Παντελής Γιαμαρέλλος κατά Ε. Βενιζέλου

 

Ωρωπός, 18 Ιανουαρίου 2013

Προς την Προϊσταμένη Εισαγγελίας Αθηνών
Διά του Τ.Α. Ωρωπού,
ΓΑΔΑ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΠΕΡΙ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ,ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ, ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΛΠ

Αξιότιμη κυρία Εισαγγελέα,
Δια την παρούσης κατεπειγούσης μηνύσεως η οποία αφορά θέματα Εθνικής Ασφαλείας και απειλών επί του Πολιτεύματος παρακαλώ σας γνωρίζω με βάση όσα το άρθρο 232 του Π.Κ. (παρασιώπηση εγκλημάτων) με υποχρεώνει ότι στην συνεδρίαση της 17/1/2013 της Ολομελείας της Βουλής των Ελλήνων για συζήτηση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής ο βουλευτής του πολιτικού κόμματος ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αρχηγός του κόμματος, αλλά μη μέλος της Κυβερνήσεως, Ευάγγελος Βενιζέλος του Βασιλείου, γνωστής διαμονής ή χώρου εργασίας Αθήνα, Ιπποκράτους 22, Τ.Κ. 10680 τηλ: 210 3665378-9, FAX: 210 3665092 και φυλασσόμενος και από δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, άρα κατά 24ωρο γνωστής διαμονής και εργασίας στην Ελληνική Αστυνομία, ο ίδιος και αυτοβούλως προέβει στις εξής δηλώσεις οι οποίες έχουν καταγραφεί στα γραπτά και οπτικοακουστικά πρακτικά της Βουλής και αναφέρουν τα εξής: «”Μου λέτε γιατί πήρα αντίγραφο της λίστας στο σπίτι μου. Γιατί να μην το πάρω; Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία μου στο υπ.Άμυνας; Βεβαίως και έχω. Πώς πήγαινα στο ΚΥΣΕΑ και στο ΝΑΤΟ;”πηγή http://logioshermes.blogspot.com/2013/01/usb_18.html
Ενώ στην συνέχεια βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν ρωτώντας τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο γιατί τα πήρε και τι τα χρειαζεται.
Με το γνωστό , ειρωνικό και συνάμα σκωπτικό ύφος, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι τα φυλάει «για το πραξικόπημα όταν ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την πλειοψηφία και θα πάρει την εξουσία.»
Το βίντεο των πιό πάνω, από το τηλεοπτικό κανάλι της Βουλής έχει αναρτηθεί και στον πιό κάτω διαδικτυακό χώρο:
http://www.youtube.com/watch?v=cIBzCSwUQmQ&feature=player_embedded

Από τα πιό πάνω συνάγεται ότι ο εν λόγω βουλευτής και αρχηγός κόμματος έχει πλέον καταστεί ύποπτος τέλεσης αδικημάτων ή έχει εκδηλώσει ΡΗΤΑ και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πρόθεση για παράβαση του Ποινικού Κώδικα και παράβασης και σχετικών άρθρων του Ελληνικού Συντάγματος αλλά και των υποχρεώσεων που έχει ο αποδέκτης και χρήστης άκρως απορρήτων στοιχείων που αφορούν την Εθνική Ασφάλεια του Ελληνικού Κράτους.
Κατά την άποψη εμού του μηνυτή και ενδεικτικά αναφέρω:
Τα άρθρα του Π.Κ.
1.      Αρ. 134 παρ. 1, περ Β, υποπερ. α(μικρό) και β(μικρό),
2.      Αρ. 135
3.      Αρ. 136
4.      Αρ. 146α
5.      Αρ. `47
6.      Αρ. 190
7.      Αρ. 186α
8.      Αρ. 192
9.      Αρ. 195
10.      Αρ. 202
11.      Αρ. 252
12.      Αρ. 253
13.      Αρ. 370Β (για εφαρμογή των προβλεπομένων στα αρθ. 146 & 147)
14.      Αρ. 370Γ
Υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο 4/2012 της Εισαγγελίας Αρείου Πάγου υπάρχει υποχρέωση άμεσης σύλληψης και οδήγησης βουλευτών που τελούν πλημμελήματα και κυρίως κακουργήματα με την διαδικασία του Αυτοφώρου ορίζοντας μάλιστα στην προτελευταία παράγραφο της Εγκυκλίου ότι « η ανωτέρω οριοθέτηση της μεταχειρίσεως των βουλευτών, αφορά βουλευτές οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος και για ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ αξιόποινη συμπεριφορά» αποκλείοντας κάθε εικασία για εφαρμογή της Εγκυκλίου σε ορισμένες μόνο δραστηριότητες ή καθήκοντα των βουλευτών.

Παράλληλα επιστήω την προσοχή σας στο ότι οι δηλώσεις του μηνυομένου δεν αφορούν πολιτικές του επιλογές άρα δεν υπάρχει θέμα εφαρμογής της ασυλίας όπως προβλέπει το άρθρο 61 του Συντάγματος περί ακαταδιώκτου των βουλευτών για πολιτικές τους αποφάσεις οι επιλογές.
Συντρέχουν όμως λόγοι για δίωξη του μηνυομένου για παράβαση των οριζομένων για την διαχείριση εκ μέρους του Κρατικών Στρατιωτικών Απορρήτων και Ακρως Απορρήτων εγγράφων και ηλεκτρονικών δεδομένων, παράβαση των άρθρων του Π.Κ. για Εσχάτη Προδοσία, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου, αντιγραφή στοιχείων για χρήση σε παρανομες ενέργειες με δήλωση δόλου, προκληση ανησυχίας ή τρόμου σε Ελληνες πολίτες με απειλές για πραξικόπημα και διάλυση της Δημοκρατίας, του πολιτεύματος και την ειρήνης του Κράτους, έμμεση πρόσκληση και προσφορά σε εκτέλεση κακουργήματος , πιθανή κατάρτιση ένοπλης ομάδας με σκοπό την διάλυση της Δημοκρατίας και της απόφασης της Λαϊκής εντολής για σύσταση κυβερνήσεως μετά από εκλογικό αποτέλεσμα και άλλα. Τα πιό πάνω αναφέρονται ενδεικτικά και φρονώ ότι η Εισαγγελία σας επιβάλλεται να εξετάσει σε βάθος τις δηλώσεις του προσώπου αυτού και να επιβάλλει τις απαραίτητες κυρώσεις και ποινές φυλάκισης, κάθειρξης και έκπτωσης από πολιτικό αξίωμα και στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων μετά από την σωστή και δίκαια δίκη του κατηγορουμένου.

Για τους πιό πάνω λόγους και με βάση την υποχρέωσή μου από το αρ. 232 του Π.Κ. αλλά και την υποχρέωση κατ’ εγκληση ενεργοποίησης των διαδικασιών για δίωξη του μηνυομένου για όσα από τα αρθρα του Π.Κ. αυτό προβλέπεται

ΖΗΤΩ

Την άμεση σύλληψη με την διαδικασία του αυτοφώρου όπως προβλέπεται για τα κακουργήματα και τις όποιες άλλες παράνομες και αντισυνταγματικές ενέργεις έχει αποδεδειγμένα πλέον τελέσει ο μηνυόμενος .
Υπενθυμίζω δε και τις υποχρεώσεις της Εισαγγελίας σας για άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών σύλληψης και δίωξης του μηνυομένου με βάση και τα όσα το αρ. 239Β περί κατάχρησης εξουσίας ορίζει σε περίπτωση μη δίωξης του μηνυομένου και την σαφή, ρητή και συγκεκριμένη υποχρέωσή σας για ενεργοποίηση των οριζομένων από την Εγκύκλιο 4/2012 του Αρείου Πάγου.

Ο μηνυτής

Παντελής Γιαμαρέλλος»

 

6 comments on “Παντελής Γιαμαρέλλος κατά Ε. Βενιζέλου

 1. Pingback: Και τρίτη μήνυση κατά Ευάγγελου Βενιζέλου για την δήλωση περί κατοχής αμυντικών σχεδίων | JusticeForGreece

 2. Pingback: 22.02.2010 – 18.01.2013: Οι νομικές κινήσεις των πολιτών και η αδράνεια της δικαιοσύνης … | ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

 3. Pingback: ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ: ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ και ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ | elatora

 4. Παντελής Γιαμαρέλλος: Ανοικτή επιστολή προς τον Αξιότιμο κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

  Ωρωπός 19 Ιανουαρίου 2013

  Προς τον αξιότιμο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

  ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ κ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

  Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
  Σύμφωνα με το άρθρο 33 του Ελληνικού Συντάγματος ο όρκος τον οποίο δώσατε όταν αναλάβατε την άσκηση των καθηκόντων σας έχει ως ακολούθως:

  «Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Ελληνικού Λαού».

  Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι μέλημα και υποχρέωσή σας είναι η υπεράσπιση του Συντάγματος και των νόμων όπως και η υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της χώρας.

  Μάλιστα συμπληρωματικά το άρθρο 45 σας ορίζει ως αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας αναγνωρίζοντας την θέση σας ως υπερασπιστού της Χώρας.

  Παράλληλα το άρθρο 30 σας ορίζει και ως ρυθμιστή του Πολιτεύματος.

  Τέλος σύμφωνα με το άρθρο 49 παρ. 1 του Συντάγματος ορίζεται για τις ευθύνες σας ότι:

  «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ευθύνεται οπωσδήποτε για πράξεις που έχει ενεργήσει κατά την άσκηση των καθηκόντων του, παρά μόνο για έσχατη προδοσία ή παραβίαση, με πρόθεση, του Συντάγματος»

  Από τα πιό πάνω συνάγεται ότι ως ρυθμιστής του Πολιτεύματος, ορισμένος από το Σύνταγμα φύλακας αυτού αλλά και υπερασπιστής της ακεραιότητας της Χώρας έχετε, ως ο Πρώτος εκ των Ελλήνων πολιτών και Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας, άμεση υποχρέωση και καθήκον να ζητάτε ΑΜΕΣΑ την παραδειγματική τιμωρία όσων για οποιονδήποτε λόγο ομολογούν ότι θέτουν την Κρατική Ασφάλεια σε κίνδυνο και επίσης ομολογούν ότι σχεδιάζουν να στραφούν κατά του Πολιτεύματος εμπλέκοντας σύμφωνα με τις δηλώσεις τους και τις Ενοπλες Δυνάμεις. Είναι δε αυτονόητο ότι ακόμη και εσάς σας δεσμεύει το άρθρο 232 παρ. 1 του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο:

  «Όποιος, ενώ έμαθε με τρόπο αξιόπιστο ότι μελετάται κακούργημα ή ότι άρχισε ήδη η εκτέλεσή του, και σε χρόνο τέτοιον ώστε να μπορεί ακόμα να προληφθεί η τέλεση ή το αποτέλεσμά του παραλείπει να το αναγγείλει εγκαίρως στην αρχή τιμωρείται, αν το κακούργημα τελέστηκε ή έγινε απόπειρά του, με φυλάκιση μέχρι τριών ετών, ανεξάρτητα αν ο δράστης τιμωρηθεί.»

  Σαν απλός Ελληνας πολίτης λοιπόν ο οποίος τρέφει τον απόλυτο σεβασμό προς το αξίωμα το οποίο κατέχετε πιστεύω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει όχι μόνον να είναι άξιος για αυτό , πράγμα για το οποίο ο υπογράφων δεν μπορεί να αμφιβάλλει με την επιστολή του αυτή για το πρόσωπό σας και φυσικά και δεν αμφιβάλλει για τον ίδιο τον θεσμό που εκπροσωπείτε, αλλά και να δείχνει άξιος, παραφράζοντας την ρήση για την τιμιότητα της συζύγου του Καίσαρος.

  Για αυτό λοιπόν, σεβαστέ και αξιότιμε Πρόεδρε της Δημοκρατίας σας ερωτώ μήπως θα έπρεπε να εξετάσετε την πιθανότητα χρήσης της θέσης σας ούτως ώστε ΕΣΕΙΣ να ενεργοποιήσετε Δημοσίους «λειτουργούς» της Κυβερνήσεως, της Ελληνικής Δικαιοσύνης και της Ελληνικής Αστυνομίας που πιθανόν υποκύπτοντας στην μικρότητα των συμφερόντων τους ή σε διαταγές ανωτέρων τους αδρανούν όσον αφορά και τις δικές τους πασίδηλες υποχρεώσεις και να ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ την άμεση σύλληψη του Ευαγγέλου Βενιζέλου του Βασιλείου, βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. γνωστής ανά 24ωρο διευθύνσεως, με την κατηγορία της από δόλο και πρόθεση έκθεσης κρατικών απορρήτων σε κίνδυνο και την πρόθεση και ομολογία τέλεσης προπαρασκευαστικών ενεργείων για ανατροπή του πολιτεύματος το οποίο θα προκύψει από νόμιμες εκλογές καθώς και για όποια άλλη πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα πράξη οι δηλώσεις του στις Βουλή στις 17 Ιανουαρίου 2013 φανερώνουν ότι ετέλεσε ή προτίθεται να τελέσει.

  Γιατί ακόμη και αν αστειευόταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος η Βουλή των Ελλήνων δεν είναι παιδική χαρά για να αστειεύεται ενώπιον της Ολομελείας της και ιδίως με θέματα άκρως απορρήτων που αφορούν την Κρατική Ασφάλεια, να φανερώνει την θέση όπου αυτά πιθανόν να ευρίσκονται αλλά και να απειλεί με ανατροπή έστω και επομένης Κυβερνήσεως και ιδίως υπονοώντας σαφέστατα ότι θα υπάρξει για αυτό και εμπλοκή του Στρατεύματος.

  Τέτοιου είδους «αστεία» δυστυχώς ακόμη και ο νομοθέτης έχει προβλέψει ότι έχουν ποινικές συνέπειες και αυτές επιβάλλεται να αποδοθούν εν προκειμένω αξιοσέβαστε κύριε Πρόεδρε, όπως σίγουρα θα συμφωνείτε και εσείς.

  Στο παρελθόν κύριε Πρόεδρε ενέργειές σας ή η μη ενεργοποίησή σας ή αντίδρασή σας σε διάφορα που συνέβησαν στην Ελλάδα ΜΑΣ, προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί απορείες και έως και οργή σε μεγάλο μέρος των Ελλήνων πολιτών. Ολοι μας όμως έχουμε πίστη και αγάπη όπως και σεβασμό στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας.
  Σας καλώ λοιπόν να υπερασπισθείτε τον θεσμό αυτό και σαν Πρώτος Πολίτης της Ελλάδος να προστατεύσετε όσα έχετε ορκισθεί ενώπιον του Θεού να προστατεύετε οδηγώντας με το κύρος σας τον Ευάγγελο Βενιζέλο ενώπιον της Δικαιοσύνης για να λογοδοτήσει για τις ενέργειες που ο ίδιος αβίαστα και μάλιστα υπερηφανευόμενος ομολόγησε ενώπιον της Ολομελείας της Βουλής των Ελλήνων θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την Ασφάλεια του Κράτους μας σε επίπεδο Εθνικής Αμύνης αλλά και απροκάλυπτα δηλώνοντας ότι η Λαϊκή κυριαρχία για εκείνον όχι μόνον δεν είναι σεβαστή αλλά προτίθεται να την ανατρέψει άμεσα και πραξικοπηματικά αν η απόφασή του Ελληνικού Λαού δεν συνάδει με την δική του.

  Θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι ήδη από την επομένη ημέρα των δηλώσεων του προσώπου στο οποίο αναφερθήκαμε πιό πάνω, δύο συμπολίτες σας, ο κ. Δημήτρης Αντωνίου και ο υπογράφων έχουμε μηνύσει τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για όσα ανέφερε ενώπιον της Βουλής και για όσα οι αρμόδιοι Εισαγγελείς αλλά και εσείς σίγουρα γνωρίζετε. Θα είναι ύψιστη τιμή μας αν αυτή την φορά που φανερά και πασίδηλα πλέον το άτομο αυτό παρανομεί σας βρούμε ως σύμμαχό μας και όχι ως αντίπαλο ή αδιάφορο παρατηρητή ο οποίος υπογράφει, έστω και αναγκαστικά, νομοθετήματα ακόμη και από το Βερολίνο.

  Περιμένουμε την ανταπόκρισή σας στον ίδιο τον όρκο σας αλλά και στις απλές υποχρεώσεις σας και προς τον Ποινικό Κώδικα.

  Φυσικά, αν προσωπικά πιστεύετε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν απειλεί αυτή την στιγμή την Κρατική Ασφάλεια με την δηλωθείσα από αυτόν παράνομη κατοχή στρατιωτικών απορρήτων και την διαφήμιση ακόμη και του πού τα έχει αποθηκεύσει αλλα και αν πιστεύετε ότι δεν προτίθεται να κάνει ίσως χρήση των στρατιωτικών απορρήτων για την βιαία ανατροπή πιθανής επομένης Κυβερνήσεως η γνώμη σας θα είναι σεβαστή από όλους μας αλλά σας παρακαλούμε διαφωτίστε μας για τους λόγους που αυτά είναι πιστευτά από εσάς. Ισως ο Ευάγγελος Βενιζέλος να είναι προσωπικός σας γνωστός και φίλος μετά τα τόσα χρόνια κοινής πορείας σας στα πολιτικά πράγματα. Αυτό όμως αξιοσέβαστε κύριε Πρόεδρε αρκεί για να δικαιολογήσετε ομολογίες τέτοιων πράξεων που αποτελούν σαφείς και παρόντες κινδύνους σε όσα έχετε ορκισθεί να προστατεύετε και να φυλάσσετε ακόμη και με την ζωή σας?

  Με τιμή και με απόλυτο σεβασμό στον θεσμό που εκπροσωπείτε.

  Παντελής Γιαμαρέλλος

  http://www.neaekfrasi.gr/article.php?idart=2808

 5. 06 Απριλίου 2014

  Μήπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος τυγχάνει “ειδικής μεταχείρισης” από ορισμένους δικαστικούς ;;

  Γράφει ο Παντελής Γιαμαρέλλος

  Στις 18 Φεβρουαρίου 2014 ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΑ ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής δικογραφία κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου για παραβάσεις του νόμου περί Κρατικών Απορρήτων και άλλα κακουργήματα του Π.Κ. ακόμη και για Εσχάτη Προδοσία.

  Παράνομα γιατί διεβιβάσθη στην Βουλή από τον Αρειο Πάγο σαν να μπορούσε να εφαρμοστεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

  Ομως στο άρθρο 1 παρ. 3 του νόμου αυτού (3126/2003) αναφέρεται συγκεκριμένα ότι αν όταν έγινε το αδίκημα ο αναφερόμενος δεν ήταν υπουργός ή μέλος κυβέρνησης τότε ο νόμος ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ αλλά χειρίζεται την υπόθεση η Τακτική Δικαιοσύνη.

  Αντικανονικά γιατί στον κανονισμό της Βουλής (άρθρο 153) αναφέρεται ότι η Βουλή έχει τέτοια αρμοδιότητα μόνον για αδικήματα που ετελέσθησαν κατά την άσκηση των καθηκόντων υπουργών ή μελών κυβερνήσεως.

  Ο Ευ. Βενιζέλος στις 17/1/2013 όταν ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι έχει ακόμη και εκείνη την στιγμή στην κατοχή του Κρατικά Απόρρητα και μάλιστα για να καταλυσει με την βοήθεια του Στρατού μελλοντικά το Πολίτευμα αν το επιθυμήσει, ήταν ΜΟΝΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ και αρχηγός του κόμματος.
  Δεν κατείχε θέση υπουργού ή μέλους Κυβερνήσεως από το 2011 έως τις 25/6/2013.
  Επιπροσθέτως τα Κρατικά Απόρρητα που ομολόγησε ότι ακόμη είχε (στις 17/1/2013) στην κατοχή του τα είχε πάρει (προφανώς παράνομα) μετά την αποχώρησή του από την θέση του Υπουργού Αμύνης το 2009.

  Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ :

  https://justiceforgreece.wordpress.com/2014/04/06/μήπως-ο-ευάγγελος-βενιζέλος-τυγχάνει/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.