Olivier Blanchard στις 3.1.2013 “η λιτότητα στην Eλλάδα υπήρξε τραγικό λάθος” – σχόλια

Κύριοι Βουλευτές,

Όπως σχετικά γράφει κατωτέρω η τέως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Μαρία Νεγρεπόντη Δεληβάνη για τη δήληση τουεπικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ, Olivier Blanchard περί σφάλματος:

«Και ενώ μια τέτοια δήλωση θα έπρεπε να γίνει σημαία για την άμεση αλλαγή αυτής της καταστρεπτικής πολιτικής που αποτελειώνει την Ελλάδα, και ενώ αποτελεί μια, εξ ουρανού, ευκαιρία για να επαναθέσουμε από την αρχή το περιεχόμενο των Μνημονιων, για να διαμαρτυρηθούμε προς κάθε κατεύθυνση,για να απαιτήσουμε το δίκαιό μας, τελοσπάντων….δεν κουνιέται φύλλο!».  Για να καταλήξει στη φράση «έλεος».                                                                                   

Με όλην την εξαιρετική μου εκτίμηση στην κ. Δεληβάνη οφείλω να παρατηρήσω ότι το λάθος ήταν και είναι εσκεμμένο για προκληθεί οικονομική καταστροφή της χώρας μας και δήμευση του υποθηκευμένου εθνικού πλούτου της.

Φαίνεται όμως ότι κάποιος «αφελής» του ΔΝΤ ανακάλυψε το «σφάλμα» και πίστεψε ότι ήταν σφάλμα.

Αυτό είναι φανερό από τη συνέχιση του δολοφονικού «σφάλματος»

Ευριπίδης Μπίλλης

Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Με την ευκαιρία της δήλωσης του Olivier Blanchard στις 3.1.2013 ότι η “λιτότητα στην Eλλάδα υπήρξε τραγικό λάθος”

—————————————————————————————————————————————————

Είναι απορίας άξια τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στην πρόσφατη δήλωση του επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ, Olivier Blanchard, η οποία περιλαμβάνεται στην έκθεση της 3.1.2013 του Ταμείου (με εκτενή ανάλυση στο περιοδικό Marianne), και στην οποίαν ξεκάθαρα ομολογεί ότι ήταν “τραγικό λάθος η πολιτική λιτότητας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα”. Και ενώ μια τέτοια δήλωση θα έπρεπε να γίνει σημαία για την άμεση αλλαγή αυτής της καταστρεπτικής πολιτικής που αποτελειώνει την Ελλάδα, και ενώ αποτελεί μια, εξ ουρανού, ευκαιρία για να επαναθέσουμε από την αρχή το περιεχόμενο των Μνημονιων, για να διαμαρτυρηθούμε προς κάθε κατεύθυνση,για να απαιτήσουμε το δίκαιό μας, τελοσπάντων….δεν κουνιέται φύλλο! Αντιθέτως-είναι πράγματι απίστευτο!- ακούμε τους αρμόδιους να μας διαβεβαιώνουν ότι….”θα τα καταφέρουμε”! Μα, τι συμβαίνει, ακριβώς;;; Δεν  υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στους επιτελείς του κατ’εξοχήν οργάνου, που κατήρτισε και επέβαλε αυτά τα εγκληματικά προγράμματα, και των εκτελεστών τους;;;Οι τελευταίοι εξακολουθούν να επιμένουν στην εφαρμογή των Μνημονίων, παρότι οι εμπνευστές τους αισθάνθηκαν επιτέλους την ανάγκη να δηλώσουν ότι αποτελούν “τραγικά λάθη”;;;

Ας αφήσουμε, βέβαια, και στο τι μπορεί να σημαίνει αυτή η ομολογία του Olivier Blanchard, για “λάθος”, όταν αυτό κατέληξε σε πλήρη καταστροφή μιας μικρής ευρωπαϊκής οικονομίας του 21ου αιώνα, και σε ολοκληρωτική εξαθλίωση του λαού της. Ένα “λάθος”, που κραύγαζε ως τέτοιο ακόμη και κατά την κρίση πρωτοετών φοιτητών των Οικονομικών, εξαρχής. Ένα έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας.

Και….τώρα;;;Εμείς, “περήφανα” συνεχίζουμε την πορεία προς τον γκρεμό….ξεπουλάμε νησιά και υπηρεσίες εθνικής ωφέλειας, και ενθαρρύνουμε τους υπηκόους ότι θα “τα βγάλουμε πέρα”….παρότι οι πρωτεργάτες των Μνημονίων δηλώνουν δημόσια ότι είναι “τραγικά λανθασμένα”. Εμείς, βουλώνουμε τα αυτιά μας και συνεχίζουμε την καταστροφή. ΕΛΕΟΣ!

 

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Δείτε το έγγραφο του ΔΝΤ στα αγγλικά :

IMF Working Paper: Growth Forecast Errors and Fiscal Multipliers

Άρθρο στα ελληνικά Απίστευτο: “συγγνώμη λάθος” παραδέχεται το ΔΝΤ για τους υπολογισμούς του Μνημονίου! και το πρωτότυπο στα γαλλικά L’incroyable erreur des experts du FMI

Σχετικά με το ΔΝΤ μπορείτε να δείτε ενδεικτικά και αυτά :

Μέχρι και το Δ.Ν.Τ βρήκε τρόπο να καταπολεμήσει την ανεργία. Η “ελληνική” κυβέρνηση γιατί κάνει τα αντίθετα;;;

Η επίσημη θέση του ΔΝΤ για τις πλουτοπαραγωγικές πηγές των αδύναμων οικονομικά κρατών

αλλά και τις σχετικές καταγγελίες στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο που μπορεί να προκαλέσαν κιόλας  την αναδίπλωση του ΔΝΤ … 

Τράγκας ,Κωνσταντάρας, Τζένος και Πρέκας  + Sarah Luzia Hassel-Reusing 

Και πέμπτη καταγγελία για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης (Κουίκ) 

Όσο για την λιτότητα και τα “λάθη” που μόλις ανακάλυψε το ΔΝΤ, οι αναρτήσεις είναι αμέτρητες Ξεκινήστε από εδώ :

Παπανδρέου, ΔΝΤ, ΟΗΕ και άλλοι για τα μέτρα λιτότητας [βίντεο]

Advertisements

One comment on “Olivier Blanchard στις 3.1.2013 “η λιτότητα στην Eλλάδα υπήρξε τραγικό λάθος” – σχόλια

 1. Απάντηση που λάβαμε από τη κυρία Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη:

  ” Φυσικά, όπως το λέτε! Αλλά, κατά τη γνώμη μου, τώρα μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον Oliver Blanchard και το σκάνδαλο του ΕΛΣΤΑΤ προς τα έξω. Δεν νομίζω ότι όλες οι χώρες της ΕΕ είναι στο κόλπο. Σίγουρα η γερμανία, Αυστρία, Ολλανδία και ίσως Σλοβακία.

  Οτι μπορούμε….τα περιθώρια είναι στενά, διότι όντως έχουμε καταστάσεις εντελώς αδιαφανείς. Οπωσδήποτε, αυτά τα δύο “λάθη” τα θεωρώ θετικά και ας σκεφθούμε πως μπορούμε καλύτερα να τα αξιοποιήσουμε!

  Νομίζω, ότι οι εξελίξεις τρέχουν με τις συγκοινωνίες. Δεν θα πάει καλά και κρίμα που δεν έχουμε ρεζέρβα κάποιον Ε. Βενιζέλο!

  Γειά σας,

  Μ.Ν.-Δ.”

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s