Δικηγόροι Κιλκίς κατά πολυνομοσχεδίου

 

«Μετά την επιβολή Φ.Π.Α. 23% στις δικηγορικές υπηρεσίες, την αλματώδη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την επιβολή τέλους επιτηδεύματος, την αύξηση του κόστους του μεγαρόσημου κατά 500%, την αύξηση των παραβόλων υπέρ του δημοσίου για την άσκηση ενδίκων μέσων (μηνύσεις, εφέσεις κλπ) και πλήθους άλλων αντισυνταγματικών νομοθετημάτων, ψηφίστηκε στις 7-11-2012 το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Επείγουσες Ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015», το οποίο περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν πλήθος ζητημάτων που πλήττουν στο σύνολό τους την ελληνική κοινωνία, ειδικά τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα, τα οποία ουσιαστικά πλέον τα θέτουν στο κοινωνικό περιθώριο. Απεναντίας, όπως πάντα, αφήνουν στο απυρόβλητο την οικονομική και πολιτική ελίτ της χώρας μας, η οποία είναι και η κύρια υπεύθυνη για το κατάντημα της Ελλάδος, η οποία έγινε ένα Κράτος που αναζητά εναγωνίως τη «δόση» του για να επιβιώσει.

Η εισαγωγή προς ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, κανέναν δεν πείθει. Πρόκειται περί αντικοινοβουλευτικής μεθόδευσης η οποία ακυρώνει ουσιαστικά την νομοθετική λειτουργία της Βουλής και υποβιβάζει τους βουλευτές στο επίπεδο των εντολοδόχων εξωθεσμικών συμφερόντων.

Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπονται, αναφορικά με το χώρο της Δικαιοσύνης, αύξηση του ποσοστού προσαύξησης των χρηματικών ποινών σε 110% με πράξη της διοίκησης κατά παράβαση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών, ο διπλασιασμός του δικαστικού ενσήμου, που πληρώνει ο πολίτης ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το κόστος προσφυγής στη δικαιοσύνη κατά τρόπο ώστε η πρόσβαση στη δικαιοσύνη να λειτουργεί αποτρεπτικά στη σκέψη του μέσου πολίτη κάνοντάς την είδος πολυτελείας και μονοπώλιο των πλουσίων.

Όλα κινούνται στη βάση μιας αδίστακτης εισπρακτικής λογικής, δεδομένου ότι αυξάνεται το όριο μετατροπής των ποινών στα πέντε έτη κατά τρόπο επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια, αφού δράστες τέλεσης σοβαρών αδικημάτων θα καταβάλουν την μετατραπείσα ποινή και θα κυκλοφορούν ελεύθεροι. Δηλαδή η συντεταγμένη πολιτεία παρακινεί:

ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΤΕ, ΠΛΗΡΩΣΤΕ, ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ

ΦΤΩΧΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ, ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΞΩ

Πρόκειται για καθαρά λογιστική-εισπρακτική προσέγγιση του σωφρονιστικού δικαίου της χώρας που υποκινείται από γνωστούς κύκλους εγχωρίων συμφερόντων, τραπεζών και μεγαλοεταιριών με επίσπευση του Υπουργείου Οικονομικών.

Είναι προφανές λοιπόν ότι τα θεσπισθέντα μέτρα αυτά δεν επιταχύνουν την απονομή της δικαιοσύνης ούτε συμβάλλουν στη δίκαιη δίκη αλλά τελικά κατατείνουν στον να μην υπάρχει καν δίκη, αφού έχουν μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα και ωφελούν μόνο τους πλούσιους συμπολίτες μας, γιατί στο εξής μόνο αυτοί μπορούν να προσφύγουν με ευχέρεια στη δικαιοσύνη.

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

Το γεγονός αυτό συνιστά έλλειμμα Δημοκρατίας και είναι ευθέως αντισυνταγματικό αφού περιορίζει και καταργεί στην πράξη το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του πολίτη για παροχή έννομης προστασίας ενώ αποδομεί το κράτος δικαίου αλλά και τον κοινωνικό ιστό, αφού είναι βέβαιο ότι οι πολίτες θα οδηγηθούν είτε στην υποταγή είτε στην αυτοδικία.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην προχθεσινή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Η ψήφιση τέτοιων διατάξεων αναδεικνύει την αδιαφορία του κράτους για τη δεινή οικονομική κατάσταση των συμπολιτών μας.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς, πιστός στο θεσμικό του ρόλο, θα συνεχίσει να μάχεται ενάντια στην εφαρμογή εισπρακτικών και μόνο διατάξεων που δυσχεραίνουν την οικονομική κατάσταση των συμπολιτών μας αλλά και των μαχόμενων δικηγόρων στις καθημερινές συναλλαγές στα δικαστήρια.»

http://www.kilkis24.gr/δικηγόροι-κιλκίς-κατά-μνημονίου/

Δείτε ποιες ήταν οι προηγούμενες τιμές  Ο νέος τιμοκατάλογος τής Δικαιοσύνης (Ν. 4055/2012) και μια μόνο από τις σχετικές προσφυγές που εκκρεμούν ενώπιον του ΣΤΕ Αίτηση ακύρωσης της υπ’ αριθμ.123827/2010 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ για αναπροσαρμογή του παραβόλου μήνυσης κλπ).

Σχετικά με το πολυνομοσχέδιο  “Έγκριση Μεσοπρόθεσµου Πλαισίου Δηµοσιονοµικής Στρατηγικής 2013-2016 – Επείγοντα Μέτρα Εφαρµογής του ν. 4046/2012 (ΦΕΚ A 28/2012και του Μεσοπρόθεσµου Πλαισίου Δηµοσιονοµικής Στρατηγικής 2013-2016″

Άλλα σχετικά :

Συμβούλιο της Ευρώπης: «Παράνομες οι μειώσεις μισθών στην Ελλάδα»!

Ανοιχτή επιστολή Προέδρου ΔΣΑ προς τους Έλληνες Βουλευτές ενόψει της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου

Και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής έκρινε αντισυνταγματικές διατάξεις τού “τρίτου μνημονίου”! ( εμπεριέχει Αρείος Πάγος: Αντισυνταγματικές οι περικοπές σε μισθούς δικαστών,  Γνωμάτευση του Ελεγκτικού Συνεδρίου)

One comment on “Δικηγόροι Κιλκίς κατά πολυνομοσχεδίου

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.