Ενέκρινε ο δήμος Αθηναίων τη δωρεά του Τζορτζ Σόρος [βίντεο]

Υπερψήφισε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων την αποδοχή δωρεάς, ύψους 663.000 ευρώ, της διεθνούς οργάνωσης Open Society (που έχει ιδρύσει ο Τζορτζ Σόρος) για την παροχή υπηρεσιών σε ευάλωτες ομάδες πολιτών.
Η δωρεά αφορά την ανακαίνιση του δευτέρου ορόφου του παλαιού Φρουραρχείου, στον πρώτο όροφο του οποίου ήδη στεγάζεται ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων. Στο δεύτερο όροφο πρόκειται να στεγασθούν ΜΚΟ και υπηρεσίες του δήμου για τη φροντίδα αναξιοπαθούντων.
Όπως σημείωσε ο κ. Καμίνης, ο δήμος Αθηναίων κατ΄εξοχήν βαρύνεται με την ευθύνη άσκησης κοινωνικής πολιτικής υπό τις παρούσες εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες. Γι αυτό ο δήμος συνεχώς αναβαθμίζει τις δομές του, μεταξύ των οποίον ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών, οι ξενώνες αστέγων, τα 7.000 γεύματα που ετοιμάζει καθημερινά το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών για βρεφονηπιακούς σταθμούς, αστέγους, απόρους και τους 1.000 μαθητές που υποσιτίζονται σε σχολεία της Αθήνας.

«Ήρθε λοιπόν η ώρα» είπε ο κ. Καμίνης αναφερόμενος στη δωρεά της Open Society «ο δήμος να προχωρήσει και να κινητοποιήσει την Κοινωνία των Πολιτών. Να αξιοποιήσει τις δυνατότητες προσφοράς των πολιτών, την έκφραση έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης».

Πάντως η συζήτηση για τη δωρεά έγινε σε έντονο κλίμα, αφού η οργάνωση είχε ζητήσει ως αντάλλαγμα να δημιουργήσει δικό της γραφείο στο Φρουραρχείο. Η οργάνωση επιδιώκει εδώ και καιρό να αποκτήσει παράρτημα των δράσεών της στη χώρα, αλλά δεν το έχει κάνει ακόμη θεωρώντας ότι το κλίμα στην κοινωνία δεν είναι ιδιαιτέρως φιλικό απέναντί της. Μάλιστα, σε παλαιότερο έγγραφό της προς το δήμο Αθηναίων έθετε ως προϋπόθεση για τη δωρεά την εγκατάστασή της στο κτίριο. Ο κ. Καμίνης διαβεβαίωσε ότι τελικά η οργάνωση έχει υπαναχωρήσει του αρχικού αιτήματός της.

Επίσης, υπερψηφίσθηκε τελικά η αναχρηματοδότηση δανείου, που είχε ληφθεί από το δήμο προκειμένου να αντιμετωπίσει τα βάρη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Το νέο δάνειο, ύψους 31,2 εκατ. ευρώ, πρόκειται να ληφθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ενώ το παλαιότερο που θα αποπληρωθεί είχε ληφθεί από την Αγροτική Τράπεζα. Το θέμα της έγκρισης του δανείου είχε αρκετές φορές έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο στο παρελθόν. Αλλά ο δήμαρχος Αθηναίων δεν κατάφερνε να εξασφαλίσει τα 2/3 των ψήφων που απαιτούνται, λόγω της άρνησης της μείζονος αντιπολίτευσης να δώσει τη συγκατάθεσή της. Τελικά, σήμερα η παράταξη του κ. Κακλαμάνη υπερψήφισε την αναχρηματοδότηση του δανείου.

Κατά τη συζήτηση, οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης τόνισαν ότι αν και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων διαχειρίζεται χρήματα των δήμων, δίνει δάνεια στο δήμο Αθηναίων με το υπέρογκο επιτόκιο του 6%. Αυτό σημαίνει ότι στα δέκα χρόνια, που ορίζεται η περίοδος αποπληρωμής του, το ποσό θα έχει εκτιναχθεί στα 42,4 εκατ. ευρώ, ενώ για την αποπληρωμή του υποθηκεύονται τα έσοδα του δήμου από τα δημοτικά τέλη. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ τόνισαν ότι «με αυτή την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος δανειοδοτήσεων, που οδηγούν σε νέες περικοπές στην κοινωνική πολιτική».

http://keratsinivoice.blogspot.gr/2013/04/blog-post_55.html

Σχετικά: 

George Soros Schemes To Control The Future Of Greece

George Soros discusses the new social initiative of his foundation to create a new atmosphere of solidarity in Greece and help to alleviate the rising tensions in the country. Continue reading →

SHOCK – Soros Wants Greek Officials To “House” Illegal Immigrants At His Expense

Γιατί και ποιοι κρύβουν τον πρωταίτιο Παπανδρέου; Ιδού το έγκλημα του!

Αποκάλυψη: ίδια πρόσωπα, χορηγοί των Παπανδρέου και του Σόρος!

ΥΠΟΠΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΦΑΒΕΛΕΣ ΛΑΘΡΑΙΩΝ. ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΦΘΗΝΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΣΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΤΩΝ 10 ΕΥΡΩ

Δωρεά από επίορκο ;;;

“Καταδίκη του Σόρος για οικονομικό αδίκημα

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) έκρινε, σήμερα 6 οκτ 2011, ότι ευσταθεί η καταδίκη από γαλλικό δικαστήριο του χρηματιστή Τζορτζ Σόρος «για το αδίκημα της εσωτερικής πληροφόρησης», στη διάρκεια του 1988, σε βάρος της τράπεζας Societe Generale (SG).”
.

Εχθές οι Ροιτερς ( Reuters) μετέδωσαν την είδηση του θανάτου του κ Σόρος. Αργότερα ανακαλέσαν. Απορία: Λάθος, διαφήμιση ή κάτι άλλο ;;; Γίνονται τέτοια λάθη ;;;

George Soros, enigmatic financier, liberal philanthropist dies at XX …

Soros obituary published in error; financier is alive | Reuters

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.