Υπολογισμός του κυανίου στο νερό της Χαλκιδικής που περιείχε βαρέα μέταλα

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι αυτό που συνέβη στην Ιερισσό δεν τιμά  την τήρηση του πολιτεύματος, τη δημόσια τάξη, την ισονομία, την ισοπολιτεία αλλά και την ίδια την ελευθερία που θέλει την πράξη του ατόμου να περιορίζεται μόνο σε φραστικές εκφράσεις όταν δεν προστατεύονται τα δικαιώματα. Μια δημοκρατία στην οποία οι πολίτες έχουν μόνο καθήκοντα και όχι διακιώματα ή υπό μείωση δικαιώματα δεν είναι δημοκρατία αλλά χούντα.

Σε προηγούμενο άρθρο εδώ, σας ανέλυσα πόσο σημαντικό είναι να αντιλαμβάνεστε με καθαρότητα θεμελιώδεις έννοιες, ένα έργο που η σημερινή παιδεία δεν προσφέρει υποβαθμίζοντας την έννοια του κράτους και την αξία των ιδεών, τον τρόπο δόμησης της κοινωνίας, διαστρεβλώνοντας έτσι ακόμη και το “πνεύμα” της Weimar.

Μια σημαντική έννοια που θα έπρεπε να σας είχαν διδάξει στη βασική εκπαίδευση είναι η έννοια της τάξης, μια έννοια που εμφανίζεται στο σύμπαν, στον μακρόκοσμο, στον μεσόκοσμο, στον μικρόκοσμο αλλά και μέσα στην κοινωνία. Μακάρι να είχαν όλοι την παιδεία να αντιληφθούν τη σημασία της τάξης στη ζωή του ανθρώπου αλλά και στην εξέλιξη της επιστήμης και του πολιτισμού.

Δεν περιμένω απο έναν υπουργό δημόσιας τάξης μιας υποανάπτυκτης και χρεοκοπημένης χώρας να έχει κάν άποψη στο θέμα αλλά τότε δεν δκαιούται να άρχει. Διότι τότε τα αποτελέσματα της αρχής του θα καταδείξουν το πρόβλημά του.

Τάξη δεν είναι μόνο η τήρηση των νόμων και η εφαρμογή τους αλλά και η προστασία της ελευθερίας. Οταν φροντίζεις μόνο για το ένα τότε χάνεις το άλλο.

Σε μια χώρα που η απάτη και παραπληροφόρηση είναι η επικοινωνιακή γλώσσα του πολιτεύματος, η επιβολή της τάξης είναι το πρόσχημα της προστασίας της ανομίας παραμονής μιας κυβέρνησης στην εξουσία και της νομιμοποίησης ενός δημοκρατικού πολιτεύματος που έχει καταλυθεί. Οποιος δεν αντιλαμβάνεται αυτό και προτιμά να αποπλανά το λαό με φραστικές εκλάμψεις άνευ αντικρύσματος το πρώτο που έχει να κάνει είναι να ζητήσει συγγνώμη. από αυτούς που τον εμπιστεύτηκαν.

Το ανέκδοτο “περί προστασίας της δημοκρατίας” στην Ελλάδα μετά απο πολύ γέλιο έφερε πόνο. Μαύρα αγάλματα από καμμένα στήθηκαν έξω απο το αστυνομικό τμήμα της Ιερισσού. Η δημιουργία ενός Γαλατικού χωριού στη Χαλκιδική είναι πλέον γεγονός. Κάπως έτσι ξεκίνησε και η Επανάσταση του 1821.

Η σύμβαση της Ελληνικός Χρυσός είναι κεφαλοτύρι και ο κόσμος το έχει καταλάβει. Πέραν των άλλων προβλημάτων που έχει, είναι πανμέγιστο πολιτικό λάθος η εξαγωγή του καλά φυλαγμένου στο έδαφος χρυσού της χώρας εκτός αυτής. Πρόκειται για μια πολιτική επιλογή, την οποία αντιλαμβάνομαι σαν προδοσία της εσχάτης μορφής.

Υπολογισμός

Σε προηγούμενο άρθρο εδώ ανέφερα την παρουσία των ριζών κυανίου καταρχήν στο νερό μαζί με μέταλα υπο μορφή συμπλόκων.

Ενας προσεγγιστικός υπολογισμός που έκανα με τη βοήθεια των δεδομένων του πίνακα αριστερά, δείχνει ότι μια ποσότητα από 1500 mg/l ως 6000 mg/l ριζών κυανίου έχουν δεσμευθεί μέσα στα πετρώματα απο τα οποία έκανε διέλευση το νερό στο οποίο περισυλλέχθηκε το δείγμα και βρέθηκε θετικό στην παρουσία βαρέων μετάλλων με περιεκτικότητα μεγαλύτερη απο το επιτρεπόμενο όριο.

Ανάλογα με το σημείο που γίνεται η δειγματοληψία δεν αποκλείεται και ολόκληρη αυτή η ποσότητα να βρεθεί μέσα στο νερό μαζί με τα βαρειά μέταλλα. Είναι προφανές ότι η ποσότηττα αυτή υπερβαίνει κατά πολύ την επιτρεπόμενη τιμή παρουσίας κυανίων σε πόσιμο νερό.

Τί άλλο να κάνω; Πάει και αυτόοοο. 

http://zcode-gr.blogspot.jp/2013/04/blog-post_11.html

Σχετικά 

To κυανιούχο νάτριο στο Στρατώνι μάθατε που πάει; Καιρός να το μάθετε…

Save the homeland of Aristotle and the getaway to the Holy Mountain

Εξαιρετικό βίντεο: Πώς να σωπάσω; / Comment ne rien dire/ How could I silence myself

Η ΒΑ Χαλκιδική είναι “Μεταλλευτική Περιοχή” και απαγορεύεται σε αυτήν η ανάπτυξη κάθε δραστηριότητας

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Το σκάνδαλο των μεταλλείων Κασσάνδρας – Aποδείξεις κακουργηματικών πράξεων

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.