ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ κατά Παπανδρέου και παντός υπευθύνου για ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

21 Δεκεμβρίου  2012

 

ΕΝΩΠΙΟΝ  ΤΟΥ  ΚΥΡΙΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

κ.κ.  Ιωάννη Τέντε

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ  ΑΝΑΦΟΡΑ

 

      Του Παναγιώτη Σταμάτη του Δημητρίου, Πλωτάρχη του Πολεμικού Ναυτικού ε.α. κατοίκου Αθηνών, οδός Κομνηνών αρ.48.

 

 

                                         

                                             ΚΑΤΑ

 

 

1.  Του Γεωργίου Παπανδρέου του Ανδρέα, τ. αρχηγού του ΠΑΣΟΚ,  τ. Πρωθυπουργού της Ελλάδας,  βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κατοίκου Αθηνών, οδός Ιπποκράτους αριθ.22 και Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων.

 

2.   Παντός  Υπευθύνου, συμμέτοχου και εμπλεκομένου-διά κοινής δράσης και κοινού δόλου- αρμοδίου υπηρεσιακού παράγοντος και εξωθεσμικού τοιούτου συναυτουργού ή ηθικού  αυτουργού.

 

   

 Αξιότιμε  κ. Εισαγγελεύ

« Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΩΡΗΤΕΑ»

Ο  τ. Πρωθυπουργός μας υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό προεκλογικώς, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2009, ότι υπάρχουν χρήματα και θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ανώτερες του πληθωρισμού.

Ενόψει των Βουλευτικών Εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009, ο  ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ως υποψήφιος βουλευτής, δήλωσε δημοσίως, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 12 & 13.09.2009:

 

 • • 12.09.2009: «Αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά.

Αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της

δύναμη. Και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης».

 

 • • 12.09.2009: «Θα δώσουμε αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό. Έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης. Πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για ένα χρόνο».

 

 • • 12.09.2009: «Δεν θα αυξήσουμε τη φορολογία των επιχειρήσεων».
 • • 12.09.2009: «Δέσμευσή μας: κανένα νέο φορολογικό βάρος στα μεσαία καιχαμηλά εισοδήματα».
 • • 12.09.2009: «Εφαρμόζουμε συγκεκριμένα μέτρα: Άμεση ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ώστε το οχτάωρο, οι υπερωρίες, η κανονική άδεια και η εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων να ελέγχονται και να εφαρμόζονται».

 

 • • 12.09.2009: «Το επίδομα ανεργίας, σταδιακά στο 70% του βασικού μισθού».

 

 • • 13.09.2009: «…δεν είναι απλώς πού θα βρούμε τα λεφτά, αλλά πού πηγαίνουν τα λεφτά. Γιατί λεφτά υπάρχουν…έχουμε 31 δις ανείσπρακτους φόρους… Έχουμε χαριστικές πράξεις, όπως ασφαλιστικές εισφορές στις τράπεζες, που έφτασαν τα 5 δις. Έχουμε ένα φορολογικό σύστημα, που χαρίζει 1 δις ευρώ το χρόνο σε μεγαλομετόχους.».

 

 • • 13.09.2009: «Με τη δέσμευση, όχι νέα βάρη στη μεσαία τάξη και στους χαμηλόμισθους».

 

 • • 13.09.2009: «οι εξαγγελίες της σημερινής κυβέρνησης είναι καταστροφικές. Μιλάει για πάγωμα μισθών, για πάγωμα της αγοράς».

 

 • • 13.09.2009: «Η λογική ότι απλώς παίρνουμε από τον Έλληνα πολίτη, για να κλείσουμε κάποιες μαύρες τρύπες οι οποίες μεγαλώνουν από τη σπατάλη, είναι μια πολιτική καταστροφική, θνησιγενής».

 

 • • 13.09.2009: «Δεν θα αυξήσουμε τον ΦΠΑ».

 

 • • 13.09.2009: «Χρειάζεται σιγουριά, ασφάλεια ο εργαζόμενος, ώστε να μπορεί και να αποδώσει. Εμείς θεωρούμε ότι είναι βασικά αναπτυξιακό στοιχείο ο εργαζόμενος να αισθάνεται σιγουριά, ασφάλεια για τα δικαιώματά του. Και βεβαίως, οι αυξήσεις θα γίνουν μέσα στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων και μέσα από συλλογικές διαπραγματεύσεις».

 

 • • 13.09.2009: «Πρώτα απ΄όλα, θέλω να συγκρίνετε δύο διαφορετικές πολιτικές. Η μία πολιτική μιλάει για πάγωμα μισθών, και η άλλη μιλάει για αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό».

 

 • 13.09.2009: «Εγώ θέλω να πω το εξής: το ζήτημα δεν είναι πού θα βρούμε τα έσοδα.Λεφτά υπάρχουν».

 

 • • 13.09.2009: «έχουμε πάρει θέση για τη μη αλλαγή των ορίων ηλικίας».

 Όμως αμέσως μετά τις εκλογές μείωσε μισθούς και συντάξεις, έπραξε δηλαδή το αντίθετο εκείνου που είχε υποσχεθεί. Ο αντιπρόεδρος του, για να δικαιολογήσει την εξαπάτηση του ελληνικού λαού, είπε ότι όλα τα κόμματα δεν τηρούν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις.

Άλλο είναι να προσπαθήσει ένα κόμμα να εκτελέσει το προεκλογικό του πρόγραμμα και να μην επιτύχει, και άλλο να μην επιχειρήσει καν την εφαρμογή του και από την πρώτη στιγμή να εφαρμόσει πολιτική αντίθετη του προγράμματος του.

Μετά τις εκλογές, προς δικαιολόγηση της καταφανούς εξαπατήσεως των Ελλήνων, ο πρωθυπουργός μας ισχυρίστηκε ότι δήθεν αγνοούσε την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας. Ψεύδεται. Ένας πολιτικός που ήταν υπουργός όλων των κυβερνήσεων του πατρός του, εμπνευστού της υπερχρεώσεως της χώρας, όπως και των κυβερνήσεων του κ. Σημίτη, είναι αδύνατον να αγνοεί την οικονομική κατάσταση της χώρας.

 Κατά τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 162), όποιος εξαπατά εκλογέα, με οποιονδήποτε τρόπο, για να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνημα, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή.

Περαιτέρω, αποκαλύφθηκε πρόσφατα σε βιβλίο του πρώην υπουργού των Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Steinmayer, ότι τον είχε ενημερώσει απολύτως για τα οικονομικά της Ελλάδος και ο κ. Παπανδρέου τού απήντησε ότι θα σκεφθεί αν θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία. Εξάλλου, ο κ. Αλμούνια εδήλωσε ότι πολύ προ των εκλογών, είχε ενημερώσει τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων της Ελλάδος για την οικονομική της θέση. Το αυτό δήλωσε και ο κ. Προβόπουλος. των μηνιαίων εκθέσεων του οποίου αδύνατο να λαμβάνει, και ελάμβανε, γνώση ο κ. Παπανδρέου.

Πέραν τούτων, ο τελευταίος, σε συνέντευξή του προς τον κ. Κούλογλου, προ των εκλογών,είχε πει ότι όποια χώρα κατέφυγε στο ΔΝΤ καταστράφηκε και ο λαός της εξαθλιώθηκε. Όμως. από πρόσφατη συνέντευξη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, κ. Στρος-Καν, έγινε παγκοσμίως γνωστό ότι ο κ. Παπανδρέου, προ των εκλογών, συζητούσε μαζί του υπογείως, για το πώς θα υπαχθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ. Παρόλα αυτά προσέφυγε στο ΔΝΤ με τα γνωστά αποτελέσματα του Μνημονίου (εξαθλίωση του λαού- απώλεια λαϊκής κυριαρχίας).

Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έδωσε καμία πειστική εξήγηση έως σήμερα αναφορικά με τον λόγο για τον οποίο παρέλειψε να δανεισθεί, αμέσως μετά την εκλογή του, όσα ποσά χρειαζόταν η χώρα. με χαμηλά επιτόκια, όπως όφειλε να πράξει.

 Αντί τούτου, εδήλωνε σε διεθνή ακροατήρια, ότι ο ελληνικός λαός είναι διεφθαρμένοςκαι η οικονομία του πνέει τα λοίσθια, έχουσα την πορεία του «Τιτανικού». Μετά τις δηλώσεις του αυτές, για τις οποίες επίσης δεν έχει δώσει καμία εξήγηση, άρχισε η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδος και έφτασαν τα spreads από 250 μονάδες σε 3.200!

Επίσης, δεν εξήγησε έως τώρα, γιατί δεν δέχθηκε το δάνειο 20 δισ. ευρώ, που του προσφέρθηκαν επιπλέον των 7 δισ. που έλαβε η χώρα, με χαμηλό επιτόκιοΑπό όλα αυτά προκύπτει κραυγαλέα η προσωπική ποινική ευθύνη του κ. πρωθυπουργού.

 

Στις 08.02.2010, ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, από το βήμα της Βουλής, ανέφερε ότι στις αποφάσεις που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση, θα γίνεται σαφές το στίγμα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αναδιανομής. Παρόλα ταύτα όμως, δεν τηρήθηκε η υπ΄αριθμ. (η΄) θεμελιώδης αρχή του Πολιτεύματος, του άρθρου 134Α Π.Κ., που επιτάσσει τη γενική ισχύ και προστασία των ατομικών δικαιωμάτων που προβλέπει το Σύνταγμα, και αντίθετα με τις παραπάνω δηλώσεις τους, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου και η υπ΄αυτόν Κυβέρνηση, με σφετερισμό της ιδιότητάς τους ως οργάνων του Κράτους, έλαβαν στη συνέχεια επαχθέστατα μέτρα σε βάρος των Ελλήνων Πολιτών, μέτρα που κατέλυσαν την ως άνω θεμελιώδη αρχή του Πολιτεύματος της χώρας μας.

 

Στις 11.02.2010, ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ επισήμανε ότι «η κυβέρνηση, έχει ήδη, από καιρό, ζητήσει τη συνεργασία με το ΔΝΤ σε θέματα τεχνικής φύσης».

 

 Οι μηνυόμενοι/εγκαλούμενοι διέπραξαν σε βάρος μου και σε βάρος του Ελληνικού Λαού τα εγκλήματα που περιγράφονται στο άρθρο 134 Α  ΠΚ  και της Εξαπάτησης Εκλογέων. Η τέλεση των εγκλημάτων αυτών αποδεικνύεται από τα στοιχεία που έχουν έρθει στη δημοσιότητα και τις δηλώσεις των μηνυομένων/εγκαλουμένων, όλα δε τα στοιχεία αυτά επισυνάπτονται ως συνημμένα στην παρούσα μηνυτήρια αναφορά/έγκληση. (Συν 1)

Τα στοιχεία αυτά, που περιήλθαν σε γνώση μου, με δραστηριοποίησαν κατά τη νομική μου αξιολόγηση να αναφερθώ ενώπιόν Σας, χωρίς να έχω σκοπό δυσφήμισης ή εξύβρισης των μηνυομένων/εγκαλουμένων, τα δε γεγονότα που επικαλούμαι είναι πασίδηλα.

Η εκδήλωση της παρούσας μηνυτήριας αναφοράς/έγκλησης γίνεται για τη διαφύλαξη

και την προστασία των πολιτικών μου δικαιωμάτων και από δικαιολογημένο ενδιαφέρον και ως πολίτης Δημοκρατικού Κράτους καθώς και στην αποκατάσταση της υλικής και ηθικής μου βλάβης, που μετά από την μείωση της συντάξεώς μου έχω περιέλθει σε κατάσταση αναξιοπρεπούς διαβίωσης.

Κατά τη διάταξη του άρθρου 191 παρ. 1 του ΠΚ (διασπορά ψευδών ειδήσεων), με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και χρηματική ποινή καταδικάζεται όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα ή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ή να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

Κατά την αληθή έννοια της διατάξεως αυτής, που αποβλέπει στην προστασία της υπό

στενή έννοια δημοσίας τάξεως, δηλαδή της επικρατούσης στο κράτος ευταξίας συνεπεία της γενικής υποταγής στην έννομη τάξη, η οποία ειδικότερα συνίσταται κατά μεν την πολιτειακή όψη της στην επιβολή της κρατικής βουλήσεως, κατά δε της κοινωνική όψη της στην ειρηνική και ήρεμη συνύπαρξη και διαβίωση των πολιτών, οι αναφερόμενες σε αυτήν ψευδείς ειδήσεις και φήμες πρέπει να είναι επιτήδειες να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών όσον αφορά την ικανότητα της κρατικής εξουσίας προς εξασφάλιση της κοινής ειρήνης και την πεποίθηση των περί της διατηρήσεως της ειρηνικής διαβιώσεως των εντός του κράτους.

Για τη στοιχειοθέτηση του εγκλήματος της διασποράς ψευδών ειδήσεων απαιτείται εκτός των άλλων οι διασπειρόμενες ειδήσεις να είναι ικανές να προκαλέσουν φόβο και ανησυχία στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας και γενικά να επιφέρουν τα αποτελέσματα που αναφέρονται στο αρ. 191 του Π.Κ. (βλ. ΑΠ 1015/1981 ΝοΒ 1981,1593, ΑΠ 1177/1978 ΠοινΧρ 1979,285). 

Το ιστορικό της υπόθεσης, που, μετά την εξαπάτηση των εκλογέων και τη  συνεπεία αυτής ανάληψη της εξουσίας από τους μηνυόμενους, οδήγησε στην οικονομική υποδούλωση του Ελληνικού Λαού στις ξένες οικονομικές δυνάμεις και στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας, διαμέσου του σφετερισμού από τους μηνυόμενους της ιδιότητάς τους ως οργάνων του Κράτους και με τις πράξεις τους κατέλυσαν ή αλλοίωσαν ή κατέστησαν ανενεργό διαρκώς ή πρόσκαιρα το Δημοκρατικό Πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή τις Θεμελιώδεις Αρχές ή Θεσμούς του Πολιτεύματος,  συμπεριφορά που μάλλον εμπίπτει στο  άρθρο 134 2α΄ – 2β΄ Π.Κ.  Με τη διάταξη αυτή το έγκλημα αυτό προβλέπεται και τιμωρείται αναμφίβολα ως διαρκές έγκλημα.

 Η ρητή αυτή ρύθμιση θεωρήθηκε αναγκαία μετά τη γνωστή αμφισβήτηση στην επιστήμη και την νομολογία που είχε λάβει και πολιτικές διαστάσεις, η οποία λύθηκε τότε τελικά υπέρ της εκδοχής του στιγμιαίου με την απόφαση 684/1975 της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Για να καταστεί πλέον σαφές ότι ο νομοθέτης θεωρεί το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας ως διαρκές, προστέθηκε η παραπάνω περίπτωση στο άρθρο 134 § 2.Η διάταξη αυτή βρίσκεται σε αρμονία με τη διάταξη του άρθρου 120 § 3 του Σ κατά το οποίο: «ο σφετερισμός με οποιοδήποτε τρόπο της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.»

Επειδή ο εγκαλούμενος διέπραξε με τη συμπεριφορά του το ποινικό αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων κατ’ αρ. 191 Π.Κ., πράξη ποινικώς κολάσιμη και άρα υπό του νόμου τιμωρητέα, διωκόμενη αυτεπαγγέλτως.

Επειδήκατά τον Ποινικό Κώδικα άρθρο 162,όποιος εξαπατά εκλογέα, με οποιονδήποτε τρόπο, για να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνημα, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινήπράξη ποινικώς κολάσιμη και άρα υπό του νόμου τιμωρητέα, διωκόμενη αυτεπαγγέλτως.

Επειδή  σύμφωνα με το  άρθρο 134 2α΄ – 2β΄ Π.Κ. το περιγραφόμενο εκεί αδίκημα προβλέπεται και τιμωρείται αναμφίβολα ως διαρκές έγκλημα.

Επειδή διαθέτω το απαραίτητο ειδικό έννομο συμφέρον για την υποβολή της παρούσας, ως Πλωτάρχης εα του Πολεμικού Ναυτικού και ως απλός πολίτης που θίγεται από τη συμπεριφορά των εγκαλουμένων.

Επειδή στη νομοθεσία μας προβλέπεται  ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δικαιούται σε υποθέσεις εξαιρετικής φύσης να διατάσσει τη διεξαγωγή της ανάκρισης και την εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο κατ’ απόλυτη προτεραιότητα (άρθρο 35 εδ. γ΄ ΚΠΔ).

Επειδή ανεξαρτήτως της οιασδήποτε παρελθούσης δικαστικής κρίσεως επί παρομοίων διερευνηθέντων εγκλημάτων, τα καταγγελλόμενα αποτελούν καθοριστικά στοιχεία υπαρκτών εγκλημάτων τα οποία, λόγω και του κακουργηματικού των χαρακτήρος, είναι στοιχεία ικανά να ανασύρουν και να διερευνήσουν ακόμη και παρελθούσες υποθέσεις του δημοσίου βίου.

Επειδή  η παρούσα μηνυτήρια αναφορά είναι νόμιμη, βάσιμη και αληθής 

Κατόπιν όλων των  ανωτέρω εκφράζω την άποψη ότι συντρέχουν οι αναγκαίες εκείνεςενδείξεις διάπραξης αξιόποινων πράξεων σε τέτοιο βαθμό βεβαιότητας ώστε να επιβάλλεται η ποινική τους τεκμηρίωση και δίωξη.

   

 

                                        ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

 

                     και με την ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μου

 

                                     ΕΞΑΙΤΟΥΜΑΙ

 

Την άμεση και επείγουσα ποινική διερεύνηση του θέματος προκειμένου να ταυτοποιηθούν και εξατομικευτούν οι διαφαινόμενες ως τελεσθείσες αξιόποινες πράξεις, να συνδεθούν με τους φυσικούς, ηθικούς αυτουργούς και άλλους συμμέτοχους και να υποστούν οι υπόλογοι την  κατά νόμο τιμωρία τους.

Τέλος δε, δέον όπως μετά την άσκηση των δεουσών ποινικών διώξεων ληφθούν τα αναγκαία δικονομικά μέσα, πιθανολογουμένης της συνεχιζόμενης δυσφήμισης της Χώρας και διασποράς ψευδών ειδήσεων.

 

Επιπλέον δηλώνω παράσταση πολιτικής αγωγής για χρηματική ικανοποίηση  ενός εκατομμυρίου (1.000.000,00) ευρώ, με επιφύλαξη αναζήτησης του υπολοίπου ενώπιον των αρμόδιων διοικητικών δικαστηρίων, το οποίο κι εν συνεχεία θα διαθέσω στο Ταμείο Πρόνοιας της Ε.Α.Α.Ν,  λόγω ηθικής βλάβης επελθούσας σε εμένα από την εν λόγω πράξη.

 

Μάρτυρα μου προτείνω τον επιτ.. Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασίλη Κόκκινο, κάτοικο Αθηνών.

 

Συν. (1)  Δημοσίευμα άρθρο «Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΩΡΗΤΕΑ»  Β.Α. Κόκκινου.

 

 

                                                                             Αθήνα,  21 Δεκεμβρίου  2012

 

 

                                                              Ο ΜΗΝΥΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΕΝΑΓΩΝ

                                                           Πλωτάρχης  ε.α.  Παναγιώτης Δ. Σταμάτης

σχετικά:

Ολγα Γεριτσίδου Μήνυση επί Εσχάτη Προδοσία ΚΑΤΑ Γ.Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

Σαλεμή κατά Παπανδρέου (έσχατη προδοσία κλπ – 20/06/2011)

Καταγγελία Σαλεμή στον Εισαγγελέα του ΔΠΔ (ICC)

Μήνυση Κρητικοπούλου – Σακκά για έσχατη προδοσία κλπ (βίντεο) + ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ στις 28-10-2012

4 comments on “ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ κατά Παπανδρέου και παντός υπευθύνου για ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 1. Pingback: 22.02.2010 – 18.01.2013: Οι νομικές κινήσεις των πολιτών και η αδράνεια της δικαιοσύνης … | ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

 2. ΣΧΕΤΙΚΑ

  Στη Βουλή και η μήνυση του Παναγιώτη Σταμάτη κατά του ΓΑΠ & Σια [η μήνυση και τα διαβιβαστικά]

  https://justiceforgreece.wordpress.com/2013/10/11/στη-βουλή-και-η-μήνυση-του-παναγιώτη-στ/

  ΚΑΙ Η …. ΤΗΛΕΔΙΚΗ:

  Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΚΑΙ ΣΕ ΤΗΛΕ-ΔΙΚΗ ΑΘΩΩΣΑΝ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ ΟΜΟΦΩΝΑ!!

  Δημοσιεύτηκε στις 14 Οκτ 2013
  Ομόφωνα αποφασίστηκε η απαλλαγή Παπανδρέου απο τους τηλε-δικαστές του ΣΚΑΪ με ονομαστική στοχοποίηση και δημόσια απαξίωση δια του εδράνου της εκπομπής τους κατά του “αργόσχολου” πολίτη που τόλμησε να φανταστεί ισονομία στην Ελλαδική “δημοκρατία” επικαλούμενος το Σύνταγμα. Η απόφαση πού έλαβε χώρα επι ακροατηρίου πανελλαδικής εμβέλειας και εξεδόθη για λογαριασμό του Ελληνικού κοινοβουλίου…

 3. Την ποινική δίωξη του Πρωθυπουργού ζητά ο τ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

  12/10/2011

  Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΩΡΗΤΕΑ

  Κατά τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 162), όποιος εξαπατά εκλογέα, με οποιονδήποτε τρόπο, για να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνημα, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή. Ο πρωθυπουργός μας υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό προεκλογικώς, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2009, ότι υπάρχουν χρήματα και θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ανώτερες του πληθωρισμού.

  Όμως αμέσως μετά τις εκλογές μείωσε μισθούς και συντάξεις, έπραξε δηλαδή το αντίθετο εκείνου που είχε υποσχεθεί. Ο αντιπρόεδρος του, για να δικαιολογήσει την εξαπάτηση του ελληνικού λαού, είπε ότι όλα τα κόμματα δεν τηρούν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις. Άλλο είναι να προσπαθήσει ένα κόμμα να εκτελέσει το προεκλογικό του πρόγραμμα και να μην επιτύχει, και άλλο να μην επιχειρήσει καν την εφαρμογή του και από την πρώτη στιγμή να εφαρμόσει πολιτική αντίθετη του προγράμματος του.

  Μετά τις εκλογές, προς δικαιολόγηση της καταφανούς εξαπατήσεως των Ελλήνων, ο πρωθυπουργός μας ισχυρίστηκε ότι δήθεν αγνοούσε την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας. Ψεύδεται. Ένας πολιτικός που ήταν υπουργός όλων των κυβερνήσεων του πατρός του, εμπνευστού της υπερχρεώσεως της χώρας, όπως και των κυβερνήσεων του κ. Σημίτη, είναι αδύνατον να αγνοεί την οικονομική κατάσταση της χώρας.

  Περαιτέρω, αποκαλύφθηκε πρόσφατα σε βιβλίο του πρώην υπουργού των Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Steinmayer, ότι τον είχε ενημερώσει απολύτως για τα οικονομικά της Ελλάδος και ο κ. Παπανδρέου τού απήντησε ότι θα σκεφθεί αν θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία. Εξάλλου, ο κ. Αλμούνια εδήλωσε ότι πολύ προ των εκλογών, είχε ενημερώσει τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων της Ελλάδος για την οικονομική της θέση. Το αυτό δήλωσε και ο κ. Προβόπουλος. των μηνιαίων εκθέσεων του οποίου αδύνατο να λαμβάνει, και ελάμβανε, γνώση ο κ. Παπανδρέου.

  Πέραν τούτων, ο τελευταίος, σε συνέντευξή του προς τον κ. Κούλογλου, προ των εκλογών, είχε πει ότι όποια χώρα κατέφυγε στο ΔΝΤ καταστράφηκε και ο λαός της εξαθλιώθηκε. Όμως. από πρόσφατη συνέντευξη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, κ. Στρος-Καν, έγινε παγκοσμίους γνωστό ότι ο κ. Παπανδρέου, προ των εκλογών, συζητούσε μαζί του υπογείως, για το πώς θα υπαχθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ.

  Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έδωσε καμία πειστική εξήγηση έως σήμερα αναφορικά με τον λόγο για τον οποίο παρέλειψε να δανεισθεί, αμέσως μετά την εκλογή του, όσα ποσά χρειαζόταν η χώρα. με χαμηλά επιτόκια, όπως όφειλε να πράξει. Αντί τούτου, εδήλωνε σε διεθνή ακροατήρια, ότι ο ελληνικός λαός είναι διεφθαρμένος και η οικονομία του πνέει τα λοίσθια, έχουσα την πορεία του «Τιτανικού». Μετά τις δηλώσεις του αυτές, για τις οποίες επίσης δεν έχει δώσει καμία εξήγηση, άρχισε η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδος και έφτασαν τα spreads από 250 μονάδες σε 3.200!

  Επίσης, δεν εξήγησε έως τώρα, γιατί δεν δέχθηκε το δάνειο 20 δισ. ευρώ, που του προσφέρθηκαν επιπλέον των 7 δισ. που έλαβε η χώρα, με χαμηλό επιτόκιο. Από όλα αυτά προκύπτει κραυγαλέα η προσωπική ποινική ευθύνη του κ. πρωθυπουργού. Θα έπρεπε, επομένως, σύμφωνα με το Σύνταγμα τριάντα (30) βουλευτές της αντιπολιτεύσεως, αντί να φλυαρούν ασκόπως προς παραμυθίαν του πενομένου ελληνικού λαού, να ζητήσουν με έγγραφό τους την άσκηση της νομίμου ποινικής διώξεως κατά του υπαίτιου, σύμφωνα με το Σύνταγμα.

  Συγχρόνως όμως, έχει καταστεί πασιφανές ότι η κυβέρνηση, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό της πρόγραμμα και αθετήσασα τις υποσχέσεις της προς τον λαό, αποστέρησε εαυτήν του θεμελίου του δημοκρατικού πολιτεύματος, κατ” άρθρον 1 παρ. 2 του Συντάγματος, ήτοι της λαϊκής κυριαρχίας. Ως εκ τούτου, οι αποφάσεις της και οι νόμοι της, ιδιαιτέρως δε αυτοί περί υπερφορολογήσεως των Ελλήνων και περί εκτάκτου εισφοράς και τέλους ακινήτων, είναι αντίθετοι προς το Σύνταγμα.

  Τόσο για τον ως άνω λόγο. όσο και διότι παραβιάζουν τα άρθρα του Συντάγματος 78 παρ. 2, περί απαγορεύσεως της αναδρομικής φορολογίας. 5 παρ. 10 που καθιερώνει την αρχή της συμμετοχής των πολιτών στα δημόσια βάρη αναλόγως το)ν οικονομικών δυνάμεών των, δηλαδή των εισοδημάτων των, 4 παρ. 2, που επιβάλλει την αρχή της ίσης μεταχειρίσεως των πολιτών και 36 παρ. 1 περί παροχής εννόμου προστασίας.

  Ένας πολίτης με ένα διαμέρισμα 150 τετραγωνικών και ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ θα πληρώσει το ίδιο τέλος ακινήτου με εκείνον που είναι ιδιοκτήτης ομοίου ακριβώς διαμερίσματος, στην αυτή θέση, και έχει ετήσιο εισόδημα 200.000 ευρώ. Ανατίθεται η είσπραξη του τέλους τούτου στη ΔΕΗ, ενώ η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας έχει αποφανθεί, στην περίπτωση των παρκόμετρων του Δήμου, ότι δεν δύναται να ανατεθεί σε ανώνυμη εταιρεία εισπρακτική εξουσία του Δημοσίου.

  Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την έκτακτη φορολόγηση των ακινήτων ως τέλος, ενώ γνωρίζει ότι τούτο δεν είναι ανταποδοτικό και τα περί διασώσεως της περιουσίας των παιδιών και εγγονών μας διά της φορολογίας αυτής είναι απλώς μυθεύματα υπερβολικής φαντασίας. Καταργείται η δυνατότητα προσφυγής στη Διοικητική Δικαιοσύνη με την υποχρεωτική καταβολή του 50% της οφειλής και του δικαιώματος του εφόρου να ζητήσει τη μη αναστολή της πράξεως επιβολής φόρου.

  Στον αδυνατούντα να καταβάλει το τέλος ακινήτου δεν επιβάλλεται η συνήθης συνέπεια των φορολογικών παραβάσεων, αλλά η διακοπή της παροχής του ρεύματος, με συνέπεια να κοπεί τούτο σε μια πτωχή οικογένεια της Χίου με έξι (6) παιδιά, την ώρα που κοινωνικοί φορείς ζητούν από τους Έλληνες τον περιορισμό της υπογεννητικότητας. Αλλά η σημερινή κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της Ελλάδος. Για αυτό και διευκολύνει και συνιστά τη μετάβαση των νέων σε άλλες χώρες για να εργασθούν. Θα μείνουν έτσι στην Ελλάδα οι γέροντες συνταξιούχοι με τη γνωστή μοίρα τους. Αυτό δεν είναι έγκλημα κατά της χώρας;

  Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντί να συνιστά επιείκεια προς τους μη έχοντες, θα έπρεπε, κατά τα άρθρα 35 παρ. 2 εδ. δ” και 42 του Συντάγματος, να αναπέμψει στη Βουλή τους άνω αντισυνταγματικούς νόμους της κυβερνήσεως, η οποία έχει απολέσει το θεμέλιο της Δημοκρατίας, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό πρόγραμμά της.

  Ναι μεν έχει κακώς καταργηθεί το προνόμιο του ανωτάτου άρχοντος να προκηρύσσει εκλογές σε περίπτωση δυσαρμονίας μεταξύ κυβερνήσεως και λαϊκού φρονήματος, παραμένει όμως το άνω προνόμιο της αναπομπής στη Βουλή αντισυνταγματικών νομοσχεδίων. Αν αυτό δεν ασκηθεί τώρα, πότε θα εφαρμοστούν οι άνω διατάξεις;

  Το κράτος στην ουσία έχει καταλυθεί. Καταλαμβάνονται τα υπουργεία από πολίτες και οι υπουργοί αναζητούν καταλλήλους χώρους για να συναντήσουν τους εκπροσώπους της τρόικας. Εμποδίζεται η λειτουργία των χειρουργείων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και η Διοίκηση δεν αποτολμά να ζητήσει την επέμβαση της Εισαγγελίας. Και ο υπουργός των Οικονομικών καλεί τους Έλληνες να πληρώσουν φόρους για να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις του Νοεμβρίου.

  Ώστε το δάνειο των 110 δισ. ευρώ του Μνημονίου έγινε μόνο για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές μας; Και χάριν αυτών το δημόσιο χρέος μας μέσα σε δύο χρόνια έφθασε το 150% του ΑΕΠ;

  http://www.otyposnews.gr/archives/25026
  http://attikanea.blogspot.gr/2013/10/blog-post_3621.html
  http://www.eglimatikotita.gr/2012/12/blog-post_3163.html#ixzz2hUUAnbJ9

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.