Κύριε Σώρρα, γιατί δεν αγοράζετε το ΔΝΤ; Να είναι ελληνικό και να δανείζουμε σε όποιον θέλουμε! 

Ιστορικό 

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2011ήρθε στην δημοσιότητα το θέμα της δωρεάς μιας μετοχής μαμούθ. Συγκεκριμένα, κατόπιν σχετικής ανάρτησης στην διαδικτυακή εφημερίδα zougla του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου η οποία αναδημοσιεύτηκε αμέσως από πληθώρα ιστολογιών, μάθαμε ότι ο  Αρτέμης Σώρρας ( απο την Πατρα) κατέχει 40 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής», ότι ο κ. Θεόδωρος Καρυώτης, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Maryland στις ΗΠΑ που διδάσκει Μακροοικονομία, διεθνείς οικονομικές σχέσεις αλλά και μικροοικονομικά, έκανε την αποτίμηση των μετοχών και ότι σύμφωνα με το πόρισμά του, κάθε  μια μετοχή αποτιμάται σήμερα στα 670 δισ. ευρώ  ( δηλαδή η  συνολική αξία των 40 μετοχών πλησιάζει τα 30 τρισ..) 

Μάθαμε επίσης ότι ο κ Σώρρας ίδρυσε με κάποιους άλλους την μη κερδοσκοπική εταιρεία «END» στην οποία πρόεδρος είναι ο γνωστός καρδιολόγος στη Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Λαμπράκης και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης και της δώρισε 4 μετοχές δηλωμένης αξίας 2,7 τρις. Για την δωρεά αυτή κατέθεσε δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών. Στόχος της «END»  και της οικογένειας Σώρρα,  η αποπληρωμή του ελληνικού χρέους, του σωρευμένου χρέους σε τράπεζες των Ελλήνων πολιτών και η εξασφάλιση ενός μεγάλου αποθεματικού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Δείτε το σχετικό άρθρο εδω 

Στις 14 Οκτ. 2011 η «END» ανακοίνωσε ότι η Γ’ Δ.Ο.Υ. της Πάτρας επί της ουσίας αναγνώρισε την αξία των μετοχών της, καθώς βεβαίωσε τον αντίστοιχο φόρο που αναλογεί στην δωρεά. Έπειτα, στις 06/04/2012, ανακοίνωσε  ότι στα πλαίσια του κύριου σκοπού της ίδρυσής της όπως αυτός προσδιορίζεται στο καταστατικό και το οποίο είναι η αντιμετώπιση και εξόφληση του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους προσκαλεί όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες που έχουν επωμιστεί δάνεια οποιασδήποτε μορφής (στεγαστικά, καταναλωτικά, αγοράς αυτοκινήτου, επαγγελματικά και χρέη πιστωτικών καρτών), να υποβάλουν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της, «Αίτηση Δανειολήπτη» ώστε να προχωρήσει η εταιρία στην αποπληρωμή του χρέους του συνόλου των αιτήσεων που θα έχουν υποβληθεί, μόλις οι μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής ρευστοποιηθούν. Ο χρόνος υποβολής της αίτησης ήταν 45 ημέρες, με καταληκτική ημερομηνία την Κυριακη 17 Ιουλιου αλλά μετά δόθηκε παράταση έως την Δευτέρα 20 Αυγούστου.

Στις 11/04/2012 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διέλυσε την Βουλή, προκήρυξε εκλογές  και κάλεσε τους εκλογείς για την εκλογή Βουλευτών την 6η Μαΐου 2012.

Στις  24/4/2012  ο  Ευάγγελος Βενιζέλος, ως πρόεδρος πια του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε ότι την τέταρτη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του Κινήματος, τοποθετήθηκε ο Καθηγητής  Θεόδωρος Καρυώτης ,”Καθηγητής του πανεπιστημιακού συστήματος της πολιτείας του Maryland στις ΗΠΑ, Ειδικός στο Δίκαιο της Θάλασσας, παλαιό στέλεχος του ΠΑΚ, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύμβαση του Montego Bay, που κατέληξε στο ισχύον Δίκαιο της Θάλασσας.”

Στις 19 Μαΐου 2012 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διέλυσε πάλι τη Βουλή, προκήρυξε εκ νέου εκλογές και κάλεσε τους εκλογείς για την εκλογή Βουλευτών στις 17 Ιουνίου 2012, ( και τα δυο προεδρικά διατάγματα εδω ) Ο κύριος Καρυώτης παρέμεινε υποψήφιος επικρατείας

Στα τέλη καλοκαιριού ο πρόεδρος της οργάνωσης «END»  Μανώλης Λαμπράκης, μίλησε στο tv creta (δυο φορές)  και ανακοίνωσε ότι  βρίσκονται ήδη κατατεθειμένα σε τράπεζες του Καναδά αμερικανικά ομόλογα αξίας 600 δισ. δολαρίων που προορίζονται για την εξαγορά του συνόλου του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, τα ευρωπαϊκά κράτη αλλά και τους ιδιώτες πιστωτές και ότι τα χρήματα αυτά θα δοθούν με δύο όρους

– να αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση την εξαγορά του χρέους που βρίσκεται στα χέρια οργανισμών και κρατών από τρίτους

–  να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας και να προκηρυχθούν νέες εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Λαμπράκη σε ένα δεύτερο λογαριασμό έιχαν συγκεντρωθεί 50 δισ. για το χρέος της Κύπρου. (εδω  και εδω

Τέλος, στις 30/9/2012 η «END» διοργάνωσε συγκέντρωση στην Αθήνα (ξενοδοχείο President)  με στόχο την απόκτηση ευρείας υποστήριξης της πρότασης της «END» από τους Έλληνες και την άσκηση πιέσεων προς την κυβέρνηση για να ελέγξει την πρόταση και να προχωρήσει σε συζητήσεις με την «END»

Η «END» διά στόματος Αρτέμη Σώρρα, Μανώλη Λαμπράκη και σια, ανακοίνωσε ότι “εις ΤΟΡΟΝΤΟ του Καναδά στην Κεντρική Τραπεζα, είναι ήδη κατατεθειμένα 600 δις δολάρια σε λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας” που θα τις δοθούν υπό όρους και με επιτόκιο 0,5%, ότι έχουν ήδη προσφέρει στην Κύπρο 50 δις δολάρια με 0% επιτόκιο για 100 χρόνια (από 50 μέχρι 100), ότι ο ευεργέτης Σώρρας ίδρυσε στην Κύπρο και μια Τράπεζα Γης για “να μην χαθούν” 🙂  εκτάσεις στα κατεχόμενα, ότι την προηγούμενη  Κυριακή προσκλήθηκαν στην σύνοδο του ΟΗΕ από  ομάδα αφρικανικών χωρών (south south) όπου παρουσιασαν σε 3 λεπτά το πρόγραμμα τους και ότι κατόπιν τούτου, δέχθηκαν 24 αιτήσεις χρηματοδότησης κρατών με επιτόκιο 0,5%.

Μεγάλο μέρος του χρόνου αφιερώθηκε στην ανάλυση της υπεροχής της φυλής των Ελλήνων και της ελληνικής γλώσσας, την λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου που αξιοποιεί μόνο το 6% των δυνατοτήτων του αλλά και με δηλώσεις περί της νέας τάξης, της κυβέρνησης, των οικονομικών στοιχειών που δεν βγαίνουν κλπ. Τα περισσότερα όμως ήταν ακαταλαβίστικα. Έγινε και η διευκρίνιση ότι η «END» και το νομικό και οικονομικό επιτελείο δεν εκπροσωπούν την ομογένεια αλλά αποκλειστικά τον κ Σώρρα που είναι και ο μεγάλος ευεργέτης που κατέχει όλα αυτά τα χρήματα και τα διαθέτει για καλό σκοπό.

Οι όροι που έθεσε ο κ Σώρρας (προσοχή: όχι Σόρος , Σώρρας) για να αποδεσμευτούν τα λεφτά ήταν αυτή την φορά διαφορετικοί. Αντί της αλλαγής του Συντάγματος της χώρας και την προκήρυξη εθνικών εκλογών απαίτησε:

– Να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος από και σε όλους τους φορείς που πήραν μέρος σε συμβάσεις δανεισμού, στις τράπεζες (Τράπεζα της Ελλάδας, Εθνική, Alfa Bank, Marfin, Xios Bank κλπ) στον Υπουργείο Οικονομικών, κλπ

– Να συσταθεί διεθνής επιτροπή για το έλεγχο του χρέους όπως έγινε στον Ισημερινό  όπου το χρέος βρέθηκε ότι ήταν επαχθές

– Να γίνει άρση του (ανύπαρκτου) βουλευτικού ασύλου και το άνοιγμα όλων των συμφωνιών χρέους (;)

Περαιτέρω, ο κ Σώρρας, εκτός την πληρωμή του νόμιμου απομένοντας μετα τον έλεγχο χρέους, έταξε και την πληρωμή συντάξεων, των διπλασιασμό των  μισθών του Ελληνικού Στρατού και την χρηματοδότηση πανεπιστήμιων, μέχρι να πάρει μπροστά η χώρα!

Μεταξύ σοβαρού κι αστείου, μετά την συγκέντρωση έγινε από το διαδίκτυο αυτή η πρόταση που νομίζω ότι τα λέει όλα :

…  Επειδή λοιπόν «είναι πολλά τα λεφτά» Αρτέμη  και Μανώλη και φτάνουν και περισσεύουν, προσέξτε τι να κάνετε:

1.Παίρνουμε 10 δισεκατομμύρια δολάρια και αγοράζουμε της New York Times, τη Wall Street Journal και το CΝΝ. Ετσι έχουμε φωνή και δεν θα φοβούμαστε τους σιωνιστές και τους τραπεζίτες.

2. Ξοδεύουμε $50 δισεκατομμύρια για να εκλέξουμε Ελληνα πρόεδρο στην Αμερική κι άλλα 50 για να στείλουμε 250 ομογενείς στη Βουλή και 51 στη Γερουσία! Τότε λοιπόν γιατρέ, καθιερώνουμε επίσημη γλώσσα στις ΗΠΑ τα ελληνικά (νομίζω τα αρχαία θα είναι καλύτερα), στέλνουμε και τον 6ο στόλο να καθαρίσει τους Τούρκους στην Κύπρο και την αεροπορία μας να ισοπεδώσει τα Σκόπια και βέβαια διασφαλίζουμε και την ΑΟΖ του Καστελόριζου και έχουμε εγγυημένα τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Μην ξεχνάς ότι ο στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη είναι ο Ελληνοαμερικανός Τζέιμς Σταυρίδης και θα εργαστεί με «ενθουσιασμό»!!!!

3. Με τόσο στρατό, νομίζεις γιατρέ μου ότι η Μέρκελ, οι Ρότσιλδ, οι Μασώνοι κι οι Σιωνιστές θα τολμήσουν και να μιλούν ακόμη για ελληνικό και κυπριακό χρέος;

Όσο για τα υπόλοιπα 540 δισεκατομμύρια που θα περισσέψουν, νομίζω ότι θα πρέπει να διατεθούν για μία παγκόσμια εκστρατεία ισάξια του … Μεγάλου Αλεξάνδρου. Για την Ελλάδα ρε γαμώτο!

Μερικά σχόλια και διευκρινίσεις :  

– Βασικά, η είδηση για την μετοχή μαμούθ, πρωτοβγήκε στον αέρα στις 11 09 2011 σε ραδιοφωνική εκπομπή του κ Τριανταφυλλόπουλου, βάση της οποίας συντάχτηκε μετά το κείμενο που έκανε το γύρο του διαδικτύου. Στην συγκεκριμένη εκπομπή, καλεσμένοι ήταν ο Νίκος Λυγερός και ο εκπρόσωπος της ΕΝD κ. Γιώργος Γιαβής. Από το εξωτερικό κλήθηκαν μέσω τηλεφώνου να παρεμβούν και οι κύριοι Λαμπράκη και Καρυώτη.

– Ο κ. Καρυώτης και ο Ν. Λυγερός  είναι εκείνοι που έχουν πλημμυρίσει τον τελευταίο καιρό το διαδίκτυο με άρθρα για τη θέσπιση της ΑΟΖ εδώ και τώρα, όσο δηλαδή η χώρα δεν έχει την εθνική κυριαρχία και όλα τα περιουσιακά στοιχεία τις μπορούν να κατασχεθούν από τους δανειστές καθώς η Ελλάδα παραιτήθηκε από την ασυλία την δική της και της περιουσίας της ( βλπ πρώτη δανειακή σύμβαση )

 Στην προσπάθεια αυτή, όπως φαίνεται και στο ακόλουθο βίντεο, συμμετέχει μάλλον  ενεργά και ο πρόεδρος της END ο γιατρός κ. Λαμπράκης. Το βίντεο τραβήχτηκε με την ευκαιρία μιας διαμαρτυρίας Ελλήνων της Αμερικής έξω από το Γενικό Προξενιό της Ελλάδος  στην Νέα Υόρκη στις 17 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2011. Ομιλητής είναι ο κ Καρυώτης ο οποίος κάνει αναφορά και στον κ Λαμπρακη που εμφανίζεται δίπλα του στο βίντεο.

– Ο κ. Καρυώτης δεν είναι Καθηγητής στο University of Maryland, αλλά Λέκτορας στο Towson University  (που βρίσκεται στην πολιτεία Maryland ) 

Theodore (Ted) Kariotis

Department of Economics
Stephens Hall – 316Q
(410) 704-3265
tkariotis@towson.edu

– Εξαρχής ο κ Σώρρας ίδρυσε δυο εταιρίες «END». Μια με έδρα στην Ελλαδα (Τρίπολη) και επωνυμία “Ellas Never Die” αλλιώς “Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει” (Hellas never dies …) και η άλλη με επωνυμία “End National Debt” με έδρα στην Αμερική. Η πρώτη είναι εκείνη που έχει τις 4 μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής και λέει ότι θέλει να εξοφλήσει με αυτές το συνολικό χρέος δημοσίου και ιδιωτών ενώ η δεύτερη είναι εκείνη που λέει ότι θέλει να δώσει χρήματα στην ελληνική  κυβέρνηση να εξαγοράσει το Ελληνικό δημόσιο χρέος,  να αγοράσει εκτάσεις στα κατεχόμενα μέσω της Τράπεζας Γης του κ Σώρρα και να δανείσει χρήματα σε όλες τις καταπιεσμένες χώρες (24 για την ώρα)

– Σύμφωνα με την «END», βάση της σύμβασης συγχωνεύσεως της Τράπεζας της Ανατολής με την Εθνική, 4 μέρη από το παθητικό εξαιρέθηκαν από την εκκαθάριση και μπήκαν ατόφια (1.1.1933) σε λογαριασμό και συγκεκριμένα  298 χρυσά γαλλικά φράγκα ανα μετοχή.  Αυτά τα μερίδια του παθητικού κατατέθηκαν σε λογαριασμό  επειδή η εκκαθάριση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αλλά ο λογαριασμός φαίνεται ότι δεν υπάρχει.  Συνεπώς, η ορθή αξία της εκάστοτε μετοχής πρέπει να είναι περίπου 13 εκατομμύρια ευρώ όπως την υπολόγισε ο Γιώργος Νικολαίδης Καθηγητής ΤΕΙ Πειραιά

– Η ΔΟΥ δεν βεβαίωσε ποτέ τίποτα, οι μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής δεν ρευστοποιήθηκαν και ούτε ξέρουμε αν θα ρευστοποιηθούν ποτέ, φόρος δωρεάς δεν καταβλήθηκε και έτσι δεν υπάρχει καμία χρηματική δωρεά προς την πρώτη «END» και ούτε κεφάλαια για την αγορά των ομολόγων του Αμερικάνικου Δημοσίου αξίας τουλάχιστον 650 δις δολαρίων (αφήνουμε στην άκρη την δήλωση ότι ο Σώρρας έχει τρισεκατομμύρια σε αμερικάνικα ομόλογα και μετρητά τα οποία διατεθεί  για την σωτηρία του ελληνισμού και καταπιεσμένων χωρών). Συνεπώς, αυτά τα ομόλογα είτε δεν υπάρχουν είτε δεν αγοράστηκαν από τον κ Σώρρα που εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης τους αλλά δεν εμφανίζεται στο περιοδικό forbes ως από μακριά ο πλουσιότερος άνθρωπος στο πλανήτη.  Ο πρώτος στην συγκεκριμένη λίστα είναι ένας φουκαράς από το Μεξικό με περιουσία μόλις 69 δις .

Rank
Name
Net Worth
Age
Source
Country of Citizenship
1 Carlos Slim Helu & family

Carlos Slim Helu & family
$69 B 72 telecom Mexico

– Βάσει των  δανειακών συμβάσεων, δεν χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας για την εξαγορά του χρέους της από οποιονδήποτε αλλά η σύμφωνη γνώμη των δανειστών που έχουν δικαίωμα να το κάνουν ότι θέλουν. Η Ελλάδα, λένε οι συμβάσεις, δεν μπορεί να δανειστεί από αλλού αλλά αυτό δεν σε εμποδίζει να αγοράζεις εσύ το χρέος (αν βρεις τους δανειστές και θέλουν να σου πουλήσουν) ή να της χαρίζεις χρήματα υπό μορφή δωρεάς, επενδύσεων κλπ

– Ο λογιστικός έλεγχος από κάποια επιτροπή στα πρότυπα του Ισημερινού δεν έχει καμία αξία γιατί η Ελλάδα παραιτήθηκε από την προστασία του διεθνούς δικαίου και όπως είπαμε από την ασυλία της περιουσίας της. Μόνο εάν δικαστούν οι σχετικές μηνύσεις που καιρό εκκρεμούν στην δικαιοσύνη και βάση των οποίων μέρος του χρέους είναι προϊόν εγκληματικής πράξεως βγαίνει άκρη. Ενδεικτικά

– Και το 2011 όταν πρωτοεμφανίστηκε η υπόθεση Σώρρας και το 2012 όταν επανεμφανίστηκε στη δημοσιότητα, η κυβέρνηση ετοιμαζόταν για την επιβολή νέων μέτρων λιτότητας ύψους 6 δισ ευρώ το 2011 και 11,5 δις ευρώ τώρα, το 2012.

– Οι τωρινοί βουλευτές δεν είναι εκλεγμένοι αλλά διορισμένοι και έτσι παράνομοι και αυτοί και η κυβέρνηση, αλλά αυτό δεν ενοχλεί καθόλου  τους σωτήρες της «END», οι οποίοι δηλώσαν κιόλας ότι ξέρουν ποιος, πότε και πως έφερε την Ελλάδα εδώ άλλα δεν πρόκειται να αποδώσουν ευθύνες .

Συμπέρασμα ;;;  Για την ώρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κ Σώρρας φακελώσε τους  Έλληνες δανειολήπτες. Από εκεί και πέρα, κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα ή χωρίς καθόλου κόλλυβα. 

Έχει ενδιαφέρον να δείτε και τι λέει η ομογένεια για την υπόθεση : 

Τα συνεχιζόμενα ανδραγαθήματα του γιατρού Μανόλη Λαμπράκη και της οργάνωσης END (End National Debt) που έχουν θέσει στόχο «την εξάλειψη του ελληνικού και κυπριακού χρέους» (και όχι μόνο), έχουν δυστυχώς φέρει σε δύσκολη θέση την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, της οποίας η σοβαρότητα διακυβεύεται. Μπορεί μεν ακόμη κι αυτοί που αρχικά τους έδωσαν βήμα (TV CRETA, «Εθνικός Κήρυξ») τώρα τους αμφισβητούν, υπάρχουν όμως αρκετοί μέσω διαδικτύου που αναπαράγουν δηλώσεις και συνεντεύξεις του γιατρού κι άλλων, μεμφόμενοι μάλιστα όσους από απλή ντροπή απλά σιωπούν. Η συνέχεια εδω

JFG 

https://justiceforgreece.wordpress.com

Διευκρίνιση / Διόρθωση 

Σχετικά με αυτή την παράγραφο:

“Εξαρχής ο κ Σώρρας ίδρυσε δυο εταιρίες «END». Μια με έδρα στην Ελλαδα (Τρίπολη) και επωνυμία “Ellas Never Die” αλλιώς “Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει” (Hellas never dies …) και η άλλη με επωνυμία “End National Debt” με έδρα στην Αμερική. Η πρώτη είναι εκείνη που έχει τις 4 μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής και λέει ότι θέλει να εξοφλήσει με αυτές το συνολικό χρέος δημοσίου και ιδιωτών ενώ η δεύτερη είναι εκείνη που λέει ότι θέλει να δώσει χρήματα στην ελληνική  κυβέρνηση να εξαγοράσει το Ελληνικό δημόσιο χρέος,  να αγοράσει εκτάσεις στα κατεχόμενα μέσω της Τράπεζας Γης του κ Σώρρα και να δανείσει χρήματα σε όλες τις καταπιεσμένες χώρες (24 για την ώρα)”

Διευκρινίζουμε τα έξης:

Τα πιο πάνω συμπεράσματα προέκυψαν από την εκπομπή του Μ.Τριανταφυλλόπουλου όπου ο δημοσιογράφος, ο Ν.Λυγερος, ο Θ. Καρυώτης, ο Ε. Λαμπράκης και ο Α. Σώρρας συζήτησαν για πρώτη φορά το θέμα της μετοχής μαμούθ.

Από την  υπ’ αριθμ 6341/2012 απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, προκύπτει όμως ότι και οι δυο εταιρίες έχουν έδρα στην Ελλάδα και ότι αμφότερες έλαβαν ως δωρεά 4 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής»

Συγκεκριμένα, οι δυο ΜΚΟ είναι “EI ” (End National Debt -END ) με έδρα στην Αθήνα ( Αντήνορος 24) και ” Η Ελλάς ποτέ δεν πεθαίνει ” (Ellas never die -END) με έδρα στην Τρίπολη Αρκαδίας ( Ρήγα Φεραίου 109)

και έλαβαν :

– τις με αυξ. αριθμός 01933, 008173,017141 και 17925 μετοχές / χρεόγραφα η πρώτη ΜΚΟ (αριθμό μητρώου  καταχώρισης 12362/2011 στα οικεία βιβλία του Πρωτοδικείου Αθηνών)

– τις με αυξ. αριθμός 010946, 009619, 003257 και 179255 μετοχές / χρεόγραφα η δεύτερη ΜΚΟ (αριθμό μητρώου καταχώρισης 5139/2011 στα οικεία βιβλία του Πρωτοδικείου Τρίπολης)

Τέλος, από στοιχεία τα οποία δημοσίευσε σήμερα 4 Οκτωβρίου 2012, ο κ Αντώνης Γεωργιάδης ( ΝΔ) στο twiter, προκύπτει όμως ότι υπάρχει τουλάχιστον άλλη μια END (περίπου END μάλλον), και συγκεκριμένα η END Nationa (!) Debt, New York. NY. Federal Funding &Investments Group Inc, Toronto, Canada (!!)  στην οποία ο κ Σώρρας, ευεργέτης(!) από την Πάτρα, ισχυρίζεται ότι κατέθεσε τα αναφερόμενα στο κείμενο Ομόλογα του Αμερικάνικου Δημοσίου αξίας 600 δις δολαρίων Αμερικής, βάση των οποίων σκοπεύει, υπό όρους, να χορηγήσει στην Ελλάδα δάνειο με επιτόκιο 0,5% ( ΦΟΡΑ-ΠΑΡΤΙΔΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΒΓΑΛΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΕ ΤΑ 600 … )

JFG 

https://justiceforgreece.wordpress.com

Τελευταία ενημέρωση 04/10/2012 17:59 (προστέθηκε η Διευκρίνιση/Διόρθωση )

(Δείτε σχετικά Υπόθεση Σώρρα, τελική αποτίμηση )

17 comments on “Κύριε Σώρρα, γιατί δεν αγοράζετε το ΔΝΤ; Να είναι ελληνικό και να δανείζουμε σε όποιον θέλουμε! 

  1. Pingback: Κύριε Σώρρα, γιατί δεν αγοράζετε το ΔΝΤ; Να είναι ελληνικό και να δανείζουμε σε όποιον θέλουμε! « Τόνοι καὶ Πνεύματα ….

  2. “Οι Ομογενείς με τα 600 δις” στον ΑΝΤ1 και το τέλος του παραμυθιού
    Τους “ομογενείς” που θέλουν να αγοράσουν το ελληνικό χρέος, να αγοράσουν το ελληνικό χρέος λέμε, όχι να το χαρίσουν(!), όχι να το χαρίσουν ξαναλέμε, φιλοξένησε ο μέτρ της τηλεθέασης Γιώργος Παπαδάκης. Φυσικά, ο έμπειρος δημοσιογράφος, έχει σαν στόχο την επιβίωση της εκπομπής του κι όχι την αλήθεια. Έτσι, απέτρεψε με μαεστρία την αποδόμηση των παπατζήδων, αφού όποτε οι παριστάμενοι πήγαιναν να κάνουν μια ερώτηση ουσίας τους διέκοπτε, ώστε …

    να μην καταλήξει κάπου η συζήτηση και να κρατιέται ζεστό το θέμα. Έτσι, το θέμα μπήκε στα μυαλά εκατοντάδων χιλιάδων ανίδεων, οι οποίοι θα είναι και τις επόμενες ημέρες “πελατάκοι” της εκπομπής, για να δουν τις καινούριες εξελίξεις.
    Οι τύποι προσπαθούν να ανταλλάξουν κάποια ομόλογα μηδενικής αξίας τα οποία έχουν, με κανονικά ομόλογα του ελληνικού δημοσίου.
    Ο Παπαδάκης δεν τους έκανε το απλό ερώτημα, που θα διέλυε τον μύθο και θα σας το πούμε με μια μικρή εισαγωγή:

    τι σημαίνει “αγοράζω το χρέος κάποιου;”
    Ας δώσουμε ένα παράδειγμα:
    Ο κουμπάρος σας έχει χρέος στην Εθνική Τράπεζα, 100.000 από ένα στεγαστικό, που δυσκολεύεται να το ξοφλήσει, επειδή έμεινε άνεργος.
    Μπορείτε εσείς λοιπόν που έχετε, να πάτε στην Εθνική και να αγοράσετε το χρέος του. Πρακτικά, δηλαδή, πηγαίνετε ένα πρωί στο διευθυντή του καταστήματος με το χρήμα στο χέρι και του λέτε:
    -πόσα χρωστάει ρε μάστορα το κουμπαράκι μου ο Μήτσος;
    -100.000 σας απαντά ο τραπεζίτης
    -ωραία, εξαγοράζω το χρέος του. Πάρε τα 100.000
    Από τη στιγμή εκείνη, ο κουμπάρος σας χρωστάει σε σας και όχι στην Εθνική.
    Εδώ μπαίνουν δύο ζητήματα:
    1) η τράπεζα πρέπει να πάρει λεφτά: μετρητά ή επιταγές ή κάτι άλλο που να αντιστοιχεί σε λεφτά. Απλό δεν είναι; Δεν θα πάρει ας πούμε 1..000 μετοχές που έχουν ονομαστική αξία 100 ευρώ, αλλά στο χρηματιστήριο διαπραγματεύονται στα 5 ευρώ! Απλό δεν είναι; Πρέπει να πάρει κάτι, που έχει σήμερα αξία 100.000. Οι ομογενείς μπορεί να έχουν ό,τι περίεργα χαρτιά φαντάζεστε, αλλά το ζήτημα είναι πόσο τους τα εξαργυρώνουν.
    2) Εσείς θα αναλάβετε πλέον το χρέος του Μήτσου του κουμπάρου, αφού το ξοφλήσατε στον δανειστή. Άρα; Δεν πρέπει να εξασφαλιστείτε; Δεν θα πρέπει ο κουμπάρος να σας υπογράψει ένα χαρτί, να σας δώσει μια εγγύηση ότι θα σας ξοφλήσει; Ε, αυτό θέλουν να κάνουν οι ομογενείς. Να ανταλλάξουν τα δικά τους ομόλογα της πλάκας με σοβαρά ομόλογα που έχουν αντίκρυσμα. Το έκαναν και στο παρελθόν προσπαθώντας να φάνε 185 εκατομμύρια ευρώ από την τσέχικη εταιρεία Actherm, με «αξιόγραφα» 600 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου ΗΤΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ DDMBG (Diamond) ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ. (εδώ η απόφαση του δικαστηρίου)
    (π.χ. the Actherm Parties assert that nothing is owing to the Diamond Companies because the transactions were never completed on the basis, inter alia, that: (a) Mr. Diamond was not able to complete the transactions contemplated by the FTM; (b) the UFC Notes were creations of Trojan/DDMBG and of no value whatsoever; and (c) Mr. Diamond and the Diamond Companies never had the intention or financial ability to complete the agreed financing of the Actherm Companies.)

    Ο Παπαδάκης λοιπόν, έπρεπε να τους ρωτήσει το εξής απλό:
    “Και γιατί απευθύνεστε στον δανειζόμενο, δηλαδή στην Ελλάδα και δεν πηγαίνετε με τα λεφτά σας, στους δανειστές, π.χ. στην Goldman Sachs από την οποία δανείστηκε -δίνοντας ομόλογα- η Ελλάδα; Να πάτε μια μέρα στη Goldman λοιπόν και να τους πείτε: “πόσα σας χρωστάει ρε κουφάλες η πονεμένη πατρίδα μας;”
    Ας πούμε ότι η Goldman απαντά “τους έχουμε δύο ομόλογα 10 και 20 δις”
    Τότε, οι ομογενείς, βγάζουν από την τσέπη 30 δις, τους τα τρίβουν στα μούτρα, παίρνουν τα δύο ομόλογα και τελειώνει η υπόθεση. Πλέον, η Ελλάδα χρωστάει στους ομογενείς! Απλό δεν είναι;
    Γιατί δεν πάτε στους δανειστές, αφού έχετε λεφτά και όρεξη να βοηθήσετε τη χώρα;
    Μετά, αφού έχετε εσείς στα χέρια σας τα ομόλογα (ομόλογο=ομολογώ σε αυτόν που κρατάει το χαρτί ότι του χρωστάω τα λεφτά που αναγράφει), έρχεστε και λέτε του Σαμαρά “φίλε, έχουμε στα χέρια μας τα χαρτιά που ομολογείτε το χρέος και κάνουν 360 δις. Τώρα τα χρωστάς σε μας, αλλά επειδή αγαπάμε Ελλάδα, θα μας τα ξοφλήσεις σε 30 χρόνια και με επιτόκιο 1%”
    Απλό δεν είναι
    Γ.Τ

    Αναρτήθηκε από kentriPotideas στις Τετάρτη, Οκτωβρίου 03, 2012 ”

    http://kentripotideas.blogspot.gr/2012/10/600-1.html

  3. ΠΡΟΚΑΛΩ ΔΕ ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ … ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΜΟΥ … !!!

    Η «τράπεζα» Diamond Bank (http://www.diamondbank.com/ ), ανήκει ελεγκτικά στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς του Chicago Federal Reserve ( http://www.chicagofed.org/webpages/research/data/michigan_retail_index/current_release.cfm ) … Εάν είχατε πρόσβαση στην επίσημη ιστοσελίδα της ανωτέρω επιτροπής κεφαλαιαγοράς … θα διαπιστώνατε ότι για αυτήν την «περίφημη» τράπεζα, η αρχή δηλώνει επί λέξη … «It is an Unauthorized Internet Bank … DO NOT DO business with them … !!!» Άρα, σε απλά Ελληνικά είναι μια ιντερνετική «τράπεζα» μούφα !!! Η διεύθυνση και μόνον της «τράπεζας» αυτής τα λέει όλα … ΛΑΓΚΟΣ !!! Εάν αυτοί πατούσαν πόδι στην Αμερική … το «μαγαζί» θα έκλεινε αυτόματα … !!! Φυσικά, όσο αφορά το Rating και τα υπόλοιπα στοιχεία … ΔΕΝ προέρχονται από αξιόπιστες πηγές … μια που η αρμόδια επιτροπή κεφαλαιαγοράς συνιστά … μακριά από αυτούς !!! Επίσης, οι πηγές χρήματος … δεν μπορούν να ελεγχτούν και συνεπώς, το χρήμα … το όποιο χρήμα έχει αυτή η «τράπεζα», μπορεί να προέρχεται και από εγκληματικές ενέργειες, … πράγμα που το καθιστά ΑΧΡΗΣΤΟ (παντελώς μη αποδεκτό) για πληρωμή δημοσίων χρεών … !!!

    Diamond Bank PLC Plot 1261, Adeola Hopewell Street, P. O. Box 70381, Victoria Island, Lagos Telephone: +234-1-2701500, +234-1-2620740 – 9, + 234 -1- 6283892

    Fax: +234-1-2619728

    Diamond Bank PLC (Head Office Annex) Plot 4, Block 5 BIS Way, off Lekki-Epe Expressway Lekki, Lagos Telephone: +234-01-4489830

    Πάμε, τώρα στο περίφημο και επίμαχο φάντασμα της Diamond and Diamond Merchant Banking Group του Καναδά, στο οποίο είναι κατά δήλωση των END κατατεθειμένα τα 650 Δις … σε «ζεστό» μετρητό … και περιμένουν την παραίτηση των κυβερνώντων … !!!

    Λοιπόν, εδώ η ελεγκτική αρχή κεφαλαιαγοράς του Καναδά είναι η http://www.osfi-bsif.gc.ca/osfi/index_e.aspx?ArticleID=3

    Και πάλι, εάν είχατε πρόσβαση … θα διαπιστώνατε έκπληκτοι ότι αυτή η «τράπεζα» όχι μόνον δεν υπάρχει, όχι μόνον διώκεται για οικονομικό έγκλημα … ΑΛΛΑ και έχει γίνει σαφές από την επιτροπή, που τους «κατέβασε» τα ρολά … ότι στην περίπτωση που τα ρολά «σηκωθούν» ποτέ … τότε υπάρχει εντολή για «seize and desist», δηλαδή … στην απλή Ελληνική καθομιλουμένη … κλείνουν αμέσως και πάνε ΟΛΟΙ ΦΥΛΑΚΗ !!!

    Πιο, συγκεκριμένα, έκαναν αίτηση για να πάρουν αδεία το 2002 και έκτοτε τους απαγορεύτηκε … να λειτουργούν !!! Ποτέ δεν έγιναν τράπεζα … παρόλο που στις λαμογιές που έκαναν … την εμφάνιζαν σαν τράπεζα … και δικάζονταν έτσι … !!!

    Φυσικά … και το έγγραφο που έρχεται από τον Καναδά … πρέπει να σας βάλει σε σοβαρές υποψίες για την αξιοπιστία των «κύριων» αυτών … !!! Πως, έρχεται τέτοιο χαρτί από χώρα που τους έχει καταδικάσει ??? Μόνον, με ένα τρόπο (βλέπω εγώ) … από το Λάγκος … μέσω Καναδά === ΑΧΡΗΣΤΟ χαρτί , εάν δεν αποδειχτεί τελικά και … πλαστογραφημένο !!!

    Λυπάμαι ειλικρινά που σας απογοητεύω, … αλλά δυστυχώς … αυτή είναι η μόνη αλήθεια … !!! Λεφτά από τους END ΔΕΝ υπάρχουν … και εάν υπάρχουν, … είναι 100% άχρηστα … μια που από το Λάγκος τα όποια χρήματα ΔΕΝ θα είναι αποδεκτά … και ειδικά για την εξαγορά δημοσίων χρεών !!!

    Αυτό όμως που μου κίνησε την υποψία μου ότι οι END είναι μάλλον πιθανότατα … μισθοφόροι επαγγελματίες απατεώνες … είναι η γνωστή «μαϊμού» του «instrument» … !!! Όσοι, έχουν παγκόσμια και γερή χρηματοοικονομική εμπειρία … καταλαβαίνουν αμέσως τι εννοώ, αλλά μια και εδώ, το κοινό δεν είναι τόσο ενημερωμένο … θα αναλύσω αρχικά τι είναι το «instrument», τι σημαίνει δανεισμός του «instrument» και πως όλο αυτό … μπορεί να οδηγήσει σε μια επαγγελματική απάτη … μεγατόνων!!!

    Λοιπόν, «instrument» θεωρητικά είναι κάθε αξιόγραφο που δέχεται μια τράπεζα … μπορεί να είναι μετοχές, ομολόγα, εγγυητικές … κ.τ.λ. Αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι μια τράπεζα δέχεται κάθε «instrument» … !!! Υπάρχουν και δυστυχώς σήμερα είναι τα περισσότερα, «instruments» τα οποία έχουν ονομαστικές αξίες εκατομμυρίων, αλλά πραγματικές αξίες μερικών μόνον ευρώ ή εμπεριέχουν σοβαρές επισφάλειες και δεν γίνονται δεκτά από τις τράπεζες … Όμως, κάθε «instrument» ΠΑΝΤΑ ακολουθείται από κάποιους συγκεκριμένους όρους … !!! Και εκεί είναι το πρόβλημα (σε συνδυασμό με την συνολική αρρωστημένη λογική του σημερινού χρηματοοικονομικού συστήματος … ) !!!

    Υπάρχουν, εταιρείες που νοικιάζουν «instruments», πληρώνονται το ενοίκιο προκαταβολικά, αλλά στα «instruments» αυτά έχει παρακρατηθεί η κυριότητα και αυτός που τα έχει νοικιάσει … μπορεί να «δείχνει» ότι έχει «τρελά» λεφτά, ενώ όταν του ζητήσεις να σου δώσει πολύ λιγότερα … απλά ΔΕΝ μπορεί, μια και τα «instruments» είναι στην ουσία υποθηκευμένα … !!! Βεβαία, ούτε δάνειο μπορεί να πάρει πάνω σε αυτά … !!! Δηλαδή, το μόνον που μπορεί, είναι να δείχνει ότι έχει χρήμα … ενώ ποτέ δεν είχε !!!

    Η μέθοδος αυτή, μπορεί μεν να βοηθήσει μια τράπεζα όταν έχει ένα παροδικό πρόβλημα στο ισοζύγιο της, … αποτελεί όμως ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ … εάν η τράπεζα χρησιμοποιήσει τέτοια υποθηκευμένα «instruments», προκειμένου να δανειστεί «ζεστό» χρήμα από κάποια κεντρική τράπεζα … Εδώ, λοιπόν, είδαμε μια σίγουρη απόπειρα να φτιάξουν τράπεζα … και εμφανίζουν «instruments» … αντί για «ζεστό» χρήμα … διότι, απλά … τέτοιο πραγματικό ΔΕΝ υπάρχει!!!

    Τα συμπεράσματα δικά σας … !!!

    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ END … ???

    Αυτό, λοιπόν, φίλοι μου είναι κάτι που θέλουν να το ξέρουν … εγώ … και μερικά εκατομμύρια Άνθρωποι, … αλλά όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι END είναι απλά μισθοφόροι επαγγελματίες απατεώνες και … θα αμειφτούν αδρά όταν εκτελέσουν την αποστολή τους … επιτυχώς!!!

    Σήμερα, ΟΛΟΙ αυτοί που επιβουλεύονται την χώρα μας, τον πλούτο της και την θέση της, το μόνο που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΡΕΜΟΥΝ … ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ … διότι, έτσι καταστρέφονται ΠΛΗΡΩΣ τα καταχθόνια σχέδια τους … είτε είναι νεο-ταξίτες, είτε νέο-εποχίτες, είτε οτιδήποτε άλλο … κέρατο !!! Για τον λόγο αυτό, κρατούν με κάθε τρόπο τον Λαό στην λήθη του και προσπαθούν να εξαλείψουν κάθε σκεπτόμενη πηγή και λόγο … !!!

    Άρα, εάν με ρωτήσετε εμένα τι πιστεύω ότι είναι τελικά οι END, θα σας απαντήσω, χωρίς κανένα φόβο και πάθος, ότι απλά είναι το “exit strategy”, στο “business plan” με τίτλο «εκποιούμε ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ την χώρα (τις χώρες), κλέβουμε τον πλούτο, κάνουμε δουλάκια τους κατοίκους, εξαφανίζουμε όσους δεν μας κάνουν και εκμηδενίζουμε την όποια αντίσταση» …

    Θα μου πείτε, τώρα, εάν οι END είναι μια απάτη … τι μας πειράζει … θα σβήσει … !!! ΣΟΒΑΡΑ …??? Και αυτοί που σας κυβερνούν ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ και ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ !!! Η μέθοδος κορόιδα είναι δοκιμασμένη … ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΑ !!! Και ο «Θεός» του marketing … είναι και αυτός παρών!!! Μεγάλη η χάρη του … που έκανε το νούμερο ένα δηλητήριο, την Coca Cola, νούμερο ένα ποτό στον κόσμο … !!! Λέτε να μην μπορέσει να κάνει και τους END «σωτήρες» ??? Τάχα, δεν τους δείχνουν τα κανάλια, δεν απαντάν (τα πραγματικά αφεντικά τους) … (δηλαδή) οι κυβερνώντες, τρέμει η Λαγκάρντ και ένα σωρό … άλλες παπαριές !!!

    Λοιπόν, συνέλληνες ακούστε προσεκτικά, την φωνή μέσα σας … ειδικά εσείς οι ΕΛ!!! ΞΥΠΝΑΤΕ … !!! Οι πουλημένοι μας προδότες είναι έτοιμοι να συνταξιοδοτηθούν με πλουσιοπάροχα δώρα και παροχές, μια και επιτέλεσαν με απόλυτη επιτυχία τον σκοπό τους … Τώρα, θα έρθουν οι «σωτήρες» και μέσα στα μάτια τους … θα βλέπουμε την «σωτηρία», … αλλά θα παραβλέπουμε τα αληθινά γεγονότα και την ουσία … ΟΤΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ … !!! Επίσης, στον νέο εικονικό κόσμο που μας ετοιμάζουν … δεν θα τιμωρηθεί κανείς από τους πραγματικά υπευθύνους !!!

    ΔΥΣΤΗΧΩΣ … Η ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΑΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ, Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟΝ ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ !!!

    Εάν καταφέρουν και ολοκληρώσουν επιτυχώς την μετάβαση στην νέα τάξη πραγμάτων – την όποια τάξη – οι καταδικασμένοι θα είμαστε εμείς και μόνον εμείς … !!!

    ΧΑΛΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ … ΕΞΕΓΕΡΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ !!!

    ΜΟΝΟΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΟΛΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!! ΜΕΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΤΕ ΜΟΝΟΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΑΣ !!!

    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΑΝΤΟΥ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ … ΚΑΨΤΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!!!

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΤΟΥΣ … ΑΦΥΠΝΗΣΤΕ ΤΟΥΣ … !!! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ !!!

    ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ …

    ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ … ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ … ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ … ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ … ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ !!!

    ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ …

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ …

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ …

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ …

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ !!!

    ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ … ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ … ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

    Με πολύ Αγάπη για ΟΛΟΥΣ εμάς τους Έλληνες …

    Σας ευχαριστώ για την προσοχή και υποστήριξη σας …

    IRI_WOLF

    International Research Institute

    WOrld Liberation Front

    Read more: http://tolimeri.blogspot.com/2012/10/end-600.html#ixzz28I8dUcLp

  4. Και όμως, τα US$600 δις της END δεν είναι πολλά – Του Νίκου Γεωργαντζά

    Τα χρήματα αυτά, τα οποία έχει ήδη καταθέσει η END, υπό μορφήν ομολόγων των ΗΠΑ, γιά την εξαγορά του ελληνικού χρέους, αντιστοιχούν μόλις σε 15 ημέρες ανταλλαγής εθνικών νομισμάτων στην παγκόσμια χρηματαγορά. Γιατί λοιπόν μας φαίνεται υπερβολικά μεγάλο το ποσόν;

    Το χρέος δε της Ελλάδος, όπως και τα US$600 δις της END, υπό μορφήν ομολόγων των ΗΠΑ, είναι πάρα πολύ μικρά ποσά σε σχέση με το χρέος μερικών χωρών όπως είναι, π.χ., η Γερμανία και η ΗΠΑ. Σταγόνα στον ωκεανό είναι τα χρήματα τούτα, σε σχέση με τα χρέη της Γερμανίας και των ΗΠΑ.

    Που είναι λοιπόν το πρόβλημα με τα US$600 δις της END, υπό μορφήν ομολόγων των ΗΠΑ; Γιατί δεν εξετάζεται η πατριωτική προσφορά της END, επίσημα, από την Ελλάδα;

    Μήπως δεν είναι καν οικονομική ή χρηματοπιστωτική η ελληνική προβληματική; Μήπως έχουμε να κάνουμε με μία καθαρά πολιτική κατάσταση που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία;

    Μήπως η κομματοκρατία στην Ελλάδα υπάρχει απλά γιά να κομματιάζει την ελληνική κοινωνία; Μήπως αντί γιά κόμματα, η ελληνική κοινωνία θα έπρεπε να επιλέξουμε, γιά πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία μας, το πολιτικό σύστημα και το πολίτευμα μέσα και γύρω από το οποίο όλες και όλοι μας ζούμε;

    Καθόσον με το νυν πολιτικό σύστημα της στυγνά δυναστικής κομματοκρατίας η ελληνική κοινωνία έχει πλέον πάψει να ζει. Τα αρπακτικά ψωφίμια της κομματοκρατίας επιβάλλουν δημοσιονομικά μέτρα στην ελληνική κοινωνία, ώστε τούτη να μην ζει πλέον, αλλά μόνον να επιβιώνει, και μετά βίας επί τούτου.

    Ο σκοπός της προσφοράς των US$600 δις της END, υπό μορφήν ομολόγων των ΗΠΑ, είναι γιά να αρχίσει η ελληνική κοινωνία να ξαναζεί. Γιατί άραγε η κομματοκρατία θεωρεί τον εαυτό της πως είναι πάνω από την ελληνική κοινωνία;

    Πότε η ελληνική κοινωνία θα αποκτήσει επιτέλους πολιτικό υπόβαθρο ώστε, ανεξαρτήτως πολιτεύματος, να ξαναγίνει ο εντολέας του πολιτικού συστήματος της Ελλάδος; Πότε;

    Εάν τα τα US$600 δις της END, υπό μορφήν ομολόγων των ΗΠΑ, δεν είναι αρκετά, τότε ας αποφασίσει η ελληνική μας κοινωνία πόσα ακριβώς χρήματα χρειαζόμαστε, γιά να ξαναγίνουμε οι εντολείς του πολιτικού μας συστήματος στην Ελλάδα. Πότε και πως θα το πάρουμε απόφαση πως πρέπει η ελληνική μας κοινωνία να αποφασίζουμε γιά την ίδια μας την ζωή;

    Ευοί Ευάν,

    Νίκος Γεωργαντζάς

    http://www.grafida.net/el/index.php?itemID=18&view=18&pageID=124339

    Ερμηνεία διευκρίνιση : Ο κ Γεωργαντζάς, είναι ένας από τους εκτιμητές τις αξίας των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής και με την παρούσα επιστολή/άρθρο του, έμμεσα πλην ασαφώς, επιβεβαιώνει ότι η END έχει ήδη καταθέσει 600 δις υπό μορφήν ομολόγων των ΗΠΑ γιά την εξαγορά του ελληνικού χρέους.

    Αποτίμηση Μετοχής Τραπέζης Ανατολής (1932 ‐ 2011)
    Νικόλαος Κ. Γεωργαντζάς Καθηγητής Συστημικής Δυναμικής Πανεπιστήμιο Fordham, Νέα Υόρκη

    Βάσει των στοιχείων μεταφράσεως συναλλαγματικών διαφορών, όπως και της λογικής των υπολογισμών του Δρ. Θεοδώρου Κ. Καριώτη (25 Ιουλίου 2011), Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας, Πανεπιστήμιο Meryland, ΗΠΑ, στην αναφορά τούτη επίσης παραδίδω εκτιμήσεις αποτίμησης της μετοχής της Τραπέζης Ανατολής (1932 ‐ 2011).
    Οι εκτιμήσεις τούτες βασίζονται σε ένα απλουστευμένο σύστημα εξισώσεων διαφορών (Πίναξ 1), συμπεριλαμβανομένου και του όρου IV§δ του συμβολαίου πώλησης της Τραπέζης Ανατολής (ΤΑ), ο οποίος καθορίζει ως ετήσιο επιτόκιο 7 τοις εκατό, διά κάθε οφειλή προς τους μετόχους, μέχρι την περάτωση της εκκαθαρίσεως και την δημοσίευσή της στο ελληνικό ΦΕΚ.

    Πίναξ 1: Σύστημα εξισώσεων διαφορών προς υπολογισμόν πλέον συντηρητικών εκτιμήσεων αποτίμησης της μετοχής Τραπέζης Ανατολής (1932 ‐ 2011).
    Level (state) or stock variable {unit}
    TA Stock in GFF(t) = TA Stock in GFF(t ‐ dt) + (increase TA Stock) * dt
    INIT TA Stock in GFF = 6148828.13 { GFF (Gold French Franc present value in 2011) }
    Flow or rate variable {unit}
    increase TA Stock = PULSE (MAX (i_income, 0), 1, 1) { GFF / year }
    Auxiliary or converter variables and constants {unit}
    Drachma = TA Stock in GFF * GFF to drachma ratio { Drachma }
    Euro = US$ * US$ to Euro ratio { Euro }
    GFF to Drachma ratio = 78705 { Drachma / GFF }
    GFF to US$ ratio = 330 { US$ / GFF }
    i = 0.07 {Interest rate per year. Ο όρος IV§δ του συμβολαίου πώλησης της Τραπέζης Ανατολής καθορίζει το ετήσιο επιτόκιο σε 7 τοις εκατό, διά κάθε οφειλή προς τους μετόχους, μέχρι την περάτωση της εκκαθαρίσεως και την δημοσίευσή της στo ΦΕΚ· 1 / year }
    i income = TA Stock in GFF * i { GFF / year }
    US$ = TA Stock in GFF * GFF to US$ ratio { US$ }
    US$ to Euro ratio = 0.7042 { Euro / US$ }
    Eq. #
    (1) (1.1)
    (2)
    (3) (4) (5) (6) (7)
    (8)
    (9) (10)
    Με βάση τις σχετικές υποθέσεις στον Πίνακα 1, το Σχήμα 1 δείχνει την δυναμική συμπεριφορά ή διαχρονική εξέλιξη ανατοκισμού της τιμής της μετοχής της ΤΑ. Διαχρονικά, η κατ’ έτος ανατίμηση (Εξ. 2), που προστίθεται στην αξία της μετοχής ΤΑ (Εξ. 1) αυξάνεται, προκαλώντας έτσι τη μελλοντική αξία της μετοχής TA σε GFF να αναπτύσσεται με έναν επίσης συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό.
    Σχήμα 1: Διαχρονική εξέλιξη της τιμής της μετοχής της ΤΑ (Τραπέζης Ανατολής) με ετησία κεφαλαιοποίηση. Page 1 / 2

    a) Aποτίμηση μετοχής TA γιά το έτος 2011
    Με βάση τις υποθέσεις του Πίνακα 1 και την μέθοδο υπολογισμού Runge‐Katta 4, ο Πίναξ 2 δείχνει τα αποτελέσματα του υπολογισμού εκτιμήσεων αποτίμησης της μετοχής TA (Τραπέζης Ανατολής) γιά το έτος 2011, στις ακόλουθες νομισματικές μονάδες: GFF (Gold French Franc), Drachma, Euro and US$.
    Πίναξ 2: Υπολογισμός εκτιμήσεων αποτίμησης της μετοχής TA γιά το έτος 2011, με την μέθοδο Runge‐ Katta 4, γιά: (α) ετησία κεφαλαιοποίηση και (β) εξαμηνιαία κεφαλαιοποίηση.
    Drachma

    Euro
    GFF
    US$
    (α) Ετησία κεφαλαιοποίηση
    1,378,778,710.05           454,996,974,317.85
    (β) Εξαμηνιαία κεφαλαιοποίηση
    1,510,943,834.45           498,611,465,367.27
    b) Aποτίμηση μετοχής TA γιά το έτος 2011, συμπεριλαμβανομένου του αποθεματικού κεφαλαίου
    Ακολουθώντας πιστά τα στοιχεία και τις επισημάνσεις της αναφοράς του Δρ. Καριώτη, πρέπει να επαναληφθεί και εδώ, πως η μετοχή της ΤΑ εξεδόθη το 1906 και όχι το 1932, καθώς επίσης πως το τότε αποθεματικόν της τραπέζης, ανερχόμενον σε GFF 83,451,093, δεν επωλήθη.
    Με βάση και πάλι την λογική των υπολογισμών του Δρ. Καριώτη, πως το τότε (1932) αποθεματικόν κεφάλαιον της τραπέζης αντιστοιχεί σε 83,451,093 / 280,000 μετοχές = 298 GFF ανά μετοχή, προσθέτοντας έτσι GFF 298 στην αξία GFF 125 της κάθε μετοχής, γιά ένα σύνολο GFF 423 ανά μετοχή, ο Πίναξ 3 δείχνει δύο πιθανά σενάρια αποτίμησης της μετοχής TA γιά το έτος 2011, συμπεριλαμβανομένου τώρα και του αποθεματικού κεφαλαίου κατά μετοχή ΤΑ, επίσης γιά το έτος 2011, και επίσης στις νομισματικές μονάδες: GFF, Drachma, Euro and US$.
    Πίναξ 3: Υπολογισμός πιθανών σεναρίων αποτίμησης της μετοχής TA γιά το έτος 2011, τώρα συμπεριλαμβανομένου και του αποθεματικού κεφαλαίου κατά μετοχή ΤΑ, με την μέθοδο Runge‐ Katta 4, γιά: (α) ετησία κεφαλαιοποίηση και (β) εξαμηνιαία κεφαλαιοποίηση.
    108,516,778,374,806.00
    320,408,869,314.63
    118,918,834,490,093.00
    351,122,193,911.63
    Drachma

    Euro

    GFF
    US$
    (α) Ετησία κεφαλαιοποίηση
    4,665,787,152.15      1,539,709,760,209.54
    (β) Εξαμηνιαία κεφαλαιοποίηση
    5,113,033,932.84      1,687,301,197,836.24
    Παραμένω επίσης διαθέσιμος,
    Νικόλαος Κ. Γεωργαντζάς
    +1·917·667·40·22 | georgantzas@forham.edu

    Click to access Αποτίμηση%20Γεωργαντζά.pdf

  5. ” Διαβιβάζω το κατωτέρω του εξαίρετου πατριώτη Καθηγητή των ΗΠΑ Νικόλα Γεωργαντζά

    Συνημμένα ένα εξαιρετικό που κάποτε μας είχε αποστείλει ο επίσης εξαίρετος πατριώτης και φίλος Νικός Καλογερόπουλος.
    Απολάυστε το. Κατά τη γνώμη μου είναι κάτι εξαιρετικό.
    Αυτά και καλή λεφτεριά και απαλλαγή από τον συρφετό των ξένων και των ημετέρων φανερών και το χειρότερο κρυφών, μνημονιακών, φιλοσκοπιανών, φιλολαθρομεταναστών, Ανανιακών, φιλοτούρκων κτλ, όλα εκτός φιλελλήνων.
    Όποιος έχει τις ανωτέρω ιδιότητες δεν μπορεί να θεωρείται Έλληνας.
    Προσπαθεί να εξαπατήσει τους Έλληνες.

    Ευριπίδης Μπίλλης

    From: NICHOLAS GEORGANTZAS [mailto:georgantzas@fordham.edu]
    Sent: Thursday, October 04, 2012 7:35 PM
    To: Evris Billis
    Subject: Νέα γιά την END
    Importance: High

    Νέα γιά την END

    Εγγραφο – Βόμβα της Ε.N.D. που κάνει προσφορά 5 δις δολλάρια για τη σωτηρία της Αλαμπάμα!
    http://www.ramnousia.com/2012/10/eggrafo-bomba-tis-end.html

    Lambrakis’s Radio interview (στα Αγγλικά)
    Interview with Dr. Emmanuel Lambrakis, president of End National Debt (E.N.D.)

    [audio src="http://www.media.net.gr/austinhellenicradio/podcastgen/podcastgen/?p=episode&name=2012-10-03_emmanuel_lambrakis_interview_low2.mp3" /]

    Το Υπουργείο Οικονομικών απαντά για τα 600 δις δολάρια των ομογενών!
    http://anaxfiles.blogspot.com/2012/10/600_8188.html

    email

  6. Ο αυτόκλητος «ευεργέτης» Σώρρας, είχε καταδικαστεί από το Εφετείο Πατρών, για υπεξαίρεση αρχαίων και απόπειρα πώλησής τους.

    ===Τώρα εξηγείται η πρεμούρα και η επίδειξη ανέξοδης φιλανθρωπίας και η αποστολή του εγγράφου περί των 600 δις στον …. Άρειο Πάγο, με απλή κοινοποίηση στους συγκυβερνήτες!!! Λέω κι΄εγώ, τι τον θέλει ο μπαγάσας τον διάλογο με τα ….γουνάκια, και μάλιστα περικυκλώνοντας τον Άρειο Πάγο, από Νιούορκ καιΤορόντο???
    === Ε Κ Θ Ε Σ Η Α Ν Α Ι Ρ Ε Σ Ε Ω Σ
    === Αριθμός ΑΠΑΠΑΠ /2002
    === Στην Πάτρα και στο Κατάστημα του Εφετείου Πατρών σήμερα την τριακοστή (30η) του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους δύο χιλιάδες δύο (2002) ημέρα της εβδομάδας Τετάρτη και ώρα 11.50 π.μ., σε μένα την Γραμματέα του Εφετείου Πατρών Χ. Α. εμφανίσθηκε ο Αρτέμιος Σώρρας του Βασιλείου που γεννήθηκε το 1966 στην Πάτρα κατοίκου Πατρών οδός ΘΘΘΘΘΘΘΘ αρ. ΧΧ-ΧΧ. κατόχου του υπ’αριθμ. Π.000000 Δ.Τ που εκδόθηκε από την Υ.Α. Πατρών και μου ζήτησε την σύνταξη της παρούσας έκθεσης με την οποία μου εδήλωσε ότι, υπό την ανωτέρω ιδιότητά του, ασκεί αναίρεση ενώπιον του Αρείου Πάγου κατά της με αριθμό 173-174-175-176-177/2002 από 25 και 26 Απριλίου 2002 απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Πατρών, που κήρυξε απαράδεκτη την με αριθμό 86α και από 8.6.2001 έφεση μου κατά της 244-245/28-5 έως 1.6.2001 αποφάσεως του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών με την οποία είχα καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης επτά (7) μηνών η οποία μετετράπη προς 1.500 δρχ. ημερησίως, για υπεξαίρεση αρχαίων και απόπειρα πώλησης αυτών, για τους ακόλουθους όπως τους εξέθεσε λόγους:
    1.— Διότι όπως προκύπτει από την αναιρεσιβαλομένη υπ’αριθμ. 173-174-175-176-177/2002 απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Πατρών κήρυξε απαράδεκτη την με αριθμό 86α και από 8.6.2001 έφεση μου κατά της 244-245/28-5 έως 1.6.2001 αποφάσεως του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών διότι «η τελευταία (ως άνω απόφαση) δεν υπόκειται σε έφεση, αφού ο εκκαλών αυτός κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή στερητική της ελευθερίας μικρότερη των δύο ετών και είναι αδιάφορο αν καταδικάστηκε για πλημμέλημα» ενώ έδει να κρίνει παραδεκτή την ανωτέρω έφεσή μου. Ειδικότερα σύμφωνα με το αρθρ. 489 παρ. 1 ΚΠΔ εκείνος που καταδικάστηκε έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση, εκτός των άλλων περιπτώσεων, και «γ’) κατά αποφάσεως του τριμελούς Πλημμελειοδικείου και της απόφασης του Εφετείου για πλημμέλημα αν με αυτήν καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος σε ποινή φυλακίσεως πάνω από τρεις μήνες … ή σε οποιαδήποτε ποινή που συνεπάγεται στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων ή έκπτωση από δημόσια, δημοτική ή κοινοτική υπηρεσία ή ανικανότητα διορισμού σ” αυτήν … στ’) κατά της απόφασης του μικτού ορκωτού δικαστηρίου και του τριμελούς Εφετείου (Κακουργημάτων), με την οποία καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος σε θανατική ποινή ή σε ποινή στερητική της ελευθερίας, διαρκείας τουλάχιστον δύο ετών». Από το συνδυασμό των διατάξεων των δυο αυτών εδαφίων (γ” και στ’) της παραγρ. 1 του εν λόγω άρθρου 489 ΚΠΔ, σαφώς προκύπτει ότι, όταν ο κατηγορούμενος εισάγεται στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για να δικασθεί για πλημμέλημα (λόγω συναφείας) ή για κακούργημα και εκείνο κατ” επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας τον κηρύσσει ένοχο για πλημμέλημα ή για πλημμέλημα (λόγω συναφείας) και τον καταδικάζει σε ποινή στερητική της ελευθερίας πάνω από τρεις μήνες, τότε ο καταδικασθείς για πλημμέλημα έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου, εφόσον καταδικάσθηκε σε ποινή φυλακίσεως πάνω από τρεις μήνες. Τη λύση αυτή επιβάλλουν και οι ακόλουθοι βασικοί κανόνες που διέπουν την ποινική δικαιοσύνη, ήτοι : α’) In dubio pro mitiore, κατά τον οποίο όταν βρισκόμεθα σε διάταξη, ως προς την έννοια της οποίας μπορούν να θεμελιωθούν δυο διαφορετικές αντιλήψεις, προτιμάται εκείνη που είναι ευμενέστερη για τον κατηγορούμενο και β’) In dubio pro reo, κατά τον οποίο όταν υπάρχουν δύο ή περισσότερες λύσεις και πρέπει να επιλεγεί η μια από αυτές θα εφαρμοσθεί η επιεικέστερη για τον κατηγορούμενο (βλ. Ι. Φραντζεσκάκη, Αντεισαγγελέα Εφετών, ΝοΒ 36.851).
    Επομένως, το Πενταμελές Εφετείο Πατρών που κήρυξε απαράδεκτη την ανωτέρω έφεσή μου με το ανωτέρω σκεπτικό αντί να κηρύξει αυτή παραδεκτή δεν περιέλαβε καμία ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία αναφορικά με τα παραπάνω και ειδικότερα σχετικά με την επιβεβλημένη εφαρμογή των διατάξεων του 489 Κ.Π.Δ σε συνδυασμό με τις προαναφερόμενες δικαϊκές αρχές και έτσι κατέστησε εαυτή αναιρετέα σύμφωνα με την διάταξη του αρθρ. 510 περ. Δ του Κ.Ποιν.Δ
    2. Διότι επί τη βάσει των ανωτέρω παραδοχών και της όποιας αιτιολογίας της αναιρεσιβαλλομένης αποφάσεως προκύπτει ότι αυτή παραβίασε ευθέως την Συνταγματική διάταξη του αρθρ. 4 παρ. 1 του Συντάγματος που αναφέρει ότι “Οι Ελληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου” αφού εν προκειμένω για ίδιες περιπτώσεις αντιμετώπισης ίδιων ποινικών αδικοπραξιών (πλημμελήματα) ‘καθιερώνει’ αδικαιολόγητα διαφορετική μεταχείριση και δεν αναγνωρίζει τα ίδια δικονομικά δικαιώματα μιάς και ενώ για όλα τα πλημμελήματα ο νόμος προβλέπει δυνατότητα έφεσης όταν έχει επιβληθεί ποινή μεγαλυτέρα των 3 μηνών εν προκειμένω η αναιρεσιβαλλομένη έκρινε ότι το δικαίωμα εφέσεως δεν υπάρχει για μένα αφού κατεδικάσθην σε ποινή φυλακίσεως 7 μηνών. Σύμφωνα με τα ανωτέρω κατέστησε εαυτή αναιρετέα σύμφωνα με την διάταξη του αρθρ. 510 περ. Ε
    Η παρούσα αίτηση ασκείται εμπροθέσμως μίας και η αναιρεσιβαλλομένη απόφαση ενεγράφη στα οικεία βιβλία την …………
    Εδήλωσε επίσης ο εμφανισθείς ότι επιφυλάσσεται να υποβάλλει και πρόσθετους λόγους αναιρέσεως
    Για τους λόγους αυτούς ο εμφανισθείς υπό την ανωτέρω ιδιότητά του, εζήτησε να αναιρεθεί η προσβαλλόμενη υπ’ αριθμ. 173-174-175-176-177/2002 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών ούτως ώστε δεκτής γενομένης της αναιρέσεως να επαναληφθεί η διαδικασία του δευτέρου βαθμού.
    Αντίκλητό του στην Αθήνα ο εμφανισθείς εδήλωσε ότι ορίζει τον Δικηγόρο κ. Φ……. Ρ……., κάτοικο Αθηνών οδός ΑλΑλΑλΑλΑ αρ……… τηλ…………
    Σε βεβαίωση όλων των παραπάνω συντάχθηκε η παρούσα έκθεση που αναγνώσθηκε και υπογράφεται από τον άνω εμφανισθέντα και μένα, όπως παρακάτω.
    Ο αναιρεσείων ………………….. Ο Γραμματέας…………………………..

    http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/27089

  7. Αρτέμης “Star Trek” Σώρρας: ” Γίνεται της πουτ@ν@ς…”

    Αρτέμης Σώρρας σε ομογενειακό ραδιόφωνο:

    ”Γίνεται της πουτ@ν@ς. Αυτά τα ζώα… οι δημοσιογράφοι, αυτά τα καταραμένα τα παιδιά… Εμείς κάνουμε πολιτική… ‘Εχουμε κοντά 3 τρισ… Θα σώσουμε και Πολιτείες της Αμερικής αν το ζητήσουν”
    Σε ”αποκλειστική του συνέντευξη” σε -κλειστού κυκλώματος- ραδιόφωνο, στην Aστόρια Νέας Υόρκης, 7 Οκτωβρίου 2012.

    ”Στολίζει” και τον βουλευτή Α. Γεωργιάδη…

    Ετοιμάζουν ”απελευθερωτικό κίνημα” στην Ελλάδα.
    Ακούστε απόσπασμα της συνέντευξης στην συνέχεια

    [audio src="http://www.kalami.net/2012/videos/sorras_hellasfm_7oct12.mp3" /]

    kalami.net

    από exomatiakaivlepo

    Εξηγεί ο Λαμπράκης που βρήκε τα ομόλογα ο Σώρρας ο οποίος:
    “μεταβίβασε στην αμερικανική κυβέρνηση ορισμένα πνευματικά δικαιώματα που έχουν να κάνουν με πολύ υψηλή τεχνολογία. Τεχνολογία που ήταν γνωστή στον ελληνικό χώρο την εποχή του Ζηνός και του Απόλλωνος. Αυτήν την τεχνολογία.

  8. Pingback: Υπόθεση Σώρρα, τελική αποτίμηση | JusticeForGreece

  9. Pingback: Υποθεση Σωρρα: «Τελικη αποτιμηση» | Panathinaikos Kosmos

  10. Pingback: Υπόθεση Σώρρα, τελική αποτίμηση « Ένας Έλληνας

  11. ΑΝΤΕΝΑ TV, 15-10-12, ΩΡΑ 10:37!
    ΓΙΑΤΙ Δ Ε Ν Α Φ Η Ν Ο Υ Ν ΤΟΝ ΑΡΤ. ΣΩΡΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΗ;;
    Τ Ι Φ Ο Β Ο Υ Ν Τ Α Ι ;;;;;;
    ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΣΩΘΗ Η ΕΛΛΑΔΑ;;;
    Π Ο Σ Α ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΜΨΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ;;
    ΤΙ ΣΚΑΤΟΕΙΔΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΑΨΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ;;
    ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΑΛΛΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΆΟΥ;;
    (ΙΣΩΣ ΕΑΝ “ΦΕΡΝΑΤΕ” ΤΟΝ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ, ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΙΝΑΤΕ ΜΕΡΙΚΩΣ!)

    ΠΥΡΓΙΩΤΗ ΚΑΙ Γ.ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ, ΔΗΜΙΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΑ, ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΩΣ!
    ΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΝΑ ΕΞΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ. ΤΟΝ ΕΣΤΗΣΑΝ ΕΠΙ 37 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ “ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ” ΟΠΩΣ ΜΟΝΟΝ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ!
    ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΚΦΡΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΘΕΣΕΩΣ!
    ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΗ Η ΞΑΝΘΙΑ (ΠΥΡΓΙΩΤΗ) ΤΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΟΣ!
    ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ (ΚΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΑΚΗ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΚΕΠΑΖΕΤΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΑΡΤ. ΣΩΡΡΑ!

    ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ” ΕΦΕΔΡΕΙΑ” ΤΟΝ ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ (ΤΩΡΑ) ΣΠΥΡΟ- ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΓΝΩΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΤΟΝΟΥΣ ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΕΑΝ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΝ ΑΥΤΟΙ, ΝΑ ΑΝΕΛΑΜΒΑΝΕ ΕΚΕΙΝΟΣ!
    Η ΞΑΝΘΙΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΑΨΟΓΩΣ ΜΟΝΗ ΤΗΣ!
    ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΠΑΞΙΩΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΠΕΔΙΩΚΕ!

    Γ Ι Α Τ Ι Δ Ε Ν Θ Ε Λ Ε Τ Ε ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΩΡΕ ΥΠΕΡΑΣΠΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ;;
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΗΡΕΜΑ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ;;
    ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΙ;;;
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΨΑΞΕ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓ/ΣΜΟΥΣ ΟΣΩΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ;;;

    ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΤΕΡΗ ΕΙΔΗΣΙΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΠΟΙΩΝ ΓΥΦΤΩΝ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ (ΙΣΩΣ) ΜΙΑ ΛΥΣΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!
    ΕΙΤΕ ΤΟΝ ΦΘΟΝΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΙΤΕ ΤΟΝ ΜΙΣΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ (ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΛΑΓΝΟΙ), ΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΡΥΒΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ!

    Η ΑΙΣΧΡΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ! Ο ΣΟΥΛΑΝΟΣ ΚΑΙ Η ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ!

    ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΑΣ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΕΣΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ! ΑΥΤΗΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΥΨΕΩΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ!

    ΦΑΝΤΑΣΘΗΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗ ΟΤΙ ΕΙΧΑΤΕ ΑΔΙΚΟ;;; ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΘΗΤΕ;;
    ΦΑΝΤΑΣΘΗΤΕ ΟΤΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΤΡΑΦΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΕΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΑΡΤ. ΣΩΡΡΑΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ “ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΑΤΕ”, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!

    ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΘΕ ΤΟΝ ΣΟΥΛΕἹΜΑΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ ΣΑΣ!

    ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΩΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΑ! ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 15-10-12, 10:37

  12. Pingback: «Κύριε Σώρρα, γιατί δεν αγοράζετε το ΔΝΤ»; Όταν ο Αρτέμιος έλεγε τα ίδια λόγια και στην Ελλάδα!!! | LemesosPress

  13. ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ E.N.D. ΤΑ 600 ΔΙΣ. ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΝΗ

    Η αλήθεια και το ψέμα αργά ή γρήγορα πάντα αποκαλύπτονται και αυτό είναι νόμος άγραφος και απαράβατος. Αν κάποιον τον κατηγορήσεις άδικα, αργά ή γρήγορα η αλήθεια θα λάμψη και θα δικαιωθεί. Αν πάλι κάποιος κοροϊδεύει και λέει ψέματα, αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί. Ο χρόνος είναι αυτός που κρίνει, δικαιώνει και αποκαλύπτει και ο χρόνος θα κρίνει και μένα και τα γραπτά της πένας μου.

    Το όνομα Αρτέμης Σώρρας, ακούστηκε απότομα και έντονα στην Ελλάδα και συνδέθηκε με το ποσόν των 600 δισεκατομμυρίων δολλαρίων, που κατατέθηκαν για την “εξαγορά” του ελληνικού χρέους.
    Αυτό, είναι μία μοναδική περίπτωση στην παγκόσμια κεφαλαιαγορά και στην διεθνή χρηματοοικονομία. Να ζητάει δηλαδή ένας ιδιώτης να εξαγοράσει κρατικό ή δημόσιο χρέος και να φαίνεται ο ίδιος ως δανειστής. Αυτό, ήξεραν όι “πατριώτες” ότι δεν έχει ξανασυμβεί και με τις διαδικασίες που επινόησαν ούτε μπορεί να συμβεί. Και το ήξεραν πρίν καταθέσουν την πρόταση.
    Λυπάμαι που θα στενοχωρήσω και θα επαναφέρω στην πραγματικότητα, όλους τους καλοπροαίρετους και καλόπιστους Έλληνες, που “κατάπιαν αμάσητο” και χωρίς να ελέγξουν αυτό το “φαγητό” που τους σέρβιραν, μόνο και μόνο επειδή “μύριζε” ελπίδα.
    Αυτό το νέο λοιπόν ήρθε σαν μία μεγάλη “φούσκα” και σκέπασε την Ελλάδα, για να δώσει ελπίδα στους “απελπισμένους”και μια προοπτική εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση που έχει περιέλθει.

    Δυστυχώς όμως η αλήθεια θα αποδειχθεί διαφορετική και θα αποκαλύψει ενέργειες δόλιες και υποκριτικές, από ανθρώπους που παρουσιάστηκαν ως “πατριώτες” , και ήρθαν στους απελπισμένους Έλληνες, για να πουλήσουν ή μάλλον να “ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ” ελπίδα.
    Ο Αρτέμης Σώρρας και οι άνθρωποι της E.N.D. που διαχειρίζονται αυτό το πακέτο των 600ων δις και οι νομικές υπηρεσίες τους, που επιλέγουν τις νομικές διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, δεν είναι ερασιτέχνες. Είναι πολύ επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία στις διεθνείς χρηματαγορές και γνωρίζουν άριστα τους τρόπους μεταφοράς και διακίνησης μεγάλων κεφαλαίων.
    Και αυτό το λέω, γιατί αν ήταν πραγματικοί Έλληνες πατριώτες, που ήθελαν να βοηθήσουν και να ευεργετήσουν την Ελλάδα όπως ισχυρίζονται, είχαν πολλούς τρόπους για να το κάνουν, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ.
    Τα ιδιωτικά κεφάλαια έχουν μεγάλη δύναμη και μπορείς με αυτά να κάνεις πολλά πράγματα, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΥΝΑΨΕΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΚΡΑΤΟΣ.
    Θέλω να πω με αυτό, ότι ο Σώρρας και οι διαχειριστές των κεφαλαίων του , γνωρίζουν πολύ καλά, ότι αν θέλουν να προσφέρουν τα ιδιωτικά τους κεφάλαια στο ελληνικό δημόσιο, για να “εξαγοραστεί” το χρέος, υπάρχουν μόνο δύο τρόποι.

    Αν είσαι πραγματικός ευεργέτης και πατριώτης όπως λες και δεν επιδιώκεις κανένα όφελος, τότε γίνεται ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, χωρίς να υπάρχει κανένα νομικό κώλυμα από το κράτος, στο να τα αποδεχθεί.
    Άλλωστε οι ευεργέτες και οι πατριώτες δεν φαίνονται στα λόγια αλλά στα έργα και ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΩΡΙΖΟΥΝ.
    Ο δεύτερος τρόπος αν δεν θέλεις να δωρίσεις, αλλά θέλεις “ντε και σώνει” να δανείσεις, αυτήν την δυνατότητα σαν ιδιώτης την έχεις ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΜΟΛΟΓΩΝ.
    Υπάρχει βέβαια και μία τρίτη επιλογή, αλλά είναι και αυτή δωρεά. Να κατατεθεί το ποσόν στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοιχτεί υπέρ του ελληνικού χρέους.
    Ο Αρτέμης Σώρρας όμως και οι συνεργάτες του, επέλεξαν να ακολουθήσουν μία διαδικασία χρονοβόρα και εξαιρετικά πολύπλοκη, που δεν έχει υπάρξει όμοια στην παγκόσμια οικονομία, που δημιουργεί μεν θόρυβο και εντυπώσεις, αλλά είναι αδύνατον να φέρει και αποτέλεσμα.
    Το άλλοθι βέβαια του Σώρρα και των συνεργατών του, είναι ότι η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση. Η πρόταση όμως του Αρτέμη Σώρρα δημιουργήθηκε με τέτοιο νομικό τρόπο, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ από την Κυβέρνηση. Και με αυτόν τον τρόπο είναι όλοι ευχαριστημένοι.

    Η πρόταση για την “εξαγορά” του ελληνικού χρέους από τον Αρτέμη Σώρρα, κατατέθηκε ως εξής:
    “Στις 28-9-2012 κατέθεσα επίσημη πρόταση προς την ελληνική κυβέρνηση και προσέφερα δάνειο 600 δις δολλαρίων μέσω χρεογράφων (ΙΒΟΕ) άτοκα για 100 χρόνια, για να βγεί η χώρα από την καταστροφική της πορεία”. Έτσι λέει.
    Τώρα, που το έχει δεί αυτό το “έργο” γραμμένο και ποιος το επινόησε, μόνο αυτός το ξέρει. Να ζητάει δηλαδή και να απαιτεί ένας ιδιώτης, να δανείσει ένα κράτος (Α), δια μέσου της αξίας των ομολόγων που κατέχει από ένα άλλο κράτος (Β).
    Γιατί τα 600 δις δεν είναι μετρητά. Είναι ομόλογα του Αμερικανικού δημοσίου, που έχει στην κυριότητά του ο Σώρρας και λήγουν τον Απρίλιο του 2014.
    Αυτοί που το επινόησαν λοιπόν, ήξεραν ότι κάτι τέτοιο δεν έχει καμία πιθανότητα εφαρμογής, γιατί καμία κυβέρνηση στον κόσμο δεν θα μπορούσε να αποδεχθεί μία τέτοια πρόταση, γιατί δεν είναι αυτός ο διεθνής τρόπος που μπορεί να δανειστεί ένα κράτος από ιδιώτες.
    Αυτό όμως το γνωρίζει και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αλλά αντί να βγεί και να πει την αλήθεια για να εκθέσει τον Σώρρα, συμπεριφέρεται με μία “ένοχη” σιωπή. Αν δεν ήταν στημένο το “παιχνίδι”, θα του έλεγαν το εξής: «Ευχαριστούμε για την προσφορά κύριε Σώρρα αλλα δεν είναι αυτός ο νόμιμος και διεθνής τρόπος. Αν θέλετε να δανείσετε άτοκα την χώρα με 600 δις για 100 χρόνια, θα εκδώσει το ελληνικό δημόσιο ομόλογο τέτοιας αξίας και εκατονταετούς λήξης και θα το αγοράσετε εσείς».

    Αυτός είναι ο εύκολος, γρήγορος και διεθνώς αποδεκτός τρόπος δανειοδότησης κράτους από ιδιώτη και κανένας άλλος.
    Να τελειώνει λοιπόν αυτό το παραμύθι του “Έλληνα πατριώτη” Σώρρα και των Λαμπράκη και Βαλσαμάκη, γιατί πρόκειται για στημένο “παιχνίδι” σε στημένο “γήπεδο” και επινόησαν πολύπλοκες διαδικασίες, μόνο για θόρυβο και εντυπώσεις.
    Σε προσωπική συζήτηση που είχα με τον πρόεδρο και εκπρόσωπο τύπου της E.N.D. κυρίους Λαμπράκη και Βαλσαμάκη παρουσία φίλων, τους ρώτησα το εξής: “Γιατί αφού λέτε ότι το κάνετε για την Ελλάδα και δεν σας ενδιαφέρει αν θα πάρετε τα χρήματα πίσω, επιλέγετε μία τέτοια διαδικασία και δεν κάνετε απλά μία δωρεά στο ελληνικό δημόσιο”;
    Μόλις συνειδητοποιήσαμε την απάντηση που μας έδωσαν, καταλάβαμε αμέσως την κοροϊδία, την υποκρισία και το στημένο “παιχνίδι”. “ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑ, ΓΙΑΤΙ Η ΔΩΡΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 40%” είπαν. Δηλαδή δεν θέλουν να πληρώσουν τον φόρο που αναλλογεί στο ποσό των 600ων δις, ο οποίος είναι 240 δις.

    Και τώρα η αποκάλυψη της υποκρισίας και του στημένου “παιχνιδιού”.
    Στην ίδια συζήτηση που είναι βιντεοσκοπημένη, ο κύριος Λαμπράκης μας είπε, ότι για την χρηματοδότηση της E.N.D. που έγινε με μία μετοχή της τράπεζας Ανατολής, προέκυπτε ένας φόρος που έπρεπε να εισπράξει το ελληνικό δημόσιο, ύψους 24ων δις. Αυτόν τον φόρο μας είπε, ήθελαν να τον πληρώσουν και έτρεχαν από την εφορία της Πάτρας στο ΣΔΟΕ. Από το ΣΔΟΕ τους έστειλαν στο υπουργείο οικονομικών, από εκεί πάλι στο ΣΔΟΕ και από εκεί πάλι στον έφορα, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ.
    Τότε καταλάβαμε. Όταν αυτοί “θέλουν” να πληρώσουν, το κράτος εξαφανίζεται και κανείς δεν θέλει να πληρωθεί. Όταν όμως το κράτος θα πρέπει να τα πάρει, γιατί δεν θα μπορει να κάνει διαφορετικά, τότε εμείς ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ.

    Αλλά υπάρχει ακόμα ένα στοιχείο που ξεσκεπάζει τους “πατριώτες”. Γιατί τους ενοχλεί ο φόρος της δωρεάς, αφού όλο το ποσόν πάλι μέσα στο ταμείο του δημοσίου θα είναι. Μήπως νομίζουν ότι ο φόρος θα πάει στην Τουρκία; Όλο το ποσόν της δωρεάς είτε φορολογηθεί με 5% είτε φορολογηθεί με 95% μέσα στο ταμείο του ελληνικού δημοσίου θα μπεί.
    Αλλά όπως είπαμε, όταν το κράτος θα πρέπει να τα πάρει, τότε εμείς ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ.
    Αυτό είναι το καλοδουλεμένο παραμύθι των 600ων δις, που το σενάριο γράφτηκε στην Αμερική και το έφεραν να το “παίξουν” στην Ελλάδα, οι “Ελληναράδες” και οι “πατριώτες”, με σκοπό να εξαγοράσουν “αέρα” και να πουλήσουν ή μάλλον να ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ελπίδα.
    Αλλά δεν το έκαναν μόνο γι’ αυτό. Τώρα έχουν ξεκινήσει και κάνουν προτάσεις “χρηματοδότησης” στους Δήμους της Ελλάδος προσπαθώντας να ψαρέψουν θύματα. Οι προτάσεις “χρηματοδότησης” που κάνουν λοιπόν στους δήμους, αυτοί οι “Ελληναράδες” και οι “πατριώτες”, είναι πάλι “άτοκα δάνεια” για 50 χρόνια και για τεράστια ποσά εκατοντάδων εκατομμυρίων, έως δισεκατομμυρίων ανά Δήμο.

    Αυτά τα ποσά, είναι δυσανάλογα τεράστια για τα οικονομικά μεγέθη των Δήμων και πρόκειται ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ, γιατί δεν είναι ούτε χρηματοδοτήσεις, ούτε δωρεές, ούτε επιχορηγήσεις.
    ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΑ.

    Αυτό θυμίζει τις τράπεζες πρίν 6 χρόνια που σου ανήγγειλαν όλο χαρά ότι “εγκρίθηκε ένα δάνειο στο όνομά σας 200.000 ευρω. Περάστε να το πάρετε”. Όσοι τότε είδαν μόνο το “τυρί” αλλα όχι την “φάκα”, σήμερα κλαίνε με μαύρο δάκρυ ενώ κάποιοι αυτοκτόνησαν.
    ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΙ.
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ.
    ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ “ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ”.
    Οι ευεργέτες και οι πατριώτες δεν δανείζουν. Δωρίζουν. Οι δόλιοι και οι υποκριτές δανείζουν γιατί αποσκοπούν σε κέρδος. Και αν λένε ότι δανείζουν και άτοκα τότε αποσκοπούν σε άλλο όφελος και η παγίδα είναι μεγαλύτερη.
    ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΤΥΠΩΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.
    Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
    ΜΗΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ.
    ΜΗΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
    Κάποια εποχή είχα πέσει και εγώ στον πειρασμό του δανείου, με σκοπό την αγορά κατοικίας. Γενικά είμαι συγκρατημένος και εφαρμόζω το “όπου φθάνει το χέρι σου”, αλλά μου παρουσιάστηκε μία πολύ μεγάλη “ευκαιρία”, από αυτές που χάνεις τον ύπνο σου. Ρώτησα τον γέροντα …… “τί να κάνω γέροντα”;

    “Δεν θα σου πω τι να κάνεις παιδί μου” απάντησε ο γέροντας. “Θα σου πω μόνο αυτό. Ο Θεός παιδί μου δεν δανείζει. Ότι χρειαζόμαστε απλόχερα μας το χαρίζει. Μόνο ο διάβολος δανείζει για να κρατάει τους ανθρώπους ομήρους”.
    Σήμερα είμαι ακτήμων, αλλά είμαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ .
    ΜΑΚΡΥΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ “ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ” ΚΑΙ ΤΟΥΣ “ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ”, ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ “ΧΑΡΙΖΟΥΝ” ΔΑΝΕΙΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΛΥΚΟΙ ΑΡΠΑΓΕΣ. ΜΑΚΡΥΑ.

    Ιωάννης Λαμπρόπουλος
    Συγγραφέας-ερευνητής

    ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/10/end … z2ia1o6dgo – See more at: http://www.filoumenos.com/forum/viewtopic.php?f=37&t=14173&p=61163#p61163

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.