Μήνυση Κρητικοπούλου – Σακκά και 282 πολιτών για εξαπάτηση εκλογέων και έσχατη προδοσία

 

ΕΝΩΠΙΟΝ

ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ – ΕΓΚΛΗΣΗ

Για εσχάτη προδοσίατου Ελληνικού Λαού (134 2α΄ – 2β΄ Π.Κ.)

Για εξαπάτηση εκλογέων(162 Π.Κ.)

Της ΝΤΟΡΑΣ Λ.ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, με την ιδιότητα του πολίτη του Ελληνικού Κράτους, που με την παρούσα ασκώ δικαίωμα συνταγματικά καθιερωμένο, και ως αμέσως ζημιωθείσης από την προσβολή από τους μηνυόμενους/εγκαλούμενους του ατομικού εννόμου αγαθού της ελευθερίας μου και γενικά των ατομικών και πολιτικών εννόμων αγαθών μου, δικηγόρου,κατοίκου Αθηνών, οδός Χαριλάου Τρικούπη αριθ.99.

Και των στο τέλος της παρούσας Ελλήνων & Ελληνίδων πολιτών (283)που συνυπογράφουμε τη μηνυτήρια αναφορά για τους ίδιους ως άνω λόγους, αποσκοπώντας στην εγγύηση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος απέναντι στην τυραννική, αυταρχική και αυθαίρετη εξουσία που έχουν ασκήσει και ασκούν οι μηνυόμενοι/εγκαλούμενοι.

ΚΑΤΑ

Του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ του Ανδρέα, τ.αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, με την ιδιότητά τουωςυποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για την ΙΓ΄ ΒΟΥΛΗ κατά την προεκλογική περίοδο των εθνικών βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου 2009, ωςΠρωθυπουργού της Ελλάδας από 06/10/2009 έως 11/11/2011, ωςβουλευτή του ΠΑΣΟΚ την περίοδο από 12/11/2011 και εφεξής, κατοίκου Αθηνών, οδός Ιπποκράτους αριθ.22 και Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥμε την ιδιότητά τουωςυποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για την ΙΓ΄ ΒΟΥΛΗ κατά την προεκλογική περίοδο των εθνικών βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου 2009, ωςΥπουργού Οικονομίας της Ελλάδος επί κυβερνήσεως Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου, την περίοδο από 07/10/2009 έως και 17/06/2011, κατοίκου Αθηνών, οδός Ιπποκράτους αριθ.22 και Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων,

ΚΑΤΑ ΟΣΩΝ συμμετείχαν στην κυβέρνηση υπό την πρωθυπουργία του Γεωργίου Α. Παπανδρέου την περίοδο από 06/10/2009 έως 11/11/2011, με την ιδιότητα του βουλευτή, ή/και του υπουργού, υφυπουργού, ή/και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης του Γεωργίου Α. Παπανδρέου (06/10/2009 – 11/11/2011),

ΚΑΤΑ ΟΣΩΝ συμμετείχαν ως υποψήφιοι βουλευτές με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ κατά την προεκλογική περίοδο των εθνικών βουλευτικών εκλογών Σεπτεμβρίου 2009, 

ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ που συμμετείχε, με οποιαδήποτε από τις παραπάνω ιδιότητες, στην Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο (11/11/2011 και εφεξής) και συντεταγμένα με τις πράξεις του συνέχισε και συνέβαλεστην υιοθέτηση και του Β΄ Μνημονίου, παροτρύνοντας στην ψήφιση αυτού, είτε με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού της Ελλάδος, είτε με την ιδιότητα του βουλευτή, υπουργού, υφυπουργού, αντιπροέδρου της Κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου, 

και ΚΑΤΑ κάθε κομματικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και  ΚΑΤΑ μη πολιτικών προσώπωνκαι ΚΑΤΑ παντός άλλου υπουργού, υφυπουργού, γενικού γραμματέα Υπουργείου και βουλευτή, που με τις πράξεις τους υποστήριξαν και συνέπραξαν, από κοινού ή μόνος του ο καθένας, είτε κατά την προεκλογική περίοδο των εθνικών βουλευτικών εκλογών Σεπτεμβρίου 2009, είτε/και την περίοδο από την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές βουλευτικές εκλογές στις 04/10/2009 κατά τη διακυβέρνηση της χώρας μας υπό την Πρωθυπουργία του Γεωργίου Α.Παπανδρέου έως και 11/11/2011, είτε/και  την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας μας υπό τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο από 11/11/2011 και εφεξής, και συνέβαλανμε οποιονδήποτε τρόπο στη διάπραξη της εσχάτης προδοσίας και της εξαπάτησης εκλογέων.

Αθήνα, 25 Μαρτίου 2012

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Οι μηνυόμενοι/εγκαλούμενοι διέπραξαν σε βάρος μας και σε βάρος του Ελληνικού Λαού τα εγκλήματα της Εσχάτης Προδοσίας και της Εξαπάτησης Εκλογέων. Η τέλεση των εγκλημάτων αυτών αποδεικνύεται από τα στοιχεία που έχουν έρθει στη δημοσιότητα και τις δηλώσεις των μηνυομένων/εγκαλουμένων, όλα δε τα στοιχεία αυτά επισυνάπτονται ως συνημμένα στην παρούσα μηνυτήρια αναφορά/έγκληση.

Τα στοιχεία αυτά, που περιήλθαν σε γνώση μας, μας δραστηριοποίησαν κατά τη νομική μας αξιολόγηση να αναφερθούμε ενώπιόν Σας, χωρίς να έχουμε σκοπό δυσφήμισης ή εξύβρισης των μηνυομένων/εγκαλουμένων, τα δε γεγονότα που επικαλούμαστε είναι πασίδηλα.

Η εκδήλωση της παρούσας μηνυτήριας αναφοράς/έγκλησης γίνεται για τη διαφύλαξη και την προστασία των πολιτικών μας δικαιωμάτων και από δικαιολογημένο ενδιαφέρον και ως πολίτες Δημοκρατικού Κράτους που υποστηρίζουμε το δημοκρατικό ιδεώδες που το Ελληνικό Σύνταγμα διακηρύσσει και, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 120 § 4 αυτού ορίζεται ότι: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων». 

Εν προκειμένω, ως Σύνταγμα νοείται το ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ, δηλαδή το Σύνταγμα με την ουσιαστική και πολιτειακή σημασία του όρου, ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ είναι η ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και, συνεπώς, ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ από τον οποίο πηγάζουν όλες οι εξουσίες, οι οποίες υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα (άρθρ. 1 §§ 2, 3 του Συντ.). Το ότι οι συντεταγμένες εξουσίες υπάρχουν «και υπέρ του Έθνους» σημαίνει ότι, η υπό των διαφόρων πολιτειακών οργάνων άσκηση της κρατικής εξουσίας πρέπει να ανταποκρίνεται, γενικώς, προς τις υπέρτερες αξίες που προσδιορίζουν το βαθύτερο νόημα του Ελληνικού Έθνους. Κατά τη ρητή διατύπωση του άρθρου 110 § 1, οι διατάξεις του άρθρου 1 του Συντάγματος δεν δύνανται να αποτελέσουν αντικείμενο αναθεωρήσεως, διότι καθορίζουν τη βάση και τη μορφή του Πολιτεύματος.

Επειδή Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ είναι θεμελιώδους σημασίας συνεκτικός δεσμός του συνταγματικού κράτους, αφού σ΄αυτόν βασίζεται ηΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑκαι με αυτόν συντηρείται το συνταγματικό πολίτευμα και εμψυχώνεται και δικαιολογείται η πολιτική κυριαρχία του λαού

Ως πατριώτες και συνειδητά μέλη της πολιτικής κοινότητας, την οποία αγαπούμε και θέλουμε, εμείς οι μηνύοντες/εγκαλούντες υποβάλλουμε ενώπιόν Σας την παρούσα μήνυση/έγκληση, ως ισότιμοι φορείς της εθνικής και πολιτικής κυριαρχίας και ωςαποκλειστικοί φύλακες του Συντάγματος, που μας συγκρότησε, μας οργάνωσε και μας κρατά ενωμένους. 

Με την παρούσα, στρεφόμεθα:ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ, η οποία έχει επέλθει ως αποτέλεσμα των πράξεων που διέπραξαν οι μηνυόμενοι/εγκαλούμενοι, για τις οποίες τους μηνύουμε, με σφετερισμό της ιδιότητάς τους ως οργάνων του Κράτους, συνεπεία δε των πράξεων αυτών εκμηδενίστηκε η αποτελεσματικότητα του Συντάγματος αφού δεν εφαρμόζονται οι εγγυήσεις τήρησής του,

και με αυτήν αποσκοπούμε στην αποκατάσταση της συντακτικής εξουσίας του λαού, δηλαδή της κυριαρχίας του, υπερασπιζόμενοι τη δημόσια και πολιτική αυτονομία μας.

Η αποδυνάμωση – απενεργοποίηση του Συντάγματος έχει επέλθει εν προκειμένω καιμε την κατάλυση της αρχής του κοινωνικού κράτους δικαίου που καθιερώνεται και ρητά στο άρθρο 25 § 1 του Συντ., προκύπτει δε και από τη σχετική νομολογία του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρ. 25 § 1 του Σ., «τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου και η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους. Όλα τα κρατικά όργανα υποχρεούνται να διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη και αποτελεσματική άσκησή τους … Οι κάθε είδους περιορισμοί που μπορούν κατά το Σύνταγμα να επιβληθούν στα δικαιώματα αυτά, πρέπει να προβλέπονται είτε απευθείας από το Σύνταγμα είτε από το νόμο, εφόσον υπάρχει επιφύλαξη υπέρ αυτού και να σέβονται την αρχή της αναλογικότητας». Κατά δε τη διάταξη του άρθρ. 25 § 2 του Σ., «η αναγνώριση και η προστασία των θεμελιωδών και απαράγραπτων δικαιωμάτων του ανθρώπου από την Πολιτεία αποβλέπει στην πραγμάτωση της κοινωνικής προόδου μέσα σε ελευθερία και δικαιοσύνη». 

Το ότι τα ως άνω δικαιώματα τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους, σημαίνει, όπως ρητά ορίζει στη συνέχεια η § 1, ότι «όλα τα κρατικά όργανα είναι υποχρεωμένα να διασφαλίζουν την ακώλυτη άσκηση αυτών».

Η επιβολή περιορισμών στην άσκηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου δεν αποκλείεται όταν συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος.

Εν προκειμένω, όπως στη συνέχεια θα αναπτύξουμε, η κατάφωρη παραβίαση από τους μηνυόμενους των συνταγματικά κατοχυρωμένων ατομικών δικαιωμάτων μας δεν επήλθε χάριν διαφύλαξης δημοσίου συμφέροντος, δεδομένου ότι η εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού, ως το αποτέλεσμα των πράξεων των μηνυομένων, συμπορεύτηκε με την καταβαράθρωση και του δημοσίου συμφέροντος, αφού το αποτέλεσμα των πράξεων αυτών ήταν η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας και η εκχώρησή της σε ξένες οικονομικές δυνάμεις.

Ειδικότερα ως προς τη συντεταγμένη εξουσία που συνέχισε το καταστροφικό έργο της Κυβέρνησης Γιώργου Α.Παπανδρέου, από τις 11 Νοεμβρίου 2011 και εφεξής, οι ευθύνες της έγκεινται στο γεγονός ότι υιοθέτησε και το Β΄ Μνημόνιο με παρότρυνση για την ψήφιση αυτού. Η καθ΄υπόδειξη του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ (τρόικα), όπως αυτό αποκαλύπτεται από τις επιστολές πρόθεσης που έστειλε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ.Λουκάς Παπαδήμος, ο Υπουργός Οικονομικών, κ.Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Διοικητής της ΤτΕ, κ.Γιώργος Προβόπουλος, ψήφιση του Μνημονίουεκ μέρους των ιδίων και η υιοθέτηση αυτού ως Οργάνων του Κράτους,με σφετερισμό της ιδιότητάς τους αυτής, θεμελιώνει την κακουργηματική πράξη της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, καθόσον το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν λειτούργησε ανεξάρτητα, αλλά νομοθέτησε καθ΄υπόδειξη ξένων οικονομικών παραγόντων, με αποτέλεσμα να καταργηθεί η λαϊκή κυριαρχία, δηλαδή το Δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας μας,όπως αυτό καθιερώνεται στο άρθρο 1 § 2 του Συντάγματος,και να απενεργοποιηθούν/καταλυθούν οι θεμελιώδεις αρχές και θεσμοί τουΠολιτεύματος υπό στοιχεία (γ), (στ) και (η) του άρθρου 134Α Π.Κ., δηλαδή, η αρχή του κοινοβουλευτικού συστήματος διακυβέρνησης, η αρχή της δέσμευσης του νομοθέτη από το Σύνταγμα και της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας από το Σύνταγμα και τους νόμους και η αρχή της γενικής ισχύος και προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων που προβλέπει το Σύνταγμα.

1ο ΜΕΡΟΣ: 

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Με τη ρητή επιφύλαξή μας για την υποβολή συμπληρωματικής μήνυσης, παραθέτουμε ενώπιόν Σας το ιστορικό της υπόθεσης με τα μέχρι σήμερα αποδεικτικά στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση μας ως πασίδηλα:

 Ι.-   Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ 

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΝΤ & ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ 

Ια.-  Το ιστορικό της υπόθεσης, που, μετά την εξαπάτηση των εκλογέων και τη συνεπεία αυτής ανάληψη της εξουσίας από τους μηνυόμενους, οδήγησε στην οικονομική υποδούλωση του Ελληνικού Λαού στις ξένες οικονομικές δυνάμεις και στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας, διαμέσου του σφετερισμού από τους μηνυόμενους της ιδιότητάς τους ως οργάνων του Κράτους και με τις πράξεις τους κατέλυσαν ή αλλοίωσαν ή κατέστησαν ανενεργό διαρκώς ή πρόσκαιρα το Δημοκρατικό Πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή τις Θεμελιώδεις Αρχές ή Θεσμούς του Πολιτεύματος, κατά το άρθρο 134Α ΠΚ, όπως το ιστορικό αυτό το παρουσίασαν στον Ελληνικό Λαό οι μηνυόμενοι με δηλώσεις τους που έχουν λάβει ευρεία δημοσιότητα:

Ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ως υποψήφιος βουλευτής, δήλωσε δημοσίως, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 12 & 13.09.2009:

12.09.2009: «Αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά. Αναυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη. Και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης». 

12.09.2009: «Θα δώσουμε αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης. Πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο».

12.09.2009: «Δεν θα αυξήσουμε τη φορολογία των επιχειρήσεων».

12.09.2009: «Δέσμευσή μας: κανένα νέο φορολογικό βάρος στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα».

12.09.2009: «Εφαρμόζουμε συγκεκριμένα μέτρα: Άμεση ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ώστε το οχτάωρο, οι υπερωρίες, η κανονική άδεια και η εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων να ελέγχονται και να εφαρμόζονται».

12.09.2009: «Το επίδομα ανεργίας, σταδιακά στο 70% του βασικού μισθού».

13.09.2009: «…δεν είναι απλώς πού θα βρούμε τα λεφτά, αλλά πού πηγαίνουν τα λεφτά.Γιατί λεφτά υπάρχουν…έχουμε 31 δις ανείσπρακτους φόρους… Έχουμε χαριστικές πράξεις, όπως ασφαλιστικές εισφορές στις τράπεζες, που έφτασαν τα 5 δις. Έχουμε ένα φορολογικό σύστημα, που χαρίζει 1 δις ευρώ το χρόνο σε μεγαλομετόχους.».  

13.09.2009: «Με τη δέσμευση, όχι νέα βάρη στη μεσαία τάξη και στους χαμηλόμισθους».

13.09.2009: «οι εξαγγελίες της σημερινής κυβέρνησης είναι καταστροφικές. Μιλάει για πάγωμα μισθών, για πάγωμα της αγοράς».

13.09.2009: «Η λογική ότι απλώς παίρνουμε από τον Έλληνα πολίτη, για να κλείσουμε κάποιες μαύρες τρύπες οι οποίες μεγαλώνουν από τη σπατάλη, είναι μια πολιτική καταστροφική, θνησιγενής».

13.09.2009: «Δεν θα αυξήσουμε τον ΦΠΑ».

13.09.2009: «Χρειάζεται σιγουριά, ασφάλεια ο εργαζόμενος, ώστε να μπορεί και να αποδώσει. Εμείς θεωρούμε ότι είναι βασικά αναπτυξιακό στοιχείο ο εργαζόμενος να αισθάνεται σιγουριά, ασφάλεια για τα δικαιώματά του. Και βεβαίως, οι αυξήσεις θα γίνουν μέσα στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων και μέσα από συλλογικές διαπραγματεύσεις».

13.09.2009: «Πρώτα απ΄όλα, θέλω να συγκρίνετε δύο διαφορετικές πολιτικές. Η μίαπολιτική μιλάει για πάγωμα μισθών, καιη άλλη μιλάει για αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό».

13.09.2009: «Εγώ θέλω να πω το εξής: το ζήτημα δεν είναι πού θα βρούμε τα έσοδα.Λεφτά υπάρχουν».

13.09.2009: «έχουμε πάρει θέση για τη μη αλλαγή των ορίων ηλικίας».

Στις 03/06/2009, ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση «WWW.TVXS.GR» και στον δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου  δήλωσε (σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο παγώματος του χρέους): «εάν ζητήσουμε κάτι τέτοιο … αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα, πιθανώς, σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που είναι στην ευρωζώνη, να έρθει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Επιτροπή της Ε.Ε. και να μας πει: θα αποφασίσουμε εμείς για το μέλλον της δικής σας οικονομίας, θα βάλουμε αυτούς τους όρους και μπορεί να είναι πάρα πολύ σκληροί όροι, θα έλεγα και αδίκως σκληροί, ιδιαίτερα για τα φτωχότερα και μεσαία στρώματα της χώρας μας. Ιδιαίτερα το ΔΝΤ δεν έχει τη φήμη, ούτε για την κοινωνική του δικαιοσύνη, ούτε βεβαίως και για την αποτελεσματικότητά του. Το να πηγαίνει σε χώρες αναπτυσσόμενες και να τους λέει, επειδή έχετε πολλά δάνεια πρέπει να κόψετε … αυτές είναι επίσημες πράξεις που ουσιαστικά κόβουν το μέλλον της χώρας. ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ–ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΣΗ. Άρα, λοιπόν, δεν έχουμε κανένα λόγο εμείς να μπούμε σε μια τέτοια διαπραγμάτευση, η οποία πιθανώς να διολισθήσει σε όρους που θα είναι αρνητικοί για την πορεία της χώρας μας.

Τα περιστατικά αυτά καταδήλωναν ή δήλωναν καταφανώς τη γνώση (δόλο) που είχε ο μηνυόμενος ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ότι η εισαγωγή του Ελληνικού Κράτους ως Ελληνική Δημοκρατία και η καταφυγή στο ΔΝΤ αποτελούσε εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού και μόνιμη καταδίκη της χώρας μας σε υπανάπτυξη, κατά παράβαση των υπό στοιχεία (στ΄) & (η΄) Θεμελιωδών Αρχών και Θεσμών του Πολιτεύματος του άρθρου 134Α ΠΚ.

Επιπλέον των ανωτέρω δηλώσεων στην 74η ΔΕΘ, ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, με την ιδιότητα του υποψηφίου βουλευτή και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ έκανε προεκλογικάδημοσίως και τις παρακάτω δηλώσεις, μέχρι και την προηγουμένη των εθνικών βουλευτικών εκλογών της 4ης/10/2009:

12.09.2009: Συνέντευξη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου στον δημοσιογράφο Γιάννη Αντύπα, εφημερίδα «Ημερησία», με τίτλο: «Έτσι θα κυβερνήσω-Το σχέδιό μου για την ανάκαμψη της οικονομίας», όπου μεταξύ άλλων δήλωσε, κατόπιν ερώτησης του δημοσιογράφου εάν συμμερίζεται τα μέτρα που εξήγγειλε ο Κ.Καραμανλής για πάγωμα μισθών, προσλήψεων, συντάξεων ως «αναγκαίο κακό» για την έξοδο από την κρίση: «Διαφωνούμε ριζικά με τον κ.Καραμανλή, και όχι μόνο διότι είναι κοινωνικά άδικο και ανάλγητο εν ώρα κρίσης να θίγεις τα εισοδήματα των φτωχών και της μεσαίας τάξης…διαφωνούμε και διότι η πολιτική αυτή είναι παντελώς αναποτελεσματική. Αφαιρεί εισοδήματα από την αγορά, πλήττει τη ζήτηση και την οικονομική δραστηριότητα, επιταχύνει την κρίση και τελικά, ως αποτέλεσμα της ύφεσης, μειώνει τα κρατικά έσοδα σε μεγαλύτερο βαθμό από τις δαπάνες που εξοικονομούνται. Αντί του περιορισμού της σπατάλης, η Ν.Δ. εφάρμοσε μία πολιτική περιστολής των εισοδημάτων και φορολογικής αφαίμαξης, με αποτέλεσμα τη ραγδαία επιδείνωση του ήδη ασθενούς οικονομικού κλίματος, την κατάρρευση των εσόδων και την εκτόξευση των ελλειμμάτων σε πρωτοφανή επίπεδα. Με την αγορά σε ύφεση, καμία χώρα δεν μπορεί να πετύχει δημοσιονομική εξυγίανση, παρά μόνο με τίμημα την εξουθένωση του πληθυσμού και της οικονομίας».

21.09.2009: Τηλεοπτική αντιπαράθεση πολιτικών αρχηγών, Ραδιομέγαρο ΕΡΤ, Αγ.Παρασκευή, όπου μεταξύ άλλων ο Γ.Α.Παπανδρέου δήλωσε: «…υπάρχει ένας εργασιακός μεσαίωνας σε πολλούς τομείς της κοινωνίας μας, του κράτους…Και αυτά εμείς θα τα καταργήσουμεΔεν θα υπάρχει ανασφάλιστη εργασία…Πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα να προσληφθούν μόνιμοι στο Δημόσιο για πάγιες ανάγκες…Εμείς έχουμε πει κάτι πολύ απλό, ότι χρειάζεται ένα άλλο, δίκαιο φορολογικό σύστημα, το οποίο θα αναδιανέμει τον πλούτο του Ελληνικού λαού, υπέρ της μεσαίας και των χαμηλότερων τάξεων… Τις σπατάλες και τη διαφθορά, ζητάτε εσείς να τις πληρώσει ο Ελληνικός λαός, ο εργαζόμενος και η μεσαία τάξη. Αυτά δεν θα γίνουν».

26.09.2009: Συνέντευξη του Γιώργου Α. Παπανδρέου, ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή», στον δημοσιογράφο Νίκο Φελέκη, με τίτλο: «Θα είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων» , όπου μεταξύ άλλων απάντησε στην ερώτηση του δημοσιογράφου:«εάν θα αυξηθούν οι φόροι»: «Σας απαντώ εξίσου ευθέως: Για τη μεσαία τάξη και τα φτωχότερα στρώματα, όχι! …Εμείς θα φτιάξουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα λειτουργήσει ως εργαλείο αναδιανομής του πλούτου».

30.09.2009: Συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Α. Παπανδρέου, ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προς τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Ζάππειο Μέγαρο όπου μεταξύ άλλων, δήλωσε: «…Κάποιοι πιστεύουν ότι το πρόβλημα θα λυθεί με το πάγωμα μισθών και συντάξεων. Κάνουν μεγάλο λάθος. Απαιτούνται ριζικές αλλαγές στο κράτος. Ένα κράτος που να υπηρετεί επιτέλους αποτελεσματικά τον πολίτη. Για να νοικοκυρευτούν τα οικονομικά μας, απαιτείται άμεση αναθέρμανση της οικονομίας… Πρόσφατα στη ΔΕΘ καταθέσαμε πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για τις 100 πρώτες μέρες. Δεν νομίζω να έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν κόμμα που να έχει καταθέσει τόσο λεπτομερές πρόγραμμα για τις 100 πρώτες μέρες, με πέντε σημαντικά, καθοριστικά νομοσχέδια, που αντιμετωπίζουν τη σημερινή οικονομική και βαθύτερη κρίση της χώρας….Μας λένε στο πρόγραμμά τους…για τις σπατάλες και τις δαπάνες…και όλα αυτά θα τα πληρώσει ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, με το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων. Δεν είναι μόνο μη ρεαλιστικό, είναι και μη σοβαρό…Δεν θα κάνουμε αυτό που έκανε η ηγεσία της Ν.Δ., που με την απογραφή διέσυρε τη χώρα…Πάνω στις προγραμματικές μας δεσμεύσεις λοιπόν θέλω να οικοδομήσω μια νέα εθνική ενότητα των Ελλήνων….Αυτές οι αλλαγές είναι δεσμεύσεις. Δεσμεύσεις, λίγες μέρες προ των εκλογών…Εμείς έχουμε ένα άμεσο πρόγραμμα 2,5-3 δις ευρώ, το οποίο θα πάει για την ανάταξη της οικονομίας. Αυτά τα 2,5 δις ευρώ θα βρεθούν, πρώτα απ΄όλα διότι αν δεν κάνουμε την ανάταξη της οικονομίας, θα μπούμε σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης. Και αν δεν υπάρξει ανάπτυξη, αν δεν υπάρξει ανάταξη, δεν θα υπάρχουν έσοδα για το ίδιο το Κράτος…Πρώτα απ΄όλα, εμείς μιλάμε για μια σοβαρή αναδιανομή του πλούτου. Ναι, οι πλουσιότεροι θα πληρώσουν παραπάνω, ανάλογα με τη φοροδοτική τους ικανότητα…Εγώ μπορώ να σας πω ότι το 90 με 95% των φορολογούμενων έχουν κάτω από 30.000€ εισόδημα. Εμείς λέμε ότι γι΄αυτούς θα έχουμε ακόμα και μειώσεις στη φορολογία, για να στηρίξουμε τα χαμηλότερα και τα μεσαία εισοδήματα…Σε ό,τι αφορά τη Ν.Δ., πρόσφατα, πάγωσε τις αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους που έχουν πάνω από 1.700€. Προφανώς, αυτοί θεωρούν ότι ο δημόσιος υπάλληλος που παίρνει 1.700€ είναι πλούσιος. Αυτό είναι για μας δείγμα μιας άλλης φιλοσοφίας. Εμείς δεν θα φορολογήσουμε τα μεσαία και χαμηλά στρώματα παραπάνω. Θα συμβάλλουμε ακόμα περισσότερο στη δική τους αγοραστική δύναμη και θα φορολογήσουμε δίκαια τον πλούτο, με το πρόγραμμά μας που είναι κατατεθειμένο και πολύ συγκεκριμένο…Και έχουμε πει ότι δεν θα έχουμε αυξήσεις συντελεστών…Αν πάρω την εντολή του Ελληνικού λαού, εγώ θα προχωρήσω το πρόγραμμα με το οποίο έχουμε δεσμευτείΘα υπάρχει και ελάφρυνση και των μεσαίων και των χαμηλότερων στρωμάτων…Δεν θα έχουμε καμία αλλαγή στο θέμα των τόκων των καταθέσεων, θα παραμείνει ως έχει. Ούτε έχουμε μιλήσει για την αλλαγή των αντικειμενικών αξιών…Δεν μιλάμε για έκτακτες εισφορές-έχουμε μιλήσει για δίκαιο φορολογικό σύστημα…Το πρώτο που εμείς θα επιδιώξουμε και θα το καταφέρουμε είναι να δώσουμε ξανά αξιοπιστία στη χώρα μας, αξιοπιστία στη διαπραγμάτευση. Αξιοπιστία σημαίνει ένα πρόγραμμα, το οποίο είναι όχι απλώς αξιόπιστο, αλλά είναι και ρεαλιστικό για το τι θα κάνει. Τι θα κάνει; Θα ανατάξει την ελληνική οικονομία, θα νοικοκυρέψει τα δημόσια έσοδα και θα βάλει τη χώρα σε μια αναπτυξιακή τροχιά διαφορετική. Με όλα τα μέτρα, για τα οποία εμείς έχουμε ήδη μιλήσει λεπτομερώς στη Δ.Ε.Θ. και αλλού. Αυτό το πρόγραμμα δεν είναι απλώς ρεαλιστικό, είναι και μέσα στο πλαίσιο των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης…Είναι αποτυχημένη η πολιτική της. Αυτά που προτείνει (αναφέρεται στη Ν.Δ.), το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων, αυτή είναι η ανάταξη της οικονομίας; Αυτό θα πνίξει περισσότερο την οικονομία, θα παγώσει ακόμη περισσότερο την οικονομία. Δηλαδή, δεν είναι καν ρεαλιστικές. Είναι επίδειξη ρητορικής δύναμης, και όχι ουσιαστικής πολιτικής…Οι δημοκρατικές κοινωνίες στέκονται από την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και όχι από τον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων».

02.10.2009: Συνέντευξη του Γ.Α.Παπανδρέου, ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική», στον δημοσιογράφο Δημήτρη Χατζηδημητρίου, με τίτλο: «Δέσμευση για χειροπιαστά αποτελέσματα», όπου μεταξύ άλλων δήλωσε:«Για τους οικονομικά ασθενέστερους, οι δεσμεύσεις μας είναι συγκεκριμένες και θα γίνουν πράξη με τα νομοσχέδια που έχουμε ανακοινώσει για τις πρώτες 100 μέρες: φορολογική αναδιανομή με δίκαιη φορολογική κλίμακα, στην οποία συνυπολογίζονται και τα μερίσματα, «πάγωμα» των τιμολογίων των ΔΕΚΟαυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμόσταδιακή αύξηση του επιδόματος ανεργίαςχορήγηση έκτακτου επιδόματος αλληλεγγύηςπάγωμα και αναχρηματοδότηση των υποχρεώσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της κρίσης, μέτρα προστασίας των δανειοληπτών… Χρειάζονται ευκαιρίες για δουλειά, άρα ανάπτυξη και νέες διέξοδοι απασχόλησης για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όπως οι νέοι, οι γυναίκες και οι μακροχρόνια άνεργοι. Παρουσιάσαμε μια ολοκληρωμένη πολιτική για το κοινωνικό κράτος και θα την εφαρμόσουμε στα επόμενα χρόνια…Η επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας θα γίνει με συγκεκριμένα μέτρα, όπως η αύξηση των δημόσιων επενδύσεων από τον προϋπολογισμό του 2010 στο 4% του ΑΕΠ με την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ, με ένεση ρευστότητας στην αγορά, αξιοποιώντας το ΤΕΜΠΜΕ, την παροχή εγγυήσεων στις επιχειρήσεις με αντικειμενικά κριτήρια, την αλλαγή των κριτηρίων του ΤΕΙΡΕΣΙΑ, το πάγωμα των δανείων των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω κρίσης…Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα δεν είναι μεγάλος, συγκρινόμενος με τις άλλες χώρες της Ε.Ε…Πρώτος μου στόχος είναι να ξαναβρεί η Ελλάδα το κύρος και τη δύναμή της στο διεθνές πεδίο, να αποκτήσει φωνή που θα είναι σεβαστή από όλους…Στόχος μου είναι η εκπλήρωση της συνταγματικής επιταγής: ο κάθε Έλληνας πολίτης να συνεισφέρει στα έσοδα του κράτους, ανάλογα με την πραγματική φοροδοτική του ικανότητα.

02.10.2009: Συνέντευξη του Γ.Α.Παπανδρέου, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο περιοδικό «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ (Τεύχος 83ο), στον δημοσιογράφο Ευάγγελο Θ.Γιακουμή, με τίτλο: «Η κυβέρνησή μας θα είναι κυβέρνηση έργου» ,όπου μεταξύ άλλων δήλωσε: «…Θα υποβάλουμε αμέσως στην Κομισιόν ένα νέα, αξιόπιστο Πρόγραμμα Σταθερότητας και θα διαπραγματευτούμε σκληρά για να περάσει, θα το πετύχουμε». Στη συνέχεια, στην ερώτηση του δημοσιογράφου: «ποιες οι δυνατότητες που έχετε, ώστε να υλοποιήσετε από την πρώτη στιγμή την εμπέδωση της εμπιστοσύνης στους πολίτες από τους πολιτικούς;»,ο Γ.Α.Παπανδρέου απάντησε: «Θα το κάνουμε, πρώτον, με τις πολιτικές μας, με τα μέτρα που θα πάρουμε αμέσως και που θα ανταποκρίνονται απολύτως σε όσα είπαμε προεκλογικάΈτσι, οι πολίτες θα δουν και θα βεβαιωθούν ότι η πολιτική δεν είναι μία καλοστημένη απάτη για την υφαρπαγή της ψήφου τους με ψεύτικες υποσχέσεις»– Δηλαδή, ο ίδιος ο Γ.Α.Παπανδρέου, θεωρεί ότι η απόλυτη τήρηση των μέτρων που εξήγγειλε προεκλογικά καταδεικνύει ότι οι υποσχέσεις δεν είναι ψεύτικες, και ότι δεν δόθηκαν στα πλαίσια μιας καλοστημένης απάτης. Επομένως, η μη τήρηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων, αποκαλύπτει την καλοστημένη απάτη που μόνο σκοπό είχε την υφαρπαγή της ψήφου.

03.10.2009 (ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ): Συνέντευξη του Γ.Α.Παπανδρέου, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», στον δημοσιογράφο Γιώργο Χρ.Παπαχρήστου, όπου μεταξύ άλλων είπε: «Το μόνο που ακούσαμε (αναφέρεται στη Ν.Δ.) είναι το πάγωμα των μισθώνΕίναι αυτό πρόγραμμα για τη χώρα; … Η ανακούφιση των ασθενέστερων και της μεσαίας τάξης είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας. Οι δεσμεύσεις μας είναι συγκεκριμένες: ….αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμόπάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟσταδιακή αύξηση του επιδόματος ανεργίαςχορήγηση έκτακτου επιδόματος αλληλεγγύης…. Κανείς δεν μπορεί να τη γλυτώνει επειδή είναι πολιτικός. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα στην ατιμωρησία! Όποιος δεν σεβαστεί τη δημόσια θέση που του εμπιστεύθηκε ο λαός και τη χρησιμοποιήσει για να πλουτίσει, όποιος παίξει με το δημόσιο χρήμα, όποιος αποφασίσει να γίνει επίορκος, θα αντιμετωπίσει όχι μόνο τον πολιτικό στιγματισμό, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

ΩΣΤΟΣΟ, καθ΄όν χρόνο ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ εξαπατούσε τους εκλογείς Έλληνες Πολίτες με τις παραπάνω παραπλανητικές δηλώσεις του, είχαν συμβεί τα παρακάτω γεγονότα

Πριν τις εκλογές, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ.Γιώργος Προβόπουλος,ενημέρωσε τα πολιτικά κόμματα για το πρόβλημα του χρέους της Ελλάδας. Επιπλέον, ο ίδιος, στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη «νομισματική πολιτική», τον Οκτώβριο 2009, αποτυπώνει τη δυσμενή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, και στη σελίδα 119 καταγράφονται οι εκτιμήσεις για το διψήφιο έλλειμμα, καθ΄όν χρόνο ο Γιώργος Α. Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου συνέχιζαν να υποστηρίζουν ότι«λεφτά υπάρχουν». (Σημειωτέον ότι ο κ.Προβόπουλος έχει επανειλημμένα τονίσει ότι υπήρξε εκ μέρους του η ως άνω ενημέρωση προ των εκλογών).

Ο αρμόδιος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, κ.Χ.Αλμούνια, στις 14 Σεπτεμβρίου 2009έκανε δημόσια ανακοίνωση, στην οποία επισήμανε τα ακόλουθα: «Όλα τα κόμματα και οι πολιτικοί ηγέτες που συμμετέχουν στις εκλογές και είναι πιθανόν να αναλάβουν τα ηνία της χώρας μετά τις εκλογές, γνωρίζουν την κατάσταση. Η νέα ελληνική κυβέρνηση – όποια κι αν είναι αυτή – θα πρέπει να ενημερώσει στα τέλη Οκτωβρίου την Επιτροπή για την πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει σε ό,τι αφορά τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, ώστε το Νοέμβριο να προβούμε σε μια αξιολόγηση, προκειμένου να διακριβώσουμε κατά πόσον έχει ληφθεί αποτελεσματική δράση για την επίτευξη των στόχων για τη μείωση του ελλείμματος. Με βάση αυτή, θα λάβουμε στις αρχές του επόμενου χρόνου τις αναγκαίες αποφάσεις, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας». 

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Peer Steinbruck, αποκαλύπτει στο βιβλίο του “Untermstrich”, ότι τον Ιανουάριο του 2009 συναντήθηκε στο Βερολίνο με τον Γιώργο Α.Παπανδρέου (που τότε ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης) και αφού συζήτησαν για τα δημοσιονομικά και ειδικότερα για το έλλειμμα της χώρας μας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α.Παπανδρέου, του είπε ότι δεν είναι σίγουρος εάν πραγματικά θέλει να κερδίσει τις εκλογές .

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΟΛΟΥ

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ διατέλεσε Υπουργός όλων των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, όπως και των κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη, και επομένως είχε εμπεριστατωμένη γνώση για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Αντίθετα, όμως, από την πραγματική γνώση που είχε, επανειλημμένα κατά την προεκλογική περίοδο των εθνικών βουλευτικών εκλογών του 2009 διαμήνυε ψεύδη προς τον Ελληνικό Λαό,παρουσίαζε εν γνώσει του εικονική πραγματικότητα, και με τις παραπάνω δηλώσεις του εξαπάτησε τους εκλογείς(μεταξύ των οποίων και οι κατωτέρω ενδεικτικά αναφερόμενοι εκ των συνυπογραφόντων την παρούσα), προκειμένου να κερδίσει το Κόμμα του τις Βουλευτικές Εκλογές του Οκτωβρίου 2009 και να υλοποιήσει, ως Κυβέρνηση πλέον, τη συμφωνία που ήδη είχε «κλείσει υπόγεια» με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), όπως αποκάλυψε ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, κ.Ντομινίκ Στρος Καν. 

Το ότι ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ είχε γνώση για την πραγματική οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, προκύπτει και από το γεγονός ότι ο κ.Προβόπουλος, όπως αναφέρεται παραπάνω, είχε ενημερώσει τα Κόμματαπριντις βουλευτικές εκλογές του 2009, σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας, όπως επίσης και ο κ.Χ.Αλμούνια.

Δεδομένου, λοιπόν, ότι την ενημέρωση περί της πραγματικής οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας την είχε όχι μόνο ο Γιώργος Α. Παπανδρέου αλλά όλα τα Κόμματα, προκύπτει ότικαι οι αντίστοιχοι υποψήφιοι -για τις εθνικές βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009-βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν γνώση περί αυτού, ωστόσο όμως υποστήριζαν τις ψευδείς αυτές δηλώσεις του αρχηγού τους με τις οποίες αυτός παρήγαγε πλάνη στους εκλογείς, αφού και αυτοί διέδιδαν και αναπαρήγαγαν, προεκλογικά, προς τον Ελληνικό Λαό τις ενσωματωμένες στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ εξαγγελίες και ψευδείς υποσχέσεις του Κόμματος του ΠΑΣΟΚ σε κάθε προεκλογική συγκέντρωσή τους, δηλώνοντας κατά τον τρόπο αυτό ότι ενστερνίζονται τις προγραμματικές δηλώσεις του αρχηγού τους και ότι συμφωνούν με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ στο οποίο περιλαμβάνονταν οι ψευδείς αυτές δηλώσεις, και το έπρατταν αυτό γνωρίζοντας ότι έτσι μπορούν να εξαπατήσουν τον εκλογέα, με μόνο σκοπό να μεταβάλουν το εκλογικό του φρόνημα και να λάβουν την ψήφο του στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009.

Στις 04.10.2009 διεξάγονται οι Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές. Συνεπεία της εξαπάτησης των εκλογέων, κυρίως μέσω των παραπλανητικών δηλώσεων του Γιώργου Α.Παπανδρέου ότι «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ», «ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ» αλλά και όλων των λοιπών ως ανωτέρω επακριβώς διαλαμβάνονται, η εκλογική νίκη ήταν του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση Γιώργου Α. Παπανδρέου 2009 (06/10/2009 – 11/11/2011) σχηματίστηκε από τον Πρωθυπουργό ΓΙΩΡΓΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που αναδείχθηκε νικητήριο Κόμμα στις εκλογές αυτές, με ποσοστό 43,92% και 160 έδρες στη Βουλή.

Εν συνεχεία, στις 06/11/2011, η Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε συμφωνία του Πρωθυπουργού ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ για σχηματισμό νέας κυβέρνησης. Η νέα αυτή κυβέρνηση, με Πρωθυπουργό τον οικονομολόγο ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ, σχηματίστηκε στις 11/11/2011, με τη συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα 35 στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης Γιώργου Α.Παπανδρέου, έξι (6) στελεχών από τη Νέα Δημοκρατία και τεσσάρων (4) από το ΛΑΟΣ.

Αμέσως μετά τις εκλογές, και αφού σχηματίστηκε κυβέρνηση υπό τον ΓΙΩΡΓΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ξεκίνησε ο σφετερισμός της ιδιότητας του ιδίου, του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και μελών της κυβέρνησής του ως οργάνων του Κράτους για την τέλεση του εγκλήματος της εσχάτης προδοσίας, με τις εξής πράξεις

Στις 19 & 20.10.2009, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ως Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, ανακοινώνει στα Ευρωπαϊκά Όργανα (στο Συμβούλιο Ecofin) τον διπλασιασμό του ελλείμματος. Τονίζει ότι, παρά το έλλειμμα του 2009 στο 12,7% του ΑΕΠ (έναντι του επισήμου 6%), η κυβέρνηση θα υλοποιούσε στο ακέραιο τις προεκλογικές της δεσμεύσεις .Με τον τρόπο αυτό, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για την κρίση χρέους στην Ελλάδα και από τότε άρχισαν οι συνεχείς υποβαθμίσεις της χώρας μας.

Συνεπεία της παραπάνω ανακοίνωσης από τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, στις 22.10.2009 ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε «Α-» από «Α». Ακολούθησαν συνεχείς υποβαθμίσεις από την Standrard and Poor’s και άρχισαν οι φήμες στις αγορές για ενδεχόμενη πτώχευση της χώρας μας .

Στις 05.11.2009, ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ είπε στο Υπουργικό Συμβούλιο:«Αγωνιζόμαστε για να σώσουμε τη χώρα από τη χρεοκοπία. Ξεκινάμε να πραγματοποιήσουμε όλα όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά. Θέλουμε να απογοητεύσουμε όσους προέβλεπαν ότι δεν θα τηρήσουμε τις υποσχέσεις μας».

Στις 11.11.2009,ο Επίτροπος Χ.Αλμούνια ανακοινώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγήθηκε την υπαγωγή της Ελλάδας σε επιτήρηση, καθώς η Ελλάδα δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Στις 18.11.2009εγκρίνεται ο προϋπολογισμός του 2010, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος στο 9,1% από 12,7% του ΑΕΠ. Σύμφωνα με το σχέδιο:

δεν θα δοθούν αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους του Δημοσίου που έχουν συνολικές μεικτές αποδοχές υψηλότερες των 2.000 ευρώ,

οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι θα λάβουν αυξήσεις που θα κυμανθούν στα επίπεδα του 1,5%, 

αποφασίστηκε η αναστολή των προσλήψεων στο Δημόσιο για το 2010.

Στις 24.11.2009,στην ενδιάμεση Έκθεση προς την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τη νομισματική πολιτική του 2009, η ΤτΕ, προειδοποιεί ότι, αν δεν ληφθούν αμέσως τα απαραίτητα μέτρα, η χώρα θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα.

Στις 28.11.2009,ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, χαρακτηρίζει την κατάσταση της οικονομίας τραγική.

Στις 08.12.2009,ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings προχωρά στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότηταςτης Ελλάδας σε «ΒΒΒ+» από «Α-»

Στις 09.12.2009, ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δηλώνει στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι«ηπατρίδα βρίσκεται στην εντατική» και «το δημοσιονομικό πρόβλημααπειλεί την εθνική κυριαρχίαγια πρώτη φορά από το 1974».

Στις 10.12.2009, ο πρωθυπουργός ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., θέτει το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας της, παρότι το θέμα δεν βρισκόταν στην επίσημη ατζέντα.

Στις 11.12.2009, ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ είπε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλες, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση της ΝΕΤ στις 11.12.2009: «Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πετρέλαιο». Λίγους μήνες μετά, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ & ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ), ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ, είπε στη Βουλή: «Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα».

Στις 14.12.2009, ο  ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δηλώνει: «Θα αποδείξουμε στην πράξη πωςλεφτά υπάρχουν. Υπάρχουν σε πολλές μεριές. Υπάρχουν πολλά λεφτάστα κυκλώματα του εγκλήματος, στα χέρια όσων ζουν παρασιτικά εις βάρος του κράτους, εις βάρος των ευσυνείδητων φορολογουμένων, των έντιμων πολιτών» και, εγκαινιάζοντας τον Εθνικό Κοινωνικό Διάλογο στο Ζάππειο Μέγαρο, ανακοινώνει μέτρα, τα οποία μεταξύ άλλων είναι:

Μισθολογικές αυξήσεις Δημοσίου, που θα καλύπτουν τον πληθωρισμό.

Mισθολογική ωρίμανση σε αποδοχές άνω των 2.000 ευρώ στο Δημόσιο.

Μείωση κατά 10% στα επιδόματα του Δημοσίου.

Στις 16.12.2009, ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας από «Α-» σε «ΒΒΒ+».

Στις 20.12.2009ο υπουργός Οικονομικών, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ανακοινώνει μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος, μεταξύ των οποίων τη συγκρά-      τηση των δαπανών για μισθούς και συντάξεις.

Στις 22.12.2009,ο διεθνής οίκος Μoody’s προχωρά σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας από «Α2» σε «Α1».

Στις 29.12.2009ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δηλώνει σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους: «Δεν θα αλλάξει η στρατηγική για την οικονομία και θα προχωρήσουμε με βάση όσα έχουμε ανακοινώσει». Συμπληρώνει ότι θα διορθωθούν τα λάθη, όπως τα τέλη κυκλοφορίας και προβλέπει ορίζοντα τετραετίας για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Στις 05.01.2010, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ανακοινώνει ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης θα προβλέπει μείωση του ελλείμματος κάτω του 3% του ΑΕΠ το 2012 αντί του 2013 που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Στις 14.01.2010,ο πρωθυπουργός ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, με αφορμή τη συμπλήρωση των πρώτων 100 ημερών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, διαβεβαιώνεισε συνέντευξη Τύπου, ότι η Ελλάδα, ούτε θα βγει από την Ευρωζώνη, ούτε θα προσφύγει στο ΔΝΤ-δεν το έχουμε ανάγκη.

Στις 14.01.2010,το Υπουργικό Συμβούλιο εγκρίνει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της χώρας μας, το οποίο προβλέπει αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης κατά 0,3%το 2010 και άνοδο του ΑΕΠ κατά 1,5% το 2011, κατά 1,9% το 2012 και κατά 2,5% το 2013.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΟΣΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στις 25.01.2010,κατά τη διάθεση του κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου πενταετούς διάρκειας, αν και οι προσφορές έφθασαν στα 25 δις ευρώ, που κάλυπταν κατά το ήμισυ τις δανειακές ανάγκες της χώρας μας για το 2010 , η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ περιορίστηκε να αντλήσει μόνον 8 δις ευρώ, με επιτόκιο 6,2% .Επίσης: Στις 04.03.2010, οι αγορές προσέφεραν στην Ελλάδα 16 δις ευρώ, αλλά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ άντλησε μόνο 5 διςευρώ για δέκα έτη με επιτόκιο 6,38%. Επιπλέον, στις 29.03.2010, η κυβέρνηση άντλησε από τις αγορές 5 δις ευρώ αντί 6,5 δις ευρώ που προσφέρθηκαν..Οι επιλογές αυτές του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Γιώργου Α. Παπανδρέου οδήγησαν στο «μονόδρομο» του Μνημονίου

Στις 27.01.2010,δημοσίευμα των «Financial Times» αναφέρει ότι η Ελλάδα σχεδιάζει την πώληση ομολόγων ύψους 25 δις ευρώ στην Κίνα, μέσω της αμερικανικής τράπεζας «Goldman Sachs»

Στις 28.01.2010, ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δήλωσε στο BBC ότι το έλλειμμα, από το 12%, θα πέσει στο 3%. «Στα επόμενα τρία χρόνια εμείς θα έχουμε 4% μείωση φέτος και άλλα 3% και 3% στη συνέχεια». Στις ερωτήσεις των ξένων δημοσιογράφων, αρνήθηκε ότι χρειάζονται μέτρα, παρά τις πιέσεις που δεχόταν από τους εταίρους (επισημαίνεται ότι την ώρα που ο Γ.Α.Παπανδρέου έκανε δημοσίως αυτές τις δηλώσεις, είχε ήδη κλείσει «υπόγεια» τη συμφωνία με το ΔΝΤ, κατά τον Ντ.Στρος Καν). Δέκα ημέρες μετά τις δηλώσεις αυτές, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε πάγωμα μισθών, περικοπές επιδομάτων κλπ. Νέα μέτρα ανακοινώθηκαν τον Μάρτιο: μειώσεις 30% στα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, αδείας, 12% σε όλα τα επιδόματα του Δημοσίου κ.λπ. Ακολούθησαν το Μεσοπρόθεσμο, το Πολυνομοσχέδιο, κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ. 

ΔΗΛΑΔΗ: Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, με τη συμμετοχή των βουλευτών του Κόμματός του, του ΠΑΣΟΚ, των υπουργών & υφυπουργών της κυβέρνησής του, παραπλανούσε ασύστολα και διαρκώς τον Ελληνικό Λαό, παρουσιάζοντας μία εικονική πραγματικότητα, ενώ παράλληλα δρομολογούσε την εξαθλίωσή του με τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων.

Στις 29.01.2010,ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ είπε ότι η Ελλάδα δεν αναμένει οικονομική βοήθεια και δεν έχει ζητήσει κανένα σχέδιο διάσωσης.

Στις 31.01.2010, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ.Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή», τόνισε ότι η ΝΔ θα στηρίξει τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, γιατί οι στιγμές είναι κρίσιμες και γιατί το επιβάλλει το συμφέρον του τόπου.

Στις 31.01.2010, ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, υπουργός της Κυβέρνησης Γιώργου Α. Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» είχε αποδώσει σε σεναριολογία τα δημοσιεύματα για τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας ή της προσφυγής στο ΔΝΤ. Συγκεκριμένα, είχε πει: «Εμείς εργαζόμαστε για ευρωπαϊκές λύσεις, είμαστε μέλος μιας κοινότητας συνεργασίας, η κυβέρνηση έχει καταρτίσει ένα αξιόπιστο Πρόγραμμα Σταθερότητας που θα κρίνεται ανά μήνα και παρά τις κερδοσκοπικές επιθέσεις, εξακολουθούμε να επιμένουμε ‘ευρωπαϊκά’».

Στις 03.02.2010,  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνει το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης για την περίοδο 2010-2013 και θέτει τη χώρα μας υπό επιτήρηση, με στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ έως το τέλος του 2012.

Στις 04.02.2010,ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δηλώνει από το Ν.Δελχί, απαντώντας στο ερώτημα εάν θα υπάρξουν νέα βάρη μέσα στο 2010: «Ναιθα υπάρξουν για εκείνους που πρέπει να πληρώνουν και δεν πληρώνουν σήμερα», επαναλαμβάνοντας ότι«μέριμνα της κυβέρνησης είναι η προστασία των αδύναμων και οικονομικά ασθενέστερων».

Στις 08.02.2010,ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, από το βήμα της Βουλής, ανέφερε ότι στις αποφάσεις που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση, θα γίνεται σαφές το στίγμα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αναδιανομής.

Παρόλα ταύτα όμως, δεν τηρήθηκε η υπ΄αριθμ. (η΄) θεμελιώδης αρχή του Πολιτεύματος, του άρθρου 134Α Π.Κ., που επιτάσσει τη γενική ισχύ και προστασία των ατομικών δικαιωμάτων που προβλέπει το Σύνταγμα, και αντίθετα με τις παραπάνω δηλώσεις τους, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου και η υπ΄αυτόν Κυβέρνηση, με σφετερισμό της ιδιότητάς τους ως οργάνων του Κράτους, έλαβαν στη συνέχεια επαχθέστατα μέτρα σε βάρος των Ελλήνων Πολιτών, μέτρα που κατέλυσαν την ως άνω θεμελιώδη αρχή του Πολιτεύματος της χώρας μας.

Στις 11.02.2010,ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ επισήμανε ότι «η κυβέρνηση, έχει ήδη, από καιρό, ζητήσει τη συνεργασία με το ΔΝΤ σε θέματα τεχνικής φύσης». Στη συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» (12.02.2010), είπε ότι βρισκόταν ήδη από τα μέσα Δεκεμβρίου 2009 σε επαφή προσωπικά με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, από τον οποίο είχε ζητήσει την αρωγή του ΔΝΤ σε τεχνική βοήθεια προς την Ελλάδα, αλλά όχι και την οικονομική αρωγή του Ταμείου, μια και η Ευρωζώνη δεν είχε (δήθεν) τέτοιου είδους μηχανισμούς παροχής τεχνογνωσίας, όπως ήταν η αλλαγή προϋπολογισμού .

Στις 14.02.2010, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ δηλώνει από τις Βρυξέλλες:«Επιχειρούμε να αλλάξουμε την πορεία του Τιτανικούκαι αυτό δεν μπορεί να γίνει σε μία ημέρα» . 

Kαι μόνο η παρομοίωση της Ελληνικής Οικονομίας με το τραγικότερο ΝΑΥΑΓΙΟ της ιστορίας, είχε ως αποτέλεσμα την ΕΚΤΙΝΑΞΗ των SPREADS ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ των 1Οετών Ελληνικών Ομολόγων κατά 30 μονάδες, στις 333,4 μονάδες βάσης (λίγες μέρες αργότερα, ο οίκος FITCH υποβάθμισε τις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες και τα spreads ανέβηκαν στις 340 μονάδες) – Βλ. παρακάτω ανάλυση με τα σχετικά διαγράμματα-

Στις 03.03.2010, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αποφασίζονται πρόσθετα μέτρα σε βάρος του Ελληνικού Λαού:

Περικοπή κατά 30% των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας, στο Δημόσιο-

Αύξηση ΦΠΑ κατά μία μονάδα στο μικρό του κλιμάκιο, το οποίο από 9% θα ανέλθει στο 10% και κατά 2 μονάδες στο μεγάλο κλιμάκιο που θα ανέλθει από το 19% στο 21%-

Φόρος 20% στα ποτά και τα τσιγάρα και αύξηση της τιμής της βενζίνης κατά 8 λεπτά και κατά 3 λεπτά στο πετρέλαιο κίνησης-

Περικοπή επιδομάτων, από 10%, που είχε αρχικά ειπωθεί, στο 12%-

Στις 04.03.2010ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ λέει στη Βουλή: «Ναι, είναι μόνιμα τα μέτρα».

Στις 11.03.2010ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥαναφέρουν, από την Ουάσιγκτον,το ενδεχόμενο της προσφυγής στο ΔΝΤγια δάνειο προς την Ελλάδα. «Δεν είναι λόγια για πίεση, είναι πιθανή προοπτική», λένε στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.

Στις 13.03.2010ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δηλώνει στα «ΝΕΑ»: «Οι κόποι μας, αυτή τη φορά, θα πιάσουν τόπο». «Αναγκαστήκαμε να λάβουμε αποφάσεις επώδυνες, που αδικούν πολλούς συμπολίτες μας».

Στις 19.03.2010ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, σε ομιλία του στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, λέει:«Είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε τις σκληρότερες αποφάσεις που έλαβε ποτέ κυβέρνηση σε αυτή τη χώρα».

Σε ανάλυσή της η «Wall Street Journal», μεταξύ των άλλων, επισημαίνει:

«Κάθε φορά που ο Παπανδρέου ανοίγει το στόμα του για να παραπονεθεί για την έλλειψη υποστήριξης της Ε.Ε. προς την Ελλάδα ή υπαινίσσεταιότι μπορεί να προσφύγει για βοήθεια στο ΔΝΤ, στην πραγματικότητα κάνει πιο δύσκολη την αποστολή της χρηματοδότησης του ελλείμματος της χώρας του …».

Οι ηγέτες της Ζώνης του Ευρώ συμφώνησαν στη σύσταση μηχανισμού χρηματοπιστωτικής βοήθειας προς την Ελλάδα με την παρεμβολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ). 

Στις 25.03.2010,ο πρωθυπουργός ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, μετά το πέρας της συνεδρίασης των ηγετών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, δήλωσε: «Οι κόποι και οι θυσίες του Ελληνικού λαού, πιάνουν τόπο. Η πολιτική της υπευθυνότητας δικαιώνεται. Η Ελλάδα απέδειξε την ισχυρή της θέληση και τη δυνατότητα έγκαιρης αντίδρασής της στην κρίση». Στη Σύνοδο Κορυφής (που αποφασίστηκε η δημιουργία Ταμείου για την ενίσχυση των αδύναμων χωρών), είχε δηλώσει: «Είναι μία σημαντική απόφαση αυτή που πήραμε σήμερα, και συμβολικά, στην εθνική μας εορτή. Χρόνια πολλά» .

Στις 09.04.2010ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ δήλωσε: «δεν θα πάμε στο ΔΝΤ, μας στηρίζει η Ε.Ε.» 

Στις 11.04.2010, οΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «το ΒΗΜΑ της Κυριακής»: «Δώσαμε μάχη και την κερδίσαμε βεβαίως, για να υπάρξει ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξηςΚαι μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με προσδιορισμένους πλέον τους όρους, το όπλο στο τραπέζι θα είναι και γεμάτο».

Στις 16.04.2010,η Ν.Δ. επαναλαμβάνει τη θέση της κατά της προσφυγής της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ)«Η Κυβέρνηση φαίνεται να οδηγεί τη χώρα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ως Νέα Δημοκρατία θεωρούμε επιβεβλημένο να επαναλάβουμε, για μία ακόμη φορά, τη διακηρυγμένη πεποίθησή μας ότι πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του Ελληνικού λαού και να προχωρήσουμε με νέο μείγμα οικονομικής πολιτικής, προκειμένου να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Και, κυρίως, χωρίς τους νέους δυσβάστακτους όρους, που σίγουρα θα θέσει το ΔΝΤ και θα έχουν καταλυτικές επιπτώσεις στην Ελληνική κοινωνία».

Στις 23.04.2010,ο πρωθυπουργός ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ανακοινώνει από τοΚαστελόριζο: «Χθες ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για το πραγματικό μέγεθος του ελλείμματος του 2009Όλοι μας κληρονομήσαμε-η σημερινή κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός- ένα σκάφος έτοιμο να βυθιστεί. Μια χώρα χωρίς κύρος και αξιοπιστία, που είχε χάσει το σεβασμό ακόμα και των φίλων και των εταίρων της. Μια οικονομία εκτεθειμένη στο έλεος της αμφισβήτησης και των ορέξεων της κερδοσκοπίας. Από την πρώτη μέρα σηκώσαμε τα μανίκια και με σκληρή δουλειά βαλθήκαμε να ανατρέψουμε αυτό το αρνητικό κλίμα. Καταστρώσαμε σχέδιο, πήραμε δύσκολα μέτρα, που πολλές φορές πόνεσαν, αλλά ανακτήσαμε την αξιοπιστία μας. Μετά από ένα πραγματικό μαραθώνιο, διεκδικήσαμε και καταφέραμε να οδηγηθούμε σε μια ισχυρή απόφαση της Ε.Ε. για τη στήριξη της χώρας μας, με ένα πρωτόγνωρο για την ιστορία και τα δεδομένα της Ε.Ε. μηχανισμό. Και εμείς και οι εταίροι μας στην Ε.Ε. ελπίζαμε ότι αυτή η απόφαση θα αρκούσε για να ηρεμήσει και να συνετίσει τις αγορές, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη χρηματοδότηση της χώρας μας με χαμηλότερα επιτόκια. Να υπάρξει, δηλαδή, η απαραίτητη νηνεμία, ώστε να αφιερωθούμε στο έργο μας, στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, για να κάνουμε την οικονομία μας βιώσιμη, ανταγωνιστική. Να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της δυνατή για να αισθανθούν όλοι οι Έλληνες περήφανοι. Οι αγορές δεν ανταποκρίθηκαν. Είτε γιατί δεν πίστεψαν στη βούληση της Ε.Ε., είτε γιατί κάποιοι αποφάσισαν να συνεχίσουν την κερδοσκοπία. Και σήμερα, η κατάσταση στις αγορές απειλεί να αποδομήσει, όχι μόνο τις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά και την ομαλή πορεία της οικονομίας. Και κινδυνεύει να χαθεί η προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες από τα ακόμη μεγαλύτερα επιτόκια δανεισμού και ακόμη χειρότερα από τη δυσκολία δανεισμού. Δεν θα το επιτρέψουμε. Ήρθε η στιγμή, το χρόνο που δεν μας δίνουν οι αγορές, αυτό το χρόνο να μας τον δώσει η απόφαση που πήραμε όλοι μαζί οι ηγέτες των χωρών της Ευρώπης για να στηριχθεί η Ελλάδα. Είναι ανάγκη, ανάγκη εθνική και επιτακτική, να ζητήσουμε επισήμως από τους εταίρους μας την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, που από κοινού δημιουργήσαμε στην Ε.Ε. Έχω ήδη δώσει εντολή στον Υπουργό Οικονομικών να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες. Και οι εταίροι μας θα συνδράμουν άμεσα και αποφασιστικά, ώστε να παράσχουν στην Ελλάδα το απάνεμο λιμάνι που θα μας επιτρέψει να ξαναχτίσουμε το σκάφος μας με γερά και αξιόπιστα υλικά. Αλλά και να στείλουν και ένα ισχυρό μήνυμα στις αγορές, ότι η Ε.Ε. δεν παίζει και προστατεύει το κοινό μας συμφέρον και το κοινό μας νόμισμα. Ο τελικός μας στόχος είναι να απελευθερώσουμε την Ελλάδα από επιτηρήσεις και κηδεμονίες. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε». 

Στις 24.04.2010,  ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥσε ανοιχτή συγκέντρωση κατοίκων στην πλατεία της Κρεμαστής της Ρόδου, είπε: «Αυτή η κυβέρνηση θα κάνει κάθε τι για να μην πληρώσει αυτός που δεν φταίει, για να δώσουμε σιγουριά στους πολίτες, και επιτέλους να πληρώσουν αυτοί που έχουν χρέος απέναντι στην Ελληνική κοινωνία… Λόγω των ελλειμμάτων μας, ήρθε η Ευρωπαϊκή Ένωση, και είναι και σήμερα και το ΔΝΤ, καιεπιτηρούνΕίναι μια μορφή κηδεμονίας… Είδα, χθες, σε μια διαδήλωση, να αναγράφεται σε αφίσες: «Έξω το ΔΝΤ». Θα μπορούσα να συνυπογράψω και να βάλω από κάτω: “Έξω και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή”»

Στις 02.05.2010ο (τότε)υπουργός Οικονομικών ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ανακοίνωσε τριετές Πρόγραμμα Δανεισμού, ύψους 36,4 δις ευρώ. Τα διαρθρωτικά μέτρα περιλαμβάνουν νέες μειώσεις σε μισθούς, επιδόματα και δώρα, αυξήσεις στη φορολογία, καθώς και δραστικές αλλαγές στο ασφαλιστικό και στην αγορά εργασίας.

Οι υπουργοί Οικονομίας του Eurogroup αποφάσισαν την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας. Το συνολικό ύψος των δανειοδοτήσεων θα ανήρχετο για την τριετία 2010-2012, στο ποσό των 110 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 30 δις ευρώ θα χορηγούσε το ΔΝΤ.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντ. Σαμαράς, δήλωσε: «Βρισκόμαστε μπροστά στην ομολογία ενός αληθινού Βατερλό προβλέψεων και πολιτικών της κυβέρνησης».

Στις 03.05.2010,ο υφυπουργός Οικονομικών, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ, σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Γιώργο Δελαστίκ, στην εκπομπή της ΝΕΤ “Πρωινή Ενημέρωση” είπε:«Όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ, τον Οκτώβριο 2009, τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο ΔΝΤ». 

Στις 04.05.2010,  κατατίθεται στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το νο- μοσχέδιο που προβλέπει τα νέα οικονομικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τη μείωση του ελλείμματος και την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Στο νομοσχέδιο αυτό, εκτός από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται: έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις με κέρδη άνω των 100.000 ευρώ την τριετία 2011-2013, ειδικός φόρος στις διαφημίσεις που προβάλλονται από την τηλεόραση, ο οποίος ορίζεται σε ποσοστό 20%, έκτακτη εισφορά στα νομικά πρόσωπα, αύξηση συντελεστών ΦΠΑ για το 30% των προϊόντων και υπηρεσιών μεταξύ αυτών και τρόφιμαμέσω της μετάταξής τους από το χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 11% στον υψηλό συντελεστή 23%νέες μετατάξεις προϊόντων το 2012, πώληση περιουσιακών στοιχείων και δημοσίων επιχειρήσεων. Για τη λήψη μέτρων δημοσιονομικής πολιτικής θα αρκεί η έκδοση Πρ.Δ/τος, ύστερα από πρόταση του υπουργού Οικονομικών ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.

Στις 06.05.2010με ψήφους 172 υπέρ, από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της Ντόρας Μπακογιάννη από τη ΝΔ και τους βουλευτές του ΛΑΟΣ, ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής οικονομίας.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω κυβερνητικών αποφάσεων, ψηφίστηκαν οι Νόμοι 3833/2010 & 3845/2010, με τις διατάξεις των οποίων συντελέσθηκε ευθεία, οριστική και γενική περικοπή των αποδοχών όλων των δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών λόγω της δημοσιονομικής κρίσης. Οι νόμοι αυτοί ήταν μόνο η αρχή

Ακολούθησε λαίλαπα περικοπής αποδοχών και συντάξεων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που σε συνδυασμό με την κατακόρυφη άνοδο των τιμών λόγω αύξησης των συντελεστών του ΦΠΑ σε όλα τα είδη, έχει εξαναγκάσει μεγάλο ποσοστό μισθωτών και συνταξιούχων να διαβιεί σε επίπεδα κάτω από το όριο της φτώχειαςόπως κατωτέρω συγκεκριμένα θα καταδείξουμε.  

Με την επιβολή -διά των νόμων αυτών- μέτρων εξαθλίωσης σε βάρος του Ελληνικού Λαού, παραβιάσθηκε κατάφωρα το ατομικό δικαίωμα επί του μισθού και το δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης και της συμμετοχής στην κοινωνική ζωή, και έτσι κατελύθη η υπό στοιχ. (η) θεμελιώδης αρχή του Πολιτεύματος, του άρθρου 134Α Π.Κ.

Συγκεκριμένα:

Με το άρθρο 1 του Ν.3833/2010 «Προστασία της εθνικής οικονομίας-Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίση» (ΦΕΚ Α΄40/15.3.2010), ορίσθηκε ότι: « …2. Τα πάσης φύσεως επιδόματα, αποζημιώσεις και αμοιβές γενικά, μειώνονται κατά 12%. …Τα επιδόματα των Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας μειώνονται κατά 30%». Με άλλες διατάξεις του ιδίου νόμου, ελήφθησαν και πρόσθετα μέτρα, όπως το πάγωμα των μισθών,  καθώς και επιπλέον μέτρα περικοπής πρόσθετων αποδοχών, όπως η μείωση των ορίων υπερωριακής απασχόλησης των δημοσίων υπαλλήλων, των αμοιβών συμμετοχής τους σε συλλογικά όργανα, καταργήσεις προβλεπόμενων με ειδικές διατάξεις αναπροσαρμογών και προσαυξήσεων μισθών. Εξάλλου, πέραν αυτών, επιβλήθηκαν και περαιτέρω μέτρα για τη μείωση των μισθολογικών δαπανών, όπως η καθιέρωση νέου ανώτατου ορίου αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών, αναστολή προσλήψεων για το 2010, περιορισμός προσλήψεων για τα έτη 2011-2013.

Με το άρθρο 3 του Ν.3845/2010 «Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη-μέλη της Ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» (ΦΕΚ Α΄65/6.5.2010), ορίσθηκε ότι: «1. Τα πάσης φύσεως επιδόματα, αποζημιώσεις και αμοιβές γενικά, … μειώνονται κατά 8%. … 4. Οι πάσης φύσεως τακτικές αποδοχές, επιδόματα, αποζημιώσεις και αμοιβές γενικά …μειώνονται κατά 3%. 6. Τα επιδόματα εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας … καθορίζονται ως εξής: α) Το επίδομα εορτών Χριστουγέννων σε 500 ευρώ. β) Το επίδομα εορτών Πάσχα σε 250 ευρώ. γ) Το επίδομα αδείας, σε 250 ευρώ».

Με τις διατάξεις των νόμων 3833 και 3845/2010 καταργήθηκαν ρυθμίσεις συλλογικών συμβάσεων για τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, που ρύθμιζαν τους όρους αμοιβής τους, ώστε τροποποιήθηκαν νομοθετικά επί τω χείρω οι συλλογικές ρυθμίσεις (άρθρο 1 παρ.4 και 5, άρθρο 2, άρθρο 3 ν.3833/2010, άρθρο 3 παρ. 3 έως και 6 ν.3845/2010).

Ακολούθησε σειρά νόμων με τους οποίους επιβλήθηκαν επιπλέον περικοπές μισθών και συντάξεων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η δε απομείωση του εισοδήματος των μισθωτών συντελέστηκε με σειρά φορολογικών νόμων (Ν.3899/2010  (ΦΕΚ Α΄212/17.12.2010), Ν.3865/2010 (ΦΕΚ Α΄120/21.07.2010), Ν. 3985/2011 (ΦΕΚ Α΄ 151/01.07.2011), Ν.3986/2011 (ΦΕΚ Α΄152/01.07.2011), Ν.3943/2011 (ΦΕΚ Α΄ 66/31.3.2011), Ν. 4024/2011 (ΦΕΚ Α΄ 226/27.10.2011), Ν.4002/2011 (ΦΕΚ Α΄ 180/22.8.2011). Με τους νόμους αυτούς, ολοκληρώθηκε η ευθεία, οριστική, γενική περικοπή αποδοχών, συντάξεων και κατάργηση επιδομάτων, ενώ η μείωση του εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων επιδεινώθηκε με την επιβολή φορολογικών μέτρων, όπως έκτακτη εισφορά, κατάργηση φοροαπαλλαγών, αύξηση των συντελεστών φόρου εισοδήματος και του ΦΠΑ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ.

Ο Ν. 3845/2010 (ΦΕΚ Α΄65/6.5.2010) περιλαμβάνει ως παραρτήματα τα δύο αρχικά Μνημόνια, ήτοι το «Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής» και το «Μνημόνιο Συνεννόησης στις Συγκεκριμένες προϋποθέσεις οικονομικής πολιτικής», ενώ η «Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης» μεταξύ αφενός της Ελληνικής Δημοκρατίας ως δανειολήπτη και αφετέρου των κρατών-μελών της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ ως δανειστών, συνήφθη στις 8.5.2010.

Με το Ν.3845/2010, πέραν των περικοπών μισθών και συντάξεων που επιβάλλει,παρασχέθηκε, με το άρθρο πρώτο παρ.4, στον Υπουργό Οικονομικών(ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ) η ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ να εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού, διμερή ή πολυμερή, με την Ε.Ε., τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του μηχανισμού στήριξης. Προβλέφθηκε, επίσης, ότι τα εν λόγω Μνημόνια, συμφωνίες και συμβάσεις θα εισάγονται στη Βουλή για κύρωση. Στη συνέχεια, όμως, με το άρθρο μόνο παρ. 9 του Ν.3847/2010 προβλέφθηκε ότι τα διεθνή αυτά κείμενα θα εισάγονται στη Βουλή όχι για «κύρωση», αλλά απλώς για «συζήτηση και ενημέρωση». Δηλαδή, ο νόμος αυτός εξουσιοδότησε τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ να συνάψει τη μόνη δεσμευτική από πλευράς διεθνούς και συνταγματικού δικαίου σύμβαση με το ΔΝΤ και τις χώρες της ευρωζώνης ΧΩΡΙΣ ΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ.

Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους, επιχείρησε την κατάλυση του θεμελιώδους θεσμού του Δημοκρατικού Πολιτεύματος που κατοχυρώνεται στο άρθρο 134Α περ. (ε), δηλαδή τηςαρχής της διάκρισης των εξουσιών, αλλοιώνοντας/καθιστώντας ανενεργό με τον τρόπο αυτό διαρκώς ή πρόσκαιρα θεμελιώδη θεσμό του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Στο άρθρο 26 του Συντ. (το οποίο ρητά εξαιρείται από την αναθεώρηση κατ΄άρθρ.110 § 1 Συντ.), ορίζεται κατ΄αρχήν ότι η νομοθετική λειτουργία ασκείται από τη Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η εκτελεστική λειτουργία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση και η δικαστική λειτουργία από τα δικαστήρια. Ο νομοθέτης θέλησε κατ΄αυτόν τον τρόπο να μην εκχωρούνται σε άλλα όργανα του Κράτους οι βασικές αρμοδιότητες της Βουλής, της Κυβέρνησης, του Προέδρου της Δημοκρατίας και των δικαστηρίων, όπως αυτές καθορίζονται στο άρθρο 26 του Συντ. Η προσβολή, λοιπόν, του θεσμού της διάκρισης των λειτουργιών συνίσταται στην προσβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Βουλής, της Κυβέρνησης και των Δικαστηρίων που χάνουν το ποσοστό της νομοθετικής, εκτελεστικής ή δικαστικής αρμοδιότητας αντίστοιχα που τους αναγνωρίζει το Σύνταγμα.

Επισημαίνεται ότι οι διατάξεις του ν.3833/2010, του Ν.3845/2010 (άρθρο 3) και του ν.3847/2010 σχετικά με τις μειώσεις των αποδοχών, συντάξεων και επιδομάτων είναι άμεσα εκτελεστές, καθώς δεν παρέχουν εξουσιοδοτήσεις προς την εκτελεστική εξουσία για έκδοση περαιτέρω πράξεων.

Η Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης (ΣΔΔ) έχει ως εφαρμοστέο δίκαιο το αγγλικό δίκαιο και εμπεριέχει παραίτηση της χώρας μας από την «ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας». Σύμφωνα με το άρθρο 14 § 5 της ΣΔΔ, «ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος».

Το Μνημόνιο (Ν.3845/2010) αποτελεί την απόλυτη παραβίαση του Συντάγματος, κυρίως διότι έγινε εν αγνοία του Εκλογικού Σώματος, το οποίο αποτελούν οι Έλληνες πολίτες. Κάθε πράξη οργάνου του Κράτους, αντίθετη προς τη βούληση του Εκλογικού Σώματος, είναι αντίθετη προς το Σύνταγμα και προσβάλλει τη βάση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος που είναι η λαϊκή κυριαρχία.

Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ αυτό, με τις διατάξεις για περικοπές μισθών και συντάξεων, για απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, ΨΗΦΙΣΑΝ στην Ελληνική Βουλή:

Παπανδρέου Γιώργος, ΠΑΣΟΚ

Παπακωνσταντίνου Γιώργος, ΠΑΣΟΚ 

Βενιζέλος Ευάγγελος, ΠΑΣΟΚ

Πάγκαλος Θεόδωρος, ΠΑΣΟΚ

Ραγκούσης Ιωάννης, ΠΑΣΟΚ

Παναρίτη Ελένη, ΠΑΣΟΚ

Μόσιαλος Ηλίας, ΠΑΣΟΚ

Τσόκλη Μαρία (Μάγια), ΠΑΣΟΚ

Γερουλάνος Παύλος, ΠΑΣΟΚ

Κοραντής Ιωάννης, ΛΑΟΣ

Σκανδαλίδης Κωνσταντίνος, ΠΑΣΟΚ

Διαμαντοπούλου Άννα, ΠΑΣΟΚ

Αλευράς Αθανάσιος, ΠΑΣΟΚ

Τσούρας Αθανάσιος, ΠΑΣΟΚ

Κουβέλης Σπύρος, ΠΑΣΟΚ

Οικονόμου Παντελής, ΠΑΣΟΚ

Ζούνη Παναγιώτα, ΠΑΣΟΚ

Πλεύρης Αθανάσιος, ΛΑΟΣ

Λοβέρδος Ανδρέας, ΠΑΣΟΚ

Χρυσοχοΐδης Μιχάλης, ΠΑΣΟΚ

Κατσέλη Λούκα, ΠΑΣΟΚ

Κακλαμάνης Απόστολος, ΠΑΣΟΚ

Αποστολάκη Μιλένα, ΠΑΣΟΚ

Μίχος Λάμπρος, ΠΑΣΟΚ

Ανδρουλάκης Δημήτριος (Μίμης), ΠΑΣΟΚ

Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, ΠΑΣΟΚ

Ευθυμίου Πέτρος, ΠΑΣΟΚ

Παπανδρέου Βάσω, ΠΑΣΟΚ

Χυτήρης Τηλέμαχος, ΠΑΣΟΚ

Κουτρουμάνης Γεώργιος, ΠΑΣΟΚ

Νταλάρα Άννα, ΠΑΣΟΚ

Γείτονας Κωνσταντίνος, ΠΑΣΟΚ

Παπαϊωάννου Μιλτιάδης, ΠΑΣΟΚ

Βούρος Ιωάννης, ΠΑΣΟΚ

Χαραλαμπόπουλος Γεώργιος, ΠΑΣΟΚ

Πρωτόπαπας Χρήστος, ΠΑΣΟΚ

Καρατζαφέρης Γεώργιος, ΛΑΟΣ

Γεωργιάδης Άδωνης, ΛΑΟΣ

Αϊβαλιώτης Κωνσταντίνος, ΛΑΟΣ

Μωραΐτης Αθανάσιος, ΠΑΣΟΚ

Μακρυπίδης Ανδρέας, ΠΑΣΟΚ

Γιαννακά Σοφία, ΠΑΣΟΚ

Κουρουμπλής Παναγιώτης, ΠΑΣΟΚ

 Μανιάτης Ιωάννης, ΠΑΣΟΚ

 Ρέππας Δημήτριος, ΠΑΣΟΚ

Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας, ΠΑΣΟΚ

Τσιρώνης Δημήτριος, ΠΑΣΟΚ

 Στασινός Παύλος, ΠΑΣΟΚ

Χριστοφιλοπούλου Εύη, ΠΑΣΟΚ

 Ασπραδάκης Παντελής, ΠΑΣΟΚ

 Βρεττός Κωνσταντίνος, ΠΑΣΟΚ

 Βορίδης Μάκης, ΛΑΟΣ

 Κατσιφάρας Απόστολος, ΠΑΣΟΚ

 Σπηλιόπουλος Κωνσταντίνος, ΠΑΣΟΚ

 Παπαδόπουλος Αθανάσιος, ΠΑΣΟΚ

Τριανταφυλλόπουλος Ανδρέας, ΠΑΣΟΚ

Χρυσανθακόπουλος Αλέξανδρος, ΛΑΟΣ

Τόγιας Βασιλείος, ΠΑΣΟΚ

Τσόνογλου-Βυλλιώτη Βασιλική, ΠΑΣΟΚ

 Αγάτσα Αριάδνη, ΠΑΣΟΚ

Χαντάβας Αθανάσιος, ΠΑΣΟΚ

 Αηδόνης Χρήστος, ΠΑΣΟΚ

Κεφαλίδου Χαρά, ΠΑΣΟΚ

Κρεμαστινός Δημήτριος, ΠΑΣΟΚ

Νικητιάδης Γεώργιος, ΠΑΣΟΚ

Ζωϊδης Νικόλαος, ΠΑΣΟΚ

 Κουσουρνάς Ευστάθιος, ΠΑΣΟΚ

Ντόλιος Γεώργιος, ΠΑΣΟΚ

Ρενταρή-Τέντε Όλγα, ΠΑΣΟΚ

Τσιαούση Ελένη, ΠΑΣΟΚ

Περλεπέ-Σηφουνάκη Αικατερίνη, ΠΑΣΟΚ

Κεδίκογλου Συμεών, ΠΑΣΟΚ

Παπανδρέου-Παπαδάκη Ουρανία, ΛΑΟΣ

Καρανίκας Ηλίας, ΠΑΣΟΚ

Βαρβαρίγου Δημήτριος, ΠΑΣΟΚ

Κατρίνης Μιχαήλ, ΠΑΣΟΚ

Κουτσούκος Ιωάννης, ΠΑΣΟΚ

Αντωνακόπουλος Παναγιώτης, ΠΑΣΟΚ

 Δημητρουλόπουλος Παναγιώτης, ΠΑΣΟΚ

Σιδηρόπουλος Αναστάσιος, ΠΑΣΟΚ

Γικόνογλου Αθανάσιος, ΠΑΣΟΚ

Τόλκας Άγγελος, ΠΑΣΟΚ

 Κεγκέρογλου Βασίλειος, ΠΑΣΟΚ

Αρναουτάκης Σταύρος, ΠΑΣΟΚ

Παρασύρης Φραγκίσκος, ΠΑΣΟΚ

Στρατάκης Εμμανουήλ, ΠΑΣΟΚ

Σκραφνάκη Μαρία, ΠΑΣΟΚ

Κατσούρας Χρήστος, ΠΑΣΟΚ

Καστανίδης Χάρης, ΠΑΣΟΚ

Αράπογλου Χρυσή, ΠΑΣΟΚ

Μαγκριώτης Ιωάννης, ΠΑΣΟΚ

Καϊλή Εύα, ΠΑΣΟΚ

 Βούγιας Σπύρος, ΠΑΣΟΚ

 Ρομπόπουλος Θωμάς, ΠΑΣΟΚ

 Κολοκοτρώνης Άγγελος, ΛΑΟΣ

Γερανίδης Βασίλειος, ΠΑΣΟΚ

Αρβανιτίδης Γεώργιος, ΠΑΣΟΚ

Βελόπουλος Κυριάκος, ΛΑΟΣ

Παντούλας Μιχαήλ, ΠΑΣΟΚ

Αργύρης Ευάγγελος, ΠΑΣΟΚ

Τιμοσίδης Μιχαήλ, ΠΑΣΟΚ

Παπουτσής Δημήτριος, ΠΑΣΟΚ

Εμινίδης Σάββας, ΠΑΣΟΚ

 Ρόβλιας Κωνσταντίνος, ΠΑΣΟΚ

Σαλαγιάννης Νικόλαος, ΠΑΣΟΚ

Θεοχάρη Μαρία, ΠΑΣΟΚ

Πετσάλνικος Φίλιππος, ΠΑΣΟΚ

Γκερέκου Άντζελα, ΠΑΣΟΚ

Μοσχόπουλος Σπύρος, ΠΑΣΟΚ

Φλωρίδης Γεώργιος, ΠΑΣΟΚ

Παραστατίδης Θεόδωρος, ΠΑΣΟΚ

Κουκουλόπουλος Παρασκευάς (Πάρης), ΠΑΣΟΚ

Αθανασιάδης Αλέξανδρος, ΠΑΣΟΚ

Βλάτης Ιωάννης, ΠΑΣΟΚ

Μπεγλίτης Παναγιώτης, ΠΑΣΟΚ

Φαρμάκη Αικατερίνη, ΠΑΣΟΚ

Μανωλάκης Άγγελος, ΠΑΣΟΚ

Ρήγας Παναγιώτης, ΠΑΣΟΚ

Παπαμανώλης Γεώργιος, ΠΑΣΟΚ

Γρηγοράκος Λεωνίδας, ΠΑΣΟΚ

Έξαρχος Βασίλειος, ΠΑΣΟΚ

Σαχινίδης Φίλιππος, ΠΑΣΟΚ

Νασιώκας Έκτορας ΠΑΣΟΚ

Ροντούλης Αστέριος, ΛΑΟΣ

Καρχιμάκης Μιχαήλ, ΠΑΣΟΚ

Σηφουνάκης Νικόλαος, ΠΑΣΟΚ

Μαργέλης Σπυροπάνος, ΠΑΣΟΚ

Καρτάλης Κωνσταντίνος, ΠΑΣΟΚ

Ζήση Ροδούλα, ΠΑΣΟΚ

Μαρκάκης Παύλος, ΛΑΟΣ

Κουσελάς Δημήτριος, ΠΑΣΟΚ

Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα, ΠΑΣΟΚ

 Βουδούρης Οδυσσέας, ΠΑΣΟΚ

Μάντατζη Τσετίν, ΠΑΣΟΚ

Ξυνίδης Σωκράτης, ΠΑΣΟΚ

Καρύδης Δημήτριος, ΠΑΣΟΚ

Μπεντενιώτης Εμμανουήλ, ΠΑΣΟΚ

Αποστολάτος Βαΐτσης, ΛΑΟΣ

 Νιώτης Γρηγόριος, ΠΑΣΟΚ

Λιντζέρης Δημήτριος, ΠΑΣΟΚ

Διαμαντίδης Ιωάννης, ΠΑΣΟΚ

Ανατολάκης Γεώργιος, ΛΑΟΣ

Τζάκρη Θεοδώρα, ΠΑΣΟΚ

Θεοδωρίδης Ηλίας, ΠΑΣΟΚ

Γιουματζίδης Βασίλειος, ΠΑΣΟΚ

Αμοιρίδης Ιωάννης, ΠΑΣΟΚ

Παπαγεωργίου Αθανάσιος, ΠΑΣΟΚ

Μίχου Μαρία, ΠΑΣΟΚ

Παπαχρήστου Ευάγγελος, ΠΑΣΟΚ

Όθωνας Εμμανουήλ, ΠΑΣΟΚ

Χατζή Οσμάν Αχμέτ, ΠΑΣΟΚ

Πεταλωτής Γεώργιος, ΠΑΣΟΚ

 Βαρδίκος Πυθαγόρας, ΠΑΣΟΚ

Μπόλαρης Μάρκος, ΠΑΣΟΚ

Κουτμερίδης Ευστάθιος, ΠΑΣΟΚ

Τζελέπης Μιχαήλ, ΠΑΣΟΚ

Πολατίδης Ηλίας, ΛΑΟΣ

Χάιδος Χρήστος, ΠΑΣΟΚ

Μαγκούφης Χρήστος, ΠΑΣΟΚ

Μερεντίτη Αθανασία, ΠΑΣΟΚ

Τσώνης Νικόλαος, ΠΑΣΟΚ

Αντωνίου Τόνια, ΠΑΣΟΚ

Μπατζελή Αικατερίνη, ΠΑΣΟΚ

Λιάνης Γεώργιος, ΠΑΣΟΚ

Παπαθανάση Αφροδίτη, ΠΑΣΟΚ

Δριβελέγκας Ιωάννης, ΠΑΣΟΚ

Λαφαζάνης Αργύριος, ΠΑΣΟΚ

Δαμιανάκης Ευτύχιος, ΠΑΣΟΚ

Σκουλάκης Εμμανουήλ, ΠΑΣΟΚ

Βαλυράκης Σήφης, ΠΑΣΟΚ

Τσουρή Ελπίδα, ΠΑΣΟΚ

Μπακογιάννη Ντόρα, πρώην ΝΔ Α’ Αθήνας και ήδη αρχηγός της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντ. Σαμαράς, επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει διαφορετική οικονομική πολιτική με λήψη μέτρων για την τόνωση της οικονομίας, αλλά και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, και τόνισε ότι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση θα οδηγήσουν την οικονομία πιο βαθειά στο φαύλο κύκλο της ύφεσης.

Στις 10.05.2010,εγκρίνεται από το Υπουργικό Συμβούλιο το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Μεταξύ άλλων προβλέπεται: τα γενικά όρια ηλικίας στα 65, οι νεοπροσλαμβανόμενοι στο Δημόσιο από το 2013 θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ, καθιέρωση του 60ού έτους ως κατώτατο όριο πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, επιβολή νέου ΛΑΦΚΑ, από τον Αύγουστο, ύψους από 3% έως 9%, στην κύρια σύνταξη πάνω από 1.400 ευρώ, αναθεώρηση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και διαχωρισμός της σύνταξης σε βασική και αναλογική από το 2018 (Ν.3863/2010).

Στις 14.06.2010γίνεται τετραπλή υποβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s.

Στις 16.06.2010,με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εργασίας, ΑΝ.ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ανατρέπεται η όποια προστασία απολάμβανε ένας εργαζόμενος από τον εργοδότη. Η αποζημίωση απόλυσης περιορίζεται στο μισό και θα φτάνει το πολύ τους 12 μήνες για εργασία άνω των 28 ετών, έναντι των 24 μηνών που ίσχυαν μέχρι τότε.

Στις 26.06.2010,ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντ. Σαμαράς από το βήμα του 8ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει συγκροτημένηστρατηγική απαλλαγής από το Μνημόνιο. ΩΣΤΟΣΟ: αντί γι΄αυτό, στήριξε με την ψήφο του και τις ψήφους των περισσότερων βουλευτών του κόμματός του το Β΄ Μνημόνιο !!!

Στις 27.06.2010, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Ασφαλιστικού, από τα 5 εκατ. των ασφαλισμένων, οι νέες διατάξεις επιβαρύνουν τους όρους συνταξιοδότησης (αυξάνουν δραστικά τα όρια ηλικίας έως και 15 έτη και μειώνονται οι συντάξεις μέχρι και 30% σε ορισμένες περιπτώσεις) σε περίπου 3,75 εκατ. ασφαλισμένους, με μεγαλύτερα θύματατις μητέρες με ανήλικοκαι τους εργαζόμενους στα Βαρέα.

Στις 04.07.2010ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥδηλώνειστην «Ελευθεροτυπία»: «Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι οι θυσίες του Ελληνικού λαού, αυτή τη φορά, θα πιάσουν τόπο. Πιάνουν ήδη τόπο. Είμαστε στο σωστό δρόμο…».

Στις 07.07.2010,ο Αντώνης Σαμαράς παρουσίασε στο Ζάππειο τις προτάσεις της Ν.Δ. για την έξοδο από το Μνημόνιο«απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει εναλλακτική λύση, είναι να βγούμε από τον αναγκαστικό μονόδρομο του Μνημονίου. Να απαλλαγούμε από τις δεσμεύσεις του. Ως τότε, θα τηρήσουμε τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα, … δεν θα μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση, αν δεν μπούμε στο δρόμο της ανάπτυξης και δεν θα μπορέσουμε να μπούμε στο δρόμο της ανάπτυξης, αν δεν ανακτήσουμε τη χαμένη ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας». ΩΣΤΟΣΟ: αντί για την έξοδο από το Μνημόνιο, ο ΑΝΤ.ΣΑΜΑΡΑΣ υποστήριξε με σθένος, με την ψήφο του και τις ψήφους βουλευτών του κόμματός του στις 12-02-2012, την καθιέρωση και δεύτερου Μνημονίου, επιβάλλοντας μάλιστα και κομματική πειθαρχία, διαγράφοντας τους «αντιμνημονιακούς» βουλευτές του Κόμματός του που δεν υποστήριξαν τη μνημονιακή πολιτική στην οποία μέχρι τότε ο ίδιος είχε υποσχεθεί και δεσμευθεί προς τον Ελληνικό Λαό ότι θα αντισταθεί, δηλώνοντας μάλιστα ότι «θα προωθήσει στρατηγική απαλλαγής από το Μνημόνιο».

Στις 08.07.2010,ψηφίζεται επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής με 159 ψήφους υπέρ137 κατά και 2 «παρών». Το νομοσχέδιο καταψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ,  και η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη και Κώστας Κιλτίδης. «Παρών» ψήφισαν οι Γιάννης Δημαράς και Βασίλης Οικονόμου.

Στις 14.07.2010,ο  ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, λέει: «Όλες οι μεταρρυθμίσεις μας βρίσκονται σε καλό δρόμο. Το 2011 θα είναι μια καλή χρονιά για να επανέλθει η Ελλάδα στην αγορά, με τη προϋπόθεση ότι οι συνθήκες θα είναι πιο ομαλές».

Στις 12.08.2010οΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥσε συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα «Christian Science Monitor», λέει: «Θα έλεγα ότι, αντί για «τρίτο δρόμο» χρειαζόμαστε «τέταρτο δρόμο …ο «τέταρτος δρόμος» στηρίζεται σε υπεύθυνα, δημοκρατικά θεσμικά όργανα που θέτουν την παγκόσμια αλληλεγγύη πάνω από τα εθνικά συμφέροντα. Πρέπει να πάρουμε την παγκοσμιοποίηση και να αποφασίσουμε εμείς, πού θέλουμε να την πάμε. Αυτό συνεπάγεται διάφορα πράγματα. Χρειαζόμαστε παγκόσμια διακυβέρνηση». 

Στις 20.08.2010,δημοσιοποιείται το επικαιροποιημένο Μνημόνιο για την Ελληνική οικονομία, το οποίο μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει: αλλαγές σε εργασιακές σχέσειςκαι στις συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέαμείωση υπερωριακών αποδοχών,περαιτέρω ανατροπές στο ασφαλιστικόαυξήσεις τιμολογίων ΔΕΗ και εισιτηρίων συγκοινωνιών.

Στις 23.08.2010,ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥσε πολυσέλιδο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης, αναφέρει: «τους τελευταίους δέκα μήνες μπήκαν τα θεμέλια, ώστε κράτος και πολιτικό σύστημα να τεθούν στην υπηρεσία του πολίτη και το αυτονόητο γίνεται πραγματικότητα…».

Στις 12.09.2010,ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, σε συνέντευξη Τύπουστο πλαίσιο της 75ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, λέει : «Λεφτά υπάρχουν και δεν φορολογούνται… Όσο πηγαίνουμε καλά, δεν χρειάζεται κανένα νέο μέτρο-δεν έχω ακούσει τίποτα για νέα περικοπή μισθού. Έχετε εσείς κάποια πληροφόρηση; Εγώ πάντως, όχι.». (Ανάλογη δήλωση είχε κάνει και μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 5ης Φεβρουαρίου 2011: «Εμείς δεν μπορούμε, το τόνισα αυτό, να ανταγωνιστούμε με βάση τη λογική ότι θα έχουμε τους μισθούς της Κίνας ή της Ινδίας. Θα επενδύσουμε στην ποιότητα»).

Στις 16.09.2010, ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., λέει: «η Ελλάδα δεν είναι αντίθετη στις γερμανικές προτάσεις για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων στους παραβάτες του συμφώνου σταθερότητας, αρκεί να μην αφορούν μόνο στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, αλλά και στο τραπεζικό σύστημα». 

Στις 18.09.2010,ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της 75ης ΔΕΘ, όπου παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματός του για έξοδο από την κρίση, δηλώνει: «Η λύση του Μνημονίου είναι χειρότερη από το πρόβλημα» … «δεν χρειάζεται δυνάστης για να αλλάξει η Ελλάδα» – ΩΣΤΟΣΟ: με την ψήφο του και τις ψήφους βουλευτών του στις 12-02-2012, συνέδραμε και συμμετείχε στην επιβολή και καθιέρωση του ξένου δυνάστη στον Ελληνικό Λαό.

Στις 23.09.2010,ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ, λέει: «Η συμμαχία των προθύμων», βέβαια – κυβέρνηση, εξαπτέρυγα, παπαγαλάκια κ.λπ. – φτάνουν στο σημείο να μιλάνε για «μαγικό Σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας»… Το Σχέδιό μας έχουμε ήδη δείξει ότι είναι ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο. Αλλού είναι τα μαγικά. Ανήκουν στην κυβέρνηση: – Πρώτο μαγικό: φτάσαμε στο Μνημόνιο χωρίς λόγο και αιτία! – Δεύτερο μαγικό: Ανεβάζουν τους φόρους χωρίς να ανεβαίνουν τα έσοδα! – Τρίτο μαγικό:έχουμε βαθιά ύφεση, κι όμως οι τιμές ανεβαίνουν!».

Στις 05.02.2011, ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δήλωσε: «αυτό που εμείς έχουμε αποκλείσει -και το λέω επανειλημμένως- είναι η αναδιάρθρωση του χρέους».  Εν αντιθέσει με τις δηλώσεις του αυτές, στη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου 2011 αποφασίζεται αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με «κούρεμα» κατά 21%. Τότε, ο Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δήλωσε: «Οι σημερινές αποφάσεις εγγυώνται τη βιώσιμη πορεία της χώρας-εγγυώνται τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους-εγγυώνται τη μείωση των βαρών εξυπηρέτησής του, την κάλυψη των δανειακών μας αναγκών. Και τέλος, εγγυώνται ένα αναπτυξιακό πακέτο για την Ελλάδα, ένα ευρωπαϊκό ‘Marshall plan’».Μετά την απόφαση στη Σύνοδο Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου 2011 για μεγαλύτερο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, τουλάχιστον κατά 50%, ο Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δήλωσε:«Νομίζω, μπορούμε στην κυριολεξία να πούμε ότι μια καινούρια μέρα ξημερώνει …» 

Στις 16.6.2011, ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, μιλώντας στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ (βλ. Περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», 23/02-29/02/2012, 123ο τεύχος, σελ. 68, της δημοσιογράφου Χριστίνας Κοραή) είπε: «Πρώτη φορά έχουμε ένα πρόγραμμα εθνικό, συστηματικό και μακρόπνοο και δεν εννοώ μόνο το δημοσιονομικό κομμάτι, δεν εννοώ μόνο το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, εννοώ κι όλες τις μεγάλες αλλαγές, ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΜΕ, αλλά που ήδη προγραμματίζουμε, ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης». 

Από όλα τα προεκτεθέντα προκύπτει ότι ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ μας εξαπατούσε και μας παραπλανούσε διαρκώς, εμάς τους Έλληνες Πολίτες, όχι μόνο προεκλογικά με τις ανωτέρω δηλώσεις του προ των εθνικών βουλευτικών εκλογών της 04/10/2009, αλλά συνεχώς και από τη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της Ελλάδας από 06/10/2009 έως και 11/11/2011, προσβάλλοντας με τον τρόπο αυτό, με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του κράτους, την αξιοπρέπειά μας, την προσωπικότητά μας, δικαιώματα συνταγματικά κατοχυρωμένα που τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους. Μεταξύ των θεμελιωδών αρχών του Πολιτεύματος, είναι η υπό στοιχείο (η) αρχή του άρθρ.134Α Π.Κ., δηλαδή ότι στις θεμελιώδεις αρχές και θεσμούς του Πολιτεύματος θεωρείται και η γενική ισχύς και προστασία των ατομικών δικαιωμάτων που προβλέπει το Σύνταγμα, η απενεργοποίηση της οποίας από κρατικά όργανα με σφετερισμό της ιδιότητάς τους αυτής, θεμελιώνει το έγκλημα της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. 

Ιβ.-Τα στοιχεία που αποκαλύπτουν και αποδεικνύουν την εκ μέρους των μηνυομένων παραπλάνηση, την εξαπάτηση και την προδοσία του Ελληνικού Λαού, καθώς και τημεθόδευση της προσφυγής της χώρας μας στο ΔΝΤ, που είχε ως συνέπεια την οικονομική εξαθλίωση των Ελλήνων και την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας:

(Α). Οι ψευδείς διαβεβαιώσεις του ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και της Κυβέρνησής του, ότι δεν θα προσφύγουμε στο ΔΝΤ και το παρασκήνιο της προσφυγής σε αυτό:

Ο τότε Πρωθυπουργός ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ στις 13.01.2010 είχε διαβεβαιώσει τον Ελληνικό Λαό ότι «η Ελλάδα δεν θα προσφύγει στο ΔΝΤ».

Ο τότε Υπουργός Οικονομικών ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ στις 09.04.2010 είχε δηλώσει ότι «δεν θα πάμε στο ΔΝΤ, μας στηρίζει η ΕΕ». 

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ στις 24.04.2010σε ανοιχτή συγκέντρωση κατοίκων στην πλατεία της Κρεμαστής της Ρόδου, είπε: «Έξω το ΔΝΤ».

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ δήλωσε στην εφημερίδα «Le Figaro» στις 10.12.2009 ότι«δεν θα πάμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μας στηρίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, τον Μάρτιο του 2010 διέψευσε δημοσίευμα του Reuters, το οποίο υποστήριζε ότι η Ελλάδα πιθανόν να προσφύγει για βοήθεια στο ΔΝΤ μεταξύ της 2ας και της 4ης Απριλίου. «Αυτά είναι αστειότητες» δήλωσε στην εφημερίδα «Έθνος»:«εμείς σκοπεύουμε να σουβλίζουμε αρνί εκείνο το τριήμερο…».

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, δήλωσε στην «Ελευθεροτυπία» 09.04.2010: «δεν ετέθη ζήτημα ενεργοποίησης του μηχανισμού. Ο μηχανισμός είναι πολύ σημαντικό δίχτυ ασφαλείας. Η λύση του ΔΝΤ θα είναι μεσοπρόθεσμα επιζήμια για την εικόνα της χώρας». 

Η ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ και Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, προκύπτει από τις παρακάτω αποκαλύψεις που αποδεικνύουν ότι οι ΑΝΩΤΕΡΩ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (06/10/2009 – 11/11/2011), ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΗΤΑΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΗΛΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ:

Ο (τότε) Υφυπουργός Οικονομικών, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ, αποκάλυψε στις 03.05.2010,σε συνέντευξή του στην εκπομπή της ΝΕΤ «Πρωινή Ενημέρωση»«όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο». Ο ίδιος ο Φ.ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ, χαρακτήρισε το ΔΝΤ ως «την πρώτη επιλογή και μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου 2009 και μετά».

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ, ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ, στη συνέντευξη που έδωσε στο “Canal +”, η οποία μεταδόθηκε από την εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου «ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ NEWS»,ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ«Όταν λέω υπερβάλλοντας ότι όταν ήρθε το ΔΝΤ στην Ελλάδα, κλείσαμε το θέμα σε 15 ημέρες, το κλείσαμε σε 15 ημέρες διότι δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια. Γιατί αυτό; Γιατί οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στο λαό. Αλλά από την αρχή με είχε πάρει πολλές φορές τηλέφωνο. Με είχε πάρει τηλέφωνο το μήνα Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 2009, λέγοντάς μου ότι χρειαζόμαστε βοήθεια» 

 ΔΗΛΑΔΗ: Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ απευθύνθηκε στο ΔΝΤ μόλις ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, όπως το δήλωσε και ο Φ.Σαχινίδης, καθόν χρόνο ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του έδιναν εν γνώσει τους ψευδείς διαβεβαιώσεις στον Ελληνικό Λαό, εξαπατώντας τον ότι: «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» και ότι: «ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ», και ενώ ο τότε υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωνε στις 09.04.2010, δηλαδή 6 μήνες αφού είχαν κλείσει «υπόγεια» τη συμφωνία με το ΔΝΤ, ότι: «δεν θα πάμε στο ΔΝΤ, μας στηρίζει η Ε.Ε.». 

Στη συνέχεια της συνέντευξής του, ο Ντομινίκ Στρος Καν αναφέρει ότι απάντησε στον Γιώργο Α.Παπανδρέου ότι θα μπορούσε να το κάνει αυτό, αλλά του εξήγησε ότι «η Ε.Ε. δεν θα σας άφηνε να έρθετε σ΄εμάς». Και ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ του απάντησε:«Μην ανησυχείς για την Ευρώπη, ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΩ».

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ανακοίνωσε την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ στις 23.04.2010 από το Καστελόριζο και μέχρι τότε την διέψευδε κατηγορηματικά, τόσο ο ίδιος όσο και ο τότε Υπουργός Οικονομικών ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, με τη συμμετοχή όλων των μελών της τότε κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. 

ΟΜΩΣ:Ο ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ αποκάλυψε πως οι σχετικές συνομιλίες είχαν γίνει δύο μήνες μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 και ότι η συμφωνία για την προσφυγή κλείδωσε στα τέλη Ιανουαρίου 2010 !!! Γνώστης όλων των επαφών με τον Ντομινίκ Στρος Καν ήταν ο Υπουργός Οικονομίας της Ελλάδος, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, που στη συνέχεια ανέλαβε και τις διαπραγματεύσεις για τον μηχανισμό στήριξης.

Στις 23.04.2010, ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δήλωσε, μεταξύ άλλων, από το Καστελόριζο:«Οι αγορές δεν ανταποκρίθηκαν» και, συνεπεία αυτού, αναγκαστικά έπρεπε να προσφύγουμε πλέον στο ΔΝΤ (παρόλο που ο ίδιος είχε ήδη κλείσει «υπόγεια» τη συμφωνία μαζί του πριν (6) μήνες, όπως αποκάλυψε ο Ντ.Στρος Καν).

Όσον αφορά στις ψευδείς δηλώσεις του ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, που ο ίδιος τελούσε εν γνώσει της αναλήθειας αυτών, για το ότι «οι αγορές δεν ανταποκρίθηκαν»:

Όπως αναφέρεται στην Εφημερίδα «ΙΣΟΤΙΜΙΑ» 23.01.2010, σελ. 4, οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας μας για όλο το 2010 ήταν 53 δις Ευρώ .

Στις 25.01.2010 και ενώ οι αγορές προσέφεραν 25 δις ευρώ με επιτόκιο 6,2%, το οικονομικό επιτελείο δανείστηκε μόνο 8 δις ευρώ για 5 έτη . 

Στις 04.03.2010 οι αγορές προσέφεραν στην Ελλάδα 16 δις ευρώ, αλλά το οικονομικό επιτελείο άντλησε μόνο 5 δις ευρώ για 10 έτη με επιτόκιο 6,38% .

Στις 29.03.2010 οι αγορές προσέφεραν στην Ελλάδα 6,5 δις ευρώ, αλλά το οικονομικό επιτελείο άντλησε μόνο 5 δις ευρώ . 

Σημειωτέον ότι: στην από 11 Απριλίου 2010 Δήλωση των κρατών μελών της Ευρωζώνης συμφωνήθηκε να χορηγηθούν στην Ελλάδα από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης διμερή δάνεια, με επιτόκιο για δανεισμό άνω της τριετίας στο 6% περίπου. ΔΗΛΑΔΗ: όταν ο Γιώργος Α.Παπανδρέου και η κυβέρνησή του αποδεχόταν τους όρους ένταξης της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης, γνώριζε ότι η εκτιμώμενη διαφορά επιτοκίου που τελικά κέρδιζε τότε σε σχέση με τα επιτόκια της αγοράς ήταν 0,2-0,3% περίπου .

Ένα επιπλέον κύριο στοιχείο που αποκαλύπτει την αναλήθεια των δηλώσεων του Γιώργου Α. Παπανδρέου και όσων συμμετείχαν στην κυβέρνησή του, είναι το παρακάτω γεγονός:

Στις 2 Ιουνίου 2010, σημειώθηκε αντιπαράθεση στη Βουλή, μετά από αίτημα του τότε κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. (και ήδη ανεξάρτητου βουλευτή μετά τη διαγραφή του συνεπεία της μη ψήφισης του Μνημονίου), κου Κώστα Μαρκόπουλου, ο οποίος, με αφορμή σχετική ερώτηση στη Βουλή του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ, Χρ.Σταϊκούρα, ζήτησε να μάθει γιατί απορρίφθηκε πρόταση για φθηνό δανεισμό της χώραςΟ κ.Μαρκόπουλος ρώτησε αν αληθεύει ότι στις 11 Ιανουαρίουδέχθηκε επιστολή ο πρωθυπουργός της χώρας από ένα fund του εξωτερικού, το Hayman Private Equityγια δανεισμό 7 δις με επιτόκιο 1,25% και η υπουργός Οικονομίας, ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ του απάντησε ότι δεν γνωρίζει τα στοιχεία, ούτε το συγκεκριμένο fund, αλλά ότι «σε σοβαρά κράτη όπως η Ελλάδα υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες για δανεισμό κυρίως μέσω του ΟΔΔΗΧ».

Ο κ.Μαρκόπουλος κατέθεσε την επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου και είπε ότι δέχθηκε πρόταση για δεκαετή δανεισμό 20 δις με το ίδιο επιτόκιο και υπεγράφη Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) μεταξύ της Hayman Private Equity και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για τον δανεισμό αυτό.

Στις 4 Ιουνίου 2010, ο Αντ.Σαμαράς φέρνει στη Βουλή το θέμα για τον τρόπο που επιτέθηκαν στην Ελλάδα μέσω των ομολόγων και ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ αρνείται να απαντήσει.

(Β). Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΔΝΤ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗΝΥΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΜΑΣ καθώς ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ, ΣΥΝΑΚΟΛΟΥΘΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ/ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

1.- Όπως αποκάλυψε ο Ντομινίκ Στρος Κανο ΓΙΩΡΓΟΣ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ απευθύνθηκε στο ΔΝΤ μόλις ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας με τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Ντ.Στρος Καν, η συμφωνία είχε κλεισθεί «υπόγεια» και ο Γιώργος Α.Παπανδρέου δεν ήθελε για πολιτικούς λόγους να το ανακοινώσει στον Ελληνικό Λαό, εξακολουθώντας να τον παραπλανά και να τον εξαπατά με δηλώσεις όπως «δεν θα πάμε στο ΔΝΤ» αλλά και τις λοιπές που παραπάνω αναφέρουμε.

2.- Η μεθόδευση αυτή αποκαλύφθηκε επιπλέον και από τις δηλώσεις του Φ.Σαχινίδηπου είπε ότι: «όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας, διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχε ήταν να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», 

εν αντιθέσει με τις διαβεβαιώσεις του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ στις 09.04.2010 ότι «δεν θα πάμε στο ΔΝΤ- θα μας στηρίξει η Ε.Ε.».

3.- Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ντομινίκ Στρος Καν, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου του απάντησε στον προβληματισμό του ότι η Ε.Ε. δεν θα αφήσει να προσφύγει η Ελλάδα στο ΔΝΤ: «Μην ανησυχείς για την Ευρώπη, εγώ μπορώ να τους πείσω».

4.-ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ«ΕΠΕΙΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ Ε.Ε.»και κατάφερε τον αρχικό σκοπό του, κατά τις δηλώσεις του Ντ.Στρος Καν, δηλαδή την προσφυγή στο ΔΝΤ και τη δέσμευση της χώρας μας με τα δύο ΜΝΗΜΟΝΙΑ, υποδουλώνοντας τον Ελληνικό Λαό με απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας (που πρόσφατα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, δήλωσε ένθερμος υποστηρικτής της):

ΤΕΧΝΗΤΗ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2009:

Όπως κατήγγειλε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος της ΕΛΣΤΑΤκα Ζωή Γεωργαντά, «το έλλειμμα της χώρας για το 2009 διογκώθηκε σκοπίμως από το 12% στο 15,4%. Έπρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να ληφθούν όλα τα σκληρά μέτρα κατά της Ελλάδας».

Πώς έφτασε το έλλειμμα από το 12% στο 15,4%: σύμφωνα με τις δηλώσεις της κας Γεωργαντά, το 2009 ταξινομήθηκε στη «Γενική Κυβέρνηση» μια σειρά ΔΕΚΟ, μεταξύ των οποίων και αυτές στις οποίες εφαρμόζεται τώρα η εργασιακή εφεδρεία, χωρίς όμως να προηγηθούν, όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη, οι μελέτες και οι έρευνες προκειμένου να μπει μια επιχείρηση στη «γενική κυβέρνηση». Ο κ.Λογοθέτης, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, ισχυρίζεται ότι η ένταξη στον υπολογισμό του ελλείμματος συγκεκριμένων ΔΕΚΟ δεν είναι δεσμευτική (από τον ESA -95), αλλά «ήταν θέμα πολιτικής βούλησης». Την ίδια άποψη υιοθέτησε και το πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ κ.Κων/νος Σκορδάς.

Ειδικότερα, από την κατάθεση του κ.Ν.Στρόμπλου, πρώην διευθυντή της Δ/νσεως Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ, αποκαλύφθηκε η μεθόδευση της ανωτέρω ταξινόμησης, καθόσον ο ίδιος αναφέρει ότι: «από τον Μάιο του 2010, η Eurostat επιθυμούσε να γίνει αναταξινόμηση ορισμένων φορέων από τον τομέα των μη χρηματοδοτικών επιχειρήσεων στον τομέα της Γενικής Κυβέρνησης. Κοινώς, να συμπεριληφθούν στο έλλειμμα και ορισμένες ΔΕΚΟ». Ο ίδιος αντιτάχθηκε με το επιχείρημα ότι οι επιχειρήσεις κατατάσσονται στους πέντε θεσμικούς τομείς της οικονομίας κάθε πέντε χρόνια και, ως εκ τούτου, προκειμένου να υπάρχει αμεροληψία και αντικειμενικότητα, η αναταξινόμηση θα έπρεπε να γίνει βάσει των στοιχείων του 2005 και όχι μεσούσης της πενταετίας, όπως ζητούσε η Eurostat. Ενδιαμέσως μπορούσαν να μεταβληθούν τα στοιχεία στις αρχές του 2011, οπότε και θα κοινοποιούσαμε, όπως ο ίδιος δήλωσε, στη Eurostat τα αποτελέσματα της αναθεώρησης του 2005 .

Στις 10.09.2010, ο κ.Στρόμπλος μετατέθηκε σε άλλο τομέα, κατόπιν απόφασης του κ.Γεωργίου, και λίγες ημέρες αργότερα, όπως είπε, η νέα ηγεσία ικανοποίησε την επιθυμία της Eurostat. Όπως ο κ.Στρόμπλος είπε, «θεωρώ ότι απομακρύνθηκα λόγω των ενστάσεων που διατύπωνα για το χειρισμό των συγκεκριμένων θεμάτων».

Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», στις 29.06.2010 τα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ συναντήθηκαν με τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για το θέμα της τακτοποίησης των στατιστικών που επιθυμούσε η Eurostat. Κατά την κα Γεωργαντά, από εκείνη τη στιγμή ο πρόεδρος της Αρχής, Ανδρέας Γεωργίου, άρχισε να δείχνει αρνητική διάθεση στη συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη. Στις 03.08.2010, κατά την πρώτη συνεδρίαση των μελών της ΕΛΣΤΑΤ, ο κ.Νικ.Στρόμπλος, πρώην προϊστάμενος Διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ, ανακοίνωσε ότι τον Απρίλιο του 2010 το έλλειμμα ανερχόταν στο 13% και το χρέος στο 115%. Μετά τη συνεδρίαση, η κα Ζωή Γεωργαντά και άλλα μέλη της Αρχής επικοινώνησαν με τους αρμόδιους υπαλλήλους των Εθνικών Λογαριασμών, που τους είπαν πως αν γινόταν μεγαλύτερη διερεύνηση, το έλλειμμα θα ήταν μικρότερο του 10%. Η κα Γεωργαντά και ο κ.Νικ.Λογοθέτης αναφέρουν ότι ήδη από τον Σεπτέμβριο ο Ανδρέας Γεωργίου τους είχε απαγορεύσει οποιαδήποτε πρόσβαση στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ενώ είχε απαγορεύσει να τους μιλούν ακόμη και οι υπάλληλοι της Αρχής. Κατά τη γνώμη τους, αυτό έγινε επειδή του ζητούσαν να συζητήσουν, έστω και άτυπα, για τα στατιστικά προβλήματα που υπήρχαν. Όπως είπαν, «πληροφορηθήκαμε το έλλειμμα στις 15 Νοεμβρίου του 2010 από την Eurostat», επισημαίνοντας ότι «ουδεμία έκθεση συντάχθηκε και υπεβλήθη προς έγκριση στην επταμελή Αρχή, κατά παράβαση του νόμου 3832/2010. Η κα Γεωργαντά και ο κ.Λογοθέτης ανέφεραν ότι η διόγκωση του ελλείμματος κατά 2% αντιστοιχεί σε ανάγκη είσπραξης 6 δις ευρώ επιπλέον .

Η κατά τον άνω τρόπο γνώση των μηνυομένων για τη δημιουργία ανάγκης δανεισμού επιπλέον 6 δις ευρώ, τους οδήγησε εν γνώσει τους σε παράβαση της υπ΄αριθμ. (η΄) του άρθρου 134Α ΠΚ θεμελιώδους αρχής και θεσμού του Πολιτεύματος, ήτοι προέβησαν στη μη προστασία των ατομικών δικαιωμάτων που προβλέπει το Σύνταγμα και ειδικά στη μείωση μισθών, συντάξεων, παροτρύνοντας τους βουλευτές τους να ψηφίσουν νόμους σε βάρος ατομικών δικαιωμάτων των Ελλήνων Πολιτών. 

Στις 22.10.2010, σχεδόν είκοσι ημέρες προτού ανακοινωθεί το διογκωμένο έλλειμμα, τρία μέλη της ΕΛΣΤΑΤ ζήτησαν να συναντηθούν με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, και τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να τους γνωστοποιήσουν τις ενστάσεις τους αναφορικά με τη μεθοδολογία που χρησιμοποιείται αλλά και την άρνηση συνεργασίας από πλευράς του προέδρου της Αρχής. Με τον Φ.Πετσάλνικο δεν κατόρθωσαν να συναντηθούν ποτέ. Με τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ναι. Σύμφωνα με την κα Γεωργαντά, «μου είπε (ο Παπακωνσταντίνου) ότι η ΕΛΣΤΑΤ δεν είναι Πρυτανικό Συμβούλιο κάποιου πανεπιστημίου, αλλά ανώτατη διοικητική Αρχή με ιεραρχική δομή, συνεπώς ο πρόεδρος είναι επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και καθορίζει τα της ΕΛΣΤΑΤ, όπως και ότι ο πρόεδρος έχει την πλήρη έγκρισή του για όλες τις διαδικασίες και αποφάσεις που εκείνος λαμβάνει και εφαρμόζει στην ΕΛΣΤΑΤ».

Οι οικονομικοί Εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, στο έγγραφο που έστειλαν στον Εισαγγελέα του Α.Π. κ. Ιω.Τέντε, αναφέρουν«από το σύνολο του συλλεγέντος αποδεικτικού υλικού (μάρτυρες, έγγραφα) και ιδίως από τις μαρτυρικές καταθέσεις προέκυψαν στοιχεία σχέση έχοντα με αξιόποινες πράξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών και με πρόσωπα κατεχόντων συγκεκριμένες θέσεις στην προηγούμενη κυβέρνηση της Ελλάδος. Σε πλείστες των μαρτυρικών καταθέσεων ρητώς γίνεται λόγος για διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του δημοσίου ελλείμματος του 2009 αφενός και αφετέρου ευθυνών του τότε πρωθυπουργού, μελών της τότε κυβερνήσεως και τότε αρμοδίων υπουργών Οικονομικών».

Οι άνω οικονομικοί Εισαγγελείς παρέθεσαν τα ονόματα των προσώπων που κατέθεσαν στην εν λόγω έρευνα:

Ζωή Γεωργαντά,

Νικόλαος Στρόμπλος, πρώην διευθυντής της Δ/νσεως Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ,

Νικόλαος Λογοθέτης, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ,

Κωνσταντίνος Σκορδάς, πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ,

Νικόλαος Χουντής, ευρωβουλευτής,

Σοφία Βούλτεψη, δημοσιογράφος,

Γεώργιος Κασσιμάτης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου,

Γεώργιος Ρωμανιάς, οικονομολόγος,

Άννα Ζωηρού, οικονομολόγος,

Σταύρος Μπεριάτος, τμηματάρχης του Τμήματος Γενικής Κυβέρνησης και Χρηματοοικονομικών Λογαριασμών,

Ανδρέας Φιλίππου, πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ,

Αναστασία Πατεράκη, προϊσταμένη Διεύθυνσης ΑΕΠ,

Γεώργιος Σημιγιάννης, πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ,

Στέλλα Μπαλφούσια, οικονομολόγος,

Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, δημοσιογράφος,

Επαμεινώνδας Μαριάς, καθηγητής πανεπιστημίου,

Κυριάκος Σπαραθάκης,

Κατόπιν διαβίβασης της υπόθεσης από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή, συστήθηκε Εξεταστική Επιτροπή για την διερεύνηση του ζητήματος. Στην κατάθεσή της ενώπιον της Επιτροπής, η κα Γεωργαντά επανέλαβε την άποψη ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνητά, με αποτέλεσμα να συρθεί η χώρα στο Μνημόνιο . Για τον κ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ κατέθεσε ότι «ανέβασε στο νούμερο ρεκόρ 15,4% το έλλειμμα, καταπατώντας κάθε δημοκρατική αρχή, αντίθετα με το στατιστικό νόμο, εκτινάσσοντας τα spread και ολοκληρώνοντας βέβαια την εξαθλίωση της χώρας και του ελληνικού λαού». Επιπλέον, υποστήριξε ότι υπάρχει θέμα όχι μόνο για τους όρους με τους οποίους η χώρα οδηγήθηκε στο πρώτο μνημόνιο, αλλά «υπάρχει σοβαρό ζήτημα και για το μεσοπρόθεσμο», ισχυριζόμενη ότι «ούτε σε αυτό θα μπαίναμε, αν δινόταν λίγη πατριωτική προσοχή από τον κ.Γεωργίου». Συγκεκριμένα, κατέθεσε ότι «αν τον Ιούνιο του 2011 το έλλειμμα ήταν κάτω από 10%, έστω 9,9% και όχι 10,3% που ανακοίνωσε ο κ.Γεωργίου, τότε δεν θα μπαίναμε στο δεύτερο μνημόνιο και στο μεσοπρόθεσμο. Αυτή είναι η διεθνής πρακτική. Αν είναι κάτω από 10%, έστω και 0,0001%, δεν μπαίνουμε σε μνημόνια». 

Ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, κ.Ν.Λογοθέτης, διατύπωσε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής την εκτίμηση ότι οι χειρισμοί του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου αναφορικά με το καταγεγραμμένο έλλειμμα του 2009, υπήρξαν απόρροια έξωθεν χειραγώγησης .

Στη συνέχεια παραθέτουμε την ηλεκτρονική επιστολή του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, κ.ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ που έστειλε στον Poul Thomsen για την αλλαγή του ελληνικού νόμου για την ΕΛΣΤΑΤ, στις 16 Οκτωβρίου 2010.

Την επιστολή αυτή κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά τις καταγγελίες για το «φούσκωμα» του ελλείμματος, ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ειδικότερα, ο κ.Κουρουμπλής παρουσίασε την ηλεκτρονική επιστολή που έστειλε ο κ. Γεωργίου στον επικεφαλής της τρόικα Πολ Τόμσεν, προκειμένου να του επισημάνει την άμεση ανάγκη αλλαγής του νόμου λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ. Στην ουσία, ο πρόεδρος της Στατιστικής Αρχής ζητούσε με έμμεσο τρόπο την παρέμβαση του κ. Τόμσεν, ώστε να γίνει αποδεκτή χωρίς καμία αλλαγή η προτεινόμενη τροποποίηση του σχετικού νόμου ώστε να απαλλαγεί από την παρουσία ορισμένων μελών της ΕΛΣΤΑΤ, όπως αυτές της κ.Ζωής Γεωργαντά και του κ. Νίκου Λογοθέτη, που έχουν καταγγείλει τόσο τον κ. Γεωργίου όσο και τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι τεχνηέντως «φούσκωσαν» το έλλειμμα προκειμένου να διευκολυνθεί η είσοδος της χώρας στο ΔΝΤ.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ

“ΘΕΜΑ: Τροποποίηση του νόμου 3832

Αποστολή: Σάββατο, 16/10/2010, 2:35 πμ

Αγαπητέ Πόουλ,

Όπως γνωρίζεις, η έντονα ανώμαλη κατάσταση με μερικά μέλη του Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ έχει δημιουργήσει την ανάγκη της διαμόρφωσης πρότασης για την τροποποίηση του στατιστικού νόμου 3832, με την προοπτική της διευκρίνησης του ρόλου του Συμβουλίου (περιλαμβανόμενου και του ρόλου του αντιπροέδρου). Αυτό ήταν η σύσταση του νομικού εμπειρογνώμονα που χρηματοδοτείται από την Eurostat, κ. Σάμουελσον, καθώς και του υψηλού επιπέδου εμπειρογνώμονα στην ΕΛΣΤΑΤ, κ. Σνόρρασον. (Οι γνώμες των κκ Σάμουελσον και Σνόρρασον επισυνάπτονται στην επιστολή αυτή προς ενημέρωσή σας).

Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω, οι δύο ειδικοί της Eurostat και ο έλληνας ειδικός στη νομοθεσία της Δημόσιας Διοίκησης, κατά τον προηγούμενο μήνα, συγκρότησαν μία πρόταση για τροποποίηση του νόμου 3832, την οποία υπέβαλα χθες στον Υπουργό Οικονομικών. Η προτεινόμενη τροποποίηση, περιλαμβανομένης της αναγκαίας νομικής εισαγωγής (και στα Ελληνικά και στα Αγγλικά) επισυνάπτονται για ενημέρωσή σας. Τα κείμενα αυτά αποστέλλονται και στον Γενικό Διευθυντή της Eurostat, κ. Radermacher.

Σ’αυτό το πλαίσιο, πρέπει να σημειωθεί ότι η Eurostat έχει ξαναανοίξει το θέμα του διορισμού του Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ στο Ενοποιημένο Συνολικό Στατιστικό Ελληνικό Πρόγραμμα Δράσης (JOSGAP) ως πρόβλημα που ενέχει υψηλό κίνδυνο για την μεταρρύθμιση του συνολικού στατιστικού συστήματος και απαιτεί μεταξύ άλλων την τροποποίηση του νόμου με σκοπό να λύσουμε το πρόβλημα. Αυτό το σημείο που αποτελεί «κόκκινη σημαία» αναμένεται να φθάσει στην ECOFIN στις αρχές Νοεμβρίου εκτός εάν η Ελληνική πλευρά το λάβει σοβαρά υπ’ όψιν της, οπότε δεν θα πάει στην ECOFIN.

Όπως θα δεις από τα συνημμένα, η τροποποίηση του νόμου είναι λεπτομερής. Αυτό ίσως θεωρηθεί ως υπερβολικά λεπτομερές, αλλά δικαιολογείται στην βάση των εξής επιχειρημάτων: (α) ο νόμος 3832 είναι και αυτός πολύ λεπτομερής, (β) είναι απόλυτα αναγκαίο να διευκρινιστεί ο ρόλος του προέδρου και των μελών του Συμβουλίου (περιλαμβανομένου του ρόλου του αντιπροέδρου) με δεδομένο ότι υπάρχει συνεχής παρερμηνεία του υπάρχοντος νόμου από ορισμένα μέλη του Συμβουλίου, με καταστροφικές συνέπειες στην λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ και διακινδυνεύοντας ολόκληρη την διαδικασία της μεταρρύθμισης των ελληνικών στατιστικών στοιχείων. Μπορεί να θέλεις να συζητήσεις αυτό το θέμα με τον κ. Σνόρρασον, ο οποίος ως μόνιμος εκπρόσωπος της Eurostat γνωρίζει από προσωπική εμπειρία την κατάσταση.

Το έργο μπροστά μας είναι να περάσουμε αυτή την πρόταση «όπως ακριβώς είναι» όσον το δυνατόν νωρίτερα, καθώς κάθε μέρα που περνάει χειροτερεύει η κατάσταση.

Ο κίνδυνος είναι ότι η τροποποίηση (στην περίπτωση που η κυβέρνηση την προωθεί) μπορεί να αλλάξει, με την δικαιολογία ότι πρέπει να συμβιβαστούμε, και τότε η κατάσταση μπορεί να παραμείνει κρίσιμη και μη λειτουργούσα, πράγμα που κανείς δεν μπορεί να το ανεχτεί.

Εγώ και ο Έλληνας ειδικός, και είμαι σίγουρος ότι και ο κ. Σνόρρασον και ο κ. Σάμουελσον προς τους οποίους στέλνω αντίγραφο αυτής της επιστολής, θα είναι στην διάθεσή σου για να απαντήσουν σε ερωτήσεις σου όσον αφορά τις τροποποιήσεις και την διαδικασία που ακολουθήθηκε στην διαμόρφωση της πρότασης.

Θα σε πάρω και τηλέφωνο για να συζητήσουμε το πρόβλημα.

Με τις καλλίτερες ευχές μου

Αντρέας”

Εν ολίγοις: 

η αυθαίρετη αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009, κατόπιν πιέσεων του τότε υπουργού Οικονομικών ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, και με την «πλήρη έγκρισή του» των αποφάσεων της ΕΛΣΤΑΤ, αποτέλεσε συνέχεια του αρχικού φουσκώματος του ελλείμματος από την κυβέρνηση Παπανδρέου και είχε ως συνέπεια την περαιτέρω επιδείνωση της εικόνας της χώρας μας, την επιβολή ακόμη πιο επώδυνων μέτρων και την εξώθησή της σε κατάσταση ελεγχόμενης χρεοκοπίας.

Επισημαίνουμε δε τη χρονική συγκυρία που αποφάσισε η Eurostat ποιες ΔΕΚΟ θα μπουν στην Έκθεση του ελλείμματοςΗ πρώτη μελέτη εκπονήθηκε τον Μάιο του 2010, δηλαδή την περίοδο που η Ελλάδα εντασσόταν (επισήμως) στο ΔΝΤ. Ένας από τους όρους ένταξης στο μηχανισμό στήριξης ανέφερε ότι οι υποχρεώσεις της χώρας μας απέναντι στους δανειστές αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τα στοιχεία που προκύπτουν. Τα στοιχεία του ελλείμματος λίγο καιρό αργότερα διογκώθηκαν, με τα γνωστά αποτελέσματα της περαιτέρω επιβάρυνσης στις πλάτες του Ελληνικού Λαού επαχθέστατων μέτρων, μέτρων εξαθλίωσης, ο οποίος χρεώθηκε με επιπλέον δις ευρώ τοκογλυφικού δανείου, αφού, όπως ανέφεραν η κα Γεωργαντά και ο κ.Λογοθέτης «η διόγκωση του ελλείμματος κατά 2% αντιστοιχεί σε ανάγκη είσπραξης 6 δις ευρώ επιπλέον». 

Σημειωτέον ότι στις 29.09.2011, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α. κ.Γιάννης Αδαμόπουλος, κατόπιν αποφάσεως του Δ.Σ. του ΔΣΑ , σύμφωνα με το άρθρο 199 του Δικηγορικού Κώδικα,κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε σχέση με τη διάπραξη σοβαροτάτων αξιοποίνων πράξεων που αφορούν στην αλλοίωση των στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ. Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου ΔΣΑ 23.01.2012, «η ΕΛΣΤΑΤ, όπως έχει καταγγελθεί, διόγκωσε παράνομα το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 σε 15,4%, γεγονός που είχε ως τελικό αποτέλεσμα την υπογραφή του Μνημονίου και την επιβολή εξαιτίας αυτού, στη χώρα, σκληρών δημοσιονομικών και άλλων μέτρων (όπως εργασιακή εφεδρεία, εκποίηση δημόσιας περιουσίας κλπ) σε βάρος του Ελληνικού Λαού … Ζητούμε την άμεση περαιτέρω ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, ώστε όσοι διέπραξαν εγκλήματα σε βάρος του Ελληνικού Λαού να οδηγηθούν στο φυσικό δικαστή τους …».

Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΗ και ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ, γεγονότα που συνέβαλαν στην εκτόξευση των επιτοκίων δανεισμού (spreads), στις συνεχείς υποβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από τους ξένους οίκους αξιολόγησης και έτσι καταδείχθηκε ως μόνη αναγκαία λύση η προσφυγή στο ΔΝΤ-

(Επαναλαμβάνουμε τις επισημάνσεις της εφημερίδας «Wall Street Journal»: «Κάθε φορά που ο Παπανδρέου ανοίγει το στόμα του για να παραπονεθεί για την έλλειψη υποστήριξης της Ε.Ε. προς την Ελλάδα ή υπαινίσσεται ότι μπορεί να προσφύγει για βοήθεια στο ΔΝΤ, στην πραγματικότητα κάνει πιο δύσκολη την αποστολή της χρηματοδότησης του ελλείμματος της χώρας του »)-

Παραθέτουμε τις προσπάθειες του ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ να εμπεδώσει στη συνείδηση των ξένων ότι οι Έλληνες είναι ένας διεφθαρμένος λαός-οι σχετικές δυσφημιστικές δηλώσεις του μέσω των συνεντεύξεών του, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθ΄όν χρόνο έπρεπε να προσπαθεί να πείθει τις αγορές περί του αντιθέτου, ώστε να πετύχει καλύτερους όρους δανεισμού- Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν επίθεση των αγορών και εκτίναξη των spreads δανεισμού, ώστε έτσι παρουσιάστηκε ως αναγκαία και μόνη λύση η προσφυγή στο ΔΝΤ και ο συνεχής υπερδανεισμός της χώρας μας.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΑΣΥΡΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ μέσω συνεντεύξεων και δηλώσεων ανά τον πλανήτη:

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου στο CNN, στον δημοσιογράφο του CNN John Defterios- Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2009 

«Έχουμε εκτεταμένη φοροδιαφυγή, έχουμε και μεγάλη σπατάλη, καθώς και πελατειακές σχέσεις και διαφθορά».

Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου, μετά τη λήξη της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, 11 Δεκεμβρίου 2009 

«Παραδείγματος χάρη, ένα ζήτημα το οποίο ανέφερα, είναι ότι τα νοσοκομεία μας έχουν τεράστια διαφθορά και ήδη ο ΟΟΣΑ αναδεικνύει ότι περίπου 5 δις χάνονται από τη διαφθορά. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη διεθνή κρίση, είναι δικό μας πρόβλημα κι εμείς πρέπει να το λύσουμε».

«Έχουμε συστημική διαφθορά…πελατειακή πολιτική και παρασιτική οικονομία –τεράστια σπατάλη. Μια τεράστια σπατάλη που βλέπουμε καθημερινά…θα σας πω μια πολύ απλή οικονομική επίπτωση. Δεν έρχονται ξένοι-πολλές φορές ούτε Έλληνες-να επενδύσουν στη χώρα μας. Δεν έρχονται εξαιτίας της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς. Λέει ‘‘εγώ δεν μπλέκομαι με την Ελλάδα, θα πάω αλλού. Μπορεί να είναι πιο δύσκολες οι συνθήκες από πλευράς κανόνων, μπορεί να είναι λιγότερα τα κέρδη, μπορεί να είναι περισσότεροι ακόμα και οι φόροι, αλλά ξέρω ότι αν επενδύσω σε ένα πλαίσιο συγκεκριμένο, αυτοί οι κανόνες θα τηρηθούν. Ξέρω έτσι να προγραμματίσω’’. Αυτό δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Δεν μπορεί, όχι ο πολίτης, αλλά κανένας να προγραμματίσει, μπροστά σ΄αυτή την αυθαιρεσία του καθενός που λέγεται διαφθορά και γραφειοκρατία…Όταν έχεις διάχυτη διαφθορά, πελατειακές σχέσεις κι επομένως έλλειμμα κράτους δικαίου, αυτό αποτελεί τη βάση που πλέον νομιμοποιεί και δίνει ένα ηθικό περίβλημα στο να φοροδιαφεύγεις…».

«…Βεβαίως, τα σενάρια για την προσφυγή μας στο ΙMF, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ».

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου στο CNBC, στη δημοσιογράφο Caroline Cimenti-Κτίριο Συμβουλίου Ευρωπαϊκής Ένωσης- Βρυξέλλες, 11 Δεκεμβρίου 2009 

«Για παράδειγμα, το βασικό πρόβλημα της Ελλάδος, είναι ότι δυστυχώς υπάρχει διαφθορά που επηρεάζει ολόκληρο το σύστημα. Έχουμε έναν πελατειακό τρόπο κατανομής των πόρων. Αυτό σημαίνει ότι στοχεύει σε πολιτικές χάρες, αντί να διοχετεύει χρήματα σε σημαντικούς τομείς ανάπτυξης, παιδείας και κοινωνικών αναγκών. Έτσι έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο κύμα φοροδιαφυγής, που αποτελεί ένα από τα βασικά προβλήματα της Ελλάδος».

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου στη δημοσιογράφο Francine Lacqua για το ‘‘BLOOMBERG TV’’, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την κλιματική αλλαγή στην Κοπεγχάγη-Κοπεγχάγη, Δανία, 17 Δεκεμβρίου 2009 

«Εξάλλου, ας μην ξεχνούμε το έλλειμμα αξιοπιστίας που προκλήθηκε μετά από αρκετά χρόνια μιας αδιάφορης διακυβέρνησης και το οποίο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αυτή τη στιγμή …Για παράδειγμα, έχω αναφερθεί εκτενώς στις μεγάλες αλλαγές που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της διαφθοράς του συστήματος, της πελατοκεντρικής πολιτικής και της εξαγοράς πολιτικής εύνοιας με χρήμα. Όλα τα παραπάνω έχουν ευνοήσει την φοροδιαφυγή και άλλα παρόμοια φαινόμενα».

Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, στο Ζάππειο Μέγαρο, 13 Ιανουαρίου 2010 

«Διαπιστώνουμε ότι η ρίζα του προβλήματος είναι ο τρόπος διακυβέρνησης της χώρας. Δηλαδή το χρέος, τα ελλείμματα, η έλλειψη ανταγωνιστικότητας, η υποβάθμιση των ελληνικών προϊόντων, οφείλονται τελικά στο πώς διαχειριζόμαστε αυτή τη χώρα και αυτό τον πλούτο…Οφείλονται στη σπατάλη, στη διαφθορά, στην ανομία, κάτι που εμποδίζει και τον σωστό προγραμματισμό κα την εφαρμογή της πολιτικής, ενώ προκαλεί ακόμα και την παραίτηση του πολίτη απέναντι σε απλές υποχρεώσεις… Θα ήταν πολύ εύκολο αν λέγαμε ότι είναι η διεθνής κρίση που φταίει για όλα. Και νομίζω πια ότι ο Ελληνικός Λαός έχει κατανοήσει ότι αυτά που βρήκαμε δεν είχαν σχέση με τη διεθνή κρίση. Δεν έχει σχέση με τη διεθνή κρίση η ρουσφετολογία, η αναξιοκρατία, η διαφθορά … είναι θέματα δικά μας. Εμείς πρέπει να βάλουμε τάξη, ευνομία στο σπίτι μας…Αυτή είναι η πεποίθησή μας, γι΄αυτό έχουμε πάρει σειρά άλλων μέτρων, να κόψουμε τη χλιδή, να κόψουμε αυτό το λίπος της ρουσφετολογίας και της διαφθοράς, να βάλουμε τάξη στα δημοσιονομικά, για να μπορέσουμε με αυτό τον τρόπο να επενδύσουμε στην ανάπτυξη, στην κοινωνική πρόοδο, στην παιδεία, στην ευημερία του πολίτη… Στο θέμα της διαφθοράς. Ένα μεγάλο θέμα, που δεν είναι απλό. Κρύβει την ανισότητα, κρύβει την ανομία, κρύβει τη σπατάλη χρημάτων, κρύβει την έλλειψη δυνατότητας σοβαρού προγραμματισμού, κρύβει έλλειψη δυνατότητας επένδυσης στη χώρα μας, διότι ο άλλος δεν μπορεί να θεωρήσει ότι αξιόπιστα η επένδυσή του θα πιάσει τόπο, όταν είναι εκτεταμένη η διαφθορά και για να μπορέσει να επενδύσει, θα πρέπει απ΄το τραπέζι να δώσει χρήματα σε τόσες υπηρεσίες και σε τόσους μεσάζοντες 

…Όταν θα φτάσουμε στα επίπεδα της φοροδιαφυγής του 2003, τότε και η Ελλάδα θα έχει πολύ μικρότερο έλλειμμα. Γι΄αυτό θεωρούμε ότι η διαφθορά και η σπατάλη είναι πολιτικό μέγεθος και όχι απλώς ηθικό μέγεθος, αλλά και πολιτικό και οικονομικό μέγεθος, το οποίο είναι εις βάρος τελικά των υπηρεσιών για τον πολίτη… Σας διάβασα μόνο ένα μικρό κατάλογο της σπατάλης και της υπερχρέωσης σε ένα Υπουργείο και το πώς λειτουργούσε. Σκεφτείτε αν σας διάβαζα για όλα τα Υπουργεία και βεβαίως και τις μεγάλες σπατάλες που γίνονται πολλές φορές και από την τεράστια κερδοσκοπία και διαφθορά, όπως στα νοσοκομεία. Έξι δις είναι το έλλειμμα που βρήκαμε.

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου στον δημοσιογράφο Christophe Midol-Monnet του ‘‘Euronews’’ (Στρασβούργο)- 27 Ιανουαρίου 2010

«Είμαστε μία κυβέρνηση διαφάνειας. Έχουμε έρθει για να καταπολεμήσουμε την κακοδιαχείριση, το πελατειακό σύστημα και τη διαφθορά, τα οποία δυστυχώς είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους χάσαμε πόρους, αλλά και τους σπαταλήσαμε».

Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου, μετά την άτυπη Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου-Βρυξέλλες, 11 Φεβρουαρίου 2010 

«Αν κάνουμε καλά τη δουλειά μας, θα πάμε καλά. Άρα, λοιπόν, είμαστε αποφασισμένοι, και το κάνουμε και σήμερα, γραμμή-γραμμή να δούμε και τους προϋπολογισμούς μας και τις σπατάλες και να χτυπήσουμε τη διαφθορά. Είναι ακριβώς αυτό που έχουμε πει ότι πρέπει να κατανοήσουμε όλοι, η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή, εάν συνεχιστούν ως πρακτικές, θα επανέλθουν ως μεγαλύτερα προβλήματα για όλους μας. Όλοι μας πρέπει να ανταποκριθούμε στην υποχρέωσή μας. Και εμείς, ακριβώς γι΄αυτό, διαμορφώνουμε ένα σύστημα δικαίου, διότι πράγματι υπήρχαν πολλοί που έλεγαν, και δικαίως, ‘‘γιατί να πληρώνουμε εμείς όταν κάποιοι άλλοι φοροδιαφεύγουν ή κάποιοι άλλοι έχουν μεγάλα δώρα, μεγάλα προνόμια, απαλλαγές φόρων κλπ;’’.

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου στη δημοσιογράφο Christiane Amanpour του CNN- Μόσχα, 15 Φεβρουαρίου 2010 

«Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όσα μέτρα απαιτούνται, για να βγούμε από την κρίση … ώστε να γυρίσουμε σελίδα στην ελληνική οικονομία και για να αλλάξουμε κάποιες κακές πρακτικές, που ατυχώς είχαμε κατά το παρελθόν, όπως παραδείγματος χάριν,διαφθορά και έλλειμμα διαφάνειας ή και πελατειακές πολιτικές».

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου στο ρωσικό πρακτορείο RIA-Novosti- Μόσχα, 15 Φεβρουαρίου 2010 

«Η κυβέρνησή μου ασχολήθηκε τόσο με τα παραθυράκια της φορολογικής νομοθεσίας, όσο και με την εκτεταμένη διαφθορά στην είσπραξη των φορολογικών εσόδων. Αυτό το γεγονός θα φέρει περισσότερες εισροές και έσοδα στο κράτος, και αυτό θα γίνει χωρίς καθυστέρηση».

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου στον δημοσιογράφο Andrew Marr του ‘‘BBC One’’- Λονδίνο, 21 Φεβρουαρίου 2010 

«Καταρχήν, η προηγούμενη κυβέρνηση κακοδιαχειρίστηκε την οικονομία και αυτό οφείλουμε να το παραδεχτούμε. Η κακοδιαχείριση, δυστυχώς, συνδεόταν και με έντονη διαφθορά, πελατειακές σχέσεις, ευνοιοκρατία στον τρόπο με τον οποίο γινόταν η διάθεση του χρήματος. Οπότε οι φορολογούμενοι άρχισαν να λένε ‘‘μα, ποιος ο λόγος να πληρώσω τους φόρους μου;’’. Κι έτσι αυξήθηκε η φοροδιαφυγή, γεγονός που ασφαλώς επηρέασε τον προϋπολογισμό και το έλλειμμα».

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου στους δημοσιογράφους Manfred Ertel και Mathieu Von Rohr για το περιοδικό ‘‘DER SPIEGEL’’-τεύχος 8/2010- Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2010

«Σε περσινή του έρευνα ο ΟΟΣΑ χαρακτήρισε τα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία εξαιρετικά διεφθαρμένα. Διαπίστωσε ότι θα μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε το 30% των δαπανών, κι αυτό είναι τεράστιο ποσό-νοσοκομεία είχαν πέρσι έλλειμμα 7 δις ευρώ. Φανταστείτε πόσο απίστευτα μεγάλο ποσό μπορούμε να γλιτώσουμε μόνο με το να εγκαταστήσουμε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στις κλινικές, δεδομένου ότι μέχρι τώρα υπάρχει ανεπαρκής έλεγχος στις προμήθειες φαρμάκων και υλικού. Στη Γερμανία μια ενδοστεφανιαία εγχείρηση καρδιάς κοστίζει γύρω στα 500 ευρώ, ενώ σε μας 2000 και 2500 ευρώ. Και γι΄αυτό φταίει η διαφθορά».

Δημοσιογράφος: «Γιατί το ελληνικό κράτος λειτουργεί τόσο άσχημα;»

Γιώργος Α.Παπανδρέου: «Δυστυχώς, η διαφθορά είναι πολύ διαδεδομένη στις Αρχές και τις δημόσιες επιχειρήσεις. Το πολιτικό μας σύστημα υποθάλπει την ευνοιοκρατία και τη σπατάλη. Αυτό έχει υποσκάψει το κράτος δικαίου, την εμπιστοσύνη στη λειτουργία της πολιτείας. Μία από τις συνέπειες είναι και το να μην πληρώνουν πολλοί πολίτες τους φόρους τους».

Δημοσιογράφος: «Θα πρέπει δηλαδή να ανασυγκροτήσετε όλη τη χώρα; Πώς θα γίνει αυτό;»

Γιώργος Α.Παπανδρέου: «Θα πρέπει να αντιληφθούμε την κρίση σαν ευκαιρία, για να προωθήσουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Έχουμε ήδη λάβει σημαντικές αποφάσεις: Για παράδειγμα, θα περικόψουμε τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, θα αυξήσουμε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, θα αυξήσουμε το φόρο καυσίμων …

Σε μας το δημόσιο έχει αναλάβει στην ουσία το ρόλο που έχει σε σας η Υπηρεσία Εύρεσης Εργασίας (Arbeitsamt). Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ευνοιοκρατία. Κάποιος που γίνεται διευθυντής ή υπουργός διορίζει τους γνωστούς ή αυτούς που τον ψήφισαν. Όταν θα έχουμε ξεμπερδέψει με τη διαφθορά, τότε θα προσελκύσουμε και επενδυτές».

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου στον δημοσιογράφο Bruce Clark του περιοδικού ‘The Economist’-Λονδίνο, 23 Φεβρουαρίου 2010 

«Η Ελλάδα όντως αντιμετωπίζει κάποια διαρθρωτικά προβλήματα. Έχουμε πολύ μεγάλη διαφθορά, πελατειακές σχέσεις, με αποτέλεσμα τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και τη διόγκωση του δημοσίου ελλείμματος. Όταν υπάρχουν πελατειακές σχέσεις, καταλήγετε να προσλαμβάνετε περισσότερους δημόσιους υπαλλήλους για να εξασφαλίσετε περισσότερες ψήφους. Κάθε υπογραφή που έχει σχέση με χρήματα θα εμφανίζεται στο διαδίκτυο έτσι ώστε να υπάρχει δημόσιος έλεγχος. Χρειάστηκε δυστυχώς να συγκροτήσουμε ορισμένες κοινοβουλευτικές Εξεταστικές Επιτροπές, διερεύνηση των προηγούμενων σκανδάλων και της σημαντικής διαφθοράς στα ανώτερα κλιμάκια». 

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου στην εκπομπή του Mark Colvin: ‘PM’ του ABC (Αυστραλιανό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας) με τον δημοσιογράφο Philip Williams-Λονδίνο, 24 Φεβρουαρίου 2010 

Απάντηση Γιώργου Α.Παπανδρέου στην ερώτηση του Phillip Williams ‘‘σε τι έσφαλε η χώρα του’’: «Διαφθορά, ευνοιοκρατία, πελατειακές σχέσεις. Πολλά χρήματα κατασπαταλήθηκαν εξαιτίας αυτών των πρακτικών».

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, στους δημοσιογράφους Klaus-Dieter Frankenberger & Michael Martens, Μέγαρο Μαξίμου, 5 Μαρτίου 2010 

«Μία αιτία για το ότι δεν είμαστε ανταγωνιστικοί είναι η τεράστια γραφειοκρατία και το ότι υπάρχει διαφθορά στο δημόσιο τομέα. Εμείς ξεκινήσαμε αμέσως τις μεταρρυθμίσεις. Όλες οι αποφάσεις της κυβέρνησης, όλες οι δημόσιες αναθέσεις θα δημοσιεύονται στο διαδίκτυο. Αυτό θα περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τη διαφθορά και τη γραφειοκρατία. Το πρόβλημά μας δεν είναι ότι έχουμε ένα διογκωμένο κοινωνικό κράτος. Έχουμε μπροστά μας άλλες δυσκολίες. Πρόκειται για έλλειψη διαφάνειας, για διαφθορά, πελατειακή πολιτική. Αυτά πρέπει να αλλάξουν».

Δημοσιογράφος: «γιατί είναι τόσο εκτεταμένη η διαφθορά στην Ελλάδα;»

Γιώργος Α. Παπανδρέου: «Είναι ζήτημα της δύναμης ή αντιστοίχως της αδυναμίας των θεσμών μιας δημοκρατίας. Η διαφθορά αποτελεί σύμπτωμα της ανισότητας σε ένα σύστημα στο οποίο κάποιοι μπορούν να καταχρώνται την εξουσία τους για να παρακάμψουν κανόνες ενώ οι πολίτες πρέπει να πληρώνουν κάτω από το τραπέζι για κρατικές υπηρεσίες τις οποίες θα έπρεπε να μπορούν να λαμβάνουν ως αντιστάθμισμα των φόρων που πληρώνουν. Σε κάποιους αρέσει να λένε ότι οι Έλληνες έχουν τη διαφθορά στα γονίδιά τους. Αυτό είναι ανοησία. Πρόκειται για αποτυχία των θεσμών η ποία εξαρτάται από κοινωνικούς, πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες. Μπορούμε όμως να το αλλάξουμε».

Δημοσιογράφος: «Σε χρόνια ή γενιές;»

Γιώργος Α. Παπανδρέου: «Σε λίγους μήνες θα δημοσιεύσουμε διαγωνισμούς στο διαδίκτυο. Όλες οι υπογραφές κάτω από αποφάσεις που έχουν να κάνουν με χρήματα, από τον πρωθυπουργό μέχρι τον κοινοτάρχη, θα μπορεί να τις βρει κανείς στο διαδίκτυο. Τον σχετικό νόμο τον ψηφίσαμε μόλις στο Κοινοβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία, θα υπάρχει και μετά απ΄αυτή την κυβέρνηση. Εάν δημοσιεύεται στο διαδίκτυο η υπογραφή κάτω από μία κρατική ανάθεση, εάν μπορεί να δει κανείς, για παράδειγμα τι ξοδεύουν τα νοσοκομεία, τότε είναι δύσκολο να είναι κανείς διεφθαρμένος, γιατί έτσι μπορεί να πιαστεί. Έχουμε τεράστια διαφθορά στο σύστημα υγείας. Αυτό μπορεί να αλλάξει πολύ απλά μέσω της εισαγωγής ενός συστήματος υπολογιστή. Το κάνουμε τώρα αυτό και είναι ακόμη σημαντικότερο οι περικοπές των μισθών και των συντάξεων. Άλλες χώρες έχουν συλλέξει εμπειρίες και τεχνογνωσία στη μάχη κατά της διαφθοράς, που μπορούν να μας είναι πολύ χρήσιμες. Θέλουμε, παραδείγματος χάριν, ένας εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας Eurostat να σταλεί στη δική μας στατιστική υπηρεσία και να βοηθήσει να διαμορφώσουμε καλύτερες στατιστικές».  (!!!!!!!).

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου στην εκπομπή του ‘Public Broadcasting Service (PBS)-News Hour’, με την δημοσιογράφο Judy Woodruff, ανταποκρίτρια της εκπομπής ‘The Newshour with Jim Lehrer’-Ουάσινγκτον, 8 Μαρτίου 2010 

«Θεωρώ ότι υπάρχουν κάποια ενδημικά προβλήματα. Την τελευταία πενταετία-εξαετία, όμως, η προηγούμενη κυβέρνηση δυστυχώς προκάλεσε την όξυνσή τους, αντί να τα αντιμετωπίσει. Έτσι, αυξήθηκε η διαφθοράμειώθηκε η διαφάνεια στον τρόπο χρήσης των κονδυλίων, κάποιες φορές μπορεί να έχεις χρέη, αλλά τα πάντα εξαρτώνται από τις επενδύσεις… Τώρα για παράδειγμα, επίκειται ψήφιση νομοσχεδίου, ώστε κάθε υπογραφή που τίθεται σε δημόσιο έγγραφο, από τη δική μου, έως του χαμηλόβαθμου δημοσίου λειτουργού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να δημοσιοποιείται στο διαδίκτυο, με στόχο να καταπολεμηθεί ο χρηματισμός, η διαφθορά, οι πελατειακές σχέσεις, εύκολα και άμεσα. Έχουμε λάβει, επομένως, κάποιες πάρα πολύ σημαντικές αποφάσεις».

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου στο ‘BBC World America’, με τον δημοσιογράφο Matt Frei- Ουάσινγκτον, ΗΠΑ, 9 Μαρτίου 2010 

«Ασχολούμαστε με εκείνα τα κεντρικά ζητήματα, στα οποία οφείλουμε να προχωρήσουμε σε αλλαγές, με τη δομή της διοίκησης, γεγονός του υδροκεφαλισμού του δημόσιου τομέα και τις ποικίλες πελατειακές πρακτικές που φτάνουν μέχρι και τη διαφθορά …». 

Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου, μετά τη λήξη της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου-Βρυξέλλες, 26 Μαρτίου 2010 

«Από εδώ και πέρα, όμως, στις μεγάλες αλλαγές, … το να ξεπεράσουμε παθογένειες της χώρας μας, όπως είναι η αδιαφάνεια, η διαφθορά, η πελατειακή αντίληψη, η ανισότητα, η περιθωριοποίηση πολλών κομματιών της ελληνικής κοινωνίας, τότε καλώ όλους να συμβάλουν σ΄αυτή την πορεία για την κοινωνική δικαιοσύνη… Η άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο θα είχε νόημα μόνο εάν είχε εμπεδωθεί στη χώρα μας η έννοια της αξιοκρατίας και όχι η έννοια της πελατειακής διαχείρισης. Διότι θα είχαμε φαινόμενα ‘Πλατεία Κλαυθμώνος’ κάθε φορά που θα άλλαζε η κυβέρνηση. Και θα είχαμε και όσους διόρισε η προηγούμενη κυβέρνηση. Διότι ο τρόπος διαχείρισης του θέματος της αξιοκρατίας με την πελατειακή σχέση στο Δημόσιο, ήταν τέτοιος που θα μπορούσαμε να είχαμε δει τους μισούς υπαλλήλους στο δρόμο. Μόνο όταν φτάσουμε στο σημείο, ώστε να εμπεδωθεί βαθιά μέσα μας η έννοια της αξιοκρατίας, μπορεί κάτι τέτοιο να συζητηθεί…

Ακριβώς αυτός είναι ο στόχος μας, να μπορούμε με ηρεμία, χωρίς νέες θυσίες, με τις απαραίτητες βεβαίως αλλαγές που χρειάζονται -και εκεί βεβαίως θα αντιμετωπίσουμε αντιλήψεις, πρακτικές παλιές, νοοτροπίες που πρέπει να αλλάξουν, όπως είπα και πριν για τις πελατειακές πρακτικές για την ευκολία της συναλλαγής που πολλές φορές γίνεται και διαφθορά.

Το χτύπημα της διαφθοράς, η εξάλειψη του κομματισμού και της συναλλαγής μεταξύ του πολιτικού συστήματος και κάθε συντεχνίας, η δραστική περιστολή της σπατάλης στο δημόσιο, είναι απαράβατοι όροι για την Ελλάδα που οραματιζόμαστε».

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου στην Εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», στον δημοσιογράφο Παντελή Καψή-Μέγαρο Μαξίμου, 11 Απριλίου 2010 

«Λεφτά βεβαίως και υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν. Το ερώτημα-και αυτό το είχα επίσης πει προεκλογικά, αλλά κάποιοι θέλουν να το ξεχνούν- είναι πού πήγαν τα λεφτά. Κατασπαταλήθηκαν και δεν βρίσκονταν στα δημόσια ταμεία. Αυτό οφείλεται στις πολιτικές που επέτρεψαν τη διαφθορά, τη δημιουργία μιας οικονομίας που σε μεγάλο ποσοστό της ήταν μαύρη και στις απίστευτες χαριστικές ρυθμίσεις σε όσους έβγαζαν αυτά τα χρήματα, χωρίς να εισφέρουν τίποτα ή σχεδόν τίποτα στα κρατικά ταμεία, στα ασφαλιστικά ταμεία, στο Δημόσιο…

Διότι το ζήτημα της εισροής κεφαλαίων στη χώρα δεν είναι μόνο ζήτημα φορολογικών συντελεστών, που ούτως ή άλλως εξακολουθούν να παραμένουν χαμηλοί για τα κέρδη που επενδύονται. Αφορά την ασφάλεια δικαίου στη χώρα, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς…».

Παντελής Καψής: «Φταίει όμως ο δημόσιος υπάλληλος;»

Γιώργος Α. Παπανδρέου: «Σαφώς δεν φταίει, δεν έχει ευθύνες ή έχει ελάχιστες. Έχουμε όλοι μας ευθύνη ότι ανεχθήκαμε ένα σύστημα ρουσφετολογικό, πελατειακό, εύκολης σπατάλης στη λογική ότι το Δημόσιο μπορούμε να το αρμέγουμε και κάποιος άλλος να το πληρώνει…».

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου στη γερμανική εφημερίδα ‘Handelsblatt’, στους δημοσιογράφους Gerd Hohler und Gabor Steinga-Αθήνα, 17 Μαΐου 2010– 

«Πρέπει να μεταρρυθμίσουμε το πολιτικό σύστημα, να αναδιαρθρώσουμε το δημόσιο τομέα, να αντιμετωπίσουμε το νεποτισμό, να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά…

Υπήρξαν παράνομες πρακτικές, υπήρξαν υποθέσεις διαφθοράς-μάλιστα τρία από αυτά τα σκάνδαλα διερευνώνται από Εξεταστικές Επιτροπές του Κοινοβουλίου…

Δεν επιτρέπεται να ματώνει, για τα εγκλήματα άλλων, η πλειοψηφία των Ελλήνων, η οποία εργάζεται σκληρά και καταβάλλει τους φόρους της…».

Δημοσιογράφος: «Όμως, κάτι τέτοιο δεν θα είναι εύκολο, δεδομένης της κουλτούρας της διαφθοράς, η οποία έχει εδραιωθεί στη χώρα σας».

Γιώργος Α. Παπανδρέου: «Χρειάζεται χρόνος. Αλλά πρέπει να καταπολεμήσουμε τα δύο κακά, τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή. Εάν δεν είχαμε αυτή την τεράστια φοροδιαφυγή, το χρέος μας θα ήταν πολύ πιο περιορισμένο. Σύμφωνα με μελέτη του Brookings Institution της Ουάσινγκτον, θα μπορούσαμε να μειώσουμε το χρέος μας κατά 8% εάν ξεριζώναμε τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή. Ο ΟΟΣΑ υπολόγισε ότι θα μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε 30% των εξόδων του συστήματος υγείας, εάν ακολουθήσουμε διαφορετική οικονομική διαχείριση».

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου στην ισπανική εφημερίδα ‘EL PAIS’, με τον διευθυντή της εφημερίδας, Savier Moreno- Μαδρίτη-Ισπανία, 23 Μαΐου 2010 

«Υπήρχαν πολιτικές χάρες, μεγάλες φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους, φοροδιαφυγή, διαφθορά. Ο συνδυασμός των παραπάνω είχε ως αποτέλεσμα ότι το σύστημα, το οικονομικό σύστημα κατέστη μη βιώσιμο. Το Brookings Institution βεβαιώνει ότι αν μειώναμε την αδιαφάνεια και την διαφθορά, αυτό θα μπορούσε να αυξήσει κατά 8% το ΑΕΠ μας, το οποίο σημαίνει 20 δις για την Ελλάδα. Το 8% είναι ένα τεράστιο ποσοστό. Συνεπώς, μιλάμε για κακοδιαχείριση εκ μέρους της προηγούμενης κυβέρνησης. Αλλά τελικά, αυτοί που θα πληρώσουν είναι οι πολίτες».

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου στο ‘Al Jazeera English’, με τον δημοσιογράφο Barnaby Philips- Μέγαρο Μαξίμου, 24 Μαΐου 2010 

«Το πραγματικό πρόβλημα, ωστόσο, ήταν ότι είχαμε μία συντηρητική κυβέρνηση. Δυστυχώς, οι νεοσυντηρητικές κυβερνήσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες, όπως στις ΗΠΑ, δημιούργησαν εάν μεγάλο δημόσιο τομέα, με πολλή σπατάλη και μεγάλη βοήθεια προς τις μεγάλες επιχειρήσεις. Το μεγάλο Δημόσιο, λοιπόν, με το να βοηθάει τις μεγάλες επιχειρήσεις, ή κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα, δημιουργεί τελικά όχι μόνο τεράστια έλλειψη εμπιστοσύνης, αλλά και μεγάλο έλλειμμα.

Είχαμε περικοπές φόρων, είχαμε πελατειακές σχέσεις, είχαμε διαφθορά. Αυτά είναι τα πράγματα που αλλάζουμε. Και είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι γι΄αυτό…».

Barnaby Phillips: «Αυτό που έχω ακούσει στους δρόμους, από ανθρώπους που είναι υπέρ του να αλλάξει η Ελλάδα, είναι ότι ο τρόπος που ακολουθείτε δεν είναι δίκαιος, ότι πλήττονται σκληρά οι συνταξιούχοι, οι εκπαιδευτικοί, οι άνθρωποι με μηνιαίο εισόδημα 1000 ευρώ, καλοί άνθρωποι, που δουλεύουν σκληρά, όπως και κάποιοι στο δημόσιο τομέα επίσης, νοσοκόμες, άνθρωποι που είδαν τα 1000 ευρώ να γίνονται 800. Και το ρεφρέν που ακούγεται διαρκώς, είναι το εξής: ‘δημιούργησα εγώ αυτό το χάλι; Γιατί πρέπει να πληρώσω γι΄αυτό;’ – Συμμερίζεστε αυτά τα αισθήματα;»

Γιώργος Α. Παπανδρέου: «Βεβαίως, τα συμμερίζομαι απόλυτα. Αυτό που συνέβη είναι ότι είχαμε φοροδιαφυγή. Το γεγονός ότι ίσχυαν φορολογικές περικοπές για τους πλούσιους, το γεγονός ότι δεν είχαμε διαφάνεια, ότι είχαμε πελατειακές σχέσεις, ακόμη και δωροδοκία, σημαίνει ότι χάθηκαν χρήματα, χρήματα που δεν διοχετεύτηκαν στους κατάλληλους τομείς, που δεν επενδύθηκαν σωστά. Υπήρχε πολλή παρασιτική δραστηριότητα, αντί να υπάρχει παραγωγική δραστηριότητα.

Χρειάστηκε λοιπόν να λάβουμε αυτά τα έκτακτα μέτρα. Και τα μέτρα αυτά έπληξαν ασφαλώς ανθρώπους που δεν ευθύνονταν για την κρίση. Το αναγνωρίζω αυτό.

…Γι΄αυτό μιλάμε για διαφάνεια, για την ανάρτηση όλων των υπογραφών, όλων των Υπουργικών Αποφάσεων και των αποφάσεων των δημοσίων υπαλλήλων στο διαδίκτυο, ώστε οι άνθρωποι να γνωρίζουν που πάνε τα χρήματά τους».

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου σε εκπροσώπους βελγικών μέσων ενημέρωσης-Μέγαρο Μαξίμου, 5 Ιουνίου 2010 

«Σίγουρα, επίσης, θα γίνουν αλλαγές στο δημόσιο τομέα, για να εξασφαλίσουμε διαφάνεια και να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά, τις πελατειακές σχέσεις και τις δωροδοκίες. Αυτές είναι οι κύριες προτεραιότητές μας».

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου στην αυστριακή εφημερίδα ‘Der Standard’, με τους δημοσιογράφους Christophe Prantner και Andras Szigetuari- Βιέννη, 12 Ιουνίου 2010 

«Μπορούμε να εξοικονομήσουμε, σύμφωνα με έρευνες του Brookings Institution στην Ουάσινγκτον, 8% του ΑΕΠ μας, δηλαδή 20 δις ευρώ εάν καταπολεμήσουμε τη διαφθορά. Να μια σημαντική ευκαιρία».

Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου- Βρυξέλλες, 17 Ιουνίου 2010 

«Αν είχαμε το χρόνο, λοιπόν, θα μπορούσαμε με τις θεσμικές αλλαγές να χτυπήσουμε τα βασικά αίτια του προβλήματος της χώρας που είναι ο μεγάλος μας ασθενής, δηλαδή το κράτος. Ένα κράτος όπου υπήρχε σπατάλη, ένα κράτος όπου υπήρχε ανισότητα ακόμη και μεταξύ των διαφόρων κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων, κράτος όπου η ανομία συνέβαλε πολλές φορές και στη διαφθορά αλλά βεβαίως και στη διαμόρφωση μιας αντίληψης φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής. Και βεβαίως, με την πελατειακή αντίληψη, να μεγαλώνουμε το κράτος, χωρίς κανένα όριο και χωρίς κανένα κριτήριο».

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου στον δημοσιογράφο Tom Keene του Bloomberg Radio – Γραφείο Τύπου Μόνιμης Αντιπροσωπείας στα Ηνωμένα Έθνη, 20 Ιουνίου 2010 

«Έχουμε πράγματι μέτρα λιτότητας, μερικά από τα οποία είναι σκληρά, με την έννοια ότι οι άνθρωποι που δεν είχαν καμία σχέση με την κρίση, καλούνται να πληρώσουν από το μισθό και από τη σύνταξή τους.

Ταυτόχρονα όμως, το πρόγραμμα που εφαρμόζουμε οδηγεί στην αλλαγή όλου του δημόσιου τομέα, που είναι υπερβολικά μεγάλος, υπερβολικά δαπανηρός και, δυστυχώς, με εκτεταμένες πελατειακές σχέσεις και διαφθορά

Παρατηρούνται αυξημένα φαινόμενα φοροδιαφυγής και αδήλωτης εργασίας, δυστυχώς, ακόμη και διαφθοράς σε κάποιους τομείς.

Επίσης, παρατηρείται ένα ιδιάζον, αλλά πολύ θετικό κίνημα, ‘το κίνημα αποδείξεων’. Οι πολίτες στο παρελθόν δεν ζητούσαν, ούτε συγκέντρωναν αποδείξεις από αγορές σε σουπερμάρκετ ή άλλα καταστήματα. Και αυτό, γιατί μπορούσαν να διαπραγματευτούν την τιμή και να μην καταβάλουν τον ΦΠΑ, εφόσον δεν απαιτούσαν έκδοση απόδειξης. Έτσι, δεν εισπράττονταν ο ΦΠΑ και χανόταν μέρος των κρατικών εσόδων».

Συνέντευξη Τύπου-συζήτηση του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου με εκπροσώπους ομογενειακών μέσων ενημέρωσης στη Νέα Υόρκη– Γραφείο Τύπου Μόνιμης Αντιπροσωπείας στα Ηνωμένα Έθνη, 20 Ιουνίου 2010 

«Λέγαμε ότι η διαχείριση των χρημάτων ήταν κακή έως κάκιστη, ότι υπήρχε αίσθηση ανομίας, που την επέτειναν και όλες αυτές οι υποθέσεις διαφθοράς, στο υψηλότατο επίπεδο της πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Όμως, δεν ήταν μόνο η ανομία, ήταν και η ατιμωρησία.

Αυτά πότισαν τον Ελληνικό Λαό με ένα αίσθημα, θα μπορούσε να πει κανείς, ανευθυνότητας, γιατί σου έλεγε ο άλλος: ‘εγώ γιατί να πληρώσω όταν αυτοί που με κυβερνούν δεν τιμωρούνται, όταν δεν υπάρχει διαφάνεια, δεν υπάρχει ευθύνη;’

Βεβαίως, πέρα από τις υποθέσεις της διαφθοράς, υπήρχε και μία πελατειακή λογική στη διαχείριση των χρημάτων. Η πελατειακή λογική σήμαινε απλά ότι χρήματα σπαταλούνταν, ή πήγαιναν σε ιδιοτελείς, κομματικούς και μικροκομματικούς σκοπούς. Το γεγονός ότι μεγάλωσε, διπλασιάστηκε ουσιαστικά, το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο τα τελευταία 10 χρόνια, είχε σχέση ακριβώς με αυτό. Ότι υπήρχε η τακτική να προσλαμβάνονται, είτε μέσω STAGE, είτε μέσω άλλων τρόπων, κόσμος που ούτε με αξιοκρατικό τρόπο έμπαινε στο Δημόσιο, αλλά ούτε πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες που υπήρχαν στη χώρα, και, φυσικά, τεράστιο κόστος για τον φορολογούμενο».

Όπως και μία έκθεση του Brookings Institution- δεν έχουμε ολοκληρώσει την πρόσφατη έκθεση που δημοσιεύτηκε- που λέει ότι, αν υπήρχε διαφάνεια στη χώρα μας, θα μπορούσαμε να κερδίσουμε ένα 8% του ΑΕΠ, που αντιστοιχεί σε 20 δις ευρώ, όταν το πρόγραμμα στο οποίο στοχεύουμε εφέτος, προβλέπει μείωση 5,5% του ΑΕΠ, με τα σκληρά μέτρα που έχουμε πάρει».

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου στο καναδικό CBC με τον ανταποκριτή Neil Macdonald- Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, 22 Ιουνίου 2010 

«Υποβάλαμε στο Κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο κάθε υπογραφή που αφορά δαπάνες του δημόσιου τομέα, από τον Πρωθυπουργό, τους Υπουργούς, ή οποιονδήποτε διευθυντή δημόσιας υπηρεσίας, θα εμφανίζεται στο διαδίκτυο. Αυτό είναι ένα από τα πολλά μέτρα που υιοθετούμε, για να δημιουργήσουμε μια πιο διαφανή δημοσιονομική διακυβέρνηση του δημόσιου τομέα και να πατάξουμε τη διαφθορά, γιατί αυτό αποτελούσε μέρος του προβλήματος.

Δυστυχώς, όμως, υπήρχε έντονη διαφθορά σε κάποιους τομείς, όπως στα νοσοκομεία. Έκθεση του ΟΟΣΑ, που δημοσιεύτηκε μόλις πριν από λίγους μήνες, επισήμανε ότι θα μπορούσαμε να περικόψουμε κατά 30% τις δαπάνες, χωρίς να αλλοιώσουμε την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, απλώς και μόνο καταπολεμώντας το πρόβλημα της διαφθοράς στα νοσοκομεία».

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου στο BBC, στην εκπομπή  «Newsnight», με την δημοσιογράφο Kirsty Wark, «η Ελλάδα καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της διαφθοράς»– Αθήνα, 24 Ιουνίου 2010 

«Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι ότι είχαμε ένα μεγάλο κράτος κοινωνικής πρόνοιας, για το οποίο πληρώναμε αφειδώς, αλλά η κακοδιαχείριση στον δημόσιο τομέα. Και ειδικότερα, ένα πελατειακό κράτος με πολύ μεγάλο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων, περισσότερους από όσους χρειαζόμαστε, αλλά και έλλειψη διαφάνειας, με αποτέλεσμα να γίνεται συχνά σπατάλη στα χρήματα των φορολογουμένων, ακόμη και δωροδοκίες.

Μόλις καταθέσαμε ένα νόμο, βάσει του οποίου, κάθε υπογραφή του δημόσιου τομέα, από τον Πρωθυπουργό μέχρι τον δημόσιο υπάλληλο εφόσον έχει σχέση με χρήμα, θα αναρτάται στο διαδίκτυο, για να μπορούν να βλέπουν οι πολίτες πού πάνε τα χρήματα των φορέων τους. Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη αλλαγή, η οποία δημιουργεί ένα σημαντικό εμπόδιο στη διαφθορά κάθε είδους.

Αλλά επίσης, αν ασχοληθούμε με αυτή την άτυπη οικονομία, την παραοικονομία, είτε πρόκειται για φοροδιαφυγή, είτε για άτομα που δουλεύουν και δεν είναι εγγεγραμμένα, καθώς και με το μεγάλο ποσοστό διαφθοράς που υπάρχει στο δημόσιο τομέα, κυρίως στον τομέα της υγείας, αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσουμε γρήγορα να επιστρέψουμε σε μία αναπτυξιακή προοπτική και να διαχειριστούμε το έλλειμμα και το χρέος πολύ πιο αποτελεσματικά».

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου στο αμερικανικό δίκτυο “PBS” στην εκπομπή της Judy Woodriff “NewsHour” με τον δημοσιογράφο Paul Solman- Γραφείο Πρωθυπουργού, Κοινοβούλιο, 1 Ιουλίου 2010 

Paul Solman: «Ποια είναι τα κύρια προβλήματα της ελληνικής οικονομίας;»

Γιώργος Α. Παπανδρέου: «Θα έλεγα, πρώτα απ΄όλα, ότι το χρέος είναι κατά κάποιο τρόπο η κορυφή του παγόβουνου…. Επιπλέον, είχαμε και εξακολουθούμε να έχουμε εκτεταμένη ‘σκιώδη οικονομία’, την οποία ελπίζουμε ότι θα εντάξουμε στην επίσημη οικονομία, γεγονός που θα μας επιτρέψει να βελτιώσουμε τα στατιστικά μας στοιχεία, αλλά και να φέρουμε έσοδα στο δημόσιο τομέα».

Paul Solman: «Όταν λέτε ‘σκιώδη οικονομία’, εννοείτε παραοικονομία;»

Γιώργος Α. Παπανδρέου: «Παραοικονομία, ακριβώς».

Paul Solman: «Οι άνθρωποι δεν πληρώνουν φόρους;»

Γιώργος Α. Παπανδρέου: «Αυτό είναι ένα θέμα, δεν πληρώνουν φόρους και η εργασία δεν δηλώνεται. Σε ορισμένους τομείς, επίσης, μπορεί να υπάρχει μεγάλη διαφθορά. Όταν τα αντιμετωπίσουμε αυτά – και κάποιοι νόμοι που ήδη ψηφίσαμε έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουν τα θέματα αυτά- η κατάσταση θα αλλάξει. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα: η φοροδιαφυγή μειώνεται. Έχουμε μεγαλύτερα φορολογικά έσοδα, ήδη τους δύο πρώτους μήνες μετά τη θέσπιση της νέας νομοθεσίας. Αυτό μας επιτρέπει να εισπράξουμε χαμένα έσοδα, καθώς η Ελλάδα είναι μια φτωχή χώρα …».

Paul Solman: «Όπως;»

Γιώργος Α. Παπανδρέου: «Όπως η περικοπή των μισθών. Μειώσαμε τους μισθούς  και τις συντάξεις. Αυτά ήταν πολύ δύσκολα μέτρα. Προφανώς γι΄αυτό το λόγο είναι δυσαρεστημένοι οι άνθρωποι. Παρόλο όμως που υπάρχουν διαδηλώσεις, έχουμε σημαντική υποστήριξη.

Οι Έλληνες αντιλαμβάνονται ότι είναι πατριωτικό καθήκον αυτό, ότι πρέπει να προχωρήσουμε, να αλλάξουμε την οικονομία μας, να μην κηρύξουμε στάση πληρωμών και να ασχοληθούμε με το χρέος μας».

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», στους δημοσιογράφους Τάσο Παππά και Πάνο Σώκο – Μέγαρο Μαξίμου, 4 Ιουλίου 2010 

Δημοσιογράφος: «Είχατε χρησιμοποιήσει το δίλημμα ‘σοσιαλισμό ή βαρβαρότητα’. Οι αλλαγές στο εργασιακό και στο ασφαλιστικό, αλλά και γενικά η οικονομική πολιτική που εφαρμόζετε, δεν είναι πιο κοντά στη βαρβαρότητα παρά στον σοσιαλισμό;»

Γιώργος Α. Παπανδρέου: «Βαρβαρότητα είναι το σημείο στο οποίο βρέθηκε η χώρα μας στα τέλη του 2009. Ακόμη μεγαλύτερη βαρβαρότητα θα ζούσαμε αν δεν κινηθεί αποφασιστικά για να βάλουμε τάξη σε ένα σύστημα που αιμορραγούσε από καιρό. Μια χώρα απαξιωμένη και ανυπόληπτη, αναξιόπιστη στη διεθνή σκηνή, με διαλυμένη κρατική μηχανή, ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος,με ανισότητες που διευρύνονται με πρωτοφανή ταχύτητα, με ένα πολιτικό σύστημα που αντιμετώπιζε τον πολίτη ως αντικείμενο προς εξαγορά, ως πελάτη, με εύπορα τμήματα της κοινωνίας μας που έχαιραν φορολογικής ασυλίας με την ανοχή του κράτους, με απουσία ευνομίας και κράτους δικαίου, με απαξιωμένους θεσμούς, με ρεκόρ σπατάλης και διαφθοράς».

Δημοσιογράφος: «Από το ‘λεφτά υπάρχουν’ που λέγατε προεκλογικά μέχρι τη σκληρή λιτότητα, η απόσταση είναι τεράστια. Εάν δεν γνωρίζατε τι θα παραλάβετε, εγκαλείστε για έλλειψη σχεδίου. Εάν όμως γνωρίζατε, εγκαλείστε για λαϊκισμό και ευχάριστες υποσχέσεις».

Γιώργος Α. Παπανδρέου: «Λεφτά υπήρχαν και υπάρχουν. Και αυτό ακριβώς ήταν το παράδοξο. Ότι με τα κατορθώματα της προηγούμενης κυβέρνησης, κινδύνεψε να χρεοκοπήσει μία από τις 25 πλουσιότερες χώρες του κόσμου.Λεφτά υπήρχαν, αλλά κατασπαταλήθηκαν στη διαφθορά, στην αδιαφάνεια, στο κομματικό κράτος, στις πελατειακές σπατάλες κάθε λογής συμφέροντα. Λεφτά υπάρχουν, αλλά κληρονομήσαμε ένα κράτος που δεν φορολογούσε τον πραγματικό πλούτο, γιατί έκανε τα στραβά μάτια ή τα χάριζε εδώ και εκεί, κάνοντας τα γλυκά μάτια σε κάθε λογής μικρά ή μεγάλα συμφέροντα. Η πικρή αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση αυτή παρέλαβε ένα καταχρεωμένο κράτος, ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία. Κι αυτό αναγκαστικά άλλαξε τα σχέδιά μας …».

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου στο διμηνιαίο αμερικανικό περιοδικό “Foreign Policy Magazine’’, με τον αρχισυντάκτη Benjamin Pauker, 19 Ιουλίου 2010 

«Η κρίση οφείλεται στην κακή διαχείριση και διακυβέρνηση των τελευταίων έξι ετών, στην έλλειψη διαφάνειας, στην κηδεμονία και τις πελατειακές σχέσεις, ακόμη και στη διαφθορά. Και όλα αυτά εντάθηκαν με τη διεθνή οικονομική κρίση.

Δεύτερον, έχουμε το πρόβλημα της εκτεταμένης σκιώδους οικονομίας, της παράνομης οικονομίας αν θέλετε, της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς που θεωρώ ότι μπορούν επίσης να αλλοιώσουν τις προοπτικές της Ελλάδας».

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου στην εφημερίδα της Βουλγαρίας “Trud”, με τον δημοσιογράφο Plamen Yotinski -27 Ιουλίου 2010 

«Στην Ελλάδα καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της διαφθοράς. Επειδή η διαφθορά πλήττει πάντα τους αδύναμους και δίνει περισσότερα στους ισχυρούς. Μόλις ψηφίσαμε νόμο σύμφωνα με τον οποίο όλες οι δημόσιες δαπάνες θα αναρτώνται στο διαδίκτυο, ούτως ώστε η κοινωνία να ξέρει πώς ξοδεύονται τα χρήματά της».

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου στο ‘Christian Science Monitor’, με τον συντάκτη Michael Skafidas-Αθήνα, 10 Αυγούστου 2010 

«Περιορίζουμε τον τεράστιο δημόσιο τομέα, κάνουμε μεταρρυθμίσεις στην παιδεία καιχτυπάμε την διαφθορά. Αυτές είναι σημαντικές αλλαγές. Γι΄αυτό μιλάω για ‘μικρή επανάσταση’. Φυσικά πονάνε, αλλά ο κόσμος νομίζω ότι λέει: ‘τις θέλουμε τις αλλαγές γιατί αλλιώς ο πόνος θα συνεχιστεί και θα περάσουμε και άλλη κρίση αργότερα’.

Η διαφθορά είναι σήμερα ένα ζήτημα που εμφανίζεται όλο και συχνότερα στην πολιτική επειδή η δύναμη του χρήματος έχει υπονομεύσει τους δημοκρατικούς μας θεσμούς. Γι΄αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει να ενισχύσουμε αυτούς τους θεσμούς».

Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου, μετά το τέλος της Διάσκεψης Διεθνούς του Νομισματικού Ταμείου και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας- Όσλο, Νορβηγία, 13 Σεπτεμβρίου 2010 

Δημοσιογράφος: «Τι σκοπεύετε όμως να κάνετε, ώστε να διασφαλίσετε ότι ο κόσμος, επαγγελματίες, όπως γιατροί, οδοντογιατροί και εργαζόμενοι σε συναφή επαγγέλματα, πληρώνουν τους φόρους;»

Γιώργος Α. Παπανδρέου: «Θεωρώ ότι δύο πράγματα μπορούν να γίνουν. Πρώτον, να υπάρξει ενισχυμένη διαφάνεια, μεγαλύτερη εξωστρέφεια και να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά που ενίοτε ενυπάρχει και στο φοροεισπρακτικό σύστημα και συνεργαζόμαστε στενά με ξένους εμπειρογνώμονες για το σκοπό αυτό, όμως εκείνο που θεωρώ εξίσου σημαντικό, είναι να υπάρχει μια κουλτούρα υπευθυνότητας οπότε ο κόσμος να αποκτήσει συνείδηση του γεγονότος ότι δεν είμαστε μια φτωχή χώρα, αλλά χώρα η οποία ούτε αξιοποιεί ορθά, ούτε διαχειρίζεται καταλλήλως τους πόρους της. Με τον τρόπο αυτό, γρήγορα θα βγούμε από την κρίση».

Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου, μετά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Βρυξέλλες- 16 Σεπτεμβρίου 2010 

«Στα βασικά και ριζικά μας προβλήματα, θεωρώ ότι το έλλειμμα είναι αποτέλεσμα άλλων προβλημάτων, όπως και το χρέος είναι αποτέλεσμα άλλων προβλημάτων, δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η διακυβέρνηση της χώρας, η ευνομία της χώρας, η διαφάνεια στη χώρα, η αντιμετώπιση της διαφθοράς, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Ουσιαστικά, μία ανομία που είχε επέλθει τα τελευταία χρόνια που δεν επέτρεψε τη σωστή διαχείριση όλων αυτών των πλουτοπαραγωγικών πηγών που έχουμε, ακόμη βεβαίως και των φορολογικών υπηρεσιών και των χρημάτων του Ελληνικού Λαού. Αυτό είναι το βασικότερο πρόβλημα της Ελλάδας».

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου στη γερμανική εφημερίδα “Die Zeit”, με τους δημοσιογράφους Michael Thumann  και Matthias Krupa- Μέγαρο Μαξίμου, 30 Σεπτεμβρίου 2010 

Δημοσιογράφος: «Είπατε κάποτε ότι θα πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία για να πετύχει η Ελλάδα. Αυτό είναι έργο γενεών. Πώς μπορεί να επιτευχθεί σε μία με δύο κυβερνητικές θητείες;»

Γιώργος Α. Παπανδρέου: «Οι νοοτροπίες δημιουργούνται. Είναι συνέπεια τρόπων συμπεριφοράς, που εφαρμόζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλάζοντας τη νοοτροπία, αλλάζοντας τις προοπτικές. Θέλουμε διαφάνεια και παραγωγικότητα στο δημόσιο τομέα. Πολεμάμε τη διαφθορά και τις πελατειακές σχέσεις. Θέλουμε να δείξουμε στους πολίτες, μέσω του διαδικτύου, πού πηγαίνουν οι φόροι τους. Επλήγη το αίσθημα δικαιοσύνης επειδή οι πολίτες είχαν την εντύπωση ότι επικρατούσε διαφθορά μέχρι τα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια. Όταν δημιουργεί κανείς νέα σχέση εμπιστοσύνης, με διαφανή διακυβέρνηση, τότε οι άνθρωποι δείχνουν και οι ίδιοι μεγαλύτερη υπευθυνότητα. … Οι άνθρωποι δεν είναι δούλοι των συνηθειών τους. Θέλουν αλλαγή και γι΄αυτό μας εξέλεξαν». 

ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ:

Η αποκάλυψη του Προέδρου του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, 09/10/2010, ότι ο Πρωθυπουργός ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ του είπε επί λέξει:

«ΚΥΒΕΡΝΩ ΜΙΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΧΩΡΑ»

ΨΕΥΔΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ως Πρωθυπουργού της Ελλάδας τον Δεκέμβριο 2009, και του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ, ως Αντιπροέδρου της Κυβέρνησής του,ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΓΕΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Συγκεκριμένα:

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δήλωσε την Παρασκευή 11/12/2009 κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλες, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση της ΝΕΤ την ίδια ημέρα: «Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πετρέλαιο».

Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ λίγους μήνες αργότερα μιλώντας στη Βουλή είπε: «Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα»  ( HYPERLINK “http://www.defencenet.gr”http://www.defencenet.gr 02/03/2012-  HYPERLINK “http://www.pentapostagma.gr/2012/01/blog-post_6560.html”http://www.pentapostagma.gr/2012/01/blog-post_6560.html δημοσίευση: 5/4/2012)

Τα ανωτέρω όργανα του Κράτους έκαναν τις παραπάνω δηλώσεις περί ανυπαρξίας ορυκτού πλούτου στην Ελλάδα, όταν τα κοιτάσματα, ειδικά νότια της Κρήτης, είχαν ήδη εντοπιστεί και ήταν γνωστά στις ΗΠΑ από το 2007, όπως αυτό αποδείχθηκε από τις ενδοεταιρικές συνομιλίες των στελεχών του αμερικανικού ιδρύματος στρατηγικών πληροφοριών και ενός από τα πλέον σεβάσμια think tank των ΗΠΑ Stratfor, που διέρρευσαν. 

      Δηλαδή, τα παραπάνω όργανα του Κράτους διέδιδαν τις παραπάνω ψευδείς πληροφορίες, καθ΄όν χρόνο η αλήθεια περί του ορυκτού πλούτου της χώρας μας ήταν προ πολλού (από το 2007) γνωστή και είχε αρχίσει να διαρρέει, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι ίδιοι είχαν γνώση περί της αληθούς κατάστασης του υπόγειου πλούτου της Ελλάδας.

      Εάν οι ανωτέρω παραδέχονταν και ανακοίνωναν την εν γνώσει τους πραγματική κατάσταση για τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας, τότε δεν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί η προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης τον Μάιο του 2010.

      Επισημαίνουμε τα γεγονότα που επιπλέον συνδράμουν στην ενίσχυση για το ότι η προσφυγή στον Μηχανισμό είχε μεθοδευτεί από τους μηνυόμενους:

Ο υφυπουργός Γ.Μανιάτης, ενώ είχε προαναγγείλει στην Ολομέλεια της Βουλής άμεσα έναρξη γεωτρήσεων, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή και υπευθύνου του τομέα Εξωτερικών της Ν.Δ., κ.Π.Παναγιωτόπουλου, σε επιτροπή της Βουλής, λίγες ημέρες μετά μίλησε για «διαδικασία χρόνων».

Αφού υπογράφηκε το Α΄ Μνημόνιο, αναγγέλθηκε άμεσα η ίδρυση φορέα υδρογονανθράκων και σταδιακά άρχισαν να έρχονται στη δημοσιότητα πληροφορίες για ύπαρξη κοιτασμάτων και ξαφνικά προκηρύχθηκαν και διαγωνισμοί για τη Δυτική Ελλάδα και τη Νότια Κρήτη.

Αφού ψηφίστηκε και το Β΄ Μνημόνιο και υπήχθη η νέα δανειακή σύμβαση στο αγγλικό δίκαιο (που σημαίνει κατάσχεση των εσόδων από πετρέλαιο και φυσικό αέριο), τελικά αποφάσισαν οι κυβερνώντες να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες ( HYPERLINK “http://www.defencenet.gr-&#8221http://www.defencenet.gr-  και το σχετικό βίντεο:        HYPERLINK “http://www.youtube.com/watch?v=d9BQiAwtD0s&feature=player_embedded&#8221http://www.youtube.com/watch?v=d9BQiAwtD0s&feature=player_embedded)

 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, η οποία, εάν γινόταν γνωστή προ της αναγγελίας (από το Καστελόριζο) της προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ που ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και η κυβέρνησή του παρουσίασαν ως τη μόνη αναγκαία λύση για τη «σωτηρία» της χώρας μας, τότε δεν θα μπορούσαν να επιχειρηματολογήσουν υπέρ της προσφυγής αυτής, συμφωνία που είχε βέβαια «κλείσει υπόγεια» με το ΔΝΤ πολλούς μήνες πριν την αναγγείλουν επισήμως:

Σύμφωνα με την επιστημονική γεωλογική έρευνα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από τους καθηγητές Ορυκτολογίας κ.κ.Τσιραμπίδη και Φιλιππίδη, η οποία έχει αποσταλεί στην ελληνική κυβέρνηση, ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας υπερκαλύπτει τέσσερις (4) φορές το συνολικό της χρέος, με το δεδομένο ότι η αξία των ορυκτών και των υδρογονανθράκων της Ελλάδας υπολογίζεται στο 1,5 τρις ευρώ και το συνολικό χρέος της είναι 360 δις ευρώ.

Στην έκθεση των δύο καθηγητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναφέρεται ότι τα αποθέματα της χώρας μας σε ορυκτό πλούτο υπολογίζεται πως είναι:

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: 10 δις βαρέλια και η αξία τους 685 δις ευρώ-

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ: 3,5 τρις κυβικά μέτρα και η αξία τους 409 δις ευρώ-

ΜΑΓΝΗΣΙΤΗΣ Ή ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΣ: ενδεικτικά αποθέματα: 280 εκατ.τόνοι σε Χαλκιδική, Σέρβια Κοζάνης και Εύβοια- Εκτιμώμενη αξία: 9,8 δις ευρώ-

ΠΕΡΛΙΤΗΣ: ενδεικτικά αποθέματα: 1.200 εκατ.τόνοι στα νησιά Λέσβος, Γιαλί (κοντά στην Κω), Αντίπαρος και στον Έβρο- Εκτιμώμενη αξία: 12 δις ευρώ- (σημειώνεται ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα σε αποθέματα περλίτη παγκοσμίως)

ΑΡΓΥΡΟΣ (ΑΣΗΜΙ): αποθέματα 2.800 τόνων εντοπίστηκαν σε Αγριλέζα Λαυρίου, Ασημότρυπες Παγγαίου, Πάνορμο Τήνου –Εκτιμώμενη αξία: 2,47 δις ευρώ-

ΜΑΓΓΑΝΙΟ: ενδεικτικά αποθέματα: 2,4 τόνοι σε Δράμα και Χαλκιδική- Εκτιμώμενη αξία: 5,76 δις ευρώ-

ΛΙΓΝΙΤΗΣ: ενδεικτικά αποθέματα: 6,7 τόνοι – Εκτιμώμενη αξία: 268 δις ευρώ- (σημειώνεται ότι η Ελλάδα κατέχει τη 2η  θέση στην Ε.Ε. και την 11η παγκοσμίως στην παραγωγή λιγνίτη)

ΝΙΚΕΛΙΟ: ενδεικτικά αποθέματα: 1,5 δις τόνοι-Εκτιμώμενη αξία: 22,54 δις ευρώ-

ΧΑΛΚΟΣ: ενδεικτικά αποθέματα: 2,6 εκατ. τόνοι – Εκτιμώμενη αξία: 15,65 δις ευρώ-

ΧΡΩΜΙΟ: ενδεικτικά αποθέματα: 1.200 χιλ. τόνοι –Εκτιμώμενη αξία: 2,35 δις ευρώ-

ΖΕΟΛΙΘΟΣ: ενδεικτικά αποθέματα φυσικών ζεόλιθων στη Θράκη: 600 εκατ. τόνοι – Εκτιμώμενη αξία: 18 δις ευρώ-

……………………………………………………………….

ΨΕΥΔΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ του ΓΙΩΡΓΟΥ . ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, που ο ίδιος τελούσε εν γνώσει της αναλήθειας αυτών, για το ότι «οι αγορές δεν ανταποκρίθηκαν»

-Όπως αναφέρεται στην Εφημερίδα «ΙΣΟΤΙΜΙΑ» 23.01.2010, σελ. 4, οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας μας για όλο το 2010 ήταν 53 δις Ευρώ

-Στις 25.01.2010 και ενώ οι αγορές προσέφεραν 25 δις ευρώ με επιτόκιο 6,2%, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δανείστηκε μόνο 8 δις ευρώ για 5 έτη. 

-Στις 04.03.2010 οι αγορές προσέφεραν στην Ελλάδα 16 δις ευρώ, αλλά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ άντλησε μόνο 5 δις ευρώ για 10 έτη με επιτόκιο 6,38%.

-Στις 29.03.2010 οι αγορές προσέφεραν στην Ελλάδα 6,5 δις ευρώ, αλλά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ άντλησε μόνο 5 δις ευρώ.

Οι επιλογές αυτές του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Γεωργίου Α. Παπανδρέου οδήγησαν στο «μονόδρομο» του Μνημονίου

Η Εφημερίδα των Βρυξελών New Europe, σε άρθρο της με τίτλο: «Ποια είναι η πραγματική αλήθεια για την ελληνική καταστροφή;» γράφει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα, όπως μας πληροφορεί η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» της 27ης/1/2012:

«Μέσα σε λιγότερο από 2 χρόνια ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος Γιώργος Παπανδρέου κατέστρεψε μια χώρα και θα απαιτηθούν δεκαετίες για να επιστρέψουν οι Έλληνες εκεί που ήσαν.

Στα τέλη του 2009 η Ευρώπη και ο Κόσμος ανακάλυψαν ότι η Ελλάδα ήταν ένας απατεώνας (a fraud and a deceiver) η οποία ουδέποτε έπαψε να παραποιεί τις οικονομικές τις επιδόσεις, ώστε να καρπούται τα οφέλη μιας προνομιακής λέσχης εις βάρος των εταίρων της και του ευρώ.

Όμως, πόσο ακριβές είναι τελικά αυτό; Λόγω της κλιμακούμενης τότε διεθνούς οικονομικής κρίσεως η πλειονότης των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων ήταν ανακριβείς στις εκτιμήσεις τους για τα ελλείμματά τους. Για παράδειγμα, στα σταθεροποιητικά τους προγράμματα στις αρχές του 2009 η Βρετανία είχε προβλέψει έλλειμμα 8,2%, το οποίο έφθασε τελικά στο 11,4%. Η Ολλανδία είχε προβλέψει πλεόνασμα 1,2%, το οποίο μετεστράφη σε έλλειμμα 5,4%. Και η Πορτογαλία είχε προβλέψει έλλειμμα 3,9%, το οποίο ανήλθε τελικά σε 9,2%.

Ακόμη, κατά τα έτη 2008-2009, το έλλειμμα στην Ισπανία επεκτάθηκε σε 11,1% και στις Η.Π.Α. 12,9%. Τον Απρίλιο του 2010 η Ιρλανδία προέβλεψε έλλειμμα 11,6% και τελικά έφθασε στο 32%. Ωστόσο, ήταν μόνο η Ελλάδα αυτή που κατηγορήθηκε για παραποίηση στοιχείων και ως αναξιόπιστη. Και αυτό από την ίδια την κυβέρνησή της!». 

Και συνεχίζει: «…ταυτόχρονα η ελληνική κυβέρνηση μετέδιδεστις διεθνείς αγορές από τις οποίες έπρεπε να δανεισθείτην ιδέα ότι η Ελλάδα ήταν μια χρεοκοπημένη χώρα με τεράστια συστηματική διαφθοράπελατειακό σύστημαπαρασιτική οικονομία, μεγάλη ανισότητα και αυθαιρεσία, ακόμη και συγκρίνοντας τη χώρα με το βυθιζόμενο Τιτανικό, εξαπολύοντας έτσι τα επιτόκια του δανεισμού (spreads) στα ύψηΗ ελληνική κυβέρνησηκατόρθωσε να μετατρέψει το πρόβλημα του ελλείμματος, που ήταν κοινό στα περισσότερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, σε πρόβλημα δανεισμού, το οποίο οδήγησε την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο». Το άρθρο καταλήγει αποδίδοντας ευθύνες στον Γιώργο Παπανδρέου για τον οποίο αναφέρει ότι «παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί από Έλληνες και ξένους αξιωματούχους για την πραγματική κατάσταση, δημιούργησε προσδοκίες και έδωσε υποσχέσεις που δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει».

Σημειωτέον και πάλι, ότι σε ανάλυσή της η εφημερίδα «Wall Street Journal», μεταξύ των άλλων, επισημαίνει: «Κάθε φορά που ο Παπανδρέου ανοίγει το στόμα του για να παραπονεθεί για την έλλειψη υποστήριξης της Ε.Ε. προς την Ελλάδα ή υπαινίσσεται ότι μπορεί να προσφύγει για βοήθεια στο ΔΝΤ, στην πραγματικότητα κάνει πιο δύσκολη την αποστολή της χρηματοδότησης του ελλείμματος της χώρας του ». 

Όλα τα ανωτέρω συνηγορούν στο ότι ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ έδωσε αφορμή στις αγορές να ξεκινήσουν την επίθεση κατά της Ελλάδας– προφανώς, αυτό εντάσσεται στις προσπάθειές του, όπως είχε υποσχεθεί στον Ντ.Στρος Καν, «να πείσει την Ε.Ε.». 

Αντί οι μηνυόμενοι να προσπαθήσουν να εφαρμόσουν το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, όπως το είχαν υποσχεθεί στον Ελληνικό Λαό, κατέβαλαν κάθε προσπάθεια, πριν τη λήψη μέτρων για την βελτίωση της ελληνικής οικονομίας, να παρουσιάσουν την οικονομική κατάσταση χειρότερη απ΄ ό,τι ήταν, ώστε να προκληθούν χτυπήματα από τις αγορές και να καταστεί ως εκ τούτου δυσχερής ο δανεισμός της χώρας, ως μόνη δε πρόσφορη λύση να παρουσιάσουν την προσφυγή στο ΔΝΤ.

Όταν στις 05.11.2009, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ έβαλε στην ομιλία του προς το Υπουργικό Συμβούλιο τη λέξη «χρεοκοπία», λέγοντας επί λέξει: «Αγωνιζόμαστε για να σώσουμε τηχώρα από τη χρεοκοπία», και ότι η κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση είναι χειρότερη από αυτήν που περιέγραφε η Ν.Δ., άρχισε να δίνει αφορμές στις αγορές για την επίθεση κατά της Ελλάδας, με εκτίναξη των spreads.

Τα spreads, από 160 που ήταν πριν τις εκλογές, εκτοξεύθηκαν, μετά τις δηλώσεις του Γιώργου Α. Παπανδρέου για την ελληνική οικονομία, όπως δείχνει ο παρακάτω πίνακας:

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ

Πώς οι δηλώσεις των ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ εκτόξευσαν τα spreads

INCLUDEPICTURE “http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/8263bfacfd5c85a77a72daac71250b7b_XL.jpg?t=1331449734″ \* MERGEFORMATINET

Στη μελέτη που κατέθεσε ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ., κ.Νίκος Λογοθέτης, στα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά την «υπόθεση ΕΛ.ΣΤΑΤ.», αποτυπώνεται με την ακρίβεια της στατιστικής επιστήμης το κατά πόσον επηρέασαν οι δηλώσεις των ΓΙΩΡΓΟΥ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ στην εκτίναξη των spreads.

Η μελέτη του κ. Λογοθέτη έχει κατατεθεί τόσο στον Εισαγγελέα δίωξης Οικονομικού εγκλήματος κ.Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος ανέλαβε αρχικά την έρευνα, όσο και στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που την συνεχίζει.

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω απόσπασμα της μελέτης:

Οι αναλυτές της Κομισιόν επισημαίνουν ότι οι δηλώσεις (του Γιώργου Παπακωνσταντίνου) τον Οκτώβριο του 2009, ότι το πραγματικό δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας ανέρχεται σε 12,7% του ΑΕΠ, ήταν ο καταλύτης για την άνοδο των spreads και τα προβλήματα με τις αγορές, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα που υπέβαλαν τον Μάρτιο του 2010 η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο πρόεδρος της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

«Ύστερα από έρευνα για το πώς αλληλεπιδρούν οι αγορές κρατικών ομολόγων και ασφαλίστρων αντιστάθμισης κινδύνου, δεν προκύπτουν αποδεικτικά στοιχεία ότι οι εξελίξεις στις αγορές CDS προκάλεσαν άνοδο του κόστους δανεισμού για τα κράτη-μέλη»,σημειώνεται στα συμπεράσματα της έκθεσης.

Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για το έλλειμμα, αυτή έγινε σε σύνοδο της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο, ενόψει της κατάρτισης του προσχεδίου προϋπολογισμού. Σε διεθνή συνέντευξη Τύπου, είχε επιρρίψει τις ευθύνες γι΄αυτή την άνοδο του ελλείμματος στην προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. Αμέσως μετά, ο Ζ. Κ. Γιούνκερ είχε δηλώσει ότι «το πάρτι τέλειωσε», αναφερόμενος στα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας. Λίγο αργότερα, τα spreads έφτασαν στα ύψη.

Η έκθεση της Κομισιόν, στην παράγραφο 4.1, αναφέρει ότι για αρκετά χρόνια πολλοί δείκτες της ελληνικής οικονομίας φανέρωναν ότι βρίσκεται σε δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση, όμως, παρ’ όλα αυτά, οι αγορές δεν αντιδρούσαν. Οι αναλυτές αναφέρουν ότι η νοοτροπία υποτίμησης του «ελληνικού κινδύνου» από τις αγορές άλλαξε στα μέσα του 2007, ενώ έγινε πιο έντονη μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers.

Στην έκθεση τονίζεται ότι «Ο καταλύτης για την άνοδο των επιτοκίων δανεισμού και των ασφαλίστρων αντιστάθμισης κινδύνου ήταν η ανακοίνωση του προσχεδίου του προϋπολογισμού που προέβλεπε έλλειμμα 12,7% του ΑΕΠ, διπλάσιο απ΄όσο αναμενόταν προηγουμένως». 

Το γεγονός αυτό έκανε τους αναλυτές να εξετάζουν με μεγαλύτερη προσοχή τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας και τις οικονομικές επιπτώσεις, ενώ τον Δεκέμβριο του 2009 τρεις οίκοι αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας υποβάθμισαν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Η αφύσικη αύξηση των spreads των δεκαετών ελληνικών ομολόγων μετά τις εθνικές βουλευτικές εκλογές του 2009 σε σχέση με άλλες ελλειμματικές ευρωπαϊκές χώρες, φαίνεται στο διάγραμμα που ακολουθεί :

Για το πεντάμηνο Οκτώβριος 2009 – Φεβρουάριος 2010, η εξέλιξη των spreads των δεκαετών ομολόγων σε σχέση με δηλώσεις των ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,είχε ως εξής:

INCLUDEPICTURE “http://c.media.newsbomb.gr/stories/spreads_-_dilwseis.jpg” \* MERGEFORMATINET

Τα κατωτέρω διαγράμματα  υποδεικνύουν συνοπτικά την εξέλιξη των spreads των δεκαετών ομολόγων σε σχέση με δηλώσεις-χειρισμούς της κυβέρνησης ΓΙΩΡΓΟΥ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ στην κρίσιμη περίοδο από 5/10/2009 έως 7/5/2010, δηλαδή: πριν την ένταξή μας στα διάφορα Μνημόνια.

5.-  Ο ρόλος του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και η συμβολή του στην προσπάθεια του Γιώργου Α. Παπανδρέου και όλης της κυβέρνησής του για την προσφυγή στο ΔΝΤ και την ομηρία της χώρας μας, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΠΗΛΘΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥΣ-

Στις 19 & 20.10.2009, ανακοινώνει στο Συμβούλιο Ecofin τον διπλασιασμό του ελλείμματος. Τονίζει ότι, παρά το έλλειμμα του 2009 στο 12,7% του ΑΕΠ (έναντι του επισήμου 6%), η κυβέρνηση θα υλοποιούσε στο ακέραιο τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Με τον τρόπο αυτό, άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για την κρίση χρέους στην Ελλάδα.

Στις 15.02.2010 (περίοδος κατά την οποία η χώρα μας δεχόταν άγρια επίθεση των αγορών), αντί ως υπουργός οικονομικών να υποστηρίξει την Ελλάδα και να προσπαθεί να πείσει τους ξένους για την οικονομία της –κάτι το οποίο ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου 2009, δηλαδή λίγους μήνες πριν, διατράνωναν προς το εκλογικό σώμα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε σε ξένους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες: «η προσπάθεια της Ελλάδας να ανακτήσει την αξιοπιστία της είναι ένα εγχείρημα τόσο δύσκολο όσο να αλλάξει ρότα ένα μεγάλο πλοίο όπως ο Τιτανικός».

Στις 23.05.2011, δήλωσε στον ΣΚΑΪ: «δεν θα συμφωνήσω μαζί σας ότι είναι καιρός να πούμε την αλήθεια-λέμε την αλήθεια εδώ και καιρό, αλλά η αλήθεια είναι δύσκολη».ΩΣΤΟΣΟ: Η «αλήθεια» που μέχρι τη δήλωση αυτή ο κ.Παπακωνσταντίνου έλεγε στον Ελληνικό Λαό ήταν: 10.12.2009: «Δεν θα πάμε στο ΔΝΤ-μας στηρίζει η Ε.Ε.». Τον Μάρτιο του 2010 ο ίδιος διέψευσε δημοσίευμα του Reuters που υποστήριζε ότι η Ελλάδα πιθανόν να προσφύγει για βοήθεια στο ΔΝΤ μεταξύ της 2ας και της 4ης Απριλίου, και είχε δηλώσει στο «ΕΘΝΟΣ»: «Αυτά είναι αστειότητες. Εμείς σκοπεύουμε να σουβλίζουμε αρνί εκείνο το τριήμερο». Στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» 09.04.2010 είχε δηλώσει: «η λύση του ΔΝΤ θα είναι μεσοπρόθεσμα επιζήμια για την εικόνα της χώρας» (ενώ, βέβαια, ήταν σε πλήρη γνώση του «η συμφωνία που είχε κλείσει η κυβέρνηση Παπανδρέου με το ΔΝΤ, με υπόγειες συνεννοήσεις», όπως αποκάλυψε ο Στρος Καν).

Ως (τότε) υπουργός Οικονομικών, δεν έκανε καμία διαπραγμάτευση για το Μνημόνιο. Σύμφωνα με το άρθρο στην «Αξία», του Νίκου Κοτζιά, πρώην συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου και πρώην προέδρου του ΙΣΤΑΜΕ, «η κυβέρνηση πήγε στις διαπραγματεύσεις έχοντας παραδοθεί ψυχολογικά. Και το χειρότερο; Αυτό το ήξεραν οι δανειστές της. Όταν οι υπουργοί της κυβέρνησης, πριν πάνε καν στη διαπραγμάτευση, κηρύττουν δημόσια ότι δεν δικαιούνται και δεν μπορούν να ζητούν διαπραγμάτευση, τότε έχουν βάλει μόνοι τους τη θηλιά γύρω από το λαιμό τους».

Προκειμένου να πείσει τον Ελληνικό Λαό, έδινε ψευδείς διαβεβαιώσεις για την προοπτική της χώρας μας. Συγκεκριμένα, στην αρχή δήλωνε ότι η χώρα θα ξαναβγεί στις αγορές το β΄ εξάμηνο του 2011 …!!! (εν αντιθέσει με τις ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις του, η ύφεση διαρκώς μεγαλώνει και είμαστε ήδη στο πρώτο εξάμηνο του 2012).

Εξαπατούσε και παραπλανούσε τον Ελληνικό Λαό με συνεχή πολιτικά ψέματα, τελών σε γνώση του ψεύδους των δηλώσεών του, αφού ως υπουργός Οικονομικών είχε πλήρη γνώση για την οικονομία της χώρας και την προοπτική της

Συγκεκριμένα:

Στις 10.05.2010 δήλωσε στον ΣΚΑΪ, στον δημοσιογράφο Α.Παπαχελά, στην εκπομπή ‘Οι Νέοι Φάκελοι’’: «εάν χρειαστεί να πάρουμε νέα μέτρα, θα σημαίνει ότι εγώ έχω αποτύχει». 

Στις 06.07.2010 δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρχουν νέα μέτρα. Τέλος πια μ΄αυτή την τρομολαγνεία».

 Στις 30.11.2010 επανέλαβε σε συνέντευξή του στο MEGA: «Να τελειώσει αυτό το καλαμπούρι με τα νέα μέτρα! Δεν υπάρχουν νέα μέτρα». 

Στις 03.02.2010 δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA: «όταν η Νέα Δημοκρατία αύξησε το ΦΠΑ, είδαμε ότι δεν αυξήθηκαν τα έσοδα ή αυξήθηκαν ελάχιστα…Δεν θα κερδίσει η ελληνική οικονομία από μία αύξηση του ΦΠΑΆρα, δεν είναι κάτι που σκοπεύουμε να κάνουμε».Ως γνωστόν, στη συνέχεια υπήρξαν αλλεπάλληλες αυξήσεις του ΦΠΑ: από 4,5% σε 5%, από 9% σε 10%, από 19% σε 21%, σε 23% … Οι συνεχείς αυτές αυξήσεις του ΦΠΑ είχαν βέβαια ως αποτέλεσμα όχι την αύξηση εσόδων στο κράτος, αλλά αντίθετα άσκησαν καταστροφική επίδραση στον εμπορικό κόσμο αφού μειώθηκε σε απελπιστικό βαθμό το αγοραστικό ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα το κλείσιμο εκατοντάδων επιχειρήσεων και καταστημάτων με τις συνακόλουθες γνωστές επώδυνες συνέπειες τόσο για τους εμπόρους όσο και για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις που έκλεισαν.

Δήλωνε προεκλογικά: «Το να παγώσουμε τους μισθούς είναι ό,τι χειρότερο». Είναι γνωστό βέβαια σε όλους μας το τι επακολούθησε με τις συνεχείς περικοπές μισθών και συντάξεων (παρά το προεκλογικό σύνθημα της κυβέρνησης Παπανδρέου ότι «λεφτά υπάρχουν»). 

Στις 14.09.2009 (προεκλογικά) δήλωνε: «Έχουμε δεσμευτεί ότι δεν θα πάμε σε οποιαδήποτε έκτακτη εισφορά». Είναι γνωστή σε όλους μας η συνέχεια με την επιβολή έκτακτης εισφοράς, τελών και λοιπών ‘χαρατσιών’.

Από τα προεκτεθέντα, αλλά και από το σύνολο όλων των αναφερομένων στην παρούσα, προκύπτει αναπόδραστα ότι Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΠΗΛΘΕ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΔΝΤ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΙΔΙΟΣ, ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΜΕΘΟΔΕΥΣΕΣΥΜΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2009ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ, αφού, υπό την ιδιότητα του Υπουργού-κατεξοχήν αρμοδίου-, αντί να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους, να καθησυχάσει τις αγορές και να κερδίσει πολύτιμο χρόνο με μέτρα που θα περιόριζαν το έλλειμμα, εκείνος σκόρπιζε παντού τον πανικό, με δηλώσεις περί «Τιτανικού». 

Στο περιοδικό Επίκαιρα: 31/12/2010, 

δημοσιεύθηκε το παρακάτω άρθρο σχετικά με τον πρώην υπουργό Οικονομίας της Ελλάδας, ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ:

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Ο μοιραίος άνθρωπος για την ελληνική οικονομίαΑν έπρεπε κανείς να επιλέξει τον άνθρωπο που στιγμάτισε…

περισσότερο από κάθε άλλον τη χρονιά που φεύγει, δεν θα είχε και πολύ να σκεφτεί. Πρώτος και με διαφορά, έρχεται στο νου ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο άνθρωπος που υπέγραψε με την τρόικα τον περασμένο Μάιο το διαβόητο Μνημόνιομε το οποίο επιβάλλεται στους Έλληνες η πιο σκληρή λιτότητα στη μεταπολεμική περίοδο και εκχωρείται ουσιαστικά η άσκηση της οικονομικής πολιτικής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Παπακωνσταντίνου στιγμάτισε αρνητικά τον περασμένο χρόνο, είναι ο μοιραίος άνθρωπος του 2010. Με τις κινήσεις που έκανε από τον Οκτώβριο του 2009, όταν ανέλαβε την… ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου Οικονομικών, προδιέγραψε τις δυσάρεστες εξελίξεις που βίωσαν όλοι οι Έλληνες στη συνέχεια. Είναι γεγονός ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου παρέλαβε την ελληνική οικονομία σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, εν μέσω της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, με πολύ υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα και χρέος. Η αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής χρειαζόταν όμως στο τιμόνι της οικονομίας έναν άνθρωπο με μεγάλη πείρα και ικανότητες. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν διέθετε αυτά τα προσόντα, αντίθετα έδωσε εξαρχής δείγματα ερασιτεχνισμού και κομματικής εμπάθειας, που οδηγούν την Οικονομία με μαθηματική ακρίβεια «στα βράχια». Είναι χαρακτηριστικό ότι είναι ένας από τους μετρημένους στα δάχτυλα στην Ελλάδα που πιστεύουν ότι, μετά τις απίστευτες θυσίες του 2010 και τις ακόμη μεγαλύτερες του 2011, θα φανεί «άσπρη μέρα» από το 2012. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι έπεσε έξω στις εκτιμήσεις του για το έλλειμμα, που θα φτάσει τουλάχιστον το 9,5% του ΑΕΠ φέτος αντί 8,1% του ΑΕΠ, αλλά και για τον πληθωρισμό, που κινήθηκε κοντά στο 5% αντί του 2% που προέβλεπε, ενώ η ύφεση θα είναι επισήμως μεγαλύτερη από 4% φέτος και 3% το 2011. 

Η πρώτη κίνηση που έκανε μετά τις τελευταίες εκλογές του 2009 ήταν να εμφανιστεί στο Συμβούλιο Ecofin για να «αποκαλύψει» ότι το έλλειμμα θα ήταν διπλάσιο από το 6% του ΑΕΠ που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση της κυβέρνησης της ΝΔ, ανοίγοντας έτσι τον «ασκό του Αιόλου» για την κρίση χρέους που από τότε έχει ενσκήψει στην ΕυρώπηΤο πιο περίεργο είναι ότι ανακοίνωσε το διπλασιασμό του ελλείμματος και ταυτόχρονα ανακοίνωσε νέες δαπάνες, με αποτέλεσμα η Ευρώπη και οι αγορές να τον θεωρήσουν εκτός κάθε πραγματικότητας. Πριν από το τέλος του 2009 θεώρησε σκόπιμο να «τρομοκρατήσει» τους καταθέτες, απειλώντας τους με έλεγχο του «πόθεν έσχες», με αποτέλεσμα να φύγουν από τότε μαζικά καταθέσεις στο εξωτερικό

Η πολιτική που εφάρμοσε ήταν μια πολιτική σκληρότητας, αφού μείωσε ακόμη και τις συντάξεις, και γεμάτη αντιφάσεις. Στο πρώτο τρίμηνο του 2010, όταν τα ελληνικά ομόλογα «πυροβολούνταν» στις αγορές και τα επιτόκιά τους εκτοξεύονταν στα ύψη, ο κ. Παπακωνσταντίνου κατηγορούσε τους ξένους επενδυτές για κερδοσκοπία και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζητούσε από τους ομολόγους του στην ΕΕ να αναλάβουν πρωτοβουλίες που θα εμπόδιζαν την κερδοσκοπία. Όπως αποδείχτηκε όμως, η κερδοσκοπία διευκολύνθηκε από ενέργειες που έκανε η Επιτροπή της Τράπεζας της Ελλάδος, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών. Με την αύξηση από τρεις σε δέκα ημέρες –το γνωστό Τ+10– του χρόνου που απαιτούνταν για την εκκαθάριση των πωλήσεων ομολόγων, δόθηκε όλη η άνεση σε όσους ήθελαν να κερδοσκοπήσουν κατά των ομολόγων. Για το ζήτημα αυτό έγιναν ερωτήσεις από τη βουλευτή και πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ κυρία Βάσω Παπανδρέου, αλλά τελικά το θέμα συγκαλύφθηκε. Αντίστοιχα, συγκαλύφθηκε και η υπόθεση από το 2001 της μετατροπής –μέσω της αμερικανικής τράπεζας Goldman Sachs που έχει κατηγορηθεί για απάτες– χρέους της Ελλάδας που ήταν σε γιεν σε χρέος σε ευρώ, με σκοπό τη μείωση του δημόσιου χρέους έναντι αδρής αμοιβής της αμερικανικής εταιρείας. Ο κ. Παπακωνσταντίνου, επειδή ήταν γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σημίτη την περίοδο εκείνη, αρνείται ότι υπήρξαν λογιστικές αλχημείες τότε, αλλά η ίδια η Eurostat τον διέψευσε. Τα στοιχεία της συναλλαγής εκείνης δεν τα έδωσε στη δημοσιότητα, οχυρωμένος πίσω από την άρνηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να τα γνωστοποιήσει, για να μην διασαλευθούν οι αγορέςΜία άλλη αντίφαση της πολιτικής του κ. Παπακωνσταντίνου ήταν ότι, ενώ εμφανιζόταν πολύ αυστηρός κατά της φοροδιαφυγής, έδωσε με το νόμο για την περαίωση τη δυνατότητα να «πέσουν στα μαλακά» ακόμη και σε όσους στο παρελθόν είχαν καταλογιστεί παραβάσεις για τη λήψη πλαστών φορολογικών στοιχείων.Προεκλογικά,ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριζε ότι υπήρχαν πάνω από 30 δις ευρώ ανεξόφλητα χρέη στην εφορία, τα οποία το ΠΑΣΟΚ θα αξιοποιούσε για να μειώσει το έλλειμμα. Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, όμως, πήγε διάταξη στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ και τις εργασιακές σχέσεις, με το οποίο ζητούσε τη διαγραφή 24 δις ευρώ από τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία, χωρίς να αναφέρει τα ονόματα όσων είχαν τα χρέη, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και να αναγκαστεί να αποσύρει εντέλει τη διάταξη. 

«Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου συγκεντρώνει όλα τα ελαττώματα ενός πολιτικού και κανένα από τα προτερήματα ενός τεχνοκράτη. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είναι καταδικασμένος να αποτύχει», είπε άσπονδος συνάδελφος του υπουργού Οικονομικών λίγο μετά την ολοκλήρωση της θυελλώδους συνεδρίασης του ΚΤΕ οικονομικών του ΠΑΣΟΚ στις αρχές Μαΐου. Είχε προηγηθεί το κόψιμο των μισθών και των συντάξεων στο Δημόσιο, η κατάργηση του δώρου Πάσχα και Χριστουγέννων και, βεβαίως, η ένταξη της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η υπογραφή του Μνημονίου, που περιόριζε την εθνική μας κυριαρχία. Ήταν η σύσκεψη στην οποία ο «τσάρος της Οικονομίας» διαβεβαίωνε όχι μόνο ότι «δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα», αλλά κι αν ακόμη υπάρξουν δεν θα είναι αυτός που θα τα πάρει και θα τα ανακοινώσει, γιατί θα έχει ήδη υποβάλει την… παραίτησή του. Η πορεία των γεγονότων, δυστυχώς για τον ίδιο όμως, εξελίχθηκε κάπως διαφορετικά, αφού όχι μόνο πήρε και ξαναπήρε νέα φορομπηχτικά μέτρα, ανάβοντας το «πράσινο φως» για μειώσεις μισθών τόσο στον ευρύτερο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, αλλά απέφυγε ακόμη και να παραιτηθεί, δείχνοντας ότι ο πρώτος που δεν έπαιρνε στα σοβαρά τις δηλώσεις του ήταν… ο ίδιος. 

….

Το Μάρτιο του 2008 ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα οριστεί εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ενώ τον Ιούνιο του 2009 θα τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του Κινήματος και θα εκλεγεί για πρώτη φορά ευρωβουλευτής. Μαζί με τον Γιάννη Ραγκούση θα αποτελέσουν τα «εξαπτέρυγα» του Γιώργου Παπανδρέου, σηκώνοντας στους ώμους τους το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας στο δρόμο προς τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009. 

Τους τελευταίους μήνες, όμως, η τύχη, που τόσο καλή στάθηκε μαζί του, μοιάζει σιγά σιγά να τον εγκαταλείπει. Ευθύς εξαρχής, το κοστούμι του υπουργού Οικονομικών έδειχνε ότι κάθε άλλο παρά κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ήταν. Το αγαπημένο του μότο, «τα καλύτερα είναι μπροστά μας», μοιάζει τραγική ειρωνεία ενώπιον της τεράστιας οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα. Ο τρόπος που τοποθετήθηκε απέναντι στην κρίση, οι συνεχείς διαψεύσεις των δηλώσεών του από τις ίδιες τις εξελίξεις και η διγλωσσία του έχουν αρχίσει να κουράζουν όχι μόνο τους πολίτες, αλλά και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Τα τελευταία όσο περνούν οι ημέρες κάνουν όλο και πιο φανερή τη δυσαρέσκειά τους προς το πρόσωπό του, υποδαυλίζοντας ταυτόχρονα τη φημολογία περί σύντομης αντικατάστασής του. Η ύπαρξη ενός «αποδιοπομπαίου τράγου» στο «κοπάδι», άλλωστε, ποτέ δεν πείραξε κανέναν. Στην πραγματικότητα, εξάλλου, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μπορεί να ασχολήθηκε με την πολιτική, αλλά ποτέ δεν μπόρεσε πραγματικά να αντιληφθεί τις ανάγκες της κοινωνίας, υιοθετώντας ένα απόμακρο και ψυχρό προφίλ. Ίσως έτσι εξηγείται και γιατί, όταν πριν από μερικούς μήνες ένας ξένος δημοσιογράφος τον ρώτησε πώς αισθάνεται που είναι ο πιο μισητόςΈλληνας, δεν βρήκε τίποτα επί της ουσίας να απαντήσει, κοκκινίζοντας μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση… 

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Επίκαιρα: 31/12/2010

Η διαχείριση της οικονομικής κρίσης της χώρας μας από τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ μπορεί να είχε καταστροφικές συνέπειες για την Ελλάδα, όμως από αυτήν ο ίδιος διδάχθηκε. 

Σε ομιλία του στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), είπε χαρακτηριστικά:«Από την εμπειρία μου στη διαχείριση της οικονομικής αυτής κρίσης άντλησα τρία μαθήματα, τα οποία έχουν να κάνουν όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά και με την Ευρώπη:Μάθημα 1οΤα πράγματα έχουν την τάση να σε προλαβαίνουν αν δεν ενεργείς έγκαιρα. Αν καθυστερείς για μεγάλο χρονικό διάστημα, σταδιακά οι διαλυμένοι θεσμοί σου και τα δημοσιονομικά σου προβλήματα θα σε προλάβουν. Μάθημα 2ο: Ο χρόνος στοιχίζει χρήματα. Εάν είχαμε ενεργήσει νωρίτερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα. Όσο περισσότερο καθυστερείς, τόσο ανεβαίνει το κόστοςΜάθημα 3ο: Να μην αντιμετωπίζεις την κρίση με προσωρινά μέτρα, αλλά να θεραπεύεις τη βάση του προβλήματος». 

Εν ολίγοις, ο ίδιος έπραξε σε βάρος της χώρας μας εντελώς αντίθετα προς τα ανωτέρω μαθήματα, που όμως δυστυχώς έγιναν παθήματα σε βάρος του Ελληνικού Λαού και της χώρας μας.

6.-Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣσε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News»,στις31.01.2010, είχε αποδώσει σε σεναριολογίατα δημοσιεύματα για τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας ή της προσφυγής στο ΔΝΤ. Και έκανε τις ψευδείς αυτές δηλώσεις, παρουσιάζοντας και αυτός εικονική – ψευδή πραγματικότητα στον Ελληνικό Λαό, εν γνώσει του για το ψεύδος των δηλώσεών του, δεδομένου ότι, ως όργανο του Κράτους, με υπουργική θέση στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, γνώριζε ότι η συμφωνία με το ΔΝΤ είχε ήδη κλείσει υπόγεια. Αφού ανακοινώθηκε επίσημα στον Ελληνικό Λαό η «αναγκαία» προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ (23/04/2010-Καστελόριζο), για τη «σωτηρία» της, ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ανέλαβε το ρόλο του θερμού υπερασπιστή του ΔΝΤ. Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, στις 7/10/2010, έδειξε το Μνημόνιο ως μονόδρομο, λέγοντας: «Υπάρχει άλλη λύση εκτός από την προσφυγή στους διεθνείς οργανισμούς αυτή τη στιγμή, για να επιλύσουμε το πρόβλημα της επιβίωσής μας;» (βλ. ό.π. περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ»,02/02-08/02/2012-120ό τεύχος, σελ. 44- της Χριστίνας Κοραή). 

7.-  Η τρομοκρατία του Ελληνικού Λαού ότι «θα πτωχεύσουμε», προκειμένου να παραλύσουν οι αντιστάσεις του και να οδηγηθεί αμαχητί στα Μνημόνια

Εκβίαζαν και τρομοκρατούσαν τον Ελληνικό Λαό ότι, αν δεν συναινέσει στα μνημόνια, δεν θα μπορεί η κυβέρνηση να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και η χώρα θα πτωχεύσει. Εν ολίγοις, το δίλημμα που έθετε αρχικά η κυβέρνηση Γιώργου Α.Παπανδρέου και στη συνέχεια η δοτή κυβέρνηση Παπαδήμου, ήταν: ΜΕΤΡΑ Ή ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.

ΟΜΩΣ: Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών (προσχέδιο προϋπολογισμού), η κατάσταση της οικονομίας της χώρας μας ήταν εντελώς διαφορετική από αυτήν που παρουσίαζαν οι μηνυόμενοι.

2010

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών στις 20/5/2010, αναφέρεται: «Για το εννεάμηνο Απριλίου – Δεκεμβρίου 2010 που διανύουμε, οι υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου για τοκοχρεολύσια εκτιμώνται σε 39,7 δις  ευρώ». Επομένως, το Ελληνικό Δημόσιο έπρεπε μέχρι το τέλος του 2010 να καταβάλει στις δανειστές, περί τα 40 δις ευρώ.

ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ Α΄ ΜΝΗΜΟΝΙΟ:

– Δάνειο 20 δις ευρώ τον Μάιο 2010.

– Δάνειο 9 δις ευρώ τον Σεπτέμβριο 2010.

– Δάνειο 9 δις ευρώ τον Δεκέμβριο 2010. Άθροισμα: 38 δις ευρώ.

Συμπέρασμα: Από τα «σωτήρια» δάνεια, με τους νέους δυσβάσταχτους όρους για τον ελληνικό λαό, κανένα ποσό δεν καταβλήθηκε για μισθούς και συντάξεις. Με τα δάνεια του 2010 πληρώθηκαν τα χρέη από τα προηγούμενα δάνεια.

2011

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία (το «Βήμα» της 10/10/2010), για το έτος 2011 η Ελλάδα έπρεπε να πληρώσει σε τόκους το ποσό των 12,5 δις ευρώ και για χρεολύσια το ποσό των 34,7 δις ευρώ. Άθροισμα: 47,3 δις  ευρώ.

Δηλαδή: Από τα 40 δις ευρώ που βάσει του μνημονίου εισέρρευσαν στην Ελλάδα το 2011,και πάλι κανένα ποσό δεν καταβλήθηκε για μισθούς και συντάξεις. 

2012

Το έτος 2012, με την εκταμίευση των υπόλοιπων 40 δις ευρώ από το «μηχανισμό στήριξης», η Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει στους δανειστές της τόκους ύψους 11,1 δις ευρώ και χρεολύσια ύψους 31,7 δισ. ευρώ.

Άθροισμα: 42,8 δις  ευρώ! Και πάλι κανένα ποσό για μισθούς και συντάξεις.

Αποδεικνύεται, επομένως,ότι ούτε ένα ευρώ από τα δάνεια δεν καταβάλλεται για μισθούς και συντάξεις!

ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ Β΄ ΜΝΗΜΟΝΙΟ:

Στη σελ. 241 του Β΄ Μνημονίου, «Παράρτημα 3-Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης – Προοίμιο – Άρθρο 6», αναφέρεται ότι:

ΔΗΛΑΔΗ, από τα 130 δις ευρώ του νέου δανείου: α) Τα 30 δις ευρώ θα διατεθούν άμεσα στους ιδιώτες κατόχους ομολόγων του ελληνικού δημόσιου χρέους που θα ενταχθούν στο PSI, β) τα 35 δις ευρώ θα διατεθούν μέσω της ΕΚΤ στις τράπεζες των κρατών της Ευρωζώνης που κατέχουν ελληνικά ομόλογα, γ) τα 5,7 δις ευρώ θα διοχετευτούν για την εξόφληση τόκων ανεξόφλητων ομολόγων που έχουν ενταχθεί στο «κούρεμα», και δ) θα διοχετευτούν χρήματα για την ανακεφαλαίωση των ελληνικών τραπεζών, το συγκεκριμένο ύψος του οποίου όμως δεν αναγράφεται (στις 20/3/2012 έγινε γνωστό στο πλαίσιο του Eurogroup ότι το ΔΝΤ και η Ε.Ε. εκτιμούν ότι το ποσό αυτό θα κινηθεί τελικά στα 50 δις ευρώ).

Επομένως, από το δάνειο των 130 δις ευρώ, τουλάχιστον τα 110 δις ευρώ (πάνω από το 85% του δανείου) αφορά στους δανειστές, εγχώριους και ξένους ομολογιούχους, τραπεζίτες. Τα υπόλοιπα 20 δις ευρώ που απομένουν από το πακέτο του δανείου αυτού, θα βρίσκονται κατατεθειμένα και δεσμευμένα στον «ειδικό λογαριασμό» που αφορά τη διασφάλιση των πιστωτών έναντι των τρεχουσών και μελλοντικών τοκογλυφικών τους απαιτήσεων. ΔΗΛΑΔΗ: και από το νέο δάνειο του Β΄ Μνημονίου, ουδέν θα καταβληθεί για μισθούς και συντάξεις.

Προκύπτει, δηλαδή, από όλα τα ανωτέρω σαφέστατα ότι ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ που έχουν συμφωνηθεί με τα Μνημόνια ΟΥΔΟΛΩΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, όπως αναληθώς διεμήνυαν οι μηνυόμενοι στον Ελληνικό Λαό τρομοκρατώντας τον.  

Αντιθέτως, οι περικοπές των μισθών και των δανείων γίνονται για την πληρωμή των δανείων αυτών από τα οποία όμως ο Έλληνας Πολίτης δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ.

Αξίζει να δούμε τι αναφέρει η Εφημερίδα «The Telegraph» (14-02-2012), με τίτλο: «Πού πάνε τα λεφτά του πακέτου της διάσωσης της Ελλάδας

Ο Ευρωβουλευτής, συγγραφέας και δημοσιογράφος Ντάνιελ Τζον Χάναν, σε άρθρο του στην Εφημερίδα «The Telegraph», με τίτλο: «Αναρωτιέστε γιατί η Ελλάδα είναι τόσο ανίκανη να ανακάμψει με τα χρήματα που της προσφέρονται;-Μελετήστε το γράφημα…» , αναφέρει ότι:  από το κάθε ευρώ που χορηγείται ως αρωγή στην Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να δαπανήσει για να στηρίξει την ανάπτυξη μόλις 19 λεπτά, ενώ τα υπόλοιπα 81 λεπτά του ευρώ δαπανώνται για την αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας. «Δαπανώνται για τη διάσωση των τραπεζιτών και των ομολογιούχων από τις συνέπειες των δικών τους ατυχών επενδύσεων», αναφέρει ο ευρωβουλευτής. Συγκεκριμένα, από το κάθε ευρώ του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας, 40 λεπτά του ευρώ καταλήγουν στα ταμεία των ξένων χρηματοπιστωτικών ομίλων που δάνεισαν την Ελλάδα, ενώ 23 λεπτά καταλήγουν στα ταμεία των ελληνικών τραπεζών, ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα. «Τέλος, 18 λεπτά από το ευρώ που προορίζεται για τη διάσωση της Ελλάδας καταλήγουν στα ταμεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)».

Το γράφημα που αναφέρει ο Ντάνιελ Τζον Χάναν:

***********************

Μετά την υπογραφή των Μνημονίων,  η οικονομία της χώρας μας όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά αντίθετα επιδεινώθηκε, αφού τα φαινόμενα ύφεσης ενισχύονται. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, το ΑΕΠ υποχώρησε κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2011 με ετήσιο ρυθμό 7% (σ.σ.: Σύμφωνα με το Α΄ Μνημόνιο, η ελληνική οικονομία θα έβγαινε από την ύφεση και θα παρουσίαζε θετικό ρυθμό ανάπτυξης στα τέλη του 2011, αρχές του 2012, γεγονός που θα εξασφάλιζε και την έξοδο του ελληνικού Δημοσίου στις διεθνείς αγορές. Αντί όμως για ανάπτυξη, έστω και μικρή, έχουμε μία πρωτοφανή ύφεση, της τάξης του 7%, ενώ οι περισσότεροι ειδικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η έξοδος του Ελληνικού Δημοσίου στις διεθνείς αγορές για την κάλυψη των αναγκών του δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν το 2020).

Στις 21-02-2012, το πρακτορείο Reuters παρουσίασε κατ΄αποκλειστικότητα τηναναλυτική έκθεση που ετοίμασαν τα οικονομικά επιτελεία του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ (δηλ. της τρόικας). Στην 9σέλιδη έκθεση, η τρόικα τονίζει ότι θα απαιτηθεί «συνέχιση της εσωτερικής υποτίμησης, η οποία όμως με τη σειρά της θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε υψηλότερο επίπεδο χρέους βραχυπρόθεσμα. Αυτή η εσωτερική υποτίμηση, σε συνδυασμό με την υστέρηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και μεταρρυθμίσεων θα προκαλέσει ακόμη βαθύτερη ύφεση στην ελληνική οικονομία. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μία διαδρομή με υψηλότερο χρέος που θα οδηγήσει σε ποσοστό της τάξης του 160% του ΑΕΠ το 2020».

Στις 28-02-2012, ο οίκος Standard & Poor΄s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στην κατηγορία SD που ισοδυναμεί με επιλεκτική χρεοκοπία. Επίσης, οίκος Fitch προχώρησε σε υποβάθμιση της χώρας μας κατά δύο βαθμίδες, από «CCC» σε «C», καθώς θεωρεί ότι η ανταλλαγή ομολόγων ισοδυναμεί με «πιστωτικό γεγονός», δηλαδή με χρεοκοπία.

Όλα τα παραπάνω στόχευαν στο να οδηγηθεί ο Ελληνικός Λαός σε απόγνωση, να τρομοκρατηθεί στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας και έτσι, ενόψει αυτού του ενδεχομένου που οι μηνυόμενοι συνεχώς διαμήνυαν στον Ελληνικό Λαό, αμαχητί να παραδοθεί στο ΔΝΤ ώστε να υλοποιηθεί η συμφωνία που ο Γιώργος Α. Παπανδρέου είχε κλείσει υπόγεια μαζί του από τη στιγμή που κέρδισε τις εκλογές τον Οκτώβριο 2009. Και πράγματι το κατάφερε!!!

ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ JOHN PERKINS, στελέχους της CIA, οικονομικού εκτελεστή και συγγραφέα του βιβλίου: «Καταθέσεις ενός οικονομικού εκτελεστή». Ο ίδιος είχε αποστολή να σχεδιάζει κυβερνητικά συμβόλαια, που θα φαίνονταν ιδανικά, αλλά ο πραγματικός στόχος θα ήταν να «υποδουλώσει» μια χώρα σε χρέος και να την κρατήσει υποδουλωμένη για πάντα. Γιατί ως γνωστόν, όποιος χρωστάει, μόνο «ΝΑΙ», μπορεί να λέει σ΄αυτόν που του έχει δανείσει χρήματα.

John Perkins«Ο πιο κοινός τρόπος να δράσουμε, είναι να εντοπίσουμε μία χώρα που διαθέτει πόρους, όπως πετρέλαιο και μετά θα κανονίσουμε ένα τεράστιο δάνειο για τη χώρα αυτή, από την παγκόσμια τράπεζα ή έναν από τους αδερφούς οργανισμούς (ΔΝΤ). Αλλά τα χρήματα ποτέ δεν πάνε στην πραγματικότητα στη χώρα αυτή. Πηγαίνουν σε μεγάλες εταιρείες για να χτίσουν έργα υποδομής σ΄αυτή τη χώρα. Εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας, βιομηχανικά πάρκα, λιμάνια. Πραγματικό κέρδος έχουν οι λίγοι και πλούσιοι. Και φυσικά οι εταιρείες μας. Στην πραγματικότητα δεν βοηθούν την πλειοψηφία των ανθρώπων. Εντούτοις, αυτοί οι άνθρωποι σε όλη τη χώρα υπομένουν και κρατάνε το τεράστιο χρέος. Το χρέος είναι τόσο μεγάλο που είναι αδύνατο να εξοφληθεί. Και αυτό είναι μέρος του σχεδίου. Δεν μπορούν να το ξεπληρώσουν. Και εμείς οι οικονομικοί εκτελεστές πάμε πίσω και τους λέμε: Μας οφείλετε πολλά λεφτά και δεν μπορείτε να πληρώσετε το χρέος σας. Οπότε, πουλήστε το πετρέλαιό σας πολύ φθηνά στις δικές μας εταιρείες. Επιτρέψτε μας να χτίσουμε στρατιωτική βάση στη χώρα σας ή στείλτε στρατεύματα για να υποστηρίξουν τα δικά μας. Όπως στο Ιράκ, ή ψηφίστε υπέρ μας στη σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών ή ιδιωτικοποιήστε την εταιρεία ύδρευσης και ηλεκτρισμού και πουλήστε σε δικές μας εταιρείες. Είναι τυπικός ο τρόπος που λειτουργεί το ΔΝΤ και η παγκόσμια ΤράπεζαΧρεώνουν μία χώρα και το χρέος είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορούν να το αποπληρώσουν. Και μετά προσφέρονται να αναχρηματοδοτήσουν αυτό το χρέος και να πληρωθούν με περισσότερο τόκο. Και εσύ απαιτείς αυτό το αντάλλαγμα που αποκαλείς «εξάρτηση» ή «καλή διακυβέρνηση», το οποίο βασικά σημαίνει ότι πρέπει να ξεπουλήσουν τους πόρους τους, συμπεριλαμβάνοντας πολλές από τις κοινωνικές υπηρεσίες, τις εταιρείες κοινής ωφέλειας, τα εκπαιδευτικά συστήματα μερικές φορές τα ποινικά τους συστήματα, τα ασφαλιστικά τους συστήματα σε ξένες εταιρείες».

Δεδομένου, λοιπόν, του ορυκτού πλούτου της χώρας μας,όπως έχουν καταγράψει στην έκθεσή τους οι καθηγητές Ορυκτολογίας κ.κ. Τσιραμπίδης και Φιλιππίδης, πλούτος ο οποίος ήτανγνωστός από το 2007 κατά τα ανωτέρω αναλυτικά αναφερόμενα τόσο στους ξένους όσο και στους μηνυόμενους, και ο οποίος (πλούτος) υπερκαλύπτει (4) φορές το συνολικό χρέος της χώρας, είναι σαφές ότι είχε μεθοδευτεί σχέδιο υπερχρέωσης της Ελλάδας, από τους ξένους δανειστές με τη σύμπραξη και υποστήριξη των μηνυομένων, ώστε στην μετά βεβαιότητας επερχόμενη περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής του υπέρογκου δανείου, να ξεπουληθούν οι πόροι της χώρας. 

Τα παραπάνω συμπεράσματα ενισχύονται και από τη συνέντευξη που έδωσε ηΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ στην ιταλική εφημερίδα «LA REPUBLICA», η οποία, σχολιάζοντας το νέο Μνημόνιο ανέφερε ότι, αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε τα υπόλοιπα κράτη θα μπορούν να διεκδικήσουν και μέρος της δημόσιας περιουσίας ή να πάρουν μέρος των αποθεμάτων σε χρυσόΑνέφερε, επίσης, ότι τα μέτρα που λαμβάνονται οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση, αυξάνουν την κοινωνική ανισότητα και αποσυνθέτουν τον κοινωνικό ιστό.

Κατόπιν των συνεχών δηλώσεων των μηνυομένων και εκφοβισμών του Ελληνικού Λαού για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας μας, οι μηνυόμενοι παρουσίασαν την ψήφιση και του Β΄ Μνημονίου ως αναγκαίο μέτρο αποφυγής της χρεοκοπίας, αναγκαίο για «τη σωτηρία» της χώρας, παρόλο που μερικοί(παρακάτω θα αναφερθούμε ειδικά σε αυτούς)δεν είχαν ιδέα τι έλεγε το Μνημόνιο.

Η καθ΄υπόδειξη του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ, όπως αυτό αποκαλύπτεται από τιςεπιστολές πρόθεσης που έστειλε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ.Λουκάς Παπαδήμος, ο Υπουργός Οικονομικών, κ.Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Διοικητής της ΤτΕ, κ.Γιώργος Προβόπουλος, ψήφιση του Μνημονίουεκ μέρους των ιδίων και η υιοθέτηση αυτού ως Οργάνων του Κράτους,με σφετερισμό της ιδιότητάς τους αυτής, θεμελιώνει την κακουργηματική πράξη της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, καθόσον το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν λειτούργησε ανεξάρτητα, αλλά νομοθέτησε καθ΄υπόδειξη ξένων οικονομικών παραγόντων, με αποτέλεσμα να καταργηθεί η λαϊκή κυριαρχία, δηλαδή το Δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας μας,όπως αυτό καθιερώνεται στο άρθρο 1 § 2 του Συντάγματος,και να απενεργοποιηθούν/καταλυθούν οι θεμελιώδεις αρχές και θεσμοί τουΠολιτεύματος υπό στοιχεία (γ) και (στ) του άρθρου 134Α Π.Κ., δηλαδή η αρχή του κοινοβουλευτικού συστήματος διακυβέρνησης και η αρχή της διάκρισης των εξουσιών.

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ Β΄ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (12.02.2012) 

Ραγκούσης Ιωάννης, ΠΑΣΟΚ

Παναρίτη Ελένη

Μόσιαλος Ηλίας, ΠΑΣΟΚ

Τσόκλη Μάγια

Γερουλάνος Παύλος, ΠΑΣΟΚ

Σιούφας Δημήτριος, Ν.Δ.

Τσουμάνη – Σπέντζα Ευγενία

Αυγερινοπούλου Διονυσία

Αντώναρος Ευάγγελος, Ν.Δ.

Σκανδαλίδης Κωνσταντίνος, ΠΑΣΟΚ

Διαμαντοπούλου Άννα, ΠΑΣΟΚ 

Παπουτσής Χρήστος, ΠΑΣΟΚ 

Αλευράς Νάσος, ΠΑΣΟΚ

Τσούρας Αθανάσιος 

Οικονόμου Παντελής 

Παυλόπουλος Προκόπιος, Ν.Δ.

Πιπιλή Φωτεινή, Ν.Δ. 

Μπακογιάννη Ντόρα, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ

Λοβέρδος Ανδρέας, ΠΑΣΟΚ

Χρυσοχοϊδης Μιχαήλ, ΠΑΣΟΚ

Κακλαμάνης Απόστολος, ΠΑΣΟΚ

Ανδρουλάκης Μίμης, ΠΑΣΟΚ

Ευθυμίου Πέτρος, ΠΑΣΟΚ

Χυτήρης Τηλέμαχος, ΠΑΣΟΚ

Κουτρουμάνης Γεώργιος, ΠΑΣΟΚ

Νταλάρα Άννα, ΠΑΣΟΚ 

Γείτονας Κωνσταντίνος, ΠΑΣΟΚ

Παπαϊωάννου Μιλτιάδης, ΠΑΣΟΚ

Βούρος Ιωάννης, ΠΑΣΟΚ

Χαραλαμπόπουλος Ιωάννη Γεώργιος-Ερνέστος, ΠΑΣΟΚ 

Πρωτόπαπας Χρήστος, ΠΑΣΟΚ

Σπηλιωτόπουλος Άρης, Ν.Δ.

Χατζηδάκης Κωνσταντίνος, Ν.Δ.

Μεϊμαράκης Ευάγγελος – Βασίλειος, Ν.Δ. 

Μητσοτάκης Κυριάκος, Ν.Δ. 

Γιακουμάτος Γεράσιμος, Ν.Δ. 

Παναγιωτόπουλος Πάνος, Ν.Δ.

Παπαθανασίου Γιάννης, Ν.Δ.

Πολύδωρας Βύρων, Ν.Δ.

Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης, Ν.Δ.

Ντινόπουλος Αργύρης, Ν.Δ. 

Γεωργιάδης ‘Αδωνις, ΛΑΟΣ

Μωραϊτης Θάνος, ΠΑΣΟΚ

Μακρυπίδης Ανδρέας, ΠΑΣΟΚ

Γιαννακά Σοφία, ΠΑΣΟΚ

Σαλμάς Μάριος, Ν.Δ. 

Καραγκούνης Κωνσταντίνος, Ν.Δ.

Μανιάτης Ιωάννης, ΠΑΣΟΚ

Ανδριανός Ιωάννης, Ν.Δ.

Παπαδημητρίου Έλσα, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ

Ρέππας Δημήτριος, ΠΑΣΟΚ

Λυκουρέντζος Ανδρέας, Ν.Δ.

Τσιρώνης Δημήτριος, ΠΑΣΟΚ

Γκόκας Χρήστος, ΠΑΣΟΚ

Παπανδρέου Γιώργος, ΠΑΣΟΚ

Χριστοφιλοπούλου Εύη, ΠΑΣΟΚ

Πάγκαλος Θεόδωρος, ΠΑΣΟΚ

Ασπραδάκης Παντελής, ΠΑΣΟΚ

Βρεττός Ντίνος, ΠΑΣΟΚ

Μπούρας Αθανάσιος, Ν.Δ. 

Καντερές Νικόλαος, Ν.Δ.

Βορίδης Μάκης, ΛΑΟΣ

Σπηλιόπουλος Κωνσταντίνος, ΠΑΣΟΚ

Παπαδόπουλος Αθανάσιος, ΠΑΣΟΚ

Μπεκίρης Μιχαήλ, Ν.Δ.

Νικολόπουλος Νικόλαος, Ν.Δ.

Τσόνογλου -Βυλλιώτη Βασιλική, ΠΑΣΟΚ 

Αγάτσα Αριάδνη, ΠΑΣΟΚ

Χαντάβας Αθανάσιος, ΠΑΣΟΚ 

Αηδόνης Χρήστος, ΠΑΣΟΚ

Κεφαλίδου Χαρά, ΠΑΣΟΚ

Κασσάρας Γεώργιος, ΠΑΣΟΚ 

Κρεμαστινός Δημήτριος, ΠΑΣΟΚ

Νικητιάδης Γεώργιος, ΠΑΣΟΚ

Ζωίδης Νικόλαος, ΠΑΣΟΚ

Ντόλιος Γεώργιος, ΠΑΣΟΚ

Ρενταρή – Τέντε Όλγα, ΠΑΣΟΚ

Τσιαούση Ελένη, ΠΑΣΟΚ 

Περλεπέ – Σηφουνάκη Αικατερίνη, ΠΑΣΟΚ

Κεδίκογλου Συμεών, ΠΑΣΟΚ 

Κεδίκογλου Σίμος, Ν.Δ.

Καρανίκας Ηλίας, ΠΑΣΟΚ 

Κλαυδιανού Μαρία, ΠΑΣΟΚ

Κατρίνης Μιχαήλ, ΠΑΣΟΚ 

Κουτσούκος Γιάννης, ΠΑΣΟΚ

Αντωνακόπουλος Παναγιώτης, ΠΑΣΟΚ 

Δημητρουλόπουλος Πανταζή Παναγιώτης (Τάκης), ΠΑΣΟΚ

Τζαβάρας Κωνσταντίνος, Ν.Δ.

Κοντογιάννης Γεώργιος, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 

Σιδηρόπουλος Αναστάσιος, ΠΑΣΟΚ

Γικόνογλου Μόσχου Αθανάσιος, ΠΑΣΟΚ

Τόλκας Άγγελος, ΠΑΣΟΚ

Χαλκίδης Μιχαήλ, Ν.Δ.

Κεγκέρογλου Βασίλειος, ΠΑΣΟΚ

Παρασύρης Φραγκίσκος, ΠΑΣΟΚ 

Στρατάκης Εμμανουήλ, ΠΑΣΟΚ

Σκραφνάκη Μαρία, ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος Ευάγγελος, ΠΑΣΟΚ

Αράπογλου Χρυσή, ΠΑΣΟΚ

Μαγκριώτης Ιωάννης, ΠΑΣΟΚ 

Καϊλή Εύα, ΠΑΣΟΚ

Βούγιας Σπυρίδων, ΠΑΣΟΚ 

Καραμανλής Κωνσταντίνος, Ν.Δ.

Καλαφάτης Σταύρος, Ν.Δ. 

Ιωαννίδης Ιωάννης, Ν.Δ.

Ράπτη Ελένη, Ν.Δ. 

Γερανίδης Βασίλειος, ΠΑΣΟΚ 

Αρβανιτίδης Γεώργιος, ΠΑΣΟΚ 

Καράογλου Θεόδωρος, Ν.Δ.

Αναστασιάδης Σάββας, Ν.Δ.

Παντούλας Μιχαήλ, ΠΑΣΟΚ

Αργύρης Ευάγγελος, ΠΑΣΟΚ

Οικονόμου Αθανάσιος, ΠΑΣΟΚ

Τασούλας Κωνσταντίνος, Ν.Δ. 

Καλογιάννης Σταύρος, Ν.Δ. 

Τιμοσίδης Μιχαήλ, ΠΑΣΟΚ 

Παπουτσής Δημήτριος, ΠΑΣΟΚ 

Εμινίδης Σάββας, ΠΑΣΟΚ 

Παναγιωτόπουλος Νικόλαος, Ν.Δ. 

Ρόβλιας Κωνσταντίνος, ΠΑΣΟΚ

Σαλαγιάννης Νικόλαος, ΠΑΣΟΚ

Θεοχάρη Μαρία, ΠΑΣΟΚ

Τσιάρας Κωνσταντίνος, Ν.Δ.

Ταλιαδούρος Σπυρίδων, Ν.Δ.

Πετσάλνικος Φίλιππος, ΠΑΣΟΚ

Γκερέκου ‘Αντζελα, ΠΑΣΟΚ

Δένδιας Νικόλαος-Γεώργιος, Ν.Δ.

Μοσχόπουλος Αγαθαγγέλου Σπυρίδωνας, ΠΑΣΟΚ

Φραγγίδης Γεώργιος, ΠΑΣΟΚ

Κουκουλόπουλος Παρασκευάς, ΠΑΣΟΚ

Βλατής Ιωάννης, ΠΑΣΟΚ

Κασαπίδης Γεώργιος, Ν.Δ.

Παπαδόπουλος Μιχάλης, Ν.Δ.

Μπεγλίτης Παναγιώτης, ΠΑΣΟΚ

Φαρμάκη-Γκέκη Αικατερίνη, ΠΑΣΟΚ

Μανωλάκης Άγγελος, ΠΑΣΟΚ

Κόλλιας Κωνσταντίνος, Ν.Δ.

Ρήγας Παναγιώτης, ΠΑΣΟΚ

Παπαμανώλης Γεώργιος, ΠΑΣΟΚ

Βρούτσης Ιωάννης, Ν.Δ.

Γρηγοράκος Λεωνίδας, ΠΑΣΟΚ

Δαβάκης Αθανάσιος, Ν.Δ.

Αποστολάκος Γρηγόριος, Ν.Δ.

‘Εξαρχος Βασίλειος, ΠΑΣΟΚ

Σαχινίδης Φίλιππος, ΠΑΣΟΚ

Αλεξανδρίδου Βασιλική, ΠΑΣΟΚ

Χαρακόπουλος Μάξιμος, Ν.Δ.

Καρχιμάκης Μιχαήλ, ΠΑΣΟΚ

Πλακιωτάκης Ιωάννης, Ν.Δ.

Σηφουνάκης Νικόλαος, ΠΑΣΟΚ

Μαργέλης Σπυροπάνος, ΠΑΣΟΚ 

Καρτάλης Κωνσταντίνος, ΠΑΣΟΚ

Ζήση Ροδούλα, ΠΑΣΟΚ

Νάκος Αθανάσιος, Ν.Δ.

Κουσελάς Δημήτριος, ΠΑΣΟΚ

Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα (Νάντια), ΠΑΣΟΚ

Σαμαράς Αντώνιος, Ν.Δ.

Λαμπρόπουλος Ιωάννης, Ν.Δ. 

Ξυνίδης Σωκράτης, ΠΑΣΟΚ

Κοντός Αλέξανδρος, Ν.Δ.

Καρύδης Δημήτριος, 

Μπεντενιώτης Εμμανουήλ, ΠΑΣΟΚ 

Νιώτης Γρηγόριος, ΠΑΣΟΚ

Λιντζέρης Δημήτριος, ΠΑΣΟΚ 

Διαμαντίδης Ιωάννης, ΠΑΣΟΚ 

Τραγάκης Ιωάννης, Ν.Δ.

Νεράντζης Αναστάσιος, Ν.Δ. 

Τζάκρη Θεοδώρα, ΠΑΣΟΚ

Παπαγεωργίου Αθανάσιος, ΠΑΣΟΚ

Μίχου Μαρία, ΠΑΣΟΚ

Κουκοδήμος Κωνσταντίνος, Ν.Δ. 

Τσουμάνης Δημήτριος, Ν.Δ.

Όθωνας Εμμανουήλ, ΠΑΣΟΚ

Κεφαλογιάννη ΄Ολγα, Ν.Δ.

Χατζή Οσμάν Ραήφ Αχμέτ, ΠΑΣΟΚ

Πεταλωτής Γεώργιος, ΠΑΣΟΚ

Στυλιανίδης Ευριπίδης, Ν.Δ.

Βαρδίκος Πυθαγόρας, ΠΑΣΟΚ

Μπόλαρης Μάρκος, ΠΑΣΟΚ

Κουτμερίδης Ευστάθιος, ΠΑΣΟΚ

Τζελέπης Μιχαήλ, ΠΑΣΟΚ

Χάϊδος Χρήστος, ΠΑΣΟΚ

Μαγκούφης Χρήστος, ΠΑΣΟΚ

Μερεντίτη Αθανασία (Σούλα), ΠΑΣΟΚ

Σκρέκας Θεόδωρος, Ν.Δ.

Χατζηγάκης Σωτήριος, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 

Τσώνης Νικόλαος, ΠΑΣΟΚ

Αντωνίου Αντωνία (Τόνια), ΠΑΣΟΚ

Μπατζελή Αικατερίνη, ΠΑΣΟΚ

Σταϊκούρας Χρήστος, Ν.Δ.

Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, Ν.Δ. 

Παπαθανάση Αφροδίτη, ΠΑΣΟΚ

Δριβελέγκας Ιωάννης, ΠΑΣΟΚ

Δαμιανάκης Ευτύχιος, ΠΑΣΟΚ 

Κουρουπάκη Ευαγγελία, ΠΑΣΟΚ

Μαρκογιαννάκης Χρήστος, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Τσουρή Ελπίδα, ΠΑΣΟΚ

Μουσουρούλης Κωνσταντίνος, Ν.Δ.

Με το Β΄ ΜΝΗΜΟΝΙΟ οι μηνυόμενοι, με σφετερισμό της ιδιότητάς τους ως οργάνων του Κράτους, κατέλυσαν την υπό στοιχείο (η΄) Θεμελιώδη Αρχή του άρθρ.134Α Π.Κ., που επιτάσσει την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων που προβλέπει το Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, με το Β΄ Μνημόνιο συμφωνήθηκε, μεταξύ άλλων, η επιβολή των εξής μέτρων:

Μείωση 15% των κυρίων ταμείων ασφάλισης ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τράπεζες, 7% ΝΑΤ.

Μείωση του χρόνου μετενέργειας της σύμβασης από 6 μήνες σε 3.

Μείωση βασικού μισθού κατά 22% σε όλα τα επίπεδα.

Επιπρόσθετη μείωση του μισθού κατά 10% για τους νέους έως 25 ετών.

Επιπλέον, οι όροι της νέας αυτής δανειακής σύμβασης (Β΄ ΜΝΗΜΟΝΙΟ), για τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, προβλέπουν απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων του Ελληνικού Κράτους και πλήρη υποδούλωση της χώρας μας στη Γερμανία και τις λοιπές οικονομικά ισχυρές χώρες της ευρωζώνης

Συγκεκριμένα, στο άρθρ. 14 παρ.4 & άρθρ. 5 παρ.2, ορίζεται:

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του Ελληνικού Κράτους, της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ) και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ, το οποίο προστατεύει λόγω εθνικής κυριαρχίας τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι διεκδικήσεων και κατασχέσεων από την πλευρά των πιστωτών.

Αδυναμία συμψηφισμού των οφειλών από το νέο δάνειο με απαιτήσεις του Ελληνικού Κράτους από πιστωτές του.

Υπαγωγή της δανειακής σύμβασης στο αγγλικό δίκαιο, το οποίο προστατεύει με κάθε μέσο τα συμφέροντα των πιστωτών και δεν επιτρέπει στον δανειζόμενο να τροποποιήσει προς όφελός του στο μέλλον τους όρους της σύμβασης.

Στο σημείο αυτό παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο της δήλωσης των πανεπιστημιακών καθηγητών, ως προς την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του Β΄Μνημονίου:

«ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ 12-2-2012, ενόψει του Β΄ Μνημονίου, των καθηγητών Συνταγματικού Δικαίου: 

Γιώργου Κασιμάτη, Ομότιμου Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, 

Ανδρέα Δημητρόπουλου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, 

Γιώργου Κατρούγκαλου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Θράκης, 

Ηλία Νικολόπουλου, Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου, 

Κώστα Χρυσόγονου, Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης


Αισθανόμαστε την υποχρέωση να επισημάνουμε προς τη Βουλή και τον ελληνικό λαό ότι το κείμενο, το οποίο καλείται σήμερα να ψηφίσει η λαϊκή αντιπροσωπεία, παραβιάζει κατάφωρα θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος και του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου για τους λόγους που ακολουθούν:

1. Η παρούσα Βουλή εκλέχθηκε τον Οκτώβριο του 2009 κάτω από εντελώς διαφορετικές πολιτικές προϋποθέσεις και η λαϊκή εντολή προς αυτή, κατά την έννοια του άρθρου 41 του Συντάγματος, ήταν διαμετρικά αντίθετη από όσα προβλέπει τώρα το κατατεθειμένο κείμενο. Λείπει, συνεπώς, η δημοκρατική νομιμοποίηση για την ψήφισή του.
2. Το περιεχόμενο του κειμένου, που καλείται να ψηφίσει η Βουλή, είναι προϊόν οικονομικού και πολιτικού εκβιασμού εκ μέρους των εκπροσώπων των δανειστών, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου (άρθρο 52 της Διεθνούς Σύμβασης της Βιέννης του 1969).
3. Το κείμενο που κατατέθηκε για ψήφιση δεν αποτελεί κατά το Σύνταγμα ούτε σχέδιο νόμου, δεδομένου ότι δεν περιλαμβάνει διατάξεις νομοθετικού περιεχομένου ούτε σχέδιο νόμου κυρωτικού διεθνούς σύμβασης, δεδομένου ότι δεν περιέχει το υπογεγραμμένο κείμενο της διεθνούς σύμβασης. Πρόκειται για κείμενο προγράμματος, που επιχειρείται να δεσμεύσει ανεπίτρεπτα επί δεκαετίες το μέλλον της χώρας. Παρουσιαζόμενο, συνεπώς, ως δεσμευτικό κείμενο νόμου, παραβιάζει την αντιπροσωπευτική αρχή και την κατά το Σύνταγμα άσκηση της νομοθετικής λειτουργίας (άρθρο 26 Σ).
4. Το κείμενο επιχειρείται να υπερψηφιστεί κατά παράβαση του άρθρου 29 του Συντάγματος, στο βαθμό που επιβάλλεται κομματική πειθαρχία χωρίς προηγούμενη εσωτερική ψηφοφορία και απόφαση συλλογικών κομματικών οργάνων. 
5. Η πρόβλεψη ότι οι νέες δανειακές συμβάσεις θα ισχύουν από την υπογραφή τους, χωρίς κύρωση από την Βουλή, παραβιάζει τα άρθρα 28 παρ. 2 και 36 παρ. 2 του Συντάγματος, καθώς και το διεθνές δίκαιο. 

6.Οι συνταγματικές και οι διεθνούς δικαίου εγγυήσεις σεβασμού και προστασίας της εθνικής κυριαρχίας προσβάλλονται επιπλέον

(α) Με την επανάληψη –όπως και στη Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης της 10.5.2010- της ρήτρας παραίτησης από τις ασυλίες της εθνικής κυριαρχίας(β) με τονυπερδανεισμό της χώρας και την άμεση στέρηση της δυνατότητας ικανοποίησης των βασικών αναγκών του ελληνικού λαού και της αξιοπρεπούς διαβίωσης των ελλήνων πολιτών(γ) με τη σώρευση «επαχθούς» δανεισμού και (δ) με την εφαρμογή του αγγλικού δικαίου και όχι του δημοσίου διεθνούς δικαίου που διέπει τις διεθνείς συμβάσεις των κρατών. Συνεπώς, το κείμενο που καλείται η Βουλή να ψηφίσει παραβιάζει στον πυρήνα τους τις συνταγματικές εγγυήσεις της εθνικής κυριαρχίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της δημοκρατικής αρχής (άρθρο 1 του Συντάγματος).

7. Τα μέτρα που προβλέπει το προς ψήφιση κείμενο ότι θα επιβληθούν στον ελληνικό λαό παραβιάζουν τις αρχές της ισότητας των βαρών, του κοινωνικού κράτους δικαίου (άρθρα 4 παρ. 5 και 25 παρ. 1 του Συντάγματος) και τις εγγυήσεις των κοινωνικών δικαιωμάτων των Ελλήνων (άρθρα 22 και 23 του Συντάγματος). Παραβιάζουν επίσης θεμελιώδεις εγγυήσεις της Συνθήκης της Λισαβόνας (του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων) και του διεθνούς δικαίου, καθώς και εγγυήσεις του διεθνούς εργατικού δικαίου.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου συνιστά, συνεπώς, εκτροπή από τη συνταγματική, την ευρωπαϊκή και τη διεθνή νομιμότητα».

ΙΙ.-  Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ, Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ και Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, ως συνέπεια της –κατά ταανωτέρω υπό στοιχείο Ι-μεθοδευμένης προσφυγής στο ΔΝΤ 

Α.- Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Η δανειακή σύμβαση (Α΄ ΜΝΗΜΟΝΙΟ) που υπέγραψε η Ελλάδα τον Μάιο του 2010 με τις χώρες της Ευρωζώνης και με το ΔΝΤ έχει περιλάβει τον όρο στο άρθρο 14 (1) ότι η Σύμβαση που υπεγράφη και κάθε υποχρέωση σχετική με αυτή «διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο».

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ: Σύμφωνα με τον έγκριτο συνταγματολόγο κ.Γιώργο Κασιμάτη, σε όλες τις χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης, οι κανόνες που ρυθμίζουν τις σχέσεις μεταξύ του δανειστή και του οφειλέτη είναι πάντοτε υπέρ του οφειλέτη ως το αδύναμο μέρος μιας δανειακής σύμβασης. Αυτό είναι μία κατάκτηση του ανθρωπιστικού δικαιικού πολιτισμού της Ευρώπης. ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Εκεί επικράτησε η αποικιακή νοοτροπία της αυτοκρατορίας και η νοοτροπία του Μεσαίωνα, που ήταν πάντοτε υπέρ του ισχυρού δανειστή και σε βάρος του φτωχού οφειλέτη. Σύμφωνα, λοιπόν, με το αγγλικό δίκαιο, ό,τι κι αν συμφωνήσει και υπογράψει σε βάρος του ο οφειλέτης, ισχύει έστω και αν είναι αθέμιτο σύμφωνα με το Ελληνικό Δίκαιο. Η δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η Ελλάδα τον Μάιο του 2010 έχει όρους που ισχύουν μόνο για τον οφειλέτη ενώ δεν προβλέπεται να ισχύουν αντίστοιχοι και για τον δανειστή. Κατά το ελληνικό δίκαιο, η Ελλάδα ως οφειλέτης θα μπορούσε να ζητήσει την μη εφαρμογή τους σε βάρος της, ενώ σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο δεν μπορεί .

Με το άρθρο 14 (2) ορίζεται ότι, εφαρμόζοντας αγγλικό δίκαιο, η όποια διαφορά, υπάγεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) όπου η συντριπτική πλειονότητα των δικαστών ορίζονται από τα κράτη-δανειστές μας. Εν ολίγοις, οι ίδιοι οι δανειστές μας θα επιλύουν την όποια διαφορά ανακύψει σε σχέση με τη δανειακή σύμβαση.

Με το άρθρο 14 (5) της δανειακής σύμβασης/Α΄ Μνημόνιο, η Ελλάδα παραιτείταιΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ από τις ασυλίες προστασίας της εθνικής κυριαρχίας. Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε με το άρθρο αυτό ότι η Ελλάδα «αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει ο αναγκαστικός νόμος».

Δηλαδή: η δανειακή σύμβαση που ίσχυσε, όχι με ψήφισή της από τη Βουλή, αλλά απλά με μόνη την υπογραφή της από τον τότε υπουργό Οικονομικών ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, αναγνώρισε, μεταξύ άλλων, το δικαίωμα στους συγκεκριμένους δανειστές μας, στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν, να προβούν σε αναγκαστική εκτέλεση σε βάρος της δημόσιας περιουσίας, αδιακρίτως αν πρόκειται για στοιχεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς (όπως η Ακρόπολη), μέσα αναγκαία για την εθνική μας άμυνα (όπως τα οπλικά μας συστήματα), δημόσια κτήρια (όπως η Βουλή), κοινόχρηστοι χώροι (πλατείες, δρόμοι). Επήλθε, δηλαδή, πλήρης ανατροπή του ακατάσχετου της δημόσιας περιουσίας, υπέρ των αλλοδαπών δανειστών, χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό .

Ο όρος αυτός παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές του δικαίου σε όλα τα επίπεδα: του διεθνούς, του ευρωπαϊκού και του εθνικού δικαίου. Πρόκειται για όρο ο οποίος παραβιάζει τη θεμελιώδη αρχή σεβασμού της κυριαρχίας του κράτους. Απειλεί, θέτει σε κίνδυνο και προσβάλλει, στον πυρήνα τους, τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ίδια την κυριαρχία και την υπόσταση της χώρας μας. Ο κίνδυνος αυτός καθίσταται άμεσος, αν συνδυαστεί με τον όρο της Σύμβασης ότι οι δανειστές, όλοι μαζί ή με συμφωνία όλων, μπορούν να μεταβιβάσουν σε τρίτη χώρα τα δικαιώματά τους από τη Σύμβαση .

ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ  (βλ. στη συνέχεια αμέσως παρακάτω) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΥΔΟΛΩΣ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΝΗΣΥΧΗΣΑΝ.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΜΕ ΜΟΝΗ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ Ο ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ – Α΄ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.

Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό “FOCUS” στις 04 Ιουλίου 2011 , επισήμανε ότι το νέο δάνειο στην Ελλάδα θα οδηγήσει σε περαιτέρω περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας της.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Σόιμπλε, δήλωσε στις 27 Ιουλίου 2011 ότι«ελληνική κυριαρχία καπούτ, αφού ένα κράτος με προβλήματα που ζητά τη βοήθεια των εταίρων του θα πρέπει σε αντάλλαγμα να εκχωρήσει ένα μέρος της εθνικής του κυριαρχίας στην Ε.Ε.».

Ο σύμβουλος του Νικολά Σαρκοζί, Φ.Σαλμέν, δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει ευρωπαϊκό προτεκτοράτο και η ελληνική οικονομία να τεθεί υπό τη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατέστησε σαφές στον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, σε συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο στις 03 Ιουνίου 2011 ότι, προκειμένου να χορηγηθεί το νέο δάνειο στη χώρα μας, η Τρόικα θα αναλάβει και επί της ουσίας τη διακυβέρνηση της Ελλάδας. Του διαμήνυσε, επίσης, ότι οι δανειστές θα ελέγχουν αποκρατικοποιήσεις, δημόσια διοίκηση, εισπρακτικό μηχανισμό, δαπάνες, αγορά εργασίας, μεταρρύθμιση στην υγεία κ.ά.

Τις δηλώσεις αυτές ακολούθησε η επονείδιστη συμφωνία των ηγετών της Ευρωζώνης, στις 21.07.2011, με την πλήρη εκχώρηση στους δανειστές της οικονομικής και πολιτικής διακυβέρνησης της χώρας μας.

Η κυβέρνηση ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ παρέδωσε, πέραν των άλλων, τη διαχείριση του ΕΣΠΑ και τον έλεγχο της ελληνικής δημόσιας διοίκησης στους τροϊκανούς και τον ανώτατο Γερμανό Διοικητή Χορστ Ράιχενμπακ. Στη συνέχεια, ο Ελληνικός Λαός πληροφορήθηκε ότι άρχισαν πλέον να «πιάνουν δουλειά οι Ευρωπαίοι υπουργοί» εν είδει σύγχρονων «γκαουλάιτερ».

Σύμφωνα με τον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου, το Ταμείο Κρατικής Περιουσίας θα αναλάβει την δήθεν αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου και την εκχώρηση στους δανειστές όλων των εσόδων που θα εισπράξει. Στην πραγματικότητα όμως, θα γίνει η λεηλασία της δημόσιας περιουσίας. Στο 5μελές Δ.Σ. του εν λόγω Ταμείου, που διορίστηκε με διακομματική συμφωνία του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, συμμετέχουν και δύο παρατηρητές χωρίς δικαίωμα ψήφου: ένας για λογαριασμό των κρατών-μελών της Ευρωζώνης και ένας για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο ρόλος τους όμως δεν είναι απλώς παρατηρητικός: σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις, «ενημερώνονται πλήρως επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και μπορούν να ζητούν εγγράφως από το Δ.Σ. περαιτέρω πληροφορίες επί θεμάτων που αφορούν στη λειτουργία του Ταμείου, το οποίο υποχρεούται να τις παρέχει χωρίς υπαίτια καθυστέρηση». Ήδη, οι εν λόγω εκπρόσωποι ορίστηκαν και είναι ο Ολλανδός Μάρτεν Βέρβεϊ και ο Γάλλος Ερβέ Λερουά . Σημαντικό ρόλο στο πλαίσιο του Ταμείου διαδραματίζει και το 7μελές Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων (Σ.Ε.) που ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου, για θητεία (3) ετών που μπορεί να ανανεώνεται για ίσο χρονικό διάστημα. Αν και η Τρόικα υποτίθεται ότι συμμετέχει στο Ταμείο απλά μέσω δύο παρατηρητών της, εντούτοις (3) από τα (7) μέλη του Σ.Ε. υποδεικνύονται στο Δ.Σ. του Ταμείου για τοποθέτηση από τους ως άνω εκπροσώπους της τρόικας. Οι εν λόγω εκπρόσωποι της τρόικας στο Σ.Ε. έχουν ήδη επιλεγεί και πρόκειται για την Αντριάνα Μπομπελίσκοβα (Σλοβακία), τον Ισπανό Νούνιεζ Ντομίνγκο και τον Γερμανό Μπ.Σίγκριντ .

Δεδομένου δε ότι η τρόικα διορίζει τρεις από τους επτά εμπειρογνώμονες, αντιλαμβάνεται κανείς τον σημαντικό ρόλο της τρόικας στη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι διάφοροι δανειστές της χώρας μας έχουν ήδη εκφράσει συγκεκριμένες επιθυμίες για το «μεγάλο φαγοπότι». Άλλωστε, έχουν αρχίσει να γίνονται γνωστά πλέον «ποια φιλέτα είναι σε γερμανικό κλοιό».

ΩΣΤΟΣΟ: ΤΟ ΟΤΙ ΟΥΔΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ με την αποδοχή των ανωτέρω όρων, δεν εκπλήσσει, καθώς αποδείχθηκε ότι είναι υπέρμαχοι και υποστηρικτές αυτής.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣδήλωσε στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe 1 (από τους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Γαλλίας), στις 22/02/2012, ότι δεν είναι αντίθετος με το να χάνει κανείς την εθνική του κυριαρχία !!!!! Συγκεκριμένα, είπε: «Είναι μεγάλο πρόβλημα για πολλούς συμπολίτες μου, ίσως για την πλειονότητα, κατανοώ την άποψή τους. Εγώ όμως είμαι υπέρ του να χάνει κανείς την κυριαρχία του. Πάντα ήμουν» !!!!

Όπως αναφέρεται στην Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», 16/3/2012, :

«Η ΝΕΑΔΑΝΕΙΑΚΗ σύμβαση, για τη χρηματοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου με 109,1 δις ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η οποία τέθηκε ήδη σε ισχύ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, δεν περιλαμβάνει απλώς δυσβάστακτους όρους σε βάρος της χώρας μας. Πρόκειται για τα καταστροφικά αποτελέσματα τωνμεθοδεύσεωντων Γ.Παπανδρέου και Γ.Παπακωνσταντίνου για το τεχνητό «φούσκωμα» του ελλείμματος και την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ, αλλά και της αποτυχίας της πολιτικής που ακολούθησε στη συνέχεια ο Ευ.Βενιζέλος οδηγώντας εκτός στόχων όλους τους δείκτες της οικονομίας. Είναι σαφές ότι, με τη νέα σύμβαση, το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι το Ελληνικό Δημόσιο είναι πλέον υποχρεωμένο να δίνει προτεραιότητα στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων που προκύπτουν από τη νέα σύμβαση και, εφόσον μένουν χρήματα, θα μπορούν να διατίθενται σε άλλες ταμειακές ανάγκες. Είναι και ότι η Ελλάδα υποχρεούται να δεσμεύει περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου προκειμένου να διασφαλίσει την αποπληρωμή των δόσεων και σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής έστω και μίας δόσης, θα βαρύνεται με υπέρογκους τόκους υπερημερίας ολόκληρο το ανεξόφλητο υπόλοιπο των δόσεων. Στην ουσία καταλύεται κάθε έννοια αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών, αφού το νέο καθεστώς υπερβαίνει ακόμα και τη σχέση δανειζόμενου-δανειστή, καθώς οι όροι που προβλέπονται είναι ακόμη πιο επαχθείς και από αυτούς που επιβάλλουν οι τράπεζες στους δανειολήπτες. Από τη στιγμή που προβλέπεται παραίτηση του κράτους και της Τραπέζης της Ελλάδος από το δικαίωμα της ασυλίας, το οποίο προστατεύει τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι διεκδικήσεων και κατασχέσεων από την πλευρά των πιστωτών, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ. Είναι φανερό ότι η χώρα μας εισέρχεται δεμένη χειροπόδαρα σε ένα σκοτεινό τούνελ, από το οποίο θα χρειαστεί να περάσουν πολλά χρόνια για να μπορέσει να εξέλθει».

Με τη δανειακή σύμβαση (Β΄ ΜΝΗΜΟΝΙΟ) που υπέγραψε η Ελλάδα τον Μάρτιο του 2012, συμφωνήθηκε η εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας στους ξένους δανειστές.

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 15 παρ.4, ορίζεται ότι: «Το δικαιούχο κράτος-μέλος (εν προκειμένω η Ελλάδα), το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η Τράπεζα της Ελλάδος παραιτούνται αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τα ίδια και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι νομικών διαδικασιών σχετικών με τη δανειακή σύμβαση, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά της ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφασης ή άλλης διαταγής, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης και αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που αυτό δεν απαγορεύεται από αναγκαστικό νόμο». Με το άρθρο 5 παρ.2: «Το Δικαιούχο Κράτος-Μέλος (δηλ.η Ελλάδα)αναλαμβάνει την υποχρέωση, μέχρι την πλήρη εκταμίευση όλης της Χρηματοδοτικής Ενίσχυσης και την αποπληρωμή όλων των τόκων και πρόσθετων ποσών που οφείλονται από τη «Σύμβαση» να εξασφαλίσει με υποθήκη, ενέχυρο ή οποιοδήποτε άλλο εμπράγματο βάρος επί των ιδίων περιουσιακών του στοιχείων ή εσόδων την εξόφληση του νέου δανείου, εφόσον προχωρήσει σε τέτοιου είδους εξασφάλιση για άλλα δάνεια που ήδη έχει λάβει».

Ακολουθούν οι αναφορές των δημοσιευμάτων διεθνών εντύπων και γνωστών οικονομικών αναλυτών για την κατάσταση της Ελλάδας, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τη νέα δανειακή σύμβαση, και κυρίως ως προς την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας 

Μετά την απόφαση του Eurogroup για το νέο δάνειο των 130 δις ευρώ, ο επίτροπος για τα δημοσιονομικά θέματα Όλι Ρεν, δήλωσε«Το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας βασίζεται σε έναν αυστηρό όρο: προβλέπει τηνενίσχυση της επιτήρησης της Ελλάδας και την επιβολή διαρκούς παρουσίας της αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιτόπου».

Ο αναλυτής Μαρκ Γκραντ, σε ανάλυσή του στην εφημερίδα «Wall Street Journal», αναφέρει ότι «η συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα είναι μια συμφωνία γεμάτη ψέματα και απάτες».

Η βρετανική εφημερίδα «Telegraph», σε άρθρο γνώμης του Ντέμιαν Ρις, παρομοιάζει την Ελλάδα σαν «ένα καράβι που βυθίζεται». Και συνεχίζει: «Η Ελλάδα είναι καταδικασμένη, στην καλύτερη περίπτωση, σε μία συνεχόμενη ύφεση».

Η ισπανική εφημερίδα «El Pais» τονίζει ότι η Ελλάδα παραχωρεί δημοσιονομική κυριαρχία για το νέο πακέτο σωτηρίας.

Το Bloomberg γράφει ότι ο κίνδυνος της χρεοκοπίας παραμένει για την Ελλάδα παρά τη διάσωσή της.

Η «Guardian»γράφει ότι οι Έλληνες θα υποστούν μεγαλύτερες του 15% μισθολογικές παροχές.

Ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, σχολιάζει στο blog του ότι το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα δεν είναι αξιόπιστο και δεν πρόκειται να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.

Ο Γερμανός οικονομολόγος Μαξ Ότε δήλωσε στο Deutschlandradio ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη και θα παραμείνει χρεοκοπημένη – αυτά τα 100 δις ευρώ, που δεν αποτελούν το 50% του συνολικού ελληνικού κρατικού χρέους, αλλά στην καλύτερη περίπτωση το 25% ή 30%, δεν επαρκούν.

Η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» δημοσίευσε: «Μοιρολατρία μπροστά σε μία διάσωση που ανταλλάχτηκε με την απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Με τη συμφωνία της 21ηςΦεβρουαρίου, η παρουσία της Task Force ενδυναμώθηκε».

Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ, ως πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, δήλωσε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «FREE SUNDAY»: «η νέα δανειακή σύμβαση δεν καλύπτει ανάγκες της Ελλάδας, καταπατά συνταγματικά δικαιώματα της χώρας μας και περιορίζει σημαντικά την εθνική μας ανεξαρτησία, κυρίως μέσω της άρσης ασυλίας έναντι κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου και της Τραπέζης της Ελλάδος».

Σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη, τον Σεπτέμβριο 2010, ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ δήλωσε δημοσίως τον σκοπό του για το ξεπούλημα της χώρας μας:

«…Το Δημόσιο διαθέτει ακίνητη περιουσία, η αξία της οποίας υπερβαίνει τα 270 δις-ποσό που περίπου ισούται με το δημόσιο χρέος της χώρας. Τα ακίνητα αυτά παραμένουν, ως επί το πλείστον, ανεκμετάλλευτα. Για το λόγο αυτό, ξεκινούμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, που εφαρμόζεται σε ένα ευρύτατο φάσμα τομέων, όπωςμεταφορές, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ακίνητα, ΔΕΚΟ και τράπεζες, μέσω απευθείας πώλησης, υπογραφής σύμβασης παραχώρησης, δημοσίου διαγωνισμού, ιδιωτικοποιήσεων, στρατηγικών συνεργασιών ή χρηματοοικονομικών εταιρειών συμμετοχικού κεφαλαίου-εταιρειών holding».

Εξάλλου, την πρόθεσή του περί ξεπουλήματος της Ελλάδας, ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥτην είχε προ πολλών ετών εκδηλώσει ρητά και ξεκάθαρα, ως τότε Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, σε συνέντευξη Τύπου στο Τορόντο του Καναδά, το 1999, όπου δήλωσε δημοσίως:

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουνκαι να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ό,τι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας”.

Γιώργος Παπανδρέου

 (Συνέντευξη τύπου – Τορόντο Καναδά, 1999) 

INCLUDEPICTURE “http://1.bp.blogspot.com/_Iquo_yi1Y7I/TLMB9GNPozI/AAAAAAAAAUg/fhWIP-U0sH0/s1600/TZEFRY.bmp” \* MERGEFORMATINET

Β. Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού ζει το 27,7% των Ελλήνων πολιτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2010 που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Αύξηση κατά 26% έχουν σημειώσει οι αιτήσεις για στέγαση στους ξενώνες του Δήμου Αθηναίων

Περίπου 68.000 Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις σταμάτησαν τη λειτουργία τους το 2011σε σύγκριση με το 2010, οδηγώντας στην απώλεια 135.000 θέσεων εργασίας,σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ , η οποία εκτιμά ότι άλλες 63.000 Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις θα κλείσουν εντός του 2012 (μόνο στο εμπόριο, το 2011 χάθηκαν 77.800 θέσεις εργασίας, με τις απολύσεις να εμφανίζουν αύξηση κατά 55%Η ΕΣΕΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με έναπρωτοφανή συνδυασμό από κρίσιμα προβλήματα, όπως έλλειψη ρευστότητας, μείωση της ζήτησης, αστάθεια επιχειρηματικού/επενδυτικού περιβάλλοντος, αύξηση κόστους λειτουργίας, αύξηση βραχυχρόνιων υποχρεώσεων, κατάρρευση της εμπιστοσύνης στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά, με άμεση συνέπεια τη διακινδύνευση όχι μόνο της ανταγωνιστικότητάς τους αλλά και της ίδιας τους της βιωσιμότητας.

Σύμφωνα με έρευνα του Υπουργείου Υγείας, η ακραία οικονομική κρίση έχει άκρως σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία χιλιάδων Ελλήνων πολιτών, καθώς αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Βάσει των στοιχείων του Υπουργείου Υγείας, κατά την τετραετία 2007-2011, υπάρχει σημαντική αύξηση στις απόπειρες αυτοκτονίαςαπελπισμένων ανθρώπων σε ποσοστό 36%. Οι αυτοκτονίες, το πρώτο εξάμηνο του 2011,αυξήθηκαν κατά 45%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010. Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του 9ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τη Δημόσια Υγεία που διεξήχθη στην Αθήνα, από τον Κοσμήτορα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), τονκ.Γιάννη Κυριόπουλο, ο οποίος επισήμανε:«Δεδομένου ότι ο δείκτης αυτοκτονιών χρησιμοποιείται συνήθως ως μέτρο των ψυχικών νοσημάτων, αφού σε κάθε αυτοκτονία ενυπάρχουν στοιχεία ψυχικής διαταραχής, η κατάσταση που προκύπτει σε ό,τι αφορά την ψυχική υγεία των Ελλήνων είναι ιδιαίτερα αρνητική. Το 23% των ατόμων με ψυχικό νόσημα έχουν δάνεια. Το χαμηλό εισόδημα και τα χρέη συνδέονται με την εμφάνιση ψυχικών νοσημάτων»

Ενδεικτικά, παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή του 56χρονου άνεργου οικογενειάρχη, πατέρα δύο έφηβων κοριτσιών, που έδωσε τέλος στη ζωή του τον Φεβρουάριο του 2012 στο Νησί των Ονείρων στην Εύβοια, παρακαλώντας για απονομή δικαιοσύνης στους επίορκους πολιτικούς που γονάτισαν στους Γερμανούς και οδήγησαν εκατομμύρια Ελλήνων στην εξαθλίωση:

Συγκλονιστικό είναι και το μήνυμα που άφησε ο 77χρονος συνταξιούχος φαρμακοποιός που αυτοκτόνησε το πρωί της 04.04.2012 στην πλατεία Συντάγματος. 

Παραθέτουμε αυτούσια το ιδιόχειρο του αυτόχειρα:

Αυτά αποτελούν πρακτικά αποτελέσματα της παράβασης της υπ΄αριθμ. (η΄) του άρθρου 134Α Π.Κ. θεμελιώδους αρχής της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων,όπως αυτά κατοχυρώνονται στο Σύνταγμα, άρθρ.22-1 (ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ), το οποίο ορίζει ότι: «η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού. Όλοι οι εργαζόμενοι,ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας». Επιπλέον, το άρθρο 25 του Συντ., που καθιερώνει την αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου, ορίζει ότι τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους, η προστασία δε των δικαιωμάτων του ανθρώπου από την Πολιτεία αποβλέπει στην πραγμάτωση της κοινωνικής προόδου μέσα σε ελευθερία και δικαιοσύνη.

Εν αντιθέσει όμως προς τα ανωτέρω συνταγματικά θεσπισμένα, παρατηρούμε ότι η ελληνική κοινωνία όχι μόνο έχει εξαθλιωθεί σε βαθμό που Έλληνες Πολίτες επιλέγουν την αυτοκτονία από το να ζουν υπό τις άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες ζωής που οι μηνυόμενοι έχουν επιβάλει να ζούμε, όχι μόνο έχει καταλυθεί η αρχή του κοινωνικού κράτους δικαίου, αλλά οι μηνυόμενοι, ένας εκ των οποίων και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υπουργός Εξωτερικών, ΠΑΝΟΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣπροκαλούν και σοκάρουν με τις δηλώσεις τους, από τις οποίες διαφαίνεται η απαξίωσή τους για κάθε ανθρώπινη αξία, ακόμη και για την ίδια τη ζωή, ακόμη και για το δικαίωμα στο θάνατο.

Παραθέτουμε αυτούσιο το δημοσίευμα από την τηλεοπτική εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο ΣΚΑΪ της 4ης Απριλίου 2012:

Σάλος από τη δήλωση Μπεγλίτη για την αυτοκτονία του 77χρονου

Τετ, 4 Απρ 2012 – 20:53

«Σεβασμό, ανεξάρτητα με το αν τα φάγαν τα παιδιά του ή τα έφαγε ο ίδιος»

Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του Μπεγλίτη για την αυτοκτονία του 77χρονου σήμερα το πρωί στο Σύνταγμα.

Καλεσμένος στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚΠΑΝΟΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας του 77χρονου απελπισμένου ανθρώπου στο Σύνταγμα, ο οποίος ψέλλισε λίγο πριν αυτοκτονήσει ότι «αυτό το κάνω για να μην αφήσω χρέη στα παιδιά μου».

Σε ερώτηση της κ. Τσαπανίδου, «Γιατί δεν κάνετε κάτι για αυτούς τους ανθρώπους, που λόγω οικονομικών προβλημάτων φτάνουν στην αυτοκτονία;», ο Πάνος Μπεγλίτης απάντησε:
«Πριν φτάσουμε σε αυτό, υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις. Κάθε περίπτωση κουβαλάει το δικό της βάρος, κάθε οικογένεια έχει τα δικά της προβλήματα, κανείς δε γνωρίζει πώς έχει φτάσει σε αδιέξοδα κάθε οικογένεια, μπορώ να σας πω πάρα πολλές περιπτώσεις και από το νομό μου», είπε.

Και συνέχισε λέγοντας: «Εγώ στέκομαι πραγματικά σε αυτό το ανθρώπινο, το τραγικό. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Το αν είχε χρέη, αν δεν είχε χρέη, το αν τα ‘φαγαν τα παιδιά του ή αν τα ‘φαγε ο ίδιος. Σεβασμό σε αυτές τις περιπτώσεις».

Πηγή: newsbeast.gr

Σύμφωνα με τον κοσμήτορα, κ.Γιάννη Κυριόπουλο, οι άνεργοι και όσοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της επαπειλούμενης ανεργίας, θεωρούνται ομάδες υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση ψυχικών νοσημάτων.

Ο κ.Γ.Κυριόπουλος τόνισε ότι στις παράπλευρες απώλειες της οικονομικής κρίσης είναικαι οι συνταξιούχοι, υφιστάμενοι τις συνέπειες της κρίσης σε ψυχικό επίπεδο.

Η ανεργία επισήμως ανέρχεται στο 21% και ανεπίσημα στο 25%.

Το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) παρουσίασε τα στοιχεία για το πρώτο δίμηνο του 2012 και τα οποία καταδεικνύουν τον εργασιακό μεσαίωνα που έχει επέλθει στην Ελλάδα εξαιτίας των πράξεων των μηνυομένων. Συγκεκριμένα: (1) από το 2010, οι θέσεις πλήρους απασχόλησης μειώθηκαν κατά 59%. (2) Περισσότεροι από 16.000 εργαζόμενοι δέχθηκαν αλλαγή του εργασιακού τους καθεστώτος από πλήρους απασχόλησης σε μερική ή εκ περιτροπής εργασία, με ανάλογη μείωση αποδοχών. Επισημαίνεται ότι η μονομερής μετατροπή της πλήρους σε εκ περιτροπής εργασία έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, καθώς το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 6.940% σε σχέση με το 2010. (3) Οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης το 2009 έφταναν το 79%, το 2010 μειώθηκαν στο 66,9% και το 2011 στο 60,40%. Το ίδιο διάστημα, τα ποσοστά των συμβάσεων για εκ περιτροπής εργασία εκτοξεύτηκαν από το 4,3% στο 8,95%.

Τον εργασιακό μεσαίωνα επισημαίνει και η ΓΣΕΕ, που κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου (6/28.2.2012) που υλοποιεί τα μέτρα του Μνημονίου 2 και διαμορφώνει πλέον στην Ελλάδα ένα εργατικό δίκαιο κατεχόμενης χώρας, στην οποία τα συνδικαλιστικά δικαιώματα που κατά τη νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι θεμελιώδη για όλα τα κράτη μέλη, δεν μπορούν πλέον να ασκηθούν (η ΠΥΣ δεν περιορίζεται στην επέμβαση/μείωση/πάγωμα μισθού, αλλά προχωρά στην καταστροφή όλου του μηχανισμού συλλογικών διαπραγματεύσεων και διαιτησίας, με την κατάργηση του δικαιώματος μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία). Συλλήβδην, με την ΠΥΣ, καταλύεται πλέον η προστασία των εργασιακών και οικονομικών συμφερόντων των εργαζομένων, αφού αναιρείται ο μηχανισμός συλλογικών διαπραγματεύσεων και διαιτησίας, γεγονός που οδηγεί στην απενεργοποίηση της λειτουργίας του συνδικαλιστικού δικαιώματος που κατοχυρώνει το Σύνταγμα στο άρθρο 23.

Ο ίδιος ο Υπουργός Εργασίας, κ.Γ.Κουτρουμάνης, παραδέχθηκε ότι 400.000 εργαζόμενοι δουλεύουν αλλά δεν πληρώνονται, καθώς οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε οικονομική ασφυξία και καθυστερούν μέχρι και πέντε μήνες την πληρωμή των δεδουλευμένων.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, σε συνέντευξη που έδωσε στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Τηλεοπτικού Σταθμού MEGA και στους δημοσιογράφους Όλγα Τρέμη, Γιάννη Πρεντετέρη και Παύλο Τσίμα, στις 04/04/2012, δήλωσε μεταξύ άλλων:«Κακά τα ψέματα, εδώ και περίπου δυόμιση χρόνιαζούμε κάτω από ένα καθεστώς ύφεσης και κρίσηςΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ, κυρίως οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι μικροεισοδηματίες, οι υπάλληλοι, ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ έχει υποστεί περικοπές στο εισόδημά του».

ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ:Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΜΗΝΥΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΑΓΙΩΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΗΣ. Οι εκπρόσωποι της τρόικας (ΔΝΤ/Πολ Τόμσεν, ΕΚΤ/Γιορκ Άσμουσεν, ΕΕ/Όλι Ρεν), που μας επέβαλαν οι μηνυόμενοι, είπαν ενώπιον των Ευρωβουλευτών ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την εσωτερική υποτίμηση.Ειδικότερα, σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, αν μπορούν να διαβεβαιώσουν τους Έλληνες ότι δεν θα υποστούν νέα συρρίκνωση εισοδημάτων, εκείνοιομολόγησαν ότι στόχευση είναι η Ελλάδα να φτάσει τα επίπεδα της Βουλγαρίας όσον αφορά σε μισθούς και συντάξεις. Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην τρόικα, Ματίας Μορς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «το Έθνος της Κυριακής» προανήγγειλε και περαιτέρω περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, αμυντικές δαπάνες και μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο, μέτρα που ο ίδιος τα χαρακτήρισε ως «μονόδρομο» για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Επίσης, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων που παρουσίασε στις 22/02/2012 η ΓΣΕΒΕΕ , κατά περίπου 240.000 άτομα θα αυξηθεί η ανεργία εντός του 2012, εξαιτίας του επικείμενου κινδύνου κλεισίματος 61.200 επιχειρήσεων, ενώ άλλες 200.000 επιχειρήσεις (26,9%) είναι πιθανό να βρεθούν αντιμέτωπες με τη διακοπή των εργασιών τους.

Τα οικονομικά στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα και αφορούν την μετά την ψήφιση των δύο Μνημονίων εποχή, αποκαλύπτουν την τύχη που επιφυλάσσει το μέλλον για τους Έλληνες και την Ελλάδα που δεν είναι άλλη από την πλήρη εξαθλίωσή μας  (βλ. ό.π. ως άνω Περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», 23/02-29/02/2012, 123ο τεύχος, σελ. 10-11, έρευνα του δημοσιογράφου Γιώργου Δελαστίκ, με τίτλο: ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μας καταντούν χειρότερα από την Αργεντινή). Επισημαίνεται, μεταξύ των άλλων, όσα είπε ο Μαρκ Βάισμπροτ, διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών και Πολιτικών Ερευνών της Ουάσιγκτον: «Οι Έλληνες, θα ζήσουν ένα μακροχρόνιο εφιάλτη».

ΙΙΙ.-   Ο ΔΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΗΝΥΟΜΕΝΩΝ

Α.-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΝΥΟΜΕΝΩΝ, του τ.ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ της Ελλάδας ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ & ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ, από τις οποίες αποδεικνύεται ο δόλος 1ου βαθμού για τη διάπραξη των εγκληματικών πράξεων για τις οποίες τους μηνύουμε, και κυρίως για την ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ:

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ- υπουργός επί κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου:Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA, είπε: «η κυβέρνηση οδήγησε σε αδιέξοδα: οικονομικά, εθνικά, κοινωνικά. Οδήγησε σε φτώχεια και αποσύνθεση, εθνική ταπείνωση και εθνική αναξιοπρέπεια και τέλος οδήγησε σε εθνική αποδιοργάνωση… Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Αυτός όμως που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη είναι ο ηγέτης της παράταξης … ήμασταν ιδεολογικά γυμνοί και πολιτικά απροετοίμαστοι … Η κοινωνία βράζει κι εμείς στο ΠΑΣΟΚ σφυρίζουμε αδιάφορα …Όμως, έχουμε όλοι ευθύνες απέναντι στους πολίτες».

Γ.ΦΛΩΡΙΔΗΣ –πρώην υπουργός ΠΑΣΟΚ: Στις 15.12.2011 δήλωσε σε τηλεοπτικό κανάλι,«Αυτό το ΠΑΣΟΚ που έχει απομείνει, όπως έχει απομείνει, είναι ένας μηχανισμός κοινωνικά αποκρουστικός. Έχει αποκοπεί από την κοινωνική βάση, θα πρέπει πλέον να κονιορτοποιηθεί και να εξαερωθεί».

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣΣτις 14.12.2011, στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, δήλωσε: «Ελπίζω να έρθουν έτσι τα πράγματα και να μου δοθεί κάποτε η ευκαιρία να ασκήσω ως υπουργός Οικονομικών την οικονομική πολιτική που πιστεύω ως ωφέλιμη για τον τόπο». ΔΗΛΑΔΗ: Από τις δικές του δηλώσεις αποδεικνύεται ότι ο ίδιος αναγνωρίζει ότι η οικονομική πολιτική που ασκεί είναι ζημιογόνος για τη χώρα και υποδηλώνει ότι αυτή επιβάλλεται από άλλους και ο ίδιος δεν συμφωνεί, ΩΣΤΟΣΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, αποδεχόμενος έτσι τα οδυνηρά καταστροφικά αποτελέσματα αυτής.  

ΧΑΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ26.01.2012, στον ΣΚΑΪ: «Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε στην πιο κρίσιμη φάση ως χώρα και εμείς στο ΠΑΣΟΚ να χτενιζόμαστε». Επιπλέον, ο ίδιος αναγνώρισε λάθη του πρώτου Μνημονίου που τα απέδωσε στις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας και επισήμανε ότι το μνημόνιο θα έπρεπε να είχε επιμείνει στη λελογισμένη χρήση του μισθολογικού κόστους, ώστε να μην οδηγηθούμε στην περαιτέρω ύφεση. 

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, δήλωσε στην «Ελευθεροτυπία» 09.04.2010: «δεν ετέθη ζήτημα ενεργοποίησης του μηχανισμού. Ο μηχανισμός είναι πολύ σημαντικό δίχτυ ασφαλείας. Η λύση του ΔΝΤ θα είναι μεσοπρόθεσμα επιζήμια για την εικόνα της χώρας». Τη δήλωση αυτή, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου την έκανε δημοσίως, ενώ είχε γνώση ότι η συμφωνία με το ΔΝΤ είχε προ πολλού «κλείσει υπόγεια», όπως αποκάλυψε ο Ντ.Στρος Καν.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ είχε δηλώσει στις 13.09.2009 (στη διάρκεια της ομιλίας του στην 74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης): «Η λογική ότι απλώς παίρνουμε από τον Έλληνα πολίτη, για να κλείσουμε κάποιες μαύρες τρύπες οι οποίες μεγαλώνουν από τη σπατάλη, είναι μια πολιτική καταστροφική, θνησιγενής». Ενώ δηλαδή είχε γνώση για τα καταστροφικά αποτελέσματα της περικοπής μισθών και συντάξεων, εφήρμοσε, όταν έλαβε την εξουσία μετά την εκλογική του νίκη στις 4.10.2009, ακριβώς αυτή την καταστροφική πολιτική. Η γνώση του για τα καταστροφικά αποτελέσματα που θα είχε η προσφυγή στο ΔΝΤ, προκύπτει και από το γεγονός ότι προεκλογικά είχε δηλώσει στον δημοσιογράφο Στ.Κούλογλου ότι: όποια χώρα κατέφυγε στο ΔΝΤ, καταστράφηκε και ο λαός της εξαθλιώθηκε.

Β.-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤτΕ, κ. Γιώργου ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥ, από τις οποίες προκύπτει ότι οι μηνυόμενοι είχαν λάβει προειδοποιήσεις, ότι η κρίση δεν ήταν αναπόφευκτη άρα και ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ δεν ήταν αναπόφευκτη και ότι τα προβλήματα «αφέθηκαν» να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις.

Συγκεκριμένα, στις 19.01.2012, κατά τη διάρκεια παρουσίασης βιβλίου στο ΙΟΒΕ, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Γ.Προβόπουλος, υποστήριξε ότι :αν είχαν ληφθεί εγκαίρως μέτρα από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια, η χώρα δεν θα βρισκόταν στη σημερινή κατάσταση. Όπως είπε: «η πορεία της χώρας προς την κρίση δεν ήταν αναπόφευκτη και θα μπορούσε να είχε ανακοπεί αν τα προβλήματα είχαν αντιμετωπιστεί εγκαίρως πριν αυτά αφεθούν να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις.Προειδοποιήσεις υπήρξαν και ήταν πολλές και επαναλαμβανόμενες». 

Γ.-ΔΗΛΩΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, από την οποία προκύπτει η ευθύνη για την εξαθλίωση των Ελλήνων Πολιτών και την ταπείνωση της χώρας μας, καθώς και η αποδοχή της από τον δηλούντα, ο οποίος αναφέρεται σε συλλογική ευθύνη των υπευθύνων για την κατάσταση στην οποία οδήγησαν τη χώρα μας. 

Συγκεκριμένα, ο Ευ.Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στις 15.03.2012 , δήλωσε: «Ναι, τους τελευταίους 27 μήνες υπήρξαν λάθη και καθυστερήσεις, αμφιθυμίες, αρρυθμίες, θα μπορούσαν να ήταν και οι εταίροι μας πιο φιλικοί, λιγότερο επίμονοι. Αυτό που φταίει πραγματικά όμως είναι ότι οδηγήσαμε τη χώρα στην απόλυτη ταπείνωση και στον εκτροχιασμό. Είναι ευθύνη όλης της μεταπολεμικής περιόδου».

Δ.-ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΙΠΕΡΓΙΑ

Ο Δημήτρης Πιπεργιάς, Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, υπέβαλε προς τον Μιχ.Καχριμάκη, Γραμματέα Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ την από 15-3-2012 επιστολή του με την οποία δήλωσε την παραίτησή του από μέλος του Ε.Σ. και την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ.

Στην επιστολή αυτή, μεταξύ άλλων, ο Δημ.Πιπεργιάς, αναφέρει επί λέξει:

-«…χωρίς τη συνειδητή συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών στην ανασυγκρότηση της χώρας και χωρίς δυνατότητα συγκρότησης εθνικής πολιτικής και κοινωνικής συμφωνίας, θα καταλήξουμε σε συντηρητικές λύσεις κατεδάφισης κάθε κοινωνικής κατάκτησης και δυστυχώς εκεί καταλήξαμε».

-«Το ΠΑΣΟΚ, ξεκομμένο από τις κοινωνικές διεργασίες που συντελούνται καιαποξενωμένο από τις κοινωνικές δυνάμεις που το συγκρότησαν και το ανέδειξαν σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων της μεταπολιτευτικής περιόδου, έχει καταντήσει ‘άδειο πουκάμισο’».

-«Η επίσημη Κυβερνητική προπαγάνδα προσπαθεί να διχάσει το Λαό στρέφοντας τη μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη …».

-«Το ΠΑΣΟΚ μεταλλάχτηκε σε κόμμα τυφλής υποστήριξης των νεοφιλελεύθερων επιλογών της τρόικας και μηχανισμός εφαρμογής τους».

– «Με πρόσχημα τη «σωτηρία της χώρας» και μοναδικό επιχείρημα το εφεύρημα του «μονόδρομου» η κυβέρνηση επέβαλλε την πολιτική της στη Βουλή και το Λαό. Εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν, λαϊκές κατακτήσεις ενός αιώνα κατεδαφίστηκαν, συνταγματικές διατάξεις ανεστάλησαν, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις αποδυναμώθηκαν και ο θεσμός της διαιτησίας τέθηκε κάτω από τις επιθυμίες του εργοδότη. Μισθοί, συντάξεις και κοινωνικές παροχές τέθηκαν στο ολοένα και μικρότερο κρεβάτι του Προκρούστη με τελικό στόχο την μείωσή τους στα επίπεδα μεταξύ Βουλγαρίας και Πορτογαλίας, η ανεργία ξεπέρασε κάθε φαντασία και οι μορφωμένοι νέοι μας παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς για να βρουν απασχόληση. Η φτώχια και η εξαθλίωση χαρακτηρίζουν μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας». Ταυτόχρονα, η φοροκαταιγίδα κατά των νοικοκυριών εντείνεται, η γραφειοκρατία βασιλεύει, η φοροδιαφυγή οργιάζει. Οι διασφαλίσεις των δανειστών, παλαιών και νέων, ενισχύονται και διευρύνονται τόσο με την εκδίκαση τυχών διαφορών από τα δικαστήρια του Λουξεμβούργου, με βάση το αγγλικό δίκαιο και την παραίτηση του Ελληνικού Δημοσίου και της Τράπεζας της Ελλάδος από την «ασυλία»… Στις νέες συνθήκες που επιβάλλονται μετά το PSI προβλέπεται φτωχοποίηση και χρεοκοπία για το Λαό».

Το κυριότερο εξ όλων των παραπάνω δηλώσεων του κ.Πιπεργιά, μέλους του ΠΑΣΟΚ και του Ε.Σ., είναι ότι: 

«Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑ».

Ε.- ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΝΥΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ !!! 

Από τις δηλώσεις αυτές, που ενδεικτικά αναφέρουμε, προκύπτει ότι υπήρχε εκ μέρους των μηνυομένων έλλειψη γνώσης των διατάξεων των Μνημονίων, που ωστόσο διερρήγνυαν οι ίδιοι τα ιμάτιά τους προκειμένου να πείσουν τον Ελληνικό Λαό ότι είναι αναγκαία η προσφυγή στο ΔΝΤ για να αποφύγουμε ως χώρα τη χρεοκοπία.

Από το γεγονός και μόνο ότι οι μηνυόμενοι μας παρουσίαζαν ως αναγκαίο ένα Μνημόνιο που ούτε οι ίδιοι γνώριζαν τι ακριβώς διατάξεις περιλαμβάνει, ούτε μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν το περιεχόμενό του, προκύπτει ότι ήταν προειλημμένη η απόφαση για την καθιέρωση αυτού είτε γνώριζαν είτε όχι περί του θέματος. Η προειλημμένη απόφαση καθιέρωσης του Μνημονίου δεν είχε προφανώς ως προαπαιτούμενο τη γνώση αυτού από τους βουλευτές, αλλά είχε ως συνέπεια την διαγραφή τους στην περίπτωση που δεν το ψήφιζαν, όπως και πράγματι έγινε.

Συγκεκριμένα:

Δύο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ και η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ, δήλωσαν απερίφραστα ότι: «ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ»-

ΩΣΤΟΣΟ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ-ΟΥΤΕ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ

Όπως δήλωσε στις 23.01.2012 ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ, «δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, εκτελούσα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Δεν ήταν δική μου δουλειά».(Παρεμπιπτόντως, η εγκληματικότητα εκτινάχθηκε επί των ημερών του ως αρμοδίου υπουργού για την καταπολέμησή της).

Στην έντονη κριτική που δέχθηκε κατόπιν της ανωτέρω δήλωσής του, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA στις 24/1/2012: «Θέλω να λογοδοτήσω. Δεν αισθάνομαι ενοχή αλλά ευθύνη».

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ήταν ο μνημονιακός εκείνος υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου που στήριξε τα σκληρά μέτρα λιτότητας για τη «διάσωση της χώρας», όπως ο ίδιος έλεγε, και επέκρινε τους υπόλοιπους υπουργούς για τις καθυστερήσεις. Όπως αναφέρεται στο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» (ό.π.), ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανάρτησε κείμενο στην προσωπική του σελίδα στο facebook, όπου μεταξύ άλλων, έγραφε: «Ναι, επαναλαμβάνω ότι το Μνημόνιο δεν το διάβασα. Δεν ασχολήθηκα όχι με το κείμενο, αλλά ούτε καν με τις διαδικασίες της ΔΗΘΕΝ διαπραγμάτευσης». 

ΘΩΜΑΣ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ 

O βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, κ.Θωμάς Ρομπόπουλος, στις 17/10/2011 υπέβαλε στον Πρόεδρο της Βουλής, κ.Φίλιππο Πετσάλνικο, την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα. Στην επιστολή του αυτή, μεταξύ άλλων αναφέρει:

– «…Στις 6/5/2010 ψηφίσαμε το Μνημόνιο Ι για να σώσουμε την Ελλάδα. Ψήφισα χωρίς να ξέρω τι ψηφίζω. Όποιος δεν το ψήφισε, διαγράφηκε».

– «Πήρα την απόφαση να παραιτηθώ από το βουλευτικό αξίωμα, γιατί δεν μπορώ να συνεχίσω: 1) Να ψηφίζω χωρίς να ξέρω τι ψηφίζω, όπως έκανα με το Μνημόνιο Ι.  2) Να ψηφίζω … υπό την πίεση ότι θα ανατραπεί η κυβέρνηση, … η χώρα θα χρεοκοπήσει και δεν θα υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. 3) Όποιος δεν συμφωνεί να διαγράφεται».

Δηλαδή: για την ψήφιση του Μνημονίου δεν ήταν απαραίτητη προϋπόθεση η γνώση του –  το μόνο ζητούμενο ήταν η ψήφισή του, η άρνηση δε αυτής επέφερε την ποινή της διαγραφής.

ΣΤ.- Η ΜΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΔΝΤ ΗΤΑΝ ΣΕ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΗΝΥΟΜΕΝΩΝ, ΩΣΤΟΣΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΩΣ ΤΗ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ «ΣΩΤΗΡΙΑΣ» –βλ. ανωτέρω δήλωση του κ.Πιπεργιά, μέλους του ΠΑΣΟΚ και του Ε.Σ.: «Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑ»

Επιπλέον των παραπάνω αναφερομένων, από τα οποία αποδεικνύεται ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ δεν ήταν αναπόφευκτη και για το λόγο αυτό μεθοδεύτηκε ώστε να παρουσιαστεί ως αναγκαία, παραθέτουμε ενδεικτικά δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ», από το οποίο προκύπτει ότι η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, καθ΄όν χρόνο οι μηνυόμενοι/εγκαλούμενοι με τα τραγικά μέτρα που έχουν επιβάλλει και εξακολουθούν να επιβάλλουν, εξαθλιώνουν τον Έλληνα Πολίτη, με συνεχείς περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις.

Όπως αναφέρεται στο εξώφυλλο της παραπάνω εφημερίδας, «όσα κόβουν οι δανειστές από τα συσσίτια, τα διαθέτει ο υπουργός (ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥγια τη μεταστέγαση του ΥΠΕΚΑ». Αυτό αποτελεί ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΔΝΤ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗ «ΣΩΤΗΡΙΑ» ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ: 

Ως προς το ότι η προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ δεν ήταν αναγκαία, πέραν των λοιπών αναφερομένων στην παρούσα (ενδεικτικά βλ. δηλώσεις του Διοικητή της ΤτΕ), επισημαίνουμε και πάλι ότι τον Ιανουάριο του 2010 (25.01.2010), παρά τις προσπάθειες των ΓΙΩΡΓΟΥ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ & Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ να προκαλέσουν χτυπήματα των αγορών και αδυναμία δανεισμού (από κάθε άλλον πλην του ΔΝΤ), η Ελλάδα είχε προσφορά δανεισμού 25 δις ευρώ, όμως άντλησε μόνο 8 δις ευρώ.

Λόγω της συνεχιζόμενης, λοιπόν, προσφοράς δανείου από τις αγορές, ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, προκειμένου να υλοποιήσει τη συμφωνία που είχε κλείσει υπόγεια προ πολλού με το ΔΝΤ, επέτεινε τις προσπάθειες αποκλεισμού της χώρας μας από άλλους δανειστές, γι΄αυτό προφανώς στις 30.01.2010, σε συνέντευξή του στο Euronews είπε δημοσίως τους Έλληνες «ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ» και σε συνέντευξή του στο CNN «ΚΛΕΦΤΕΣ»(στο άκουσμα και μόνο αυτών των λέξεων, ποιος θα συνέχιζε να προσφέρει δάνεια σε «διεφθαρμένους» και «κλέφτες»;)

ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ότι παρά τα όσα αναφέρουμε με την παρούσα, από τα οποία προκύπτει η μη αναγκαιότητα της προσφυγής στο ΔΝΤ και ότι, ελλείψει της αναγκαιότητας αυτής, «μεθοδεύτηκε» από τους μηνυόμενους έτσι ώστε να φανεί τελικά αναγκαία, η πρόεδρος της «Κοινωνικής Συμφωνίας», κα ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ, επιμένει μέχρι σήμερα να πείσει τον Ελληνικό Λαό περί του αντιθέτου, προφανώς διότι κατά την ψήφιση του Α΄ Μνημονίου ήταν η Υπουργός Οικονομίας της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή της στον δημοσιογράφο Νίκο Παπαδημητρίου, στην εφημερίδα «FREE SUNDAY», είπε: «τον Μάιο του 2010 υπήρχε τεράστιο χρηματοδοτικό κενό που έπρεπε να καλυφθεί. Οι αγορές είχαν κλείσειΗ προσφυγή στο ΔΝΤ ήταν αναγκαία».

Η μη αναγκαιότητα των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ επισημαίνεται και μέσω των δηλώσεων του πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας, κ.ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗο οποίος, σε ομιλία του σε συνέδριο που οργάνωσαν στις 23.01.2012 το Ίδρυμα Heinrich Boll και το   Freie Universitat του Βερολίνου, με τίτλο του συνεδρίου: «Η Ελλάδα σε κρίση. Προοπτικές στον ευρωπαϊκό δρόμο», χαρακτήρισε τη δανειακή σύμβαση «πολιτικά μοιραίο λάθος», επισημαίνοντας ότι:«Το Μνημόνιο συντάχθηκε χωρίς να υπάρχει ικανοποιητική προετοιμασία και λειτούργησε με τρόπο που επιδείνωσε την κατάσταση. Οι συντάκτες του Μνημονίου παρέλειψαν να συναρτήσουν τους στόχους τους με τις πραγματικές εξελίξεις, να προβλέψουν δηλαδή ότι σε περίπτωση ύφεσης θα παρατείνεται αυτόματα ο χρόνος πραγματοποίησης των στόχων ή και θα περιορίζονται ορισμένες επιδιώξεις. Η παράλειψη είχε ως αποτέλεσμα να εξακολουθεί το αρχικό σκληρό πρόγραμμα λιτότητας παρά την ύφεση που επήλθε και να επιτείνει κατά πολύ την ύφεση».

Ζ.- ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΗΝΥΟΜΕΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΔΟΛΟ Α΄ ΒΑΘΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, που επήλθε ως αποτέλεσμα της προσφυγής της χώρας μας στο ΔΝΤ, ήταν η ΤΕΧΝΗΤΗ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2009.

Επιπλέον των ανωτέρω αναλυτικά αναφερομένων για την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ και τις καταγγελίες μελών της Αρχής για την παράνομη διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009, προσθέτουμε και τις εξής δηλώσεις που δημοσίως έχουν γίνει:

Ο πρώην Γ.Γ. της ΕΛΣΤΑΤ, κ.Μανώλης Κοντοπυράκης, σε συνέντευξή του στην Realnews, κατήγγειλε για ωμή παρέμβαση για το έλλειμμα του 2009, αναφέροντας επί λέξει: «Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν μιας ώρας υπουργός όταν μου είπε ότι θα αλλάξει τα στοιχεία για το έλλειμμα… Η μεγάλη αλλαγή ήταν ότι στα παλιά στοιχεία έβαλαν χρέη νοσοκομείων για το 2008, αλλαγή με την οποία διαφώνησα, διότι η Eurostat είχε απαγορέψει να μπουν. Και γι΄αυτό το λόγο δεν υπέγραψα».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», κατά το τρίμηνο από Αύγουστο έως τα μέσα Νοεμβρίου 2010 που η ΕΛΣΤΑΤ λειτουργούσε υπό τον Α.Γεωργίου –προσωπική επιλογή του τότε Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για να αντικαταστήσει τον Μ.Κοντοπυράκη, συνέβησαν τα εξής: (1) Επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικών επιστολών (08.10.2010) μεταξύ Γεωργίου και προέδρου της Eurostat Radermacher αναφορικά με τα ‘Goldman Sachs swaps’. Στην επιστολή αυτή περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια η «καθοδήγηση» της Eurostat για την ποσοτική αναθεώρηση προς τα πάνω του ελλείμματος. (2) Επιστολή Γεωργίου προς Eurostat (16.10.2010) όπου παρουσιάζονται οι αναπροσαρμοσμένοι πίνακες ΑΕΠ και ελλείμματος για τα έτη 2006-2009 λαμβάνοντας υπ΄όψιν την ταξινόμηση δημόσιων οργανισμών, ΔΕΚΟ κ.ά. Δύο ημέρες μετά (18.10.2009) η Eurostat απαντά και ζητά διευκρινιστικές πληροφορίες για το έλλειμμα αναγράφοντας όμως πώς θα έπρεπε να γίνει ο υπολογισμός. (3) Στις 15.11.2010 η Eurostat ανακοινώνει επίσημα ότι το νέο αναθεωρημένο έλλειμμα της Ελλάδας είναι 15,4%. Το γεγονός αυτό χαρακτηρίστηκε ως προοίμιο του 2ου Μνημονίου και της συνέχισης των σκληρών και επώδυνων μέτρων.

Όπως κατέθεσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ.Γ.Προβόπουλος στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ, «ασφαλώς θα μπορούσαν και θα έπρεπε να ληφθούν πολύ γενναία μέτρα που να ανακόψουν τη δυσμενή δυναμική. Κάτι το οποίο δεν έγινε, όπως ξέρουμε όλοι». Επίσης, ο κ.Προβόπουλος επανέλαβε ότι η πορεία των οικονομικών προς το χειρότερο ήταν εν γνώσει των κομμάτων μέσω των εκθέσεων που έδινε η ΤτΕ στη δημοσιότητα .

Μετά την άνω κατάθεση του κ.Προβόπουλου, το κόμμα του ΛΑΟΣ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Μετά την κατηγορηματική τοποθέτηση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας εγείρονται ποινικές ευθύνες για τους δύο τελευταίους διατελέσαντες Κοινοβουλευτικούς Πρωθυπουργούς. Κοινοβούλιο και Δικαιοσύνη πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και των κοινωνικών απαιτήσεων για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών. Ιδίως στην περίπτωση Παπανδρέου, υπάρχει κάτι περισσότερο από τις λεγόμενες αποχρώσες ενδείξεις. Εάν δεν υπάρξει η ανάλογη πρωτοβουλία, θα αναγκαστούμε να πάρουμε εμεί».

Σύμφωνα με την κατάθεση του επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), κ. Πέτρου Χριστοδούλου, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το έλλειμμα του 2009 και από τα δημοσιευμένα αποσπάσματα των πρακτικών της Βουλής , αναδεικνύονται οι ευθύνες των Γιώργου Παπανδρέου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τον εγκλωβισμό της χώρας μας στη μέγγενη του Μνημονίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χριστοδούλου κατέθεσε:

Για το ύψος του ελλείμματος, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ΓΝΩΡΙΖΕ τη δυσκολία της κατάστασης.

Για την καθυστέρηση στη λήψη μέτρων, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάφερε να μετατρέψει ένα ελεγχόμενο πρόβλημα ελλείμματος σε ανεξέλεγκτη κρίση δανεισμού και εν τέλει εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας.

Για τις συνεχείς αναθεωρήσεις του ελλείμματος, «Τον Απρίλιο του 2010 που είχαμε ξεκινήσει, είχαμε βγάλει μία πολύ πετυχημένη έκδοση ομολόγων που ήταν πενταετίας και είχαν αρχίσει τα spreads να μαζεύουν στην Ελλάδα, και ξαφνικά πληροφορούμαι ότι μέσα σ΄ένα μήνα θα έχουμε νέα αναθεώρηση και μου ήλθε ταμπλάς».

Για τις «απειλές προσφυγής στο ΔΝΤ»«όταν βλέπεις και έχεις να κάνεις με την αγορά, πρέπει να κρατήσεις μία στάση πόκερ, γιατί πρέπει να κερδίσεις και να διατηρήσεις την ψυχραιμία της αγοράς, τη θετική στάση της αγοράς και να μην τρομάζεις την αγορά, γιατί μετά σου γυρίζει μπούμερανγκ».

Για την δημοπρασία του Ιανουαρίου του 2010, που αποτελεί απόδειξη ότι η Ελλάδα δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα δανεισμού προτού οι Γιώργος Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου αρχίσουν να σκορπίζουν τον πανικό στις αγορές με τις δηλώσεις τους σε βάρος της χώρας: Ο κ.Χριστοδούλου επιβεβαίωσε ότι τότε οι αγορές ήταν ακόμη εντάξει (παρά το θόρυβο που είχε προκαλέσει η ανοδική πρόβλεψη για το έλλειμμα του 2009, το Δημόσιο άντλησε 8 δις ευρώ με επιτόκιο 6,2% σε κοινοπρακτική έκδοση 5ετών ομολόγων, η οποία είχε συγκεντρώσει προσφορές ύψους 25 δις ευρώ).

Στο Υπόμνημα που κατέθεσε στις 22-03-2012 στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής , ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ.Γιάννης Παπαθανασίου, κατήγγειλε ευθέως τους Γιώργο Παπανδρέου και Παπαθανασίου ότι φούσκωσαν εσκεμμένα το έλλειμμα του 2009. Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Αυριανή», ο κ.Παπαθανασίου είπε: «Το έλλειμμα έφτασε στο 12,7% επειδή εκεί το πήγε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με προσωπική ευθύνη του τότε Υπουργού Οικονομικών κ.Παπακωνσταντίνου, φουσκώνοντας τις δαπάνες στο τελευταίο τρίμηνο του 2009 και μεταθέτοντας έσοδα για το 2010». Για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου είπε«Έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να αυξηθεί το έλλειμμα και τελικά να στείλει την Ελλάδα στη μέγγενη του ΔΝΤ»επίσης: «κανένας ευρωπαίος πολιτικός δεν συκοφάντησε τόσο πολύ τη χώρα του όπως έπραξε ο κ.Παπακωνσταντίνου». Επίσης, επέκρινε την τακτική του ΠΑΣΟΚ να τάζει στους πάντες τα πάντα επιμένοντας ότι «λεφτά υπάρχουν», την ίδια στιγμή που η ΝΔ προειδοποιούσε ότι πρέπει να ληφθούν δύσκολα μέτρα για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Ο πρ.Επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε., κ.Χ.Αλμούνια, με έγγραφο που έστειλε στη Βουλή, ομολογεί ότι κακώς συνυπολογίστηκαν στο έλλειμμα και τα χρέη των ΔΕΚΟ .    Στο δημοσίευμα της Εφημερίδας «Αυριανή», 28-03-2012, αναφέρεται: «Στο υπόμνημα που απέστειλε προς την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το επίμαχο έλλειμμα του 2009, ο Χοακίν Αλμούνια, αποκαλύπτει ότι «ο Κώδικας ορθής Πρακτικής για τις Ευρωπαϊκές Στατιστικές» τον οποίο θυμίζουμε ότι ο επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. κ.Γεωργίου είχε εφαρμόσει σαν ευαγγέλιο, «δεν αποτελεί νομικά δεσμευτική πράξη». Αυτό πάντως που  …νομικά δεν μας δέσμευε, έγινε εμμονή από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και τον επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ., είχε ως αποτέλεσμα να συμπεριληφθούν άλλες έξι ΔΕΚΟ στον υπολογισμό του ελλείμματος του 2009, οδήγησε τελικά στην κατακόρυφη εκτόξευσή του, επηρρέασε εν συνεχεία την εκτόξευση των spreads στην αγορά και εν τέλει καθόρισε την αναπόφευκτη πορεία μας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

INCLUDEPICTURE “http://www.frontpages.gr/data/20120328/IAuriani-4.jpg” \* MERGEFORMATINET

Ως ενισχυτικά του φάσματος του δόλου για την τέλεση της εσχάτης προδοσίας, αναφέρεται και το εξής:

«Ο Λοβέρδος απειλεί με “μακελειό” αν πειραχθεί ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!»

Ο Ανδρέας Λοβέρδος εμφανίστηκε στην Αθήνα και πανελλαδικώς το πρωί της 22.01.2012 στον τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας «Μέγκα» και δήλωσε ενώπιον των τηλεπαρουσιαστών και ενώπιον αγνώστου αριθμού τηλεθεατών, μεταξύ δε αυτών και ημών, με την ιδιότητα του βουλευτή και μέλους του ΠΑΣΟΚ ότι: «θα γίνει μακελειό» στη χώρα αν πειράξουν τον Γιώργο Παπανδρέου !!!

Συγκεκριμένα, ο κ.Ανδρέας Λοβέρδος είπε: «Όποιος επιχειρήσει να πειράξει τον κ. Παπανδρέου θα μετατρέψει τη χώρα σε μία χώρα στην οποία υπάρχει μακελειό.Όποιος επιχειρήσει πολιτικά να τον προσβάλει με διάφορα θέματα, που αφορούν την πολιτική του, της επιλογές του, τα ποινικά, η χώρα θα αλλάξει πορεία. Από εκεί που πηγαίνει της το να μη γονατίσει, θα γίνει μακελειόΤης το δηλώνω αυτό κατηγορηματικά, γιατί όλα αυτά από τα οποία η Ελλάδα είναι συνηθισμένη επί δύο αιώνες είναι δραματικό να επαναληφθούν τώρα».

Σημειωτέον ότι ο Α.Λοβέρδος τα είπε αυτά τη χρονική στιγμή που ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και λοιποί ελέγχονται από τη δικαιοσύνη για τα φουσκωμένα στατιστικά που οδήγησαν στο Μνημόνιο και την καταστροφή της χώρας μας.

Απείλησε, δηλαδή, ευθέως έναν έκαστο Έλληνα και Ελληνίδα που θα μπορούσε να ζητήσει με μηνυτήρια αναφορά την ποινική δίωξη του Γιώργου Παπανδρέου, της και ημών εν προκειμένω.

Οι δηλώσεις αυτές, τις οποίες ο Α.ΛΟΒΕΡΔΟΣ δεν έχει ανακαλέσει, εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 186 Π.Κ., που θεμελιώνουν το αδίκημα της πρόκλησης και προσφοράς για την εκτέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος και ορίζουν: «1. Όποιος προκαλεί ή παροτρύνει με οποιονδήποτε τρόπο κάποιον να διαπράξει ορισμένο κακούργημα, … τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. 2. Όποιος προκαλεί ή παροτρύνει με οποιονδήποτε τρόπο κάποιον να διαπράξει ορισμένο πλημμέλημα, ..τιμωρείται με την ποινή που προβλέπεται για το σχεδιαζόμενο πλημμέλημα ελαττωμένη κατά το άρθρο 83».

Εν προκειμένω, ο Α.Λοβέρδος με τις παραπάνω δηλώσεις του παρότρυνε άγνωστο πλήθος ανθρώπων για την τέλεση του αδικήματος του άρθρου 189 Π.Κ., δηλαδή παρότρυνση για διατάραξη της κοινής ειρήνης: «1. Όποιος συμμετέχει σε δημόσια συνάθροιση πλήθους που με ενωμένες δυνάμεις διαπράττει βιαιοπραγίες εναντίον προσώπων ή πραγμάτων ή εισβάλλει παράνομα σε ξένα σπίτια, κατοικίες ή άλλα ακίνητα κτήματα, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών. 2. Οι υποκινητές και εκείνοι που εκτέλεσαν βιαιοπραγίες τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών».

Οι παραπάνω δηλώσεις του Α.Λοβέρδου μας προκάλεσαν τρόμο, αφού υφέρπει συνεχής απειλή  και συνεχής ανησυχία, δεδομένου ότι ο δράστης εν προκειμένω είναι οργανωμένος σε πολιτικό κόμμα και καταφανώς έχει οπαδούς και μηχανισμούς με τους οποίους μπορεί να στραφεί εναντίον πολιτών, όπως ο ίδιος το δήλωσε κατηγορηματικά.

Η παραπάνω δήλωση του Α.Λοβέρδου ‘‘περί μακελειού’’ προκάλεσε την αντίδραση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ήδη Προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Κου Ρούσσου Παπαδάκη, ο οποίος έστειλε την παρακάτω αναφορά στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος:

Το πλήρες κείμενο της αναφοράς του κ.Παπαδάκη έχει ως εξής:

«… Όσο για της ατυχείς δηλώσεις του κ. Υπουργού Υγείας «περί μακελειού» που (υπό την κάλυψη της βουλευτικής ασυλίας) άπτεται της πρόκλησης σε τέλεση πλημμελήματος,θα ήθελα να του πω να ασχοληθεί με το Νοσοκομείο της Ρόδου, που έμεινε χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης και αναλώσιμα υλικά για να τα χορηγήσει τελικά η Μ.Κ.Ο., να ασχοληθεί με το Νοσοκομείο Σύρου, όπου οι συγγενείς ασθενών μεταφέρουν ηλεκτρικές θερμάστρες για να τους ανακουφίζουν. Ακόμη να ασχοληθεί με το μερίδιο από την συλλογική ευθύνη που αναλογεί για την «αποπροστασία» του πολίτη από την αύξηση της εγκληματικότητας (απότοκο πολιτικής τακτικής).

Όσοι διαχρονικά ασκώντας εξουσία, μας έφθασαν σ’ αυτή την κατάσταση, που οδήγησαν εκατοντάδες νέων στην ανεργία στερώντας τους το όνειρο και την ελπίδα στη ζωή, δεν πρέπει να προκαλούν και δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας.Αποδόμησαν από την παιδεία τις ανθρώπινες αξίες, το ήθος, την ειλικρίνεια, την καλοσύνη, την αγάπη, καλλιεργώντας τα αντίθετα, προβάλλοντας και υπερασπίζοντας το εγώ τους αντί το εμείς (την ενότητα), αυξάνοντας την απληστία και όχι το μέτρο (κατά την Αριστοτέλεια διατύπωση).

…Στο δίλημμα των πολιτών «τον νόμο να φοβούμαι ή τον δικαστή» να μην καταλήγουν στο δεύτερο, γιατί αυτό σημαίνει ότι αφήσαμε το δίκαιο να διολισθήσει σε μέσο εκδικήσεως ή αδράνειας και θα μεταβληθούμε έτσι σε Νέρωνες και Ηρόστρατους της Δικαιοσύνης.

Τέλος, οι νομικοί (αλλά και οι συντεταγμένες εξουσίες) να βλέπουμε και να αντιμετωπίζουμε την Δικαιοσύνη σαν ένα όνειρο που διαρκώς προσπαθούμε να πραγματώσουμε».

***************

Επισημαίνουμε στο σημείο αυτό και τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας (και στενού συνεργάτη του Λουκά Παπαδήμου), κου Γιώργου Σταυρόπουλου, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984»: «Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν- κάποιοι έχουν ποινικές, αστικές, πάσης φύσεως ευθύνες για την κατάσταση που οδηγήθηκε η χώρα»

***************

Για τις ευθύνες της κυβέρνησης ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ κάνουν λόγο και τα ίδια τα στελέχη του. Συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ιστορικό στέλεχος του κινήματος, κα ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, στη συνέντευξή της στην Εφημερίδα «Real News», άσκησε δριμεία κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, στην οποία βέβαια η ίδια συμμετείχε, και δήλωσε:

«ΕΓΙΝΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΕΤΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ»

Με τη δήλωσή της αυτή, η κα ΒΑΣΩ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ συνομολογεί συγχρόνως την ενοχή της ως συμμετάσχουσας σε κυβέρνηση που διέπραξε εγκλήματα.

***************

ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ

1.- Τα δύο όργανα του Κράτους, τον ΓΙΩΡΓΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ & τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ως κυρίους υπεύθυνους για την διάπραξη της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, θεωρεί το 63% των ερωτηθέντων στα πλαίσια δημοσκόπησης της MRP για την εφημερίδα “Realnews”, ενώ 8 στους 10, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, ζητούν τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει το πώς φθάσαμε ως χώρα στη χρεοκοπία.

HYPERLINK “http://www.newsbeast.gr/files/1/paperstemp/157938132415-20120324.jpg” INCLUDEPICTURE “http://www.newsbeast.gr/files/temp/FA2AC957465523FDD20D45E4B704228B.jpg” \* MERGEFORMATINET

2.- Η ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ, εξάλλου, αποτυπώνεται σε δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία ερευνών κοινής γνώμης στην  HYPERLINK “http://www.inews.gr/t/ελλαδα_ellada.htm” \o “ελλαδα, ellada” Ελλάδα, η Αlco, τον Μάρτιο του 2012, σύμφωνα με την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, όχι μόνο ξεχωρίζει κατά τρόπο απόλυτο τονΓιώργο  HYPERLINK “http://www.inews.gr/t/παπανδρεου_papandreou.htm” \o “παπανδρεου, papandreou” Παπανδρέου ως υπεύθυνο για την οικονομική κατάρρευση της χώρας, αλλά απαιτεί και να τιμωρηθεί για αυτό. Η άποψη του 74% των Ελλήνων ότι ο τέως πρωθυπουργός «πρέπει να πληρώσει» ερμηνεύεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, όταν πρόκειται για πολιτικό, με έναν και μόνο τρόπο: ειδικό δικαστήριο, καταδίκη και, βέβαια, φυλακή. Η δημοσκόπηση αυτή αναφέρεται στην εφημερίδα «Δημοκρατία», το εξώφυλλο της οποίας παρατίθεται εδώ:

HYPERLINK “http://www.naro.gr/enlarge/political/2012-03-06/120306-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.html” \t “_blank”  INCLUDEPICTURE “http://www.naro.gr/newspapers/default/2012-03-06/ΠΟΛΙΤΙΚΑ/120306-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.jpg” \* MERGEFORMATINET

3.- Επιπλέον, στην εφημερίδα «κυριακάτικη δημοκρατία» 24-3-2012 (εξώφυλλο αυτής αμέσως κατωτέρω), αναφέρεται η απόφαση της Ν.Δ. για απευθείας σύσταση προανακριτικής επιτροπής μετά τις εκλογές για τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ:

INCLUDEPICTURE “http://www.dimokratianews.gr/sites/default/files/protoselida/prwtoselido24032012.jpg” \* MERGEFORMATINET

Από τα εν λόγω δημοσιεύματα των εφημερίδων, ενδεικτικά αναφερόμενα, προκύπτει ότι η κατάσταση στην οποία οδήγησαν οι μηνυόμενοι τους Έλληνες Πολίτες με τις ανωτέρω αναφερόμενες πράξεις τους, με τις συνεχείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, μέτρα που οδήγησαν την Ελλάδα σε μεγαλύτερη ύφεση και εξαθλίωσαν και εξακολουθούν να εξαθλιώνουν τους πολίτες της, πιθανολογεί τον κίνδυνο έκρηξης στην ελληνική κοινωνία.Η λαϊκή οργήη αποδοκιμασία του Ελληνικού Λαού, εξαιτίας και/για την καταστροφική πολιτική και τα αντικοινωνικά, άδικα μέτρα που η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έχει λάβει και επιπλέον «υπόσχεται» ότι θα συνεχίσει να λαμβάνει και στο μέλλον προς το σκοπό συμμόρφωσής της με τις επιταγές των ξένων δυνάμεων που έχει η ίδια εγκαταστήσει στη χώρα μας (βλ. π.χ. τις ανωτέρω αναφερόμενες «επιστολές πρόθεσης»-Ν.4046/2012), δυνάμεις που μας επιτηρούν, ελέγχουν, διατάζουν, είναι σε γνώση των κυβερνώντων. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε τη συνέντευξη του ΜΙΧΑΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ (ως Υπουργού Ανάπτυξης), που παραχώρησε στις 09/02/2012 στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» , όπου επισήμανε τον κίνδυνο αυτό και, μεταξύ άλλων, είπε: «εάν συνεχιστεί η πολιτική της λιτότητας, η οποία οδηγεί τη χώρα από την ύφεση στην κατάθλιψη, σύντομα θα μας απασχολεί η διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης».Επιπλέον, ο ίδιος δήλωσε: «ο κ.Παπανδρέου ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός της Ελλάδας μετά τη δικτατορία που αναγκάστηκε να παραιτηθεί επειδή δεν κατάφερε να σώσει τη χώρα».

-Ομολογία, δηλαδή, ότι τα μέτρα που ελήφθησαν όχι μόνο δεν κατάφεραν να σώσουν τη χώρα μας, αλλά αντίθετα την οδήγησαν σε μεγαλύτερη ύφεση και τους πολίτες της χώρας αυτής σε κατάθλιψη-

**************

4.- Και βέβαια, η λαϊκή οργή φαίνεται ξεκάθαρα από το πλήθος του Ελληνικού Λαού που συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα, έξω από το Κοινοβούλιο, τον Ιούνιο 2011 ενόψει ψήφισης του μεσοπρόθεσμου, και τον Φεβρουάριο 2012 ενόψει ψήφισης του Β΄Μνημονίου, προκειμένου οι πολίτες της Ελλάδας να διαδηλώσουμε με τον ειρηνικό αυτό τρόπο την εναντίωσή μας απέναντι στα δυσβάστακτα μέτρα που ψηφίζονται σε βάρος μας αλλά και σε βάρος της χώρας μας.

Οι εικόνες αυτές δείχνουν ότι το Πολίτευμα της Ελλάδας έχει διαβρωθεί – αλλοιωθεί, καθόσον έχει εκλείψει το βασικό του θεμέλιο: Η ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.

HYPERLINK “http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2011/09/aganaktismenoi-b-copy.jpg” \o “aganaktismenoi b copy”  INCLUDEPICTURE “http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2011/09/aganaktismenoi-b-copy.jpg” \* MERGEFORMATINET

Ωστόσο, το πλήθος του λαού, οι αγανακτισμένοι Έλληνες Πολίτες, που βιώνουν συνεχώς, καθημερινώς, τα αποτελέσματα από «τα χειρότερα μέτρα που αναγκάστηκε ποτέ να λάβει κυβέρνηση» (βλ. παραπάνω δηλώσεις Γιώργου Παπανδρέου: 13 & 19/03/2010), αντί να προβληματίσει, τουλάχιστον, τους κυβερνώντες, προκάλεσε την οργή τους με λεκτική μάλιστα επίθεση κατά των αγανακτισμένων Ελλήνων.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ο κόσμος εν κινήσει» στο γαλλικό Κανάλι -5 στις 30/11/2011 , αποκάλεσε, ενώπιον μερικών εκατομμυρίων τηλεθεατών, το πλήθος των Αγανακτισμένων Ελλήνων Πολιτών που διαδηλώνουν ειρηνικά στους δρόμους και στην πλατεία Συντάγματος:

«ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΙΓΜΑ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ» 

Η δήλωση αυτή δεν διαψεύστηκε αλλά ούτε προκάλεσε κάποια αντίδραση από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ώστε η σιωπή αυτή θεωρείται ως συναίνεση/έγκριση/αποδοχή των παραπάνω σοκαριστικών δηλώσεων του αντιπροέδρου της κυβέρνησης αυτής (κατά το:«Ο σιωπών δοκεί συναινείν»).

2ο ΜΕΡΟΣ:

ΝΟΜΙΚΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ

1.- Κατά τη διάταξη του άρθρου 162 Π.Κ. (ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΕΚΛΟΓΕΩΝ)«όποιος με ψευδείς ειδήσεις ή συκοφαντικές διαδόσεις που ανάγονται στο πρόσωπο κάποιου υποψηφίου ή με άλλο τρόποεξαπατά εκλογέα είτε για να μην ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, είτε για να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνημα σε κάποια από τις εκλογές που αναφέρονται στο άρθρο 161, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή».

Το έγκλημα αυτό είναι πολύτροπο, δηλαδή η εξαπάτηση μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε μέσο, ενδεικτικά δε αναφέρεται ως συνηθέστερο εξ αυτών οι ψευδείς ειδήσεις οι οποίες δύνανται να επηρεάσουν τον εκλογέα ως προς το εκλογικό του φρόνημα.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, με την ιδιότητα του πολίτη, ως υποψήφιος βουλευτής για τη νέα Βουλή, με σκοπό τη μεταβολή του εκλογικού φρονήματος στις εθνικές βουλευτικές εκλογές της 04.10.2009, προεκλογικά δήλωνε ψευδώς προς τον Ελληνικό Λαό ότι «λεφτά υπάρχουν», ότι «θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ανώτερες του πληθωρισμού», κλπ. Όμως, αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009 και την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, πριν καν επιχειρήσει να εφαρμόσει το προεκλογικό του πρόγραμμα στο οποίο περιείχε τις δηλώσεις και τις δεσμεύσεις αυτές, μείωσε μισθούς και συντάξεις, αύξησε τη φορολογία κλπ, ως ανωτέρω αναφέρονται αναλυτικά, εφαρμόζοντας, δηλαδή, αμέσως μετά την εκλογική του νίκη, πολιτική εντελώς αντίθετη των προεκλογικών του δεσμεύσεων. Επομένως, με τον τρόπο αυτό, δηλαδή με τις ψευδείς ειδήσεις που διέδιδε ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Οκτωβρίου 2009, ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ εξαπάτησε τους εκλογείς, μεταξύ των οποίων και οι κατωτέρω αναφερόμενοι, και έλαβε την ψήφο μας, με αποτέλεσμα την εκλογική του νίκη στις εκλογές αυτές.

Πέραν του Γεωργίου Παπανδρέου, και οι αντίστοιχοι υποψήφιοι -για τις εθνικές βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009- βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποστήριζαν τις ψευδείς αυτές δηλώσεις του αρχηγού τους με τις οποίες αυτός παρήγαγε πλάνη στους εκλογείς, δεδομένου ότι και αυτοί διέδιδαν και αναπαρήγαγαν, προεκλογικά, προς τον Ελληνικό Λαό τις ενσωματωμένες στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ εξαγγελίες και ψευδείς υποσχέσεις του κόμματος σε κάθε προεκλογική συγκέντρωσή τους, δηλώνοντας κατά τον τρόπο αυτό ότι ενστερνίζονται τις προγραμματικές δηλώσεις του αρχηγού τους και ότι συμφωνούν με το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ στο οποίο περιλαμβάνονταν οι ψευδείς αυτές δηλώσεις, και το έπρατταν αυτό γνωρίζοντας ότι έτσι μπορούν να εξαπατήσουν τον εκλογέα, με μόνο σκοπό να μεταβάλουν το εκλογικό του φρόνημα και να λάβουν την ψήφο του στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009.

Το γεγονός ότι οι δηλώσεις αυτές ήταν ψευδείς, τελούσε σε γνώση του ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, καθόσον ο ίδιος ως διατελέσας υπουργός όλων των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη είχε γνώση περί της πραγματικής οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας, επιπλέον δε, κατά τα εν αρχή αναφερόμενα, είχε ενημερωθεί προεκλογικά για την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας μας τόσο από τον κ.Προβόπουλο όσο και από τον κ.Αλμούνια. Σε κάθε περίπτωση, ο Γεώργιος Παπανδρέου, ως πολιτικός πολυετούς εμπειρίας, γνώριζε ότι οι δηλώσεις του αυτές ήταν ικανές να μεταβάλουν το εκλογικό φρόνημα.

Οι ψευδείς αυτές δηλώσεις, οι οποίες εγένοντο με πρόθεση κατά την προεκλογική περίοδο των εθνικών βουλευτικών εκλογών της 04.10.2009, από τον ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και τους συνυποψηφίους του στις εκλογές αυτές, οδήγησαν στην παραπλάνηση και εξαπάτηση των εκλογέων Ελλήνων πολιτών, μεταξύ των οποίων και οι κατωτέρω αναφερόμενοι εκ των μηνυόντων, καθόσον κατάφεραν να μας μεταβάλουν το εκλογικό μας φρόνημα, σκοπός που επιδιώκετο μέσω αυτών των δηλώσεων,προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει τις εθνικές βουλευτικές εκλογές του 2009, όπως και πράγματι έγινε.

Συγκεκριμένα, συνεπεία των ψευδών δηλώσεων του ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ως υποψηφίου βουλευτή στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, αλλά και κάθε υποψηφίου στις εκλογές αυτές βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, εμείς, ως ενδεικτικά αναφερόμενοι, εκ των μηνυτών/εγκαλούντων, παραπλανηθήκαμε και εξαπατηθήκαμε και, αφού μας μετέβαλαν οι παραπάνω με τις δηλώσεις αυτές το εκλογικό μας φρόνημα, ψηφίσαμε, το Κόμμα που είχε συμφέρον να εκλεγεί, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ.

ΜΑΡΙΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ του Διονυσίου,

ΚΑΣΣΙΑΝΗ ΣΑΛΟΥΡΟΥ του Βασιλείου,

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΛΟΥΡΟΣ του Βασιλείου,

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΑΛΟΥΡΟΣ του Παναγιώτη,

ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥ του Διονυσίου,

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ του Σταύρου,

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ του Χριστοδούλου,

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ του Γεωργίου,

ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ του Παναγιώτη,

ΠΑΤΡΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ του Γεωργίου,

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΕΚΛΕΙΤΗΣ του Θεοδώρου,

Σε περίπτωση δε που οι ανωτέρω γνωρίζαμε ότι οι διαδόσεις αυτές ήταν απατηλές ως προς το ότι «λεφτά υπάρχουν» και «θα υπάρξουν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις ανώτερες του πληθωρισμού» κ.λπ.ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑΜΕ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΦΡΟΝΗΜΑ και θα ψηφίζαμε: η 1η, η 2η, ο 3ος & ο 4ος, τη Νέα Δημοκρατία, η 5η, το ΛΑΟΣ, ο 6ος, τον ΣΥΡΙΖΑ, οι 7ος & 8ος, το ΚΚΕ, οι 9η & 10η, τον ΣΥΡΙΖΑ, ο 11ος, το ΛΑΟΣ.

Επιπροσθέτως όλων των ανωτέρω, και προς επίρρωση των αναφορών μας για τη διάπραξη σε βάρος μας από τους μηνυόμενους/εγκαλούμενους του εγκλήματος της εξαπάτησης εκλογέων, παραθέτουμε τις δηλώσεις του ΧΑΡΗ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ στο κεντρικό δελτίο του Real fm«Στις 3 Ιουλίου του 2010 είχα ζητήσει να γίνουν εκλογές γιατί η πολιτική που ακολουθούσαμε ήταν διαφορετική από τις προεκλογικές μας υποσχέσεις».

ΕΠΙΠΛΕΟΝ των όσων ανωτέρω αναφέρουμε, παραθέτουμε και πάλι στο σημείο αυτό, τις δηλώσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, κ.Γ.Προβόπουλου, από τις οποίες αποδεικνύεται ξεκάθαρα η τέλεση από τον Γιώργο Α.Παπανδρέου ως υποψηφίου βουλευτή στις εθνικές βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009 και κάθε συνυποψηφίου του στις ίδιες εκλογές, του εγκλήματος της εξαπάτησης εκλογέων, δεδομένου ότι αποδεικνύεται η γνώση του, για την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας μας, ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, όταν δηλαδή διέδιδε τις ψευδείς ειδήσεις.

Ειδικότερα: Στην κατάθεσή του ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ, ο κ.Προβόπουλος είπε: «Στις 8 Σεπτεμβρίου του 2009ενημέρωσα λεπτομερώς τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετέπειτα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, παρουσία της Λούκας Κατσέλη και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ότι το έλλειμμα θα κινηθεί το 2009 προς διψήφιο ποσοστό, πιθανότερα υψηλότερο του 10%». Όπως είπε, την ίδια ενημέρωση έκανε στον ίδιο τον κ.Παπανδρέου και ως πρωθυπουργό την Τρίτη μετά τις εκλογές και μάλιστα επικαιροποιημένη με τα νεότερα στοιχεία, καθώς είχε προστεθεί ένας μήνας. Επιπλέον, ο κ.Προβόπουλος αναφέρθηκε και στην ενδιάμεση έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος του 2009, που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο, όπου στη σελ.123 αναφέρεται ότι «το 9μηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου το ταμειακό έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης διπλασιάσθηκε και έφτασε στα 23,7 εκατομμύρια ευρώ ή 9,9% του ΑΕΠ».

Εξάλλου, η κακή οικονομική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ήταν γνωστή διεθνώς, όπως πρόσφατα αποκαλύφθηκε με βάση τα απόρρητα αρχεία του παγκόσμιου δικτύου πληροφοριών. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», στις 28-2-2012, σε συνεργασία με το Wikileaks, δημοσίευσαν τις απόρρητες πληροφορίες που περιλαμβάνει η ηλεκτρονική αλληλογραφία της Stratfor, της αμερικανικής ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών που έχει χαρακτηριστεί «σκιώδης CIA», από την οποία προκύπτει ότι στις 19 Ιουνίου 2009 υπάλληλος της Stratfor, υπεύθυνος για τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, της Βαλτικής και των Βαλκανίων, απέστειλε σε συναδέλφους του μήνυμα με τίτλο «Αναλυτικές Οδηγίες για την Ευρώπη-Βαθμίδα 3». Στο μήνυμα αυτό υπήρχε επισυναπτόμενο αρχείο κειμένου όπου αναφέρονταν λεπτομέρειες για τα θέματα στα οποία πρέπει να δώσουν βαρύτητα. Συγκεκριμένα για τη χώρα μας, ανάμεσα σε άλλες οδηγίες παρακολούθησης, επισημαινόταν ότι «πρέπει να γνωρίζουμε επακριβώς τι συμβαίνει και εάν/πότε η Ελλάδα θα κάνει αίτηση για δάνειο από το ΔΝΤ. Είναι πολύ πιθανό να γίνουμε μάρτυρες μιας ολοκληρωτικής οικονομικής κατάρρευσης σε χώρα της ευρωζώνης. Η Ελλάδα έχει μεγάλο χρέος, το πώς θα κινηθεί μπορεί να εξαρτάται από το τι θα γίνει με το χρέος της».

Δηλαδή, ήταν παγκοσμίως γνωστό το χρέος της Ελλάδας και οι ξένοι προέβλεπαν ως ενδεχόμενο το ΔΝΤ από τον Ιούνιο του 2009. Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, όμως, ως υποψήφιος βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, εν γνώσει του εξαπατούσε τους εκλογείς στην προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών του Οκτωβρίου 2009, με ψευδείς δηλώσεις ότι η οικονομία είναι σε καλή κατάστασηλεφτά υπάρχουν» κ.λπ.), επιπλέον δε, διεμήνυε συνεχώς προς τον Ελληνικό Λαό τόσο ο ίδιος όσο και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ότι δεν θα προσφύγουμε στο ΔΝΤ !!!

Από τις άνω δηλώσεις του κ.Προβόπουλου, αποδεικνύεται η ΓΝΩΣΗ του Γιώργου Α.Παπανδρέου ως υποψηφίου βουλευτή στις βουλευτικέςεκλογές του Οκτωβρίου 2009, αλλά και λοιπών συνυποψηφίων του ΠΑΣΟΚ (Κατσέλη, Παπακωνσταντίνου κλπ) για την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας μας. 

Και ενώ τελούσαν σε γνώση της κακής οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας, οι μηνυόμενοι διέδιδαν ψευδείς ειδήσεις που ήταν ικανές να μας παραπλανήσουν, όπως και πράγματι μας παραπλάνησαν και μας εξαπάτησαν, με δηλώσεις: «λεφτά υπάρχουν», «θα αυξήσουμε μισθούς και συντάξεις» κ.ά., ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΦΡΟΝΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ. 

2.-  Κατά τη διάταξη του άρθρου 134 § 2 Π.Κ. (ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ), «με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τιμωρείται όποιος: α) επιχειρεί …με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό διαρκώς ή προσκαίρως το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού,β) επιχειρεί με τα μέσα που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο και με τρόπο πρόσφορο να διαταράξει την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος…».

Στη διάταξη του άρθρου 134Α Π.Κ.ορίζεται ότι «ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ θεωρούνται στο πλαίσιο του προηγούμενου άρθρου:  γ) το κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης, ε) η αρχή της διάκρισης των εξουσιών, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, στ) η αρχή της δέσμευσης του νομοθέτη από το Σύνταγμα και της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας από το Σύνταγμα και τους νόμους και η) η γενική ισχύς και προστασία των ατομικών δικαιωμάτων που προβλέπει το Σύνταγμα».

Στο ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ του Ειδικού Μέρους του Π.Κ., με τις διατάξεις των άρθρων 134 & 134Α διώκονται και τιμωρούνται τα εγκλήματα κατά του Δημοκρατικού Πολιτεύματος που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή κατά των θεμελιωδών αρχών ή θεσμών του Πολιτεύματος αυτού (134 § 2 εδ.α΄ Π.Κ.). Το έννομο αγαθό στο Κεφάλαιο αυτό του Π.Κ. είναι το Δημοκρατικό Πολίτευμα που στηρίζεται στην αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, σύμφωνα με την οποία, κυρίαρχος είναι ο λαός και αυτός αποτελεί τη μόνη πηγή εξουσίας και το ανώτατο όργανο του κράτους. Αναγκαία συνέπεια της κατοχύρωσης της λαϊκής κυριαρχίας είναι η διασφάλιση των ατομικών ελευθεριών που συγχρόνως αποτελεί και την αναγκαία προϋπόθεση για την ουσιαστική εφαρμογή της (κατά τον Δ.Τσάτσοη διασφάλιση της ελευθερίας με την κατοχύρωση των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων είναι η πρώτη συνέπεια της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας).

Με την καταγραφή των θεμελιωδών θεσμών του πολιτεύματος στο άρθρο 134Α Π.Κ., ο νομοθέτης θέλησε να προσδιορίσει με μεγαλύτερη ακρίβεια το Πολίτευμα που προστατεύεται στο Α΄ Κεφάλαιο του Ειδικού Μέρους του Π.Κ. Οι προσβολές του Πολιτεύματος είναι εξίσου σημαντικές είτε αφορούν το σύνολο των θεμελιωδών του θεσμών είτε και έναν μόνο από αυτούς. Οι θεσμοί αυτοί καταλύονται όταν εξαφανίζεται το σύνολο των ιδιοτήτων των συγκεκριμένων κρατικών οργάνων που τους απαρτίζουν, αδρανοποιούνται όταν οι ιδιότητες και λειτουργίες των κρατικών οργάνων διατηρούνται σ΄αυτά μόνο τυπικά, αφού τους έχει αφαιρεθεί το ουσιαστικό τους νόημα και αλλοιώνονται όταν καταργούνται ορισμένες μόνο από τις ιδιότητες και λειτουργίες των κρατικών οργάνων, έτσι ώστε οι θεσμοί να χάνουν πια την αρχική τους μορφή με την οποία και προστατεύονται στον Ποινικό Κώδικα.

Ως θεμελιώδης θεσμός του Δημοκρατικού Πολιτεύματος κατοχυρώνεται στο άρθρο 134Απερ. (ε) η αρχή της διάκρισης των εξουσιών. Στο άρθρο 26 του Συντ. (το οποίο ρητά εξαιρείται από την αναθεώρηση κατ΄άρθρ.110 § 1 Συντ.), ορίζεται κατ΄αρχήν ότι η νομοθετική λειτουργία ασκείται από τη Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η εκτελεστική λειτουργία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση και η δικαστική λειτουργία από τα δικαστήρια. Ο νομοθέτης θέλησε κατ΄αυτόν τον τρόπο να μην εκχωρούνται σε άλλα όργανα του Κράτους οι βασικές αρμοδιότητες της Βουλής, της Κυβέρνησης, του Προέδρου της Δημοκρατίας και των δικαστηρίων, όπως αυτές καθορίζονται στο άρθρο 26 του Συντ. Η προσβολή, λοιπόν, του θεσμού της διάκρισης των λειτουργιών συνίσταται στην προσβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, της Βουλής, της Κυβέρνησης και των δικαστηρίων που χάνουν το ποσοστό της νομοθετικής, εκτελεστικής ή δικαστικής αρμοδιότητας αντίστοιχα που τους αναγνωρίζει το Σύνταγμα.

Ως θεμελιώδης θεσμός του Δημοκρατικού Πολιτεύματος κατοχυρώνεται επίσης στο άρθρο 134Α περ. (στ) η αρχή της δέσμευσης του νομοθέτη από το Σύνταγμα και της εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας από το Σύνταγμα και τους νόμους. Η δέσμευση αυτή αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη διαπίστωση της τυπικής έστω ισχύος του κράτους δικαίου (κατά τον Α.Μάνεση, Συνταγματικόν Δίκαιον (πανεπιστημιακαί παραδόσεις), Τ.Α΄, 1967, 410/411: «Δια να υπάρχη ‘κράτος δικαίου’ πρέπει ο ‘αυτοπεριορισμός’ (της κρατικής εξουσίας) να συνίσταται συγκεκριμένως εις τον περιορισμόν των εκάστοτε ενεργούντων κρατικών οργάνων … εις τρόπον ώστε η δι΄αυτών εκφραζομένη βούλησης να μη δύναται να ισχύση και επιβληθή ως κρατική βούλησης, παρά μόνον εάν και εφ΄όσον είναι σύμφωνος προς τους ισχύοντας κανόνας δικαίου και ειδικώτερον προς τους ιεραρχικώς υπερτέρους κανόνας της εννόμου τάξεως και εν τελευταία αναλύσει, προς το Σύνταγμα» (βλ. Ελ.Συμεωνίδου-Καστανίδου, «Προσβολές του Πολιτεύματος», άρθρα 134-137 ΠΚ, Εκδόσεις Ποινικού Δικαίου-Διευθυντής σειράς: Ι.Μανωλεδάκης, Εκδ.Σάκκουλα Θεσσαλονίκη 1988).

Τελευταίος θεμελιώδης θεσμός του Δημοκρατικού Πολιτεύματος κατοχυρώνεται στο άρθρο 134Α περ. (η) η γενική ισχύς και προστασία των ατομικών δικαιωμάτων που προβλέπει το ΣύνταγμαΤα ατομικά δικαιώματα παρουσιάζονται ως αξίωση αποχής της πολιτείας από συγκεκριμένους χώρους δράσης του ατόμου και εκφράζουν την ελευθερία ύπαρξης και δράσης του ατόμου μέσα σ΄αυτό το χώρο που του αναγνωρίζει το δίκαιο, προσλαμβάνοντας έτσι, κυρίως μετά την αναγνώριση των δικαιωμάτων ομαδικής δράσης, έντονο πολιτικό χαρακτήρα συμμετοχής στην άσκηση της κρατικής εξουσίας. Τα ατομικά δικαιώματα που προστατεύονται με την περίπτωση (η) του 134Α ΠΚ, είναι οι ατομικές ελευθερίες όλων των πολιτών, όπως: Το δικαίωμα στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας και της συμμετοχής στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας (άρθρ.5 § 1 Συντ.). Το δικαίωμα σεβασμού και προστασίας της ανθρώπινης αξίας, που αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας, της σωματικής ακεραιότητας του πολίτη, της διασφάλισης της έννομης τάξης (άρθρ.2 § 1 Συντ.). Το δικαίωμα στην ιδιοκτησία (άρθρ.17 Συντ.). Το δικαίωμα των πολιτών να συνέρχονται και να διαδηλώνουν ησύχως (άρθρ.11 Συντ.).Το δικαίωμα στην εργασία, την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού και στη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης-εργασίας όλων των πολιτών (άρθρ.22 Συντ.).

Εν προκειμένω, με τους άνω αναφερόμενους νόμους επιβλήθηκε αποστέρηση και όχι απλώς περιορισμός των θεμελιωδών συνταγματικών μας δικαιωμάτων. Με τα δυσβάστακτα μέτρα που μας επιβλήθηκαν, αλλά και γενικά στον Ελληνικό Λαό, παραβιάσθηκε κατάφωρα η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, που συναρτάται και με τη διασφάλιση ενός ελαχίστου ορίου εισοδήματος που συνδέεται άμεσα με τις κοινωνικές συνθήκες του δικαιούχου, επιπλέον συναρτάται με τα βασικά κοινωνικά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα σε ευπρεπή στέγαση, το δικαίωμα σε ελάχιστο κοινωνικό εισόδημα, σε ελάχιστη κοινωνική περίθαλψη. Η εγγύηση της ιδιοκτησίας, που περιλαμβάνει μια σειρά περιουσιακών δικαιωμάτων του ατόμου που αποτελούν νομικώς αυτοτελή ιδιοκτησιακά δικαιώματα, μεταξύ των οποίων είναι τα δικαιώματα μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, ασφαλιστικών παροχών και κάθε άλλης μορφής αποδοχών εργαζομένων ή δικαιούχων κοινωνικής ασφάλισης ή περιοδικών, κατά δόσεις ή εφάπαξ παροχών προς αυτούς, εφόσον είναι προσδιορισμένα με νόμο ή προσδιορίσιμα βάσει νόμου ή συνιστούν αντικειμενικώς νόμιμη προσδοκία που θα μπορούσε να θεμελιωθεί στο ισχύον μέχρι την προσβολή δίκαιο, αποτελεί επίσης θεσμικό θεμέλιο του Πολιτεύματος. Η εν όλω ή εν μέρει κατάργηση των εν λόγω δικαιωμάτων αποτελεί εν όλω ή εν μέρει στέρηση του αντικειμένου αυτοτελών ιδιοκτησιακών ή περιουσιακών δικαιωμάτων και συνιστά παραβίαση της υπό στοιχείο (η) θεμελιώδους αρχής του Πολιτεύματος, του άρθρου 134ΑΠ.Κ.

Η υποχρέωση του Κράτους, που απορρέει από την αρχή του Κράτους Δικαίου, είναι να εγγυάται υπέρ των πολιτών την πιστή εφαρμογή του νόμου και να προασπίζει τα δημόσια αγαθά και τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

Μέσα τέλεσης του εγκλήματος

Η πλήρωση της εσχάτης προδοσίας προϋποθέτει τη χρησιμοποίηση συγκεκριμένων μέσων από τον/τους δράστες. Ειδικότερα, στις περιπτώσεις της παρ.2 του άρθρ.134 Π.Κ., μεταξύ των άλλων μέσων, ορίζεται και ο σφετερισμός της ιδιότητας του οργάνου του κράτους.Έτσι, αξιόποινη είναι εκείνη η αλλαγή/αλλοίωση κλπ. του δημοκρατικού πολιτεύματος ή η διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του, όταν πραγματοποιείται με τα συγκεκριμένα αυτά μέσα.

Δράστης, επομένως, αυτής της μορφής εσχάτης προδοσίας μπορεί να είναι μόνο όργανο του κράτους που ως τέτοια θεωρούνται όλα τα πρόσωπα που ασκούν την κρατική εξουσία. Ο νομοθέτης, με την τυποποίηση του σφετερισμού της ιδιότητας κρατικού οργάνου, θέλησε να αντιμετωπίσει τις περιπτώσεις εκείνες που η εσχάτη προδοσία τελείται «από πάνω» (Εισηγ.Εκθέσεις στα νομοσχέδια της 22.9.1982 και 29.3.1983), από εκείνους που κατέχουν τους μηχανισμούς της εξουσίας και γι΄αυτό δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν βία για την πραγμάτωση των στόχων τους. Σφετερισμός υπάρχει σε κάθε περίπτωση που ένα κρατικό όργανο καταλύει τους μηχανισμούς ελέγχου των πράξεών του (αφού η εξουσία αυτή βρίσκεται έξω από τα καθήκοντά του). Ο νομοθέτης, λοιπόν, στο άρθρο 134 § 2 περ.α Π.Κ. αναφέρεται σε εκείνα τα κρατικά όργανα που εξαιτίας της θέσης τους έχουν τη δυνατότητα να διαβρώνουν «από μέσα» τους θεμελιώδεις πολιτικούς θεσμούς χωρίς να χρησιμοποιούν βίαια μέσα. Αναφέρεται επομένως μόνο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη Βουλή ως σώμα, τον Πρωθυπουργό και τα μέλη της Κυβέρνησης.

Ο σφετερισμός πρέπει να τείνει στην προσβολή των πολιτικών θεσμών που απαριθμούνται στο άρθρο 134Α ΠΚ, επομένως η εξουσία που σφετερίζονται οι δράστες θα πρέπει να σχετίζεται με τη λειτουργία των συγκεκριμένων πολιτικών θεσμών.

Η ένταση των μέσων τέλεσης 

Η πραγμάτωση του σφετερισμού της ιδιότητας του κρατικού οργάνου, εφόσον με αυτόν επιχειρείται η διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος, πρέπει να γίνεται με τρόπο πρόσφορο (134 § 2 περ. β Π.Κ.). Δηλαδή, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται τα μέσα τέλεσης της εσχάτης προδοσίας με τέτοιο τρόπο, ώστε κατά τη συνηθισμένη πορεία των πραγμάτων η ενέργεια όπως έγινε, να ήταν πρόσφορη να επιφέρει το εγκληματικό αποτέλεσμα.

Η διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος αφορά το πολίτευμα ως σύνολο και όχι ως επιμέρους θεσμούς και πρέπει να είναι τόσο σοβαρή ώστε αντικειμενικά, ανεξάρτητα από τις επιδιώξεις του δράστη, να μπορεί να εξομοιωθεί με πράξεις άρνησης της δημοκρατίας και έτσι να δημιουργείται κίνδυνος κατάλυσης, αλλοίωσης ή αδρανοποίησης του πολιτεύματος.

ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

Η πλήρωση της υποκειμενικής υπόστασης της εσχάτης προδοσίας προϋποθέτει δόλο, έστω και ενδεχόμενο. Ο δόλος πρέπει να καλύπτει όλα τα στοιχεία της αντικειμενικής υπόστασης και επιπλέον τη σχέση μέσου προς σκοπό που υπάρχει ανάμεσα στον σφετερισμό της ιδιότητας του κρατικού οργάνου και την ανατροπή του πολιτεύματος ή τις προσβολές των πολιτειακών οργάνων. Δεν χρειάζεται επομένως επιδίωξη του αποτελέσματος. ΑΡΚΕΙ να προβλέπει ο δράστης ότι, με τον σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του κράτους, είναι ενδεχόμενο έστω να επέλθει προσβολή του πολιτεύματος ή προσβολή της λειτουργίας των βασικών οργάνων του κράτους και να το αποδέχεται(Α.Κωσιάρας, Ποινικό Δίκαιο, Επιτομή Ειδικού Μέρους, 2007, 25, Μ.Μαργαρίτης, Π.Κ. 2003, 337).

Οι μηνυόμενοι, με τις παραπάνω αναφερόμενες πράξεις τους και κυρίως μέσω των Μνημονίων και των εφαρμοστικών αυτών νόμων που επέβαλαν σε βάρος ημών, που είμαστε πολίτες του Ελληνικού Κράτους, αλλά και σε βάρος όλου του Ελληνικού Λαού, πράξεις που είναι αποτελέσματα της κατά τα ανωτέρω μεθοδευμένης προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και τις οποίες τέλεσαν με σκοπό τη διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του Πολιτεύματος, με σφετερισμό της ιδιότητάς τους ως οργάνων του Κράτους και με τρόπο που ήταν κατάλληλος για την επίτευξη των αποτελεσμάτων των πράξεών τους, δεδομένου ότι είναι οργανωμένοι σε πολιτικό κόμμα και καταφανώς έχουν οπαδούς και μηχανισμούς για να υλοποιήσουν τις πράξεις τους, κατέλυσαν ή αλλοίωσαν ή κατέστησαν ανενεργό διαρκώς ή προσκαίρως το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία και τις θεμελιώδεις αρχές και θεσμούς και έτσι τέλεσαν σε βάρος μας και σε βάρος του Ελληνικού Λαού το έγκλημα της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

ΕΠΕΙΔΗ οι μηνυόμενοι και, ιδίως, ο Γιώργος Α.Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου,  με σφετερισμό της ιδιότητάς τους ως οργάνων του Κράτους, ο πρώτος ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας από 06/10/2009 έως 11/11/2011, και ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από 12/11/2011 και εφεξής και ο δεύτερος ως Υπουργός Οικονομικών της χώρας μας κατά την περίοδο από 07/10/2009 έως 17/06/2011,  παραβίασαν κατάφωρα, με τις προαναφερόμενες πράξεις τους, τις παραπάνω συνταγματικές διατάξεις και τις θεμελιώδεις αρχές και θεσμούς του Πολιτεύματος,καθόσον, υπό την ιδιότητά τους αυτή, μεθόδευσαν και παρουσίασαν ως αναγκαία την προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), με αποτέλεσμα την επιβολή σε βάρος μας, αλλά και σε βάρος κάθε Έλληνα Πολίτη, δυσβάστακτων μέτρων μέσω των Μνημονίων και των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων, και έτσι μας στέρησαν το δικαίωμα της ελευθερίας και προσέβαλαν την ανθρώπινη αξίας μας, που οδήγησαν στην οικονομική υποδούλωση του Ελληνικού Λαού στις ξένες δυνάμεις, στην απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, και έτσι κατάφεραν να καταλύσουν ή να αλλοιώσουν ή να καταστήσουν ανενεργό διαρκώς ή πρόσκαιρα το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία και τις θεμελιώδεις αρχές και θεσμούς του πολιτεύματος. 

ΕΠΕΙΔΗοι πράξεις που επιχείρησαν οι μηνυόμενοι κατά τον ανωτέρω τρόπο αποτελούν προσβολές του Δημοκρατικού Πολιτεύματος και θεμελιώνουν το αδίκημα της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, κατά τα άρθρα 134 αριθ. 2 α-β και 134Α Π.Κ. 

ΕΠΕΙΔΗ, επιπλέον, τη διάπραξη της εσχάτης προδοσίας οι μηνυόμενοι την συνομολογούν ευθέως και την υποστηρίζουν, αφού όπως δήλωσε ένας εξ αυτών, οΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣστο γαλλικό ραδιόφωνο Europe 1, στις 22/02/2012, «Εγώ είμαι υπέρ του να χάνει κανείς την κυριαρχία του. Πάντα ήμουν».

Επειδή η κυβέρνηση Γεωργίου Α.Παπανδρέου, που δεν εφάρμοσε το προεκλογικό της πρόγραμμα και αθέτησε τις υποχρεώσεις της προς τον Ελληνικό Λαό, αποστέρησε εαυτήν του θεμελίου του δημοκρατικού πολιτεύματος, κατ΄άρθρ. 1 § 2 του Συντάγματος, δηλαδή της λαϊκής κυριαρχίας. 

Επειδή με τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, μέτρα δυσβάστακτα που εκπορεύτηκαν από Μνημόνια προκειμένου να εξυπηρετηθεί μία δανειακή σύμβαση την οποία μόνος του ο Υπουργός Οικονομικών, ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, χωρίς να έχει έρθει ούτε καν για συζήτηση στη Βουλή, υπέγραψε, παρακάμπτοντας το ελληνικό δίκαιο και τα ελληνικά δικαστήρια, παραιτούμενος ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ, ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

αποσαθρώθηκε η κοινωνία και εθίγη ευθέως η εθνική κυριαρχία της χώρας, 

Επειδή η προστασία του συνταγματικού πολιτεύματος είναι πρωταρχική υποχρέωση και, συγχρόνως, πολιτικό δικαίωμα του Λαού.

Επειδή,ως φορείς κυριαρχίας και ως μέλη δημοκρατικής κοινωνίας νομιμοποιούμαστε να υπερασπιστούμε τη συνταγματική νομιμότητα και να αντισταθούμε στην κατάλυσή της από τους μηνυόμενους, καθόσον η κατάλυση αυτή μας ακυρώνει ως πολίτες δημοκρατικού κράτους και μας αφαιρεί το δικαίωμα του πολιτικού αυτοπροσδιορισμού.

Επειδή, κατ΄άρθρ.36 ΚΠΔ, έχετε υποχρέωση, ηθική και νομική, να προβείτε σε αυτεπάγγελτη κίνηση ποινικής δίωξης. Ο κανόνας του άρθρου 36 ΚΠΔ είναι κανόνας αναγκαστικού δικαίου (jus cogens) και οφείλετε, Κύριε Εισαγγελεύ, ανεξάρτητα από τη δική μας έγκληση με την οποία διαπιστώσαμε ειλικρινά πραγματικά περιστατικά, να κινηθείτε και αυτεπάγγελτα, αφού δώσατε τον όρκο ως Δικαστικός Λειτουργός, ότι θα τηρείτε τους Νόμους, το Σύνταγμα, συνεπώς και το άρθρ.36 ΚΠΔ.

Επειδή, στη μηνυόμενη εγκληματική πράξη της εσχάτης προδοσίας του άρθρου 134 Π.Κ. εμπλέκεται Πρωθυπουργός και Υπουργοί, πράξη την οποία αυτοί τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, θα πρέπει η παρούσα να διαβιβασθεί αμελλητί, κατ΄άρθρ.86 του Συντ., στη Βουλή.

Επειδή η πράξη της εξαπάτησης εκλογέων, κατ΄άρθρ.162 Π.Κ. αφορά ως δράστες υποψήφιους βουλευτές (κατά την προεκλογική περίοδο των Βουλευτικών Εκλογών της 04.10.2009), οφείλετε να διαχωρίσετε τη δικογραφία και να σχηματίσετε αυτοτελή δικογραφία.

Κύριε Εισαγγελεύ,

Από όλα τα παραπάνω στοιχεία αποκαλύπτεται το σκηνικό της μεθοδευμένης εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού από τους μηνυόμενους, προκειμένου να πετύχουν την πλήρη διάλυση των δημοκρατικών μας θεσμών, την ολοκληρωτική απαξίωση του κοινωνικού ιστού, την κατάλυση του Ελληνικού Συντάγματος και των νόμων του Κράτους, με στόχο την πολιτική και νομική υποτέλεια των Ελλήνων στους ξένους δανειστές. 

Και αυτό έγινε εφικτό, με την φτωχοποίηση των Ελλήνων, την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, την απαξίωση της εργασίας και της εθνικής μας περιουσίας. 

Η υιοθέτηση της ισχύος του αγγλικού δικαίου, στην περίπτωση που αδυνατούμε να εκπληρώσουμε ως χώρα τις υποχρεώσεις μας, συνεπάγεται εκχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και μάλιστα σε ιδιώτες. Συγχρόνως συνεπάγεται και κατάργηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, αφού τις αποφάσεις θα τις λάβουν σε τέτοια περίπτωση τα βρετανικά δικαστήρια.

Επειδή νομιμοποιούμεθα να ασκήσουμε το δικαίωμα αντίστασης του άρθρου 120 § 4 του Συντ., προασπιζόμενοι τις αξίες της εθνικής αυτονομίας, της αλληλεγγύης και του συλλογικού αυτοπροσδιορισμού ίσων και ελεύθερων πολιτών,  αξίες που η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας εμπεριέχει.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους, αιτούμεθα:

α.   Να ερευνήσετε την παρούσα αναφορά και όλο το υλικό που συνυποβάλλεται.

β.  Να προχωρήσετε στην ποινική δίωξη κατά οιουδήποτε προσώπου (είτε μελών της Κυβέρνησης Γεωργίου Α. Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου είτε πολιτικών προσώπων), το οποίο ευθύνεται για τα προαναφερθέντα εγκλήματα. Ειδικότερα, αιτούμεθα να ερευνηθεί η ποινική ευθύνη όσων προσώπων είχαν εξουσία/αρμοδιότητα λήψης πολιτικών αποφάσεων αναφορικά με τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν. 

γ.  Να αρχίσουν όλες οι αναγκαίες έρευνες σχετικά με τα εγκλήματα που αναφέρονται στην παρούσα αναφορά, καθώς επίσης σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο έγκλημα που τυχόν έχει διαπραχθεί σε βάρος του Ελληνικού Λαού.

    

Δηλώνουμε παράσταση πολιτικής αγωγής για όλα τα αδικήματα κατά των ατομικών και πολιτικών εννόμων αγαθών μας και ελευθεριών, που συρρέουν με το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας, για την αποκατάσταση της βλάβης που μας προκάλεσε το έγκλημα και την οποία αισθανθήκαμε άμεσα πάνω στην ελευθερία μας, καθώς και για τη στήριξη της κατηγορίας.

Δηλώνουμε παράσταση πολιτικής αγωγής για το έγκλημα της εξαπάτησης εκλογέων, για χρηματική ικανοποίηση 44 ευρώ, με επιφύλαξη, λόγω ηθικής βλάβης επελθούσας σε εμάς από την εν λόγω πράξη.

Οι μηνύοντες/εγκαλούντες και όλοι οι συνυπογράφοντες, με την παρούσα διορίζουμε συνήγορό μας, πληρεξουσία και αντίκλητο, την δικηγόρο Αθηνών, Ντόρα Λ.Κρητικοπούλου, ΑΜ/ΔΣΑ 24611, κάτοικο Αθηνών, οδός Χαριλάου Τρικούπη 99, τηλ. 210-3646810, και την εξουσιοδοτούμε να καταθέσει την παρούσα μηνυτήρια αναφορά-έγκληση στον Κο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, να μας εκπροσωπεί από κοινού ή χωριστά σε όλες τις διαδικαστικές πράξεις της παρούσας υπόθεσης και γενικώς να ενεργεί ό,τι είναι απαραίτητο για την υπεράσπιση της υπόθεσης αυτής.

            

ΜΑΡΤΥΡΕΣ: 

Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος 

Παναγιώτης Καμμένος 

Αλέξης Τσίπρας 

Επαμεινώνδας Μαριάς 

Γεώργιος Κασιμάτης 

Μανώλης Γλέζος 

Μίκης Θεοδωράκης 

Τάσος Παπαδόπουλος 

Μανώλης Κοντοπυράκης 

Νικόλαος Λογοθέτης 

Τέρενς Κουίκ 

Γιώργος Τράγκας 

Φώτης Κουβέλης 

Σοφία Σακοράφα 

Γιάννης Τόλιος, 

Γιώργος Δελαστίκ

Στέλιος Κούλογλου

Χρήστος Γιανναράς 

Κώστας Χαρδαβέλλας 

Λάκης Λαζόπουλος 

Ζωή Γεωργαντά

Νικόλαος Χουντής, Ευρωβουλευτής 

Νικόλαος Στρόμπλος

        

Μετά τιμής,

Η μηνύτρια ενεργούσα και ως πληρεξουσία δικηγόρος δι΄εαυτήν και διά λογαριασμό όλων των συνυπογραφόντων την παρούσα

ΝΤΟΡΑ Λ. ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

                                                     

[Σ.Σ.: Οι κωδικοί αναφοράς αντιστοιχούν στα έγγραφα (δημοσιευμένες δηλώσεις, εφημερίδες, περιοδικά, άρθρα, κ.λπ.), όπου αναφέρονται όλα τα στοιχεία που στοιχειοθετούν την παρούσα μήνυση/έγκληση. Τα έγγραφα αυτά συνυποβάλλονται με την παρούσα, όπως αυτά έχουν καταχωρηθεί σε κατάλογο στο τέλος της μήνυσης και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα αυτής]–βλ.Μελέτη Αντώνη Μανιτάκη, «Το Δικαίωμα Αντίστασης κατά το άρθρο 120 § 4 Σ», ΝοΒ 2004, Τόμ.52, τεύχ.6, σελ. 905 επ.-

Νόμος 4046/2012 (ΦΕΚ Α΄28/14.02.2012)-

Πηγή:  HYPERLINK “http://www.pasok.gr&#8221http://www.pasok.gr: Δημοσιευμένη ομιλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου-Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στην 74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης- σελ. 1-6.

Πηγή:  HYPERLINK “http://www.pasok.gr&#8221http://www.pasok.gr: Συνέντευξη Τύπου Γιώργου Α. Παπανδρέου προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στην 74η ΔΕΘ- σελ. 1-13.

Όλες οι παραπάνω δηλώσεις που έκανε ο Γιώργος Α.Παπανδρέου στην 74η ΔΕΘ, αποτελούν και το περιεχόμενο του προεκλογικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ στις Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές 2009-

Πηγή: pasok.gr: απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης, ημ/νία δημ/σης: 04/06/2009, 17:31-

Πηγή: «Έτσι θα κυβερνήσω»- Συνέντευξη Γ.Α.Παπανδρέου στην εφημερίδα «Ημερησία», 12.09.2009, σε εκτύπωση από τον προσωπικό κόμβο του: htpp://www.papandreou.gr/ papandreou/content/documentPrint.aspx?d=6&rd=7739474

Πηγή: σε εκτύπωση από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/ papandreou

Πηγή: σε εκτύπωση από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou

Πηγή: σε εκτύπωση από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou

Πηγή: σε εκτύπωση από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou

Πηγή: σε εκτύπωση από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou

Πηγή: σε εκτύπωση από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  HYPERLINK “εδω: http://news.kathimerini.gr/” εδω:http://news.kathimerini.gr/

Πηγή: Περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» 02/06/2011-www.epikaira.gr- Συνέντευξη Γιάννη Παπαθανασίου στον Δημήτρη Κοτταρίδη «ο πρωθυπουργός μεθόδευσε την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ»-

Πηγή:  HYPERLINK “Real.gr εδώ http://www.real.gr/” Real.gr εδώ http://www.real.gr/

Πηγή: Περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», 31/12/2010 – ΕΠΙΚΑΙΡΑ ON LINE-  HYPERLINK “http://www.epikaira.gr&#8221http://www.epikaira.gr

Πηγή: «The Economist», 19.12.2009.

Πηγή: Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», 6/11/2009, άρθρο του Πάνου Σώκου.

Πηγή:  HYPERLINK “http://www.defencenet.gr&#8221http://www.defencenet.gr02/03/2012-  HYPERLINK “http://www.pentapostagma.gr/2012/01/blog-post_6560.html&#8221http://www.pentapostagma.gr/2012/01/blog-post_6560.html   Γράφει ο Β.Α. Κόκκινος-δημοσίευση: 5/4/2012

Πηγή: Δημοσίευμα της Χριστίνας Κοραή στο Περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», 23/02-29/02/2012, 123ο τεύχος, σελ. 66-68-

Πηγή: Εφημερίδα «Ισοτιμία», 23.01.2010, σ.4.

Πηγή: Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», 26.01.2010, σελ. 1.

Πηγή: Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», 5.3.2010, σελ. 6-7.

Πηγή: Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», 30.3.2010, σελ.4.

Πηγή: Δημοσίευμα της Χριστίνας Κοραή, στο Περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», 23/02-29/02/2012, 123ο τεύχος, σελ. 66-68-

Πηγή: Περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», 02/02-08/02/2012- 120ό τεύχος, σελ.44, της Χριστίνας Κοραή-

Πηγή: Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», 12.02.2010-

(σ.σ.: τη δήλωση αυτή ο Γ.Παπακωνσταντίνου την έχει πλέον αφαιρέσει από την προσωπική του ιστοσελίδα:  HYPERLINK “http://www.gpapak.gr”http://www.gpapak.gr).

Πηγή: Δημοσίευμα της Χριστίνας Κοραή, στο Περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», 23/02-29/02/2012, 123ο τεύχος, σελ. 66-68-

Πηγή:  HYPERLINK “http://www.ethnos.gr&#8221http://www.ethnos.gr

Πηγή: Δημοσίευμα της Χριστίνας Κοραή, στο Περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», 23/02-29/02/2012, 123ο τεύχος, σελ. 66-68-

Πηγή: Περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», 23/02-29/02/2012, 123ο τεύχος, σελ. 68, της Χριστίνας Κοραή.

Πηγή: __ HYPERLINK “http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics”http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100072_20/02/2011_433401

Πηγή: «ΙΣΟΤΙΜΙΑ» 23.01.2010, σελ.4

Πηγή: «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» 26.01.2010, σ.1.

Πηγή: «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» 05.03.2010, σ.6-7.

Πηγή: «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» 30.03.2010, σ.4.

Πηγή: Ε.Μαριά: «η δανειακή σύμβαση Ελλάδας-κρατών Ευρωζώνης υπό το πρίσμα των θεσμών και του δικαίου της ΕΕ», ΝοΒ 2010, σελ. 2205.

Πηγή:  HYPERLINK “http://www.tvxs.gr&#8221http://www.tvxs.gr  2-6-2010

Πηγή:  HYPERLINK “http://www.antinews.gr/?p=48640&#8243http://www.antinews.gr/?p=48640

Πηγή: Εφημερίδα «Δημοκρατία», 28-03-2012, αρ.φύλ. 385, σελ. 5-

Πηγή: Περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», 02/02-08/02/2012, 120ό τεύχος, σελ. 54-56-

Πηγή: «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» 120ό τεύχος, σελ. 54-56.

Πηγή: http://news.in.gr -Newsroom ΔΟΛ, δημοσίευση: 08.03.2012, 22:11

Πηγή: http://news.in.gr -Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, δημοσίευση: 09.03.2012,     08:07

Δελτίο Τύπου Δ.Σ.Α. 23.01.2012

Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή:  HYPERLINK “http://www.tubechop.com/watch/97258-”http://www.tubechop.com/watch/97258- Συνέντευξη ΓΑΠ στην εκπομπή της Αμανπούρ στο CNN- και από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή: από την προσωπική ιστοσελίδα του Γ.Α.Παπανδρέου htpp://www.papandreou.gr/papandreou  και σε μορφή εκτύπωσης-

Πηγή:  HYPERLINK “http://www.newsbomb.gr&#8221http://www.newsbomb.gr «Πώς ο Παπανδρέου ‘έσωσε’ τη χώρα»

Πηγή: Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», 28-02-2012, αριθ.φύλλου 20.250-Τα σχετικά ηλεκτρονικά μηνύματα (με α/α 5424835, 287636, 168783):  HYPERLINK “http://www.wikileaks.org/gfiles-&#8221http://www.wikileaks.org/gfiles-

Πηγή: δημοσίευση στο Περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», 03/11/2011-ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Κώστα Χαρδαβέλλα, δημοσιευμένο και στον ιστότοπο:  HYPERLINK “http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=33600&category_id=0″http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=33600&category_id=0 28/3/2012, με τίτλο: «Χώρα με ορυκτό πλούτο 1 τρις ευρώ (ξε)πουλιέται σε τιμή ευκαιρίας»-

Πηγή:  HYPERLINK “http://www.newsbomb.gr&#8221http://www.newsbomb.gr

Πηγή: «Η εξέλιξη των spreads πριν και μετά τις εκλογές»:htpp://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_kunena&func=view&id=14794&catid=21&Itemid=2&lang=en

Πηγή: «Επικίνδυνες δηλώσεις για την οικονομία» βλ.  HYPERLINK “http://pithia-gr.blogspot.com/2010/03/blog-post25.html&#8221http://pithia-gr.blogspot.com/2010/03/blog-post25.html

Πηγή: «Η εξέλιξη των spreads σε σχέση με τις δηλώσεις-χειρισμούς της κυβέρνησης (22/2/2011)»: htpp://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/02/spreads.html, και:

Γ.Παπαθανασίου, «Με τη γλώσσα των αριθμών-η αλήθεια για την οικονομία», Νοέμβριος 2010: htpp://www.papathanassiou.gr/portal/media/glossa.pdf

Πηγή: Υπουργείο Οικονομικών (προσχέδιο προϋπολογισμού)-www.gkordis.com/2010

Πηγή: το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα: «Δημοκρατία» 14/02/2012, αριθ.φύλ.350, σελ.05

Πηγή: Εφημερίδα «City Press», 15-03-2012, αριθμ.φύλλου 1.966, σελ. 6-

Πηγή:  HYPERLINK “http://www.star.gr&#8221http://www.star.gr  21-02-2012, 12:00

Πηγή: Δημοσίευση στην Εφημερίδα «Δημοκρατία», 23/02/2012, αριθ.φύλ.358, σελ.13-

Πηγή: Συνέντευξη δημοσιευμένη στην Εφημερίδα «Δημοκρατία», 23/02/2012, αριθ.φύλ. 358, σ.13-

Πηγή: Εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» – συνέντευξη κ.Κασιμάτη.

Πηγή: ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ –Πρωτοβουλία ΔΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Πηγή: ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ: «ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ»

Πηγή: Περιοδικό «FOCUS»- http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=27773&category_id=100

Πηγή: Εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» 28/7/2011, σελ.1, Περιοδικό «Επίκαιρα» τεύχος 94ο, 4/8/2011, σελ. 38-39

Πηγή: Real News, 14/8/2011, σελ.1

Πηγή: «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» 5/6/2011, σελ. 9

Πηγή: Real News, 24/7/2011

Πηγή: «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» 14/8/2011, σελ. 14

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», 14/8/2011, σελ. 14

Πηγή: Εφημερίδα «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», 10/7/2011, σελ. 4-5

Πηγή: Εφημερίδα «Δημοκρατία», 23.02.2012, αρ.φυλ.358, σελ. 04 (δημ/φος Κ.Παπαχλιμίντζος)-

Πηγή: Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», 16/3/2012, αριθ.φύλλου 687- σελ.4, στήλη: «Η Θέση μας», και σελ. 11-

Πηγή: Εφημερίδα «Δημοκρατία», 22-02-2012, αριθ.φύλλου 357, σελ. 15-

Πηγή: Εφημερίδα «Δημοκρατία», 22-02-2012, αριθ.φύλλου 357, σελ. 11-

Πηγή: Εφημερίδα «FREE SUNDAY», 25-03-2012, σελ. 08-

Πηγή:  HYPERLINK “http://www.papandreou.gr&#8221http://www.papandreou.gr

Πηγή:  HYPERLINK “http://www.star.gr&#8221http://www.star.gr 08-02-2012, 16:43

Πηγή: Εφημερίδα «Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ», 26.02.2012, αριθ.φύλλου 308, σελ. 24-25, της Άρτζη Αθανασοπούλου, με θέμα: «Μας πήραν άρχοντες, μας κατάντησαν ζητιάνους»

Πηγή:  HYPERLINK “http://www.star.gr&#8221http://www.star.gr 28-03-2012, 12:37

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ-www.in.gr – 29/3/2012-

Πηγή:  HYPERLINK “http://www.ypes-dt.gr//index2.php?option=ozo_content&lang=&perform=view&id=420&#8243http://www.ypes-dt.gr//index2.php?option=ozo_content&lang=&perform=view&id=420, και σε εκτύπωση η συνέντευξη (5/4/2012)

Πηγή: http://www.star.gr  όπου δημοσιεύθηκε η σχετική συνέντευξη-02/04/2012, 06:28 με τίτλο: Ματίας Μορς: Η Κομισιόν επιμένει στην μείωση μισθών-

Πηγή: Δημοσίευμα στην Εφημερίδα «Δημοκρατία», 23/02/2012, αριθ.φύλ.358, σελ.16, από τον Φώτη Φωτεινό-

Πηγή:  HYPERLINK “http://www.enikos.gr-&#8221http://www.enikos.gr- Συνέντευξη Βενιζέλου, πρώτη καταχώρηση: 15/03/2012, 15:32.

Πηγή: Περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», 02/02-08/02/2012- 120ό τεύχος, σελ.42-45, της Χριστίνας Κοραή-

Πηγή: Περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», 02/02-08/02/2012- 120ό τεύχος, όπου αναφέρονται οι διάφορες δηλώσεις του Μιχ.Χρυσοχοΐδη-

Πηγή:  HYPERLINK “http://papaioannou.wordpress.com/”http://papaioannou.wordpress.com/

Πηγή: Εξώφυλλο και κεντρικό θέμα στην Εφημερίδα «Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ», 26.02.2012, αριθ.φύλλου 308-σελ.28-29-

Πηγή:  HYPERLINK “http://www.madata.gr/epikairotita/politics/165436.html”http://www.madata.gr/epikairotita/politics/165436.html

Πηγή: Realnews  HYPERLINK “http://www.real.gr&#8221http://www.real.gr. 18-3-2012- ΠΟΛΙΤΙΚΗ – Συνέντευξη.

Πηγή: «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ  HYPERLINK “http://www.protothema.gr”http://www.protothema.gr 19/3/2012, 07:36, Χρήστος Μπόκας-

Πηγή: Εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ», 16-03-2012, αριθ.φύλλου 10.057-

Πηγή: Εφημερίδα «ΑΥΡΙΑΝΗ», 16-03-2012, αριθ.φύλλου 10.057-

Πηγή: Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ», 15-0302012, αριθ.φύλλου 686, σελ. 10-11-

Πηγή: Βουλή των Ελλήνων, Υπόμνημα Γ.Παπαθανασίου-

Πηγή: Εφημερίδα «Αυριανή», 23-03-2012, αρ.φύλλου 10.063, σελ. 5-

Πηγή: Εφημερίδα «Αυριανή», 28-03-2012, αριθ.φύλλου: 10.066-εξώφυλλο και σελ.5-

Πηγή:  HYPERLINK “http://www.iefimerida.gr&#8221http://www.iefimerida.gr όπου δημοσιεύθηκε η ραδιοφωνική συνέντευξη, στις 11/3/2012-

Πηγή:  HYPERLINK “http://www.real.gr/filescalendar/2012/March/RN176/realnews.pdf-&#8221http://www.real.gr/filescalendar/2012/March/RN176/realnews.pdf- Εφημερίδα «Real News»-1.4.2012,αριθ.φύλλου 176-σελ.10, δημοσίευση & στο iefimerida.gr ( HYPERLINK “http://www.iefimerida.gr&#8221http://www.iefimerida.gr)

Πηγή: Εφημερίδα «Realnews», 24-3-2012, αριθ.φύλλου 175-

Πηγή: Εφημερίδα «δημοκρατία», 6-3-2012, αριθ.φύλλου 367, σελ.7-

Πηγή:  HYPERLINK “http://www.newpost.gr&#8221http://www.newpost.gr δημοσιευμένο και σε εκτύπωση Newpost.gr- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ -10/2/2012

Πηγή:  HYPERLINK “http://www.parapolitika.gr/DesktopModules/PackFlashPublish/ArticleDetail/ArticleD”http://www.parapolitika.gr/DesktopModules/PackFlashPublish/ArticleDetail/ArticleD… (17/12/2011), όπου υπάρχει και το συγκεκριμένο video της συνέντευξης Θ.Πάγκαλου-

Πηγή:  HYPERLINK “http://www.realfm.gr&#8221http://www.realfm.gr –Πρώτη καταχώρηση: 15/03/2012, 15:16 Πολιτική

Πηγή: Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» 16-3-2012, αριθ.φύλλου 687, σελ. 7.

Πηγή: Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», 28-02-2012, αριθ.φύλλου 20.250-

Τα σχετικά ηλεκτρονικά μηνύματα (με α/α 5424835, 287636, 168783):  HYPERLINK “http://www.wikileaks.org/gfiles-&#8221http://www.wikileaks.org/gfiles-

 

ΣΧΕΤΙΚΑ: 

– ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΑΚΚΑΣ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ

– ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

1-a10f12eda4

 

 

ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ  ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

1-a10f12eda4

 

Η ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΟ SCRIBD by ektoras49

3 comments on “Μήνυση Κρητικοπούλου – Σακκά και 282 πολιτών για εξαπάτηση εκλογέων και έσχατη προδοσία

 1. ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΣΤΗΡΖΑΝ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ κας ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ( Μετά έγιναν κυβέρνηση και το “ξέχασαν” ….)

  Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Νοεμβρίου 1, 2012

  Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος και η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Χρυσούλα Γιαταγάνα, συναντήθηκαν σήμεραστα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή, με την κα. Ντόρα Κρητικοπούλου, η οποία έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για εσχάτη προδοσία και εξαπάτηση εκλογέων.
  Η μήνυση της Ντόρας Κρητικοπούλου κατά Γ. Παπανδρεου και Γ. Παπακωνσταντίνου για τα εγκλήματα αυτά, την οποία συνυπέγραψαν 378 Έλληνες και Ελληνίδες, διαβιβάστηκε από τον Άρειο Πάγο στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων στις 10 Οκτωβρίου.

  Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και η κα. Γιαταγάνα, αν και ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Βουλής να τους χορηγηθεί αντίγραφο της μήνυσης και της δικογραφίας όπως προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής, έως σήμερα δεν τους έχει χορηγηθεί.
  Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα καταθέσουν πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής αρχικά, με τις ψήφους των είκοσι βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος.
  Επίσης, θα αποσταλεί και αντίγραφο της μήνυσης στους βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου πλην του Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να αναλάβουν και εκείνοι τις ευθύνες τους, συνυπογράφοντας την πρόταση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

  https://kyriakoskokkinoslawfirm.wordpress.com/2012/11/01/οι-ανεξαρτητοι-ελληνεσ-θα-στηριξουν-τ/

 2. ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

  Δημοσιεύτηκε στις 4 Απρ 2012

  ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΥΝΗΤΗΡΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΑΤΑ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 6/7/2012

  Δημοσιεύτηκε στις 7 Ιουλ 2012
  ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΙΣ 6/7/2012 ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΑΘΗΝΩΝ Κα ΝΤΟΡΑ ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Κο ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΚΚΑ ,Η ΜΥΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ – ΕΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ κας ΝΤΟΡΑΣ Λ. ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ…….

  Κατά του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ του Ανδρέα και κατά κάθε βουλευτή, υπουργού, υφυπουργού και κάθε άλλου πολιτικού ή μη προσώπου που συνέπραξε με αυτόν και συνέβαλε στη διάπραξη σε βάρος της Ελλάδας και του Ελληνικού Λαού των εγκλημάτων:

  1.Της εσχάτης προδοσίας

  2.Της εξαπάτησης εκλογέων

 3. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14.10.2012

  Η μήνυση που κατέθεσα στις 6 Ιουλίου 2012, με ΑΒΜ Α 2012/2593, κατά Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, κατά μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και κατά βουλευτών που συμφώνησαν, εισηγήθηκαν και ψήφισαν τα δύο Μνημόνια, για τα εγκλήματα της εσχάτης προδοσίας και της εξαπάτησης εκλογέων, την οποία συνυπέγραψαν αρχικά 283 Έλληνες και Ελληνίδες, διαβιβάσθηκε από τον Άρειο Πάγο στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

  Συγκεκριμένα, ο Κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών υπέβαλε άμεσα τη μήνυση προς τον Κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο οποίος στη συνέχεια την διαβίβασε αμελλητί προς τον κ.Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων μέσω του κ.Υπουργού Δικαιοσύνης, για να δικασθούν οι μηνυόμενοι για την εσχάτη προδοσία με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

  Παράλληλα, ζητείται και η άρση της βουλευτικής ασυλίας του ΓΑΠ προκειμένου να δικασθεί από τα Ποινικά Δικαστήρια για το έγκλημα της εξαπάτησης εκλογέων.

  Έφτασε λοιπόν η ώρα τους!

  Η ώρα που οι προδότες της χώρας μας θα λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα που μεθόδευσαν, οργάνωσαν και διέπραξαν σε βάρος του Ελληνικού Λαού. Τον λαό που πρόδωσαν, οδήγησαν στην αυτοκτονία, την εξαθλίωση, την ανεργία, την ταπείνωση, τον λαό που του έκλεψαν την πατρίδα του. Τον λαό που του έκλεψαν τον μισθό και τη σύνταξη. Θα λογοδοτήσουν που άνοιξαν την κερκόπορτα για να εισβάλουν οι ξένοι κατακτητές και να λεηλατούν την περιουσία μας, τον εθνικό μας πλούτο, να μας εξευτελίζουν (σημείωση: για τους τροϊκανούς θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον ενέργειες, για απόδοση ευθυνών για ό,τι έχουν διαπράξει σε βάρος μας με τη συνέργεια των εθνοπροδοτών).

  Σε κάθε περίπτωση, το όνομα των εθνοπροδοτών (Ελλήνων;;;) θα μείνει ανά τους αιώνες στην ιστορία ισότιμο και ισάξιο με αυτό του Εφιάλτη, που πρόδωσε τον Λεωνίδα και τους 300 γενναίους, βοηθώντας τους Πέρσες. Το ίδιο τέλος περιμένει όλους τους προδότες, η ίδια μοίρα τους αξίζει, εάν στο μεταξύ δεν έχουν αυτοκτονήσει είτε από τις τύψεις είτε από την αδυναμία τους και την ανικανότητά τους να αντέξουν το βάρος της ευθύνης τους.

  Η Δικαιοσύνη απέδειξε ότι λειτουργεί. Ότι υπάρχει για να αποδίδεται το δίκαιο και για να τιμωρούνται οι εγκληματίες. Έπραξε το καθήκον της. Συγχαρητήρια στους Δικαστές μας!

  Το θέμα τώρα είναι ότι πρέπει να υπάρξει πρόταση 30 βουλευτών για να ξεκινήσει η ποινική διαδικασία στη Βουλή. Τα αντιμνημονιακά κόμματα με έχουν διαβεβαιώσει ότι θα στηρίξουν τη μήνυση. Να δούμε αν αυτό θα γίνει στην πράξη. Επίσης, θυμίζω και τις δεσμεύσεις της Ν.Δ. ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου 2012, που στις 23.04.2012, δια στόματος του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού κ.Μάξιμου Χαρακόπουλου, δεσμεύτηκε ότι η τιμωρία των πρωταιτίων του ελληνικού ναυαγίου ήταν ένας από τους στόχους της. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του, ο ανωτέρω ανέφερε: «Η ψήφος σε κόμματα διαμαρτυρίας θα είναι ψήφος ασυλίας στο ΠΑΣΟΚ. Εάν στην επόμενη Βουλή δεν υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ, δεν θα πληρώσουν οι πρωταίτιοι του ελληνικού δράματος. Δεν θα μπορέσουμε να τους οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη. Δεν θα μπορέσει να σχηματιστεί Εξεταστική Επιτροπή και Ειδικό Δικαστήριο στη συνέχεια για τον κ.Παπανδρέου και τον κ.Παπακωνσταντίνου».

  Επομένως, η Ν.Δ. είναι πεπεισμένη ότι οι κ.κ.Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, «πρωταίτιοι του ελληνικού δράματος» κατά τις δηλώσεις της, διέπραξαν εγκλήματα κατά της χώρας μας.

  Αυτό λοιπόν που περιμένουμε, είναι να φανεί η Ν.Δ. αντάξια των προεκλογικών της δεσμεύσεων.

  Εκτός αν, και αυτές οι δηλώσεις έγιναν προς εξαπάτηση των εκλογέων …

  Όλα θα κριθούν από το αν υπάρξει ο αριθμός των 30 για να ξεκινήσει η ποινική διαδικασία στη Βουλή, και αν θα υπάρξει στη συνέχεια ο αριθμός των 151 βουλευτών που απαιτείται για να σταλούν οι προδότες στο Ειδικό Δικαστήριο.

  Εάν αυτό δεν συμβεί, τότε θα πέσουν οι μάσκες. Θα φανεί ποια κόμματα, ποιοι βουλευτές είναι συνεπείς με τις δεσμεύσεις τους, και ποιοι κοροϊδεύουν τον Ελληνικό Λαό.

  Η διαδικασία στη Βουλή θα δείξει πολλά.

  Αναμένουμε τη συνέχεια. Αναλόγως, θα ακολουθήσουν οι σχετικές και δέουσες νομικές ενέργειες…

  ΝΤΟΡΑ Λ. ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

  .https://averoph.wordpress.com/2012/10/16/η-μηνυση-κατα-των-προδοτων-στη-βουλη-τω/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.