Λεφτά υπάρχουν -> Ο ΕΟΤ δίνει 735.300 ευρώ για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας!…

                Δείτε  και άλλα παραδείγματα στο τέλος της ανάρτησης 

Mια νέα εξωφρενική περίπτωση κοστολόγησης της κατασκευής μιας ιστοσελίδας έκανε την εμφάνισή της!
Το ποσό αγγίζει τα 735.300 ευρώ και αφορά το σχεδιασμό και την ανάπτυξη μια νέας «πύλης», υποέργο της δράσης «Πολυμεσική και Πολυτροπική διαδικτυακή προβολή του πολιτισμού και τουρισμού της χώρας». Σύμφωνα, βέβαια, με την αναλυτική περιγραφή του έργου, που κρύβεται πίσω από τον πομπώδη τίτλο, πρόκειται απλά για μια… ιστοσελίδα όπου κάποιος μπορεί να διαβάσει ή να αναζητήσει σχετικά κείμενα, να δει φωτογραφίες, να παρακολουθήσει βίντεο είτε από το σταθερό και φορητό υπολογιστή του είτε από τις νέες «έξυπνες» συσκευές, τηλέφωνα, ταμπλέτες κ.λπ. Λίγο-πολύ δηλαδή ό,τι γίνεται στις περισσότερες ιστοσελίδες. Και για αυτό το έργο ο ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώσει το μερτικό του, καθώς η δράση είναι συγχρηματοδοτούμενη, χωρίς για μία ακόμη φορά ουδείς να μπαίνει στον κόπο να διερευνήσει το πραγματικό ή μικρότερο δυνατό κόστος αυτών των υπηρεσιών. …
Η διακήρυξη του έργου
 
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ΕΟΤ η διακήρυξη του έργου «Σχεδιασμός και ανάπτυξη της πύλης, προμήθεια εξοπλισμού, ανάπτυξη εφαρμογών και ψηφιακών διαδρομών και πολυμεσική ολοκλήρωση τουριστικών εμπειριών». Σύμφωνα με αυτήν, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού διακηρύττει διεθνή ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου για το συγκεκριμένο έργο, το συνολικό κόστος του οποίου αγγίζει τα 735.300 ευρώ. Καταληκτική ημερομηνία είναι η Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013. Η απόφαση του ΔΣ του ΕΟΤ λαμβάνεται στις 15 Φεβρουαρίου, ενώ η τελική έγκριση από την υπουργό Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, δίνεται στις 6 Μαρτίου. Η συγκεκριμένη προκήρυξη αφορά όμως μόνο ένα κομμάτι από τη συνολική δράση «Πολυμεσική και πολυτροπική διαδικτυακή προβολή του πολιτισμού και τουρισμού της χώρας», η οποία και περιλαμβάνει τέσσερα υποέργα με συνολικά εγκεκριμένο προϋπολογισμό που αγγίζει το ποσό του 1.667.000 ευρώ! Τα υπόλοιπα τρία υποέργα αφορούν στην «επιλογή και επιμέλεια πολυμεσικού υλικού» με προϋπολογισμό 108.300 ευρώ, την «απόκτηση πολυμεσικού υλικού (βίντεο, κείμενα, μεταφράσεις)», έργο, η διαβούλευση για το οποίο ολοκληρώθηκε στα τέλη του περασμένου Αυγούστου και αναμένεται η προκήρυξη με τον προϋπολογισμό του να ανέρχεται στο ποσό των 665.000 ευρώ και την «προμήθεια πολυμεσικού υλικού» με προϋπολογισμό της τάξεως των 158.400 ευρώ.
 
Τα ερωτήματα…
 .
Και ενώ αυτοί οι διαγωνισμοί «τρέχουν», μόλις έξι μήνες πριν, το Σεπτέμβριο του 2012, ο ΕΟΤ υπερηφάνως παρουσίασε στο ελληνικό κοινό «τη νέα αναβαθμισμένη ιστοσελίδα του, που είναι ήδη διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση visitgreece.gr και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα νέο δυναμικό μέσο επικοινωνίας με τους μελλοντικούς επισκέπτες της χώρας μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε τότε το σχετικό δελτίου Τύπου. Σύμφωνα με αυτό, η ανανεωμένη ιστοσελίδα περιέχει λίγο-πολύ όλα αυτά που περιγράφονται στην προκήρυξη για το νέο έργο. Εύχρηστο και μοντέρνο περιβάλλον, προσαρμογή σε αναλύσεις ταμπλετών, έξυπνων τηλεφώνων κ.ά., δυνατότητα χρήσης φωτογραφιών υψηλότερης ανάλυσης και ευκρίνειας σε όλη την ιστοσελίδα, ευκολότερη περιήγηση με βάση τα προσωπικά ενδιαφέροντα του χρήστη, βιντεοθήκη κ.τ.λ. Οι εργασίες του visitgreece.gr ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στις 12 Σεπτεμβρίου 2012. Λίγο καιρό πριν, τον Ιούνιο του 2012, είχε ανακοινωθεί και η ολοκλήρωση της νέας εταιρικής ιστοσελίδας του ΕΟΤ, gnto.gov.gr, η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία ειδικής ομάδας του οργανισμού με την εταιρεία Google (στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών) χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την απόφαση για την προκήρυξη του νέου διαγωνισμού είναι πολλά και ποικίλα, με κυριότερο βέβαια το υψηλό κόστος, αλλά και το ποιες πραγματικές ανάγκες καλύπτει η δημιουργία μιας νέας ιστοσελίδας που δεν μπορούν να καλυφθούν από τις υπάρχουσες δομές.

Η ιστοσελίδα
 
Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, η νέα ιστοσελίδα στοχεύει στην «προβολή και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας , καθώς και του υπάρχοντος τουριστικού πλέγματος και των τουριστικών εγκαταστάσεων». Η πρόσβαση στην Πύλη Πολιτιστικής και Τουριστικής Προβολής θα γίνεται διαδικτυακά μέσα από διάφορες πλατφόρμες, από σταθερούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μέχρι έξυπνα κινητά τηλέφωνα. Ο χρήστης θα μπορεί να βρει περιεχόμενο –κείμενα, εικόνες και βίντεο– πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει με λεκτικές ή θεματικές αναζητήσεις. Τα κείμενα και ένα μέρος των φωτογραφιών θα επιλεγούν από υπάρχουσες συλλογές και θα υποστούν την αναγκαία επεξεργασία ώστε να ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα. Το υπόλοιπο φωτογραφικό υλικό θα παραχθεί στο πλαίσιο του έργου, με σκοπό την ανάδειξη συγκεκριμένων περιοχών. Προβλέπεται ακόμη ειδική επιμέλεια των κειμένων από την άποψη ορθογραφίας, σύνταξης, συνέπειας και σαφήνειας(!) Τα βίντεο θα παραχθούν ειδικά για το έργο και θα υλοποιούν ειδικά σχεδιασμένες τουριστικές εμπειρίες.
 
Tης Ανδριάνας Ζαρακέλη από tokarfi 
 Η απόφαση της υπουργού αναρτήθηκε στο διαύγεια εδώ.
Δείτε την…
 

.

ΣΧΟΛΙΟ: Κυρία Κεφαλογιάννη, υπάρχει και η δυνατότητα  Δωρεάν κατασκευής ιστοσελίδων για το κοινό καλό  Για το κοινό καλό δεν γίνεται η σελίδα ;;; 

Άλλα σχετικά :

To CNN ειρωνεύεται το σλόγκαν του ΕΟΤ!

Με αρκετή δόση ειρωνείας το CNN κατατάσσει το σλόγκαν του ΕΟΤ για την προώθηση του ελληνικού Τουρισμού , « You in Greece » στα χειρότερα της χρονιάς. Περισσότερα… +  Αυτό είναι το νέο λογότυπο του ΕΟΤ – που κόστισε 10.000 ευρώ – LiFO

ΕΟΤ: Επιβραβεύουν με μισθούς άνω των 10.000 ευρώ υπόδικους …

Υπόδικοι υπάλληλοι του ΕΟΤ επιβραβεύονται τοποθετούμενοι σε περιζήτητες θέσεις με μισθούς άνω των 10.000 ευρώ. Στα συρτάρια της Βουλής η δικογραφία

Ο ΕΟΤ πλήρωσε το 2008, 238.000 ευρώ …για να βγει πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο ΓΑΠ !!!

“Ο Ε.Ο.Τ έδωσε το 2008 (επί υπουργείας Άρη Σπηλιωτόπουλου)…238.000 ευρώ για έξοδα για λογαριασμό «του παγκόσμιου συνέδριου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς»…”

Το ιδιόκτητο γραφείο του ΕΟΤ κλείνει …

Ο ΕΟΤ κάνει οικονομιά! ΑΑΑΑΑΑ!!

2 comments on “Λεφτά υπάρχουν -> Ο ΕΟΤ δίνει 735.300 ευρώ για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας!…

 1. Pingback: Φάνης Τσαπικούνης » Blog Archive » Ο ΕΟΤ δίνει 735.300 ευρώ για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας!…

 2. 550.000€ από το υπ. Υγείας για την ηθοποιό Ζ. Δούκα και την (πρώην σύζυγο Χρυσοχοΐδη) νυν αντιπρόεδρο του ΕΟΤ και Διευθύντρια της Ελ. Κουντουρά…

  Μεγάλη αναταραχή δημιουργήθηκε τις προάλλες στο διαδίκτυο από την αποκάλυψη ότι η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά έχει τοποθετήσει διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου της, αν και έχει πτυχίο Λυκείου και όχι ΑΕΙ, την (πρώην σύζυγο του Μιχ. Χρυσοχοΐδη) Αγγελική Χονδροματίδου.

  Με αφορμή αυτό, μια αναζήτηση στο διαδίκτυο, την οποία έκανε το YgeiaPress.gr. οδηγεί και σε άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα.

  Κατ’ αρχάς, βρίσκουμε ότι η Αγγελική Χονδροματίδου με ιδιότητα ως “Εμπειρογνώμονας σε θέματα μάρκετινγκ και επικοινωνίας” έχει διοριστεί από την κ. Κουντουρά και αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. του ΕΟΤ.

  Επίσης βρίσκουμε ότι η Αγγελική Χονδροματίδου έχει δημιουργήσει πριν από μερικά χρόνια, επί υπουργίας Δημ. Αβραμόπουλου, μαζί με την ηθοποιό Ζέτα Δούκα και μερικούς άλλους μια ΜΚΟ με το όνομα ΑΝΑΣΑ και είναι “ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ” δηλαδή από ανορεξία.

  Βρίσκουμε επίσης ότι η ΑΝΑΣΑ έχει ενταχθεί από το 2012 σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού”) με αντικείμενο “ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ-ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΤΡΟΦΗΣ” με κωδικό MIS 381383.

  Η απόφαση υπογράφεται στις 20/07/2012 από τον τότε γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας Αθανάσιο Κωτσόπουλο και είναι από τις πρώτες υπογραφές μετά την ανάληψη της κυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ υπό τον Αντ. Σαμαρά και υπουργό Υγείας τον Ανδρέα Λυκουρέντζο.

  Στην απόφαση διαβάζουμε ότι “η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται σε 550,000.00 Ευρώ”.

  Αντικείμενο του έργου, όπως αναφέρεται, είναι “η ενημέρωση/αφύπνιση του πληθυσμού (μαθητές, έφηβοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, ιατρική κοινότητα, εμπλεκόμενοι φορείς) για τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής” με διάφορες εκδηλώσεις, ομιλίες κλπ.

  Όπως ορίζεται επίσης η χρονική διάρκεια υλοποίησης της πράξης είναι 24 (μήνες). Ημερομηνία λήξης προθεσμίας επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 31/12/2015. Αυτό σημαίνει ότι σε λίγες ημέρες, που τελειώνει το 2015, πρέπει να έχουν εγκριθεί αυτές οι δαπάνες; Προφανώς.

  Μια ματιά στο site της ΑΝΑΣΑ δείχνει ότι ύστερα από το 2012 ελάχιστες δράσεις έχουν σημειωθεί (κυρίως αυτές είναι μέσα στο 2015!) και πάντως δύσκολα φαίνεται να δικαιολογούν 550.000 ευρώ. Κι αν είναι έτσι, τι θα γίνει; Κατά τους γνωρίζοντες, υπάρχει το παράθυρο να υπάρξει παράταση ή και η λεγόμενη “γέφυρα” με το επόμενο ΕΣΠΑ και να συνεχιστεί από εκεί η χρηματοδότηση.

  Ούτως ή αλλιώς, το θέμα δεν είναι μόνο τεχνικό και έχει σίγουρα μεγάλο ενδιαφέρον…

  Τώρα μάλιστα που δεν υπάρχουν λεφτά για την Υγεία και τα νοσοκομεία είναι σε κατάσταση διάλυσης, ο υπουργός Υγείας κ. Πολάκης – για παράδειγμα- ο οποίος σηκώνει (και καλά κάνει) το θέμα των κονδυλίων του ΚΕΕΛΠΝΟ, για περιπτώσεις όπως αυτή εδώ τι έχει να πει; Θα ασχοληθεί ή θα βρεθεί κάποια δικαιολογία;

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.