων “θετικού ή αρνητικού περιεχομένου που αφορούν την υπηρεσιακή δραστηριότητα του υπαλλήλου”. Το έλλειμμα συνταγματικότητας είναι οφθαλμοφανές. Παρά την πρόβλεψη προσφυγής, ποιος προσφέρει διασφαλίσεις για την αμφίβολη προέλευση αυτών των εγγράφων; Πάντως όχι ο νέος Οργανισμός. Στη δε παράγραφο 3 αναφέρεται ότι “με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών οι ατομικοί φάκελοι μπορεί να περιλαμβάνουν και άλλα στοιχεία και έγγραφα τα οποία αφορούν τους υπαλλήλους”. Ποιος διασφαλίζει την ακεραιότητα των εγγράφων; Μήπως η αυθεντία του υπουργού;

  Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί η δημιουργία “παράλληλων δομών”. Προτείνεται, μεταξύ άλλων, η σύσταση Γραφείου Εσωτερικών Υποθέσεων, που μπορεί μεν να απαντάται σε άλλα υπουργεία, αλλά σαφώς ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα σύγκρουσης αρμοδιοτήτων με τη Γενική Επιθεώρηση και τις εισαγγελικές Αρχές. Συστήνεται επίσης Αυτοτελές Γραφείο Νομοθετικής Πρωτοβουλίας που θα υπάγεται απευθείας στον υπουργό, με αρμοδιότητες συγκρουόμενες σε μεγάλο βαθμό κυρίως με το ΝΣΚ όσο και με την ΕΝΥ. Παράλληλα, ο υπουργός θα μπορεί να αναθέτει στο γραφείο αυτό ελεγκτικές και εισηγητικές αρμοδιότητες επί, ασαφώς περιγραφομένων, “συγκεκριμένων θεμάτων”. Ξεκάθαρα αντισυνταγματικό είναι φυσικά το προτεινόμενο άρθρο 28 περί σύστασης Γραφείου Οικονομικού Ελέγχου που ξεκάθαρα αντίκειται στο άρθρο 98, παράγραφος 1 του Συντάγματος περί του ρόλου του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Σημειώνεται ότι στα δύο τελευταία γραφεία προβλέπεται η πρόσληψη εξωτερικών νομικών συμβούλων και ορκωτών λογιστών.

  Οι ακόλουθοι Τύπου

  Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο άρθρο 19 που αφορά την Υπηρεσία Ενημέρωσης και Δημόσιας Διπλωματίας. Με βάση αυτό, η Υπηρεσία αναλαμβάνει νέες αρμοδιότητες που ξεκάθαρα συγκρούονται με εκείνες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής στο οποίο προΐσταται ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, ο Νίκος Παππάς. Το άρθρο 19 συμπληρώνεται από άλλα άρθρα (π.χ. τα 2, 24, 42, 46) με τα οποία ουσιαστικά υποκαθίστανται οι σημερινοί ακόλουθοι Τύπου, που είναι και απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

  Ο νέος Οργανισμός προβλέπει ότι η Υπηρεσία Ενημέρωσης αναλαμβάνει οδηγίες για τον συντονισμό ενεργειών για την επικοινωνιακή διπλωματία της χώρας, μπορεί να αναθέτει την αποδελτίωση ξένου Τύπου σε τρίτους, αναθέτει στο Κέντρο Ανάλυσης και Σχεδιασμού ρόλο στην ανάπτυξη των δημοσίων σχέσεων του υπουργείου, ενώ οι πρεσβευτές της Ελλάδος στο εξωτερικό θα μπορούν να αναθέτουν και σε διπλωμάτες τα καθήκοντα ενημέρωσης των μέσων ενημέρωσης στα κράτη όπου υπηρετούν.

  Πηγή: tovima.gr

  http://www.capital.gr/epikairotita/3289068/feoudarxis-kotzias-sto-upourgeio-exoterikon

 6. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝ.ΕΛ τα ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΛΑ! Έγγραφο Ντοκουμέντο για το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ…

  Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου 2018

  Τα πήραν όλα και με το παραπάνω από τον Κοτζιά – Τι αποκαλύπτει το εμπιστευτικό έγγραφο της αμερικάνικης πρεσβείας στα Σκόπια το 2008 – Η ενεργή εμπλοκή των ΗΠΑ και η άνευ όρων συνθηκολόγηση της Αθήνας. Η κυβέρνηση Τσίπρα παραχώρησε στη FYROM όλα όσα ήθελαν οι Σκοπιανοί για τη γλώσσα, την ταυτότητα και το όνομα της χώρας τους, όπως αποκαλύπτεται από έγγραφο της αμερικάνικης πρεσβείας στα Σκόπια με ημερομηνία 29 Ιουλίου 2008.

  Η Συμφωνία των Πρεσπών, όπως πλέον καθίσταται σαφές, όχι μόνο «δεν ταπεινώνει τους γείτονες», σύμφωνα με τη φρασεολογία του Αλέξη Τσίπρα, αλλά απογυμνώνει τους χειρισμούς και την επιχειρηματολογία της ελληνικής κυβέρνησης ότι πρόκειται για μια ισομερή συμφωνία που διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα.
  Λίγες ημέρες μετά τη δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουές Μίτσελ ότι «η αμερικανική διπλωματία διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην επίλυση της διαφοράς Ελλάδας – Μακεδονίας για το ονοματολογικό», το ντοκουμέντο που δημοσιεύει σήμερα το «ΘΕΜΑ» επιβεβαιώνει όσους είχαν υπόνοιες ότι μετά την ενεργή εμπλοκή της Ουάσινγκτον η ελληνική κυβέρνηση σύρθηκε σε μια συμφωνία η οποία ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις των Σκοπιανών.

  Σε τηλεγράφημα με τίτλο «Τι θέλουν οι Μακεδόνες για να λύσουν τη διαφορά της ονομασίας» και ημερομηνία 29 Ιουλίου 2008, η τότε πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στα Σκόπια Τζίλιαν Μιλοβάνοβιτς περιγράφει κωδικοποιημένες τις επιδιώξεις των Σκοπιανών και μεταφέρει στους συναδέλφους της στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ το περιεχόμενο των συζητήσεων που είχε με τους Νίκολα Γκρουέφσκι και Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, τότε πρωθυπουργό και πρόεδρο της FYROM.

  «Η πρεσβεία στα Σκόπια εκτιμά ότι σχετικά με το περιεχόμενο μιας συμφωνίας που ανοίγει τον δρόμο για ένταξη στο ΝΑΤΟ και έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. η μακεδονική κυβέρνηση θα δεχόταν τελικά τους ακόλουθους όρους:

  -Ονομα: Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας (σ.σ.: το αγγλικό κείμενο αναφέρει τη γειτονική χώρα ως «Northern» ή εναλλακτικά «North Macedonia»).
  -Πεδίο εφαρμογής: Σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς αλλά και διμερώς από οποιαδήποτε χώρα δεν θέλει να χρησιμοποιεί τη συνταγματική ονομασία. Η Μακεδονία θα χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα όταν αναφέρεται στον εαυτό της, σε διαβατήρια, ετικέτες προϊόντων, μέσα ενημέρωσης κ.λπ.
  -Ταυτότητα: Η γλώσσα και η εθνικότητα θα μπορούσαν να ονομάζονται “μακεδονική”, κάτι που θα έπρεπε να γίνει με σιωπηρούς χειρισμούς, ίσως ως ένα συμπληρωματικό παράρτημα στο UNSCR, ή σε κάποιο εσωτερικό έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών που δεν θα χρειάζεται ελληνική έγκριση. Εν κατακλείδι, η Μακεδονία χρειάζεται διαβεβαίωση ότι η γλώσσα και η εθνικότητά τους θα συνέχιζαν να ονομάζονται μακεδονική και όχι βορειομακεδονική».

  Tο εμπιστευτικό έγγραφο της Αμερικανίδας πρέσβειρας στα Σκόπια Τζίλιαν Μιλοβάνοβιτς, στις 29 Ιουλίου 2008:

  Τότε σκόνταψαν στο δίδυμο Καραμανλής – Ντόρα
  Αυτά ανέφερε πριν από δέκα χρόνια η τότε πρέσβειρα των ΗΠΑ στη FYROM μεταφέροντας τις κόκκινες γραμμές της πολιτικής ηγεσίας των Σκοπίων προκειμένου να συναινέσουν στη διευθέτηση του ζητήματος της ονομασίας… Λίγους μήνες νωρίτερα, τον Απρίλιο του 2008, η ελληνική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή και υπουργό Εξωτερικών την Ντόρα Μπακογιάννη είχε θέσει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, κινούμενη εντός της εθνικά αποδεκτής γραμμής που είχε τηρηθεί μέχρι τη Συμφωνία των Πρεσπών.

  Οι Αμερικανοί ωστόσο θεωρούσαν ότι μπορούσαν να επιτύχουν άρση του αδιεξόδου πιέζοντας την ελληνική πλευρά. Και γι’ αυτό η Τζίλιαν Μιλοβάνοβιτς από κοινού με τον τότε πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ έκαναν συνεχείς συναντήσεις και άτυπες επαφές με τις πολιτικές ηγεσίες των δύο χωρών. Οπως προκύπτει από τα ιστορικά γεγονότα, η τότε ελληνική κυβέρνηση δεν δέχτηκε να συνθηκολογήσει.
  Δέκα χρόνια μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου και μετά το προφητικό τηλεγράφημα Μιλοβάνοβιτς, η ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα όχι μόνο διολίσθησε στις θέσεις των Σκοπιανών, αλλά έχει και το πολιτικό θράσος να παρουσιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών ως δήθεν διπλωματική νίκη της Αθήνας…
  Η άνευ όρων παράδοση των «χρήσιμων αριστερών»

  Τι προβλέπει η συμφωνία για τη Βόρεια Μακεδονία που συνομολόγησαν ο Νίκος Κοτζιάς και ο Νικολά Ντιμιτρόφ μετά την ενεργή διαμεσολάβηση της Ουάσινγκτον και κυρίως του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ από κοινού με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στα Σκόπια Τζες Μπέιλι;
  «1. Το επίσημο όνομα θα είναι ‘‘Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας’’, το οποίο θα είναι το συνταγματικό όνομα και θα χρησιμοποιείται erga omnes, όπως προβλέπεται στη συμφωνία. Το σύντομο όνομα θα είναι ‘‘Βόρεια Μακεδονία’’.
  2. Η ιθαγένεια θα είναι μακεδονική/πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, όπως θα εγγράφεται σε όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα.
  3. Η επίσημη γλώσσα θα είναι η ‘‘μακεδονική γλώσσα’’ όπως αναγνωρίστηκε από την Τρίτη Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την τυποποίηση των γεωγραφικών ονομάτων που διεξήχθη στην Αθήνα το 1977 και περιγράφεται στο άρθρο 7 (3) και (4) της παρούσας συμφωνίας».

  Είναι ανατριχιαστικές οι ομοιότητες της τελικής συμφωνίας που υπεγράφη στις Πρέσπες στα 17 Ιουλίου με τις θέσεις που αποτελούσαν κόκκινες γραμμές για τους Σκοπιανούς εδώ και μία δεκαετία, όπως περιγράφονταν στο τηλεγράφημα της πρέσβειρας των ΗΠΑ Μιλοβάνοβιτς από τις 29 Ιουλίου του 2008.

  Αποκαλύπτεται πως ό,τι ήθελαν οι Σκοπιανοί το κέρδισαν. Είτε στο θέμα του ονόματος, αλλά κυρίως στο ζήτημα της γλώσσας και της ταυτότητας που η ελληνική πλευρά πείστηκε να αναγνωρίσει ως μακεδονική. Και ενώ το 2008 ο ιέραξ Νίκολα Γκρουέφσκι δεχόταν τη σιωπηρή, υπόγεια αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και εθνικότητας ως παράρτημα ενός εσωτερικού εγγράφου του ΟΗΕ που δεν θα χρειαζόταν ελληνική έγκριση, φτάσαμε στο 2018 που ο Νίκος Κοτζιάς και ο Αλέξης Τσίπρας αναγνώρισαν επίσημα την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας ικανοποιώντας και τους πιο σκληρούς Σκοπιανούς εθνικιστές.

  Ο Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, τότε πρόεδρος της ΠΓΔΜ, έλεγε στην πρέσβειρα των ΗΠΑ το 2008 ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται να υπογράψει επισήμως ότι αποδέχεται την αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και εθνικότητας για να δεχτεί να επικυρώσει την υιοθέτηση της ονομασίας «Βόρεια Μακεδονία». Τελικά, το 2018, με τη Συμφωνία των Πρεσπών η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει κάτι πολύ περισσότερο από το δικαίωμα των γειτόνων -κατά την άποψη του Αλέξη Τσίπρα- να αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες. Βάζει την υπογραφή της σε νομικά δεσμευτικό κείμενο ότι η εθνικότητα των Σκοπιανών είναι μακεδονική και η γλώσσα τους επίσης μακεδονική.
  Το ντοκουμέντο αποκαλύπτει την επώδυνη διολίσθηση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα με την οποία προφανώς ζημιώνονται τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Ολη αυτή η δήθεν προσπάθεια που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έκαναν επί μήνες, όπου παρίσταναν ότι διαπραγματεύονται σκληρά με τους γείτονες, ήταν ένα προκάλυμμα για να δεχτούν θέσεις που για τους Σκοπιανούς αποτελούσαν κόκκινη γραμμή ήδη από το 2008, όμως η τότε ελληνική κυβέρνηση δεν τις αποδεχόταν!

  Και ενώ κατηγορούν ως πατριδοκάπηλους όσους απορρίπτουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, αποδεικνύεται ότι συνθηκολόγησαν αφού μόνο ως εθνική υποχώρηση μπορεί να αξιολογηθεί μια συμφωνία που υπογράφεται στο πλαίσιο των προϋποθέσεων που είχαν θέσει οι Σκοπιανοί εδώ και μία δεκαετία για να διευθετηθεί το ζήτημα του ονόματος.
  Δεν μπορεί να μην επισημανθεί και η περιφρόνηση -ή έστω αδιαφορία- που επέδειξαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών για τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων. Αν μη τι άλλο, είναι αδύνατον να ταυτίζονται τα εθνικά συμφέροντα με τις κόκκινες γραμμές των Σκοπιανών.

  Ταυτόχρονα, αποκαλύπτονται οι συστηματικοί χειρισμοί των Ηνωμένων Πολιτειών που μεθόδευσαν την επίτευξη συμφωνίας επί μία δεκαετία, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας με τον Νίκο Κοτζιά δέχτηκαν να ευθυγραμμιστούν με την Ουάσινγκτον, επιδιώκοντας απλώς να γίνουν αποδεκτοί ως η πρώτη αριστερή και παράλληλα αμερικανόφιλη κυβέρνηση στην Ελλάδα. Δεν είναι λίγο πράγμα να στηρίζεσαι στον θείο Σαμ για να επιβιώσεις πολιτικά ή έστω να ελπίζεις ότι θα ενισχυθείς από το κατεστημένο της Ουάσινγκτον για να επανέλθεις στην εξουσία έπειτα από μια πιθανή εκλογική ήττα… Αν μη τι άλλο, το να έχεις δώσει έμπρακτα διαπιστευτήρια υπέρ των αμερικανικών θέσεων και μάλιστα σε ένα θέμα για το οποίο η διοίκηση των ΗΠΑ εργάζεται συστηματικά επί μία δεκαετία, αφιονίζοντας τη ρωσική πλευρά που διαβλέπει προσπάθεια αλλαγής των γεωστρατηγικών ισορροπιών στα Βαλκάνια με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, είναι κάτι για το οποίο ευλόγως μπορείς να αναμένεις ανταλλάγματα.
  Ερωτήματα βαρύνουσας σημασίας

  Το έγγραφο της πρεσβείας των ΗΠΑ στα Σκόπια από το 2008 προδιαγράφει μια πορεία που δεν ακολούθησε καμία ελληνική κυβέρνηση, ούτε καν ο συνεργάσιμος προς τους Αμερικανούς Γιώργος Παπανδρέου, μέχρι σήμερα, όπου βρέθηκαν οι «χρήσιμοι αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ. Από το κείμενο του τηλεγραφήματος προκύπτουν μια σειρά από ζητήματα βαρύνουσας σημασίας. Αποκαλύπτεται, μεταξύ άλλων, ότι:
  ■ Το όνομα που ικανοποιεί τις απαιτήσεις των Σκοπιανών είναι το Βόρεια Μακεδονία (με το Βόρεια με ή χωρίς παρενθέσεις).
  ■ Οι γείτονες δεν δέχονταν οποιαδήποτε αλλαγή σχετικά με την εθνικότητα και τη γλώσσα τους, αξιώνοντας τη διατήρηση του όρου «μακεδονική».
  ■ Αναζητούσαν τρόπους διαχείρισης της επισημοποίησης της μακεδονικής γλώσσας μέσω γραπτής επιβεβαίωσης από τον ΟΗΕ.
  Με βάση όσα αναφέρονται στο τηλεγράφημα της πρέσβειρας των ΗΠΑ στα Σκόπια, προκύπτει ότι καμία ελληνική κυβέρνηση το 1977 ή άλλοτε δεν είχε αναγνωρίσει μακεδονική γλώσσα στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Γι’ αυτό άλλωστε οι Σκοπιανοί εισηγούνταν να περάσει ο χαρακτηρισμός της γλώσσας τους ως μακεδονικής σε νέο κείμενο του ΟΗΕ που δεν θα απαιτούσε ελληνική έγκριση…

  Αν, όπως αποκαλύπτεται από το αμερικανικό έγγραφο, οι βασικές θέσεις της γείτονος ως προς το όνομα, την εθνικότητα και τη γλώσσα παρέμειναν ακριβώς οι ίδιες, πού ακριβώς υποχώρησε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ; Πολύ περισσότερο που οι θέσεις των Σκοπιανών του 2008, που επικυρώθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη του ΣΥΡΙΖΑ δέκα χρόνια αργότερα, είχαν διατυπωθεί από τον εθνικιστή Νίκολα Γκρουέφσκι. Παραδόξως, όλες οι αξιώσεις των σκληρών Σκοπιανών -που περιγράφονταν στις τρεις κόκκινες γραμμές- πέρασαν με πρωθυπουργό τον ήπιο σοσιαλιστή Ζόραν Ζάεφ, που βρήκε πρόθυμους συνομιλητές στην ελληνική πλευρά…

  Με τα δεδομένα που προκύπτουν από το ρεπορτάζ, ουδείς δικαιούται να απορεί γιατί ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρόφ δήλωσε «Μακεδόνας» την Τετάρτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι όταν η Συμφωνία των Πρεσπών τεθεί σε ισχύ «θα είμαστε Μακεδόνες που θα μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα»…

  https://www.protothema.gr/politics/article/817600/apokalupsi-edo-kai-10-hronia-oi-skopianoi-ithelan-voreia-makedonia-glossa-kai-ethnikotita/
  https://stilpon.blogspot.com/2018/09/blog-post_4.html

 7. Μήνυση κατά Παπακώστα και Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης για τα έκτροπα στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

  Στη μήνυση, που κατέθεσε εκ μέρους των μακεδονικών φορέων η συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου Νίνα Γκατζούλη, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν στόχο να διαλύσουν το συλλαλητήριο και να εκφοβίσουν τους συμμετέχοντες

  Μηνυτήρια αναφορά κατά της Υφυπουργού Δημοσίας Τάξεως Κατερίνας Παπακώστα του διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης Φώτη Δομζαρίδη, αλλά και του αρχισυντάκτη της Εφημερίδας των Συντακτών Ανδρέα Πετρόπουλου, κατέθεσαν την Τετάρτη οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, για τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο από τις αστυνομικές δυνάμεις, στη διάρκεια του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

  Στη μήνυση, που κατέθεσε εκ μέρους των μακεδονικών φορέων η συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου Νίνα Γκατζούλη, αναφέρεται πως από τις 30/8/2018 με γραπτή αναφορά της προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, είχε εφιστήσει την προσοχή τους για το «κλίμα» που επεδίωκε να διαμορφώσει κατά του συλλαλητηρίου και των διοργανωτών του η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Εφημερίδα Συντακτών», που με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα (27/8/2018) είχε προαναγγείλει τα όσα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. «Όχι ως προφήτης, αλλά με την γνώση προφανώς των ατόμων που δρουν παρακρατικά και της δράσης που θα λάμβανε χώρα» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Γκατζούλη.

  Η ίδια καταγγέλλει ευθέως συνεργασία των «παρακρατικών» με τις αστυνομικές δυνάμεις, που στόχο είχαν να διαλύσουν το συλλαλητήριο και να εκφοβίσουν τους συμμετέχοντες.

  «Περιφρουρούσαμε το συλλαλητήριο μας έναντι ανθρώπων που εργάζονταν ή συνεργάζονταν για το κράτος. Δηλαδή, έναντι του παρακράτους του ίδιου του κράτους, και η αστυνομία δεν μας προφύλαξε έναντι των υποτιθέμενων αναρχικών, αλλά αντίθετα μας καταδίωξε, προπηλάκισε, κατέκλυσε με χημικά σε μία πρωτοφανή επίθεση εναντίον απλών καθημερινών ανθρώπων, και μάλιστα πολλών εξ ημών σε ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένων και παιδιών. Οι δράστες των δήθεν επεισοδίων, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα ήταν προφανώς συνεργαζόμενοι με την αστυνομία, αν όχι μέλη αυτής, οι οποίοι απλώς έδιναν την ελάχιστη αφορμή ώστε να δικαιολογηθεί ασθενικά η αδιανόητη, πρωτοφανής επίθεσης εναντίον του ελληνικό λαού που υπερασπιζόταν την Ελλάδα και την Μακεδονία», σημειώνει.

  Τα πυρά της Συντονίστριας των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, στρέφονται κατά της υφυπουργού Δημοσίας Τάξεως Κατερίνας Παπακώστα και του διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης Φώτη Δομζαρίδη, γιατί -όπςω τα γεγονότα αποδεικνύουν – «έπραξαν τα ακριβώς αντίθετα, εν γνώσει των αποτελεσμάτων των ενεργειών και εντολών τους, με αποτέλεσμα πολλοί Έλληνες πολίτες να οδηγηθούν στα νοσοκομεία εκ της αλόγιστης και μακράν προηγούμενων φορών, εξαιρετικά υπερβολικής χρήσης χημικών, δυσανάλογης προς τον όγκο και την επικινδυνότητα των αστείων δήθεν επεισοδίων, αλλά ανάρμοστης και προς τον όγκο και την σύνθεση του κόσμου. Μάλιστα δε ήταν τόσο υπερβολική και τόσο παράλογη η χρήση των χημικών, ώστε ακόμα και οι σύνεδροι στο Βελλίδειο που είχαν σπεύσει ως χειροκροτητές, κλακαδόροι του πρωθυπουργού ακόμα και αυτοί δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν και κλαίγανε, για τον λόγο αυτόν δε ο πρωθυπουργός πήγε στο Βελλίδειο με μία ώρα καθυστέρηση, διότι κάποια στιγμή άλλαξε κατεύθυνση ο αέρας και τα χημικά πήγαν καταπάνω τους», αναφέρει η κυρία Γκατζούλη, η οποία κατέθεσε στην Εισαγγελία και πλήθος αποδεικτικών στοιχείων, βίντεο και φωτογραφίες με πρόσωπα που: «επιβεβαιώνουν την δράση της αστυνομίας ως παρακράτους, ή τουλάχιστον προσώπων που συνεργάζονται στενά με την αστυνομία».

  Όσον αφορά την Υφυπουργό Δημοσίας Τάξεως Κατερίνα Παπακώστα, η μηνυτήρια αναφορά των μακεδονικών φορέων σημειώνει : «Η ίδια με εντολές της κατηύθυνε την αστυνομία προς την κατάχρηση των χημικών, για την οποία έχει ευθύνη και ο αστυνομικός διευθυντής, που έφτανε ως την καταδίωξή μας, ασχέτως των κουκουλοφόρων, που δεν αποτελούσαν μέρος μας και συχνά δεν βρίσκονταν καν κοντά μας, ώστε να δικαιολογούνται επιθέσεις των ΜΑΤ εναντίον μας».

  Για τον Αστυνομικό Διευθυντής Θεσσαλονίκης, αναφέρει πως : «Δεν μερίμνησε ώστε να συλληφθούν τα ελάχιστα πρόσωπα που έκαναν τα επεισόδια, παρότι υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις προς τούτο με μεγάλη ευκολία να συμβεί για να μάθουμε επιτέλους, ταυτότητες, εθνικότητα, και κράτους για την μυστική υπηρεσία του οποίου εργάζονται, και παρότι το είχα ρητά κι απερίφραστα απαιτήσει, ως έχουσα ευθύνη για τον κόσμο που θα ερχόταν στο συλλαλητήριο».

  Ενώ για τον δημοσιογράφο της «Εφημερίδας των Συντακτών» Ανδρέα Πετρόπουλο, υποστηρίζει πως : «τελούσε σε γνώση του παρακρατικού σχεδίου της κυβέρνησης, και προετοίμασε τον ελληνικό λαό για όσα θα συνέβαιναν εναντίον μας, βοηθώντας έτσι την υλοποίηση του σχεδίου, που ο ίδιος προανήγγειλε, ως κεραυνό εν αιθρία, για γεγονότα που δεν είχαν συμβεί ποτέ προηγουμένως σε εκδηλώσεις υπεράσπισης της Μακεδονίας, παρά τον όγκο των δύο προηγούμενων συλλαλητηρίων. Και ω του θαύματος επαληθεύθηκε».

  https://www.protothema.gr/politics/article/820407/minusi-kata-papakosta-kai-astunomikou-dieuthudi-thessalonikis-gia-ta-ektropa-sto-sullalitirio-sti-deth/

 8. Συλλαλητήριο: Μήνυση των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κατά του αστυνομικού διευθυντή Δομζαρίδη, της Υφυπουργού Δημοσίας Τάξεως Αικατερίνης Παπακώστα και του αρχισυντάκτη της Εφημερίδας των Συντακτών Ανδρέα Πετρόπουλου
  https://justiceforgreece.wordpress.com/2018/09/12/συλλαλητήριο-μήνυση-των-παμμακεδονι/

 9. υπάρχει και άλλη μήνυση από Μακεδόνες του εξωτερικού :

  Μηνυτήρια αναφορά της συντονίστριας των Παμμακεδονικών Οργανώσεων Υφηλίου Νίνας Γκατζούλη

  Σκληραίνουν τη στάση τους για το Σκοπιανό οι μακεδονικές ενώσεις. Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια (που έγιναν χθες σε 23 πόλεις της Ελλάδας) για την ελληνικότητα του όρου «Μακεδονία», η συντονίστρια των Παμμακεδονικών Οργανώσεων Υφηλίου Νίνα Γκατζούλη κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Κοζάνης με την οποία ζητεί να κινηθεί διαδικασία σε βαθμό κακουργήματος κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας!

  Η μηνυτήρια αναφορά της κυρίας Γκατζούλη έρχεται έπειτα από εκείνη του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μακεδονικών Συλλόγων, στην οποία ο Γιώργος Τάτσιος κατηγορούσε τον Ελληνα ΥΠΕΞ για εθνική μειοδοσία.

  Η Ελληνοαμερικανίδα συνταξιούχος καθηγήτρια από το Πεντάλοφο Κοζάνης, η οποία δίδαξε Νεοελληνική Γλώσσα και Ιστορία στο πανεπιστήμιο New Hampshire, στην αναφορά που θέτει στην κρίση της εισαγγελέως λέει ότι η δραστηριότητα του κ. Κοτζιά στο Σκοπιανό ζήτημα μέχρι στιγμής δείχνει ότι «είναι αποφασισμένος να παραχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας για χρήση στο κράτος των Σκοπίων, παρά την εκπεφρασμένη, αντίθετη προς τούτο, λαϊκή βούληση».

  https://www.espressonews.gr/reportaz/2018/06/173020/mono-stin-espresso-syntaxioyhos-kathigitria-minyse-ton-kotzia-gia-eshati

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.