Αρχίζουν το ξεπούλημα της περιουσίας ΜΑΣ για να πληρώσουν τα χρέη ΤΟΥΣ!

Μην ξεχνάτε ότι το έλλειμμα, τα χρέη και τα δάνεια είναι της κυβέρνησης !! ( government budget deficit, government debt etc)

Ο κ. Στουρνάρας αποφάσισε : ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ

Κατά την συνέχιση της συζήτησης επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβερνήσεως και ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής προς την Κυβέρνηση, ο κ. Στουρνάρας είπε τα εξής :

“…. Το βασικό όμως πυλώνα διαρθρωτικών αλλαγών και κεντρικό μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας μέσα από επενδύσεις, και κατά συνέπεια υψηλοτάτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης, αποτελούν οι αποκρατικοποιήσεις.

……. Πιο συγκεκριμένα:

• Επιτάχυνση και Διεύρυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων κυρίως με την άμεση προώθηση και υλοποίηση σειράς θεσμικών παρεμβάσεων σε πολλούς τομείς, όπως η σύσταση Ρυθμιστικών Αρχών Λιμένων, Αερολιμένων, Αυτοκινητοδρόμων, Διαχείρισης Υδάτων και Αποχέτευσης, αλλά και με την άμεση λήψη των αναγκαίων διοικητικών

Ειδικό βάρος θα δοθεί στην ολοκλήρωση των 6 αποκρατικοποιήσεων, για τις οποίες ήδη εξελίσσονται οι διαγωνιστικές διαδικασίες [Κρατικά Λαχεία, Ελληνικό, ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, IBC, Κασσιώπη, Αφάντου], και

Στην εκκίνηση 9 ακόμη αποκρατικοποιήσεων [sales leaseback 28 Ακινήτων, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, ΕΓΝΑΤΙΑ, ΕΛΤΑ, ΟΠΑΠ, ΛΑΡΚΟ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ], οι οποίες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας, καθώς και 13 ακόμη αποκρατικοποιήσεων, πχ. λιμάνια, αεροδρόμια, μαρίνες, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κ.λπ., οι οποίες διαμορφώνονται τώρα.

• Η Κυβέρνηση θα εξετάσει επίσης τον πλέον πρόσφορο, για το δημόσιο συμφέρον, τρόπο για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ σε συνάρτηση με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και τις κοινοτικές οδηγίες, καθώς και την αξιοποίηση της αργούσας δυναμικότητας περιφερειακών νοσοκομείων του ΕΣΥ, προσβλέποντας τόσο στην ενίσχυση των εσόδων του ΕΣΥ όσο και στην ενίσχυση της ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού.

• Η Κυβέρνηση θα λάβει όλες τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση της ακίνητης δημόσιας περιουσίας από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο δίνοντας έτσι μεγαλύτερες υπεραξίες και στο ίδιο το Ελληνικό. ” http://kartesios.com/?p=89444

Δείτε όμως και αυτά :

1) ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ. YΠΟ ΚΑΤΟΧΗ Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ;

Οι συμφωνίες – διεθνείς δεσμεύσεις, δεν επιτρέπουν την πρόσβαση, ούτε βέβαια την αυτοτελή διαχείριση των στοιχείων και των ταμειακών αποθεμάτων από την πλευρά του ελληνικού κράτους, και του κατ’ευφημισμόν ελληνικού ΥΠ.ΟΙΚ.

2) Απόρρητη έκθεση δείχνει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

Συντάκτης: Βαγγέλης Τριάντης

«Ο τοίχος έγραφε μοναδική ευκαιρία. Εντός πωλούνται πάσης φύσεως υλικά». Οι στίχοι του Μάνου Λοϊζου περιγράφουν ίσως με τον πλέον παραστατικό τρόπο την επιχείρηση αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Η δημόσια περιουσία πουλιέται ή μάλλον ξεπουλιέται και μάλιστα σε τιμές «ευκαιρίας». Έκθεση-φωτιά την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κώστας Κιλτίδης αποκαλύπτει το σχέδιο ξεπουλήματος των «ασημικών» του Ελληνικού δημοσίου έναντι πινακίου φακής.

Η έκθεση φέρει την κωδική ονομασία Delos II και έχει εκπονηθεί από την Alpha Bank και τη Rothschild οι οποίοι συγκαταλέγονται ανάμεσα στους συμβούλους του δημοσίου σε μια σειρά από σχέδια ιδιωτικοποιήσεων για τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου που θα εκποιηθούν. Η απόρρητη έκθεση παρουσιάστηκε από την Alpha Bank και τη Rothschild στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και τα όσα περιέχει προκαλούν το λαϊκό αίσθημα.

Τα «ασημικά» του δημοσίου ξεπουλιούνται για ένα κομμάτι ψωμί. Οι τράπεζες αποτιμούν σε ευτελή τιμήματα τις μετοχές δημοσίων εταιρειών που έχουν τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης και αφορούν βασικές υποδομές του κράτους, σχετικές με την ενέργεια, τα λιμάνια, το νερό κτλ.

Να σημειωθεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2011 η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων είχε αποφασίσει τους συμβούλους για την αποκρατικοποίηση σειράς περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, έναντι αμοιβών πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Για παράδειγμα, , το 23,27% του ΟΛΘ αποτιμάται στο προκλητικά χαμηλό ποσό των 31,1 εκατ. ευρώ, το 40% της ΕΥΑΘ στο εξίσου ευτελές ποσό των 65,5 εκατ. ευρώ, το 50% της Δημόσιας Επιχείρησης Παροχής Αερίου σε μόλις 250 εκατ. ευρώ και το 31% του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου σε 300 εκατ. ευρώ.

Η Ελλάδα θυμίζει αυτή την στιγμή τον πνιγμένο από τα χρέη που ξεπουλά όσο όσο προκειμένου να καταφέρει να αποπληρώσει τα χρέη του προς τους ξένους δανειστές. Αυτούς που σε μεγάλο βαθμό ευθύνονται για την τραγική οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας, στιγμή εξαιτίας των σκληρών οικονομικών μέτρων που απορρέουν από τις δανειακές συμβάσεις των Μνημονίων.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κιλτίδης, «οι ιστορικά χαμηλές χρηματιστηριακές αποτιμήσεις των εισηγμένων δημόσιων εταιρειών, λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης της χώρας, δεν παρέχουν σε κανέναν την παραμικρή νομιμοποίηση να τις ξεπουλήσει σε αυτά τα απαξιωτικά επίπεδα. Άλλωστε είναι σαφές ότι μόλις η χώρα αρχίζει να κάνει τα πρώτα, έστω δειλά, βήματα ανάπτυξης, η αξία των εν λόγω δημοσίων εταιρειών θα πολλαπλασιαστεί».

Το θέμα ωστόσο δεν έχει να κάνει με αυτή καθαυτή την έννοια του ξεπουλήματος της δημοσίας περιουσίας, αλλά και με ενδεχόμενα διαφυγόντα κέρδη. Μία πώληση των ίδιων «ασημικών» σε κάποια χρόνια από τώρα που η ελληνική οικονομία δεν θα βρίσκεται στο ναδίρ, θα σήμαινε πολλαπλάσια έσοδα για τα ταμεία του ελληνικού κράτους.

Επιπλέον, η πώληση περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου στρατηγικής σημασίας, όπως είναι για παράδειγμα η ενέργεια, το νερό, τα λιμάνια το νερό κτλ, θα στερήσει από τη χώρα σημαντικά εργαλεία ανάπτυξης, όταν θα καταλαγιάσει η σκόνη του Μνημονίου και θα έρθει στο προσκήνιο η μαγική λέξη «ανάπτυξη». ( koutipandoras.gr )

3) Ιδιωτικοποιήσεις, Αλήθειες και ψέματα

ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !   Χ.Σ

image : freepeoplenow.wordpress.com

Advertisements

2 comments on “Αρχίζουν το ξεπούλημα της περιουσίας ΜΑΣ για να πληρώσουν τα χρέη ΤΟΥΣ!

 1. «Γνωρίζουμε τα σχέδια ξεπουλήματος της χώρας και θα τα αποκαλύπτουμε συνέχεια στον ελληνικό λαό»

  Σχέδιο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας κατήγγειλε ο υποψήφιος βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ στην Α΄ Θεσσαλονίκης Κώστας Κιλτίδης, σε χθεσινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 και αποκάλυψε στη Voria.gr.

  Ο κ. Κιλτίδης παρουσίασε στην εκπομπή εμπιστευτική έκθεση με την κωδική ονομασία Delos II της ALPHA BANK και της ROTHSCHILD, που συγκαταλέγονται στους συμβούλους σε μια σειρά από σχέδια ιδιωτικοποιήσεων για τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου που θα εκποιηθούν. Η απόρρητη έκθεση παρουσιάστηκε από την ALPHA BANK και τη ROTHSCHILD στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

  Σημειώνεται ότι στις 15 Σεπτεμβρίου 2011 η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων είχε αποφασίσει τους συμβούλους για την αποκρατικοποίηση σειράς περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου.

  Όπως προκύπτει από την έκθεση, οι τράπεζες αποτιμούν σε ευτελή τιμήματα τις μετοχές δημοσίων εταιρειών που έχουν τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης και αφορούν βασικές υποδομές του κράτους, σχετικές με την ενέργεια, τα λιμάνια, το νερό κτλ.

  Ενδεικτικά, το 23,27% του ΟΛΘ αποτιμάται στο προκλητικά χαμηλό ποσό των 31,1 εκατ. ευρώ, το 40% της ΕΥΑΘ στο εξίσου ευτελές ποσό των 65,5 εκατ. ευρώ, το 50% της Δημόσιας Επιχείρησης Παροχής Αερίου σε μόλις 250 εκατ. ευρώ και το 31% του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου σε 300 εκατ. ευρώ.

  Οι ιστορικά χαμηλές χρηματιστηριακές αποτιμήσεις των εισηγμένων δημόσιων εταιρειών, λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης της χώρας, δεν παρέχουν σε κανέναν την παραμικρή νομιμοποίηση να τις ξεπουλήσει σε αυτά τα απαξιωτικά επίπεδα. Άλλωστε είναι σαφές ότι μόλις η χώρα αρχίζει να κάνει τα πρώτα, έστω δειλά, βήματα ανάπτυξης, η αξία των εν λόγω δημοσίων εταιρειών θα πολλαπλασιαστεί. Η ελληνική κυβέρνηση δηλαδή θα μπορέσει να διαπραγματευτεί με πολύ καλύτερους όρους και με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

  «Ο ΛΑ.Ο.Σ φυλάει Θερμοπύλες. Γνωρίζουμε τα σχέδια που απεργάζονται όσοι θέλουν να αγοράσουν τη χώρα έναντι πινακίου φακής και θα τους αποκαλύπτουμε συνέχεια στον ελληνικό λαό. Η δυναμική συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ στη νέα βουλή θα διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντα», δηλώνει ο κ. Κιλτίδης.

  Δείτε τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Κιλτίδης

  http://www.iapopsi.gr/old/index.php?option=com_k2&view=item&id=7281:gnvrizoyme-ta-sxedia-jepoylhmatow-thw-xvraw-kai-ua-ta-apokalytpoyme-synexeia-ston-ellhniko-lao&Itemid=6

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s