Γιώργος Παπακωνσταντίνου

 

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είναι έλληνας οικονομολόγος, ο οποίος αφού εργάστηκε για διάφορους οργανισμούς (ΟΟΣΑ), υπουργία, ινστιτούτα, επιχειρήσεις (ΟΤΕ) και πρωθυπουργούς (αρχικά για τον Σημίτη και μετά τον Παπανδρέου ως πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ), έγινε βουλευτής Κοζάνης (16/09/2007 – 07/09/2009), ευρωβουλευτής ως διορισμένος επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ από  7 Ιουνίου έως 7 Οκτωβρίου 2009,  εξωκοινοβουλευτικός Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου (από 7 /10/ 2009 έως 17 Ιουνίου 2011) και μετά , Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι ανιψιός του πρώην Υπουργού Μιχάλη Παπακωνσταντίνου και στα νιάτα του υπήρξε μέλος της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος της νεολαίας του ΚΚΕ Εσωτερικού και της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος – Β΄ Πανελλαδική.

Από την ΕΚΟΝ Ρήγα Φεραίο προέρχονται επίσης:
– ο υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης Γ.Α.Παπανδρέου, Ηλίας Μόσιαλος,
– οι υπουργοί των κυβερνήσεων Τσιπρα: Νίκος Φίλης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Πάνος Σκουρλέτης, Γιώργος Χουλιαράκης (συμμετείχε και στη κυβέρνηση της Βασιλικής Θάνου), Γιάννης Μπαλάφας, Νίκος Βούτσης (έπειτα πρόεδρος της βουλής) κλπ,
– καθώς και το ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Λάμπρου.

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ: wikipedia , ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1941, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Ο ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΕΥΘΗΝΕΣ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μόνο μέχρι τις 29.11.2013, είχαν σχηματιστεί και διαβιβαστεί στη βουλή, τουλάχιστον 20 «καυτές» δικογραφίες εναντίον του. Εσχάτη προδοσία, αποδοχή παράνομου χρέους και υποστήριξη συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων είναι το δια ταύτα λίγων μόνο από τις δικογραφίες αυτές. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με την επίσημη λίστα του αρμόδιου κοινοβουλευτικού γραφείου, ανακηρύσσεται σε πρωταθλητή στο «σπορ» συγκέντρωσης μηνύσεων με δεύτερο – σε απόσταση – να αναδεικνύεται ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ενδεικτικό είναι δε, ότι οι δυο τους συγκεντρώνουν σχεδόν τις μισές από τις συνολικά 77 δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί και έχουν κατατεθεί στην Βουλή από τον Ιούλιο του 2012 έως σήμερα 29.11.2013. Εάν σε αυτές προσμετρηθούν και όσες ήρθαν κατά την περίοδο της διακυβέρνησής τους, τότε ο αριθμός ξεπερνά τις 100! Ειδικότερα, για τον κ. Παπακωνσταντίνου έχουν φθάσει στην Βουλή 14 δικογραφίες που αφορούν σε ενέργειες και παραλήψεις κατά την θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών και έξι στην περίοδο που ήταν στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Το πρώτο κομμάτι περιλαμβάνει κρίσιμο υλικό όπως η υπόθεση της λίστας «Λαγκάρντ», καθώς και άλλες για εσχάτη προδοσία, ενώ στο δεύτερο βρίσκονται υποθέσεις υποβάθμισης του περιβάλλοντος προκειμένου να υποστηριχθούν -όπως σημειώνουν οι δικογραφίες –- ιδιωτικές επιχειρήσεις ενέργειας.

Για εσχάτη προδοσία ή/και απόπειρα εσχάτης προδοσίας, ενοχοποιήθηκε λόγω του σχεδίου νόμου «τακτοποίησης των αυθαιρέτων κατασκευών», λόγω υπογραφής Διεθνής Σύμβασης χωρίς έγκριση από την βουλή, λόγω εξαπάτησης εκλογέων, λόγω αποδοχής εκ μέρους του Ελληνικού Λαού ενός παράνομου χρέους αναγνωρισμένο ως προϊόν παράνομων και εγκληματικών ενεργειών, λόγω σχεδιασμού, οργάνωσης και εφαρμογής της τραπεζικής απάτης που διέλυσε την Ελλάδα, λόγω άσκησης καθηκόντων Πρόεδρου της Δημοκρατίας κλπ.

Μερικές από τις ενάντιων του μηνύσεις  είναι οι ακόλουθες:

27/05/2010 Πολίτες κατά της Κυβέρνησης Παπανδρεου για την υπογραφή του πρώτου μνημονίου οικονομικής συνεργασίας, κατά βουλευτών για την επικύρωση αυτού, και κατά ΔΝΤ, Ευρωπαικής Επιτροπής, ΕΚΤ, Προέδρου της Δημοκρατίας, ΤΧΣ, ΤΤΕ κλπ  (εσχάτη προδοσία) Η μήνυση συντάχτηκε από τον ιατρό Δημήτρη  Αντωνίου και έχει κατατεθεί εκτός από τον ίδιο, από τον Παντελή Γιαμαρέλλο και τουλάχιστον άλλους 3 πολίτες. Με την καταγγελία τους οι μηνυτές ζητούν την  ποινική δίωξη α) των βουλευτών που ψήφισαν τον νόμο 3845/06-05-2010 «Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας από τα Κράτη Μέλη της ζώνης του ευρώ και το ∆ιεθνές Νομισματικό Ταμείο» την 06-05-2010 στην Ελληνική Βουλή και ζητείται η ποινική δίωξη τους για το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας σύμφωνα με το άρθρο 134 παρ.1Ββ, παρ. 2α,β, άρθρο 134α , εδ. γ,ε,στ,η και άρθρο 135 παρ.1-4 του ΠΚ., για τον λόγο ότι αυτοί παρέβησαν τα άρθρα 1, 28, 52, 60 παρ.1, 73 παρ.1,2, 82 του Συντάγματος. β) των μελών το ΔΣ του ΔΝΤ, με έδρα την Νέα Υόρκη, η ποινική δίωξη των οποίων ζητείται για συνέργεια στην εσχάτη προδοσία των ελλήνων βουλευτών, λόγω παράβασης των παραπάνω άρθρων του Συντάγματος, αλλά και για διάπραξη αυτουσίως του εγκλήματος της εσχάτης προδοσία των μελών του ΔΣ αυτού, κατά της χώρας μας, κατά το άρθρο 134 παρ. 1-Α, παρ.2β, σε συνδυασμό με το άρθρο 134α, εδ. γ,,δ,,ε,στ,η. γ) των μελών της Ευρωπαικής Επιτροπής και το ΔΣ της Ευρωπαικής Τράπεζας, τα οποία συναποτελούν την «Τρόικα» που έχει υποδουλώσει την Ελλάδα, διότι οι παραπάνω οργανισμοί παραβίασαν το άρθρο 126 παρ.6-13 της Συνθήκης της Λισσαβώνας (Ευρωπαικό Σύνταγμα). Στις 27/01/2014, με την  ΕΝΟΡΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ-ΥΠΟΜΝΗΜΑ του, ο μηνυτής Δημήτρης Αντωνίου στράφηκε και κατά των: α) Λουκά Παπαδήμο (πρωθυπουργό της Ελλάδος), β) Αντώνιο Σαμαρά (Πρωθυπουργό Ελλάδος, γ) Ευάγγελο Βενιζέλο (υπουργό οικονομικών), δ) Γιάννη Στουρνάρα (υπουργόν Οικονομικών), ε) Γεώργιο Προβόπουλο  (Δ/την της ΤτΕ), στ) όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου των παραπάνω δύο κυβερνήσεων Λουκά Παπαδήμου και Αντώνιου Σαμαρά, ζ) όλων των βουλευτών που υπερψήφισαν την 2η Δανειακή Σύμβαση (ν .4060 /20-03-2012, ΦΕΚ Α` αρ. 240, 12-12-2012  και ν. 4111/2013 (ΦΕΚ Α` αρ. 18/25-01-2013), η) Νομικό  Συμβούλιο του Κράτους στο Υπουργείο Οικονομικών, θ) Νομικό  Σύμβουλο του ΤΧΣ, για συνέργεια και ηθική αυτουργία σε Εσχάτη Προδοσία ι) Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, που υπέγραψε όλους τους προδοτικούς νόμους, για συνέργεια και ηθική αυτουργία σε Εσχάτη Προδοσία. (ΠΟΡΕΙΑ: Η αρχική μήνυση διαβιβάστηκε κάποια στιγμή πριν τις 3 Νοεμβρίου 2011 στην βουλή, ανακοινώθηκε σε δημόσια συνεδρίαση και από τότε αναπαύεται εν ειρήνη στο “ναό της δημοκρατίας”. Τα περί της διαβίβασης μπορείτε να τα δείτε εδώ : τέταρτη σελίδα, ένατο σημείο : Διαβίβαση μήνυσης κατά μελών της Κυβέρνησης και βουλευτών (αριθ. πρωτ. 86373/3-10-2011) Υπάρχει και ηλεκτρονική αίτηση συλλογής υπογραφών εδώ (3650 υπογράφοντες)

24/12/2010 Πολίτης κατά κυβέρνησης Παπανδρέου λόγω υπογραφής Διεθνής Σύμβασης χωρίς έγκριση από την βουλή και κατά βουλευτών που ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο (ν. 3845/6-5-2010) Μηνυτής είναι ο ΠΕΤΡΟΣ Γ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ, η μήνυση έλαβε ΑΒΜ Γ2010/7723 και το καταγγελλόμενο αδίκημα είναι ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ α) της κυβέρνησης διότι υπέγραψε Διεθνή Σύμβαση μη προσκομισθείσα και επικυρωθείσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και β) των βουλευτών διότι ψήφισαν το καθ’ ολοκληρία αντισυνταγματικό νόμο 3845/6-5-2010 και τις συναφείς με αυτόν διατάξεις, κατά σφετερισμό της ιδιότητάς των ως οργάνων του Κράτους. (Στις8 Μαρτίου  2011 κατατέθηκε διευκρινιστικό υπόμνημα, στις 11 Απριλίου 2011 με διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών η μήνυση αρχειοθετήθηκε, στις 9 Ιουνιου 2011 ο μηνυτής προσέφυγε κατά της με αριθμ ΕΓ147-2011/315/32_/2011διάταξης του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, στις 26 Σεπτεμβριου 2011 έγινε  αρχειοθέτηση από τον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και στις 7 Νοεμβριου 2011  – ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΥΡΣΗΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ (ΑΡΘΡΟ 48 ΚΠΔ) ΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ και την διαβίβαση της στην Βουλή  κατ’ άρθρο 86 του Συντάγματος και συσχέτισης  της με την ήδη υποβληθείσα στη Βουλή δικογραφία με ΑΒΜ : ΙΔ 2010/19473 της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, επί παρόμοιας μηνύσεως του ιατρού κ. Δημητρίου Αντωνίου η οποία  υπεβλήθη στη Βουλή από τον Κο Κατσιρώδη Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου με αριθμ πρωτ. 3088/20-9-2011.

25/02/2011 Πολίτης κατά του Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ιωάννη Μανιάτη και παντός άλλου υπευθύνου λόγω μην αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας προς όφελος της Ελληνικής οικονομίας και του Έλληνα  (για το αδίκημα της απιστίας) Μηνύτρια και πολιτικώς ενάγων είναι η φαρμακοποιός Ρεβέκκα Κοροβίλα η οποία εγκαλεί τους 3 ως υπαίτιους που ο σχετικός πλούτος δεν είχε αξιοποιηθεί μέχρι την κατάθεση της έγκλισης μήνυσης. Πιο συγκεκριμένα, τους κατηγορεί  ότι ως έχοντες τιμηθεί με το να τους ανατεθούν τα ως άνω αξιώματα, οι εγκαλούμενοι είχαν την υποχρέωση να μεριμνήσουν μέσω και της αξιοποποίησης του ορυκτού πλούτου, για την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, την ευημερία του Ελληνικού λαού και την θωράκιση της Ελλάδος, πλην όμως δεν ανταποκρίθηκαν στις εν λόγω υποχρεώσεις τους, και για τον λόγο αυτόν έχουν διαπράξει το ποινικό αδίκημα της απιστίας. Η μη εκμετάλλευση του εν λόγω πλούτου  έχει επιτείνει το πρόβλημα του δανεισμού της Ελλάδος από το εξωτερικό, γεγονός που σε συνδυασμό αφ’ ενός, με τον στραγγαλισμό της παραγωγικής δραστηριότητας στον πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία) και στον δευτερογενή τομέα (βιομηχανία), και αφ’ ετέρου, με την διαφθορά, έχει δημιουργήσει την φτώχεια που υπάρχει σήμερα.

22/03/2011 Πολίτης κατά πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και κυβερνήσεως του (Θ.Παγκάλου, Ι.Ραγκούση, Γ.Παπακωνσταντίνου, Δ.Δρούτσα, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Ε,Βενιζέλου, Μ. Χρυσοχοΐδη, Τ,Μπιρμπίλη, Ά.Διαμαντοπούλου, Δ. Ρέππα, Λ.Κατσέλη, Α. Λοβέρδου, Κ.Σκανδαλίδη, Χ. Καστανίδη, Χ,Παπουτσή, Π. Γερουλάνου, Δ. Διαμαντίδη, Χ,Παμπούκη, Γ,Πεταλωτή, για παράβαση άρθρων 134, 134 α, 135 ,138, 139, 141, 144, 146, 151 και 162 ΠΚ ) Μηνύτρια /πολιτικώς ενάγων είναι η Όλγα Γεριτσίδου (Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος) η οποία κατηγορεί τους προαναφερόμενους και παντός άλλο υπεύθυνο για κατάχρηση εξουσίας, προσβολή του πολιτεύματος και της διεθνούς κρατικής εξουσίας, κυρίως  

ΕΠΕΙΔΗ έχουν τελέσει και συνεχίζουν να τελούν δηλώνοντας πρόθεση να συνεχίσουν στο άμεσο μέλλον κατά συρροή τα αδικήματα της Εσχάτης Προδοσίας, της εξαπάτησης εκλογέων καθώς και πολλαπλές προπαρασκευαστικές πράξεις Εσχάτης Προδοσίας, επιβουλής της διεθνούς ειρήνης και της ειρήνης της Χώρας, παραβίαση μυστικών της Πολιτείας, κατάχρηση πληρεξουσιότητας, προσβολή των συμβόλων του Ελληνικού Κράτους, συνεχή τρομοκρατία των Πολιτών προς παρέμβαση και χειραγώγηση παντός είδους εκλογικής συμπεριφοράς από το επίπεδο της Βουλής έως το επίπεδο του Λαού, ΕΠΕΙΔΗ εγγράφως και υπευθύνως έχουν προσυπογράψει και δηλώσει την πρόθεση μερικής ή πλήρους κατάλυσης της Εθνικής Κυριαρχίας άνευ των Συνταγματικώς επιβαλλομένων συνθηκών και όρων, ΕΠΕΙΔΗ έχουν παραβεί κανόνες και νόμους του Διεθνούς Δικαίου που ανάγονται σε εγκλήματα κατά του συνόλου του Ελληνικού Λαού και άρα σε επίπεδο γενοκτονίας και ΕΠΕΙΔΗ επιδιώκουν προσπορισμός πολλαπλών οφελών οικονομικής και εξουσιαστικής φύσεως προς τρίτα ημεδαπά και αλλοδαπά φυσικά και νομικά πρόσωπα εις βάρος της Εθνικής, Κρατικής και Λαϊκής ακεραιότητας και βιωσιμότητας και στοιχειώδους Ελευθερίας και αυτοδιάθεσης.

Πορεία: Μπήκε στο αρχείο. Η μήνυση και εδώ

23/08/2011 Πολίτης κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου για την υπογραφή του πρώτου μνημονίου και κατά βουλευτών για την επικύρωση αυτού,  αίτηση παραπομπής της δικογραφίας στην Τακτική Δικαιοσύνη, έκδοσης διαταγής από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για άσκηση ποινικής δίωξης διότι η Εσχάτη Προδοσία ως Διαρκές Πολιτικό Έγκλημα εκδικάζεται αρμοδίως από τα Τακτικά Δικαστήρια, σύμφωνα με το άρθρο 97 του Συντάγματος και ΟΧΙ σύμφωνα με το άρθρο 86 Συντ. και τον ν. 3126 /2003 «περί ευθύνης υπουργών». Η καταγγελία/ αίτηση/ υπόμνημα συμπληρωματικών στοιχείων, α) αφορά τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν στηνυπόθεση του μηνυτή Δημήτρη  Αντωνίου και πιο συγκεκριμένα 1) την ΑΒΜ ΙΔ` 2010/19473/15-10-2010 ΜΗΝΥΣΗΣ του στην Εισαγγελία Αθηνών εναντίον των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας, για Εσχάτη Προδοσία κατά της Ελλάδος 2) Το με αριθμ. Πρωτ. 171492/15-07-2011 διαβιβαστικό της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Σχετικα: Διεθνής Συνθήκη, Διεθνές Δημόσιο Δίκαιο, Αρχή της Αποκλειστικής και Μόνιμης Εθνικής Κυριαρχίας των Κρατών επί των Φυσικών των Πλουτοπαραγωγικών πηγών, Εθνικό Συμφέρον της Ελλάδος Παράρτημα: Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο Διεθνές Δίκαιο και τον ΟΗΕ. και β) ΑΠΟΤΕΛΛΕΙ έμμεση μεν αλλά σαφέστατη δε ΚΑΤΑΓΕΛΕΙΑ των δικαστικών λειτουργών που ευθύνονται για την μη παραπομπή της υποθέσεις στην τακτική δικαιοσύνη όπως το σύνταγμα διατάζει. Τέλος, η καταγγελία έγινε ενώπιον του αντεισαγγελέα του ΑΠ Αθανασιου Κατσιροδη.

30/08/2011 Δημοτικός Σύμβουλος, Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πεύκης κατά του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γεωργίου Παπακωνσταντίνου και των συνεργατών του λόγω του σχεδίου νόμου «τακτοποίησης των αυθαιρέτων κατασκευών» για απόπειρα εσχάτης προδοσία Μηνυτής είναι ο Δορύλαος ΚλαπάκηςΑρχιτέκτονας-πολεοδόμος , επίτιμο μέλος  του ΤΕΕ με μακρά θητεία στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σχετικά: ΣτΕ 3341/2013 (Ολομ.) Αντισυνταγματικότητα διατάξεων του  ν. 4014/2011 για τα αυθαιρεταΣτΕ.Ολ 1118/2014 Αντισυνταγματικότητα διατάξεων άρθρου 24 ν. 4014/2011

06/12/2011 5 Δήμαρχοι, Ομοσπονδίες, δικηγόρος και πληθώρα συλλόγων, δημοτικών συμβούλων κλπ, κατά των υπουργών Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Νικο Σηφουνάκη, Εσωτερικών Χαρη Καστανιδη, Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, Αναπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Υποδομών Γιάννη Ραγκουση, Αγροτικής Αναπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη και Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο για τη νομιμοποίηση των παράνομων ιχθυοκαλλιεργειών της οικογένειας του υπουργού πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου Η μήνυση στρέφεται κατά των οκτώ Υπουργων που υπέγραψαν την ΚΥΑ του «Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου των Υδατοκαλλιεργειών» οι οποίοι κατηγορούνται για το αυταπόδεικτο αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης περί δήθεν ύπαρξης της προαπαιτούμενης γνώμης του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού, ενώ ειδικότερα ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνος, καταγγέλλεται επιπλέον για την εν γένει παράνομη συμμετοχή του στη διαδικασία, αφού είχε ίδιον οικονομικό και ηθικό συμφέρον από τη θεσμοθέτηση της ΚΥΑ καθώς πρόκειται για νομιμοποίηση των ιχθυοκαλλιεργειών της οικογένειας του. Το αδίκημα τελέστηκε την ημέρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου. Λίγες μέρες αργότερα, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης, ομότιμος καθηγητής, Λουδοβίκος Βασενχόβεν, παραιτήθηκε καταγγέλλοντας το ΥΠΕΚΑ, για το ότι στο σχετικό ΦΕΚ για το χωροταξικό των υδατοκαλλιεργειών γίνεται αναφορά στη “γνώμη” του Συμβουλίου, που ποτέ όμως δεν γνωμοδότησε για το συγκεκριμένο θέμα.

04/01/2012 Πολίτης κατά της κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου για εσχάτη προδοσία διότι α) συνεχίζει την εφαρμογή της από 08-05-2011 Προδοτικής Δανειακής Σύμβασης και του αναποσπάστου αυτής Μνημονίου και β) δεν την ακυρώνει άμεσα, λόγω των προδοτικών όρων των τις παραπάνω διεθνείς συμφωνίες, διά των οποίων εκχωρείται στις ξένες δανειακές και κατακτητικές δυνάμεις πλήρως και ουσιαστικά η Εθνική μας Κυριαρχία και καταλύονται βάναυσα θεμελιώδη άρθρα του Συντάγματος, όπως τα άρθρα 1, 28 παρ.2,3, 106 παρ.1-3, δηλαδή διαπράττει κι αυτή (η νέα κυβέρνηση) το έγκλημα της Εσχάτης Προδοσίας κατά της Ελλάδος, για τους ίδιους λόγους που αναλυτικά αναφέρονται στην με αρ. ΙΔ` 2010 /19473 /15-10-2010 Μήνυσης κατά κυβέρνησης Παπανδρέου, βουλευτών και “τρόικα”Μηνυτής είναι ο Δημήτρης Αντωνίου και μηνυόμενοι είναι οι : Λουκάς Παπαδήμος, Θεόδωρος Πάγκαλος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Παντελής Καψής, Δημήτρης Ρέππας, Ντίνος Ρόβλιας, Παντελής Τζωρτζάκης, Αναστάσιος Γιαννίτσης, Φώφη Γεννηματά, Πάρις Κουκουλόπουλος, Φίλιππος Σαχινίδης, Παντελής Οικονόμου, Ιωάννης Μουρμούρας, Σταύρος Δήμας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Δημήτρης Δόλλης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ιωάννης Ραγκούσης, Γεώργιος Γεωργίου, Κώστας Σπηλιόπουλος, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Σωκράτης Ξυνίδης, Θάνος Μωραϊτης, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Νίκος Σηφουνάκης, Γιάννης Μανιάτης, Άννα Διαμαντοπούλου, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης, Γιάννης Μαγκριώτης, Γιώργος Κουτρουμάνης, Γιάννης Κουτσούκος, Ανδρέας Λοβέρδος, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Μάρκος Μπόλαρης, Μιχάλης Τιμοσίδης, Κώστας Σκανδαλίδης, Γιάννης Δριβελέγκας, Αστέριος Ροντούλης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Γιώργος Πεταλωτής, Χρήστος Παπουτσής, Μανώλης Όθωνας, Παύλος Γερουλάνος, Γιώργος Νικητιάδης, Πέτρος Αλιβιζάτος, Γιώργος Σταυρόπουλος [ Κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου 2011]

08/03/2012 Δημοτικός Σύμβουλος κατά του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, των Αρχηγών των κομμάτων ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου & Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά,  του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, του  π. Υπουργού Οικονομικών και σημερινό Υπ. ΠΕΧΩΔΕ Γεώργιο Παπακωνσταντίνου, των π. Υπουργών Εσωτερικών Κων/νου Σκανδαλίδη και Προκόπη Παυλόπουλου και κατά παντός υπευθύνου για την αποδοχή εκ μέρους του Ελληνικού Λαού ενός παράνομου χρέους, αναγνωρισμένο και από τους ιδίους ως προϊόν παράνομων και εγκληματικών ενεργειών, και το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν. Μηνυτής / πολιτικώς ενάγων είναι ο Δορύλαος Κλαπάκης, αρχιτέκτονας-πολεοδόμος, επίτιμο μέλος  του ΤΕΕ με μακρά θητεία στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο οποίος χρόνια τώρα κυνηγά την διαφθορά μόνος του ή μέσω συλλογικοτήτων. Στην προκειμένη περίπτωση, ο μηνυτής κατηγορεί τους προαναφερόμενους και παντός άλλο υπεύθυνο για εσχάτη προδοσία και άλλα αδικήματα,

ΕΠΕΙΔΗ μετακύλησαν σε ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό το χρέος των παρανόμως συναλλαγεντων μελών της κρατικής εξουσίας (κυρίως των Κυβερνήσεων και της Βουλής της τελευταίας 15ετιας ) με τους παντός είδος ληστρικώς αφαιρεθέντες ιδιώτες του εσωτερικού και του εξωτερικού, οι οποίοι από κοινού, επιμένουν σήμερα να επεκτείνουν την ληστεία, 

ΕΠΕΙΔΗ λόγω όλων των περιγραφόμενων κάθε μελλοντικές συμφωνίες ή πωλήσεις Δημόσιας περιουσίας ή δικαιωμάτων σε ιδιώτες από τα ως άνω (εκλεγμένα μέσω πελατειακών σχέσεων- δηλαδή παράνομα ) πολιτικά πρόσωπα ουδέποτε θα γίνουν δέκτες από τον Ελληνικό Λαό ,και θα επανέλθουν και θα ελέγχουν παραπέμποντας στην Δικαιοσύνη κάθε τυχόν μη νόμιμη ή επιβλαβή για τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού συμφωνία , ( όταν εκλεγούν πολιτικά πρόσωπα τα οποία δεν θα διαπλέκονται με τους ιδιώτες αγοραστές ) καταργώντας τις .

ΕΠΕΙΔΗ διά την δημιουργία του εικονικού χρέους (το όποιο άπαντα τα ως άνω πρόσωπα σήμερα παρανόμως ανεγνώρισαν) τα πρόσωπα αυτά (σε συνεργασία με άλλα πρόσωπα του λεγόμενου ̈ πολιτικού ̈ κόσμου), αλλά κυρίως με ιδιώτες φορείς μεγάλων συμφερόντων του εσωτερικού και του εξωτερικού , παραβίασαν σειρά ολόκληρη θεμελιωδών συνταγματικών διατάξεων και δη συνεχώς και εξακολουθητικώς. 

Εκτός από την ποινική δίωξη των προαναφερόμενων, ο μήνης ζήτησε από την Δικαιοσύνη να πράττει το καθήκον της και να μην αναγνωρίσει το παράνομο χρέους και να δώσει άμεση εντολή ( ανεξάρτητα των άλλων παράλληλων ενεργειών της Βουλής , όπου όπως πάντα η διαδικασία εξελίσσεται κατά την γνώμη των πολιτών σε κουκούλωμα των ευθυνών των ιδίων ατόμων που κατηγορούνται για αυτές τις εγκληματικές πράξεις εις βάρος του Ελληνικού Λαού) για ενδελεχή έλεγχο το πώς δημιουργήθηκε αυτό το μη νόμιμο χρέος όπως έκαναν και σε αλλά Κράτη που παρουσιάστηκε το ίδιο πρόβλημα και εκεί παραπεμφθήκαν οι υπεύθυνοι .

27/03/2012 Δυο πολίτες κατά του Υπουργού Υ.Π.Ε.Κ.Α Γιώργου Παπακωνσταντίνου για συγκάλυψη κακουργηματικών πράξεων και φοροδιαφυγής εκατομμυρίων ευρώ προς ίδιο όφελος διότι ενώ είχε ενημερωθεί για σοβαρότατες κατ’εξακολούθηση κακουργηματικές πράξεις και φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ του Β’ Παραθεριστικού Οικοδομικού Συνεταιρισμού Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Ηρακλείου εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και εις βάρος της περιουσίας των μηνυτών, υπέγραψε την υπ’αριθμόν πρωτ.196331 απόφαση έγκρισης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων ώστε να ξεκινήσουν τα έργα υποδομής του ανωτέρω συνεταιρισμού στην καταπατημένη έκταση που παράνομα επήλθε στην κατοχή του. Στις 20/12/2012, οι δυο μήνυσαν τον Παπακωνσταντίνου και για ενεργητική δωροδοκία ενώ τους εισαγγελείς που δεν διαβίβασαν την έγκληση μήνυση τους (ΑΒΜ:Α12/371) στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τους μήνυσαν για παθητική δωροδοκία, παράβαση καθήκοντος και συγκάλυψη κακουργημάτων. Όλες οι λεπτομέρειες και οι εξελίξεις στην υπόθεση ΕΔΩ και ΕΔΩ [ ενδεικτικά: 24/04/2012 ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΑΛΗΝΑ., 26/04/2012 ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΝΑΣ ΞΥΛΟΥΡΗ, 15/10/2012 Έγκληση – μήνυση κατά του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγορίου Πεπόνη7/2/2013 Μήνυση κατά του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε για Παθητική Δωροδοκία, Παράβαση καθήκοντος και Συγκάλυψη Κακουργημάτων κατά συναυτουργία] Μηνυτές είναι οι ιατροί Εμμανουήλ και Θεμιστοκλή Κουτεντάκη.

06/07/2012 Τέως εισαγγελέας, δικηγόρος Αθηνών και 376 πολίτες κατά υποψήφιου βουλευτή και μετέπειτα πρωθυπουργού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ευρωβουλευτή και μετέπειτα υπουργού οικονομικών ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, υποψήφιων βουλευτών, βουλευτών και υπουργών του ΠΑΣΟΚ, κατά πρωθυπουργού ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑ ΔΗΜΟΥ και μελών της κυβέρνησης του και κατά παντός άλλου υπευθύνου, για Εξαπάτηση Εκλογέων και Εσχάτη Προδοσία. Οι μηνυτές εγκαλούν τους υποψήφιους βουλευτές που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, τα στελέχη του κόμματος, τους μετέπειτα βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ περιόδου Οκτωβρίου 2009 – Απριλίου 2012, τους δυο πρωθυπουργούς εκείνης της εποχής και τα μέλη των κυβερνήσεων τους για τα εγκλήματα των άρθρων 134 2α΄ – 2β΄και 162 του Ποινικού Κώδικα. Η μήνυση έλαβε ΑΒΜ Α 2012/2593 και στις 24.09.2012 διαβιβάστηκε στην βουλή (διαβιβαστικό υπ ́αριθμ.Πρωτ.3144/2012, παραλαβή με Αριθ.Πρωτ.2379/10.10.2012). Στις 28 Οκτωβρίου 2012, διά υπομνήματος, η έγκλιση μήνυση εμπλουτίστηκε με καινούρια στοιχεία και αποδείξεις που αφορούσαν έκτος άλλων και την προσφυγή στο ΔΝΤ η οποία όχι μόνο δεν ήταν αναγκαία αλλά ήταν και καταστροφική, δεδομένου ότι όπως ήταν αναμενόμενο αλλά αποδείχτηκε κιόλας εκ των πραγμάτων, η Ελλάδα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε κατάρρευση και οι πολίτες σε εξόντωση αφού πρώτα θα έχουμε εξαθλιωθεί. Δείτε το συμπληρωματικό υπόμνημα ΕΔΩ

Διευκρίνιση: Αρχικά οι μηνύσεις (οι μηνυτές δηλαδή που κατέθεσαν το κείμενο της καταγγελίας ) ήταν 282 αλλά με το υπόμνημα προστέθηκαν άλλες 94 μηνύσεις (μηνυτές). Η μήνυση και στο scribdτο υπόμνημα και ΕΔΩ Σχετικά:Η σύνθεση της κυβέρνησης Γεωργίου Α. ΠαπανδρέουΗ σύνθεση της κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου και Η σύνθεση της ολομέλειας ΙΓ΄ Περιόδου (04/10/2009 – 11/04/2012) Στατιστικά Στοιχεία ΙΓ’ Περιόδου, ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  Επισήμανση: Παρότι ο Γ.Α.Παπανδρέου, ο Γ παπακωνσταντίνου και πολλοί άλλοι έχουν καταγγελθεί και για εγκλήματα που τέλεσαν ως απλοί πολίτες που συμμετείχαν σε μια εκλογική αναμέτρηση ή επηρέασαν τα αποτελέσματα της χωρίς να συμμετέχουν οι ίδιοι σε αυτήν κλπ, οι εισαγγελικές και γενικά οι δικάστηκες αρχές δεν εξέτασαν τα καταγγελλόμενα εγκλήματα τους όπως είχαν υποχρέωση να κάνουν και με αυτόν τον τρόπο εντελώς αυθαίρετα, παράνομα και καταχρηστικά τους επέτρεψαν να συνεχίσουν να συμμετέχουν στην πολιτική ζωή της χώρας παρότι είχαν παραβιάσει το σύνταγμα και τα δικαιώματα των άλλων πολιτών .

23/10/2012 Εφοριακός και επιχειρηματίες κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, των πρώην υπουργών Οικονομικών, Γεωργίου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελο Βενιζέλο, των επικεφαλών του ΣΔΟΕ (πρώην και νυν) Ιωάννη Καπελέρη, Ιωάννη Διώτη και Στέλιο Στασινόπουλο και παντός άλλου υπευθύνου (λίστα “Λαγκάρντ”) Μηνυτές/ πολιτικώς ενάγοντες είναι η συνταξιούχος εφοριακός Αλίκη Κυριακάκη, ο Επιχειρηματίας/Δημοσιογράφος Οδυσσέας Τηλιγάδας και η επιχειρηματίας Ελένη Διαμαντοπούλου. οι οποίοι κοινοποιήσαν την έγκλιση μήνυση τους, την οποία καταφτάσαν ενοποιών του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος και στους ακώλυτους: Διεθνές Νοµισµατικό Ταµείο (International Monetary Fund Greek Delegation),Οllί Rehn, European Commission, Directorate General for Economic and FinancίalΙ Affairs (Επίτροπος για Οικονοµικές και Νοµισµατικές Υποθέσεις), Algirdas Semeta, Member οf the European Commission (Επίτροπος για Φορολογία και Τελωνειακή Ένωση, Έλεγχο και Καταπολέμηση της Απάτης), Viviane Reding, European Commission Vice-President iη charge οf Justice, Fundamentals Rights and Citizenship (Επίτροπος για τη Δικαιοσύνη, Θεμελιώδη Δικαιώµατα και Ιθαγένεια), Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, Πρωθυπουργό της Ελλάδος, κ. Αντώνιο Σαµαρά, Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωµάτων, κ. Αντώνιο Ρουπακιώτη, Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ελληνικά και Ξένα Μ.Μ.Ε. Η μήνυση και εδώ

21/12/2012 Μήνυση κατά του υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Γ. Παπακωνσταντίνου για παρεμβάσεις του στον τομέα της ανακύκλωσης με σκοπό την ενίσχυση συγκεκριμένων σπειραματικών συμφερόντων Την μήνυση την υπέβαλε η εταιρεία “Ανταποδοτική Ανακύκλωση ΑΕ”, η οποία τον  κατηγόρησε ότι προωθουσεπροϊόντα συγκεκριμένης εταιρίας. Όπως αναφέρεται σε έκθεση που συνέταξαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γ. Πεπόνης και Σ. Μουζακίτης “η μονότονη επανάληψη των ιδίων συκοφαντικών ισχυρισμών από το μηνυόμενο αποκαλύπτει ότι εκτελείται ‘συμβόλαιο’ με προδιαγεγραμμένους στόχους, που κατατείνουν στη νόθευση του ελεύθερου ανταγωνισμού με την -κατ’ ουσίαν και επί του παρόντος- απαγόρευση μείωσης των τιμών των εισφορών των υπόχρεων διαχειριστών με πρόσχημα … ευρήματα μηδέποτε διενεργηθέντος ελέγχου επί ζημία του δημοσίου συμφέροντος και επ’ ωφελεία ιδιωτικών συμφερόντων”. Διαβιβάστηκε στην Βουληhttp://www.protothema.gr/politics/article/245173/h-voylh-psaxnei-ton-papakonstantinoy-kai-gia-tis-doyleies-ths-anakykloshs/

27/07/2016 Δημοτικός σύμβουλος κατά όσων διετέλεσαν Πρωθυπουργοί (7), Υπουργοί Οικονομικών (10) και πρόεδροι ή διευθύνων σύμβουλοι τραπεζών από 2008 και έπειτα, για την τραπεζική απάτη που διέλυσε την Ελλάδα Μηνυτής είναι ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Αγανικόλας Παράσχος και μηνυόμενοι είναι: οι πρωθυπουργοί ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΑΝΟΥ, οι υπουργοί οικονομικών ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΝΙΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, και ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ και οι προέδροι και οι διευθύνων σύμβουλοι των τραπεζών: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε., ALPHA BANK Α.Ε., EUROBANK ERGASIAS ΑΕ, ATTICA BANK A.T.E., ΠΑΝΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και των υπολοίπων τραπεζών, που έλαβαν εγγυήσεις – ομόλογα σύμφωνα με τους νόμους ν.3723/2008, ν.3845/2010, ν.3864/2010, ν.3872/2010, ν.3965/2011, ν.4031/2011, ν.4056/2012, ν.4079/2012.

Όλοι οι παραπάνω καταγγέλθηκαν διότι με τις πράξεις τους σχεδίασαν, οργάνωσαν και έθεσαν σε εφαρμογή απάτη – κακούργημα, με σκοπό την υφαρπαγή τόσο της κρατικής, όσο και της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων πολιτών.

13/09/2016 Τρεις πολίτες κατά όσων άσκησαν νομοθετική και εκτελεστική εξουσία από 4/10/2009 και έπειτα + ΥΠΟΜΝΗΜΑ Οι μηνυτές κατήγγειλαν κυρίως α) την παραχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας της χώρας από τον υπουργό οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και τον διοικητή της (ιδιωτικής) τράπεζας της Ελλάδας, με σκοπό την σύναψη ενός δανείου μαμούθ προς όφελος των τραπεζών, β) την επιβολή στον λαό δυσβάσταχτων μέτρων λιτότητας καθώς και την παραχώρηση δημόσιας περιουσίας με σκοπό την επισύναψη του δανείου και την καταβολή των δόσεων γ) την εξαπάτηση του λαού και δ) την συγκάλυψη / συμμετοχή σε αυτά τα εγκλήματα, των προέδρων δημοκρατίας, πρωθυπουργών, υπουργών, βουλευτών και άλλων προσώπων που άσκησαν και θα ασκήσουν νομοθετική και εκτελεστική εξουσία από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 έως την ημέρα που θα γίνει η αποκατάσταση του πολιτεύματος .

περισσότερες μηνύσεις εδώ 

 

Επίσης, ο Γ Παπακωνσταντίνου έχει καταγγελθεί (μαζί με πολλούς άλλους) στον εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστήριου της Χάγης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία των Ελλήνων σε εξέλιξη. Δείτε τις καταγγελίες 1.Γεριτσίδου  A και Γεριτσίδου B (Yeritsidou & Geritsidou) 2Σαλεμή  (Salemi -supported by 25 people)  3. Sarah Luzia Hassel-Reusing Για τα ίδια εγκλήματα, καταγγέλθηκαν και οι ακόλουθοι : Christine Madeleine Odette Lagarde, Angela Dorothea Merkel, Wolfgang Schäuble, José Manuel Durão Barroso, Herman Achille Van Rompuy, Πωλ Τομσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ, από Τράγκας ,Κωνσταντάρας, Τζένος και Πρέκας (Tragkas, Konstantaras, Tzenos, Prekas), Κουίκ ( Kouik) και Reusing

Δείτε εδώ: ICC Appeals όλες τις πληροφορίες και εδώ το σχετικό ψήφισμα στήριξης των καταγγελιών.

One comment on “Γιώργος Παπακωνσταντίνου

 1. Ο Παπακωνσταντίνου ήταν σύμβουλος του Σημίτη κατά τη σύναψη των συμφωνιών με την Goldman SACHS, ενώ λίγα χρόνια αργότερα ως υπουργός οικονομικών ο ίδιος, έπρεπε να πληρώσε την προμήθεια! 1,5 δις Ευρώ η επιβάρυνση από μία συμφωνία που ήξερε μόνο ο Παπακωνσταντίνου, και τίναξε το έλειμμα του 2009!!

  Η Ελλάδα εννοείται ότι θα μπορούσε να μην πληρώσει και ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ουδείς εκτός από τον Παπακωνσταντίνου αφού αυτές οι συμφωνίες όχι μόνο ήταν κρυφές και δεν υπήρχαν σε προυπολογισμό αλλά είχαν ήδη κριθεί παράνομες

  http://www.logiosermis.net/2016/04/stimeni-xreokopia-gap-soros.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook#.Vw91SzHI8Q0

  +

  Πώς το εγκληματικό swap του Σημίτη έστειλε την Ελλάδα στο «δόκανο» των Μνημονίων

  06 Μαίου 2017

  Για να καταλάβει κανείς, θα πρέπει να γυρίσει το καλαντάρι πίσω κατά 16 περίπου χρόνια, σε μια εποχή πολύ προτού ξεσπάσει η οικονομική κρίση, την περίοδο των «παχιών αγελάδων», όταν η Κομισιόν επευφημούσε την Ελλάδα για τους υψηλούς δείκτες ανάπτυξής της.
  Κάπου μέσα στο 2001, ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη και λίγο προτού η χώρα μπει στο ευρώ, ένα περίεργο δίστηλο κάνει την εμφάνισή του στον ελληνικό έντυπο Τύπο και αναφέρει ότι βάσει μιας έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου «πληρώθηκαν 775 εκατ. ευρώ για έξοδα για το κρυφό swap του Σημίτη».
  Ιδού τι είχε γίνει: Ένα χρόνο νωρίτερα, το 2000, κι ενώ η Ελλάδα βρισκόταν σε τροχιά ένταξης στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ), η τότε κυβέρνηση συνήψε μια σύμβαση ανταλλαγής (swap) ύψους 2,8 δισ. ευρώ με αντισυμβαλλόμενο την Deutsche Bank και διαμεσολαβητή την Goldman Sachs. Αυτή η κίνηση έγινε επειδή το ύψος του δημοσίου χρέους τη συγκεκριμένη χρονιά υπολογιζόταν στο 103,5% του ΑΕΠ, ένα ποσοστό απαγορευτικό για την είσοδο της χώρας στο ευρώ.
  Η τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, για να μειώσει το δημόσιο χρέος και να εκπληρωθεί το κριτήριο της ένταξης, θεώρησε το σύνολο των υποχρεώσεων της Ελλάδας ως ένα νοητό αριθμητικό κεφάλαιο και το αντάλλαξε από δολάρια σε ιαπωνικά γεν. Στη συμφωνία που θα είχε διάρκεια 30 έτη, τέθηκε ως αριθμητική βάση το ποσό του δημοσίου χρέους, με μια πολύ συγκεκριμένη ρήτρα: Εάν το γεν ενισχυόταν έναντι του δολαρίου, τότε το Κράτος θα κέρδιζε, ενώ το αντίστροφο αποτέλεσμα θα σήμαινε οικονομική ζημία για το Δημόσιο.
  Όμως σε αυτή τη συμφωνία υπήρξε μια αρκετά σοβαρή παρατυπία ως προς την ρήτρα κι αυτή είχε να κάνει με το ότι ίσχυσαν με αναδρομική ισχύ πενταετίας (1995-2000) οι τιμές του γεν, όταν αυτό κινείτο ακόμη ανοδικά έναντι του δολαρίου.
  Κι από εκείνο, ακριβώς, το σημείο ξεκίνησε ένα απίστευτο οικονομικό έγκλημα. Και τούτο, γιατί αν και η Ελλάδα κατόρθωσε να μπει τελικά στον «σκληρό πυρήνα» της Ευρωζώνης, πλήρωσε ένα εξαιρετικά βαρύ τίμημα: Ενδεικτικά, μέσα στο διάστημα από το 2000 μέχρι και το 2009 το γεν υποχώρησε σημαντικά έναντι του δολαρίου, με αποτέλεσμα το ελληνικό κράτος να υποστεί ζημία συνολικού ύψους 21 δισ. ευρώ.

  Παπακωνσταντίνου, ο Τόμσεν, ο Τρισέ και ο Γεωργίου
  Αρχικά, ο άνθρωπος που φέρεται ότι ήξερε τα πάντα από το 2001 για όλη αυτή την ιστορία με τον ήταν ένα πρόσωπο που εργάστηκε αρχικά ως σύμβουλος του Κώστα Σημίτη και αργότερα διετέλεσε και ο ίδιος υπουργός Οικονομικών: Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
  Από τη θέση του υπουργού Οικονομικών χρόνια αργότερα (σ.σ. ανέλαβε καθήκοντα επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου στις 7 Οκτωβρίου 2009) ο ίδιος θα έδινε εντολή για την καταβολή ποσού ύψους 1,5 δισ. ευρώ ως προμήθεια για το «αμαρτωλό» swap και μάλιστα δίχως ποτέ αυτά τα χρήματα να εμφανίζονται πουθενά, ούτε καν σε κάποια εγγραφή του Προϋπολογισμού. Έτσι δόθηκε μια γερή ώθηση προς τα πάνω στο έλλειμμα της χρονιάς εκείνης.

  Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», στις 3 Απριλίου του 2009, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) εντόπισε, βάσει σημειώματός της, για πρώτη φορά ασυνήθιστες οικονομικές συναλλαγές της Ελλάδας με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού και μάλιστα υπό ασυνήθεις όρους.
  Την είδηση έφερε στο φως της δημοσιότητας το πρακτορείο Bloomberg, ενώ λίγο αργότερα στις 15 Νοεμβρίου του ίδιου έτους έρχεται και η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), να αναφέρει πως κατά το διάστημα 2001-2007 η Ελλάδα είχε συνάψει ιδιωτικές συμβάσεις ανταλλαγής εκτός αγοράς. Κατά την Eurostat, ήταν αυτές ακριβώς οι συμβάσεις που ζημίωσαν το χρέος της χώρας κατά τουλάχιστον 5,3 δισ. ευρώ.
  Μάλιστα, το Bloomberg προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και στις 21 Δεκεμβρίου 2010 κατέθεσε αγωγή εναντίον της ΕΚΤ, ζητώντας την δημοσιοποίηση εγγράφων που δείχνουν πως η Ελλάδα χρησιμοποίησε παράγωγα προκειμένου να αποκρύψει το δημόσιο έλλειμμά της με αποτέλεσμα να πυροδοτηθεί έτσι η περιφερειακή κρίση κρατικών χρεών στην περιοχή.

  Κι εδώ είναι που τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται περίεργα: Σε απαντητική επιστολή που απέστειλε στο Bloomberg στις 21/12/2010, ο τότε πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ απορρίπτει το αίτημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου για αποκάλυψη των στοιχείων. «Οι πληροφορίες που περιλαμβάνουν τα δύο έγγραφα θα υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου στον τρόπο άσκησης της οικονομικής πολιτικής. Η αποκάλυψη (των εγγράφων) στις παρούσες συνθήκες των πολύ ευάλωτων αγορών ενέχει τον ουσιαστικό και οξύ κίνδυνο να ενισχύσει την μεταβλητότητα και αστάθειά τους», έγραφε χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο διοικητής της ΕΚΤ.
  Λίγους μήνες νωρίτερα και με την Ελλάδα να βρίσκεται ήδη εντός του «Μνημονίου 1», ο τότε επικεφαλής της Τρόικας και μετέπειτα διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, μαζί με τον πρώην πρόεδρο της τότε Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας (ΕΣΥΕ), Ανδρέα Γεωργίου, υποχρεώνουν την ελληνική κυβέρνηση να συμπεριλάβει στο χρέος και το ποσό των 21 δισ. ευρώ που αντιστοιχούσε στη ζημία από το swap.

  Ενδεικτικά, η απαίτηση Τόμσεν υποχρέωνε την Ελλάδα να καταβάλλει σε ετήσια βάση για το διάστημα 2010-2014 ποσό ύψους 5 δισ. ευρώ. Αναφερόμαστε στον ίδιο άνθρωπο που πριν από μία εβδομάδα παραδέχθηκε δημοσίως ότι η «συνταγή» των Μνημονίων ήταν λανθασμένη. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)
  Αμέσως το χρέος εκτινάχθηκε στο 115% επί του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα να θεωρείται στο εξής ως «μη εξυπηρετήσιμο».

  Τη στιγμή που γράφονται τούτες οι γραμμές, βρισκόμαστε ήδη στον έβδομο χρόνο των Μνημονίων. Δυστυχώς, ως χώρα κατέχουμε μια θλιβερή πρωτιά σε δύο βασικές κατηγορίες: η πρώτη αφορά στο γεγονός ότι είμαστε η μοναδική χώρα του ευρώ που πλήρωσε προκαταβολικά τη ζημία από τη σύμβαση ενός swap, το οποίο αναμένεται να λήξει το 2030.
  Η δεύτερη, εξίσου σοβαρή έχει να κάνει με την απόδοση ευθυνών στους έμμεσα και άμεσα υπεύθυνους, σε εκείνους που έβαλαν, ο καθένας ξεχωριστά, το δικό του «λιθαράκι», ώστε να περιέλθει η Ελλάδα σε αυτή τη δεινή θέση της μόνιμης επιτροπείας, της φτωχοποίησης και της εξαθλίωσης.
  Το μόνο σίγουρο είναι πως όταν ο ιστορικός του μέλλοντος θελήσει να εξετάσει τα όσα διαδραματίζονται στη χώρα μας τα τελευταία περίπου είκοσι χρόνια, τότε θα αποκρυσταλλώσει ως πόρισμα μία και μόνο φράση: έγκλημα εκ προμελέτης.

  http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/789066/pos-to-egklimatiko-swap-toy-simiti-esteile-tin-ellada-sto-dokano-ton-mnimonion#ixzz4xfNKxRsD

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.