ΥΠΟΜΝΗΜΑ στην από 13/09/2016 μήνυση εσχάτης προδοσίας της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας από τον Οκτώβριο του 2009 και έπειτα

Η μήνυση βρίσκεται εδώ: 

https://justiceforgreece.wordpress.com/2016/09/13/τρεις3-νέες-μηνύσεις-κατά-όσων-άσκησαν/

Στις 22 Μαΐου 2017, στα πλαίσια της προκαταρκτικής εξέτασης, οι μηνυτές κατέθεσαν το ακόλουθο συμπληρωματικό / διευκρινιστικό της μήνυσης τους υπόμνημα:

ΥΠΟΜΝΗΜΑ/Κατάθεση

Στην από 13 Σεπτεμβρίου 2016 μηνυτήρια αναφορά Γ16|447 με θέμα:

1)  ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ) ΑΠΟ ΤΙΣ 4/10/2009 ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ

2) ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ

3) ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ, ΥΠΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ.

Κύριε εισαγγελέα / Κύριε ανακριτή 

Με το παρόν υπόμνημα αποδεικνύουμε περαιτέρω τους ισχυρισμούς τους οποίους προβάλαμε με τη μήνυσή μας και διευκρινίζουμε τα ακόλουθα: 

Όπως αναφέραμε, 

Στις 4/10/2009 διεξήχθησαν οι βουλευτικές εκλογές και ανέλαβε την πρωθυπουργία ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο οποίος παρακούοντας την εντολή του Ελληνικού λαού και καταπατώντας το σύνταγμα, επέτρεψε να:

α) παραχωρηθεί η Εθνική κυριαρχία της χώρας μας με την υπογραφή της διακρατικής δανειακής σύμβασης η οποία υπογράφηκε από τον τότε υπουργό οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, στις 8/5/2010, που καθιστά την χώρα μου υπό κατοχή ΚΑΙ

β) να επιβληθούν στον λαό δυσβάσταχτα μέτρα λιτότητας τα οποία ο ίδιος υπουργός οικονομικών συμφώνησε με τους δανειστές στις 3/5/2010 όταν υπέγραψε το «Μνημόνιο Συνεννόησης» της Ελληνικής Δημοκρατίας με κράτη της ευρωζώνης και έπειτα του ΔΝΤ.

Από τότε και έως τώρα, η κρατική εξουσία συνέχισε την ίδια τακτική/πολιτική, με καταστροφικά αποτελέσματα για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Συγκεκριμένα: 

Στις 4 Οκτωβρίου 2009 διεξάχθηκαν εθνικές βουλευτικές εκλογές και νικητής τότε ήταν το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατέλαβε την πλειοψηφία των βουλευτικών εδρών και κατ΄ επέκταση τη διακυβέρνηση της χώρας. 

Η λαϊκή εντολή διακυβέρνησης που έλαβε διά των εκλογών, ήταν να εκτελέσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του, δηλαδή να προστατεύει την χώρα από την διεθνή κρίση, να προστατεύει το κύρος και την αξιοπιστία της, να λύσει τα χρόνια προβλήματα, να νοικοκυρέψει το κράτος, να επανεκκινήσει την οικονομία αξιοποιώντας τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας (διότι όπως έλεγε ο αρχηγός του, η Ελλάδα είναι μια χώρα αστείρευτων δυνατοτήτων, η οικονομία μπορεί να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και να παράγει νέο πλούτο που θα μοιράζεται δίκαια), να φτιάξει ένα δίκαιο και σταθερό φορολογικό πλαίσιο, να μην φορτώσει την χώρα με τεράστια ποσά νέου χρέους, να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή, την διαφθορά και τη σπατάλη και να φτιάξει ένα κοινωνικό κράτος που παρέχει υπηρεσίες ποιότητας στον πολίτη και διασφαλίζει τα δικαιώματά του. 

Αυτή τη πολιτική έθεσε σε λαϊκή ετυμηγορία το ΠΑΣΟΚ και για την άσκηση αυτής της πολιτικής έλαβε λαϊκή εντολή. 

Μετά από εφτά μήνες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ όμως, κατά τους οποίους δεν είχαν εφαρμοσθεί οι πολιτικές που είχε επικυρώσει το εκλογικό σώμα, ο υπουργός οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, ζήτησε εγγράφως βοήθεια από ξένα κράτη και διεθνής οργανισμούς, για το καθορισμό μιας νέας οικονομικής (και όχι μόνο) πολιτικής, η οποία να οδηγήσει την χώρα στην έξοδο από το αδιέξοδο που φερόταν ότι είχε τότε βρεθεί. Πράττοντας έτσι ο υπουργός, ο οποίος ως μέλος της εκτελεστικής εξουσίας είχε μόνο το δικαίωμα να εφαρμόσει τις υπάρχουσες αποφάσεις της βουλής που είχαν γίνει νόμος του κράτους, έλαβε μια απίστευτη πρωτοβουλία: Εμμέσως πλην σαφώς δήλωσε προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ελληνική Δημοκρατία είναι μια χώρα ανίκανη να κανονίσει τα του οίκου της και η οποία για να τα βγάλει πέρα, χρειάζεται την βοήθεια που ο ίδιος ζήτησε από ξένα κράτη και διεθνής οργανισμούς! Η παρέμβαση της διεθνής κοινότητας με σκοπό κατά τα λεγόμενα τη διάσωση της Ελλάδας, αφορούσε την παροχή οικονομικής βοήθειας 110 δις ευρώ υπό μορφή έντοκου δανεισμού, τον σχεδιασμό των κατάλληλων πολιτικών που η χώρα θα εφάρμοζε στο εξής και την άσκηση κάποιων διοικητικών αρμοδιοτήτων από τους διασώστες. Το αντάλλαγμα που ο Γ. Παπακωνσταντίνου προσέφερε για την παροχή αυτής της βοήθειας, ήταν η αμετάκλητη και άνευ όρων παραίτησή του για λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας, από τα νομικά και περιουσιακά της δικαιώματα, έτσι ώστε η υπάρχουσα και η μελλοντική περιουσία της χώρας να μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά το δοκούν από τους διασώστες για την υλοποίηση του προγράμματος και την εξόφληση του δανείου.

Μιλάμε δηλαδή για το απόλυτο πραξικόπημα, διότι ο εν λόγω υπουργός, άσκησε ταυτόχρονα καθήκοντα Αρχηγού Κράτους και Ολομέλειας της Βουλής προς υλοποίηση μιας ανύπαρκτης λαϊκής εντολής! 

Το πρώτο σχετικό αίτημα το έστειλε στις 15 Απριλίου 2010, τις οικονομικές πολιτικές που επηρέαζαν όλους τους τομείς του δημοσίου και ιδιωτικού βίου, τις καθόρισε με τους εκπροσώπους όσων είχαν προσφερθεί να βοηθήσουν στις 3 Μαΐου 2010 διά Μνημονίου Συνεννόησης και τη συμφωνία περί του τρόπου παροχής της διεθνής οικονομικής βοήθειας, την έκλεισε στις 8 Μαΐου 2010 διά την υπογραφή της διεθνής δανειακής σύμβασης, βάσει της οποίας τα πρώτα χρήματα κατατέθηκαν στις 12 Μαΐου 2010. 

Διά του λόγου το αληθές δείτε: 

– Την επιστολή τις 15ης Απριλίου 2010

5-7 NIKIS STR

10180 ATHENS

PRESS OFFICE PHONE: 210-3332551/2

FAX: 210-3332559

e-mail: press@mnec.gr

Athens, 15th April 2010

The Ministry of Finance sent to the European Commision, to the IMF and to the European Central Bank the following letter:

To

Mr. Olli Rehn, Commissioner on Economic and Monetary Affairs, European Commission

Mr. Dominique Strauss-Kahn, Managing Director IMF

Mr. Jean-Claude Trichet President European Central Bank

Dear Sirs,

In accordance with the statement of 11 April 2010 on the support to Greece by euro-Area Member States, the Greek authorities are requesting discussions with the European Commission, the ECB and the IMF on a multi-year programme of economic policies building on the Ecofin conclusions of February that could be supported with financial assistance from the euro-area Member States and the IMF, if the Greek authorities were to decide to request such assistance. 

Yours sincerely,

George Papaconstantinou

http://www.euroacademic.org/en/index.php?act=show&code=guncel&resume=0&id=108&id_page=0

Σχετικό δημοσίευμα: 

Greece triggers international aid request 15 April 2010 : The Greek government took the first step this afternoon to put the request for aid from the international community into motion. The IMF and the European Commission are going to send missions to Athens next Monday. Investors applaud.” http://www.drpeterboone.co.uk/files/theme/PTR/doc124-ENG.pdf

Η μετάφραση που έγινε εκ των υστέρων: 

«Προς

Κύριο Olli Rehn, Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Κύριο Dominique Strauss-Kahn Managing Director Δ.Ν.Τ.

Κύριο Jean-Claude Trichet Πρόεδρο Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Αγαπητοί Κύριοι,

Σύμφωνα με τη δήλωση της 11ης Απριλίου 2010 για τη στήριξη της Ελλάδας από τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, οι ελληνικές αρχές ζητούν διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ πάνω σε ένα πολυετές πρόγραμμα οικονομικών πολιτικών, που θα στηρίζεται στα συμπεράσματα του ECOFIN του Φεβρουαρίου και το οποίο θα μπορεί να υποστηριχθεί με οικονομική βοήθεια από τις χώρες μέλη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ στην περίπτωση που οι ελληνικές αρχές αποφασίσουν να αιτηθούν μία τέτοια βοήθεια.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Παπακωνσταντίνου»

https://www.imf.org/external/pubs/ft/scr/2010/cr10111.pdf

– Το «Μνημόνιο Συνεννόησης» («Memorandum of Understanding» / MOU) το οποίο υπέγραψε στις 3 Μαΐου 2010 για λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας

Το κείμενο έγινε σε τρία πρωτότυπα στην αγγλική γλώσσα και αποτελούνταν από 3 μέρη: α) το «Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής» («Memorandum of Economic and Financial Policies»), β) το «Μνημόνιο στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής» («Memorandum of Understanding on Specific Economic Policy Conditionality») και γ) το «Τεχνικό Μνημόνιο Συνεννόησης» («Technical Memorandum of Understanding»).

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ

ΜΕΤΑΞΥ

ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ,

ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ 

ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

ΚΑΙ

ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Το παρόν Μνημόνιο Συνεννόησης περιέχει τα ακόλουθα έγγραφα:

(a) Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής)

(b) Μνημόνιο στις συγκεκριμένες προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής 

(c) Τεχνικό Μνημόνιο Συνεννόησης

Το Μνημόνιο Συνεννόησης μπορεί να τροποποιηθεί μετά από αμοιβαία συμφωνία των Συμβαλλομένων Μερών υπό τη μορφή Παραρτήματος. Το Παράρτημα θα αποτελεί ένα ενιαίο μέρος αυτού του Μνημονίου και θα τεθεί σε ισχύ με την υπογραφή του.

Έγινε στις Βρυξέλλες, στις 03/05/2010 και στην Αθήνα στις 03/05/2010 σε τρία πρωτότυπα, στην αγγλική γλώσσα.

Για την Ελληνική Δημοκρατία,

______________________________ 

Γιώργος Παπακωνσταντίνου 

Υπουργός Οικονομικών 

_______________________________ 

Γεώργιος Προβόπουλος

Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

Για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενεργώντας για λογαριασμό των Κρατών-Μελών της Ευρωζώνης,

______________________________ 

Olli Rehn
Μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Το «Μνημόνιο Συνεννόησης» α) όπως έχει σταλεί στο ΔΝΤ, μαζί με τη σχετική αλληλογραφία θα το βρείτε στην ιστοσελίδα του εδώ http://www.imf.org/external/pubs/ft/scr/2010/cr10111.pdf και β) όπως κατατέθηκε προς κύρωση στις 4 Ιουνίου 2010 (μεταφρασμένο και στα ελληνικά), θα το βρείτε στη σελίδα 170 του νομοσχεδίου που αναφέρουμε πιο κάτω, το οποίο όπως θα δείτε, δεν συζητήθηκε και δεν ψηφίστηκε ποτέ.

– Την επιστολή που έστειλε στις 3 Μαΐου 2010 μαζί με το «Μνημόνιο Συνεννόησης» στους κύριους Juncker, Rehn και Trichet, με την οποία τους βεβαίωνε ότι η Ελληνική κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδος δεσμεύτηκαν πλήρως απέναντι στις πολιτικές που ορίζονται στο Μνημόνιο και τους ενημέρωσε ότι είχε στείλει αίτημα για οικονομική βοήθεια συνολικού ύψους 80 δισεκατομμυρίων ευρώ στις χώρες της ζώνης του ευρώ και στο ΔΝΤ, αίτημα για παροχή Διακανονισμού Χρηματοδότησης Άμεσης Ετοιμότητας ισοδύναμου με Ειδικά Τραβηχτικά Δικαιώματα (ΕΤΔ) 26,432.9 εκατομμυρίων (3.212% της ποσόστωση, 30 δις. ευρώ). http://www.imf.org/external/pubs/ft/scr/2010/cr10111.pdf , σελ. 25

– Την διεθνή δανειακή σύμβαση την οποία υπέγραψε για λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας με ξένα κράτη, την επενδυτική τράπεζα ΚfW («Kreditanstalt für Wiederaufbau») και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στις 8 Μαΐου 2010

Απόσπασμα:

Loan Facility Agreement

8 MAY 2010

THIS LOAN FACILITY AGREEMENT (the “Agreement) is made by and between:

(A) The Following Member States whose currency is the euro: Kingdom of Belgium, Ireland, Kingdom of Spain, French Republic, Italian Republic, Republic of Cyprus, Grand Duchy of Luxembourg, Republic of Malta, Kingdom of the Netherlands, Republic of Austria, Portuguese Republic, Republic of Slovenia, Slovak Republic and Republic of Finland, represented by the European Commission (hereinafter referred to as the “Commission”) and KfW acting in the public interest, subject to the instructions of and with the benefit of the guarantee of the Federal Republic of Germany (hereinafter referred to as the “Lenders” and each, a “Lender”);

(B) The Hellenic Republic (hereinafter referred to as “Greece” or the “Borrower”), represented by the Minister of Finance; and

(C) The Bank of Greece acting as agent on behalf of the Borrower (hereinafter referred to as the “Borrower’s Agent”), represented by the Governor of the Bank of Greece.

άρθρο 14 ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ 

παρ. 1. Η παρούσα Σύμβαση καθώς και κάθε εξωσυμβατική υποχρέωση που τυχόν προκύψει από την παρούσα ύ σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, διέπεται και ερμηνεύεται σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο.

παρ. 5 Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος». 

….

Done in Brussels on 8 May 2010 and in Athens 8 May 2010. 

HELLENIC REPUBLIC

as Borrower 

Represented by 

-signed- 

George Papaconstantinou 

Minister of Finance 

Ολόκληρο το κείμενο βρίσκεται εδώ: http://www.irishstatutebook.ie/eli/2010/act/7/enacted/en/print#sched2

Τη Δανειακή Σύμβαση (με τα επτά παραρτήματά της), το «Μνημόνιο Συνεννόησης» (MOU) και το διακανονισμό χρηματοδότησης αμέσου ετοιμότητας από το ΔΝΤ, τα κατάθεσε προς κύρωση από τη βουλή ένα μήνα αργότερα, στις 4 Ιουνίου 2010, αλλά το σχέδιο νόμου δεν συζητήθηκε και δεν υπερψηφίστηκε ποτέ. Δείτε σχετικά στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής, το νομοσχέδιο με τίτλο “Κύρωση της από 8 Μαΐου 2010 Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης μεταξύ αφενός της Ελληνικής Δημοκρατίας ως δανειολήπτη και αφετέρου κρατών μελών της Ευρωζώνης και του ΚfW ως δανειστών καθώς και του από 10 Μαΐου διακανονισμού χρηματοδότησης, αμέσου ετοιμότητας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Συμμετοχή της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης“, την Αιτιολογική Εκθεση και τις Λοιπές Συνοδευτικές Εκθέσεις (http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Katatethenta-Nomosxedia/?). Εισηγητής ήταν ο  Νικόλαος Λέγκας.

– Δημοσιεύματα αναφορικά με τη καταβολή της πρώτης δόσης του δανείου:

Καθημερινή, 12 Μαΐου 2010: “Σήμερα εισρέουν στα κρατικά ταμεία 5,5 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ: Στις 18 Μαΐου ακολούθησαν 14,5 δισ. ευρώ από κράτη της ευρωζώνης και την επενδυτική τράπεζα ΚfW Αναλυτικά, η ΚfW έδωσε 4,427,870,552.22 ευρώ, η Γαλλική Δημοκρατία 3,325,164,236.57, η Ιταλική Δημοκρατία 2,921,922,720.93, το Βασίλειο της Ισπανίας 1,941,619,822.56,  το Βασίλειο των Κάτω Χωρών 932,510,618.54, η Δημοκρατία της Αυστρίας 454,003,276.67, η Πορτογαλική Δημοκρατία 409,274,004.99, το Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου (40,847,902.58), η Κυπριακή Δημοκρατία (32,009,604.25) και η Δημοκρατία της Μάλτας (14,777,260.69). http://www.kathimerini.gr/393041/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/shmera-eisreoyn-sta-kratika-tameia-55-dis-eyrw-apo-to-dnt

finance.in.gr, Τρίτη, 18 Μαΐ 2010: “ Εκταμιεύθηκε την Τρίτη η α’ δόση για το 2010 από τις χώρες της Ευρωζώνης, ύψους 14,5 δισ. ευρώ. Τα διμερή δάνεια από τα κράτη της ζώνης του ευρώ, χορηγούνται με επιτόκιο 3,60%. Την περασμένη Τετάρτη εκταμιεύθηκαν και τα πρώτα 5,5 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ…. Στην πρώτη αυτή εκταμίευση συμμετείχαν μέσω διμερών δανείων 10 χώρες της Ευρωζώνης με τα εξής ποσά:…”

Ναυτεμπορική, Τρίτη, 18 Μαΐου 2010 “Εκταμιεύτηκε η πρώτη δόση του ευρωπαϊκού δανείου Υψους 14,5 δισ.ευρώ. Στην πρώτη αυτή εκταμίευση συμμετείχαν μέσω διμερών δανείων 10 χώρες της ευρωζώνης: ….. ” http://www.naftemporiki.gr/finance/story/291452/ektamieutike-i-proti-dosi-tou-europaikou-daneiou

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΙΔΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΠΙΧΡΙΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 

Και μιλάμε για πραξικόπημα, διότι όταν λέμε Ελληνική Δημοκρατία, δεν εννοούμε κάποιο άτομο που ανήκει στην εκτελεστική εξουσία, αλλά τον Αρχηγό του Κράτους, ήτοι τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας που ενεργεί κατόπιν συναίνεσης με τη Βουλή των Ελλήνων, δηλαδή κατόπιν εντολής των νομίμως εκλεγμένων αντιπροσώπων μας και του έθνους εάν διά των εκλογών έλαβαν σχετική εξουσιοδότηση. 

Την συγκεκριμένη “διάσωση” όμως από ξένες δυνάμεις, ποτέ δεν την ζητήσαμε ως λαός και ποτέ δεν δώσαμε στους αντιπροσώπους μας εντολή να τη ζητήσουν για λογαριασμό μας. Αντιθέτως, αυτό που πάντα ζητήσαμε και ζητάμε είναι να κάνουν όλα τα μέλη της κρατικής εξουσίας σωστά τη δουλειά που τους πληρώνουμε να κάνουν: Τους βουλευτές να νομοθετούν σύμφωνα με το σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και τα μέλη της κυβέρνησης να εκτελέσουν τις αποφάσεις των αντιπροσώπων μας που συμφωνούν με το σύνταγμα, να διοικήσουν σωστά και νόμιμα τη χώρα κλπ. 

Πάρα ταύτα όμως, από το 2010 και έπειτα, οι πολίτικες Παπακωνσταντίνου, οι οποίες αποτελούν το απόλυτο αντίθετο της λαϊκής εντολής διακυβέρνησης της χώρας μας, αυτούσιες ή λίγο τροποποιημένες, εφαρμόζονται κατά το δοκούν έως και σήμερα. Για να μην πολυλογούμε, σας θυμίζουμε απλά ότι το 2015 ο ελληνικός λαός εξέφρασε ξεκάθαρα την αντίθεσή του στην έτσι αποκαλούμενη ως μνημονιακή πολιτική, αλλά η βούλησή του αγνοήθηκε επιδεικτικά από ολόκληρο το κρατικό μηχανισμό. Συνεπώς, για αυτό το λόγο και μόνο, όλοι όσοι άσκησαν από τότε και έπειτα νομοθετική και εκτελεστική εξουσία την άσκησαν και την ασκούν και σήμερα, πραξικοπηματικά, αντισυνταγματικά, παράνομα και καταχρηστικά διότι όπως αποδείξαμε, η εξουσία τους δεν πηγάζει από τον λαό, δεν υπάρχει υπέρ αυτού και του Έθνους και δεν ασκείται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΤΜΗΜΑ Α’: Μορφή του πολιτεύματος

Άρθρο 1

Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Ως πρόσθετη απόδειξη, αναφέρουμε και το γεγονός ότι από το 2010 και μετά πρακτικά καταργήθηκαν και οι εθνικές βουλευτικές εκλογές, καθώς, ό,τι και να ψήφισε ο κόσμος οι πολιτικές Παπακωνσταντίνου που είχαν ως κύριο άξονα την λιτότητα, την μείωση του ΑΕΠ και την αύξηση του δημοσίου χρέους, την τιμωρία των πολιτών που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν πια στις παράλογες απαιτήσεις του υπουργείου οικονομικών και την δήμευση δημοσίας και ατομικής περιουσίας, δεν άλλαζε. Ο κόσμος το κατάλαβε και αφού δοκίμασε τα πάντα χωρίς να καταφέρει κάτι (διαδηλώσεις, μηνύσεις, απεργίες κλπ), απλά έπαψε να συμμετέχει στην διαδικασία ανάδειξης αντιπροσώπων του έθνους των Ελλήνων. Έτσι, στις τελευταίες εθνικές βουλευτικές εκλογές παρωδία του Σεπτεμβρίου 2015, που δεν είχαμε καν το δικαίωμα ονομαστικής επιλογής ενός αντιπροσώπου από εκείνους που μας έβαλαν κάτω από την μύτη, αλλά μόνο ενός κόμματος, το 45,19% του εκλογικού σώματος δεν ψήφισε καθόλου ή δεν ψήφισε έγκυρα που το ίδιο κάνει, ενώ από τους υπόλοιπους, μόνο λίγοι επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ που με δεκανίκι τους ΑΝΕΛ ανέλαβε μετά τη διακυβέρνηση της χώρας. Συγκεκριμένα, εάν τα στοιχεία του υπουργείου εσωτερικών / SingularLogic είναι σωστά, φαίνεται ότι από τους 9.913.609 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, μόλις 1.926.526 ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και 200.532 ΑΝΕΛ! Δηλαδή, 7.987.083 Έλληνες (80,57%) δεν ήθελαν να αναλάβουν την τύχη της χώρας οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ, όποιοι και αν ήταν αυτοί, ενώ τους ανθρώπους του μικροσκοπικού ΑΝΕΛ, φαίνεται ότι τους ήθελαν μόνο τα μέλη του κόμματος, οι υποψήφιοί του, οι συγγενείς και οι φίλοι τους, οι οποίοι όλοι μαζί, με το ζόρι αποτελούσαν τότε το 2% του εκλογικού σώματος. [πηγή στοιχείων: http://ekloges.ypes.gr/current/v/public/index….22:%7B%7D%7D]

Για τις εκλογές, τον τρόπο διεξαγωγής τους και την κακουργηματική εξαπάτηση εκλογέων σε βαθμό εσχάτης προδοσίας, έχουν γίνει πληθώρα δημόσιων καταγγελιών και μηνύσεων από τις οποίες αναφέρουμε ενδεικτικά και μόνο:

α) τη δημόσια καταγγελία του Γεώργιου Κοντογιώργη, Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης-Συγγραφέα και πρώην Πρύτανη της Παντείου ΑΣΠΕ, αναφορικά με τις “κανονικές” εκλογές με σταυρό προτίμησης: 

Οι Έλληνες δεν ψηφίζουν, απλά επιλέγουν μεταξύ αυτών που υποδεικνύει το σύστημα. Αυτό το σύστημα πρέπει να ανατραπεί.Οι Έλληνες δεν ψηφίζουν με την αληθινή έννοια της ψήφου. Οι Έλληνες απλά καλούνται να νομιμοποιήσουν, δηλαδή να επιλέξουν μεταξύ εκείνων των επιλογών που προτείνουν οι μηχανισμοί του συστήματος.  Αυτό το σύστημα παράγει σκουπίδια, δεν παράγει φιλοδοξία, άρα δεν παράγει προσωπικότητες, τις αποκλείει.” 

β) δυο μηνύσεις που αφορούν την εξαπάτηση εκλογέων κατά τη διαδικασία ανάδειξης των μελών του κοινοβούλιου το 2009 η μία, και την παρανομία όλων των εκλογών από το 2011 και έπειτα, η άλλη. 

Συγκεκριμένα, με τη πρώτη μήνυση (ΑΒΜ Α 2012/2593), τέως εισαγγελέας, δικηγόρος Αθηνών και 376 πολίτες, εγκάλεσαν τους υποψήφιους βουλευτές που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, τα στελέχη του κόμματος, τους μετέπειτα βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ περιόδου Οκτωβρίου 2009 – Απριλίου 2012, τους δυο πρωθυπουργούς εκείνης της εποχής και τα μέλη των κυβερνήσεών τους, για τα εγκλήματα των άρθρων 134 2α΄ – 2β΄ και 162 του Ποινικού Κώδικα ήτοι Εξαπάτηση Εκλογέων και Εσχάτη Προδοσία, μεταξύ άλλων και λόγω της εφαρμογής των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών.

Με τη δεύτερη μήνυση, η οποία κατατίθεται συνεχώς από τις 05/05/2012, στηριζόμενοι στην από 24/11/2011 ανακοίνωση  δικογραφίας εσχάτης προδοσίας στην ολομέλεια της βουλής και άλλα έγγραφα, χιλιάδες πολίτες κατήγγειλαν όλες τις βουλευτικές εκλογές που διεξάχθηκαν μετά την ημερομηνία αυτή, κυρίως διότι συμμετείχαν σε αυτές ως υποψήφιοι, ύποπτοι εσχάτης προδοσίας οι οποίοι μάλιστα, στη συνέχεια, τέλεσαν πληθώρα άλλων αδικημάτων κλπ. Εν όψη των εκλογών του Ιανουαρίου 2015, οι μηνυτές εμπλούτισαν τη καταγγελία τους με νέα στοιχεία, την ονόμασαν ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΔΟΛΟ, ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ & ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ και την κατάθεσαν στα αστυνομικά τμήματα όλης της επικράτειας όπως και πριν. http://ieridilosi.blogspot.gr

Κύριε εισαγγελέα / Κύριε ανακριτή 

Επειδή άσκηση εξουσίας κατά κατάλυση του άρθρου 1 του συντάγματος αποτελεί ουσιαστικά άσκηση της εξουσίας κατά κατάλυση ολοκλήρου του συντάγματος, δεν πρόκειται πια για ένα “απλό” έγκλημα κατά του πολιτεύματος, αλλά για την ανατροπή του, η οποία τιμωρείται πολλαπλά βάσει διατάξεων του Ειδικού Μέρους του Ποινικού Κώδικα με τίτλο “Προσβολές του πολιτεύματος“ άρθ. 134 -152 (Εσχάτη προδοσία, βασανιστήρια και άλλες προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, Προδοσία της χώρας κλπ). Σε αυτό το μέρος του ΠΚ, και συγκεκριμένα στο Άρθρο 134α, καταγράφονται και οι θεμελιώδεις αρχές και θεσμοί του Πολιτεύματος που τεκμηριώνουν την εσχάτη προδοσία αν καταλυθούν, αλλοιωθούν ή καταστούν ανενεργοί διαρκώς ή προσκαίρως, και είναι οι ακόλουθοι:  α) η ανάδειξη του Αρχηγού του Κράτους με εκλογή. β) το δικαίωμα του λαού να εκλέγει τη Βουλή με γενικές, άμεσες, ελεύθερες, ίσες και μυστικές ψηφοφορίες μέσα στα συνταγματικά χρονικά πλαίσια. γ) το κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης. δ) η αρχή του πολυκομματισμού. ε) η αρχή της διάκρισης των εξουσιών, όπως προβλέπεται στο Σύνταγμα [δηλαδή άσκηση νομοθετικής εξουσίας από τη Βουλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, της εκτελεστικής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση και της δικαστικής από τα δικαστήρια· οι αποφάσεις τους εκτελούνται στο όνομα του Ελληνικού Λαού.(Αρθ.26 Σ)]. στ) η αρχή της δέσμευσης του νομοθέτη από το Σύνταγμα και της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας από το Σύνταγμα και τους νόμους [όπου νόμους νοούνται μονό εκείνοι που συμφωνούν με το σύνταγμα, (Αρθ.120Σ)] . ζ) η αρχή της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης. και η) η γενική ισχύς και προστασία των ατομικών δικαιωμάτων που προβλέπει το Σύνταγμα. Βάσει του Συντάγματος (άρθρο 120.3), σε περίπτωση κατάλυσης του, οι κυρώσεις αυτές επιβάλλονται μετά τη αποκατάσταση της νόμιμης εξουσίας (της λαϊκής κυριαρχίας δηλαδή), οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

Κύριε εισαγγελέα / Κύριε ανακριτή, 

Η κατάλυση του συντάγματος και κατ επέκταση η ανυπαρξία της εθνικής κυριαρχίας δεν αποδεικνύεται μόνο με το πραξικόπημα Παπακωνσταντίνου, τη ντε φάκτο κατάργηση των εκλογών και την δέσμευση της δημόσιας περιουσίας για λογαριασμό ξένων, αλλά και με την αδυναμία της Πολιτείας να τιμωρήσει τους παραβάτες και να εξασφαλίσει τη σωστή και ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος. 

Και όλα αυτά μας δίνουν το δικαίωμα να αντισταθούμε με κάθε μέσο (άρθρο 120 Σ)

Συγκεκριμένα:

Με βάση την έως τώρα νομική θεωρία, το δικαίωμα αντιστάσεως των πολιτών για τη προστασία και τη σωτηρία της συνταγματικής τάξεως και αποκαταστάσεως του πολιτεύματος ενεργοποιείται σε περίπτωση κατάλυσης του Συντάγματος η οποία υφίσταται όταν επέλθει η άμεση ή έμμεση κατάλυση του πολιτεύματος που εκδηλώνεται με την προσβολή της μορφής του ή μιας από τις οργανωτικές του βάσεις (θεμελιώδεις αρχές), εάν εκτός από την παραβίαση μιας τέτοιας διάταξης υφίσταται και αδυναμία επιβολής των κυρώσεων. Σχετικά:

– ΟΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ http://openeclass.panteion.gr/modules/document/file.php/TMB223/2.pdf 

– Για το άρθρο 120 του Συντάγματος https://skeptikon.wordpress.com/2012/11/08/constitution-article-120/%5D

Την προσβολή της μορφής και (άμεσα ή έμμεσα) όλων των οργανωτικών βάσεων του πολιτεύματος (θεμελιωδών αρχών), την αποδείξαμε με πολλαπλούς τρόπους ενώ η αδυναμία επιβολής των κυρώσεων είναι αυταπόδεικτη διά την συνέχιση της ίδιας κατάστασης επί τόσα χρόνια. Πέραν τούτου, επειδή μια ειδική κατηγορία κυρώσεων, είναι και η τιμωρία των ενόχων σύμφωνα με το προαναφερόμενο Ειδικό Μέρος του Ποινικού Κώδικα με τίτλο “Προσβολές του πολιτεύματος“ άρθ. 134 -152, η αδυναμία επιβολής των κυρώσεων αποδεικνύεται και από τις αμέτρητες μηνύσεις και δημόσιες καταγγελίες προσβολής του πολιτεύματος που δεν εξετάστηκαν ποτέ, όπως ακριβώς έχει συμβεί και με τις δυο προαναφερόμενες μηνύσεις που αφορούσαν τις εκλογές. 

Συνεπώς, είναι απολύτως δικαιολογημένη 

– η δήλωσή μας ανυπακοής και μην αναγνώρισης της εξουσίας των ανθρώπων που εξασφαλίζουν την νομοθετική και την εκτελεστική λειτουργία της Πολιτείας από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2010 και έπειτα. 

– η απαίτησή μας να ασκήσετε επιτέλους ποινική δίωξη εναντίον όλων των εγκληματιών που έφεραν την χώρα μας και τον λαό σε αυτήν την κατάντια και να δημεύσετε τις περιουσίες τους!

Αρχίστε με τον Παπακωνσταντίνου, τα εγκλήματα του οποίου προσδιορίζονται επακριβώς με την παρούσα σε ό,τι αφορά τον τόπο την ημερομηνία και τον τρόπο διάπραξης τους και ο οποίος έχει μηνυθεί έως τώρα αμέτρητες φορές αλλά επειδή η δικαιοσύνη μέχρι τώρα αδιαφόρησε επιδεικτικά, η τιμωρία του δεν ήρθε ποτέ! Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, μόνο μέχρι τις 29/11/2013, είχαν σχηματιστεί τουλάχιστον 20 «καυτές» δικογραφίες εναντίον του. Εσχάτη προδοσία, αποδοχή παράνομου χρέους και υποστήριξη συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων είναι το δια ταύτα λίγων μόνο από τις δικογραφίες αυτές (29/11/2013) https://olympia.gr/2013/11/29/24-δικογραφίες-στην-βουλή-για-το-δίδυμο/

Συνεχίστε με τον προϊστάμενο του Παπακωνσταντίνου, τον Γ. Παπανδρέου και με τους βουλευτές της ολομέλειας της ΙΓ’ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΠΡΟΕ∆ΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ οι οποίοι αντί να στείλουν τον Παπακωνσταντίνου πακέτο στον εισαγγελέα στις 06/05/2010 όταν συζήτησαν και υπερψήφισαν το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη-μέλη της Ζώνης του Ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» (έπειτα ν. 3845/06.05.2010 ΦΕΚ 65 Α’), από το οποίο σαφέστατα προέκυπτε το πραξικόπημά του, με νόμο που δημοσιεύθηκε και μπήκε σε ισχύ στις 11 Μαΐου 2010 (ΦΕΚ Α 67/2010), δηλαδή 3 μέρες αφού είχε υπογράψει για λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας και την τελευταία συμφωνία, ήτοι τη διεθνή δανειακή σύμβαση, του έδωσαν την άδεια να υπογράψει ό,τι θέλει για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου χωρίς έγκριση της Βουλής. Άλλο πράγμα όμως το Ελληνικό Δημόσιο μέρος του οποίου είναι και αυτός και άλλο η Ελληνική Δημοκρατία μέρος της οποίας είμαστε και εμείς και εξ ονόματος της οποίας ούτε έλαβε ποτέ ούτε μπορούσε να λάβει εξουσιοδότηση να ενεργήσει. Η συζήτηση του προαναφερόμενου νομοσχεδίου υπάρχει εδώ http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/es20100506_1.pdf,  σελ. 6727- 6795.

Μετά πηγαίντε στους σημερινούς βουλευτές, υπουργούς κλπ και σταματήστε τους! Βιαστείτε όμως γιατί από το το 2015 φόρτωσαν τον κρατικό προϋπολογισμό με δανεισμό 1,28 τρις! Καλά διαβάσατε: Τρισεκατομμύρια, όχι δισεκατομμύρια ή εκατομμύρια. 

Ενδεικτικά δημοσιεύματα: 

– ”ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΡΥΦΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΤΟ 2015 ΥΨΟΥΣ 675 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ…” http://greeknewsondemand.com/2017/01/11/αποκαλυπτουμε-τον-κρυφο-δανεισμο-τησ/, 

– ”ΚΡΥΦΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 675 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ 2015 ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ…” http://lobbystas.gr/κρυφο-δανεισμο-τησ-ελλαδασ-675-δισ-ευρω-τ/,

– ”2014 – 2015: Στο 1 τρισ. € εκτινάχθηκε το ελληνικό δημόσιο χρέος! (Τα eurocommercial papers, ως κρυφό παράλληλο νόμισμα και η εγκληματική διαχείριση του βραχυχρόνιου δημόσιου χρέους. Από τα 129,11 δισ. € των σαμαροβενιζέλων, στα 740,46 δισ. € του Αλέξη Τσίπρα)” http://tassosanastassopoulos.blogspot.gr/2016/04/2014-2015-1-eurocommercial-papers-12911.html, 

– “Οι τιτλοποιήσεις της Ελληνικής περιουσίας προχωρούν από το 2015 χωρίς να ανοίξει μύτη. Κάθε χρόνο εγγράφονται 700 δις ευρώ επίσημα στον προϋπολογισμό! Όλα τα κόμματα το ξέρουν και δεν έχει ακουστεί τίποτα.” Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη http://zcode-gr.blogspot.gr/2017/03/2015-700.html 

– Δημήτρης Χαλυβόπουλος “Τεράστιος ο βραχυπρόθεσμος δανεισμός” http://www.iskra.gr/τεράστιος-ο-βραχυπρόθεσμος-δανεισμό/

Στο έργο σας πέραν των εδώ αναφερόμενων που θεωρούμε ότι αρκούν για την τεκμηρίωση της ενοχής όλων τους, θα βοηθήσει πάρα πολύ η “Μαύρη Βίβλος της Ντροπής” της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ η οποία κατήγγειλε πληθώρα παρανομιών της διετίας 2012 -2014 και όχι μόνο, η οποία αποδεικνύει τον δόλο για πολλές κακουργηματικές πράξεις των σημερινών βουλευτών και υπουργών του, καθώς και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο, εκτός των εναντίον του μηνύσεων για εσχάτη προδοσία υπάρχει και ψήφισμα που μέχρι τώρα υπέγραψαν 14.769 άτομα: https://avaaz.org/el/petition/..Stirixi_se_minysi_kata..Alexi_Tsipra eshati_prodosia/   

Η Μαύρη Βίβλος υπάρχει σε πολλούς ιστότοπους. Ένας είναι αυτός: http://www.syriza.gr/pdfs/mavri_vivlo_ntropis.pdf. Εν τάχει, με αυτό το έγγραφο, ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τη μετατροπή της νομοθετικής εξουσίας σε πλυντήριο σκανδάλων και νεκροταφείο ποινικών δικογραφιών, την παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας, τη διαπλοκή και την νομοθέτηση υπέρ αυτής, την άρση του κράτους δικαίου από την Βουλή και τις ιλιγγιώδεις αποστάσεις που αυτή πήρε από την ουσία της δημοκρατίας μετά το 2010, κρατώντας αρχικά μόνο τα προσχήματα και τους τυπικούς κανόνες της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και έπειτα, από το 2012 να μη σέβεται ούτε τους κανόνες αυτούς. Η καταγγελία έγινε στις 24/05/2014 και ήταν ένας από τους λόγους που στις επόμενες εκλογές την εξουσία την ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος όμως συνέχισε να κάνει ακριβώς ό,τι είχε καταγγείλει, αποδεικνύοντας έτσι την αναμφισβήτητη ύπαρξη του δόλου. 

Επιμελήτρια αυτής της δημόσιας καταγγελίας ήταν η μετέπειτα Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία εδώ και καιρό καταγγέλλει συνεχώς τον Α. Τσίπρα, τα μνημόνια ως έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, την κατοχή της χώρας από ξένες δυνάμεις, τον προδοτικό ρόλο όλων των κομμάτων και καλεί συνέχεια τον κόσμο σε γενική ανυπακοή. 

Ενδεικτικοί τίτλοι δημοσιευμάτων:

– “Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας είναι προδότης και ξεφτιλισμένος” http://www.newsit.gr/politikh/Zoi-Konstantopoyloy-O-Tsipras-einai-prodotis-kai-kseftilismenos/711526

– “«ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ» Zωή Κωνσταντοπούλου: Οι μνημονιακοί πρωθυπουργοί και ο Τσίπρας πρέπει να πάνε φυλακή” http://www.iefimerida.gr/news/328256/zoi-konstantopoyloy-oi-mnimoniakoi-prothypoyrgoi-kai-o-tsipras-prepei-na-pane-fylaki#axzz4hDLU7KLP, 

– ”Γενική ανυπακοή για να πέσει το καθεστώς ζητά η Ζωή Κωνσταντοπούλου” http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/2634157/geniki-anipakoi-gia-na-pesi-to-kathestos-zita-i-zoi-konstantopoulou

– “Ζωή Κωνσταντοπούλου: είμαστε μια χώρα υπό κατοχή” http://www.ant1news.gr/news/Politics/article/467225/zoi-konstantopoyloy-eimaste-mia-xora-ypo-katoxi

– “H Ζωή Κωνσταντοπούλου καλεί σε «γενική ανυπακοή»: Άρνηση πληρωμής κάθε οφειλής“ 06|02|2017 http://www.iefimerida.gr/news/317644/h-zoi-konstantopoyloy-kalei-se-geniki-anypakoi-arnisi-pliromis-kathe-ofeilis#ixzz4gZHbR7c6

– “Ζωή Κωνσταντοπούλου, Συνέντευξη στον Κώστα Ουΐλς 1/4/2017” όπου μίλησε για τον προδοτικό ρόλο όλων των κομμάτων, περιγράφει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που τελούνται στην Ελλάδα και την εσχάτη προδοσία βουλευτών, υπουργών, πρωθυπουργών, προέδρων δημοκρατίας κλπ https://www.youtube.com/watch?v=CzOr0be8sDo

-“Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Οι υπαίτιοι για τα Μνημόνια πρέπει να λογοδοτήσουν σε Μεικτά Ορκωτά Δικαστήρια»” 16/06/2016 https://www.plefsieleftherias.gr/zoi-konstantopoulou-ypetii-gia-ta-mnimonia-prepi-na-logodotisoun-se-mikta-orkota-dikastiria/

Κάλεσμα σε αντίσταση και ανυπακοή όπως ορίζει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος, έκανε πριν λίγες μόνο μέρες και ο Μίκης Θεοδωράκης μαζί με 20 πανεπιστημιακούς, καλλιτέχνες, νομικούς κλπ. http://www.mikistheodorakis.gr/el/writings/articles/?nid=5261. 

Το κάλεσμα έγινε εν όψη ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για την επικύρωση της συμφωνίας για το κλείσιμο της 4ης Αξιολόγησης, το οποίο εμπεριείχε και προληπτικά μέτρα, για τα οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος είπε στις 30 Ιανουαρίου 2017:

«Kαθένας γνωρίζει πως είναι πρωτόγνωρο να ζητάει κανείς την νομοθέτηση μέτρων προληπτικών, και μέτρων που τελούν υπό αίρεση. Το να υποχρεωθεί μία χώρα να ψηφίσει με νόμο τέτοια μέτρα, σημαίνει ότι θα δεχόταν να παραβιάσει κάθε έννοια του ευρωπαϊκού δικαίου και κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και ιδίως διεθνούς δικαίου που να αφορά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. ….Νομοθεσία υπό αίρεση και μάλιστα μελλοντική νομοθεσία και αίρεση για τη λήψη μέτρων μετά από δύο και τρία χρόνια, είναι κάτι όχι μόνο πρωτόγνωρο αλλά και εντελώς αντίθετο –το τονίζω- πέρα και έξω από την λογική του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου και δεν μπορεί να γίνει δεκτό, …». http://www.protothema.gr/politics/article/649837/prokopis-paulopoulos-protognoro-na-ziteitai-nomothetisi-proliptikon-metron/

Πριν από αυτό το κάλεσμα, και συγκεκριμένα στις 6 Μαΐου 2017, ο διάσημος μουσικοσυνθέτης είχε καταγγείλει τον σημερινό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι στήνει Μαδουρισμό στην Ελλάδα, δηλαδή την παράνομη διαιώνιση της εξουσίας εις το διηνεκές, με δήθεν συνταγματικά μέτρα που λαμβάνει η πλαστή πλειοψηφία στη Βουλή http://www.eleftherostypos.gr/politiki/97539-arthro-fotia-toy-miki-o-tsipras-stinei-madoyrismo-stin-ellada/. Ο Μίκης Θεοδωράκης όμως, ο οποίος ισχυρίζεται και αυτός ότι υπάρχει σχέδιο καταστροφής της χώρας, αντέδρασε απέναντί του από το 2012. Ενδεικτικά: τον Φεβρουάριο εκείνου του έτους απευθύνθηκε στην διεθνή κοινή γνώμη με σκοπό την ενημέρωση όσων περισσότερων ανθρώπων γινόταν περί της στρατηγικής που κατασκεύασαν οι Έλληνες πολιτικοί και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με στόχο τη λεηλασία της χώρας. 

UN APPEL DE MIKIS THEODORAKIS À L’OPINION PUBLIQUE INTERNATIONALE La vérité sur la Grèce par Míkis Theodorákis Le compositeur et figure de la résistance Mikis Theodorakis dénonce la stratégie conjointe de la classe politique grecque et des organismes financiers pour organiser la spoliation du pays. “ http://www.voltairenet.org/article172906.html και “AN OPEN LETTER TO INTERNATIONAL PUBLIC OPINION The truth about Greece by Míkis Theodorákis Composer and resistance icon Mikis Theodorakis lambastes the joint strategy devised by Greek politicians and financial institutions with the objective of pillaging the country” http://www.voltairenet.org/article172907.html 

Λίγους μήνες αργότερα επανήλθε στο θέμα και βοήθησε στο να κυκλοφορήσει ευρύτερα ένα κείμενο του Γιώργου Κασιμάτη με τίτλο “Κάτω από μια Επικίνδυνη Διακυβέρνηση – ΟΙ ΑΜΕΣΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”, όπου ο διακεκριμένος Έλληνας νομικός, πολιτειολόγος και πανεπιστημιακός, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, που διετέλεσε πρόεδρος της Νομικής Σχολής Αθηνών και διευθυντής του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, έγραφε μεταξύ άλλων: 

Μόλις ένας μήνας πέρασε από τις εκλογές και ο ελληνικός λαός βλέπει ήδη με θλίψη να συνεχίζονται ‘λες και δεν έγιναν εκλογές- δύο πραγματικότητες που δείχνουν πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο διακυβέρνησης της χώρας: η μια είναι η πλήρης απουσία κάθε προγράμματος αντιμετώπισης της κρίσης και η πλήρης εγκατάλειψη των προεκλογικών εξαγγελιών, η άλλη ειναι η σταθερή συνέχιση της ποδηγέτησης του ελληνικού λαού από το Μεγάλο Δουκάτο με τους έλληνες τσάτσους του προς τον πιο βαθύ γκρεμό που υπάρχει: προς μια έξοδο από το ευρώ με ελεγχόμενη από τους δανειστές πτώχευση. “

“ Ένα πρόγραμμα μονάχα υπάρχει σίγουρο -αυτό που υπήρχε εξαρχής: η εκποίηση των δεκάδων χιλιάδων μονάδων της δημόσιας περιουσίας και των πηγών του δημόσιου πλούτου. “ “Το πρόγραμμα αυτό, που ήδη εκτελείται, δεν είναι, βέβαια, πρόγραμμα ανάπτυξης ή ανάκαμψης, αλλά καταστροφής της χώρας. 

Εν όψει αυτής της κατάστασης, θα ήθελα να επισημάνω δύο τεράστιους κινδύνους που έχουν ήδη δρομολογηθεί και απειλούν για πολλές γενιές την υπόσταση της Ελλάδας:  

1ος  κίνδυνοςΗ απώλεια της δημόσιας περιουσίας και των πηγών του εθνικού πλούτου. Όπως επανειλημμένα έχομε καταγγείλει, με τη δανειακή σύμβαση της 10ης Μαΐου 2010 έχει δεσμευτεί το σύνολο της δημόσιας περιουσίας υπέρ των δανειστών, η δε ελληνική κυβέρνηση έχει παραιτηθεί από κάθε δικαίωμα να αρνηθεί τη μεταβίβαση κρατικού περιουσιακού στοιχείου που έχει ζωτική σημασία για την κυριαρχία και την επιβίωση της χώρας μας (άρθρα 4 και 17 §5 της Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης), καθώς και από την προστασία που μας παρέχουν το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της ΕΕ (με την υπαγωγή μας στο αγγλικό δίκαιο, άρθρο 14).Οι ίδιες δεσμεύσεις έγιναν δεκτές και με το Μνημόνιο Β΄ [άρθρα 5 (1) (2), 15 (1) (2) (3) (4)]. Το Μνημόνιο Β΄ περιλαμβάνει, μάλιστα, και ρητό όρο (με το Μνημόνιο Α΄ απαγορευόταν έμμεσα) που απαγορεύει στην Ελλάδα, από τώρα και στο μέλλον, να δεσμευτεί η ίδια και να δεσμεύσει τα περιουσιακά της στοιχεία απέναντι σε τρίτα πρόσωπα και κράτη! (Πλήρης κατάλυση της κυριαρχίας κράτους). ..

2ος Κίνδυνος: Η επιβολή ελεγχόμενης (από τους δανειστές) χρεοκοπίας. Έχομε ξαναγράψει ότι η ελεγχόμενη από τους δανειστές χρεοκοπία είναι πολύ χειρότερη  από την ανεξέλεγκτη πλήρη χρεοκοπία και η χείριστη από όλες τις λύσεις. Γιατί; Για τους εξής λόγους: Διότι στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία, μπαίνοντας η χώρα σε κατάσταση ανάγκης, η παρούσα γενιά υφίσταται, αναμφίβολα, μεγάλες οικονομικές θυσίες (όπως, για παράδειγμα στη δεκαετία του 1950),  αλλά: η χώρα δε χάνει την κυριαρχία της, δε χάνει τη δημόσια περιουσία της και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της, απελευθερώνεται νόμιμα από τα δεσμά των δανειακών της υποχρεώσεων, αποδεσμεύεται από την απαγόρευση να ασκεί πολιτική προστασίας της οικονομίας της και δεν υποθηκεύονται οι επόμενες γενιές. Μπορεί μόνη της η Ελλάδα, με τα πλεονεκτήματα  μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, να ανακάμψει. 

Αντίθετα, η ελεγχόμενη από τους δανειστές χρεοκοπία, σημαίνει τα έξης:

 • Έξοδο από το ευρώ. Επειδή δεν μπορούν να το κάμουν θεσμικά, ούτε είναι εύκολη η άσκηση πολιτικής και οικονομικής βίας, θα εξασφαλίσουν τη συναίνεση της κυβέρνησης, ώστε να βγει η Ελλάδα… «με τη θέλησή της».
 • Ελεγχόμενη ισοτιμία δραχμής, ώστε: ο ελληνικός λαός να χάσει μεγάλο μέρος των χρημάτων του, οι δανειστές να διασφαλίσουν τα δάνεια και τη δημόσια περιουσία της Ελλάδας και να συνεχιστεί η ύφεση στο διηνεκές σκληρότερη, για να μας ελέγχουν.
 • Εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, με τις ρυθμίσεις που περιγράψαμε πιο πάνω, για πολλές γενιές.
 • Τον πλήρη αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας με τη μεταβίβασή του ελέγχου της στο πολυεθνικό επίπεδο
 • Τη φυγή ή την υποδούλωση του ανθρώπινου δυναμικού των επόμενων γενιών.”

Η επιστολή Θεοδωράκη βρίσκεται εδώ: http://www.mikistheodorakis.gr/el/writings/spitha/?nid=5148 και εμπεριέχει και το κείμενο Κασιμάτη το οποίο μπορείτε να βρείτε και στο προσωπικό του ιστολόγιο: http://www.kassimatisdimokratia.gr/index.php/component/k2/item/109-κατω-απο-μια-επικινδυνη-διακυβερνηση-οι-αμεσοι-κινδυνοι-για-την-ελλαδα-και-η-απαντηση-στο-μεγαλο-διλημμα.

Η μήνυσή μας είναι αυταπόδεικτη, αλλά και τα έγγραφα τα οποία προσκομίσαμε την τεκμηριώνουν απόλυτα. Σε περίπτωση όμως που χρειάζεστε επιπλέον έγγραφα, πείτε μας ποια ακριβώς είναι αυτά για να σας τα προσκομίσουμε.

22/05/2017

ΟΙ ΜΗΝΥΤΕΣ

10 comments on “ΥΠΟΜΝΗΜΑ στην από 13/09/2016 μήνυση εσχάτης προδοσίας της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας από τον Οκτώβριο του 2009 και έπειτα

 1. ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

  Μήνυση κατά όσων διετέλεσαν Πρωθυπουργοί, Υπουργοί Οικονομικών και τραπεζίτες από 2008 και έπειτα, για την τραπεζική άπατη      

  Το πάρτι ξεκινά από τις τράπεζες 

  ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΜΜΕΝΟ KAI ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΕΝΦΙΑ, εξαπάτηση εκλογικού σώματος, εξόντωση πληθυσμού μέσω βίαιης φτωχοποίησης κλπ)

  Απόσπασμα από ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ της Πολιτικής και Πολιτειακής ηγεσίας της χώρας με θέμα: “ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ! Σας ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ διότι άνευ αιδούς, ως μέλη οργανωμένου εγκλήματος, εμπαίξατε τον κυρίαρχο Ελληνικό Λαό ασελγώντας επί της Χώρας και ως εγκληματίες πρέπει να λογοδοτήσετε!” την οποία υπέγραψαν διάφορα φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία δήλωσαν μεταξύ άλλων ότι: α)“ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ άμεσα, στην πράξη, τις διατάξεις του άρθρου 120 του Συντάγματος και ξεκινάμε ΑΝΕΝΔΟΤΟ ΑΓΩΝΑ για την ανατροπή του καθεστώτος της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ που έχετε επιβάλει στη χώρα μας τουλάχιστον από την 13η Αυγούστου 2009, μετά την δημοσίευση της αποφάσεως του Ειρηνοδικείου του Μονάχου κατά Μιχαήλ Χριστοφοράκου [υπόθεση ΖΙΜΕΝΣ], ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ, ως φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί, κατ’ εξακολούθηση ειδεχθή εγκλήματα κατά του ελληνικού Λαού [οικονομικά-κοινωνικά-πολιτικά αλλά και κατά της ζωής του]. β) ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ οι Αντισυνταγματικοί Νόμοι που ψηφίζετε, δεν θα τους ακολουθήσουμε, δεν θα υπακούσουμε και θα τους καταργήσουμε και τυπικά δια της δικαστικής οδού τους οποίους και ουσιαστικά τους έχουμε καταργήσει με την μη πληρωμή των επιβληθέντων παρανόμων φόρων, εισφορών, τελών και χαρατσιών το ύψος των οποίων υπερακοντίζει τα 94 δις ευρώ. γ) Δεν θα θυσιασθούμε, ούτε εμείς, ούτε τα παιδιά μας, ούτε οι επόμενες γενιές, για να επιβιώσει ένα άκρως διεφθαρμένο πολιτικοοικονομικό σύστημα που εσείς εκθρέψατε επί σειρά ετών, προς ίδιον όφελος, συμψηφίζοντας, εν τέλει, τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες σας, δ) ΚΑΛΟΥΜΕ τον Ελληνικό Λαό σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ 

  Μήνυση για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κατά ΠΔ, Υπουργών και βουλευτών που ψήφισαν τον ν. 4389/2016  

  Μήνυση για εσχάτη προδοσία σε Παυλόπουλο-Τσίπρα-Θάνου από το «Σωματείο Ελλήνων Υποστηρικτών του Συντάγματος»  

  Ο υπουργός δικαιοσύνης διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής για το κοινωνικό κράτος δικαίου και άλλα ωραία πράγματα  

  ΚΑΖΑΚΗΣ Μην ακούτε τι σας λένε, διαβάστε τι υπογράψανε και φρίξτε!  

  ΔΙΚΑΣΤΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ), ΟΜΟΛΟΓΕΙ: «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ»  Ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλειος Νικόπουλος, σε βιβλίο του με τίτλο «Αγαπημένο μου… Σύνταγμα ή αντισυνταγματικοί παραλογισμοί – Η αλήθεια για την σημερινή αντισυνταγματική κατάσταση της Ελλάδας» το οποίο κυκλοφόρησε το 2014 από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ και σε διάφορες συνεντεύξεις του, κατήγγειλε μεταξύ άλλων ότι “η Κυβέρνηση λειτουργεί ως εντολοδόχος της τρόϊκας”.ότι έχει αυτοκαταλυθεί το κράτος, από τότε που ενώ είμαστε υποτελείς στους δανειστές, το ελληνικό σύνταγμα για πρώτη φορά στην Ιστορία αυτού του τόπου γνώρισε τέτοια περιφρόνηση από το ίδιο το κράτος, οτι η ελληνική  κυβέρνηση  δεν  είναι  κυβέρνηση  ανεξάρτητου  κράτους αλλά ενεργεί ως εντολοδόχος κυβέρνηση των δανειστών, ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε προγραμματισμένες παραβιάσεις του Συντάγματος, ότι οι Έλληνες πολιτικοί έχουν πράξει το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας εξακολουθητικώς Και εδώ 

  ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΟΛΗ Η ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟ 2009+ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ  

  Άλλα 5 χρόνια Μνημόνια και βλέπουμε: Αυτά είναι τα 140 προαπαιτούμενα  Πρόκειται για τον πίνακα που περιλαμβάνει αναλυτικά και ανα τομέα πολιτικής τις επιπρόσθετες δεσμεύσεις που «εξασφάλισε» η κυβέρνηση εως το 2021.

  Πάλι μας έσωσαν!  Όχι άλλο σώσιμο.“Προγράμματα διάσωσης: Όλα τα νέα δάνεια που ήρθαν να προστεθούν σε μια καταχρεωμένη οικονομία σαν την ελληνική ως πακέτα διάσωσης οδηγούν σε μια  λογική ερώτηση: Ποιος σώζεται; Οι αριθμοί δείχνουν ότι ο μόνος που σώζεται από την αρχή της 7ετίας των μννημονίων είναι οι γαλλικές, γερμανικές και ορισμένες ελληνικές τράπεζες και τα κομμάτια της ελληνικής ολιγαρχίας που εξαρτώνται από τα τοξικά αυτά δάνεια. Τα χρήματα που βγαίνουν από την τσέπη του ESM και μπαίνουν στην τσέπη της ΕΚΤ ποιον ακριβώς από τα εκατομμύρια Έλληνες και Ευρωπαίους που φορτώνονται με παραπάνω χρέη διέσωσαν;

  Πανεπιστημιακός προς την Βουλή για την ψήφιση του 4ου μνημονίου : Μετά τα ανωτέρω και τη σημερινή ολοκλήρωση μετατροπής της Ελλάδας οριστικά (κατά τη γνώμη του Άλεξις) στο πλέον μοντέρνο νεοναζιστικό οικονομικό Νταχάου της ΕΕ, αναμένεται να τον δούμε να φορά γραβάτα.

  Δείτε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να λένε “ούτε 1 ευρώ νέα μέτρα”   Και μετά ήρθε το 4ο μνημόνιο…

  Οι “ Greece is not for sale ” ξεπουλάνε, προδίδοντας όποιον μιλάει Ελληνικά.  Περιληπτικό απόσπασμα :Τι έγινε ρε Μπάμπη ακόμα να παραιτηθείς; 4o MNHMONIO Οι «αντιμνημονιακοί» ΑΝΕΛ, ο άτιμος αρχηγός τους ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ, και η συνέχιση της Προδοσίας Γράφει ο Μανώλης Χατζησάββας πρ. Πράκτορας Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, κάνοντας χρήση τις πηγές πληροφοριών από την Ελλάδα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τις ΗΠΑ, Τουρκία και αλλού…. Από αντιμνημονιακοί bloggers & πολιτευτές των ΑΝΕΛ άτομα σαν αυτόν εδώ τον Χαράλαμπο «ΜΠΑΜΠΗ» Παπασπύρο, που μας προέκυψε «αξιοκρατικά» ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ σε ΔΕΚΟ, δεν λένε να παραιτηθούν όσα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και να έρθουν, δεν φωνάζουν πιά για τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ούτε ντρέπονται, πληρώνονται αδρά…!!! [ΦΩΤΟ] ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ο ΜΠΛΟΚΕΡ και οι Έλληνες ΜΝΗΜΟΝΙΑ Αυτός είναι ο άτιμος ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ στα 4ΡΑ που ψηφίζει τα Μνημόνια και με τα δύο χέρια, χωρίς να τα έχει διαβάσει, διακομοδόντας την κατάντια των Ελλήνων, τους δείχνει και τα κωλοδάκτυλα …! Ευτυχώς που στην Κολομβία των Βαλκανίων υπάρχει εισαγγελέας «διαφθοράς»… με πόθεν αίσχος…!!! Ήταν μία διεφθαρμένη συμφωνία και υπόσχεση του άτιμου και βρώμικου ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ που έγινε για να εξαργυρώσει τις υπηρεσίες «βρωμίσματος» των πολιτικών αντιπάλων του ΚΑΜΜΕΝΟΥ προεκλογικά, τις οποίες είχε αναλάβει εργολαβικά ο κάθε «ΜΠΑΜΠΗΣ» του ΕΧΩ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας Α.Ε. (ΕΑΒ) και άλλοι όμοιοι του άτομα (Βλ. http://exomatiakaivlepo.blogspot.gr/https://olympia.gr/https://hellasforce.com/ – κα.) σήμερα βολεμένοι, έπαψαν να ασχολούνται με ΜΝΗΜΟΝΙΑ. [ΦΩΤΟ] Οι “Greece is not for sale” ξεπουλάνε, προδίδοντας όποιον μιλάει Ελληνικά. Μόνο την Μάνα τους που τους μεγάλωσαν με τα κλεμμένα του Παναμά, δεν πούλησαν ακόμα. Κάτι ήξερε ο συγχωρεμένος ο Πάππους μου για τους πολιτικούς αυτής της ριμάδας χώρας όταν έλεγε: «Είναι όλοι τους σκατά, από διαφορετικούς κώλους»

  ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτικός υπόκοσμος  

  Η Βουλή είναι, γνωστό πλέον, μια αρένα κοκορομαχιών, ταχυδακτυλουργιών ΑΠΑΤΗΣ και τελετουργικών παραστάσεων ΨΕΥΔΟΥΣ…  

  Εκποίηση δημόσιας περιουσίας και εσχάτη προδοσία κατά συρροή και κατ’εξακολούθηση από ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ  

  Τεράστιος ο ελληνικός ενεργειακός πλούτος κι αυτοί υπογράφουν την εξαθλίωσή μας…   

  2,4 τρισεκατομμύρια ευρώ εκτιμάται η ακαθάριστη αξία του ελληνικού ορυκτού πλούτου  

  Μεταβίβαση εθνικού πλούτου στο υπερταμείο / Επιστολή πανεπιστημιακού προς την βουλή  

  Tα είχαν όλα ξεπουλημένα εξαρχής Ο ρόλος του ESM και του δικηγορικού γραφείου CLIFFORD CHANGE  

  Υποθήκευσαν την ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων με το πρώτο μνημόνιο: Η Εισαγγελέας Διαφθοράς τι κάνει ;;  

  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΠΑΣΟΚ λήστευαν τους ΕΛΛΗΝΕΣ και η μοιρασιά γίνονταν στον ΠΑΝΑΜΑ  

  Στη Βουλή δικογραφίες κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του σημερινού υπουργικού συμβουλίου και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Νίκου Τόσκα. Επιλεκτική ενημέρωση…  

  Ατιμωρησίας συνέχεια: Στη Βουλή για ενταφή καινούριες δικογραφίες για τους Σαμαρά, Στουρνάρα και Παπαχριστόπουλο (αυτή τη φορά…)  

  PΕΤΕR KOENIG – ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ:Σας σκοτώνουν μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου και ουδείς λέει κουβέντα, πόσω μάλλον η ελληνική ελίτ ή η κυβέρνηση.  

  «Καταιγίδα» κατασχέσεων μισθών, συντάξεων, καταθέσεων και ακινήτων από την εφορία: 1.000 την ημέρα μόνο τον Φεβρουάριο. Πέρσι ήταν “μόλις” 140.000…  

  270.000 ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΚΕΑΟ ΣΕ ΜΙΚΡΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ 90 ΜΕΡΕΣ !!!  

  Επιστολή – κόλαφος άνεργης μητέρας στον Τσίπρα: «Με εξαπατήσατε κ. Τσίπρα με κοροϊδέψατε εμένα και μερικά εκατομμύρια Έλληνες. Πέσαμε στην παγίδα σας»  

  Συνταξιούχος στρατιωτικός του γένους Μπούμπουλη, καρκινοπαθής, καταγγέλλει τη δολοφονική δήμευση της περιουσίας του  

  +1 στα θύματα της ελληνικής γενοκτονίας  

  Καζάκης Το 2017 αποδεικνύεται έτος πρωτοφανούς γενοκτονίας του ελληνικού λαού.   

 2. Η αποκωδικοποίηση της ελληνικής κρίσης χρέους

  november 17, 2012

  Το 2009 η ελληνική κυβέρνηση χρώσταγε κάτι λιγότερο από 300 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που ισοδυναμούσε με το 120% του τότε Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (Χ=120%ΑΕΠ). Μέχρι στις αρχές του 2010, η νέα κυβέρνηση έπεισε τους δανειστές της (τις αγορές) ότι δεν μπορεί να επιστρέψει αυτά τα χρήματα, ότι δηλαδή το χρέος της είναι μη βιώσιμο και ξεκίνησε έτσι η κρίση χρέους. Επειδή γενικά, βιώσιμο θεωρείται το χρέος που είναι μικρότερο από το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (Χ ΑΕΠ σε Χ<ΑΕΠ. Τα απλά μαθηματικά λένε ότι αυτό μπορούσε να γίνει με τρεις τρόπους : Μειώνοντας το Χρέος (Χ), αυξάνοντας το ΑΕΠ ή και τα δυο μαζί. Έτσι δεν είναι;; Ωραία. Αυτά ακριβώς έκανε και η κυβέρνηση μόνο που από την ανάποδη.

  Συγκεκριμένα: αύξησε το χρέος ζητώντας ένα δάνειο μαμούθ ύψους 240 δις εύρω, δηλαδή σχεδόν όσα ήδη χρωστούσε και δεν μπορούσε να ξεπληρώσει και ταυτόχρονα, ξεκίνησε την διαδικασία μείωσης του ΑΕΠ, τραβώντας χρήμα από την αγορά, κλείνοντας επιχειρήσεις και γενικά μειώνοντας με κάθε τρόπο την οικονομική δραστηριότητα της χώρας. Αποτέλεσμα; Το χρέος σκαρφάλωσε για την ώρα στα 354 δις. εύρω, το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 25%, η μεταξύ τους αναλογία βρίσκεται στο 182% και η διαδικασία συνεχίζεται. Για να έχετε πλήρη εικόνα, σημειώστε παρακαλώ και ότι το προαναφερόμενο δάνειο ήταν το μεγαλύτερο κυβερνητικό δάνειο στην ιστορία της ανθρωπότητας, ότι ξεπερνά το συνολικό ποσό που οι ελληνικές κυβερνήσεις είχαν δανειστεί στα προηγούμενα 30 χρόνια και ότι για να κλείσει την συμφωνία, η κυβέρνηση παραχώρησε την εθνική κυριαρχία και ουσιαστικά υποθήκευσε την Ελλάδα.

  Σε αυτό το χρονικό διάστημα (Οκτ. 2009 – Νοβ. 2012), η κυβέρνηση έκανε και το εξής: μείωσε δραστικά το εργατικό δυναμικό της χώρας και συνεχίζει απτόητη την ίδια τακτική. Αποτέλεσμα;; Ο αριθμός εκείνων που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο εργάζονται τωρα για να συντηρούν την χώρα και να πληρώνουν τα χρέη της, ανέρχεται σε μόλις 3.726.663 άτομα, αλλά ο αριθμός μειώνεται συνεχώς. Τι σημαίνει αυτό ;; Ότι το 30% του πληθυσμού πρέπει όχι μόνο να καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρης της κοινωνίας αλλά και να εξοφλήσει τα χρέη της κυβέρνησης, η οποία εδώ και τρία χρόνια όλο τα αυξάνει, αλλά διαβεβαιώνει τους πάντες ότι ξέρει τι κάνει και ότι η χώρα βρίσκεται πια στο σωστό δρόμο. Αν μιλάμε για τον δρόμο προς την ολική καταστροφή, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία: ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!

  Με πολύ λίγα και απλά λόγια, αυτή είναι η ουσία της κρίσης κυβερνητικού χρέους και της έτσι αποκαλούμενης επιχείρησης διάσωσης της χώρας.

  Εικόνα από proactiveinvestors.com

  ( αγγλικό κείμενο εδώ )

  Σχετικά :
  Eurostat:Στο 9,5% η ανεργία στην Ελλάδα το 2009
  Στο 25,4% η ανεργία τον Αύγουστο(2012)
  Στο 27,4% η ανεργία το α’ τρίμηνο (2013)
  7,2% η μείωση του ΑΕΠ κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012 Τι λέει ο Στουρνάρας ;
  Τα ψέμματα για τις ελληνικές εξαγωγές
  Grèce : un crime se commet sous nos yeux
  Δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας,  
  Η Ελλάδα πτώχευσε αλλά το χρέος έμεινε! (βίντεο) , 
  Η ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 1981-2009… 

  https://justiceforgreece.wordpress.com/2012/11/17/παρακαλώ-διαβάστε-η-αποκωδικοποίηση/

 3. Σχόλιο από Evangelos Goutos

  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΟΦΟΡΟΛΟΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟ 8/5/2010 ΥΠΕΡ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΡΑΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΕΠ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

  We send to you some data in order for you to be able and proceed with the finding of the companies. NCB 1. Stock Hellenic Development Beteiligungs AG (HDB AG) with E.D.GOUTOS S.A. NCB 2. Stock from the Database Switzerland Registered Deemed- Compliant Financial Institution (including a Reporting Financial Institution under a Model 1 IGA)

  E.D.GOUTOS SA BANK GREEK BRANCH GIIN G2YPA9.00012.BR.300
  HDB-AG GIIN G2YPA9.00012.BR.276

  What is the HDB?
  The Harmonised Database is the world’s largest goods and services database and is embedded in all EUIPO online filings and in classification tools such as TMClass or Similarity. The HDB contains terms that are agreed by all the regional and national IP offices of the EU together with EUIPO.

  https://www.tmdn.org/network/web/guest/-/harmonised-database-hdb-updated-with-latest-changes-to-nice-classification
  of (G-SII) 2013/36/ΕΕ Ministry of Justice of North Rhine-Westphalia

  Main context of the directive  European Unique Identifier (EUID) In order to facilitate the interoperability between Company and Branches Registers, the Directive proposes that both Companies and Branches be identified with a unique identifier.  Branch disclosure notification Directive 89/666/EEC requires that the Company Register makes available without delay the information on the opening and termination of any winding- up or insolvency proceedings of the company and on the striking-off of the company. 5 Carsten Schmidt, Ministry of Justice, 11.03.2015
  Business Registers Interconnection System Ministry of Justice of North Rhine-Westphalia (BRIS) Citizens Other companies Administrations Other Access point E-Justice Portal Other Access point 1 2 Member State A Member State B Business Register 1 Business Register 1 EU Central Platform Platform 2 Member State A Member State C Business Register 2 Central Business Register 1 Subscription List Carsten Schmidt, Ministry of Justice, 11.03.2015 8

  http://fliphtml5.com/ntbg/gfzw/basic

  In addition we also send you relative document (registered GIIN within the Internal Revenue Service USA ) as cross border subsidiary firms of U.S.A that are based in Europe
  Member Information Table for Aristotle Global Monetary Institution. Ar.G.M.I.EUROPE (DE)(IAS1) REINSURER OF LAST RESORT USD 21.4.16(TEG)(IASB)Solvency II M5 ECB EUROGR DEBT – FATCA ID: G2YPA9 created on 01/27/2017 9 Member FIs Legal Name of Member Financial Institution Country/ Jurisdiction Member Type FATCA ID Temp. Access Code Status GIIN MARIAD HOLDINGS LTD, AFFILIATED INSURANCE INSTITUTION 2016/948/ECB OF THE GREEK DEBT 11/10/2011 EUROPE (GREECE)2012 (GERMANY) – EFTA NON EURO G (10) Switzerland Limited Financial Institution G2YPA9.00002 ******** Limited Conditional BERTO PROPERTIES LTD Switzerland Limited Financial Institution G2YPA9.00003 ******** Limited Conditional MARGARITARENI A AKTI SA Switzerland Limited Financial Institution G2YPA9.00004 ******** Limited Conditional ABS SOFTWARE LTD, IT – WEB MONETARY SOFTWARE SERVICES Switzerland Limited Financial Institution G2YPA9.00005 ******** Limited Conditional ELLINON POLITEIA SEC MONETARY PAYMENT TR.CHF -G20WEB-IT SERVICES EUROPE EURO66BIL 11.10.2011.TO ESM GREEK DEBT HELLINIKON SHARES EFTA IBAN 2012/2262INI United States Participating Financial Institution not covered by an IGA; or a Reporting Financial Institution under a Model 2 IGA G2YPA9.00009 ******** Approved G2YPA9.00009.ME.840 E.D.GOUTOS SA (HBCI) 11/10/2011 PAYMENT ORDER OF 66 BILLION EUROSYSTEM EUROPEAN ECONOMIC AREA EFTA MARKET SWISS FRANC COUNTERPARTY WITH THE GREEK DEBT Switzerland Participating Financial Institution not covered by an IGA; or a Reporting Financial Institution under a Model 2 IGA G2YPA9.00010 ******** Approved G2YPA9.00010.ME.756 HELLENIC DEVELOPMENT BETEILIGUNGS AG 26/2/14 66 BIL. PAYMENT ORDER USD (EMU) EUROPE GERMAN TR TTIP PARENT COMPANY WITHIN THE EUROSYSTEM UNTIL 21/4/16 Switzerland Participating Financial Institution not covered by an IGA; or a Reporting Financial Institution under a Model 2 IGA G2YPA9.00011 ******** Approved G2YPA9.00011.ME.756 globalestate24 globaldeals24goutos.com United States Participating Financial Institution not covered by an IGA; or a Reporting Financial Institution under a Model 2 IGA G2YPA9.00012 J.4jktV6 Initiated Page 1 of 2
  2. DIMIINTERNATION ALLTD (lloyds bank)CH MARKET EFTA UAF BANK CONNECTED WITH EUROPEAN T.I.N.OF E.D.GOUTOS SSSs-CSDs/ICSDs E-BANKING2006 TTIPs EUROMONETARY Switzerland Registered Deemed- Compliant Financial Institution (including a Reporting Financial Institution under a Model 1 IGA) G2YPA9.00014 ******** Approved G2YPA9.00014.ME.756 Page 2 of 2

  ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ (G-SII) 2013/36/ΕΕ Βασιλείας (BCBS) οδηγίας 2013/36/ΕΕ τίτλο III του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 600/2014. Euro area NCB 1. Stock, Hüttenstrasse 3, 40215 Düsseldorf, Germany GROUP HDB-AG market (EFTA) monetary means 2016 (TARGET2) International Bank Account Number Code — BIC (2012/2262(INI) , ‘ELLINON POLITEIA’ (CHF-EUR )> ISO standard 9362 G:Bid Amount: 82601.57 mn US dollar collateralised Type of eligible assets held Government Securities.. GREEK DEBT MoU in the European Union (Association of Accredited Advocate) USA (ASSETS – GREEK DEBT RIGHTS) counterparties for the CSPP (21/04/2016): Central Legal Headquarters > Aristotle Global web – Monetary Institution (Ar.G.W.M.I.com) 26-04-2016 EU Transparency Think Tank – European Parliament (TR) GERMANY (26/07/2012): Greece Annexes NCB 2. Stock E.D.GOUTOS S.A (1998). Attika > Athens – Peloponnese > Porto Heli > TARGET2 provides RTGS (recast) (ECB/2012/27) Government Securities

 4. ΨΕΥΤΕΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.

  Νέα Απόρρητα Έγγραφα – αποδείξεις που αξίζει να κρατήσετε, διότι θα χρειασθούν.

  Όποιος μπορεί να πει κάτι διαφορετικό

  «ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα»

  Έλληνες, με αφορμή την εφαρμογή του αποικιοκρατικού σχεδίου των ξένων επικυριάρχων, σε συνεργασία με «Έλληνες», «γερμανοτσολιάδες», «φίλους» και «κουμπάρους», φθάσαμε στην υλοποίηση του 4ου «Μνημονίου», το οποίο υποδουλώνει την πατρίδα μας, με κεφαλικούς φόρους που επιβάλουν δια της βίας οι «συμμορίτες» του Μαξίμου, σας παραθέτω Ν Ε Α Απόρρητα Έγγραφα.

  http://filonoi.gr/2017/05/24/ksexasmena-daneia-sto-onoma-mas/

 5. Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

  Υποεπιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ καταγγέλλει επίσημα τη συνωμοσία ΔΝΤ και Ευρωπαίων σε βάρος της Ελλάδας.

  Η Υποεπιτροπή Νομισματικής Πολιτικής και Εμπορίου της Γερουσίας των ΗΠΑ προέβη σε ακρόαση την Πέμπτη 18 Μαΐου για να αξιολογήσει τα διδάγματα από το πρόγραμμα «διάσωσης» της Ελλάδας από το ΔΝΤ το 2010 και το 2012.

  «Με την οικονομία της Ελλάδας ξανά επισήμως σε ύφεση και τις συζητήσεις που διεξάγονται για τρίτη διάσωση του ΔΝΤ, είναι σαφές από τη σημερινή ακρόαση ότι οι προσπάθειες του ΔΝΤ για διάσωση της Ελλάδας από την αφερεγγυότητα υπήρξαν ανεπιτυχείς και το Ταμείο πρέπει να μάθει από αυτές τις αποτυχίες,» δήλωσε ο πρόεδρος της υποεπιτροπής Andy Barr. «Το ΔΝΤ πρέπει να επικεντρωθεί στην κύρια αποστολή του και να μην παρέχει πολιτική κάλυψη για τους πολιτικούς της Ευρωζώνης που αρνούνται να αναλάβουν την ευθύνη για την κρίση του χρέους της Ελλάδας.»

  Κύρια συμπεράσματα από την Ακρόαση:

  • Η «διάσωση» της Ελλάδας από το ΔΝΤ, η οποία έχει εμφανώς πολιτικοποιήσει το Ταμείο – δηλαδή το έχει καθυποτάξει εμφανώς σε πολιτικές σκοπιμότητες – και έχει αφήσει την ελληνική οικονομία σε ερείπια, αμαυρώνει τη φήμη του ΔΝΤ και θέτει σε κίνδυνο τα δολάρια των φορολογουμένων.
  • Οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης χρησιμοποιούν το ΔΝΤ ως φύλλο συκής για να αποφύγουν τις εκλογικές και πολιτικές συνέπειες, παρόλο που το ταμείο διάσωσης της Ευρώπης διαθέτει επαρκείς πόρους για να επιλύσει μόνη της η ΕΕ την ελληνική κρίση.

  Οι μάρτυρες που κλήθηκαν και κατέθεσαν στην ακρόαση τόνισαν τα εξής:
  • «Κατά τη διάρκεια της κρίσης στην ευρωζώνη,» είπε ο Paul Blustein, Senior Fellow, Κέντρο Καινοτομίας Διεθνούς Διακυβέρνησης, «το Ταμείο εντάχθηκε σε αρκετές διασώσεις, παρά τις σοβαρές επιφυλάξεις μεταξύ των μελών του Εκτελεστικού του Συμβουλίου και κορυφαίων οικονομικών και νομικών αξιωματούχων – και το έπραξε υπό την πίεση των κορυφαίων Ευρωπαίων πολιτικών, οι οποίοι διατηρούν μεγάλη επιρροή στους μοχλούς ελέγχου του Ταμείου. Ορισμένα από αυτά τα πακέτα έκτακτων δανείων λειτούργησαν καλά, αλλά, όπως πολύ συχνά συμβαίνει, το χρέος προστέθηκε στο χρέος κι έτσι υπερβολικά σκληρές συνθήκες επιβλήθηκαν στις χώρες που επλήγησαν από κρίσεις. Αυτή η προσέγγιση, σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους, διευκόλυνε χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία, οι τράπεζες των οποίων αγωνίζονταν να αποτρέψουν τις απώλειες και των οποίων οι ψηφοφόροι εξοργίστηκαν να πληρώσουν για τη διάσωση χωρών που αντιλαμβάνονται ως ανεύθυνες. Διευκόλυνε επίσης και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), διότι συνέβαλε στη διατήρηση του διεθνούς καθεστώτος του ευρώ και των αρχών της ανεξαρτησίας της ΕΚΤ, στις οποίες οι ηγέτες της κεντρικής τράπεζας αποδίδουν ύψιστη σημασία.»
  • «Η προσέγγιση που υιοθετήθηκε δεν ήταν εντελώς άστοχη,» σύμφωνα με τον Paul Blustein. «Βασίστηκε στους φόβους ότι η κρίση θα εξαπλωθεί, μέσω της οικονομικής “μόλυνσης”, στην υπόλοιπη Ευρώπη και αλλού σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, τα νόμιμα συμφέροντα των χωρών που πλήττονται από τη κρίση θυσιάστηκαν στη διαδικασία – και πιστεύω ότι η κρίση υπήρξε πιο παρατεταμένη, οδυνηρή και σχεδόν καταστροφική από ό, τι έπρεπε να είναι. Αν και οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ – προς τιμήν τους – εντόπισαν τις σοβαρές αδυναμίες που αντιμετωπίζουν αυτές οι διασώσεις, συχνά υπέκυψαν στην βαριά επιρροή των διαμορφωτών πολιτικής στο Βερολίνο, τη Φρανκφούρτη, τις Βρυξέλλες και το Παρίσι.»
  • «Εκ των υστέρων, το ΔΝΤ δεν έπρεπε να υποταχθεί τόσο εύκολα όσο το έκανε στις ευρωπαϊκές πολιτικές σκοπιμότητες. Η ελληνική κρίση είναι ίσως η χειρότερη απογοήτευση στην ιστορία του Ταμείου.» – Paul Blustein.
  • «Ο δανεισμός του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) σε χώρες μέλη της Ευρωζώνης έχει φέρει στα όριά τους τις βασικές αρχές του ΔΝΤ και υπονόμευσε τον ηγετικό του ρόλο στο σχεδιασμό των προγραμμάτων προσαρμογής και των πακέτων χρηματοδότησης για χώρες που αντιμετωπίζουν κρίσεις ισοζυγίου πληρωμών. Τα προγράμματα δανεισμού του ΔΝΤ που συνήθως καλύπτουν όλες τις πτυχές της πολιτικής του μακροοικονομικού και του χρηματοπιστωτικού τομέα έχουν διαμορφωθεί περισσότερο από τις ευρωπαϊκές ανάγκες παρά από τα πρότυπα του ΔΝΤ.» – Meg Lundsager, Senior Fellow Δημόσιας Πολιτικής, Κέντρο Woodrow Wilson.
  • «Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μερίδιο του χρέους οφείλεται στους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για την αποδέσμευση του ΔΝΤ από τη χρηματοδότηση του προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας. Αυτή τη στιγμή το ανεξόφλητο χρέος της Ελλάδας προς το ΔΝΤ έχει μειωθεί σε λιγότερο από 14 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το χρέος προς τους Ευρωπαίους εταίρους παραμένει πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια. “- Meg Lundsager.
  • «Η συγχρηματοδότηση περιόρισε τη χρηματοοικονομική δέσμευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα, αλλά ο IEO διαπίστωσε ότι η λεγόμενη συμφωνία της «τρόικας» – ΔΝΤ, Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ΕΚΤ – περιόρισε τις αποφάσεις πολιτικής του ΔΝΤ και δυνητικά υπέβαλε τις τεχνικές κρίσεις του προσωπικού του Ταμείου σε πολιτικές πιέσεις.» – Δρ Rebecca Nelson, Ειδικός στο Διεθνές Εμπόριο και Οικονομικά, Υπηρεσία Έρευνας του Κογκρέσου.
  • «Στην ελληνική κρίση, το ΔΝΤ βρέθηκε από πολλές απόψεις σε άγνωστο έδαφος: δεσμεύοντας σημαντική χρηματοδότηση σε προγράμματα back-to-back, μπαίνοντας σε ασυνήθιστη συμφωνία συγχρηματοδότησης, αλλάζοντας τις δανειστικές πολιτικές του, σχεδιάζοντας προϋποθέσεις για την κρίση σε μια μεγάλη νομισματική ένωση και αντιμετωπίζοντας προσωρινή αδυναμία πληρωμής από έναν από τους μεγαλύτερους δανειολήπτες [την Ελλάδα]… Υπάρχει ευρεία συναίνεση ότι το ΔΝΤ συνέβαλε στην εξάλειψη της μετάδοσης από την Ελλάδα σύμφωνα με την εντολή του για προώθηση της διεθνούς νομισματικής σταθερότητας.» – Rebecca Nelson.

  Τι μας ενδιαφέρουν όλα αυτά; Πρώτα-πρώτα, μας ενδιαφέρει το γεγονός ότι η πίεση από τις ΗΠΑ προς το ΔΝΤ να μην ξανασυμμετάσχει στη «διάσωση» της Ελλάδας, αυξάνεται. Κι αυτή η πίεση εκθέτει το ΔΝΤ ακόμη και σε διώξεις στα αμερικανικά δικαστήρια για καταπάτηση των καταστατικών του αρχών, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις πολιτικές σκοπιμότητες των Ευρωπαίων. Αυτό το νόημα έχει και η ακρόαση της Υποεπιτροπής. Συχνά τέτοιες ακροάσεις βρίσκουν τη συνέχειά τους στα δικαστήρια των ΗΠΑ.

  Δεύτερο, καταδεικνύουν με τον πιο επίσημο τρόπο τη συνωμοσία που στήθηκε σε βάρος της Ελλάδας με σκοπό όχι τη δική της «διάσωση», αλλά τη διάσωση των μεγάλων οικονομιών, των παγκόσμιων αγορών και τραπεζών. Πρόκειται για μια αδίστακτη εγκληματική συνομωσία, γιατί ούτε τη διοίκηση του ΔΝΤ, ούτε οι φίλοι και εταίροι της ΕΕ δεν δίστασαν να φορτώσουν σε μια αδύναμη, χρεοκοπημένη χώρα σαν την Ελλάδα με το κόστος διάσωσης του ευρώ, της Γαλλίας, της Γερμανίας και των τραπεζών τους, αλλά και της νομισματικής σταθερότητας παγκόσμια. Το κόστος αυτό φορτώθηκε στο συνταξιούχο, τον εργαζόμενο, τον άνεργο, τον επαγγελματία στην Ελλάδα και οδήγησε την κοινωνία και την οικονομία σε πρωτοφανές αδιέξοδο. Κι αυτό πλέον ομολογεί ακόμη και η Γερουσία των ΗΠΑ.

  Τι έκαναν οι ελληνικές κυβερνήσεις των μνημονίων; Αποδέχθηκαν ότι για όλα φταίμε εμείς. Εμείς κι όχι αυτοί. Για όλα τα σφάλματα, τις αστοχίες, τις καταστροφικές επιλογές και τα «αχαρτογράφητα νερά». Κι ενώ στην Υποεπιτροπή της Γερουσίας αποδεικνύεται επίσημα ότι η Ελλάδα επίτηδες τέθηκε υπό καθεστώς μνημονίων, χωρίς πρώτα να προχωρήσει άμεσα σε αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους προκειμένου να γίνει εξυπηρετήσιμο, δηλαδή «βιώσιμο», το πολιτικό σύστημα της χώρας έχει τρέξει να υπογράψει εκ προοιμίου ότι αναλαμβάνει η Ελλάδα την ευθύνη για τη μη βιωσιμότητα του χρέους!

  Στο νόμο 4334, ΦΕΚ 80 / 16 Ιουλίου 2015, ο οποίος ψηφίστηκε όχι μόνο από την κυβερνητική παράταξη (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), αλλά και από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, κοκ, δηλώνεται καθαρά (σ. 758) ότι οι «ανησυχίες» για την «βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», οφείλονται «στη χαλάρωση των πολιτικών κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες». Δηλαδή οφείλεται στην πολιτική του Success Story των Σαμαροβενιζέλων, αλλά και της Πρώτης Φορά Αριστερά.

  Φανταστείτε ξεφτίλα, υποτέλεια και εθελοδουλία. Οι «θεσμοί» προκειμένου να γλυτώσουν από τυχόν ποινικές ευθύνες για τις πολιτικές που επιβάλλουν στην Ελλάδα, έβαλαν τα πολιτικά κόμματα που 7 χρόνια τώρα εφαρμόζουν πιστά αυτές τις πολιτικές να δηλώσουν με νόμο της Βουλής ότι για την τυχόν μη βιωσιμότητα δεν ευθύνονται οι επιλογές των δανειστών, αλλά αυτά τα ίδια και οι κυβερνήσεις τους.
  Στον ίδιο νόμο επισημαίνεται επίσης σαφώς «ότι ονομαστικό κούρεμα του χρέους δε μπορεί να πραγματοποιηθεί. Οι Ελληνικές Αρχές επαναβεβαιώνουν την ανεπιφύλακτη δέσμευσή τους να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως.» Κατά τ’ άλλα τους βλέπουμε σήμερα όλους αυτούς που ψήφισαν μια τέτοια δέσμευση να διαγκωνίζονται μπροστά στο φακό και για εγχώρια κατανάλωση αφελών και ηλιθίων ότι δήθεν αγωνίζονται για την απομείωση του χρέους!

  Αυτή είναι η δική τους ξεφτίλα. Η δική μας ως λαού βρίσκεται στο γεγονός ότι ακόμη και τώρα αναρωτιούνται πολλοί πώς γίνεται να σβήσουμε ολοσχερώς ένα χρέος το οποίο είναι αποδεδειγμένα πια προϊόν και μέσον συνωμοσίας κατά της χώρας μας. Μιας συνωμοσίας που έχει πλέον ομολογηθεί ακόμη και ενώπιον της Γερουσίας των ΗΠΑ.

  http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2017/05/blog-post_24.html

 6. Το όποιο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας μπορούσε να λυθεί μέσα σε έναν μήνα και το ήξεραν όλοι …

  7 Μαΐου 2012

  Πως μπορούμε να βγούμε από την στενωπό στην οποία τόσο έντεχνα, γρήγορα και σχεδιασμένα μας τοποθέτησαν; Αυτή είναι η απορία όλων, αυτό είναι το ερώτημα που δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν οι υπάρχοντες πολιτικοί, αφού το ζητούμενο γι αυτούς είναι να διασωθούν οι ίδιοι, αλλά όχι η χώρα και οι πολίτες της. Επί χρόνια, άλλωστε, εργάστηκαν ώστε να δημιουργήσουν την σημερινή εικόνα φρίκης και απαξίωσης της Ελλάδας και των Ελλήνων.Πόσο τυχαίο είναι άραγε ότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν τοποθετηθεί στο κέντρο του ενεργειακού χάρτη του αύριο; Πόσο τυχαίο είναι άραγε πως η Ελλάδα βρέθηκε στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο με ένα πολιτικό σκηνικό και δυναμικό, το οποίο αρνείται επιμόνως να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κινηθεί προς το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών και της χώρας, αλλά με πολύ μεγάλη ευκολία αποφασίζει να νομοθετεί υπέρ των «δάνειων» και κατοχικών δυνάμεων; Στην Ισλανδία, ένας μόνο πολιτικός –ο πρόεδρος της χώρας- στάθηκε στο ύψος του, συμπεριφέρθηκε ως άνθρωπος και σταμάτησε την επερχόμενη ορδή του ΔΝΤ και των δανειστών που απαιτούσαν να πάρουν τα πάντα από τον Ισλανδικό λαό. Στην Ελλάδα δεν βρέθηκε ούτε ένας που να σκεφθεί το συμφέρον των πολλών, να σεβαστεί την δημοκρατία και το πολίτευμα και να δώσει το δικαίωμα στον λαό να αποφασίσει… Ούτε ένας!

  Και όμως, σε έναν μήνα θα μπορούσε να μην υπάρχει κανένα απολύτως οικονομικό πρόβλημα για την Ελλάδα, η οποία έχει την δυνατότητα να μετατραπεί σε πανίσχυρο διεθνή οικονομικό «παίκτη». Γιατί δεν συμβαίνει αυτό; Επειδή κάποιοι θέλουν να καρπωθούν οι ίδιοι τα μέγιστα (αν όχι τα πάντα) από την κρίση που «φυτεύθηκε» στο «οικόπεδο» Ελλάδα (όπως χαρακτήρισε την πατρίδα μας ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος όλως τυχαίως τοποθετείται σε υπουργεία άμεσου ενδιαφέροντος της τρόικας…).

  Ενέργεια, λοιπόν. Η λέξη που «κρύβει» την απάντηση. Πετρέλαιο, φυσικό αέριο και υπόλοιπος ορυκτός πλούτος, είναι η στόχευση των «δανειστών» μας. Ενέργεια που «κρύβεται» (ή τουλάχιστον μέχρι πριν 8 μήνες εθεωρείτο γραφικός οποιοσδήποτε αναφερόταν σε αυτήν) σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα. Ενδεικτικό του σχεδιασμού κλοπής του Ελληνικού ενεργειακού πλούτου, είναι η απόφαση και ανακοίνωση -από την κυρία Μέρκελ- παύσης λειτουργίας των πυρηνικών εργοστασίων της Γερμανίας. Και πού θα βρει η Γερμανία ενέργεια για να καλύψει τις ανάγκες της, αφού είναι μία εξαρτώμενη ενεργειακά οικονομία; Μα, από το «οικόπεδο» Ελλάδα, το οποίο φέρεται να έχει τεράστια αποθέματα νοτίως της Κρήτης, στο Ιόνιο και φυσικά νοτίως του Καστελλόριζου αλλά και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο (χωρίς να ξεχνάμε τον Θερμαϊκό κόλπο).

  Και πως μπορεί η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τον ενεργειακό αυτό πλούτο, δεδομένης της οικονομικής της κατάστασης, αλλά και της μη ύπαρξης σχετικής τεχνογνωσίας; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα βρίσκεται στην λέξη αυτοκυριαρχία. Μόνο εάν επανέλθουμε σε κατάσταση ενός αυτοκυρίαρχου και ανεξάρτητου κράτους, θα μπορέσουμε να απαντήσουμε στο συγκεκριμένο ερώτημα. Με το υπάρχον πολιτικό προσωπικό, όμως, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό.

  Στην περίπτωση που διώξουμε τις κατοχικές δυνάμεις και τους εγχώριους υπαλλήλους τους, τότε… όλα είναι δυνατά. Για την ακρίβεια, μέσα σε έναν μόνο μήνα μπορούμε να αντιστρέψουμε τα όσα σήμερα συμβαίνουν… Το όλο ζήτημα δεν είναι εάν μπορούμε, αλλά εάν πραγματικά θέλουμε να αγωνιστούμε για να κρατήσουμε όσα θέλουν να μας κλέψουν, εάν πραγματικά θέλουμε να παλέψουμε για να ξαναγίνουμε ανεξάρτητοι, αυτοκυρίαρχοι και ελεύθεροι.

  Για να γίνουν αυτά, αρκεί να έρθουμε σε επαφή με μία ισχυρή εβραϊκή τράπεζα και να της ανακοινώσουμε πως θέλουμε –ως χώρα- να εκδοθεί ένα ομόλογο αξίας 3 τρισ. Ευρώ (με δική της προνομιακή συμμετοχή), προκειμένου να παραχωρηθεί το ενεργειακό κοίτασμα νοτίως της Κρήτης σε όποιον ή όποιους μετάσχουν στην αγορά του. Αφού συμφωνήσουμε το ποσοστό της τράπεζας (από 0,20 έως 0,30% επί του ομολόγου), μπορούμε να θέσουμε ακόμη και όρους συμμετοχής στο ομόλογο αυτό (π.χ. εξαίρεση της Γερμανίας –ακόμη και μέσω άλλων αγοραστών-, περιβαλλοντικούς όρους, οικονομικούς όρους που θα αφορούν προσλήψεις χιλιάδων Ελλήνων, μη συμμετοχή όσων κρατούν Ελληνικά ομόλογα παρά μόνο εάν δεχτούν «κούρεμα» της τάξης του 80% κ.α.). Τέλος, απαιτούμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας εντός ενός μηνός…

  Πιστεύει κανείς πως δεν θα τρέξουν να συμμετάσχουν σε αυτό το ομόλογο όλοι οι ισχυροί; Ρώσοι, Αμερικανοί, Κινέζοι, Ινδοί και άλλοι, θα ζητήσουν να συμμετάσχουν. Βλέπετε, οι ενεργειακός χάρτης έχει ήδη οριοθετηθεί. Όλοι τους γνωρίζουν τι συμβαίνει και τι υπάρχει κάτω από την λεκάνη του Ηροδότου (Κρήτη), καθώς και νοτίως του Καστελλόριζου (το οποίο επισκέφθηκε off the record η κ. Χίλαρι Κλίντον προ εξαμήνου, συνοδευόμενη από συμβούλους για την ενέργεια). Ένας μήνας, λοιπόν, στον οποίο θα υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στα σύνορα, για να μην υπάρξουν «πρόθυμοι» να «πιέσουν» για «αλλαγή πλεύσης». Εάν δείξουμε στους «φίλους», στους «εταίρους» και στους «συμμάχους» πως είμαστε διατεθειμένοι να προκαλέσουμε την ιστορία, πως σεβόμαστε τους εαυτούς μας και υπερασπίζουμε τα συμφέροντά μας, τότε θα κερδίσουμε τον σεβασμό τους και από δουλικά τους θα γίνουμε ομοτράπεζοί τους.

  Ένας σώφρων πολίτης μπορεί να αναρωτηθεί: Και γιατί οι Έλληνες πολιτικοί δεν κινήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση; Γιατί προτίμησαν να συνεργαστούν με τον Τόμσεν (ο οποίος δήλωσε πως στις συναντήσεις με την Ελληνική πλευρά υπήρχαν οι ίδιες σκέψεις και στις δύο πλευρές) και αρνήθηκαν να υπερασπιστούν τα Ελληνικά συμφέροντα;

  Ίσως η απάντηση βρίσκεται στους πρότερους πολιτικούς χρόνους και δράσεις. Τότε που τα 500 εκατομμύρια (δραχμές) ήταν ένα «δωράκι» σε έναν υπουργό, τότε που κλείνονταν συμφωνίες για στρατιωτικούς εξοπλισμούς με πολλαπλάσια χρήματα, τότε που η Siemens έκανε ό,τι ήθελε κόβοντας και ράβοντας, αναδεικνύοντας και εξαφανίζοντας, χρήμα και πολιτικούς.

  Η απάντηση ίσως να βρίσκεται σε συρτάρια και υπολογιστές ξένων μυστικών υπηρεσιών που παρακολουθούσαν τον βίο και την πολιτεία ενός εκάστου των πολιτικών της Ελλάδας… και σήμερα απλά τους θύμισαν τα «έργα» τους.

  Ίσως γι αυτόν τον λόγο να τρέχουν έντρομοι και να ψηφίζουν όλα όσα τους δίνουν, χωρίς καν να διαβάσουν (καλά, για να μελετήσουν, να σκεφτούν, να αντιπροτείνουν κ.α. δεν γίνεται καν λόγος) τα χαρτιά – νόμους, ψηφίζοντας «ναι σε όλα», ευελπιστώντας πως δεν θα υπάρξουν «διαρροές» του πρότερου πολιτικού τους βίου.

  Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι αποκλειστικώς πολιτικό. Οποιοσδήποτε μπορεί να διαφωνεί με αυτό, αλλά, δυστυχώς, η πραγματικότητα επιβεβαιώνει την επιτηδευμένη ανικανότητα λογικής προσέγγισης του σημερινού γίγνεσθαι από το πολιτικό προσωπικό.

  Εάν δεν αντικατασταθεί ολόκληρο το υπάρχον πολιτικό σκηνικό και προσωπικό, εάν δεν προχωρήσει ο Έλληνας πολίτης στο δικαίωμα της αυτοσυντήρησής του διαγράφοντας δια παντός τους ανύπαρκτους πολιτικούς δίνοντας διέξοδο στο σχεδιασμένο αδιέξοδο, ανακτώντας την εθνική (και πολιτική) αυτοκυριαρχία και ανεξαρτησία, τότε το σήμερα θα φαντάζει σαν παράδεισος μπροστά στο «Βαλκανικό μοντέλο» (τελευταία εικαστική προσέγγιση των ΜΜΕ για τους μισθούς Βουλγαρίας που απαιτεί η τρόικα για την Ελλάδα) που με ταχύτατους ρυθμούς ετοιμάζονται να επιβάλουν οι κατοχικές δυνάμεις και οι (εξ)υπηρετούντες αυτές.

  Εάν δεν θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε “πολίτες” ενός εικονικού κράτους, τότε μπορούμε να προχωρήσουμε… εάν δεν τολμήσουμε εμείς να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν, πρέπει να είμαστε σίγουροι πως θα βρεθούν (και ήδη βρέθηκαν) άλλοι που θα θελήσουν να μας πάρουν όλα όσα έχουμε… και δεν θα σταματήσουν στην κλοπή της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας μας… Να είστε σίγουροι γι αυτό.

  https://justiceforgreece.wordpress.com/2012/05/07/το-πρόβλημα-της-ελλάδας-λύνεται-μέσα-σ/

 7. Υφαπαργή δημόσιας περιουσίας, μέσω κατάργησης του Ελληνικού κράτους
  30 Νοεμβρίου 2016 kourvas
  Της ΕΛΕΝΗΣ ΠΟΡΤΑΛΙΟΥ*

  Α. Η νεοφιλελεύθερη στρατηγική των ιδιωτικοποιήσεων

  Οι ιδιωτικοποιήσεις, δηλαδή η υφαρπαγή της δημόσιας περιουσίας από το ιδιωτικό κεφάλαιο, αποτελούν σήμερα βασικό πυλώνα της στρατηγικής της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Επιβάλλονται σε όλα τα κράτη από υπερεθνικούς, ανεξέλεγκτους οργανισμούς, όπως το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ, η Παγκόσμια και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι εθνικές κυβερνήσεις.

  Στη μεταπολεμική περίοδο που χαρακτηρίστηκε από την ανάπτυξη συγκρουσιακών κινημάτων στην Ευρώπη και την Αμερική και εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων στον Γ΄ Κόσμο υπήρξαν σημαντικές κοινωνικές κατακτήσεις. Το κοινωνικό κράτος, δηλαδή η δημόσια παιδεία, η δημόσια υγεία, η κοινωνική ασφάλιση, κ.λπ., με λίγα λόγια ένας πολιτισμός των δημόσιων και γι’ αυτό κοινών αγαθών, δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα μεγάλων αγώνων. Ταυτόχρονα, το κράτος ανέλαβε κεντρικούς τομείς της οικονομίας, μέσω των οποίων η λεγόμενη ανάπτυξη μπορεί να κατευθύνεται σε στόχους που αποφασίζει το δημόσιο και όχι οι ιδιώτες. Στην Ελλάδα, η Αγροτική Τράπεζα παρενέβαινε στην αγροτική οικονομία, η Ελληνική Τράπεζα Βιομηχανικής Ανάπτυξης στη βιομηχανική/βιοτεχνική παραγωγή και ο Ελληνικός Οργανισμός Μικρών-Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας κατεύθυνε τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα. Βασικές κοινωφελείς επιχειρήσεις όπως οι Εταιρείες Ύδρευσης, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, η Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και οι υπηρεσίες μεταφορών ήταν, επίσης, δημόσιες. Δημόσιες ήταν και βασικές υποδομές : λιμάνια και αεροδρόμια.

  Δεν υπήρχαν προβλήματα στη λειτουργία τους ; Βεβαίως υπήρχαν. Αλλά το φάρμακο που υποτίθεται θα θεραπεύσει τα κακώς κείμενα, δηλαδή οι ιδιωτικοποιήσεις, είναι δηλητήριο. Όλος ο πλούτος του Ελληνικού κράτους μεταβιβάζεται σήμερα, χαρίζεται κυριολεκτικά με σκανδαλώδεις μεθοδεύσεις οι οποίες επισύρουν σοβαρές ποινικές ευθύνες, στο μονοπωλιακό κεφάλαιο, σε πολυεθνικές αλλά και κρατικές εταιρίες άλλων κρατών. Γνωρίζουμε ότι συχνά τα κράτη βρίσκονται ανίσχυρα απέναντι στην εξουσία τόσο των πολυεθνικών όσο και του χρηματοπιστωτικού συστήματος – των αγορών και των τραπεζών, που αποτελούν από κοινού την κυρίαρχη παγκόσμια οικονομική εξουσία.

  Οι απαρέγκλιτες αρχές της νεοφιλελεύθερης ενιαίας οικονομικής σκέψης έχουν συνταγματοποιηθεί στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα (ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, απόλυτη ανεξαρτησία της ΕΚΤ, απαγόρευση κάθε νομισματικής χρηματοδότησης των ελλειμμάτων, στενή σχέση με χρηματοπιστωτικές αγορές). Καταργείται βάναυσα κάθε έννοια δημοκρατίας, κρατικής, εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, με αποτέλεσμα να υφαρπάζεται και να σπαταλιέται ο κοινός πλούτος, να καταστρέφεται η ανθρώπινη εργασία και να υπονομεύεται η επιβίωση του πλανήτη.

  Β. Η υφαρπαγή της δημόσιας περιουσίας πραγματοποιείται

  στο όνομα της αποπληρωμής του φερόμενου ως δημόσιου χρέους.

  Η στρατηγική υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας στη χώρα μας αποτελεί μια από τις τρεις ανατροπές στο καθεστώς ιδιοκτησίας, που επιβλήθηκαν με τις δανειακές συμβάσεις και τη συνακόλουθη υπογραφή 3 μνημονίων- μεταξύ αυτών και το επαχθέστερο τρίτο μνημόνιο.

  Πρώτον, οι τράπεζες παραχωρήθηκαν σε εξευτελιστικές τιμές σε ξένους επενδυτές. Το δημόσιο, που τις είχε εξαγοράσει με τα χρήματα των φορολογουμένων και θα μπορούσε να τις εθνικοποιήσει, έχασε ένα βασικό ρυθμιστικό εργαλείο της οικονομίας.

  Δεύτερον, η ιδιωτικοποίηση αυτή των τραπεζών διευκολύνει την υφαρπαγή της ιδιωτικής περιουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων μέσω των «κόκκινων δανείων» και των εγγυήσεων που κατέχουν οι τράπεζες. Το πρώτο βήμα έγινε με τη λεγόμενη αναδιάρθρωση/εξυγίανση των μεγάλων επιχειρήσεων ώστε αυτές ν’ αλλάξουν ιδιοκτήτες με τον πιο συμφέροντα τρόπο για τους νέους και να εφαρμοστεί η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ στα εργασιακά. Ακολούθησαν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, Η υφαρπαγή συνεχίζεται με την κατ’ εξαίρεση και υπό όρους προστασία της πρώτης κατοικίας έναντι οφειλών σε τράπεζες και δημόσιο, ενώ μεγάλο μέρος πρώτων κατοικιών μένει ακάλυπτο έναντι κατασχέσεων, όπως και άλλα περιουσιακά στοιχεία αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τα distress funds έχουν ήδη ξεκινήσει την εξαγορά από τις τράπεζες μη εξυπηρετούμενων δανείων.

  Η τρίτη θεμελιακή ανατροπή στο καθεστώς ιδιοκτησίας αφορά στην υφαρπαγή της δημόσιας περιουσίας ώστε αυτή να εξυπηρετήσει το φερόμενο ως δημόσιο χρέος. Σ’ αυτή την ανατροπή θ’ αναφερθώ αναλυτικά. Αρχικά θα εξετάσω αν ευσταθούν τα περί δημόσιου χρέους της χώρας, στο όνομα της αποπληρωμής του οποίου πραγματοποιείται η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

  Βασικός πυλώνας του νεοφιλελευθερισμού είναι, όπως ήδη έχει λεχθεί, οι ιδιωτικοποιήσεις. Πως συνδέονται οι ιδιωτικοποιήσεις με το δημόσιο χρέος ; Στην Ευρώπη, όπως και στην Αμερική, η πραγματική εστία της κρίσης βρίσκεται στον τραπεζικό τομέα και στο δημόσιο χρήμα που δαπανάται για ν’ αποφευχθεί η χρεοκοπία του, οδηγώντας χώρες, όπως η Ελλάδα, στη χρεοκοπία. Το δημόσιο χρέος δεν είναι χρέος των κοινωνιών αλλά του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος που κατέρρευσε λόγω της ανεξέλεγκτης κερδοσκοπικής λειτουργίας του χρηματιστικού κεφαλαίου και υποστηρίχθηκε με δημόσιο χρήμα για να διατηρηθεί στη ζωή και να συνεχίσει να λειτουργεί σήμερα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που λειτουργούσε πριν την κατάρρευση.

  Το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας της Βουλής για το Δημόσιο Χρέος (Ιούλιος 2015) τεκμηριώνει γιατί το φερόμενο ως δημόσιο χρέος είναι «παράνομο, αθέμιτο, επονείδιστο» – επομένως δεν πρέπει να πληρωθεί. Σε κάθε περίπτωση είναι «μη βιώσιμο» – σήμερα αγγίζει τα 321 δις € – όπως ομολογείται ακόμα και από το ΔΝΤ.

  Απόσπασμα από το πόρισμα της Επιτροπής :

  «Η Επιτροπή διαπίστωσε, επίσης, ότι η μη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους ήταν εξαρχής προδήλως γνωστή στους διεθνείς δανειστές, τις ελληνικές αρχές και τα συστημικά μέσα ενημέρωσης. Παρ’ όλα αυτά, οι ελληνικές αρχές, μαζί με κάποιες κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνωμότησαν το 2010 ενάντια στην αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, προκειμένου να προστατεύσουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης απέκρυψαν την αλήθεια από τους πολίτες, παριστάνοντας ότι δήθεν η διάσωση αφορούσε την Ελλάδα και όχι τις τράπεζες και συνάμα εξυφαίνοντας μια αφήγηση που στόχευε να εμφανίσει τον ελληνικό πληθυσμό ως δήθεν άξιο των αδικοπραξιών των δανειστών».

  «Το ποσό που διατέθηκε μέσω των προγραμμάτων «διάσωσης» (μνημονίων) του 2010 και του 2012 ελέγχονταν από το εξωτερικό μέσα από περίπλοκες διευθετήσεις, οι οποίες απέκλειαν κάθε δημοσιονομική αυτονομία. Οι δανειστές υπαγόρευσαν αυστηρά τον τρόπο διάθεσης των δανειακών κεφαλαίων «διάσωσης», εκ των οποίων μόνο ένα ελάχιστο τμήμα, λιγότερο από το 10%, κατευθύνθηκε στην κάλυψη των τρεχουσών δημόσιων δαπανών».1

  Είναι χαρακτηριστικό το σύνθημα των πρώτων, εξαιρετικά μαζικών και μαχητικών, αντιμνημονιακών κινητοποιήσεων (2010-2012) : Δεν χρωστάμε, Δεν πουλάμε, Δεν πληρώνουμε. Σε κάθε περίπτωση ένα κυρίαρχο κράτος μπορεί να αρνηθεί την εκποίηση των περιουσιακών του στοιχείων.

  Όπως σημειώνει για το θέμα της δημόσιας περιουσίας στην Ελλάδα ο Μάϊκλ Χάντσον, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μισούρι και σύμβουλος πολλών κυβερνήσεων, «κανένα κυρίαρχο κράτος δεν μπορεί να στερηθεί την περιουσία του. Εδώ δεν είναι μόνο το ότι γίνεται υπέρβαση της δημοκρατίας, αλλά απορρίπτεται ο ίδιος ο ορισμός του κυρίαρχου κράτους σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Άρα είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό από μια επίθεση στη δημοκρατία. Είναι ένας διευρωπαϊκός πόλεμος».2

  Σύμφωνα με την πρόεδρο του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας, σύμβουλο Επικρατείας κα Μαρία Καραμανώφ, τα δημόσια ακίνητα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Η πρώτη περιλαμβάνει δημόσια ακίνητα που είναι καθεαυτά άρρηκτα συνδεδεμένα με τους θεμελιώδεις δημόσιους σκοπούς της εθνικής κυριαρχίας και της βιώσιμης ανάπτυξης (άμυνα, ασφάλεια, ουσιώδη στοιχεία του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος, βασικές ενεργειακές και συγκοινωνιακές υποδομές, κ.λπ.). Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει ακίνητα που εξυπηρετούν δημόσιους σκοπούς, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του σύγχρονου κοινωνικού κράτους και την αναγκαία υποδομή για την παροχή αντίστοιχων δημόσιων υπηρεσιών (νοσοκομεία, σχολεία, δημόσια κτίρια, στρατόπεδα, κ.λπ.). Η τρίτη κατηγορία περιλαμβάνει τα δημόσια ακίνητα τα οποία αποτελούν την καθαρώς ιδιωτική περιουσία του δημοσίου. Μόνο αυτή η τρίτη κατηγορία μπορεί υπό όρους να δοθεί σε ιδιώτες, πάντως με διαδικασίες που καθορίζει το κυρίαρχο κράτος και όχι εξωχώριοι οργανισμοί, όπως εν μέρει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και πολύ περισσότερο το σημερινό Υπερταμείο (Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ) για την υφαρπαγή του συνόλου της δημόσιας περιουσίας, με άμεσο έλεγχο των αποφάσεων από Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ).3

  Σε κάθε περίπτωση, η διαχείριση της παραχώρησης περιουσιακών στοιχείων του κράτους, που επιτρέπεται από το Σύνταγμα να παραχωρηθούν, είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Σχετικά με το ΤΑΙΠΕΔ ο έγκριτος συνταγματολόγος Γεώργιος Κασιμάτης είχε δηλώσει ότι «το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων Ιδιωτικής Περιουσίας, όπως κι αν ονομαστεί, αποτελεί θεσμό παράνομο και εγκληματικό γιατί παραβιάζει την εθνική κυριαρχία ως προς τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας και δημιουργεί τεράστιας έκτασης οικονομική ζημία στο κράτος».

  Γ. Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ)

  Η εκποίηση/υφαρπαγή της δημόσιας περιουσίας προωθήθηκε μέχρι πρόσφατα μέσω του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), που θεσμοθετήθηκε με τον μνημονιακό νόμο 3968/2011 με σκοπό το προϊόν της δραστηριότητάς του να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους της χώρας.

  Στο ΤΑΙΠΕΔ έχουν περιέλθει σταδιακά πλήθος δημόσιων περιουσιακών στοιχείων που κατατάσσονται στις παρακάτω κατηγορίες : πάνω από 35 λιμένες, πάνω από 3.000 δημόσια ακίνητα (μεταξύ αυτών το Ελληνικό και ο Αστέρας Βουλιαγμένης, ιαματικές πηγές, κάμπινγκ, Ξενία, κτίρια υπουργείων, δημόσιας διοίκησης, κ.λπ.), δεκάδες ακίνητα εξωτερικού, δεκάδες ιστορικά διατηρητέα ή όχι μνημεία, εθνικές οδοί, 40 αερολιμένες, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, φυσικό αέριο (ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, κ.λπ.), αμυντική βιομηχανία (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ), πετρέλαιο (ΕΛΠΕ), πλήθος παραλιών – αιγιαλών εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων, ύδρευση (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ), χιλιάδες στρέμματα γης, υγρότοποι/υδροβιότοποι, σιδηρόδρομοι (ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, ΕΕΣΣΤΥ), ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), κερδοφόρες επιχειρήσεις.

  Οι εκποιήσεις μέσω ΤΑΙΠΕΔ δεν προχώρησαν με τους αναμενόμενους από τους λεγόμενους «θεσμούς» της Ευρωζώνης με την επιθυμητή ταχύτητα πριν από την άνοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Υπήρξαν κινητοποιήσεις, έγιναν προσφυγές στα συνταγματικά δικαστήρια και σε αρκετές περιπτώσεις ασκήθηκαν διώξεις ποινικές για οικονομικά εγκλήματα από τους Εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος. Σε κάθε περίπτωση έγινε φανερό ότι η διατυμπανιζόμενη «ανάπτυξη» σημαίνει παράδοση στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού λαού που ανήκουν στο κράτος, με αποτέλεσμα τον αθέμιτο πλουτισμό των ολίγων, την καταστροφή της οικονομίας και των επιχειρήσεων της χώρας, της μαζικής ανεργίας και της γενικευμένης χαμηλά αμειβόμενης, ανασφάλιστης εργασίας.

  Δ. Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ

  Μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου η επίθεση των ευρωπαϊκών «θεσμών» γενικεύτηκε. Η Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ ψηφίστηκε στις 21/7/2016 ως τέταρτο μέρος του νόμου «Επείγουσες Διατάξεις για την Εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις» και αποτελεί το Τέταρτο Μέρος του (άρθρα 184-233). Η Εταιρεία δεν ανήκει στο δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα. Οι διατάξεις που αναφέρονται σε δημόσιες επιχειρήσεις δεν εφαρμόζονται, εκτός εάν αυτό προβλέπεται ρητά από τον νόμο.

  Η Εταιρεία λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας χάριν του δημοσίου συμφέροντος για ειδικό σκοπό, ο οποίος προσδιορίζεται α. ως αποπληρωμή του (φερόμενου) ως δημόσιου χρέους β. ως συνεισφορά πόρων για την επενδυτική πολιτική της χώρας, η οποία ελέγχεται πλήρως από τους ευρωπαϊκούς «θεσμούς» ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) και ΕΕ (Ευρωπαϊκή Επιτροπή). Η διανομή των κερδών της Εταιρείας γίνεται ως εξής : ποσοστό 50% καταβάλλεται για το χρέος, τα υπόλοιπα κέρδη χρησιμοποιούνται για τις επενδύσεις της Εταιρείας σύμφωνα με την πολιτική που αναφέρεται στα άρθρα του νόμου.

  Η διάρκεια της Εταιρείας ορίζεται σε 99 έτη – η διάρκεια του ΤΑΙΠΕΔ ήταν 6 έτη και το νέο Ταμείο υπολογιζόταν αρχικά να έχει διάρκεια 35 ετών. «Θεσμοί» και κυβερνήσεις φαντάζονται ότι το μέλλον θα τους ανήκει αιώνια !! Με τη σύσταση/απόκτηση νομικής προσωπικότητας της Εταιρείας τα παρακάτω νομικά πρόσωπα θεωρούνται άμεσες θυγατρικές αυτής και ενσωματώνονται κατά πλήρη κατοχή, νομή και κυριότητα.

  α. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)

  β. Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ)

  γ. Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ)

  δ. Η Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών ΑΕ (ΕΔΗΣ), η οποία συστήνεται τώρα

  και στην οποία περιλαμβάνονται όλες οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

  Η Εταιρεία μπορεί να ιδρύει και άλλες θυγατρικές για την επίτευξη των σκοπών της.

  Όλα τα βασικά περιουσιακά στοιχεία του κράτους, ένα μικρό – έναντι των σημερινών παραχωρήσεων – μέρος των οποίων είχε περιληφθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, περιέρχονται στη νέα Εταιρεία. Όσον αφορά τη νεόκοπη Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ), αυτή θα κατέχει τη συμμετοχή του Κράτους – όση απέμεινε – σε δημόσιες επιχειρήσεις, θα διαχειρίζεται και θα αξιοποιεί τα εν λόγω ποσοστά σύμφωνα με βέλτιστες διεθνείς πρακτικές και τις κατευθυντήριες γραμμές του ΟΟΣΑ. Οι δημόσιες επιχειρήσεις που ελέγχονται από την ΕΔΗΣ υπόκεινται σε κατάλληλη εποπτεία σύμφωνα με τους κανόνες της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Με την καταχώρηση του καταστατικού της ΕΔΗΣ, οι μετοχές των δημόσιων επιχειρήσεων μεταβιβάζονται αυτοδικαίως και χωρίς αντάλλαγμα σ’ αυτή.

  Η κυριότητα και νομή όλων των κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων, τα οποία ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο και τα διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ σύμφωνα με τον νόμο 2636/1998, μεταβιβάζονται αυτομάτως στην ΕΤΑΔ χωρίς αντάλλαγμα, με εξαιρέσεις προστατευόμενων φυσικών περιοχών, για να πάρουν των άγουσα της νέας διαχείρισης μέσω Εταιρείας.

  Το Εποπτικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ αποτελείται από 5 μέλη. 3 εξ αυτών επιλέγονται από το Ελληνικό Δημόσιο, κατόπιν όμως σύμφωνης γνώμης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ε.Ε.) και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και 2 μέλη, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, επιλέγονται από την Ε.Ε. και τον ESM, με σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Οικονομικών. Η θητεία του Εποπτικού Συμβουλίου είναι πενταετής, αποφασίζει δε για τα παρακάτω θέματα : εκλέγει και διορίζει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, ανακαλεί τον διορισμό των μελών του, καθορίζει τις αμοιβές τους, προσυπογράφει την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου προς τη Γενική Συνέλευση του μοναδικού μετόχου (Ελληνικό Δημόσιο) για οποιαδήποτε τροποποίηση του Εσωτερικού Κανονισμού της Εταιρείας και των θυγατρικών της, εκτός ΤΧΣ και ΤΑΙΠΕΔ, και για οποιαδήποτε τροποποίηση Καταστατικού. Επίσης, αποφασίζει για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αξιολογεί τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου, ασκεί ένα πλήθος εξουσιών για τον έλεγχο των αρμοδιοτήτων του ΔΣ, καθιστώντας το τελευταίο ανεύθυνο. Σε κάθε περίπτωση, για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία για το ποιός διαθέτει την εξουσία της πολιτικής και των αποφάσεων, το Εποπτικό Συμβούλιο παρεμβαίνει και στο διορισμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας αποτελείται από 5 – 7 μέλη τα οποία εκλέγονται για τετραετή θητεία, όπως ορίζεται στο Καταστατικό της με απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου και υπό τις προϋποθέσεις που θέτει ο Εσωτερικός Κανονισμός. Το Εποπτικό Συμβούλιο διορίζει μεταξύ των μελών του ΔΣ τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.

  Η Εταιρεία και οι άμεσες θυγατρικές της, εξαιρουμένων των ΤΧΣ και ΤΑΙΠΕΔ, μπορούν να μετέρχονται όλες τις μεθόδους που κρίνονται κατάλληλες προκειμένου ν’ αξιοποιούν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Προκειμένου να προβούν σε ιδιωτικοποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων δύνανται να προβαίνουν ενδεικτικά στην πώλησή τους, τη μεταβίβαση οποιωνδήποτε εμπράγματων ή ενοχικών δικαιωμάτων επί αυτών ή την εισφορά των τελευταίων σε ανώνυμες εταιρείες ή ιδιωτικές και κεφαλαιουχικές εταιρείες και στη συνεπακόλουθη πώληση των σχετικών μετοχών σε τρίτους.

  Η Εταιρεία και οι άμεσες θυγατρικές της μπορούν να προσλαμβάνουν προσωπικό με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου για απασχόληση ορισμένου ή αορίστου χρόνου, με σχέση εντολής ή με σύμβαση έργου. Μπορούν, επίσης, να καλύπτουν τις ανάγκες σε προσωπικό συνάπτοντας συμβάσεις δανεισμού εργαζομένων με εταιρείες του ιδιωτικού τομέα ή εταιρείες των οποίων οι μετοχές έχουν μεταφερθεί στην Εταιρεία ή σε κάποια από τις θυγατρικές της. Μπορούν να αποφασίσουν τη μεταφορά εργαζομένων από την Εταιρεία στις θυγατρικές της ή από μια θυγατρική στην άλλη ή στην Εταιρεία. Τέλος, επιτρέπεται η απόσπαση στην Εταιρεία και τις θυγατρικές της προσωπικού από το Δημόσιο ή τα ΝΠΔΔ ή τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Είναι φανερό ότι οι εργασιακές σχέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα έχουν καταλυθεί.

  Η παράδοση των περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Κράτους σε εξωχώριους θεσμούς και ανέλεγκτες από αιρετά όργανα διαδικασίες έγινε μέσα σε μια νύχτα κι ενώ το σχέδιο νόμου ήταν γνωστό μόλις δύο μέρες πριν. Τα κείμενα των συμφωνιών συντάσσουν στο πόδι οι «θεσμοί» και επικυρώνουν οι εθελόδουλοι Έλληνες βουλευτές. Είναι αυτονόητο ότι η όποια επίφαση δημοκρατίας έχει καταργηθεί.

  Ε. Δύο παραδείγματα υφαρπαγής δημόσιας περιουσίας από το προηγούμενο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ)

  α. 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια

  β. Δημόσιο ακίνητο πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού

  Η εκποίηση των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων, εναντίον της οποίας αναπτύχθηκε σημαντικό κίνημα από τις τοπικές κοινωνίες έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, πάντως με παράκαμψη της νομιμότητας.

  Πρόκειται για τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ακτίου, Καβάλας, Χανίων, Ρόδου, Κω, Σαντορίνης, Μυκόνου, Μυτιλήνης, Σκιάθου, Σάμου.

  Στα αεροδρόμια τίθεται εξαρχής το θέμα παραχώρησης και διαχείρισης δημόσιων κοινοχρήστων πραγμάτων, που αντίκειται στο Σύνταγμα. Επίσης, θέμα αναρμοδιότητας του οργάνου το οποίο ενέκρινε την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης και ασυμβίβαστου επειδή η Lufthansa – τεχνικός σύμβουλος του ελληνικού δημοσίου – μετέχει στην Κοινοπραξία στην οποία παραχωρούνται τα αεροδρόμια, παραβιάζοντας ευρωενωσιακούς και διεθνείς κανόνες περί διαφάνειας, αμεροληψίας και ελεύθερου ανταγωνισμού. Αίτημα να ερωτηθεί προδικαστικά το Δικαστήριο της ΕΕ δεν εισακούστηκε. Στην πραγματικότητα η παραχώρηση γίνεται σε κρατική γερμανική εταιρεία, επομένως δεν πρόκειται για αποκρατικοποίηση. Γι’ αυτό και τέθηκε το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και έγινε προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

  Το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας είναι σκανδαλώδες. Η κοινοπραξία θα πληρώσει εφάπαξ στο ελληνικό δημόσιο 1,234 δις €, που ισοδυναμούν με τα τριετή καθαρά έσοδα του κράτους από τα αεροδρόμια. Αν αφαιρεθούν τα 520 εκατ. € που έχουν δοθεί από το ΕΣΠΑ για έργα στα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης και Χανίων και τα οποία πρέπει να επιστρέψει το κράτος, τότε το τίμημα που θα δοθεί τελικά είναι 714 εκατ. €. Το ετήσιο μίσθωμα που καταβάλει η Fraport για τα 14 αεροδρόμια είναι 0,023 δις € που ισοδυναμεί με τον ετήσιο τζίρο μόνο του κρατικού αερολιμένα Κέρκυρας. Στο διάστημα 40 ετών της σύμβασης η κοινοπραξία θα εισπράξει πάνω από 22 δις € και θα αποδώσει στο κράτος μόνο 3,85 δις €. Αν η εκποίηση των 14 εύρωστων αεροδρομίων, από τα οποία χρηματοδοτούνται 18 οικονομικά αδύναμα, πραγματοποιηθεί το κράτος θα κληθεί ή να πληρώσει το κόστος διατήρησης των 18 ή να τα κλείσει, με τραγικές περιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα τις νησιωτικές.

  Εξ ίσου σοβαρό θέμα είναι ο έλεγχος των αερομεταφορών και του τουριστικού τομέα από γερμανικά κεφάλαια. Με δεδομένη και τη σκανδαλώδη παραχώρηση του αερολιμένα Αθηνών στη Hochtief, το ελληνικό κράτος θα απολέσει τον σχεδιασμό των αερομεταφορών (εξυπηρέτηση τοπικών κοινωνιών, πολιτική ενίσχυσης περιοχών, τουριστική ανάπτυξη, κ.λπ.), που αποτελούν βασικό πυλώνα της παραγωγικής συγκρότησης/παραγωγικού μετασχηματισμού της χώρας.

  Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αερολιμενικών Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έχει παρουσιάσει ένα αναπτυξιακό σχέδιο εκσυγχρονισμού των αεροδρομίων και πολλαπλασιασμού των εσόδων τα οποία μπορούν να αποφέρουν. Η έκθεση είναι συντριπτική : η δημόσια περιουσία κυριολεκτικά χαρίζεται ενώ υπάρχει ένα εναλλακτικό, άμεσα εφαρμόσιμο σχέδιο. Αλλά ακόμα και αν το τίμημα ήταν εύλογο η παραχώρηση δεν θα έπρεπε να γίνει, ακριβώς γιατί το κράτος χωρίς περιουσιακά στοιχεία χάνει την κυριαρχία του, καθίσταται προτεκτοράτο, όπως είναι η Ελλάδα σήμερα.

  Στην περίπτωση του Δημόσιου Ακίνητου του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού και της Παραλίας Αγίου Κοσμά, υπάρχουν σοβαρά θέματα νομιμότητας και συνταγματικής τάξης τα οποία επεσήμαναν με εξώδικό τους προς τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο 40 πολίτες, με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο και τον Έλληνα ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή.

  Η φερόμενη ως «επένδυση» στο Ελληνικό αποτελεί υφαρπαγή δημόσιας γης 6.205.677 τ.μ., τεράστιας οικολογικής και οικονομικής αξίας, με διαδικασίες διάτρητες νομικά και συνταγματικά, που επισύρουν ποινικές ευθύνες. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα, την οποία διενεργεί ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Γ. Δραγάτσης για το χαμηλό τίμημα της παραχώρησης, και εξετάζεται από την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφορά σχετικά με τις παραβιάσεις της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας.

  Η επιλεγείσα επενδύτρια εταιρεία Lamda Development αποκτά στο Ελληνικό Δικαιώματα Επιφανείας για 99 έτη (!) και ποσοστό 30% εξ αδιαιρέτου κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή. Κατ’ ουσίαν ιδιοποιείται σκανδαλωδώς το δημόσιο ακίνητο.

  Σύμφωνα με το σχέδιο Foster, που συνοδεύει τη σύμβαση, στο Ελληνικό θα δημιουργηθεί μια νέα εσωστρεφής ιδιωτική πόλη 27.000 κατοίκων και δόμησης 3-3,6 εκατ. τ.μ. Στις χρήσεις περιλαμβάνονται κατοικία διαφορετικών ειδών, τουριστικά καταλύματα, καζίνο και συνοδές χρήσεις, κτίρια γραφείων, λιανικό εμπόριο και τεράστια πολυκαταστήματα, κτίρια υγείας – πρόνοιας, ιδιωτικό πανεπιστημιακό συγκρότημα, άλλα κτίρια εκπαίδευσης, πολιτισμού, αθλητισμού. Η εσωστρεφής αυτή πόλη απομονώνει όσους θα κατοικήσουν εκεί, παρέχοντας όλες τις δυνατές εξυπηρετήσεις. Στις ζώνες που γειτνιάζει με ενεργές οικονομικά περιοχές των πέριξ δήμων, λειτουργεί ανταγωνιστικά προς αυτές, καθώς δημιουργεί νέες εκτεταμένες ζώνες γραφειακών χώρων, πολυκαταστημάτων κ.λπ. Πρόκειται για μία ιδιωτική πόλη η οποία θα χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο ως προς τις δημοτικές υπηρεσίες και τις κοινόχρηστες λειτουργίες.

  Στο κορεσμένο οικολογικά Λεκανοπέδιο όπου η Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή είναι απαγορευτική σε νέα δόμηση και στην καρδιά των παράκτιων και γειτονικών δήμων, όπου υπάρχει ήδη τεράστια φούσκα ακινήτων, η φερόμενη ως επένδυση αποτελεί μια καταστροφική οικολογικά βόμβα με τεράστιες επιπτώσεις για την οικονομία της περιοχής, ευρύτερα του Λεκανοπεδίου.

  Η νέα ιδιωτική πόλη θα προσελκύσει για ορισμένες, προσιτές οικονομικά λειτουργίες, καταναλωτές από τους κατοίκους των πέριξ δήμων και όλο το Λεκανοπέδιο, πλήττοντας τις ήδη συρρικνωμένες οικονομικές δραστηριότητες της Αττικής. Τα νέα κτίρια γραφείων, τα malls και λοιπά καταστήματα στον άξονα της Βουλιαγμένης και το πλήθος των κατοικιών του σχεδίου Foster θα οδηγήσουν σε οριστικό μαρασμό τη σημερινή αγορά ακινήτων και σε πτώχευση τις σχετικές επιχειρήσεις. Οι νέες κακοπληρωμένες και ανασφάλιστες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στα ερείπια των μικρών και μεσαίων οικοδομικών, εμπορικών και τουριστικών επιχειρήσεων, της μισθωτής εργασίας, της αυτοαπασχόλησης και των συμπληρωματικών εισοδημάτων από ενοικίαση. Ένα τεράστιο εργοτάξιο θα λειτουργεί για δεκαετίες, δημιουργώντας μόνιμη επιβάρυνση τόσο στις λειτουργίες της πόλης και της ζωής των κατοίκων όσο και στον τομέα του τουρισμού, ενώ ένας τεράστιος όγκος μπάζων θα επιβαρύνει τη γη της Αττικής.

  Η υφαρπαγή του Ελληνικού συντελείται στο όνομα της αποπληρωμής του δημόσιου χρέους αλλά σχεδόν τίποτε δεν φτάνει στη μαύρη τρύπα των 321 δις €. Σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη του Τεχνικού Επιμελητηρίου (2014) η επενδυτική αξία του Ελληνικού είναι 3 δις €, όμως καταβάλλονται σε παρούσα αξία μόλις 576 εκατ. €. Σύμφωνα με τις δύο πρόσφατες πραγματογνωμοσύνες, που διέταξε ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Γ. Δραγάτσης, η πραγματική αξία του ακινήτου είναι τέσσερις φορές πάνω από το καταβαλλόμενο τίμημα (α΄ περίπτωση), ενώ το τίμημα σε παρούσα αξία που θα πρέπει να καταβάλλει η επενδύτρια εταιρεία είναι τουλάχιστον δυόμιση φορές μικρότερο με βάση τη σημερινή αξία του ακινήτου (β΄ περίπτωση).

  Σε κάθε περίπτωση το πενιχρό τίμημα θα δοθεί για το χρέος. Όμως, το Ελληνικό Δημόσιο θα κληθεί να πληρώσει άμεσα 134 εκατ. € για τη μετεγκατάσταση των δημοσίων υπηρεσιών που στεγάζονται στο ακίνητο, επίσης το κόστος της υπογειοποίησης της λεωφόρου Ποσειδώνος και θα αναλάβει, από την πρώτη μέρα δημιουργίας της νέας πόλης, τη λειτουργία και συντήρηση των ελεύθερων χώρων και του πάρκου, των κοινόχρηστων πολεοδομικών έργων και υποδομών, των κοινωφελών κτιρίων και υπηρεσιών, θεσπίζοντας ειδικό διοικητικό φορέα. Επίσης, το Δημόσιο παραχωρεί το Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας Αγίου Κοσμά και άλλες Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, μεγάλης οικονομικής αξίας. Δηλαδή το Ελληνικό κράτος ζημιώνει από την «επένδυση», η οποία δεν θα γίνει με ίδιους πόρους του ιδιώτη αλλά με δανεισμό από τις τράπεζες (1 προς 3) που αρνούνται να δώσουν ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

  Υπάρχει εναλλακτική λύση. Στο Ελληνικό μπορεί να δημιουργηθεί ένα Μητροπολιτικό Πάρκο ως σημαντικός Πόλος Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ανοιχτό στους κατοίκους της Αττικής και τους ξένους επισκέπτες. Ένας πόλος έλξης εναλλακτικού φυσιολατρικού/πολιτισμικού τουρισμού, που λειτουργεί όλο τον χρόνο και συνεργάζεται με τα μνημεία της φύσης και του πολιτισμού από τη Λυρική Σκηνή και τη Βιβλιοθήκη μέχρι το Ναό του Ποσειδώνα και τη Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου. Ένας πόλος που ενεργοποιεί φθίνουσες υπηρεσίες και αδιάθετα ακίνητα στους παρακείμενους δήμους και το παράκτιο μέτωπο από τον Πειραιά έως το Λαύριο. Το Μητροπολιτικό Πάρκο θα συμβάλλει σοβαρά, αν δημιουργηθεί, στην παραγωγική/κοινωνική ανασυγκρότηση της Αττικής, την οικολογική αναβάθμιση και την ευημερία των κατοίκων της.

  Το σχέδιο αυτό είναι εύκολα υλοποιήσιμο σταδιακά και μπορεί να χρηματοδοτηθεί άμεσα από την ορθολογική λειτουργία του Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας Αγίου Κοσμά και από ένα μέρος του ποσού των 134 εκατ. €που θα πληρώσει εξ αρχής για τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του το Δημόσιο, εφόσον υλοποιηθεί το σχέδιο της Lamda Development.

  ΣΤ. Αντιστάσεις στην υφαρπαγή της δημόσιας περιουσίας.

  Σύνδεση με τα μείζονα αιτήματα : α. αποκατάστασης της δημοκρατίας, της κρατικής /εθνικής/λαϊκής κυριαρχίας β. διαγραφής του χρέους.

  Οι αγώνες για κάθε επιμέρους περίπτωση εκποίησης – ιδιαίτερα όταν πρόκειται για βασικές κοινωφελείς επιχειρήσεις και περιουσιακά στοιχεία του κράτους – είναι εκ προοιμίου άνισοι. Αντίπαλοι των κινημάτων είναι οι ευρωπαϊκοί «θεσμοί» επιβολής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η αντιπολίτευση και η εθνική ολιγαρχία. Αξίζει, όμως, να διεξάγονται αυτοί οι αγώνες όχι μόνο γιατί η κοινωνία δεν πρέπει να αυτοχειριαστεί αλλά και γιατί εγγράφονται σ’ ένα ευρύτερο σχέδιο αμφισβήτησης/ανατροπής των μνημονιακών δεσμεύσεων, ανάκτησης της κυριαρχίας της χώρας και αποκατάστασης των δημοκρατικών θεσμών, οι οποίοι έχουν ανασταλεί εξαιτίας του θεσμικού πραξικοπήματος που επιβάλλεται μέσω της Ευρωζώνης και του ευρώ.

  Οι αγώνες στα επιμέρους μέτωπα κατά της υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας συνεχίζονται, πολύ περισσότερο που οι κυβερνητικές αποφάσεις και οι αποφάσεις της Βουλής συνιστούν ανατροπή του Ελληνικού συντάγματος και σφετερισμό εξουσίας (άρθρο 134). Μέσα όμως από τις κινητοποιήσεις αυτές έχουν ήδη αναδειχθεί δύο μείζονα ζητήματα : η κατάλυση της δημοκρατίας και της κυριαρχίας της χώρας και το αίτημα διαγραφής και, πάντως, ριζικής διευθέτησης του χρέους, στο όνομα του οποίου, μέσω δανειακών συμβάσεων και μνημονίων, υφαρπάζονται τόσο τα περιουσιακά στοιχεία του κράτους όσο και των Ελλήνων πολιτών. Υπάρχει, λοιπόν, μια ευρεία κοινωνική/πολιτική σύγκλιση σε γενικούς στόχους, που συνιστούν θεμελιώδεις προϋποθέσεις για την επιβίωση της χώρας, την παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση. Ο ογκόλιθος του αθέμιτου, επονείδιστου και παράνομου χρέους είναι η βασιλική οδός κατάλυσης της αυτονομίας της ελληνικής δημοκρατίας και λήψης αποφάσεων που καθιστούν τη χώρα προτεκτοράτο, κατ’ άλλους «αποικία χρέους». Η συνειδητοποίηση αυτής της πραγματικότητας από τις πληττόμενες τάξεις της ελληνικής κοινωνίας μπορεί να οδηγήσει σε ένα κοινωνικό και πολιτικό κίνημα που θα θέτει τα μείζονα επίδικα. Για τη συγκρότησή του αγωνιζόμαστε.

  Παραπομπές

  1. Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους, Προκαταρκτική Έκθεση, Ιούνιος 2015

  Η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους συστήθηκε στις 4 Απριλίου 2015 με απόφαση της Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία όρισε ως επιστημονικό συντονιστή της Επιτροπής τον καθηγητή κ. Eric Toussaint, ενώ ανέθεσε τη συνεργασία της Επιτροπής με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα κοινοβούλια άλλων χωρών και τους διεθνείς οργανισμούς στην ευρωβουλευτή κ. Σοφία Σακοράφα.

  Τα μέλη της Επιτροπής συνεδρίασαν σε κλειστές αλλά και δημόσιες συνεδριάσεις για τη συγγραφή της παρούσας Προκαταρκτικής Έκθεσης, υπό την επίβλεψη του επιστημονικού συντονιστή, και με τη συνεργασία και τη συμβολή των άλλων μελών της Επιτροπής, καθώς και ειδικών συνεργατών, εμπειρογνωμόνων και επιστημόνων.

  Την ευθύνη των κεφαλαίων της Προκαταρκτικής Έκθεσης είχαν τα παρακάτω μέλη της Επιτροπής: Θάνος Κονταργύρης, Σταύρος Τομπάζος, Λεωνίδας Βατικιώτης, Χριστίνα Λασκαρίδη, Maria Lucia Fattorelli, Ozlem Onaran, Michel Husson, Σπύρος Μαρκέτος, Ηλίας Μπαντέκας, Renaud Vivien. Συνεργάστηκαν οι: Ηρακλής Ακτύπης, εκ μέρους και της Αλίκης Γιωτοπούλου – Μαραγκοπούλου, Daniel Albaracin, Olivier Bonfond, Diego Borja, Sergi Cutillas, Raphael Alves Gonclaves, Φώτης Γκουτζιομήτρος, Γιώργος Κασιμάτης, Άρης Καζάκος, Cephas Lumina, Σόνια Μητραλιά, Patrick Saurin, Παντελής Σκλιάς, Δέσποινα Σπανού, Νίκος Στρόμπλος, Σοφία Τζιτζίκου .

  2. Μαϊκλ Χάντσον, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μισούρι και σύμβουλος πολλών κυβερνήσεων, συνέντευξη στην Εφ. Συντακτών, 18-19/7/2015

  3. ΤΑΙΠΕΔ: Όργανο εκποίησης της περιουσίας και κατάργησης της εθνικής κυριαρχίας της

  Ελλάδας, έκδοση Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Αθήνα, 2014.

  *Η Ελένη Πορτάλιου είναι μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών κατά της Υφαρπαγής της Δημόσιας Περιουσίας

  http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=25798:ifarpagi-portalioyu&catid=42:ergasiakes-sxeseis&Itemid=168

  http://economist.gr/yfapargi-dimosias-periousias-meso-katargisis-tou-ellinikoy-kratous/

 8. Pingback: Και ξαφνικά ανακαλύψαν όλοι ότι η Ελλάδα είναι ζάπλουτη … – the 500 euros generation

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.