ΠΡΩΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ

Κατόπιν αίτησης της τράπεζας Πειραιώς εκδόθηκε διαταγή πληρωμής από σύμβαση δανείου σε Ελβετικό φράγκο. Η διαταγή πληρωμής ΔΕΝ ΕΚΟΘΗΚΕ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΑ ΦΡΑΓΚΑ (CHF), ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΥΡΩ. Αντί η τράπεζα να κάνει το προφανές, να εκδώσει δηλαδή διαταγή πληρωμής στο νόμισμα του δανείου (CHF), εξέδωσε  διαταγή πληρωμής ΣΕ ΕΥΡΩ!!! Ζητεί λοιπόν στην υπόθεση που δίκασα,  «το ισόποσο των 480.994,44 ελβετικών φράγκων ΣΕ ΕΥΡΩ, με την επίσημη ισοτιμία ελβετικού φράγκου / ευρώ κατά την ημέρα πληρωμής για επιδικασθέν κεφάλαιο, εντόκως»!

Ασκήθηκε αμέσως ανακοπή με την οποία δανειολήπτης και εγγυητής  αιτήθηκαν  να ακυρωθεί  η πληττόμενη διαταγή πληρωμής  και επίσης , να κριθεί αντίθετη προς το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ, η πρόβλεψη της πρωτοφανούς στα νομικά χρονικά  διάταξης του άρθρου 2 νόμου για τη «δίκαιη» δίκη (ν 4055/2012)  που παράγει ληστρικούς τόκους. Ζητήθηκε τέλος από το Δικαστήριο να εκδοθεί προσωρινή διαταγή, η οποία να αναστέλλει την εκτέλεση του ως άνω εκτελεστού τίτλου, μέχρι τη συζήτηση της  αίτησης ενώπιον του ίδιου Δικαστηρίου. 

Η παραπάνω υπόθεση είναι η πρώτη υπόθεση δανείου σε Ελβετικά φράγκα που θα κριθεί δικαστικά. Αντίδικος είναι η τράπεζα Πειραιώς.   

Την Δευτέρα 17/09/2012 συζητήθηκε ενώπιον του Δικαστή Υπηρεσίας του  Πρωτοδικείου Αθηνών η υπόθεση της αίτησης προσωρινής διαταγής. Εκδόθηκε αυθημερόν  απόφαση του ίδιου Δικαστηρίου,  η οποία   ΔΕΧΤΗΚΕ  ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ,  διατάσσοντας την αναστολή εκτέλεσης της διαταγής πληρωμής.  Η απόφαση αυτή εκδόθηκε αφού πρώτα  το Δικαστήριο άκουσε τους ισχυρισμούς των δυο πλευρών, πιθανολογώντας το ΒΑΣΙΜΟ των ισχυρισμών των δανειοληπτών σε Ελβετικό φράγκοΗ απόφαση σε μεγέθυνση εδώ.   

Σημαντικό ρόλο επίσης έπαιξε ότι α) ήταν η πρώτη δίκη για δάνειο σε  Ελβετικά φράγκα  που δεν προηγήθηκε αγωγή αλλά έγινε  ανακοπή, β) η πρώτη φορά που στρεφόμουν κατά Πειραιώς η οποία δεν γνώριζε από άλλες υποθέσεις το δικόγραφο  γ) ήταν η πρώτη που δεν έβαλα στο πάνω μέρος του δικογράφου τον τίτλο «Δάνεια συνδεμένα με την ισοτιμία Ευρώ/ Ελβετικού φράγκου»,  δ) ήταν η πρώτη φορά  που η αντίδικος τράπεζα δεν έστειλε δυο δικηγόρους , ε) ήταν η πρώτη φορά  που η αντίδικος τράπεζα  παρέλειψε να  προσκομίσει  στοιχεία από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών  για τις  υποθέσεις  που έχω δικάσει  (όπως οι άλλες τράπεζες έκαναν), βάζοντας ταυτόχρονα τον ισχυρισμό ότι «όλες οι αιτήσεις με το ίδιο περιεχόμενο έχουν για τα δάνεια σε CHF απορριφθεί» και δ) η πρώτη που ήμουν σε ημέρα πολύ καλή, με αποτέλεσμα να μου δοθεί η εντύπωση ότι για πρώτη φορά  πέτυχα, η δικαστής να αντιληφθεί πλήρως τη διάσταση του ζητήματος, μέχρι σημείου μάλιστα  που  μου πρότεινε  να μην αφήσω  Σημείωμα,  ούτε καν σχετικά έγγραφα, γιατί κατάλαβε -όπως μου είπε- την υπόθεση. 

Ένιωσα ότι η υπόθεση αυτή πήγε τόσο καλά, που δεν αισθάνθηκα  την ανάγκη ούτε να  επικοινωνήσω με τους συνεργάτες μου,  για  να  αναλύσουμε  τα δεδομένα της δίκης, όπως συνήθως γίνεται.

Πλήρες άρθρο προσεχώς

http://alampasis.blogspot.gr/2012/09/blog-post_19.html

 

update

και δεύτερη απόφαση : ΠΠρ Ξάνθης 23/2014 – δικαίωση οφειλέτη δανείου σε ελβετικά φράγκα

Advertisements

2 comments on “ΠΡΩΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ

 1. «ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ» – ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΧΩΝΙ – 30/3/2014

  ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ

  Έφτασε η ώρα των μαζικών αγωγών από τα θύματα των δανείων σε Ελβετικό Φράγκο. Ήδη, συγκροτείται και στην Ελλάδα οργανωμένη κίνηση δανειοληπτών σε Ελβετικό Φράγκο, οι οποίοι θα επιδιώξουν -έστω και μερική- αποζημίωση τους ή τη βελτίωση των δανειακών όρων. Αιτήματα, που έχουν διεκδικηθεί δικαστικά και κερδηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

  Για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο πατήστε εδώ:

  http://www.kyroslawoffices.gr/wp-content/uploads/2014/04/ΑΡΘΡΟ-ΣΤΟ-ΧΩΝΙ-ΣΧΕΤΙΚΑ-ΜΕ-ΔΑΝΕΙΑ-ΣΕ-ΕΛΒΕΤΙΚΟ-ΦΡΑΓΚΟ.pdf

 2. ΠΡΩΤΟ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ!

  ΠΡΩΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΥΠΕΡ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΟΥ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ (CHF) !

  ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΟΥ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ (CHF).

  “Αγαπητοί αναγνώστες μου,
  βρίσκομαι εις την ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω πως εις τας χείρας μου βρίσκεται η πρώτη δικαστική απόφαση δικαίωσης εντολέως- πελάτη μου δανειολήπτη στεγαστικού δανείου εις Ελβετικό Φράγκο (CHF).!

  Οι εν λόγω αποφάσεις αρχικώς των ασφαλιστικών μέτρων και εν συνεχεία η ΠΡΩΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ έχει να κάνει με δανειολήπτες εις ελβετικό φράγκο και δη στεγαστικού δανείου ελβετικού φράγκου (CHF) εις τους οποίους και προσεφέρθην η 3τής προστασία δόσης και το δικαίωμα ανανέωσης αυτής. Η σύμβαση του εν λόγω δανειολήπτη- εντολέα μου καταγγέλθει απο την εν λόγω τράπεζα και όχι μόνο αυτό, εξεδόθει και διαταγή πληρωμής, δια της οποίας και επιτασσόταν ο εντολέας μου εις καταβολή ολόκληρου του ανεξόφλητου κεφαλαίου μετά τόκων και εξόδων με βάση την ισοτιμία της ημέρας καταγγελίας του δανείου και με μίαν πραγματική ζημία της τάξης των 138.000 ευρώ.!

  Κατά της διαταγής πληρωμής που εξεδόθη κατόπιν αιτήσεως της Τραπέζης, κατετέθην κατόπιν εντολής του πελάτου μου, ανακοπή και αναστολή εκτέλεσης κατ’ αυτής με λόγους ουσίας και μόνο ουσίας, δηλαδή με λόγους που άπτονταν της τρέχουσας ισοτιμίας που εφαρμόσθην μετά την πρώτη τριετία απο την Τράπεζα σε συνδυασμό με την προστασία δόσης που προσέφερε η εν λόγω τραπεζική ανώνυμη εταιρία και το δικαίωμα ανανέωσης της προστασίας αυτής.-

  Το δικαστήριο εδέχθη τον πρώτο λόγο της ανακοπής μας και εν τέλει ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.-

  ΑΞΙΟΝ ΠΡΟΣΟΧΗΣ!!

  ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΞΕΔΩΣΕ (εξ όσων γνωρίζω) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ υπέρ εντολέως μου, δανειολήπτη σε Ελβετικό Φράγκο (CHF).
  Από την προσεκτική επισκόπηση και μελέτη της απόφασης παράγεται δεδικασμένο.-
  Η ειρημένη (ad Hoc) πρωτότυπη απόφαση εξεδόθη εις συνέχεια της προαναφερόμενης θετικής δικαστικής απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων.-
  Το Δικαστήριο εδέχθη επί της ουσίας το σκεπτικό δια των πρωτοτύπων νομικών σκέψεων που παρέθεσα και νομολόγησε υπέρ του δανειολήπτου εντολέα μου.-

  Ο εκδώσας την περί ης ο λόγος θετική απόφαση υπέρ του δανειολήπτου δικαστής, υπήγαγε τα πραγματικά περιστατικά που αναλυτικά παρέθεσα, εις τους επικαλούμενους από εμέ εφαρμοστέους κανόνες δικαίου και ακύρωσε συνολικώς την διαταγή πληρωμής της ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

  ΣΥΝΕΠΩΣ, η απόφαση αυτή ανοίγει την πόρτα υπέρ των δανειοληπτών ελβετικού φράγκου εις σχέση με την ισοτιμία που έπρεπε και πρέπει να εφαρμοστεί σε συνδυασμό με την προστασία δόσης που προσεφέρθην στους πελάτες της συγκεκριμένης τράπεζας.-

  Αγαπητοί αναγνώστες, οι Δικαστές-θεμελιωτές της Δικαιοσύνης- αποτελούν και την σημερινή εποχή την τελευταία σανίδα σωτηρίας των αδυνάτων.

  ΑΝΤΩΝΗΣ Ν. ΠΡΑΤΑΣ
  ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ΄ ΕΦΕΤΑΙΣ
  Τηλ. 6974-417556

  http://diadiktiakosdikigoros.blogspot.gr/2013/11/blog-post.html

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.