Μηνυτήρια αναφορά κατά του Γιάννη Στουρνάρα και του Σίμου Κεδίκογλου υπέβαλαν 27 δικηγόροι ( μην συμμόρφωση δικαστική απόφαση )

 

Το κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς:

«Με την με αρ.ΟΙΚ.02/11-6-2013 απόφαση του Υπουργού στον πρωθυπουργό και του Υπουργού Οικονομικών διακόπηκε η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων της ΕΡΤ Α.Ε. με αποτέλεσμα να διακοπεί η μετάδοση σήματος – προγραμμάτων της δημόσιας τηλεόρασης κι επομένως να διακοπεί η συμβολή του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΜΟΡΦΩΣΗ – ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ του ελληνικού λαού και της ομογένειας από την 22η ώρα της 11ης Ιουνίου 2013 κατά παράβαση του άρθρου 5Α του Συντάγματος που ορίζει ότι υποχρεούται στην παροχή ενημέρωσης των πολιτών.

Κατόπιν αίτησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ.) και του Προέδρου της Παναγιώτη Καλφαγιάννη στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα την αναστολή της άνω ΚΥΑ εκδόθηκε η από 17-6-2013 ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ του Προέδρου του ΣτΕ Κωνσταντίνου Μενουδάκου με την οποία διατάχθηκε: 1) Η αναστολή εκτέλεσής της ως προς το μέρος που προβλέπεται α) ότι διακόπτεται η μετάδοση ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και η λειτουργία διαδυκτιακών ιστοτόπων της ΕΡΤ Α.Ε. και β) ότι οι συχνότητες της ΕΡΤ Α.Ε. παραμένουν ανενεργές και 2) Η λήψη από τους συναρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό των αναγκαίων οργανωτικών μέτρων για την συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδυκτιακών ιστοτόπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

Κατά το Νόμο περί Προσωρινών Διαταγών η εκτέλεσή τους είναι άμεση, δηλαδή η προσωρινή διαταγή ισχύει από την έκδοσή της και τη γνώση των υποχρέων.

Η άνω προσωρινή διαταγή λόγω της σημασίας της έγινε γνωστή την 22α ώρα της 17ης – 6- 2013 στο πανελλήνιο και τους αναφερόμενους.

Σήμερα, 21-6-2013 και παρά την παρέλευση τεσσάρων ημερών από την γνώση τους δεν συνεμορφώθηκαν με την Προσωρινή Διαταγή και οι Ελληνες απανταχού στερούμεθα της συμβολής της ΕΡΤ στην ενημέρωση, μόρφωση και ψυχαγωγία με συνέπειες τον τραυματισμό της δημοκρατίας μας. Η συμπεριφορά αυτή των αναφερόμενων υπουργών που κατέστησαν με την άνω προσωρινή διαταγή υπεύθυνοι για τη λειτουργεία της δημόσιας τηλεόρασης συνιστά τα αδικήματα της μη εφαρμογής προσωρινής διαταγής (άρθρο 232 Α του Π.Κ. παρ.1) και παράβασης καθήκοντος (άρθρο 259 Π.Κ.).

Ε π ε ι δ ή από τη μη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης προσβάλλεται η προσωπικότητα όλων των Ελλήνων και ημών, αφού υποτιμούν την υπόστασή μας ως πολιτών, της δημοκρατίας μας και με παρανομία μας στερούν το αγαθό της ενημέρωσης, μόρφωσης και ψυχαγωγίας που από το Σύνταγμα (άρθρο 5Α του Συντάγματος) και τους Νόμους οφείλουν να μας παρέχουν κι επομένως υφιστάμεθα ηθική βλάβη.

Ε π ε ι δ ή με πρόθεση – δόλο παραλείπουν την λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΖΗΤΟΥΜΕ να κινήσετε την διαδικασία της ποινικής δίωξης των άνω παρανομούντων Υπουργών για τα άνω αδικήματα της μη εφαρμογής – εκτέλεσης της άνω προσωρινής διαταγής του Συμβουλίου της Επικρατείας και της παράβασης καθήκοντος.»

σχετικά :

Κεδίκογλου και Στουρνάρας πρέπει να μας αποζημιώσουν και πρέπει να μηνυθούν ΚΑΙ για έσχατη προδοσία

3 comments on “Μηνυτήρια αναφορά κατά του Γιάννη Στουρνάρα και του Σίμου Κεδίκογλου υπέβαλαν 27 δικηγόροι ( μην συμμόρφωση δικαστική απόφαση )

 1. Την μήνυση υπογράφουν: Φιντίας Βελλίκης του Στεργίου, Εμμανουήλ Λαμτζίδης του Α., Ιωάννης Βασιλακάκης του Α., Χρήστος Γ.Μπακέλλας, Ιωάννης Φωτίου του Φώτη, Κυριακή Φ.Βελλίκη, Αθηνά Γούλιαρου του Δημητρίου, Ιωάννης Αντωνιάδης του Αλεξάνδρου, Κωνσταντίνος Αμπατζάς του Βασιλείου, Γεώργιος Διονάς του Κωνσταντίνου, Νικόλαος Σώχαλης του Κωνσταντίνου, Σωτήριος Ε.Ασημιάδης, Ρωξάνη Μ.Κωστατζίκη, Ταρσίτσας Καλιμπάκα, Γεώργιος Α.Σάρλης, Ευτυχία Π. Τελλή, Αθανάσιος Γ.Κερασαρίδης, Ιωάννης Δ.Νισύριος, Αθανάσιος Γκουντάρας του Γεωργίου, Ευστράτιος Ευστρατιάδης του Γεωργίου, Έρση Φωτοπούλου, Άδωνις Δ. Κουλιούφας, Ευαγγελία Καλλίνη του Μιχαήλ, Γεώργιος Τσαραμπουλίδης του Εμμανουήλ, Iωάννης Φρεγγίδης του Δημητρίου, Δέσποινα Σκένδου του Γεωργίου.

  http://www.periodista.gr/politiki/article/4004/minusi-kata-tou-gianni-stournara-apo-26-dikigorous

 2. Κεδίκογλου και Στουρνάρας πρέπει να μας αποζημιώσουν και πρέπει να μηνυθούν ΚΑΙ για έσχατη προδοσία

  Αποζημιώσεις και έσχατη προδοσία :

  1. Επειδή στις 21 Ιουνίου 2013, μετά την κατάθεση της μήνυσης εκδόθηκε και απόφαση ασφαλιστών μέτρων ( 236/2013 ) με παρόμοιο περιεχόμενο, αλλά οι αρμόδιοι ακόμα δεν έχουν συμμορφωθεί, μιλάμε πια για έγκλημα κατ΄εξακολούθηση και μάλιστα με αυταπόδεικτο δόλο .

  2. Οι δυο αποφάσεις του ΣΤΕ επιβεβαιώνουν την αντισυνταγματικότητα της απόφασης των δυο υπουργών να διακόψουν το σήμα της ΕΡΤ και πρέπει να αξιοποιηθούν και για την διεκδίκηση ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ από τους πολίτες. Οι δυο υπουργοί πρέπει να μας αποζημιώσουν όχι μόνο βάσει του σκεπτικού των δυο αποφάσεων αλλά και λόγω παραβίασης του δικαιώματος στην περιουσία, καθώς εισέπραξαν προκαταβολικά τα τέλη για την λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης αλλά δεν προσέφεραν την αντίστοιχη αντιπαροχή.

  3. Οι δυο υπουργοί δεν είχαν καν την αρμοδιότητα επιβολής κυρώσεων όπως η διακοπή σήματος, αφού κατά το Σύνταγμα (άθρ. 15.2), αρμόδιο όργανο είναι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης που συνιστάται ως ανεξάρτητη αρχή. Η διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ και έμμεσα του Καναλιού της Βουλής και η διακοπή του σήματος συνιστά ανάκληση της άδειας που χορηγείται δυνάμει του άρθρου αυτού από αναρμόδιο όργανο και χωρίς καμία απολύτως συνδρομή των λόγων που ορίζει ο νόμος.

  4. Και η απόφαση τους να κλείσουν την ΕΡΤ είναι καταχρηστική, καθώς στηρίχτηκε σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εκδόθηκε αυθημερόν και η οποία ΠΝΠ δεν μπορούσε να εκτελεστεί πριν γίνει νόμος του κράτους. Είπαμε: η κυβέρνηση είναι εκτελεστική και όχι νομοθετική εξουσία. Στην συγκεκριμένη όμως περίπτωση, το υπουργικό συμβούλιο εξέδωσε μέσω του πρόεδρου της δημοκρατίας πράξη νομοθετικού περιεχομένου (νομοθέτησε δηλαδή) και στην συνέχεια δυο μέλη της κυβέρνησης την εκτέλεσαν εντός ολίγων ωρών. Αυτή η πράξη από μόνη της αποτελεί έσχατη προδοσία και δυστυχώς δεν είναι η μόνη.

  Υπενθύμιση : Σύμφωνα με τα άρθρα 134 και 134 Α του ποινικού κώδικα έσχατη προδοσία διαπράττει αυτός που με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους επιχειρεί να καταστήσει ανενεργά, διαρκώς ή προσκαίρως, θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος.

  Θεμελιώδεις αρχές και θεσμοί του πολιτεύματος θεωρούνται και

  – η αρχή της δέσμευσης της εκτελεστικής εξουσίας από το Σύνταγμα και τους νόμους.

  – η γενική ισχύς και προστασία των ατομικών δικαιωμάτων που προβλέπει το Σύνταγμα.

  – το κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης.

  Στην περίπτωση μας, οι δυο υπουργοί όλα τα έκαναν ….

  Διευκρίνιση : πράξη νομοθετικού περιεχομένου μπορεί να εκδώσει η κυβέρνηση με την βοήθεια του πρόεδρου της δημοκρατίας ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΕΣ και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ καταστάσεις. Στην περίπτωση της ΕΡΤ βέβαια, δεν συνέτρεχαν λόγοι έκδοσης και εκτέλεσης μιας τέτοιας απόφασης . Επειδή είναι αυτονόητο δεν θα επεκταθώ.

  ΣΧΕΤΙΚΑ :

  Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ και διευκρινίσεις (17 Ιουνίου 2013)

  236/2013 της Επιτροπής Αναστολών της 20ης.6.2013 επί της Αιτήσεως Αναστολής της ΠΟΣΠΕΡΤ. ( 21 Ιουνίου 2013)

  ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ: ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

  Κρατική ραδιοτηλεόραση και αδίστακτη κυβέρνηση [του Κώστα Λαπαβίτσα]

  Η προσφυγή της Ελισσάβετ Παπαζώη στο ΣτΕ για την ΕΡΤ

  https://justiceforgreece.wordpress.com/2013/06/30/κεδίκογλου-και-στουρνάρας-πρέπει-να-μ/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.