Περί την ενεργοποίηση του άρθρου 120 του Συντάγματος

 

ΣΥΝΤΑΓΜΑ.jpg

Το άρθρο 120 του Συντάγματος είναι κανονικό άρθρο το οποίο ισχύει πάντα και δεν απαιτεί καμία ενεργοποίηση για να εφαρμοστεί, όπως δεν απαιτούν ούτε τα υπόλοιπα 119. Τι κάνουν πρακτικά οι διατάξεις αυτού του άρθρου ;; Απαγορεύουν σε όλους την παραβίαση του συντάγματος και μας ορίζουν φύλακες του πολιτεύματος ( Συντάγματος) το οποίο πρέπει να προστατεύουμε πάντα και με κάθε μέσο. Απλά πράγματα και αυτονόητα αν διαβάζει κανείς και το πρώτο άρθρο του συντάγματος. Το μόνο που δεν έγινε ευρύτερα αντιληπτό σχετικά με το άρθρο 120, είναι ότι οι αντισυνταγματικές διατάξεις δεν πρέπει να εφαρμοστούν ακόμα και αν εμπεριέχονται στο ίδιο το κείμενο του Συντάγματος, όπου βέβαια μπήκαν καταχρηστικά και παρανομοτατα. Για να καταλάβετε καλύτερα τι εννοώ διαβάστε Ολόκληρο το Σύνταγμα της Ελλάδας σε μια σελίδα , την μήνυση Σαλεμή, Μυλωνάς (έσχατη προδοσία, νόμος περί ευθύνης υπουργών ) και τα σχετικά άρθρα που βρίσκονται στο τέλος. 

Και επειδή διάλεξα ως εικόνα για την ανάρτηση αυτή την ελληνική σημαία, σας υπενθυμίζω ότι περιέχει εννέα οριζόντιες και εναλλασσόμενες λευκές και κυανές λωρίδες που αντιστοιχούν στα γράμμα της λέξης “ελευθερία” και είναι τόσες όσες και οι συλλαβές τουΕλευθερία ή Θάνατος“. Έχει βέβαια και ένα σταυρό …

Δείτε τώρα τα δυο επικαλούμενα άρθρα του συντάγματος και αν θέλετε να σας φύγουν όλες οι απορίες συνδυάστε τες και με την σημαία της Ελληνικής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ .

Σύνταγμα της Ελλάδας

Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: Βασικές διατάξεις

ΤΜΗΜΑ Α’: Μορφή του πολιτεύματος

Άρθρο 1
  1. Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
  2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
  3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ: Ειδικές τελικές και μεταβατικές διατάξεις

ΤΜΗΜΑ Δ’: Ακροτελεύτια διάταξη

Άρθρο 120

 

  1. Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε’ Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.
  2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
  3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
  4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

 

Σχετικά :

Για το Σύνταγμα

Όταν η δημοκρατία δε λειτουργεί η δικαιοσύνη και οι πολίτες έχουν υποχρέωση να την αποκαταστήσουν

ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ;;;

Αν αυτό δεν είναι πραξικόπημα τότε τι είναι ;;;

Η χειραγώγηση μέσω δημοσκοπήσεων

Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας – Ύμνος εις την Ελευθερίαν – Διονύσιος …

One comment on “Περί την ενεργοποίηση του άρθρου 120 του Συντάγματος

  1. Pingback: Σε αντεπίθεση καλεί τους πολίτες η Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων | elatora

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.