ΙΝΚΑ: Προσφυγή στην δικαιοσύνη κατά της νομοθεσίας για δωρεά οργάνων

Στη Δικαιοσύνη προτίθεται να προσφύγει η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος (ΙΝΚΑ) για το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στη δωρεά οργάνων.

“Η δωρεά οργάνων είναι μια εθελοντική ανθρωπιστική προσφορά”, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος και προτείνει στους πολίτες να συμπληρώνουν τη σχετική δήλωση ότι “Αρνούμαι να γίνω δότης οργάνων”, την οποία θα βρουν στις ιστοσελίδες και στα γραφεία της με τις σχετικές κοινοποιήσεις και οδηγίες.

“Βάσει του νόμου αυτού, από το 2013 και εν αγνοία της πλειοψηφίας των πολιτών, η Ελλάδα μετατρέπεται ουσιαστικά σε τροφοδότη χώρα οργάνων και ανθρωπίνων ιστών για όλο τον πλανήτη.

Θα είμαστε δηλαδή το παγκόσμιο φυτώριο ανθρωπίνων οργάνων και ιστών” αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της.

Η οργάνωση των καταναλωτών γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της ότι προτίθεται να προσβάλει δικαστικά το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο, που αφορά στην “εικαζόμενη συναίνεση (opt out)” στη δωρεά οργάνων ανθρωπίνου σώματος και δηλώνει ότι θεωρεί “αναξιόπιστη και τελείως ανασφαλή τη διαδικασία μεταμόσχευσης, όπως πλέον διαμορφώθηκε”.

http://news247.gr/

ΣΧΕΤΙΚΟ : 

ΨΗΦΙΣΜΑ : Ανίσχυρος ο καινούργιος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις

.

Δημοσιεύτηκε από την Χριστίνα Σαλεμή  on Feb 15, 2013

Ιστολόγιο https://justiceforgreece.wordpress.com

Προς την Ελληνική Πολιτεία 

[Διευκρινίσεις : Το παρόν ψήφισμα αφορά τον νόμο 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011 το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ  Αντικείμενο του είναι οι μεταμοσχεύσεις. Ενημερωτικό υλικό σχετικό με το νόμο αυτό μπορείτε να βρείτε εδώ ]

Προοίμιο/ Ιστορικό  

Στις 27.06.2011 (ν. 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011) η Πολιτεία αποφάσισε ότι από 1η Ιουνίου 2013, η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων ή ιστών (προς μεταμόσχευση), από ενήλικο που έχει κηρυχτεί εγκεφαλικά νεκρός, θα πραγματοποιηθεί εφόσον πριν το συμβάν ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν είχε εκφράσει εγγράφως την αντίθεσή του ενώπιον αρμόδιας αρχής και η δήλωση του αυτή δεν πρωτοκολλήθηκε και δεν καταχωρήθηκε σε σχετικό αρχείο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (εικαζόμενη συναίνεση) . 

Δηλαδή η Πολιτεία, χωρίς να μας ενημερώσει και να μας ρωτήσει, θεώρησε δεδομένο ότι όσοι βρισκόμαστε υπό την δικαιοδοσία της έχουμε την έντονη επιθυμία να δοθούν κομμάτια του σώματος μας προς μεταμόσχευση πριν τον βιολογικό μας θάνατο, και έτσι, θέσπισε τον προαναφερόμενο νόμο βάσει της εικαζόμενης συναίνεσής μας. Ταυτόχρονα, αποφάσισε ότι στο εξής επιτρέπει την μεταμόσχευση οργάνων από υγιείς ανθρώπους με τα οποία συνδέεται ο λήπτης με «συναισθηματικό δεσμό» και παραχώρησε το δικαίωμα αφαίρεσης οργάνων και ιστών σε ιδιώτες (σε «Οργανισμούς Αφαίρεσης», που είναι νοσοκομεία Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. κοινωφελούς και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή ιδιωτικές κλινικές). 

Αργότερα, και συγκεκριμένα στις 11 Απριλίου 2012 (με το ν. 4075/ΦΕΚ 89/11.4.2012), κατόπιν αντιδράσεων της κοινωνίας αλλά εκ νέου χωρίς να ενημερωθούμε και να ερωτηθούμε, ο νόμος τροποποιήθηκε με την πρόσθεση διάταξης η οποία προβλέπει ότι η αφαίρεση ενός ή περισσότερων οργάνων και ιστών από εγκεφαλικά νεκρό ενήλικα που δεν έχει δηλώσει εγγράφως, έγκυρα και έγκαιρα την αντίθεση του, μπορεί να γίνει κατόπιν συναίνεσης της οικογένειάς του. 

Επειδή όμως:

– το ανθρώπινο σώμα δεν ανήκει ούτε στην Πολιτεία ούτε στην οικογένεια κάποιου  

– ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας 

– η δυνατότητα κάποιου ανθρώπου να αντικαταστήσει δικά του όργανα ή/και δικούς του ιστούς με τα όργανα ή/και τους ιστούς κάποιου άλλου, δεν αναγνωρίζεται ως αναμφισβήτητο δικαίωμα ούτε από το Σύνταγμα ούτε από καμία διεθνή σύμβαση για τα δικαιώματα του ανθρώπου ( ΟΗΕ, ΕΣΔΑ κλπ) έτσι ώστε να μπορεί να προστατευτεί αναγκαστικά με νόμο από την Πολιτεία 

– σε ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου η θέσπιση των νόμων στηρίζεται στον Σύνταγμα και στους κάνονες διεθνούς δικαίου και όχι στην “εικαζόμενη συναίνεση” της κοινωνίας

Σαφέστατα προκύπτει ότι η Πολιτεία δεν είχε κανένα δικαίωμα να πάρει τις προαναφερόμενες αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο αφαίρεσης /διάθεσης / χρήσης των ανθρωπίνων οργάνων και ιστών και μάλιστα πριν τον βιολογικό θάνατο του ανθρώπου και γι΄αυτό,

Δήλωση / Απαίτηση :

Δηλώνω ότι ο νόμος 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011 όπως τροποποιήθηκε με το νόμο 4075/ΦΕΚ 89/11.4.2012, με τον οποίο ρυθμίζονται οι γενικές αρχές και οι προϋποθέσεις αφαίρεσης οργάνων και ιστών από ανθρώπους με σκοπό τη μεταμόσχευση στο ανθρώπινο σώμα, όχι μόνο ότι δεν με βρίσκει σύμφωνο, αλλά είναι και καταχρηστικός και ως τέτοιος είναι ανίσχυρος. 
.
Επειδή ούτε εγώ, ούτε η κοινωνία, ούτε το Σύνταγμα και ούτε το Διεθνές Δίκαιο εξουσιοδοτήσαμε την Πολιτεία να πάρει τέτοιες αποφάσεις, ΑΠΑΙΤΩ να μην εφαρμοστεί ο προαναφερόμενος νόμος.

Sign the petition
 

Για να υπογράψετε κάντε κλικ εδώ και συμπληρώστε μόνο  τα υποχρεωτικά πεδία.  

Προσοχή : Το like στο facebook δεν προσμετρά.

http://www.gopetition.com/petitions/ανίσχυρος-ο-καινούργιος-νόμος.html 

δείτε και αυτά :

Ελλάδα αποθήκη ανθρωπίνων ανταλλακτικών (4 video)

Μεταμοσχεύσεις

Ελεύθεροι άνθρωποι τώρα

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Αρνούμαστε να γίνουμε υποχρεωτικοί δότες οργάνων

Η Δωρεά οργάνων είναι μια εθελοντική ανθρωπιστική προσφορά, όσον καιρό υπήρχε αυτό το στοιχείο το ΙΝΚΑ συμφωνούσε και διέδιδε την ιδέα της εθελοντικής αυτής προσφοράς. 
Όμως ατυχώς τα πράγματα έχουν αλλάξει και συγκεκριμένα:

Με το νόμο 3984 θεωρούμαστε όλοι όλοι με «εικαζόμενη συναίνεση (opt out)» δότες οργάνων, αυτός ο πρωτοφανής νόμος που δεν έχει παρόμοιο σε κανένα κράτος του κόσμου υπογράφεται από τους κ.κ. Παπούλια, Βενιζέλο, Κουτρουμάνη, Λοβέρδο και Παπαϊωάννου (ΦΕΚ τ.1ο αφ 150/27-6-2011) και ψηφίστηκε χωρίς ονομαστική ψηφοφορία ενώ ο λαός διαδήλωνε κατά των Μνημονίων. 

Εκτός από την βίαιη κατάργηση της αυτοδιάθεσης του ανθρωπίνου σώματος, κάτι που μόνο στα Νταχάου είχε συμβεί το σκηνικό συμπληρώνεται, από το ορισμό του «εγκεφαλικού θανάτου», δηλαδή το κώμα, και από την «ηλεκτρονική συνταγογράφηση» που επιτρέπει (γρήγορα άμεσα και για όλο τον Ελληνικό Πληθυσμό) στον οποιονδήποτε, νόμιμα ή παράνομα, να έχει άποψη για το αν ο κάθε πολίτης (εν ζωή ή νεκρός) είναι «ελκυστικός δότης». Τέλος τίθενται και άλλα θέματα για την ασφάλεια του «δότη» όπως η διαχείριση της διαδικασίας της μεταμόσχευσης από ιδιώτες κτλ

Τα γεγονότα συμπληρώνονται και από την παραίτηση του τότε Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) Γιάννη Βλαχογιάννη (Μάιος 2011) ο οποίος διαφώνησε με τον κ. Λοβέρδο. 

Για όλα τα παραπάνω το ΙΝΚΑ :

• Θεωρεί αναξιόπιστη και τελείως ανασφαλή την διαδικασία μεταμόσχευσης, όπως πλέον διαμορφώθηκε.

• Συνιστά στους πολίτες να συμπληρώνουν τη σχετική Δήλωση ότι «ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΟΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ» κατά προτίμηση αυτή που θα βρουν στις Ιστοσελίδες και στα γραφεία του με τις σχετικές κοινοποιήσεις και οδηγίες.

• Θα προσβάλει δικαστικά το σημερινό σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.

Όταν θα καταργηθούν ο ν. 3984 με τα παρελκόμενά του («εικαζόμενη συναίνεση», «εγκεφαλικός θάνατος», «ηλεκτρονική συνταγογράφηση» κτλ) τότε πάλι θα προτρέψει του πολίτες με Ελεύθερη Βούληση να γίνουν Δωρητές (και όχι δότες) οργάνων. Μέχρι τότε:

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Στέλνουμε τις Δηλώσεις Άρνησης Επίταξης των οργάνων μας 

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ (Έλληνες και αλλοδαπούς)

Συμμετέχουμε στις δικαστικές ενέργειες του ΙΝΚΑ

Μας καταστρέψανε τη Ζωή, δεν θα μας την πάρουνε

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.