Μήνυση ΟΙΕΛΕ κατά υπουργού Παιδείας και συνεργατών για παράβαση καθήκοντος με δόλο την εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων


23/7/2013

ΑΡ.ΠΡΩΤ:35680

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ

ΑΝΑΦΟΡΑ

 

ΕΝΏΠΙΟΝ                                     

ΤΟΥ Κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

 

 

Του δευτεροβάθμιου σωματείου με την επωνυμία «Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας» (ΟΙΕΛΕ), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Χαλκοκονδύλη, αρ. 13, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

 

ΚΑΤΑ

 

Του Λάσκαρη Άγγελου, άτυπου συνεργάτη του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για αντιποίηση αρχής, λόγω του ότι, αν και απολύτως αναρμόδιος ως μη κατέχων ουδεμία επίσημη θεσμική ιδιότητα στο Υπουργείο Παιδείας, ενεχείρισε στο γραφείο του κείμενο εγκυκλίου οδηγίας (Φ.18/ 93893/Δ5/12-7-2013) στη Δ/ντρια Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και απαίτησε με γραπτή εντολή του την άμεση υπογραφή της οδηγίας αυτής, το περιεχόμενο της οποίας είναι παράνομο και αντισυνταγματικό και θα προκαλέσει άμεση και δυσεπανόρθωτη βλάβη σε μέλη μας και με πρόθεση προς εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων, διότι η εφαρμογή της εν λόγω εγκυκλίου οδηγίας θα αποφέρει κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ιδιώτες (ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων)

 

Του Βασιλόπουλου Βασίλειου, Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, για άμεση συνέργεια σε αντιποίηση αρχής, διότι απεδέχθη την παραθεσμική εμπλοκή του κ. Α. Λάσκαρη στην σύνταξη της εγκυκλίου οδηγίας Φ.18/ 93893/Δ5/12-7-2013 και συνυπέγραψε το κείμενο, ώστε να διεκπεραιωθεί από τη Δ/ντρια Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και για παράβαση καθήκοντος με δόλο προς εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων, διότι η εν λόγω εγκύκλιος οδηγία είναι παράνομη και αντισυνταγματική και η εφαρμογή της θα αποφέρει κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ιδιώτες (ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων)

 

 

Του Αρβανιτόπουλου Κωνσταντίνου, Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για ηθική αυτουργία σε αντιποίηση αρχής, διότι με δική του εντολή ο μη κατέχων ουδεμία θεσμική ιδιότητα στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Α.Λάσκαρης συντάσσει επίσημα έγγραφα και διατάσσει γραπτώς από διοικητικά στελέχη του Υπουργείου τη διεκπεραίωσή τους και σε παράβαση καθήκοντος με δόλο για εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων, διότι  εν γνώσει του ο Διευθυντής του Γραφείου του υπέγραψε προς διεκπεραίωση εγκύκλιο οδηγία (Φ.18/ 93893/Δ5/12-7-2013) με περιεχόμενο παράνομο και αντισυνταγματικό από την εφαρμογή της οποίας ιδιώτες (ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων) ωφελούνται με κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ

 

Η Ομοσπονδία μας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εφαρμογή των νομοθετικών διατάξεων που διέπουν την ιδιωτική εκπαίδευση, όχι μόνο για την υπεράσπιση των στενών συμφερόντων του κλάδου μας, αλλά προεχόντως για την κατοχύρωση υψηλού επιπέδου παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών και στα ιδιωτικά σχολεία και την προστασία του συναφούς δημοσίου συμφέροντος. Στα πλαίσια της λειτουργίας αυτής, οι αιρετοί εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας και Αρχοντούλα Σαββιδάκη, ιδιωτική εκπαιδευτικός στο Αρσάκειο Λύκειο Εκάλης βρέθηκαν στο χώρο του Υπουργείου Παιδείας την Παρασκευή 12/7/2013 για να συμμετάσχουν σε ΚΥΣΔΕ, όπου συζητήθηκαν ζητήματα ιδιωτικής εκπαίδευσης με εισηγήτρια τη Δ/ντιρα Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Ιωάννα Χρήστου. Αμέσως μετά τη λήξη του συμβουλίου αποχώρησαν μαζί με τη Διευθύντρια Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, η οποία τη στιγμή εκείνη εκλήθη από συνεργάτη της να μεταβεί επειγόντως στο γραφείο του άτυπου συνεργάτη του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Α. Λάσκαρη. Εκεί, όπως πληροφορήθηκαν τα μέλη της Ομοσπονδίας που τη συνόδεψαν μέχρι το γραφείο, τής ενεχειρίσθη με γραπτή εντολή του κ. Λάσκαρη κείμενο εγκυκλίου οδηγίας (Φ.18/ 93893/Δ5/12-7-2013 – συνημμένο 1) σύμφωνα με την οποία οι κατοχυρωμένες από το Σύνταγμα (άρθρο 16, παρ. 8) και ειδικό νόμο που προκύπτει ως συνταγματική επιταγή (ν. 682/77) εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών καταλύονται και εφαρμόζονται οι διατάξεις της ΠΥΣ 6/28-2-2012. Επίσης, αλλοιώνεται το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης που με συνταγματική πρόβλεψη παρέχουν κατ’ εξαίρεση οι ιδιώτες, καθώς αποσύρεται ουσιαστικά η κρατική εποπτεία από την ιδιωτική εκπαίδευση, με πιθανό αποτέλεσμα την όξυνση της ανομίας στα ιδιωτικά σχολεία. Για την εγκύκλιο οδηγία η Ομοσπονδία μας έχει καταθέσει ήδη στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης (συνημμένο 2) και αίτηση αναστολής (συνημμένο 3) της εφαρμογής της. Αμέσως μετά την παραλαβή του κειμένου της εγκυκλίου, η Δ/ντρια Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, όπως μας ενημέρωσε γραπτώς (συνημμένο 4) σε απάντηση εξωδίκων της ΟΙΕΛΕ (συνημμένα 5 και 6), τα οποία συντάξαμε, διότι η συγκεκριμένη δεν έχει τη θεσμική αρμοδιότητα να συντάσσει εγκύκλιο με την οποία να αλλάζει το νομικό καθεστώς, δέχθηκε γραπτώς εντολή του Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού, ώστε να τη διακινήσει υπηρεσιακά. 

 

Ο κ. Λάσκαρης: 

 

Αν και δεν κατέχει ουδεμία επίσημη θεσμική θέση στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, συμμετέχει με συμβουλευτικό και καθοδηγητικό ρόλο σε κάθε επίσημη θεσμική συνάντηση του Υπουργού με την Ομοσπονδία μας, συνοδεύει τον Υπουργό Παιδείας σε πολλές επίσημες εμφανίσεις του και ενεχείρισε ο ίδιος με δική του γραπτή εντολή  το κείμενο της εγκυκλίου οδηγίας  (Φ.18/ 93893/Δ5/12-7-2013) προς διεκπεραίωση στη Δ.ντρια Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας. Η εμπλοκή του στην έκδοση και υπογραφή της εγκυκλίου οδηγίας έγινε με δόλο προς εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων, διότι  η εφαρμογή της προκαλεί άμεση και δυσεπανόρθωτη βλάβη σε μέλη μας καθώς οδηγεί σε μαζικές απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών μειώνοντας δραματικά το ποσό της αποζημίωσής τους και ταυτόχρονα ευνοεί ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, οι οποίοι κερδίζουν από τη μείωση των αποζημιώσεων δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

 

Ο κ. Βασιλόπουλος:

 

Αν και γνώριζε ότι ο κ. Λάσκαρης δεν κατέχει ουδεμία θεσμική θέση στο Υπουργείο Παιδείας, συνεργάστηκε μαζί του για την έγκριση και διεκπεραίωση της εγκυκλίου οδηγίας, συνεργαζόμενος έτσι σε αντιποίηση αρχής και μάλιστα με δόλο προς εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων, καθώς από την εφαρμογή της εγκυκλίου ιδιώτες (ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων) κερδίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Προέβη, επίσης, σε παράβαση καθήκοντος, καθώς το περιεχόμενο της εγκυκλίου είναι παράνομο και αντισυνταγματικό.

 

Ο κ. Αρβανιτόπουλος:

 

Έχοντας επιβάλει στο Υπουργείο του οποίου προΐσταται την παραθεσμική λειτουργία του κ. Λάσκαρη και, κατ΄επέκταση, τη συμμετοχή του στη σύνταξη και διεκπεραίωση της εγκυκλίου οδηγίας Φ.18/ 93893/Δ5/12-7-2013 είναι ηθικός αυτουργός σε αντιποίηση αρχής, καθώς ο κ. Λάσκαρης δεν έχει καμιά επίσημη θεσμική ιδιότητα. Επίσης είναι ηθικός αυτουργός σε παράβαση καθήκοντος, διότι εν γνώσει του ο Διευθυντής του Γραφείου του κ. Βασιλόπουλος υπέγραψε προς διεκπεραίωση τη συγκεκριμένη εγκύκλιο. Η ηθική του αυτουργία έγινε με δόλο προς εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων  καθώς από την εφαρμογή της εγκυκλίου ιδιώτες (ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων) κερδίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. 

 

Επειδή με βάση τα παραπάνω πραγματικά περιστατικά προκύπτουν ποινικές ευθύνες, τόσο από τις γενικές διατάξεις του ΠΚ όσο και τις ειδικές διατάξεις της εκπαιδευτικής νομοθεσίας και επειδή  πιθανολογείται η τέλεση αδικήματος αυτεπαγγέλτως εξεταζόμενου

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΖΗΤΟΥΜΕ

Να εξετάσετε την υπόθεση στα πλαίσια των νομίμων αρμοδιοτήτων σας και να ασκήσετε σχετική ποινική δίωξη.

 

Ως μάρτυρες προτείνουμε τους : 

1)Κουρουτό Μιχάλη, του Σπυρίδωνα, Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ

 

2)Σαββιδάκη Αρχοντούλα, του Γεωργίου,  Βοηθός Γραμματέα του ΣΙΕΛ

 

3)Χρήστου Ιωάννα, του Αθανασίου, Προϊσταμένη Δνσης Ιδιωτικής Εκπ/σης  του Υπουργείου Παιδείας  και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Αθήνα, 23/7/2013

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

 

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ        

 

 

Συνημμένα 6

 

ΣΧΕΤΙΚΑ: 

Φ.18/ 93893/Δ5/12.7.2013 Εφαρμογή των διατάξεων της ΠΥΣ 6/28-02-2012 (Α,38)

18/7/2013 ΟΙΕΛΕ : ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ – ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.