Γ. Παπανδρέου – Πως έγινε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και έπειτα πρωθυπουργός

Απόσπασμα από μήνυση η οποία κατατέθηκε στις 20 Ιουνίου 2011 (εγκαλούμενος- μηνυόμενος = Γ. Παπανδρέου )

Ο εγκαλούμενος- μηνυόμενος, γεννήθηκε στις 16 Ιουνίου 1952 στο Σαιντ Πωλ (St Paul) της Μινεσότα (Minnesota), Η.Π.Α., όπου ο πατέρας του, ο μετέπειτα πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου, κατείχε πανεπιστημιακή έδρα. Είναι επίσης εγγονός του πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Amherst College στη Μασαχουσέτη (Massachusetts), την περίοδο 1970-1975, πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην κοινωνιολογία της ανάπτυξης στο London School of Economics, Ηνωμένο Βασίλειο (1975-1977). Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Στοκχόλμη και έχει παρακολουθήσει μεταπτυχιακά μαθήματα στο Κέντρο Διεθνών Σχέσεων στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Από τα 29  του (1981) είναι στην Ελληνική Βουλή και από τα 33 σε κυβερνητικές θέσεις. Συγκεκριμένα : Ξεκίνησε ως Υφυπουργός Πολιτισμού (Ιούλιος 1985 – Φεβρουάριος 1987) στην κυβέρνηση του πατέρα του και μέχρι το 1996 συνέχισε ως Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1988 – 1989), Υφυπουργός Εξωτερικών (Οκτώβριος 1993 – Ιούλιος 1994) και Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Ιούλιος 1994 – Σεπτέμβριος 1996).

Όταν αρρώστησε ο πατέρας του και παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία,  η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να εκλέξει τον καινούργιο πρωθυπουργό και ο εγκαλούμενος μηνυόμενος στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών αυτών,  στήριξε  με την ομάδα του ( Φίλιππος Πετσάλνικος,  Νίκος Σηφουνάκης, Δημήτρης Παλαιοθόδωρος κλπ)  τον Κώστα Σημιτη, ο οποίος είχε ως αντίπαλο τον Άκη Τσοχατζόπουλο , εκλεκτό του Ανδρέα Παπανδρέου,  υπουργό Εσωτερικών και αναπληρωτή πρωθυπουργού κατά το διάστημα της ασθένειας του πρωθυπουργού. Τη στήριξή του στον κ. Σημίτη προσέφερε και στο  Συνέδριο για την εκλογή του ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ μετά το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου τον Ιούνιο του 1996.  Ο νέος πρωθυπουργός τον διατήρησε υπουργό Παιδείας,  και αργότερα τον μετέθεσε  στο υπουργείο Εξωτερικών ως αναπληρωτή υπουργό αρχικά και ως υπουργό στη συνέχεια. Μόλις πήγε στο υπουργείο Εξωτερικών και έχοντας προφανώς το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, άρχισε να διευρύνει τις επαφές του και στο εσωκομματικό πεδίο. Πολλώ δε μάλλον από τις 19 Φεβρουαρίου 1999, όταν προβιβάστηκε σε υπουργό διαδεχόμενος τον κ. Πάγκαλο, ο οποίος αντικαταστάθηκε λόγω ολιγωρίας στην υπόθεση Οτσαλάν.  Μετά τις εκλογές τις 9 Απριλίου 2000 διατήρησε το Υπουργείο Εξωτερικών  και όταν άνοιξε το θέμα της μη αναγραφής του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες, άρχισε τακτικές συνομιλίες  με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και ήταν ο μόνος υπουργός  που δεν είχε βρεθεί «στα όπλα» με την ηγεσία της Εκκλησίας. Γενικότερα όμως,  όπως έλεγαν τότε οι αντίπαλοί του, oυδείς ξέρει ποιες είναι οι απόψεις του για τα θέματα της επικαιρότητας. Ποια είναι η θέση του για το ασφαλιστικό, για τη φορολογική μεταρρύθμιση, για τις σχέσεις ΠΑΣΟΚ-αριστεράς; Ακόμη κι όταν είναι υποχρεωμένος ν’ απαντήσει σ’ αυτά τα ερωτήματα, επιλέγει «στρογγυλές» θέσεις που δε στενοχωρούν κανέναν έλεγαν. Κάπου στη μέση της δεύτερης αυτής θητείας του κ. Σημίτη  ως πρωθυπουργού και λίγους μόνο μήνες από την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβρη του 2001, ο υπουργός εξωτερικών άρχισε να δηλώνει ενδιαφέρον για την αρχηγία του κόμματος και κατ΄ επέκταση και για την πρωθυπουργία.  Μέχρι τα μέσα του 2003 το θέμα επανερχόταν  στη δημοσιότητα ανά τακτά χρονικά διαστήματα αλλά μετά τα σενάρια διαδοχολογίας  έγιναν πιο έντονα παρότι ο κ. Σημίτης είχε δηλώσει ότι δε θέλει  να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος και δεν είχε κανέναν λόγο να το κάνει άλλωστε, αφού απολάμβανε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας της κοινωνίας και όλες οι δημοσκοπήσεις τον εμφάνιζαν ως καταλληλότερο πρωθυπουργό.

Έχοντας υπόψιν ότι στις ίδιες δημοσκοπήσεις η ΝΔ φερόταν ως πρώτο κόμμα, πάει να πει ότι τα όποια προβλήματα του ΠΑΣΟΚ  δε χρεωνόταν στο πρόσωπο του αρχηγού του. Το Δεκέμβριο, πριν το τέλος της δίκης της 17 Νοέμβρη και την κατάθεση του προϋπολογισμού, ο υπουργός εξωτερικών δηλώνει έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του ( !!!)  και αρχίζει να κάνει αντιπολίτευση, περιοδείες και αρχηγικές εμφανίσεις, προκαλώντας πρόβλημα στο εσωτερικό του κόμματος  και στην κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, στις δημοσκοπήσεις τέθηκε τότε και ένα πρωτοφανές  ζήτημα: τι θα γινόταν στις εθνικές εκλογές εάν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα ήταν ο υπουργός εξωτερικών και όχι ο πρωθυπουργός ;  Τα αποτελέσματα δεν άλλαξαν. Η ΝΔ συνέχιζε να έχει το προβάδισμα, ο Κ. Σημίτης συνέχιζε να είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός και όσον αφορά τον ” καινούργιο παίχτη “, τα αποτελέσματα έδειχναν σαφέστατη υπεροχή του κ. Σημίτη σε όλους τους πολιτικούς χώρους, ενώ στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το προβάδισμα ήταν ακόμα πιο μεγάλο. Ενδεικτικά : “Η Ν.Δ. προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 7,3% στη μία (της «Κάπα Research» για το «Βήμα») και κατά 7,8% στην άλλη (της RASS για την «Καθημερινή»).  Ο Κ. Σημίτης προηγείται του Κ. Καραμανλή και στις δύο στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία. Κατά 1,2% στην πρώτη και κατά 1,8% στη δεύτερη.” “Όταν τίθεται στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το ερώτημα «με ποιον αρχηγό έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ», το 59,6% απαντά με τον Κ. Σημίτη και το 34,4% με τον Γ. Παπανδρέου. ”  Παρόλα αυτά, ούτε οι φημολογίες, ούτε οι πιέσεις προς τον πρωθυπουργό δε σταμάτησαν αλλά αντιθέτως έγιναν πιο έντονες και κάποιοι του ζήταγαν εκ νέου και επίμονα, να ξεκαθαρίσει αν θα μείνει ή θα φύγει από την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ πριν από τις εθνικές εκλογές, οι οποίες πλησιάζαν. Και αυτό είναι κάτι παραπάνω από περίεργο, αφού εκτός από τις δημοσκοπήσεις, υπήρχε καθημερινό μπαράζ δηλώσεων όλων των ηγετικών στελεχών ότι ο κ. Σημίτης θα ηγηθεί και πάλι του κόμματος στις εκλογές, μέχρι τότε ούτε ένας βουλευτής δεν είχε ζητήσει δημοσίως από τον πρωθυπουργό να αποχωρήσει και ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει πολλές φορές και με πολλούς τρόπους από την αρχή, ότι αυτός θα ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές και ότι δεν ενδιαφέρεται για καμία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση (όπως κάποιοι ισχυρίζονταν), για χάρη της οποίας θα εγκατέλειπε την πρωθυπουργία. Αποφασισμένος «να μην υποκύψει στους εκβιασμούς των σεναριογράφων» φαίνεται ο Κώστας Σημίτης σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία και στις 22 Δεκεμβρίου, ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού στην Βουλή, όταν οι πιέσεις είχαν φτάσει στο αποκορύφωμά τους. Γεγονός είναι ότι το γαϊτανάκι συνεχίστηκε και τελικά ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να συναντηθεί με τον εγκαλούμενο-μηνυόμενο στις 6 Ιανουαρίου για να συζητήσει  την ομαλή πολιτική διαδοχή.

Την επόμενη μέρα με διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ, τη διενέργεια πρόωρων εθνικών εκλογών στις 7 Μαρτίου 2004 και τη μέχρι τότε παραμονή του στην πρωθυπουργία. Τέλος, είπε ότι  οι αποφάσεις του αυτές προωθούν αυτό που συμφέρει την Ελλάδα και τους Έλληνες. “Ο Κώστας Σημίτης έκανε, κάνει μια πράξη που χαρακτηρίζεται από το ήθος, τη γενναιότητα και το αίσθημα ευθύνης”, είπε ο εγκαλούμενος μηνυόμενος έξω από το Μέγαρο Μάξιμου και η ΕΡΤ βασισμένη σε δημοσκόπηση της ”Κάπα Research”  μας ανακοινώνει αμέσως τα καλά νέα : Η διαφαινόμενη ανάληψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από το Γιώργο Παπανδρέου μειώνει πολύ την απόστασή του από τη ΝΔ στην ”παράσταση νίκης” (μόνο) και αρχίζει έτσι μια νέα φρενίτιδα. Σύσσωμος ο τύπος και οι δημοκοπικές εταιρίες ασχολούνται ανελλιπώς με τις κινήσεις και τις πιθανότητες του καινούργιου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ  να κερδίσει τις εθνικές εκλογές. Όλα καλά και ευνοϊκά μέχρι τις κάλπες, όπου έχασε με 5 μονάδες διαφορά.

Την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, έκανε δεκτή την παραίτηση Σημίτη και με συνοπτικές διαδικασίες ρύθμισε τα της εκλογής του νέου προέδρου του κόμματος στις 8 Φεβρουαρίου βάση ψηφοφορίας και προκήρυξε έκτακτο συνέδριο για την  6η Φεβρουαρίου, για να αποφασίσει τις λεπτομέρειες για τον τρόπο της ψηφοφορίας και για τη συμμετοχή σ’ αυτήν των μελών αλλά και των φίλων του ΠΑΣΟΚ . Αμέσως μετά, ο υπουργός εξωτερικών με δήλωσή του στους δημοσιογράφους, επισημοποίησε την υποψηφιότητα του για τη θέση του πρόεδρου.  Την ίδια ημέρα στη Βουλή η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ τροποποιεί και κυρώνει την αγορά των Μεταλλείων Κασσάνδρας από το Ελληνικό Δημόσιο και την πώλησή τους στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, του Ομίλου Μπόμπολα και του  κ. Δημήτρη Κούτρα. Δυο μέρες αργότερα, στις 10 Ιανουαρίου, πριν ακόμη εκλεγεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός εξωτερικών ξεκινά την πορεία του προς τις εθνικές εκλογές, με προσκύνημα στη γενέτειρα του παππού του, το Καλέντζι. Από τότε και μέχρι στις εκλογές δε σταμάτησε τις περιοδείες και τις ομιλίες.

Μετά τη διαδοχή, οι σχέσεις των δύο αρχηγών του Κινήματος – νυν και πρώην- άρχισαν να χαρακτηρίζονται από επιφυλακτικότητα και καχυποψία, όμως και οι δύο φρόντιζαν με αραιές συναντήσεις τους να διαλύουν κάθε σύννεφο. Πάντα θέμα τριβής ήταν το αν και κατά πόσο ο εγκαλούμενος – μηνυόμενος υποστήριζε το κυβερνητικό έργο του Κ.Σημίτη, Στις 22 Ιανουαρίου, όταν ο Υπουργός Εξωτερικών βρισκόταν σε περιοδεία  στην Πρέβεζα, Λευκάδα και Άρτα, έσκασε η υπόθεση του «Πόρτο Καρράς» που αφορούσε τον αποχαρακτηρισμό δασικής έκτασης . Ο Κ. Σημίτης ως πρωθυπουργός δεν παρενέβη, αλλά αντέδρασε ο εγκαλούμενος- μηνυόμενος, βγάζοντας από τις λίστες του κόμματος εννιά βουλευτές του κόμματός του, μεταξύ των οποίων και μέλη της κυβέρνησης (Χ. Πάχτας) και έστειλε έτσι σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι αυτός κάνει κουμάντο. Αργότερα όμως είπε ότι  “Ο Χρήστος Πάχτας υπέστη το 2004 μια συκοφαντική επίθεση, για κάτι που στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι αποτελούσε ανύπαρκτο σκάνδαλο”

Στις 25 Ιανουαρίου, το θολό τοπίο για τα πρακτικά ζητήματα του επερχόμενου συνεδρίου δεν είχε  πλήρως ξεκαθαρίσει, αν και τα χρονικά περιθώρια στενεύαν. Έλεγε τότε η Ελευθεροτυπία : “Πολλές κρίσιμες λεπτομέρειες για τη διαδικασία που θα εκλέξει τον Γ. Παπανδρέου πρόεδρο, θα καθοριστούν αύριο από τα δύο επιτελεία που λειτουργούν σήμερα στο κόμμα: Του Λευτ. Κατσικαρέλλη απ’ τη Χαρ. Τρικούπη και της Ρεγγίνας Βάρτζελη (διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Γιώργου) απ’ την οδό… Μαυρομιχάλη όπου θα στεγαστούν οι (νέοι) άνθρωποι του (νέου) ηγέτη.”  στο συνέδριο ” “Απ’ όλη την Ελλάδα θα φτάσουν 4.500 «σύντροφοι», μέλη νομαρχιακών, τομεακών και περιφερειακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ, γραμματείς όλων των τοπικών οργανώσεων, νυν και πρώην μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, βουλευτές, ευρωβουλευτές, το Κεντρικό Συμβούλιο νεολαίας και όλα τα στελέχη τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων.”, οι κάλπες  θα στηθούν ” στους 1.000 δήμους και τις 100 κοινότητες της χώρας κι όχι στα 1.300 «πράσινα» τοπικά γραφεία, ώστε να δώσει χαρακτήρα ευρύτερου δημοψηφίσματος κι όχι κομματικής σύναξης.”  “Το βράδυ της Κυριακής, πάντως, μαζί με το νέο ηγέτη του, το ΠΑΣΟΚ θα έχει και… αρκετά χρήματα στο ταμείο του. Η μαζική ψηφοφορία κρίθηκε πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εμφανιστούν τα -νέα- ειδικά κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης, που διακινεί ο Κ. Γείτονας.”

Στις 3 Φεβρουαρίου, με αίτησή του, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Kίνημα ζήτησε να εγκρίνει η Aρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Xαρακτήρα την τήρηση αρχείου προσωπικών δεδομένων μελών και φίλων του κόμματος που πρόκειται να δημιουργηθεί εν όψει του συνεδρίου του κόμματος, που θα λάβει χώρα την 8-2-2004 με σκοπό την εκλογή του προέδρου του κόμματος και στο οποίο θα καταχωρηθούν τα στοιχεία των μελών και φίλων του κόμματος που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία. Στις 5-2-2004 η Aρχή έκρινε ότι  η δημιουργία αρχείου προσώπων που δεν είναι μέλη του κόμματος δεν είναι νόμιμη και επομένως δεν χορηγεί την αιτούμενη άδεια για τη συγκρότηση του προαναφερόμενου αρχείου.

Στις 6 Φεβρουαρίου διεξήχθη το έκτακτο συνέδριο και ομόφωνα, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και διά ανατάσεως της χειρός, ενέκρινε την πρόταση του εγκαλούμενου – μηνυόμενου για την αλλαγή του καταστατικού του κινήματος, ώστε η εκλογή του αρχηγού να μη γίνεται πια από το συνέδριο αλλά μέσω ανοιχτής διαδικασίας ψηφοφορίας από τους πολίτες, πράγμα που σήμαινε ότι ο ίδιος ως μοναδικός υποψήφιος δε χρειαζόταν καν να ψηφιστεί και ότι ήταν ήδη πρόεδρος. Στο συνέδριο συμμετείχαν οι γραμματείς των τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ και δεν έγιναν ως συνήθως εκλογές στις οργανώσεις της χώρας για την ανάδειξη των συνέδρων (αντιπροσώπων), επειδή θεωρήθηκε ότι ήταν πιο αντιπροσωπευτική αυτή η σύνθεση και έπρεπε κιόλας να αποφευχθούν τυχόν κόντρες, συγκρούσεις και εσωστρεφείς διαδικασίες σε τοπικό επίπεδο.  «Αυτή η διαδικασία εκλογής του προέδρου ενός κόμματος είναι «μη εκλογή» και ταυτόχρονα αυτό το εμφανιζόμενο ως έκτακτο συνέδριο είναι «μη συνέδριο»,  δήλωσε αυθημερόν ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Στις 8 Φεβρουαρίου 2004 ο εγκαλούμενος – μηνυόμενος, έγινε και επίσημα πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ,  μετά από την περίφημη ψηφοφορία,  στην οποία φέρεται να συμμετείχαν 1.020.145 πολίτες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μέλη και μη του κόμματος. ” Τον Γιώργο Παπανδρέου ψήφισαν 1.017.085, ενώ βρέθηκαν και 3.060 ψηφοδέλτια λευκά και άκυρα. Το ποσοστό που έλαβε ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άγγιξε το 99,9%!” (!!!) μετέδωσε η Φώφη Γεννηματά από τα γραφεία της εταιρείας «Κάππα Research», που είχε αναλάβει το έργο της συγκέντρωσης των αποτελεσμάτων, σε απευθείας σύνδεση με το Κιλελέρ και με τον υπουργό εξωτερικών ο οποίος περιόδευε εκεί. Την ίδια ήμερα, η εφημερίδα Το Βήμα δημοσίευσε στην κυριακάτικη έκδοσή της, άρθρο με τίτλο  «Μετά την αλλαγή ηγεσίας ο πρωθυπουργός οφείλει να παραιτηθεί» και υπότιτλο ” H συνταγματική τάξη δεν ανέχεται καθεστώς διαρχίας, έστω και περιορισμένης κατά χρόνον. Ο απωλέσας την αρχηγία πρωθυπουργός υποχρεούται αμέσως να παραιτηθεί και η κοινοβουλευτική ομάδα οφείλει μέσα σε τρεις ημέρες να προτείνει ως πρωθυπουργό τον μόλις επιλεγέντα στην αρχηγία του κόμματος. ” Ο κ. Σημιτης όμως δεν παραιτήθηκε.

Στις 7 Μαρτίου ήρθε η εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ  και την άνοιξη του ίδιου έτους σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής έγιναν οι πρώτες αιχμές Σημίτη, ότι δεν προβάλλεται το κυβερνητικό έργο της οκταετίας του. Μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός, εκφράζει την έντονη δυσφορία του κατά την παρουσίαση ενός βιβλίου του: «Η δύναμη μιας παράταξης είναι το έργο της. Να μην το χαρίζει σε άλλους. Αν το χαρίζει, θα αναζητεί την πρόοδο χωρίς πυξίδα» ανέφερε μεταξύ άλλων. Ο εν δυνάμει πρωθυπουργός εκφράζει και αυτός με τη σειρά του τη δυσφορία του με μια λακωνική φράση: «Κοιτάζω μπροστά…».

Το Μάρτιο του 2007, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμά του εν όψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών, ασκεί ευθέως κριτική στο κοινωνικό πρόσωπο των κυβερνήσεων Σημίτη, λέγοντας ότι υπήρχε σοβαρό έλλειμμα και οι ανισότητες μεγάλωσαν. Πάνω σε αυτό τον καμβά έχτισε έκτοτε την πολιτική του επιχειρηματολογία. Τρεις μέρες πριν από τις εκλογές ο κ. Σημίτης δημοσιοποιεί ότι τηλεφώνησε στον Παπανδρέου και του εξέφρασε τη δυσφορία του για δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία ο Γ. Παπανδρέου θα τον αξιοποιήσει σε κυβερνητική θέση αν κερδίσει τις εκλογές. Ο πρώην πρωθυπουργός δηλώνει ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση και την επομένη ο υποψήφιος πρωθυπουργός αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να τον καλέσει μαζί του στην εξέδρα της τελευταίας προεκλογικής ομιλίας του στην Αθήνα, στο Πεδίον του Άρεως.

Στις 16 Σεπτεμβρίου ήρθε και η δεύτερη εκλογική ήττα και την ευθύνη της Κυβέρνησης την ανέλαβε πάλι ο Κώστας Καραμανλής, αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, παρότι η κυβέρνησή του ήταν πολύ κάτω των περιστάσεων στις καταστροφικές πυρκαγιές του προηγούμενου καλοκαιριού και παρόλα τα σκάνδαλα ( ζαρντινιέρα, πακιστανοί, κουμπάροι, ομόλογα κλπ). Το ίδιο βράδυ ο εγκαλούμενος μηνυόμενος ανήγγειλε την ενεργοποίηση των καταστατικών διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ, ανακοινώνοντας πως θα ζητήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης  στο πρόσωπό του για να προχωρήσει σε αλλαγές. «Θα είμαι παρών» δήλωσε αμέσως ο Ευάγ. Βενιζέλος και μια  μέρα αργότερα,  ο πρώην πρωθυπουργός τον δέχτηκε  στο γραφείο του. Η  στάση του θεωρείται από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εχθρική και συνεργάτες του μίλαγαν  για «συμφωνημένη κίνηση» πριν από τις εκλογές. Ένα μήνα αργότερα ο κ. Σημίτης κοντράρει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον πρόεδρο,  όταν εκείνος ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης και όλοι πια  στο «Παπανδρεϊκό» μπλοκ μονολογούν ότι ο ρόλος Σημίτη κατά του Παπανδρέου αποκαλύφθηκε.

Έπειτα, στις 23 Οκτωβρίου, από το Λονδίνο, μιλώντας μετά το τέλος της διάλεξής του στη Σχόλη Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), προέβαλε τις ενστάσεις του για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί στην εκλογή πρόεδρου στο ΠAΣOΚ στις 11 Νοεμβρίου.  Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερωτήσεις παρευρισκόμενων,  δήλωσε ότι είναι απαράδεκτη (unacceptable)  η υφιστάμενη διαδικασία εκλογής πρόεδρου  του κινήματος με τη συμμετοχή μελών και φίλων του κόμματος, επειδή είναι  πολύ δύσκολο να διαχωρίσεις τα μέλη από τους φίλους, και αφού ο καθένας μπορεί να ψηφίσει, δεν είναι βέβαιο εάν ορισμένοι απ΄αυτούς  που ψηφίζουν ενδιαφέρονται να εκλεγεί ο καλύτερος ή ο χειρότερος υποψήφιος. Στις 11 Νοεμβρίου η ψηφοφορία διεξήχθη κανονικά και ο εγκαλούμενος-μηνυόμενος με 427.021 ψήφους επί του συνόλου των 769.156, κηρύχτηκε νικητής . Παρέμεινε έτσι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και εν δυνάμει πρωθυπουργός για τα επόμενα τέσσερα χρόνια . Όχι πολύ αργότερα, στις 12 Ιουνίου 2008, έθεσε τον Κ. Σημίτη εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ μέσω μιας επιστολής που δημοσιοποίησε στον τύπο. Δήλωσε τότε : «δεν είμαι υπέρ των διαγραφών, αλλά δε θα αφήσω να συνεχιστεί ο κλεφτοπόλεμος, γιατί το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προχωρήσει μπροστά συντεταγμένο». (Τα γεγονότα τον διαψεύδουν όμως καθώς είχαν προηγηθεί ο Κίμων Κουλούρης και ο Γιάννης Παπακωνσταντίνου ενώ αργότερα ακολούθησαν πολλοί άλλοι – Μαντάς, Παπαχρήστος, Βαλλιανάτος , Δημαράς, Οικονόμου, Σακοράφα και 105 στελέχη που στήριξαν αντάρτες στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές -2010)

ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΤΑ ΕΞΗΣ : 

1. Ο εγκαλούμενος μηνυόμενος σχεδίασε πολύ προσεκτικά τα βήματά του και ήξερε πάντα τι κάνει και γιατί. Αυτό αποδεικνύεται από όλα τα γεγονότα συμπεριλαμβανομένου και το ότι, ως γιος και εγγονός πρωθυπουργών και μέλος διαφορετικών κυβερνήσεων και ολομελειών της Βουλής, ξέρει πάρα πολύ καλά το πολιτικό παιχνίδι,  έχει πολλές διασυνδέσεις σε πολιτικούς, οικονομικούς  και άλλους χώρους του εσωτερικού και του εξωτερικού, διαθέτει πολλές πληροφορίες που μπορούν να τον βοηθήσουν ακόμα και για ενδεχόμενο εκβιασμό, εάν θέλει και είναι πολύ καλός γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, του Συντάγματος και των νόμων, που χρησιμοποίησε έντεχνα για να δώσει μια νομιμοφάνεια στις πράξεις του, να παίξει με τους θεσμούς και να τους ξεφτιλίσει και τελικά να πετύχει όλους τους στόχους του. Συνεπώς για καμία από τις αξιόποινες πράξεις του δεν υπάρχει αμφιβολία αναφορικά με το δόλο, ο οποίος άλλωστε πολλαπλά  αποδεικνύεται και από άλλα στοιχεία.

2. Ο εγκαλούμενος – μηνυόμενος είναι επαγγελματίας πολιτικός και τα τελευταία 30 χρόνια ζει από το επάγγελμα αυτό. Ως γνωστό, οι αμοιβές του καλύπτονται με τα λεφτά των φορολογουμένων και είναι καλές. Εκτός τούτου, η ιδιότητα του πολιτικού στην Ελλάδα συνοδεύεται και από σωρεία άλλων προνομίων και έτσι υπάρχει και καλό κίνητρο να ασχοληθεί κανείς με την πολιτική. Ειδικά όταν δεν έκανε άλλο επάγγελμα  στην ζωή του, όπως ο εγκαλούμενος μηνυόμενος.

3. Όσο ζούσε ο πατέρας του, η πολιτική καριέρα του εγκαλούμενου- μηνυόμενου ήταν εξασφαλισμένη. Άξιζε δεν άξιζε, πάντα ήταν στη βουλή και στην κυβέρνηση και μάλλον πίστευε ότι δικαιωματικά θα τον  διαδεχτεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και κατ΄επέκταση λόγω του δικομματικού μας συστήματος και στην πρωθυπουργία της χώρας.  Μετά το θάνατό του όμως,  κατάλαβε ότι στο χώρο του ΠΑΣΟΚ δεν τον θέλει σχεδόν κανείς και ότι δεν έχει νόημα να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία  του κινήματος, αλλά και ότι χωρίς αυτήν τη θέση, το μέλλον του στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι αβέβαιο.  Χρησιμοποίησε τότε όλες τις ευκαιρίες, τις γνώσεις, την πολιτική πείρα, τις διασυνδέσεις και το βαρύγδουπο όνομά του και βρήκε άλλους τρόπους για να κατακτήσει την εξουσία με υφαρπαγή, εξαπάτηση, εκφοβισμό και σφετερισμό της κάθε ιδιότητας που είχε στην κυβέρνηση, στο κόμμα και στη Βουλή.  Κατάφερε έτσι να γίνει πρόεδρος ενός από τα δυο κόμματα εξουσίας και έπειτα πρωθυπουργός της χώρας, παρότι ουσιαστικά δεν έχει κερδίσει ποτέ εκλογές για να δικαιούται οτιδήποτε.  Συγκεκριμένα, για την ανάδειξή του στην ηγεσία  του ΠΑΣΟΚ δεν έγιναν καν εκλογές ενώ για την πρωθυπουργία έγιναν,  αλλά έχασε διαδοχικά δύο αναμετρήσεις και έγινε έτσι ” μόνο” αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ την τρίτη και τελευταία αναμέτρηση την κέρδισε εξαπατώντας ένα μικρό μέρος του εκλογικού σώματος, αντίστοιχο με εκείνο που το 2004 του χάρισε την ήττα ( 2004 ΠΑΣΟΚ 3.007.596 ψήφους, 2009, 3.012.373 ψήφους). Από την αρχή ως τέλος χρησιμοποίησε έντεχνα όλα τα διαθέσιμα μέσα, θεμιτά και μη, για να ανέβει στο επόμενο σκαλοπάτι μέχρι να φτάσει στην κορυφή. Συγκεκριμένα:

Α) Στις 7 Ιανουαρίου του 2004, ως μέλος του ΠΑΣΟΚ, εξανάγκασε τον τότε πρόεδρό του κινήματος σε παραίτηση και με πραξικοπηματικό τρόπο ανέλαβε αυτός την ηγεσία και με το έτσι θέλω έγινε αμεσότατα εν δυνάμει πρωθυπουργός, όχι μόνο επειδή σε μερικούς μήνες θα γινόταν εθνικές  εκλογές και το κόμμα του είναι ένα από τα δύο κόμματα εξουσίας στο δικομματικό μας σύστημα, αλλά και επειδή το ΠΑΣΟΚ ήταν τότε το κυβερνόν κόμμα και πρωθυπουργός της χώρας, έστω και για μια μέρα, μπορεί να είναι μόνο  ο αρχηγός του κόμματος που κατέχει την πλειοψηφία στη Βουλή (άρθ 37, παρ. 2  “Πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος το οποίο διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. ” ). Το  ότι πρόκειται για εσωκομματικό πραξικόπημα δεν υπάρχει αμφιβολία και αποδεικνύεται σαφέστατα όχι μόνο από τις μεθοδεύσεις του, που οδήγησαν σε αναγκαστική παραίτηση τον τότε αρχηγό του κόμματος Κωνσταντίνο Σημίτη, ο οποίος δεν ήθελε και δεν είχε κανένα λόγο να κάνει κάτι τέτοιο, αλλά και από τις μετέπειτα σχέσεις τους, κυρίως όμως από τις πράξεις του κ. Σημίτη, ο οποίος με κάθε τρόπο, με κάθε μέσον και με κάθε ευκαιρία, προσπάθησε να κόψει τη φόρα του εγκαλούμενου μηνυόμενου και να τον περιορίσει, θυσιάζοντας γι΄αυτό τη δική του πολιτική σταδιοδρομία  Ενδεικτικά, o κ. Σημίτης,   όταν “παραιτήθηκε” από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο ότι δεν παραιτήθηκε και από την πρωθυπουργία, όπως θα είχε χρέος σε κανονικές συνθήκες, αλλά κήρυξε και πρόωρες εκλογές, οι οποίες βάση κοινής λογικής θα κερδίζονταν υπό τις υφιστάμενες  συνθήκες από τη ΝΔ και κράτησε έτσι μακριά τον εγκαλούμενο μηνυόμενο από το κέντρο λήψεων των αποφάσεων και πριν και μετά τις εκλογές.  Έχοντας υπόψιν ότι το κάθε κόμμα έχει μόνο έναν πρόεδρο και ότι ο πρόεδρος του κυβερνόντος κόμματος χάνει αυτομάτως την πρωθυπουργία, εάν χάσει την ηγεσία του κόμματός του, και συνεπώς τον έλεγχο της κοινοβουλευτικής ομάδας του, σημαίνει ότι ο κ. Σημίτης θεωρούσε τον εαυτό του νόμιμο αρχηγό, τον εγκαλούμενο μηνυόμενο επικίνδυνο και ότι η παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος δεν ήταν ούτε ουσιαστική ούτε οικειοθελής. Αλλιώς, εάν δηλαδή ο κ. Σημίτης, για προσωπικούς λόγους δεν ήθελε ή δεν μπορούσε πια να ασκήσει περαιτέρω τα καθήκοντά του και επειδή, όποιος δεν μπορεί να είναι αρχηγός κόμματος σίγουρα δεν μπορεί να είναι πρωθυπουργός, θα είχε δηλώσει πρώτα την παραίτησή του από την πρωθυπουργία και μετά από την ηγεσία του κόμματος, έτσι ώστε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να  εκλέξει τον καινούργιο πρωθυπουργό και να είναι όλα νόμιμα και ωραία. Θα γινόταν  δηλαδή, ακριβώς αυτό που έγινε το 1996, όταν παραιτήθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο ίδιος έγινε πρωθυπουργός. Επειδή δεν το έκανε, αποδεικνύεται ότι η παραίτησή του ήταν αποτέλεσμα εσωκομματικής πραξικοπηματικής πράξης και είναι άκυρη, όπως είναι άκυρη και η διαδοχή του από τον εγκαλούμενο μηνυόμενο, ο οποίος από τότε και έπειτα δεν είναι νόμιμος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ . Άλλη μια ακράδαντη απόδειξη ότι η ανάδειξη του καινούργιου αρχηγού του κυβερνόντος κόμματος δεν ήταν νόμιμη και έγκυρη, μας παρέχει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος δεν αναγνώρισε αυτήν την ιδιότητα στον εγκαλούμενο – μηνυόμενο και γι΄αυτό δεν ζήτησε αμέσως την παραίτηση του ” προκατόχου” του κ. Σημίτη από την πρωθυπουργία έτσι όπως τον υποχρέωνε το Σύνταγμα να κάνει σε περίπτωση, που ο πρωθυπουργός δεν ήταν πια αρχηγός του κόμματος που είχε στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών  ήτοι του ΠΑΣΟΚ.  (Σύνταγμα, αρθ 37.1,2 και 38.1,2)

Τέλος, επειδή η ανάδειξή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ήταν άκυρη ως πραξικοπηματική, είναι άκυρες και όλες οι πράξεις του που στηρίχτηκαν σε αυτήν την ιδιότητα καθώς, εάν μια πράξη είναι άκυρη, όλες που την ακολουθούν και στηρίζονται σε αυτήν είναι άκυρες. Στη συγκεκριμένη  περίπτωση όμως, οι μετέπειτα πράξεις του δεν είναι άκυρες μόνο για το λόγο αυτό, αλλά όπως θα αποδείξω στη συνέχεια, είναι άκυρες και από μόνες τους. Ενδεικτικά, για την παρούσα φάση, αναφέρω ότι μόλις απομάκρυνε τον κ. Σημίτη, αμέσως  ανέλαβε αυτός την εξουσία και άρχισε να την χρησιμοποιεί υπέρ του. Αρχικά έκανε επίδειξη δύναμης επιβάλλοντας αυθαίρετα και αδικαιολόγητα την απομάκρυνση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και μετά διοργανώνοντας ένα έκτακτο συνέδριο εξπρές, επέβαλε με συνοπτικές διαδικασίες τη μερική τροποποίηση του καταστατικού του Κινήματος, έτσι ώστε να είναι εφικτή η φαινομενική επισημοποίηση της ηγετικής θέσης του χωρίς τη διεξαγωγή πραγματικών εκλογών, δηλαδή χωρίς να υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε περισσότερους υποψηφίους, χωρίς να εξασφαλιστεί η αρχή της ισότητας και το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για όλους, χωρίς μυστικότητα και χωρίς καμία εγγύηση για την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων. Πως έγινε και επίσημα αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ;  Μέσω μιας διαδικασίας σταλινικού τύπου, η οποία βρισκόταν σε πλήρη αντίφαση με το ίδιο το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ και η οποία είναι άκυρη και για το λόγο αυτό. Συγκεκριμένα :

α. Το καταστατικό που ίσχυε, όταν παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προέβλεπε ότι η εκλογή πρόεδρου γινόταν από το Συνέδριο σε νόμιμη σύνθεση (απαρτία). Συνεπώς ο επόμενος πρόεδρος του κινήματος μπορούσε να έκλεγεί αποκλειστικά και μόνο βάσει αυτής της διαδικασίας. Έπειτα, όταν ένα κόμμα είναι ακέφαλο, το πρώτο πράγμα που κάνει είναι  η εκλογή της καινούργιας ηγεσίας (πρόεδρο, κεντρική επιτροπή εκτελεστικό γραφείο κλπ) και μόνο μετά μπορεί να κάνει ό,τι άλλο θέλει, όπως λόγου χάριν η αλλαγή του καταστατικού. (εγγρ. 4)

β. Η αλλαγή της εκλογικής διαδικασίας του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ , αφορά τη δομή της οργάνωσης και της λειτουργιάς του κινήματος και προϋποθέτει σχεδόν ολική τροποποίηση του καταστατικού, που δεν μπορούσε να γίνει σε έκτακτο συνέδριο με διαδικασίες εξπρές αλλά μόνο σε κανονικό συνέδριο με την τήρηση όλων των προϋποθέσεων, ήτοι προκήρυξή του τουλάχιστον 6 μήνες πριν από τη σύγκλησή του, έτσι ώστε μεταξύ άλλων, να διασφαλιστεί  ο προσυνεδριακός δημόσιος δημοκρατικός διάλογος με την κοινωνία στις οργανώσεις του Κινήματος, για να συζητηθούν οι σχετικές εισηγήσεις που δημοσιεύονται 4 μήνες πριν και με ανοιχτές διαδικασίες να εκλεχτούν οι αντιπρόσωποι που θα συμμετέχουν στο Συνέδριο για να μεταφέρουν τις απόψεις και τις αποφάσεις  των οργανώσεων, που τους εξέλεξαν  (καταστατικό ΠΑΣΟΚ αρθ. 64,10,11,38,39,40) . Και στην πραγματικότητα, το έκτακτο Συνέδριο δεν άλλαξε το καταστατικό αλλά εντελώς αυθαίρετα, επέτρεψε την εκλογή του πρόεδρου από μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ, έννοιες οι οποίες κατοχυρώθηκαν καταστατικώς, μόλις το 2005, στο 7ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συνέδριο έκανε την πραγματική αλλαγή του καταστατικού. (βλπ. επίσημη σελίδα του κινήματος, όπου ρητά αναφέρεται ότι στο 7ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – “Κατοχυρώνονται και καταστατικώς πλέον οι έννοιες μέλος και φίλος του Κινήματος.” ενώ στο έκτακτο συνέδριο του 2004 δεν αναφέρεται καν. Σα να μην υπήρχε. Στη σχετική ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ για το έτος 2004, αναφέρονται οι ευρωεκλογές του Ιουνίου, το Εθνικό Συμβούλιο Ανασυγκρότησης του Μάιου, οι εθνικές εκλογές του Μαρτίου και η Εκλογή Προέδρου του Φεβρουαρίου, για την οποία λένε :  “Στις 8 Φεβρουαρίου του 2004, το ΠΑΣΟΚ, σεβόμενο απόλυτα το δικαίωμα του πολίτη να συμμετέχει σε αποφάσεις που τον αφορούν, κάνει πράξη τη συμμετοχική δημοκρατία. Με μια ασυνήθιστη και πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασία, εκλέγει τον Γιώργο Παπανδρέου ως Πρόεδρο του κόμματος και στη διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου συμμετέχουν 1.000.000 πολίτες, όχι μόνον μέλη αλλά και φίλοι του ΠΑΣΟΚ. Κάλπες είχαν στηθεί σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Ο Γιώργος Παπανδρέου κάνει ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα για την κατάκτηση ενός πιο ουσιαστικού τρόπου συμμετοχής, όπου ο πολίτης θα μπορεί να επιλέγει και να αποφασίζει ο ίδιος για το μέλλον του, χωρίς να αισθάνεται αποκλεισμένος. ” (εγγρ. 22 )

Πράττοντας έτσι οι σύνεδροι, επιτρέποντας δηλαδή με το έτσι θέλω τη συμμετοχή του καθενός στη διαδικασία εκλογής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με μόνη προϋπόθεση να εγγραφεί ως μέλος ή φίλος του ΠΑΣΟΚ πριν ψηφίσει, παραβίασαν εκτός των διατάξεων που ρύθμιζαν τη διαδικασία εκλογής πρόεδρου από το Συνέδριο και τα άρθρα 42, 7, 8, 10, 16, 18, 20, 21 του καταστατικού και έπρεπε να διαγραφούν καθώς  ”  Μετά τη λήψη απόφασης δεν επιτρέπεται η δημόσια διαφοροποίηση Oργάνων ή μελών.” αρθ 7, 2 του καταστατικού και ” Το μέλος διαγράφεται όταν : α. Υποστηρίζει και προωθεί απόψεις αντίθετες προς τις διακηρυγμένες αρχές και τις αποφάσεις των Συνεδρίων του Κινήματος. β. Παραβαίνει το Καταστατικό και τους Κανονισμούς του Κινήματος. γ. Συμπεριφέρεται με τρόπο που δεν ταιριάζει με την ιδιότητα του μέλους, με σοβαρές επιπτώσεις στην εμφάνιση και δραστηριότητα του Κινήματος. Αρθ. 25.

αρθ 7

1. Στα πλαίσια των διακηρυγμένων αρχών, των αποφάσεων των Συνεδρίων και της λειτουργίας του Κινήματος κατοχυρώνεται πλήρως η εσωκομματική δημοκρατία, (όχι εξωκομματική)

’ρθρο 10.
Κάθε μέλος που είναι εγγεγραμμένο και έχει το δικαίωμα να εκλέγει και να εκλέγεται σε όλα τα Όργανα του Κινήματος, να συμμετέχει στη λήψη των αποφάσεων στις ψηφοφορίες για επιλογή προσώπων, στην εκλογή αντιπροσώπων .

’ρθρο 16

Στο  ΠΑ.ΣO.Κ. ανήκουν όσοι γίνονται μέλη του και:
α. αποδέχονται τις διακηρυγμένες αρχές του, τις αποφάσεις των Συνεδρίων του, το Καταστατικό του και αγωνίζονται για την πραγμάτωσή τους.
β. δεν συμμετέχουν ή δεν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άλλο πολιτικό κόμμα ή σχηματισμό, ή συμμετέχουν σε οργανώσεις που από τη φύση και τη δομή τους έρχονται σε αντίθεση με τις αρχές και το Καταστατικό του ΠΑ.ΣO.Κ.

Διαδικασία εγγραφής μέλους

’ρθρο 20.
Για να αποκτήσει κάποιος την ιδιότητα του μέλους του ΠA.ΣO.K και να μπορεί να ασκήσει τα δικαιώματά του, όπως προβλέπονται και κατοχυρώνονται από το Καταστατικό του Κινήματος, πρέπει να συμπληρώσει και να καταθέσει με την αυτοπρόσωπη παρουσία του αίτηση εγγραφής προς τη Συντονιστική Επιτροπή της Oργάνωσης Bάσης που θα δραστηριοποιηθεί.
Η αίτηση παραδίδεται από το υποψήφιο μέλος στη Συντονιστική Επιτροπή (Σ.Ε.), η οποία και το ενημερώνει για τις καταστατικές αρχές και τους Κανονισμούς Λειτουργίας.
’ρθρο 21.
Tην εγγραφή μέλους επικυρώνει με απόφασή της η πρώτη, μετά την κατάθεση της αίτησης, Γενική Συνέλευση της Oργάνωσης Bάσης.
Μετά τη θετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης (Γ.Σ.) το νέο μέλος παραλαμβάνει και την ταυτότητα του μέλους.

’ρθρο 42.
Τα μέλη που εγγράφονται μετά την προκήρυξη του Συνεδρίου συμμετέχουν στη διαδικασία της Oργάνωσης που ανήκουν για την προσυνεδριακή δουλειά, χωρίς δικαίωμα ψήφου και εκλογής ως αντιπροσώπων για τη Νομαρχιακή συνέλευση ή το Συνέδριο.

γ. Το έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που διεξάχθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2004 , δεν είχε νόμιμη σύνθεση και έτσι δεν μπορούσε να πάρει καμία απόφαση, δηλαδή δεν μπορούσε ούτε καν να εγκρίνει την υποψηφιότητα κάποιου για τη θέση του πρόεδρου του κινήματος. Συγκεκριμένα, βάσει του άρθρου 39. του καταστατικού, οι οποίες ισχύουν και για το έκτακτο Συνέδριο,
Στο Συνέδριο παίρνουν μέρος:
α. Αντιπρόσωποι από τις Oργανώσεις όλων των νομών (τομέων ή άλλων ισότιμων χώρων) της χώρας.
β. Αντιπρόσωποι από τις Νομαρχιακές Oργανώσεις του εξωτερικού.

γ Τα μέλη της επερχόμενης Κεντρικής Επιτροπής
δ. Oι βουλευτές του Κινήματος.
ε. O Πρόεδρος του Κινήματος.
στ. Το Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας ΠΑΣOΚ.
Μπορούν να κληθούν επίσης, με απόφαση της Κ.Ε., να συμμετέχουν στο Συνέδριο :
α. Τα μέλη του ΠΑΣOΚ που διετέλεσαν μέλη της Κ.Ε.
β. Τα μέλη του ΠΑΣOΚ που διετέλεσαν βουλευτές στο Εθνικό και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. (Σχόλιο : όχι συνδικαλιστές )

Οι δε αντιπρόσωποι εκλέγονται στο τέλος της προσυνεδριακής συζήτησης για να μεταφέρουν στο Συνέδριο τις απόψεις-αποφάσεις των Oργάνων που τους εξέλεξαν. (αρθ 11) . Στο έκτακτο εκείνο συνέδριο όμως, δε συμμετείχαν καθόλου αντιπρόσωποι. Τη θέση τους την πήραν οι γραμματείς των τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, που είχαν εκλεγεί 1 χρόνο πριν για άλλη δουλειά και δεν είχαν καμία εξουσιοδότηση να ενεργήσουν εξ ονόματος και για λογαριασμό των μελών των οργανώσεων τους στη διαδικασία αλλαγής του πρόεδρου και ακόμα λιγότερο μπορούσαν βεβαίως να τροποποιήσουν  ριζικά τον τρόπο εκλογής του, υιοθετώντας μάλιστα μια διαδικασία, η οποία εκτός όλων των άλλων, παραβίαζε και την απόφαση της Aρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Xαρακτήρα, επιτρέποντας τη συλλογή προσωπικών δεδομένων σε ηλεκτρονικό αρχείο  το οποίο  όπως οι ίδιοι λένε, ” μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως από τον πολιτικό οργανισμό ΠΑΣΟΚ,…..” , και προπαντός  από τον αρχηγό. (βλπ. http://is.pasok.gr/wp-content/uploads/2009/10/pasok_case_study_11_11_2007.pdf )

δ. Δύο μέρες μετά το έκτακτο Συνέδριο, ο εγκαλούμενος – μηνυόμενος έγινε και επίσημα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, βάση μιας ασυνήθιστης και πρωτοφανούς διαδικασίας συλλογής υπογραφών , συλλογής προσωπικών δεδομένων και συγκέντρωσης χρημάτων, η οποία καμία σχέση δεν έχει με εκλογικές διαδικασίες.

Πώς φτάσαμε από την προϋπάρχουσα εκλογική διαδικασία σε διαδικασία συλλογής υπογραφών ; Πολύ απλά.  Ο εγκαλούμενος μηνυόμενος ισχυριζόμενος ότι ο πολίτης δικαιούται να επιλέγει και να αποφασίζει ο ίδιος για το μέλλον του, χωρίς να αισθάνεται αποκλεισμένος, επέβαλε τη διεύρυνση του εκλογικού σώματος που αποφάσιζε μέχρι τότε ποιος θα είναι πρόεδρος του κόμματος, αλλά κατά τη “βελτίωση”  της διαδικασίας, με δυο μικρά κόλπα, ήτοι την αφαίρεση μιας λέξης και την αντικατάσταση άλλης μιας , την αλλοίωσε εντελώς και ουσιαστικά κατήργησε τις εκλογές . Συγκεκριμένα, η διαδικασία εκλογής πρόεδρου πριν την αλλαγή της στις 6 Ιανουαρίου, είχε ως έξης :

Εκλογή Προέδρου. Κάθε σύνεδρος έχει το δικαίωμα να υποβάλει υποψηφιότητα που πρέπει να εγκριθεί από το 1/5 των συνέδρων. Για την εκλογή του Προέδρου απαιτείται κατά την πρώτη ψηφοφορία το 50% + 1 των εγκύρων ψηφοδελτίων και το Συνέδριο να βρίσκεται σε νόμιμη σύνθεση (απαρτία) . Στα έγκυρα ψηφοδέλτια υπολογίζονται και τα λευκά. Σε περίπτωση μη εκλογής Προέδρου κατά την πρώτη ψηφοφορία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μεταξύ των δύο πρώτων. Στην περίπτωση αυτή εκλέγεται Πρόεδρος ο πρώτος σε ψήφους. Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι είναι μόνο δύο,γίνεται μία μόνο ψηφοφορία και ο πρώτος σε ψήφους εκλέγεται Πρόεδρος. ” ” το Συνέδριο βρίσκεται σε απαρτία όταν  παρευρίσκονται το λιγότερο τα 2/3 των εκλεγμένων αντιπροσώπων ” (αρθ. 43 & 45β )

Συνεπώς, το καταστατικό προέβλεπε ότι στη διαδικασία εκλογής του πρόεδρου έπρεπε να συμμετέχουν τουλάχιστον δυο υποψήφιοι και το εκλογικό σώμα ( το Συνέδριο)  να είναι σε απαρτία. Στην καινούργια διαδικασία όμως συμμετείχε μόνο ένας υποψήφιος, έγινε πρόεδρος, επειδή βγήκε πρώτος σε ψήφους (!) και το εκλογικό σώμα ( η κοινωνία) δεν ήταν σε απαρτία. Συγκεκριμένα, βάσει των καταλόγων του ΥπΕς οι εγγεγραμμένοι ήταν τότε 9.899.472. Συνεπώς απαρτία θα υπήρχε, εάν στην ψηφοφορία θα συμμετείχαν τα 2/3, δηλαδή 6.599.648 άτομα.  Σύμφωνα όμως με τα λεγόμενα του ΠΑΣΟΚ, συμμετείχαν μόλις 1.020.145 άτομα. Αμφισβητούμενος αριθμός αλλά δε θα το σχολιάσω εδώ. Θα το κάνω αυτό στο επόμενο σημείο.

Όχι βέβαια ότι εάν υπήρχε απαρτία ή εάν θα συμμετείχε και άλλος υποψήφιος θα ήταν νόμιμη η διαδικασία, αφού όπως είπα, μετά την παραίτηση Σημίτη  δεν μπορούσε να εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρά μόνο με την τότε προβλεπόμενη  στο καταστατικό διαδικασία εκλογής από το Συνέδριο. Βεβαίως  ξέχασε και την πρόβλεψη ότι ο κάθε σύνεδρος, πρώην εκλογέας δηλαδή είχε το δικαίωμα να υποβάλει υποψηφιότητα για τη θέση του πρόεδρου και έτσι όχι μόνο δεν προσφέρθηκε το σχετικό δικαίωμα στα μέλη του καινούργιου εκλογικού σώματος, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση λόγω ολόκληρης της κατάστασης που έντεχνα δημιούργησε, εκτός από αυτόν, κανένας άλλος δεν μπορούσε να διεκδικήσει την ηγεσία (οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες, χρησιμοποίησε την ιδιότητα του υπουργού εξωτερικών και το υπουργείο του με ποικίλους τρόπους, έκανε σωρεία περιοδειών που κανένας άλλος δεν είχε δυνατότητα να κάνει, χειραγώγησε τα ΜΜΕ και δημιούργησε ένα κλίμα τεχνητής αισιοδοξίας, κάνοντας τους πάντες να προεξοφλήσουν την νίκη του πριν δηλώσει καν επίσημα την υποψηφιότητά του κλπ ) Όλα αυτά τα χρησιμοποίησε ταυτόχρονα και για να συγκεντρώσει όσο περισσότερους ψήφους γινόταν για να δώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος στην ” εκλογή” του και να μπερδεύει τον κόσμο. Μόνο που οι πρόεδροι των κομμάτων δεν “εκλέγονται” έτσι και ένα εκατομμύριο υπογραφές δεν είναι καν δημοψήφισμα, αλλά είναι ο απαραίτητος αριθμός που σου δίνει το δικαίωμα να ζητήσεις δημοψήφισμα.

Τέλος, επισημαίνω ότι βάσει του άρθρου 29 του Συντάγματος  ,

” Έλληνες πολίτες που έχουν το εκλογικό δικαίωμα μπορούν ελεύθερα να ιδρύουν και να συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα, που η οργάνωση και η δράση τους οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.” Δυστυχώς όμως ούτε η δράση ούτε η οργάνωση του καινούργιου ΠΑΣΟΚ που ο εγκαλούμενος – μηνυόμενος ουσιαστικά ίδρυσε το 2004 και ελέγχει απόλυτα από τότε, δεν εξυπηρέτησε και δεν εξυπηρετεί  την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τον αρχηγό του ή ενδεχομένως αυτόν και μια μικρή ομάδα που τον βοηθάει.

Β)Για να εξασφαλίσει την παραμονή του στην ηγεσία για άλλα τέσσερα χρόνια και να προλάβει τις επόμενες εθνικές εκλογές που θα γινόταν το 2008, ο εγκαλούμενος μηνυόμενος ζήτησε και πέτυχε στις 11 Νοεμβρίου 2007 την “ανανέωση” της εντολής του να ηγείται του κινήματος.  Καμία σημασία δεν έχει όμως η καινούργια επιμήκυνση της θητείας του  βάσει ψηφοφορίας και δεν τον νομιμοποιεί σε καμιά περίπτωση, καθώς α) δεν υπήρχε νόμιμη εντολή που να ανανεωθεί β) από τις 7 Ιανουαρίου 2004 και μέχρι στις 11 Νοεμβρίου 2007  είχε αρκετό χρόνο να ασκήσει την εξουσία του για να εξουδετερώσει πολιτικούς αντιπάλους  και να κερδίσει με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα φίλους και υποστηρικτές, πράγμα που του έδινε  σαφέστατο πλεονέκτημα απέναντι στον κ. Ε. Βενιζέλο που διεκδικούσε τότε την αρχηγία του κόμματος και ήταν ο πιο “επικίνδυνος”  αντίπαλός του  γ) εάν θα τηρούνταν οι νόμιμες διαδικασίες τον Ιανουάριο του 2004, δεν ξέρει κανείς εάν θα γινόταν πρόεδρος του κινήματος  και αν όχι, ποια θα ήταν η μοίρα του – αυτό  είναι και ένα ενδεικτικό παράδειγμα, που εξηγεί, γιατί είναι άκυρες όλες οι πράξεις που ακολούθησαν μετά από την πρώτη άκυρη πράξη δ) αποδεδειγμένα κέρδισε, επειδή έχει περισσότερους φίλους από τον κ. Βενιζέλο καθώς αυτοί του έδωσαν τη νίκη, αλλά εφόσον δεν ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί και γιατί τον ψήφησαν, η “επανεκλογή ” του αποκτά καινούργιες  διαστάσεις και κινδύνους ε) Χρησιμοποιήθηκε η ίδια αντιδημοκρατική διαδικασία εκλογής από τους πολίτες χωρίς απαρτία, χωρίς εξασφάλιση δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι κλπ.  Μετά την τροποποίηση του καταστατικού το 2005 η διαδικασία εκλογής πρόεδρου παρέμεινε διαδικασία συλλογής υπογραφών και προσωπικών δεδομένων και δε μετατράπηκε σε πραγματική εκλογική διαδικασία ούτε τότε . Οι σχετικές με την “εκλογή ” του πρόεδρου διαδικασίες είχαν ως έξης :

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ 

3 Μαρτίου 2005

Άρθρο 41 Πρόεδρος

1. Ο Πρόεδρος του Κινήματος εκφράζει και εκπροσωπεί το Κίνημα σε όλες του τις εκδηλώσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Προεδρεύει στο Πολιτικό Συμβούλιο, εισηγείται σε αυτό καθώς και στο Εθνικό Συμβούλιο και στο Συνέδριο πάνω στις ιδεολογικές και πολιτικές κατευθύνσεις του Κινήματος. Όταν η έγκαιρη σύγκληση του Πολιτικού Συμβουλίου είναι δύσκολη, παίρνει θέση σε επείγοντα ή επίκαιρα θέματα.

2. Ο Πρόεδρος ασκεί τις αρμοδιότητές του στα πλαίσια των αποφάσεων του Συνεδρίου και του Εθνικού και του Πολιτικού Συμβουλίου.

3. Ο Πρόεδρος εκλέγεται άμεσα από τα Μέλη και από τους Φίλους του Κινήματος κάθε τέσσερα (4) χρόνια και ένα τουλάχιστον μήνα πριν την διεξαγωγή του Συνεδρίου. ( Το Συνέδριο διεξάγεται κάθε τέσσερα (4) χρόνια. Με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου, το Συνέδριο μπορεί να διεξαχθεί το πολύ έξι μήνες πριν ή έξι μήνες μετά την συμπλήρωση της τετραετίας.αρθ.32.2)

4. Η προκήρυξη της εκλογής του Προέδρου γίνεται με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου, που αποφασίζει και για την κατάρτιση της λίστας των υποψηφίων Προέδρων.

5. Υποψήφιος Πρόεδρος αναδεικνύεται όποιος προταθεί από το 1/4 τουλάχιστον των μελών του Εθνικού Συμβουλίου ή το 1/3 των Περιφερειακών Επιτροπών του Κινήματος ή το 10% τουλάχιστον του συνόλου των Μελών του Κινήματος. Κάθε Μέλος προτείνει μόνον έναν (1) υποψήφιο.

6. Για την εκλογή του Προέδρου απαιτείται κατά την πρώτη ψηφοφορία το ½ + 1 των εγκύρων ψηφοδελτίων. Στα έγκυρα ψηφοδέλτια υπολογίζονται και τα λευκά. Σε περίπτωση μη εκλογής Προέδρου κατά την πρώτη ψηφοφορία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μεταξύ των δύο πρώτων. Στην περίπτωση αυτή εκλέγεται Πρόεδρος ο πρώτος σε ψήφους.

7. Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι είναι μόνο δύο, γίνεται μία μόνο ψηφοφορία και ο πρώτος σε ψήφους εκλέγεται Πρόεδρος. Σε περίπτωση που υποψήφιος είναι μόνος ένας,εκλέγεται εφόσον λάβει το 50%+1 των εγκύρων ψηφοδελτίων. Σχόλιο : 2, 3, 73 δεν έχει σημασία !!!  http://www.papandreou.gr/papandreou/files/Katastatiko.doc

Μια που ο καθένας μπορούσε να ψηφίσει, για να είναι αντιπροσωπευτικά και έγκυρα τα αποτελέσματα, έπρεπε όπως ήδη είπα  να συμμετέχουν τα 2/3 του εκλογικού σώματος, το οποίο σύμφωνα με τους καταλόγους του υπουργείου εσωτερικών ήταν τότε 9,918,917 (http://ekloges-prev.singularlogic.eu/v2007/pages/index.html) Δηλαδή έπρεπε να συμμετέχουν τουλάχιστον 6.612.611 ψηφοφόροι και όχι 769.156 όσοι συμμετείχαν. Ποιοι είναι αυτοί οι 769.156, ποιους αντιπροσωπεύουν  και από πότε έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν ποιος θα είναι υποψήφιος πρωθυπουργός στις επόμενες εθνικές εκλογές ; Μην ξεχάσουμε ότι έχουμε αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική δημοκρατία και ότι στις εκλογές ουσιαστικά ψηφίζουμε για πρωθυπουργό έναν από αυτούς που έχουμε στη διάθεσή μας.

Με απλά λόγια ο φίλος του καθενός αντιπροσωπεύει μόνο τον εαυτό του και τα συμφέροντά του και δεν μπορεί να έχει λόγο στη διαδικασία εκλογής υποψήφιου πρωθυπουργού.  Ή το Συνέδριο σε απαρτία ή ολόκληρη η κοινωνία σε απαρτία και ελεύθερα, χωρίς φακέλωμα,  βάση των εκλογικών κατάλογων του Υπουργείου Εσωτερικών. Αλλιώς δεν υπάρχει αντιπροσώπευση και ούτε δημοκρατία. Επισημάνω δε ότι υπάρχουν βάσιμες αμφιβολίες και σχετικά με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα καθώς, όπως οι ίδιοι οι διοργανωτές  αναγνωρίζουν, το 2007 έγινε το πρώτο βήμα προς τη σωστή υλοποίηση μιας ανοιχτής διαδικασίας εκλογής πρόεδρου, αλλά χρειάζονται πολλές βελτιώσεις ακόμα για να εξασφαλιστεί η ακρίβεια των  αποτελεσμάτων . ” Αν έκανε λοιπόν κάτι το ΠΑΣΟΚ την 11 η Νοεμβρίου, εκτός από το προφανές του να εκλέξει πρόεδρο μέσα από μια ανοικτή διαδικασία ψηφοφορίας, είναι ότι δημιούργησε ένα παράδειγμα. Ένα παράδειγμα που ξεπερνά τα (τεχνοφοβικά) όρια του ‘τεχνικού έργου’. Το παράδειγμα αυτό είναι ό,τι πλησιέστερο υπάρχει για το πως μπορεί να λειτουργήσει ένα ανοικτό κόμμα στην πράξη. Ως εκεί όμως. Γιατί ένα παράδειγμα είναι ακριβώς και μόνον αυτό: η χάραξη μιας συγκεκριμένης τροχιάς. Χρειάζονται πολλά ακόμα.”  ” Η γενική εικόνα είναι ότι πήγε αρκετά καλά από οργανωτικής πλευράς. Κρυφές κάμερες’απέδειξαν’ βέβαια – πάντα στο πλαίσιο της κοινωνίας του θεάματος- ελάχιστες περιπτώσεις διπλοψηφίας που όμως έγιναν με όρους που πιστοποιούν την γενική καλή λειτουργιά του εγχειρήματος.”  “Συνεπώς, ο κύριος σκοπός του ήταν να εξασφαλίσει ευελιξία για τη συμμετοχή των ψηφοφόρων και την ανανέωση του μητρώου παρά το να αποτελέσει το απολυτό σύστημα ασφάλειας.”  ” την βελτίωση ενός ψηφιοποιημένου μητρώου μελών/φίλων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως από τον πολιτικό οργανισμό ΠΑΣΟΚ,….. “

Δηλαδή η εγκυρότητα τον αποτελεσμάτων δεν είναι και τόσο σίγουρη αλλά είναι σίγουρη η συλλογή προσωπικών δεδομένων και η επανειλημμένη  παραβίαση της υπ΄αριθμ. 6/2004  απόφασης της Aρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Και αν ο αριθμός των ψήφων δεν είναι βέβαιο ούτε το 2007 πως να ήταν το 2004 όταν η διαδικασία ήταν πολύ πιο πρόχειρη ; Μήπως η αλλοίωση ή η ανακρίβεια των αποτελεσμάτων το 2004, εξηγεί και το περίεργο φαινόμενο ύπαρξης ενός εκατομμύριου “θεατών” το 2004, όταν ο εγκαλούμενος μηνυόμενος, έτρεξε μόνος του στο στίβο και πήρε το χρυσό μετάλλιο, επειδή έφτασε πρώτος, αλλά υπήρχαν μόλις 769.156 το 2007 όταν συμμετείχαν και άλλοι δυο παίχτες και ο αγώνας απέκτησε ενδιαφέρον;

Τέλος, έχοντας υπόψη ότι οι εγκεκριμένοι το 2007 ήταν 1.401.015 ( ΠΑΣΟΚ, ανάλυση διαδικασίας ανάδειξης πρόεδρου στις 11 Νοεμβρίου 2007 : Αυτή η διαδικασία οδήγησε σε ένα ενιαίο αρχείο που αριθμεί 388.684 μέλη και 1.012.331 φίλους και αποτελεί το επικαιροποιημένο μητρώο του ΠΑΣΟΚ) και ότι τα δυο τρίτα αυτού του αριθμού αντιστοιχεί σε 934.000, πάει να πει ότι ούτε καν το μίνι εκλογικό σώμα αυτό δε βρισκόταν σε απαρτία καθώς οι συμμετέχοντες ήταν μόνο 769.156. Από τα δεδομένα αυτά, βγαίνει όμως και άλλο ένα σημαντικό συμπέρασμα : ο μεγάλος νικητής της εκλογικής αναμέτρησης ήταν “ο κανένας” (αποχή, άκυρα, λεύκα) με περίπου 637.340 ψήφους και όχι ο εγκαλούμενος μηνυόμενος με περίπου 430.000 ψήφους (ΠΑΣΟΚ : Στις 11 Νοεμβρίου, 769.156 μέλη και φίλοι του Κινήματος προσέρχονται στις κομματικές κάλπες, μετατρέποντας την εκλογή Προέδρου σε μεγάλη δημοκρατική διαδικασία. Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου επανεκλέγεται λαμβάνοντας το 55,91% των ψήφων. ) Μεγάλη γιορτή της δημοκρατίας !!!!  (εγγρ. 24,25,26)

Γ) Το 2009, όταν ο εγκαλούμενος – μηνυόμενος αρνήθηκε να ψηφίσει τον κ. Παπούλια, απλά και μόνο για να ρίξει την κυβέρνηση, ξεφτίλισε το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, εμμέσως πλήν σαφώς εκβίασε την κυβέρνηση  και τελικά, στέρησε από το λαό τη νόμιμη κυβέρνηση και τη Βουλή του, σε στιγμή μεγάλης οικονομικής κρίσης επιβάρυνε τον προϋπολογισμό με πρόσθετες και άσκοπες προεκλογικές δαπάνες 115 εκατ. ευρώ και αντί να συνεισφέρει στην εύρεση λύσεως  για την έξοδο της χώρας από την κρίση ή έστω να άφηνε άλλους να προσπαθήσουν να το κάνουν, έβαλε τους πάντες να ασχοληθούν με εκλογές και να αμελήσουν / αγνοήσουν το πρόβλημα αυτό σε κρίσιμη στιγμή.

Δηλαδή  έριξε σκόπιμα τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας και προκάλεσε τη διάλυση της Βουλής με σκοπό την πρόκληση πρόωρων εκλογών που έλπιζε ότι αυτή την φορά, μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες δηλαδή, θα τις κέρδιζε, προκάλεσε εσκεμμένα κατασπατάληση δημόσιου χρήματος και συμμετείχε εσκεμμένα στη διεύρυνση των συνεπειών της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα αντί να συμμετέχει στην ελάττωσή τους, όπως είχε χρέος να κάνει.

Βάσει του Συντάγματος η Βουλή μπορεί να διαλυθεί πρόωρα μόνο :

(α) όταν, μετά τις εκλογές, δεν τελεσφορήσει σχηματισμός κυβέρνησης με εμπιστοσύνη της Βουλής,

(β) όταν η κυβέρνηση χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής και δεν μπορεί να την αποκτήσει άλλο κυβερνητικό σχήμα,

(γ) όταν παραιτηθούν ή καταψηφιστούν την ίδια περίοδο δύο κυβερνήσεις και το τρίτο κυβερνητικό σχήμα δεν εξασφαλίζει κυβερνητική σταθερότητα και

(δ) όταν η ίδια η κυβέρνηση προτείνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διάλυση της Βουλής για ανανέωση της λαϊκής εντολής προκειμένου να αντιμετωπίσει εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας.

(ε)  εάν δεν υπάρχει συμφωνία στο πρόσωπο του πρόεδρου της δημοκρατίας και γι΄αυτό κανένας υποψήφιος δεν ψηφίζεται από τα 3/4 της βουλής σε 3 διαδοχικές ψηφοφορίες

Η συμφωνία όμως είχε επιτευχθεί στο πρόσωπο του κ.Παπούλια .

Δ) Κατά την τελευταία προεκλογική περίοδο, ο εγκαλούμενος- μηνυόμενος, ως Έλλην πολίτης και ” αρχηγός” του ΠΑΣΟΚ, διεκδίκησε την πρωθυπουργία της χώρας . Με μεγάλη δυσκολία, με τεχνάσματα και ψεύτικες υποσχέσεις τα κατάφερε και αμέσως μετά, άρχισε να χρησιμοποιεί την εξουσία του κατά της Ελλάδας και του Ελληνικού Λαού και συνεπώς και εναντίον μου.  Συγκεκριμένα:

α) Ο εγκαλούμενος-μηνυόμενος συμμετείχε στις εθνικές εκλογές ως μη  νόμιμος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ καθώς δεν ανέλαβε την ηγεσία του Κινήματος κατόπιν δημοκρατικών διαδικασιών. Συνεπώς, συμμετείχε παράνομα στις εκλογές και απέκτησε παράνομα και άκυρα την πρωθυπουργία.

β) Την πρωθυπουργία την απέκτησε με υφαρπαγή ψήφων, παρουσιάζοντας προεκλογικά μια πολιτική εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση, την οποία όμως ποτέ δεν είχε σκοπό να εφαρμόσει. Γι΄αυτό, μετά τις εκλογές, αντί να ασχοληθεί με τα καθήκοντά του και να λύσει τα όποια προβλήματα, άρχισε να περιφέρεται στο εξωτερικό, να δίνει συνεντεύξεις και να διατυμπανίζει τις  σοφές διαπιστώσεις του, περί της άθλιας κατάστασης της ελληνικής οικονομίας και των αιτιών που την προκάλεσαν, σα να ήταν σε παρατεταμένη προεκλογική εκστρατεία  στο εξωτερικό αυτή τη φορά και αντί να κάνει τα πρώτα βήματα για την υλοποίηση της πολιτικής εξόδου από την κρίση, ειδοποίησε την ΕΕ και τις αγορές ότι σκοπεύει να κάνει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή να αυξήσει το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης από το 8% που ήταν πριν τις εκλογές (βλπ. δηλώσεις Προβόπουλου) στο 12,7% και όχι να το μειώσει και να το πάει όσο πιο κοντά στον στόχο του 6% το οποίο η χώρα είχε για το 2009.  Όλα αυτά αποδεικνύουν, ότι δεν είχε καμία πρόθεση να τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, ότι τότε έκανε τα πάντα απλά και μόνο για να αναλάβει την εξουσία και να απολαμβάνει όλα τα προνόμιά της.  Δεν έχει νόημα να συνεχίσω με άλλες αποδείξεις περί τούτου, αφού τώρα πια κανένας δεν αμφιβάλει γι΄αυτό και  όλη η μετεκλογική  συμπεριφορά του,  αποδεικνύει ξεκάθαρα δυστυχώς, ότι η πραγματική  βούλησή του δεν ήταν καθόλου εκείνη που περιέγραψε λεπτομερέστατα προεκλογικά, να κυνηγήσει δηλαδή το χρήμα, να προσελκύσει επενδύσεις, να νοικοκυρέψει το κράτος, να αξιοποιήσει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, ώστε να αβγατίσουν τα χρήματα και να δημιουργήσουν νέο πλούτο και να βγάλει έτσι τη χώρα από την οικονομική κρίση. Συνεπώς, είναι παράνομος πρωθυπουργός και για τον λόγο αυτό. Ταυτόχρονα, επειδή  κυβερνάει βάση μιας πολιτικής για την οποία δεν έλαβε ποτέ εντολή, αποφασίζει για την τύχη της χώρας κατά το δοκούν και με απόλυτο σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή, και συνεπώς είναι γι΄αυτους και μόνο τους λόγους διπλά παράνομος.

απόσπασμα από Σαλεμή κατά Παπανδρέου (έσχατη προδοσία κλπ)

Σχετικά :

Greece: The Curse of Three Generations of Papandreou’s, Το Πασόκ του Rockefeller, Αποκάλυψη: ίδια πρόσωπα, χορηγοί των Παπανδρέου και του Σόρος!Η κυβέρνηση Παπανδρέου προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να μην εισπράξει το κράτος 15 εκατ. ευρώ από την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ!Το κόλπο των 2,5 δις της οικογένειας ΠαπανδρέουΠαπανδρέου

12 comments on “Γ. Παπανδρέου – Πως έγινε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και έπειτα πρωθυπουργός

 1. Κύριοι εισαγγελείς δείτε αυτό το βίντεο σας παρακαλώ !

  Σε εκπομπή που έδωσε συνέντευξη η κ Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου ακούστηκαν μεταξύ άλλων και τα εξής :

  απάνθρωπη πολιτική .. υπεύθυνοι για την φτώχια του κόσμου είναι, λυπάμαι που θα το πω, το κόμμα που ίδρυσε ο αείμνηστος σύζυγός μου … έγινε για να υποδουλώσει αυτό το λαό σε εκείνες τις δυνάμεις τις οποίες κατήγγειλε ο Ανδρεάς Παπανδρέου ως διευθυντήρια στις Κάννες αλλά και σε άλλα μίτινγκ …

  ..το ΠΑΣΟΚ έφερε τον κόσμο στην Ελλάδα στα όρια της εξαθλίωσης, έφερε την φτώχια στην Ελλάδα και καθήλωσε και υποδούλωσε τον λαό με στόχο να γίνει η Ελλάδα ένα πειραματόζωο, μια εξαθλιωμένη χώρα για να κτυπηθεί η γλώσσα της, η ιστορία της, ο Ελληνισμός σαν ιδέα και να επέλθει ο αφελληνισμός

  … πρόκειται περί αφελληνισμού

  … ομολογώ ότι σε ένα βαθμό αυτά τα είχατε προβλέψει … και την εποχή που μας τα λέγατε αυτά, σε αυτό το εύρος που συνέβησαν τα πράγματα δεν το περίμενα .. Σήμερα λοιπόν θέλω να σας ρωτήσω πραγματικά πιστεύατε ότι θα είχαμε μια χώρα υπό δούλωση και μια διαδικασία αφελληνισμού ;; Ναι Περίμενα δηλαδή από την στιγμή που ανέλαβε ο Γ. Παπανδρέου την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ περίμενα που θα οδηγηθεί το ΠΑΣΟΚ και την διάλυση και μετά όταν είδα μερικές κινήσεις (μην ξεχνάτε ότι είμαι μια Παπανδρέου ) … ήξερα που θα οδηγηθεί ο τόπος … η υποδούλωση δεν γίνεται μόνο με τα όπλα …

  …Λένε ότι ήταν ο καλύτερος εντολοδόχος μεγάλων ξένων τραπεζικών συμφερόντων. Σαφέστατα είμαι υπέρ της άποψης ότι το ΠΑΣΟΚ υπό την ηγεσία του Γ Παπανδρέου εκλυθεί να κυβερνήσει για να φέρει αυτό το είδος της κατάστασης στην Ελλάδα … έπρεπε να τελειώσει η ηγεσία Καραμανλή όπως και δήποτε , να έρθει ο Γιώργος Παπανδρέου , συμμετείχε μεγάλη μερίδα του τύπου …

  … περάσαμε σε μια περίεργη διαδοχή του Γ. Παπανδρέου Οδηγεί πια το ΠΑΣΟΚ σε πλήρη από παπανδρεοποιηση.. έχει την εντολή από τα ξένα κέντρα, πλέον από το οικονομικό λόμπι, το συγκεκριμένο οικονομικό λόμπι που διοικεί αυτή την στιγμή τον κόσμο, έχει πια την εντολή να κυβερνήσει ο συγκεκριμένος άνθρωπος το συγκεκριμένο κόμμα για να μπορέσουν να κάνουν την δουλειά τους και να σαρώσουν την Ελλάδα .. Αυτή είναι μεγάλη προδοσία

  (για τα παιδιά του Α. Παπανδρέου ) Δεν ήταν συνηθισμένη οικογένεια, ήταν μια οικογένεια συμφερόντων Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν πως να πάρουν το οικόσημο, την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ. Να αποκτήσουμε τα λεφτά να αποκτήσουμε την εξουσία και να τελειώσουμε

  (για τα CDS) το πιστεύετε ότι μπορεί να έχει συμβεί αυτό ; Γιατί όχι; Πάρα πολλά είναι αυτά που έχουν γραφτεί και πάρα πολλά δυστυχώς είναι αυτά που δεν έχουν γραφτεί Εγώ εστιάζομαι σε αυτά που δεν έχουν γραφτεί

  Κύριοι εισαγγελείς, δείτε σχετικά και τα δημοσιεύματα περί ύπαρξης ενός σχεδίου δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Ενδεικτικά Ποινική δίωξη κατ’ αγνώστων για σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή , Ήθελαν νεκρό τον Καραμανλή – NEWS247 κλπ Δείτε και αυτή την μήνυση σας παρακαλώ Σαλεμή κατά Παπανδρέου (έσχατη προδοσία κλπ) Δείτε πως ανέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ποιος ήταν ο ρόλος των ΜΜΕ, και άλλα πολλά.

  πηγη https://justiceforgreece.wordpress.com/2012/09/04/κύριοι-εισαγγελείς-δείτε-αυτό-το-βίντ/

 2. Με σχέδιο η πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή
  Δημοσιεύθηκε στις 17 Φεβ 2013

  Ενοποίηση του φακέλου των Δεκεμβριανών, του σχεδίου δολοφονίας του Κ. Καραμανλή και των υποκλοπών
  -Όλο το παρασκήνιο και η εμπλοκή των ξένων κέντρων
  Το σχέδιο που οδήγησε στη μεγαλύτερη ληστεία της χώρας έρχεται σιγά σιγά στο φως και μάλιστα από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά της Δικαιοσύνης

 3. Μεταφορτώθηκε στις 13 Οκτ 2011
  Ο Γ.ΤΡΑΓΚΑΣ αποκαλύπτει ένα μέρος απο τα απόρρητα έγγραφα και τηλεγραφήματα του Wikileaks που δημοσιεύουν σήμερα 13/10/2011 το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ και ξεσκεπάζουν το ρόλο του ΠΑΠΑΝΔΕΟΥ και ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ για την πτώση ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ και το τι θα γίνει στη ΘΡΑΚΗ.

 4. “Ήθελαν νεκρό τον Καραμανλή
  Αποκάλυψη σοκ από το περιοδικό “Επίκαιρα”, κάνει λόγο για σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή . Το δημοσίευμα παραθέτει έγγραφο φωτιά της ΕΥΠ, το οποίο επικαλείται τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και αναφέρεται σε σχέδιο δολοφονίας του με την κωδική ονομασία “Πυθία 1”.
  Όπως αναφέρει το περιοδικό “Επίκαιρα”, σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή φέρεται να εκπονήθηκε από “συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες” και ανατέθηκε σε τουλάχιστον είκοσι Έλληνες συνεργάτες τους, που “δεν ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο”.
  Η στάση του Καραμανλή για την ενεργειακή πολιτική, αλλά και γενικότερα η εξωτερική και οικονομική πολιτική που ασκούσε φαίνεται πως είχε ενοχλήσει τόσο τους Αμερικανούς όσο και άλλους συμμάχους.”

 5. Pingback: Μαύρη επέτειος: Τρία χρόνια Καστελόριζο | JusticeForGreece

 6. 18.09.2017

  υπ’ αριθμόν 3269/2017 βούλευμα του Συμβούλιου Πλημμελειοδικών Αθηνών

  Από τον Μανώλη Κοττάκη

  Το απόσπασμα του βουλεύματος που τεκμηριώνει την αποσταθεροποίηση:

  Από το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης και της προηγηθείσας προκαταρκτικής εξέτασης, και ειδικότερα από τις εκθέσεις ένορκης εξέτασης των μαρτύρων και τα έγγραφα της δικογραφίας, καθώς και τις ανωμοτί εξηγήσεις και απολογίες των κατηγορουμένων, αξιολογούμενα όλα τα ανωτέρω κατά την αρχή της ηθικής απόδειξης κατ’ άρθρο 177 ΚΠΔ, προέκυψαν τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά:

  Στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) είχαν περιέλθει πληροφορίες για την ύπαρξη και την εφαρμογή «σχεδίου αποσταθεροποίησης της Χώρας», κατά την περίοδο των ετών 2007 έως και 2009, με την εμπλοκή ξένων μυστικών υπηρεσιών, με σκοπό να καταστεί ευχερέστερη η εκ μέρους ξένων δυνάμεων άσκηση πολιτικής πίεσης στην Κυβέρνηση Αποσπάσματα από το βούλευμα-σοκτης Χώρας, επί ζητημάτων που αφορούν τις διεθνείς σχέσεις της Χώρας. Περί του σχεδίου αυτού, το οποίο από τις ελληνικές υπηρεσίες έλαβε την κωδική ονομασία «ΠΥΘΙΑ Ι», συντάχθησαν τα με αριθμούς 53/13-1-2009, 213/5-2-2009 και 1782/19-8-2009 Ακρως Απόρρητα Ειδικά Δελτία Ενημέρωσης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών [χαρακτηριζόμενα ως «άκρως απόρρητα – προσωπικά ειδικού χειρισμού» (Ε.Χ.)], έλαβαν, δε, χώρα σχετικά δημοσιεύματα στα τεύχη 87 της 16/6/2011, 88 της 23/6/2011 και 90 της 7/7/2011 του περιοδικού «ΕΠΙΚΑΙΡΑ».

  Επί των ανωτέρω σχηματίστηκε αυτεπαγγέλτως από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών η με ΑΒM: Ω2011/6 δικογραφία με παραγγελία του για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, μετά δε το πέρας της οποίας, με την από 2-3-2012 παραγγελία του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος αγνώστων δραστών, για την αξιόποινη πράξη των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, ήτοι της συνωμοσίας σε διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και σε αποστέρηση του Πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα (άρθρα 26 §1 εδ. Α’ 27, 135 §2 και §4 σε συνδ. Με 134 §2 εδ. β’ ΠΚ) και παραγγέλθηκε η διενέργεια κυρίας ανάκρισης προς τον Ανακριτή του 3ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών. Η «συνωμοσία» απέβλεπε στην υποκίνηση ενεργειών και στην εκτέλεση πράξεων, κάποιες εκ των οποίων στρέφονταν ευθέως ακόμη και κατά του προσώπου του τότε Πρωθυπουργού της Ελλάδος Κωνσταντίνου Καραμανλή, και οι οποίες αποσκοπούσαν στην άσκηση πίεσης και στον εξαναγκασμό της Ελληνικής Κυβέρνησης σε αλλαγή πολιτικής σε θέματα που αφορούσαν τις διεθνείς θέσεις της χώρας.

  Σκοπός των αγνώστων δραστών φέρεται να ήταν η διακοπή της οικονομικής κυρίως προσέγγισης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα είχε αρχίσει να εκδηλώνεται σε διαφόρους τομείς και ιδίως στους τομείς της ενέργειας, των εξοπλισμών και των κρατικών προμηθειών.

  Ειδικότερα, η συνεργασία των δύο κρατών στον «ενεργειακό τομέα» ενισχύθηκε από τη σύναψη μεταξύ των δύο κρατών (Ελλάδας και Ρωσίας) των συμφωνιών για την κατασκευή, αφενός του πετρελαιαγωγού «Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη», αφετέρου του αγωγού φυσικού αερίου «SOUTHSTREAM», μέσω του οποίου θα διοχετευόταν ρωσικό φυσικό αέριο προς τη Δυτική Ευρώπη. Επρόκειτο, δε, για έργα μείζονος ενδιαφέροντος για την ελληνική οικονομία, λόγω της επίδρασής τους στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Χώρας, κατά την κατασκευή τους και κατά τη λειτουργία τους, διά της δημιουργίας θέσεων εργασίας και της είσπραξης τελών διέλευσης από τον δεύτερο αγωγό, ήτοι έργα ικανά να ενισχύσουν το σύνολο των προϊόντων και αγαθών που παράγει η οικονομία της Χώρας, και ως εκ τούτου να ενισχύσουν το εισόδημα που αποκτούν οι πολίτες της Χώρας σε ετήσια βάση.

  Παράλληλα, με την προώθηση του σχεδιαζόμενου αγωγού «I-TGI» εξασφαλιζόταν η δυνατότητα προμήθειας φυσικού αερίου μέσω διαφορετικών οδεύσεων και από διαφορετικές πηγές. Πέραν των οικονομικών αποτελεσμάτων, οι ως άνω συμφωνίες επηρέαζαν ταυτόχρονα και τον συσχετισμό των οικονομικών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, του Εύξεινου Πόντου και του Καυκάσου, καθώς υποβάθμιζαν τη σημασία των σχεδιαζόμενων στον Ευρωπαϊκό χώρο, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, αγωγών «ΤΑΡ» και «NABUCCO», σχέδια τα οποία απολάμβαναν της στήριξης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και της Γερμανίας (και άλλων ευρωπαϊκών χωρών), αντιστοίχως. Ιδίως δε, ο προαναφερθείς νότιος κλάδος του αγωγού «SOUTHSTREAM», αναβάθμιζε τη στρατηγική θέση της Ελλάδας, καθώς παρέκαμπτε τα εδάφη της Ουκρανίας και της Τουρκίας, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να αποκτά ιδιαίτερη γεωπολιτική σημασία για την προώθηση του διακινουμένου προς την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη φυσικού αερίου, έναντι άλλων χωρών της περιοχής, ενώ η Χώρα αποκτούσε επιπλέον γεωπολιτικό πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας, από τη συμμετοχή της σε έναν αγωγό στον οποίο δεν θα συμμετείχε η γείτονα χώρα.

  Ολα τα προαναφερόμενα προέκυψαν, ιδίως από τις ένορκες καταθέσεις του μάρτυρα Σεραφείμ Τσιτσιμπή του Γεωργίου (που διετέλεσε Α’ Υποδιοικητής της Ε.Υ.Π. κατά το χρονικό διάστημα από τη 15-10-2004 έως την 14-10-2009), την ένορκη κατάθεση του μάρτυρα Χρήστου Φώλια του Σωτηρίου (ο οποίος διατέλεσε Υπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα ενεργειακής πολιτικής, κατά το χρονικό διάστημα από το 2007 έως τον Οκτώβριο του έτους 2009), την ένορκη κατάθεση του μάρτυρα Κωνσταντίνου Αγγελάκη του Γεωργίου (υπαλλήλου της Ε.Υ.Π.), και την ένορκη κατάθεση του μάρτυρα Ιωάννη Βαληνάκη του Γεωργίου (ο οποίος διατέλεσε Υφυπουργός Εξωτερικών κατά το χρονικό διάστημα από το έτος 2004 έως και το έτος 2009).

  Τα «WIKILEAKS»

  Μετά την άσκηση της ως άνω ποινικής δίωξης και διαρκούσης της κυρίας ανάκρισης, δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο «WIKILEAKS» (του ομώνυμου Διεθνούς Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο οποίος δημοσιεύει έγγραφα από ανώνυμες πηγές και διαρροές, τα οποία υπό άλλες συνθήκες δεν θα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας) μεγάλος αριθμός εγγράφων, φερομένων ως προερχομένων από διπλωματικές αποστολές των ΗΠΑ και συγκεκριμένα, από πρεσβείες των ΗΠΑ σε διάφορα κράτη και απευθυνομένων προς την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, τα οποία βάσιμα εκτιμάται ότι τυγχάνουν γνήσια προερχόμενα από τις ανωτέρω πηγές, για τους εξής κυρίως λόγους:

  α) άπαντα τα δημοσιευθέντα έγγραφα φέρονται να είναι εισερχόμενα προς την κεντρική υπηρεσία, ενώ δεν έχουν δημοσιευθεί αναλόγου είδους έγγραφα, τα οποία να φέρονται ως εξερχόμενα από την κεντρική υπηρεσία,

  β) τούτο προφανώς οφείλεται στον τρόπο λειτουργίας του συστήματος επικοινωνιών του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και τη δυνατότητα πρόσβασης του διαρρεύσαντος τα έγγραφα σε κάθε υποσύστημα (εισερχομένων και εξερχομένων),

  γ) τα έγγραφα αποτελούν υπηρεσιακές αναφορές που έχουν συνταχθεί με υποδειγματικό τρόπο, καθώς ουδείς λόγος γίνεται σε αυτά για τις δοθείσες οδηγίες, οι οποίες τυγχάνουν γνωστές στον αποδέκτη της αναφοράς,

  δ) μετά από έρευνα των αρμοδίων αρχών των ΗΠΑ αποδόθηκαν κατηγορίες στον υπαίτιο της διαρροής Bradley Manning, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή στερητική της ελευθερίας τριάντα (30) ετών από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές των ΗΠΑ. Οπως προκύπτει από τα δημοσιευθέντα στον ιστότοπο «WIKILEAKS» τηλεγραφήματα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και τις καταθέσεις των εξετασθέντων μαρτύρων (και ιδίως των Σεραφείμ Τσιτσιμπή του Σωτηρίου, Χρήστου Φώλια του Σωτηρίου και Ιωάννη Βαληνάκη του Γεωργίου), δημιουργήθηκε έντονη δυσαρέσκεια στην Κυβέρνηση των ΗΠΑ εξαιτίας των συναφθεισών μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας συμφωνιών, στην επίταση, δε του δημιουργηθέντος κλίματος δυσαρέσκειας συνέβαλε και η αρνητική στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης στο ζήτημα της ένταξης της F.Y.R.O.M. στο Ν.Α.Τ.Ο., η οποία είχε εκδηλωθεί στη Σύνοδο του ως άνω Οργανισμού στο Βουκουρέστι με την άσκηση «βέτο» από τη Χώρα μας, αλλά και η κατ’ ουσίαν αρνητική στάση της Ελληνικής κυβέρνησης στο σχέδιο «ΑΝΑΝ» για την Κύπρο, με αποτέλεσμα η Κυβέρνηση των ΗΠΑ να αποβλέπει στην ανατροπή των ανωτέρω συμφωνιών που είχαν συναφθεί μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.

  Ειδικότερα, αναφορικά με τις περιελθούσες στην Ε.Υ.Π. πληροφορίες σχετικά με περιστατικά που αποσκοπούσαν στην πολιτική και οικονομική αποσταθεροποίηση της Χώρας, όπως προκύπτει από το με αριθμό πρωτοκόλλου 53/13-1-2009 Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης της Ε.Υ.Π., σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από αξιωματούχο της F.S.B.(ήτοι της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, η οποία δραστηριοποιείται σε θέματα ασφαλείας στο εσωτερικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας και στο εξωτερικό αυτής για θέματα Τρομοκρατίας):

  α) υπήρχε έντονος προβληματισμός ως προς τους υποκινητές των γεγονότων του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2008,

  β) η νέα γενιά τρομοκρατών είναι καλά εκπαιδευμένη στο αντάρτικο πόλεων, έχοντας καλύψεις και μεθόδους διαφυγής προς το εξωτερικό,

  γ) είχε στοχοποιηθεί ο ίδιος ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδας και συνεργάτες του,

  δ) έχουν περιέλθει σε γνώση της ανωτέρω υπηρεσίας της αλλοδαπής σήματα κυβερνήσεων που συνεργάζονται μεταξύ τους και έχει λάβει χώρα εκτενής παρακολούθηση της διαδρομής μεταξύ οικίας και γραφείου του Πρωθυπουργού της Ελλάδας,

  ε) έχουν περιέλθει στην κατοχή τους φωτογραφίες και χάρτες με πιθανά σημεία παγίδευσης της διαδρομής, κρινόμενης απαραίτητης της χρήσης τηλεχειριστηρίου για ενδεχόμενη έκρηξη.

  Περαιτέρω, στα πλαίσια του σχεδιασμού προς άσκηση πίεσης και εξαναγκασμού της Ελληνικής Κυβέρνησης σε αλλαγή πολιτικής σε θέματα που αφορούν τις διεθνείς θέσεις της Χώρας, εντάσσονται και πράξεις και ενέργειες προσώπων, οι οποίες είχαν στόχο τον Πρωθυπουργό της Χώρας. Ειδικότερα, σύμφωνα με αριθμό 213/5-2-2009 Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης της Ε.Υ.Π., στην ανωτέρω Υπηρεσία είχαν περιέλθει πληροφορίες από αξιωματούχο της F.S.B. (Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας) περί οργανωμένου σχεδίου παρακολούθησης του τότε Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, το οποίο είχε οργανωθεί από Δυτικές Υπηρεσίες με τη συμμετοχή της ομόλογης Υπηρεσίας άλλου (μη Ευρωπαϊκού) κράτους, αντικειμενικός σκοπός του οποίου ήταν η πραγματοποίηση επίθεσης σε βάρος του Πρωθυπουργού, με ειδικότερο επιδιωκόμενο σκοπό την αναβολή ή τη ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της Χώρας.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με τις δοθείσες από τον ανωτέρω συνεργάτη/πληροφοριοδότη της Ε.Υ.Π. πληροφορίες, «Ομάδα Εργασίας» αποτελούμενη από δεκαεννέα (19) άτομα της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας «F.S.B.», η οποία δραστηριοποιούταν από τον μήνα Μάρτιο του έτους 2008 στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, με αφορμή «απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής» τηλεφωνικών συνομιλιών που έλαβαν χώρα μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, και του Vladimir Putin (Πρωθυπουργού της Ρωσίας κατά το χρονικό διάστημα από την 8-5-2008 έως την 7-5-2012) και του Giorgi Parvanov (Προέδρου της Βουλγαρίας κατά το χρονικό διάστημα από την 22-1-2002 έως την 22-1-2012). Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο πληροφοριοδότη της Ε.Υ.Π., διατυπώθηκαν τα κάτωθι:

 7. συνέχεια:

  Με πλαστές πινακίδες

  Κατά την ακολουθούμενη διαδρομή για τη μετακίνηση του Ελληνα Πρωθυπουργού από την κατοικία του στη Ραφήνα Αττικής μέχρι το Γραφείο του στην Αθήνα, εντοπίστηκε όχημα, τύπου VAN μάρκας Toyota Hiace χρώματος μπεζ, το οποίο έφερε ελληνικές πλαστές (όπως εξακρίβωσε η ανωτέρω ομάδα) πινακίδες κυκλοφορίας, και το οποίο εκινείτο συνεχώς, κατά τη διάρκεια της προαναφερόμενης μετακίνησης, κατά μήκος της διαδρομής αυτής και μέχρι το ύψος της Αττικής οδού στο Ολυμπιακό Στάδιο, και στο οποίο επέβαιναν τις περισσότερες φορές τρία με τέσσερα άτομα. Η παρακολούθηση του Ελληνα Πρωθυπουργού χαρακτηρίσθηκε από την προαναφερόμενη ομάδα επαγγελματική και εντεινόμενη ήδη από τις αρχές του μηνός Απριλίου του έτους 2008. Από την ανωτέρω ομάδα εκτιμήθηκε ότι, τα επιβαίνοντα στο παραπάνω όχημα άτομα, κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης του Πρωθυπουργού, επικοινωνούσαν τηλεφωνικώς με άλλους συνεργάτες τους. Το ανωτέρω όχημα εντοπίσθηκε και επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου και εκτιμήθηκε ότι κατέγραφε ταχύτητα πομπής, συνοδευτικά οχήματα, άτομα συνοδείας κ.λ.π. στοιχεία. Ομοίως στο ίδιο σημείο (στη Λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου), κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του έτους 2008, εντοπίσθηκε όχημα τύπου VAN μάρκας FORD TRANSIT χρώματος μπλε, το οποίο έφερε ελληνικές πλαστές (όπως εξακριβώθηκε από την ανωτέρω Ομάδα) πινακίδες κυκλοφορίας. Εκτός των προαναφερθέντων σημείων παρακολούθησης του Πρωθυπουργού, κατεγράφησαν ως τέτοια σημεία, επίσης, τα εξής:

  (α) η περιοχή του super market με την επωνυμία «CARREFOUR» στον Γέρακα Αττικής,

  (β) η περιοχή πέριξ του Ραδιομεγάρου της Ε.Ρ.Τ. στην Αγία Παρασκευή και

  (γ) η περιοχή του super market με την επωνυμία «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» στον Χολαργό Αττικής. Συγκεκριμένα, στην περιοχή του super market με την επωνυμία «CARREFOUR» στον Γέρακα Αττικής σημείο, εντοπίσθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας BMW, χρώματος ασημί, μοντέλο έτους 1995 ή 1996, το οποίο έφερε Γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας.

  Στην περιοχή αυτή εντοπίσθηκε επίσης, και το όχημα τύπου VAN μάρκας FORD TRANSIT, χρώματος μπλε, και διαπιστώθηκε επικοινωνία μεταξύ των επιβαινόντων στα παραπάνω οχήματα ατόμων. Στην περιοχή πέριξ του Ραδιομεγάρου της Ε.Ρ.Τ. στην Αγία Παρασκευή και στην περιοχή του super market με την επωνυμία «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» στον Χολαργό Αττικής εντοπίσθηκαν, επίσης, τα προαναφερόμενα οχήματα τύπου VAN.

  Επίσης, στην περιοχή Χολαργού, στις αρχές του μηνός Ιουνίου του έτους 2008, εντοπίσθηκε επί της οδού Φανερωμένης -πλησίον της εκκλησίας- συνάντηση και των τριών προαναφερόμενων οχημάτων. – Από την έρευνα της ομάδας «αντιπαρακολούθησης της F.S.B.», ως προς τους επιβάτες των ανωτέρω οχημάτων, προέκυψε ότι στο VAN μάρκας Toyota Hiace, χρώματος μπεζ, επέβαιναν συνήθως τέσσερις (4) άνδρες, εκ των οποίων, τρεις (3) μελαχρινοί και ένας (1) καστανός, στο VAN μάρκας FORD TRANSIT τρείς (3) άνδρες και στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας BMW δύο (2) γυναίκες. Η ανωτέρω ομάδα «αντιπαρακολούθησης της F.S.B.» κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, πέραν των προαναφερθέντων ατόμων, κατά τη διάρκεια του δρομολογίου του Ελληνα Πρωθυπουργού, λειτουργούσαν, συγχρόνως, ομάδες υποστήριξης και καταγραφής, σύμφωνα, δε, με τις εκτιμήσεις της ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων ατόμων σε όλη τη διαδικασία παρακολούθησης ανερχόταν σε είκοσι (20) περίπου άτομα, τα οποία δεν ανήκαν στον Αντιεξουσιαστικό χώρο. Από τηλεφωνική δε υποκλοπή, διαπιστώθηκε ότι οι επιβάτες των παραπάνω οχημάτων μιλούσαν την Ελληνική γλώσσα, ενώ η συνεννόηση μεταξύ των διαφόρων ομάδων, πραγματοποιούταν μέσω κινητών τηλεφώνων.

  Κατά την προαναφερόμενη συνάντηση των τριών οχημάτων στην περιοχή του Χολαργού (περί τις αρχές του μηνός Ιουνίου του έτους 2008, επί της οδού Φανερωμένης), διαπιστώθηκε και η παρουσία δύο ακόμη ατόμων (νεαρής ηλικίας), οι οποίοι, όπως εκτιμήθηκε, ήταν Ευρωπαίοι υπήκοοι. Σε χρόνο, ο οποίος δεν προορίζεται επακριβώς, αλλά κυμαίνεται μεταξύ την 20ή και την 25η Απριλίου 2008, στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φωτεινών σηματοδοτών οι οποίοι οδηγούν στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ, κατά τις απογευματινές ώρες, έλαβε χώρα «ελεγχόμενη» διαδικασία εμπλοκής, διαρκείας 30 δευτερολέπτων της ώρας (30 sec), μεταξύ του κλιμακίου της ομάδας εργασίας της «F.S.B.» και ατόμων των προαναφερομένων ομάδων παρακολούθησης, λόγω ακριβώς του εντοπισμού του οχήματος τύπου VAN, μάρκας Toyota Hiace, χρώματος μπεζ.

  Τα άτομα του κλιμακίου της «ομάδας εργασίας της F.S.B.», τα οποία συμμετείχαν στην προαναφερόμενη εμπλοκή ήταν τέσσερα (4), ενώ τα άτομα του άλλου «Χώρου» ήταν δύο (2), άοπλα γυμνασμένα και μιλούσαν την ελληνική γλώσσα, διέφυγαν, δε, από τον χώρο της εμπλοκής χρησιμοποιώντας μοτοσυκλέτα τύπου Enduro, χρώματος κίτρινου, η οποία δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, εγκαταλείποντας το προαναφερόμενο όχημα στον χώρο της εμπλοκής.

  Εντός του οχήματος αυτού ευρέθηκαν στοιχεία, από τα οποία προέκυπτε λεπτομερής καταγραφή της διαδρομής που ακολουθούσε κατά τη μετακίνησή του ο Ελληνας Πρωθυπουργός (από την κατοικία του στη Ραφήνα Αττικής έως το Γραφείο του στην Αθήνα), τα συνοδευτικά οχήματα, οι συνοδευτικές μηχανές ασφαλείας, καθώς και χάρτες, στους οποίους είχαν σημειωθεί τα σημεία συνάντησης των ομάδων παρακολούθησης και υποστήριξης, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβανόταν και η οδός Φανερωμένης στην περιοχή του Χολαργού Αττικής.

  Σημάδια στους χάρτες

  Επίσης, είχαν σημειωθεί και οι χώροι, οι οποίοι αντιστοιχούν στις θέσεις στάθμευσης του «CARREFOUR», καθώς και το κατάστημα των «GOODY’S» επί της οδού Κηφισιάς, πλησίον του κόμβου εισόδου στην Αττική οδό. Επί πλέον, υπήρχαν χάρτες των περιοχών Αγίας Παρασκευής – Χαλανδρίου – Χολαργού και Παπάγου. Ειδικά στον χάρτη της περιοχής Αγίας Παρασκευής είχαν σημειωθεί σημεία με μαύρο χρώμα.

  Επίσης, εντοπίστηκαν κιάλια νυχτερινής παρατήρησης, εκρηκτική ύλη C-4 και όπλα TOKAREV και KALASNIKOF, υλικά καμουφλάζ (καινούργια, αχρησιμοποίητα), υλικά μακιγιάζ, όπως μολύβια, κουκούλες μη χρησιμοποιημένες, οι οποίες δεν έφεραν κάποιο διακριτικό, καθώς και γυναικεία ρούχα, συστήματα επικοινωνίας υψηλής τεχνολογίας και ενέργειας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ., ένα τηλεχειριστήριο, τρόφιμα (ξηρά τροφή και σοκολάτες) και σκηνές.

  Οπως άλλωστε προκύπτει από τις ένορκες καταθέσεις των μαρτύρων Ιωάννη Κοραντή του Κωνσταντίνου (Διοικητή της Ε.Υ.Π κατά το χρονικό διάστημα από 22-11-2004 έως 14-7-2009), Σεραφείμ Τσιτσιμπή του Γεωργίου (Α’ Υποδιοικητή της Ε.Υ.Π. κατά το χρονικό διάστημα από 15-10-2004 έως 14-10-2009), της Φιλιππιάδας Γιωμελάκη – Παλαιολόγου (Β’ Υποδιοικητή της Ε.Υ.Π., αρμόδιας για θέματα Αντιτρομοκρατίας και Οργανωμένου Εγκλήματος, κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Ιανουάριο του έτους 2008 έως τον μήνα Νοέμβριο του έτους 2009) αλλά και του κ. Προκόπη Παυλόπουλου (Υπουργού Εσωτερικών στο Ενιαίο Υπουργείο Εσωτερικών κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου 2007 – Σεπτεμβρίου 2009 και νυν Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας), η πηγή, η οποία έδωσε στην Ε.Υ.Π. τις παραπάνω πληροφορίες κρίθηκε διαχρονικώς αξιόπιστη και οι δοθείσες πληροφορίες άκρως σοβαρές.

  Ωστόσο, ενώ κατά τα προαναφερόμενα, προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις και πράγματι ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας, ήτοι της συνωμοσίας σε διατάραξη της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος και σε αποστέρηση του Πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα (άρθρα 26 §1 εδ. α’, 27, 135 §2 και §4 σε συνδυασμό με 134 §2 εδ. β’ ΠΚ), δεν κατέστη δυνατή η ανακάλυψη των αγνώστων δραστών, και για το λόγο αυτό η δικογραφία, αποκλειστικά για την προαναφερθείσα αξιόποινη πράξη τέθηκε στο Αρχείο Αγνώστων Δραστών, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 308 §5 σε συνδυασμό με το άρθρο 245 §3 ΚΠΔ.

  H εμπλοκή και στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών

  Περαιτέρω, στα πλαίσια της διενεργούμενης κυρίας ανάκρισης, μεταξύ των πληροφοριών που συνέλεξε ο διενεργών αυτή Ανακριτής από πρόσωπα που ανήκαν ή κινούνταν στον χώρο των Υπηρεσιών Πληροφοριών, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν πληροφορίες οι οποίες αφορούσαν τη φυσική παρουσία και δράση αλλοδαπού υπηκόου Η.Π.Α., φερόμενου ως στελέχους της «C.I.A.» με πολυετή παρουσία στην Ελλάδα, ελληνικής μάλιστα καταγωγής, στον οποίο οι πηγές πληροφόρησης απέδιδαν συμμετοχή σε κάποιες από τις υπό έρευνα ενέργειες, καθώς επίσης και στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων της χρονικής περιόδου μεταξύ των ετών 2004 και 2005, μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας της εταιρίας «VODAFONE», αλλά και στην υπόθεση που αφορούσε τη διαρροή απορρήτων εγγράφων της Ε.Υ.Π. προς μη δικαιούμενα πρόσωπα, και με πιθανή τελική κατάληξη υπηρεσίες τρίτης χώρας. Και ενώ εις χείρας του ιδίου Ανακριτή εκκρεμούσε ήδη άλλη ποινική δικογραφία με Α.Β.Μ. Ω2011/7 αφορώσα την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, ο Ανακριτής του 3ου Τακτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Αθηνών, με το αριθμό πρωτοκόλλου 824/10-7-2013 έγγραφό του αιτήθηκε προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών τη συνένωση των δικογραφιών με Α.Β.Μ. Ω2011/6 και Ω2011/7, λόγω προφανούς συνάφειάς τους, η οποία και διατάχθηκε δυνάμει του με αριθμό 3494/2013 Βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

  Από τη διενεργηθείσα περαιτέρω κυρία ανάκριση επί των συνενωθεισών ως άνω δικογραφιών, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος William(ον) BASIL(επ) του George και της Madeline, υπήκοος Η.Π.Α., ελληνικής καταγωγής [ο οποίος, από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, εντοπίζεται στην Αθήνα, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα και κωδικές ονομασίες προς διευκόλυνση της δράσης του (και δη χρησιμοποιώντας τα ονόματα «Πέτρος» και «Μάρκος», εναλλάξ, ενίοτε ως κύριο όνομα και ενίοτε ως επίθετο, έκαστο εξ αυτών σε διάφορους συνδυασμούς) ως επιχειρησιακό στέλεχος του κλιμακίου της «C.I.A.», συνεργαζόμενος με τις αντίστοιχες ελληνικές υπηρεσίες, κυρίως σε θέματα αντιμετωπίσεως της τρομοκρατίας, με πλέον χαρακτηριστική περίπτωση τη συμμετοχή του στην κατά το έτος 2003 επιχείρηση με την κωδική ονομασία «ΔΙΚΤΥ», η οποία αφορούσε επέμβαση και απομάκρυνση μεγάλων ποσοτήτων εκρηκτικών από την πρεσβεία του Ιράκ στην Αθήνα] στην Αθήνα κατά το χρονικό διάστημα από τον μήνα Αύγουστο του έτους 2004 έως και τον μήνα Μάρτιο του έτους 2005, ενεργώντας από κοινού και με άλλα πρόσωπα, αγνώστων στοιχείων ταυτότητας, επιχείρησε παρανόμως να περιέλθουν σε γνώση του «κρατικά μυστικά» και ειδήσεις από τις αναφερόμενες στο άρθρο 146 ΠΚ, ήτοι ειδήσεις που τα συμφέροντα της Ελληνικής Δημοκρατίας ή των συμμάχων αυτής επέβαλαν να τηρηθούν απόρρητες έναντι ξένων Κυβερνήσεων, αποσκοπούσε, δε, με τις πράξεις του αυτές να τις χρησιμοποιήσει προκειμένου περαιτέρω να τις διαβιβάσει σε άλλον, κατά τρόπο ικανό να εκθέσει σε κίνδυνο τα συμφέροντα του Ελληνικού κράτους. Συγκεκριμένα, προέβη σε παράνομες παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνομιλιών του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Υπουργών της Ελληνικής Κυβερνήσεως και υπηρεσιακών παραγόντων της Χώρας.

  http://www.dimokratianews.gr/content/78417/i-cia-erixe-ton-karamanli

 8. Στο σκαμνί William Basil και Μιχάλης Καρχιμάκης [όχι όμως ο προδότης και ηθικός αυτουργός Γιωργάκης Παπανδρέου].

  https://taneadiasporadotnet.files.wordpress.com/2017/09/karamanlis-banner.jpg?w=1024&h=431

  Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση κατασκοπείας και παρακολούθησης του Κώστα Καραμανλή, σύμφωνα με βούλευμα που παρουσιάζει εφημερίδα «Δημοκρατία».

  Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών με βούλευμα του παραπέμπει σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών με βαρύτατες κατηγορίες κατασκοπίας και παραβίασης μυστικών της Πολιτείας έναν Ελληνοαμερικανό πράκτορα της CIA.

  Πρόκειται για τον Ελληνοαμερικανό [Καρπάθιο] William Basil, ο οποίος οργάνωσε το σκάνδαλο των υποκλοπών σε βάρος του πρωθυπουργού και του μισού υπουργικού συμβουλίου του.

  Επίσης, κατηγορείται και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στενότατος συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Μιχάλης Καρχιμάκης [δεξιά]. Ο κ. Καρχιμάκης κατηγορείται ότι υπέκλεπτε έγγραφα μείζονος εθνικής ασφάλειας ενώ κατηγορούνται και τα μέλη της ΕΥΠ που τον προμήθευαν «τα ωραία εκείνα χαρτιά» όπως τα αποκαλούσε.

  Παράλληλα, το βούλευμα θέτοντας στο αρχείο το σκέλος της δικογραφίας για τους «άγνωστους δράστες» που συνέπραξαν με τον Ελληνοαμερικανό πράκτορα, φωτογραφίζει πως πίσω από τα όσα συνέβησαν στον Κώστα Καραμανλή είναι η CIA.

  Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  Πιέσεις λόγω Ρωσίας

  Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού γνωστό ως «σχέδιο Πυθία» μπήκε σε εφαρμογή ως προσπάθειας άσκησης πίεσης και εξαναγκασμού της ελληνικής κυβέρνησης να αλλάξει πολιτική σε θέματα που αφορούσαν τις διεθνείς σχέσεις της χώρας.

  https://taneadiasporadotnet.files.wordpress.com/2017/09/karamanlis-gap-scoop.jpg?w=1024&h=700

  «Σκοπός των δραστών φαίνεται ότι ήταν η διακοπή της πολιτικής και οικονομικής προσέγγισης της Ελλάδας με τη Ρωσία που τότε είχε αρχίσει να διαμορφώνεται σε κρίσιμους τομείς ειδικότερα της ενέργειας, των εξοπλισμών και των κρατικών προμηθειών» ανέφερε το πόρισμα, δίνοντας έμφαση στην ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή με μνεία στις συμφωνίες για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και τον αγωγό South stream.

  Τα έγγραφα του Wikileaks

  Σύμφωνα με έγγραφα τα οποία θεωρούνται αυθεντικά και δόθηκαν στην δημοσιότητα από τα Wikileaks η προσέγγιση της Ελλάδας με τη Ρωσία προκάλεσε ενέργειες από τις ΗΠΑ ώστε να ανατραπούν οι εν λόγω συμφωνίες για τους ρωσικούς αγωγούς.

  «Το γεγονός της στήριξης της αμερικανικής πλευράς προς τον αγωγό ΤΑΡ εκτιμάται ότι μεταφέρθηκε στις ελληνικές κυβερνήσεις μετά το 2009, επιβεβαιώθηκε δε από την κατάθεση του μάρτυρα Β.Ρ (σσ αναφέρεται το όνομα γνωστού επιχειρηματία), ο οποίος μετά από συνάντηση του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ τον Μάιο του 2012 μετέφερε στην ελληνική πολιτική ηγεσία την αμερικανική θέση. Αποτέλεσμα ήταν η σταδιακή εγκατάλειψη των σχεδίων των αγωγών και η δέσμευση της ελληνικής πλευράς στο σχέδιο του αγωγού ΤΑΡ.

  Επίσης εγκαταλείφθηκε το σχέδιο προμήθειας στρατιωτικού υλικού από τη Ρωσία» αναφέρεται στο πόρισμα για την υπόθεση.

  Επιπλέον, στο σχέδιο «Πυθία» φέρονται να εμπλέκονται και υπάλληλοι της ΕΥΠ που είχαν πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία και τα παρέδιδαν σε μη δικαιούμενα πρόσωπα.

  Τον παρακολουθούσαν περίπου 20 άτομα

  Ομάδα περίπου 20 ατόμων φαίνεται πως δεν άφηνε από τα μάτια της τον Κώστα Καραμανλή. Συγκεκριμένα αυτοκίνητα ακολουθούσαν αυτό του πρώην πρωθυπουργού όπου και αν ο Κώστας Καραμανλής πήγαινε. Από την Ραφήνα μέχρι το γραφείο του και από την ΕΡΤ μέχρι και σε σούπερ μάρκετ.

  Μάλιστα, κάποια στιγμή εντοπίστηκε το ένα από τα τρία αυτοκίνητα που τον παρακολουθούσαν και διαπιστώθηκε ότι κυκλοφορούσε με πλαστές ελληνικές πινακίδες. Τον Ιούνιο του 2008 διαπιστώθηκε ότι τα τρία αυτά οχήματα συναντήθηκαν στην περιοχή του Χολαργού. Στα οχήματα επέβαιναν 7 άνδρες και 2 γυναίκες και στην συνάντηση τους συμμετείχαν δυο ακόμη άγνωστα άτομα, τα οποία εικάζεται πως είναι Βρετανοί.

  Επιπρόσθετα από τηλεφωνική υποκλοπή διαπιστώθηκε ότι οι επιβάτες των παραπάνω οχημάτων μιλούσαν ελληνικά, ενώ η συνεννόηση μεταξύ των διαφόρων ομάδων πραγματοποιείτο μέσω κινητών τηλεφώνων.

  Η εμπλοκή στη Νέα Μάκρη
  Σε χρόνο που δεν προσδιορίζεται ακριβώς αλλά κυμαίνεται μεταξύ του πενθημέρου 20 και 25 Απριλίου του 2008 στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φαναριών που οδηγούν στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ κατά τις απογευματινές ώρες έλαβε χώρα «ελεγχόμενη» διαδικασία εμπλοκής, διάρκειας 30 δευτερολέπτων.

  Η εμπλοκή έλαβε χώρα μεταξύ του κλιμακίου της ομάδας εργασίας της FSB (ομάδα που προσπαθούσε να προστατεύσει τον Καραμανλή) και ατόμων που ανήκαν στις παραπάνω ομάδες παρακολούθησης.

  Τα άτομα του κλιμακίου της ομάδας εργασίας ήταν τέσσερα ενώ τα άτομα του άλλου «χώρου» ήταν δύο άοπλα, γυμνασμένα, μιλούσαν ελληνικά και διέφυγαν από το χώρο της εμπλοκής χρησιμοποιώντας μοτοσυκλέτα χρώματος κίτρινου που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας. Το προαναφερόμενο όχημα εγκαταλείφθηκε στο χώρο της εμπλοκής.

  Μέσα στο όχημα βρέθηκαν στοιχεία από τα οποία προέκυπτε λεπτομερής καταγραφή της διαδρομής που ακολουθείται κατά τη μετακίνηση του Κώστα Καραμανλή από την κατοικία του στο γραφείο του, τα οχήματα που τον συνόδευα, οι μηχανές ασφαλείας καθώς και:

  • Χάρτες στους οποίους είχαν σημειωθεί τα σημεία συνάντησης των ομάδων παρακολούθησης και υποστήριξης.

  • Κιάλια νυχτερινής παρατήρησης.

  • Εκρηκτική ύλη C-4 και όπλα TOKAREV και KALASNIKOF.

  • Υλικά καμουφλάζ (καινούρια,αχρησιμοποίητα),υλικά μακιγιάζ,όπως μολύβια,κουκούλες μη χρησιμοποιημένες που δεν έφεραν κάποιο διακριτικό ,καθώς και γυναικεία ρούχα.

  • Συστήματα επικοινωνίας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ υψηλής ευκρίνειας και εμβέλειας.

  • Τηλεχειριστήριο.

  • Τρόφιμα (ξηρά τροφή και σοκολάτες).

  • Σκηνές.
  https://tanea-diaspora.net/2017/09/18/σοκαριστικές-εξελίξεις-για-το-σχέδι/

 9. http://www.wikileaks-forum.com/anything-and-everything/8/greece-plan-pythia-1and8243-for-assassinating-pm-karamanlis/8990/

  Greece: Plan “Pythia 1″ for assassinating PM Karamanlis
  « on: March 02, 2012, 22:43:42 PM »

  June 26, 2011 | Filed under: Featured News,INTEL

  “Epikaira” magazine reveal today the plan for the assassination of former Prime Minister Costas Karamanlis codenamed “Pythia 1″. The plan allegedly carried out by “allied intelligence services” involved at least twenty Greek colleagues, who “do not belong to the anarchist/terrorist area”.

  Top secret document from the National Intelligence Service (EYP), codenamed “Special Newsletter” (No. 219 / 5 February 2009), informed the then prime minister Karamanlis that the service had been informed by the Russian FSB, that a special task force, which consisted of nineteen individuals, identified and revealed plan of attack against the former prime minister. According to the FSB the goal was “to postpone or cancel the energy policy of the country.”

  This FSB special task force was in Greece because of attempts to wiretape conversations between Mr Karamanlis, Putin and Parvanof. The task force was organizing primarily counter-monitoring operations. In other words, their purpose was to identify individuals or groups who watched the former Prime Minister, especially during movements, recording every detail and anything that might be useful. According to the FSB report this “group” is described as “professional and their activity growing since April 2008.”

  However, during the operation and at least in one case, groups of agents of the FSB and the men who watched the car of the Greek Prime Minister had a close encounter at the Nea Makri area at Attica. According to the report during that afternoon, sometime between 20 and 25 April 2008, a “managed process of engagement” was held between FSB and Western Service agents and MOSSAD, which did not last more than 30 seconds.

  That engagement was carried out because in that region a suspicious vehicle (brand Toyota Hiace) was identified. Four FSB agents participated in the reported involvement. The suspects were two, unarmed, muscular, Greek speakers and fled from the area of involvement using a yellow Enduro motorcycle, which did not bear any registration plate. The suspicious vehicle was abandoned at the site of the involvement. A few lines further down, this document confirms that the suspects’ objective was Mr. Karamanlis. In the abandoned vehicle the following items were found:

  – Maps with a detailed record of the route followed by Mr. Karamanlis moving from the Prime Minister Office to his home in Rafina.

  – Notes on the number of security men and details of vehicles accompanying Prime Minister’s car.

  – Other maps marking the intersection of monitoring and support groups

  – Night vision binoculars and camouflage materials

  – High tech communications systems monitoring Police frequencies

  – Kalashnikov and Tokarev guns, remote control, food and tents.

  – Explosive C-4. This is military explosive, which is not traded and has not been used until now in none of the terrorist acts that have taken place in our country.

  Pythia Plan

  According to the National Intelligence report the planned assassination of Karamanlis, was part of a broader plan to destabilize the country, “an attack against the target, especially with a view to postponing or cancelling the energy policy of the country.” Somebody wanted to overthrow the energy policy, treating non political, diplomatic or economic means, but the physical elimination of the “target” with “offensive means”. In particular, the “Pythia 1″ plan included four items:

  1. Political instability, indicated by the ‘Vatopedi’ case.

  We note that this case while it was ongoing for several years, was made public in the summer of 2008, marking the beginning of the end of the Karamanlis government.

  2. Business destabilization by downgrading the Greek economy. This involved the kidnapping of businessmen.

  Two businessmen, Giorgos Milonas (June 2008) and Pericles Panagopoulos (January 2009), were kidnapped during that period.

  3. Social instability implemented with various forms of social unrest, including terrorist acts.

  In December 2008, Athens was transformed into a battlefield. In the background of these events much talk had been made about the involvement of “foreign services”.

  4. Various problems in foreign policy.

  No positive outcome statement for our national issues, even for comparatively minor issues such as the abolition of Visas for Greek citizens visiting the U.S.

  All information contained in this intelligence report comes from a Russian official. He describes in detail all the events and actions of the FSB in Greece. This activity, as it appears, lasted from March until the end of 2008. Mr. Karamanlis was informed later on at February 5, 2009. As implied by this document Americans and many of the other allies were not only annoyed by the Karamanlis government’s energy policy but also by the foreign and economic policy pursued. Many analysts believe the debt crisis could be treated quite differently. By the end of 2009 Greece was borrowing money at very low interest rates. Moreover, the economic alliances, which were then promoted, would probably enable the country to turn for help to rival powers (Russia, China).

  However, as the Greek Secret Service stresses the validity of the information cannot be controlled and thus does not exclude that the information included is an attempt to misinform the government authorities, in order to meet specific interests.

  Secret services and terrorism

  The Russian reports gives a particularly interesting perspective on the activities of terrorist groups in our country. According to the document, the Russian secret service believes that the current generation of terrorists in Greece is controlled by Western agencies. The FSB special task force reached this conclusion through thorough examination of the Greek terrorist groups. They divide them into two categories: those engaged in urban warfare and those specializing in robbery and kidnapping, noting that they perfectly handle weapons and vehicles and they always have an escape plan. FSB also speculates on their places of concealment. If this claim is true, then all analysts arguing on the close relationships between terrorism, crime and foreign intelligence are proved right.

  “Epikaira” had revealed the “energy coup”

  In the 77th issue, “Epikaira” (4/7/2011) unveiled the “energy coup” imposed by the US in Greece. In that issue the telegram of the then U.S. Secretary of Energy Mr. Matthew Bryza to the Greek ambassador in Washington Alexandros Mallias was publicized. In that telegram the U.S. Secretary stated: “This is a pernicious act of Prime Minister Karamanlis. Do we work together on issues of energy security? If yes, would not be right to at least send us a warning?” And continues saying, in the same highly irritated and threatening tone: “What happens? Greece has decided to throw a white towel on the TGI [pipeline] and forge a strategic partnership with Russia on natural gas, resulting in the share of Gazprom in the Greek gas market to be 100%? “The telegram concludes:” We are confused “. It was December 17, 2007, three months after the last elections. In the same issue another document of the same period from the American ambassador to Greece Daniel Speckhard, published on WikiLeaks, was revealed. The same issue also included another document from the US embassy by Mrs. Deborah McCarthy. Those documents report that the U.S. Embassy in Greece is working to “cancel” the agreement to purchase armored vehicles from Russia and the agreement on the South Stream pipeline. Karamanlis’ government, apart from planning the construction of South Stream pipeline was privately met in Istanbul with the then Russian President Vladimir Putin. They were talking on the construction of the Burgas – Alexandroupolis pipeline which for years had remained a plan. With these two energy pipelines, Russia circumvents Turkey and finds an outlet in the Mediterranean and thus in Southern Europe. On top of that, Americans and other allies were further frustrated with the attitude of former Prime Minister on April 2, 2008 in Bucharest, where, defying the will of George W. Bush, vetoed the entry of FYROM to NATO.

  Source: epikaira.gr

  http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=22908&category_id=0

  Linkback: http://www.wikileaks-forum.com/anything-and-everything/8/greece-plan-pythia-1and8243-for-assassinating-pm-karamanlis/8990/

 10. Greek Investigator’s Report Finds Evidence of Plot Against Former PM’s Life, ‘Silver Drachma’ Plan
  By A. Makris – Jun 27, 201

  Evidence pointing to international espionage, a plot to murder former Greek Prime Minister Costas Karamanlis and a 2012 plan for Greece’s exit from the euro code-named the “Silver Drachma” are just some of the sensational findings unveiled in a report by Greek Anti-Corruption Investigator Dimitris Foukas, released on Friday and sent to the Justices’ Council for consideration.

  The report outlines the findings of three converging judicial investigations spanning several years, initiated after the notorious phone-tapping scandal in 2005 and revelations that the mobile phones of then Prime Minister Karamanlis and dozens of other prominent Greeks were under surveillance.

  This investigation later merged with that of the “Pythias Plan’” – for the neutralization and even murder of Karamanlis – and allegations that Greek National Intelligence Service officers and former Minister Michalis Karchimakis had leaked classified state secrets and documents.

  Foukas cited evidence – including Wikileaks reports – supporting the existence of the Pythias Plan, which he said was designed to exert pressure on the Greek government to change its policy in crucial sectors, such as energy, arms procurements and public sector procurements. According to the report, the rapprochement between Greece and Russia provoked action by the United States to avert agreements for Russian pipelines, leading to the gradual abandonment of the plans by Athens and its commitment to the Trans-Adriatic Pipeline (TAP), as well as the cancellation of plans to acquire Russian military equipment.

  The Investigator referred to evidence that a close aide of former Prime Minister George Papandreou held talks with Mexican businessman Julio Salinas Price in 2012 on Greece’s exit from the Eurozone and the possible introduction of a Greek national currency, partly covered by silver, which would have cost Greece 70 billion euros.

  Lastly, also citing Wikileaks reports, the Investigator referred to evidence that Greek National Intelligence Service officers with access to secret information had leaked it to individuals without the necessary clearance, specifically to Karchimakis, who has denied the charges.
  (source: ana-mpa)
  http://greece.greekreporter.com/2015/06/27/greek-investigators-report-finds-evidence-of-plot-against-former-pms-life-silver-drachma-plan/

 11. Η “Πυθία” έφερε Παπανδρέου και Μνημόνια

  ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 01, 2017

  ΤΑ “ΑΠΟΝΕΡΑ” ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

  Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

  Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

  egerssi@otenet.gr

  http://www.egerssi.gr

  Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017 ήμουν φιλοξενούμενος της τηλεοπτικής μεσημεριανής ζωντανής εκπομπής “Βήμα στον πολίτη”, της δημοσιογράφου κ. Βίλιαν Στασινού στον τηλεοπτικό δίαυλο της ΒΔ Ελλάδος “Βήμα TV Ιωαννίνων”!

  Η “ιερά” εξέταση της εκλεκτής κ. Στασινού προς την αφεντιά μου επικεντρώθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και στο ζήτημα της δολοφονίας του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή μέσω του σχεδίου “Πυθία”!

  Άνθρακες ο θησαυρός του κ. Τσίπρα

  Απευθυνόμενος στην κ. Στασινού, είπα πως “η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται”!

  Και αυτό επειδή, για τους αδαείς ή τους αφελείς, οι προσδοκίες από το ταξίδι του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ ήταν πολύ μεγάλες, για επενδυτικά και επιχειρηματικά προγράμματα, καθώς και διακρατικές συμφωνίες που θα κόμιζε εις τας Αθήνας!

  Ωστόσο, το μόνο – εξ όσων ανακοινώθηκαν – που πέτυχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός ήταν τα αντισταθμιστικά οφέλη του εκσυγχρονισμού των αεροπλάνων F-16, που κατά τους Αμερικανούς θα μας στοιχίσουν 2,4 δις ευρώ, ενώ η εκτίμηση της ελληνικής κυβερνήσεως είναι πως θα μας στοιχίσουν 1,1 δις ευρώ!

  Από πλευράς μου θα μου επιτραπεί να πιστέψω την αμερικανική εκτίμηση!

  Όμως, πώς ήταν δυνατόν να επιτύχει κάτι περισσότερο, από τη στιγμή που σύρθηκε σε αυτήν την πολυθρυλούμενη συνάντηση;

  Αφού θα πρέπει να σημειωθεί πως, λίγα μόλις 24ωρα πριν πετάξει ο κ. Τσίπρας για την Ουάσιγκτον, ενημερώθηκε ότι η επιχειρηματική αποστολή που θα τον συνόδευε – όπως είθισται σε όλα τα Πρωθυπουργικά ταξίδια σε μεγάλες και ισχυρές χώρες – ακυρώθηκε γιατί, τάχατες – τάχατες καθυστέρησε το γραφείο τον Προέδρου των ΗΠΑ να δώσει την οριστική συγκατάθεση στην επιχειρηματική αποστολή!

  Η ανάγνωση σε απλά ελληνικά, είναι μια:

  Ο Ντόναλντ Τραμπ, γνωρίζοντας πως έχει να κάνει με μια αστεία κυβέρνηση και ένα Πρωθυπουργό πολύ αδύνατο, απαίτησε να τον δει χωρίς υποσχέσεις από μέρους του!

  Παρ΄ ότι η Ελλάς έχει τεράστιο πλεονέκτημα στην περιοχή, από τη στιγμή που οι σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας είναι υπερβολικά τεταμένες!

  Μετατρέπεται σε Αμερικανική Βάση, η Βάση της Σούδας

  Απαίτηση πρώτη του Ντόναλντ Τραμπ:

  Να επεκταθεί και σε αμερικανική Βάση η Νατοϊκή Βάση της Σούδας στην Κρήτη! Δηλαδή, να μετατραπεί η Κρήτη σε αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ για τις πολεμικές της επιχειρήσεις! Απαίτηση που δεν δέχθηκε ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος και γι΄ αυτό οι ΗΠΑ του “έστησαν” το Νοέμβριο του 1973 το Πολυτεχνείο, που τελικά τον ανέτρεψε! Αντίθετα, ο “δημοκράτης”, ο “προοδευτικός”, ο “αριστερός” Αλέξης Τσίπρας μετά χαράς αποδέχτηκε το αίτημα – απαίτηση των ΗΠΑ!

  Ο Αλέξης Τσίπρας που έκλεινε τους Αθηναϊκούς δρόμους με τα συντρόφια του, διαδηλώνοντας με το σύνθημα “φονιάδες των λαών Αμερικάνοι” και το Παπανδρεϊκό σύνθημα “Έξω οι Βάσεις του θανάτου”!

  Η “Πυθία” έφερε Παπανδρέου και Μνημόνια

  Απαίτηση δεύτερη του Ντόναλντ Τραμπ:

  Να παρέμβει ο κ. Τσίπρας στην ελληνική Δικαιοσύνη ώστε, η υπόθεση του σχεδίου “Πυθία” να μην φθάσει ΠΟΤΕ στο ακροατήριο!

  Γιατί, οι ΗΠΑ φοβούνται πως αν φθάσει η υπόθεση στο ακροατήριο, ο πράκτοράς τους και κατηγορούμενος για τις υποκλοπές της Vodafone, William Basil θα δικαστεί ερήμην καθ΄ ότι, ως γνωστόν, οι ΗΠΑ δεν τον εκδίδουν στις ελληνικές Αρχές! Σε αυτήν την περίπτωση οι θιγόμενοι Έλληνες πολίτες, τα ονόματα των οποίων δημοσιοποίησε η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή τον Φεβρουάριο του 2006, θα εγείρουν αγωγές!

  Αλλά κυρίως, δεν θέλουν οι ΗΠΑ να βγουν μέσω των δικαστηρίων οι αποκαλύψεις της απόπειρας δολοφονίας του πρώην Πρωθυπουργού, όταν πρόσφατα από την πλευρά της Ρωσίας, την ίδια ημέρα που ο κ. Τσίπρας βρισκόταν στις ΗΠΑ, αποκαλύφθηκε πως υπήρχε ένας αθέατος πόλεμος μεταξύ της CIA και της ΕΥΠ για τον “έρωτα” Πούτιν – Καραμανλή!

  Όταν, την εποχή εκείνη στελέχη της ΕΥΠ – τα οποία κατηγορούνται – ενημέρωναν πρώτα τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου και αν “πρόκαναν” ενημέρωναν και τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή!

  Και επειδή, “δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά”, ο Καραμανλής “παρέδωσε” την Εξουσία στον Γιώργο Παπανδρέου, για να ακυρώσει τις δυο πολύ σημαντικές για την Πατρίδα ενεργειακές συμφωνίες με τη Ρωσία ( τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης και τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream) και για να φέρει στη ζωή μας τα Μνημόνια της εξαθλίωσης, της φτώχειας και της υποδούλωσης της Πατρίδας στους δανειστές – “εταίρους” μας στην ΕΕ!

  TAXI και “Uber”

  Απαίτηση τρίτη του Ντόναλντ Τραμπ:

  Η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Εβραίο Δήμαρχο του Σικάγου και συνιδιοκτήτη της καλιφορνέζικης παγκόσμιας διαδικτυακής πλατφόρμας ΤΑΧΙ, της “Uber”!

  Η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2014 και για την οποία αρχικά αντιδρούσε ο Πρόεδρος του ΣΑΤΑ κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος!

  Από τότε τι ακριβώς μεσολάβησε και ο κ. Λυμπερόπουλος κείται ευμενώς, αφού υπήρξε και συνάντηση προ ημερών με τον Γραμματέα ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ρήγα, μπορεί μόνο να το εξηγήσει ο κ. Λυμπερόπουλος!

  Ωστόσο, ακούγεται πως, το ζήτημα το χειρίζεται προσωπικά ο κ. Νίκος Παππάς Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και αυτό είναι που μας φοβίζει ιδιαίτερα!

  Σ.σ.

  Παρ΄ ότι ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε την κατάργηση των αντισταθμιστικών, στη Βουλή την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, ποιος θα τον πιστέψει;

  Άλλωστε, από όλες τις εξαγγελίες του και τις δεσμεύσεις του, ποια πραγματικά έχει υλοποιηθεί; Γιατί, ο Αλέξης Τσίπρας είναι “χτίστης” του ψέματος και “κατεδαφιστής” της αλήθειας!!
  http://egerssi.gr/τα-απονερα-του-ταξιδιου-τσιπρα-στι/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.