Χτυπούν τη νύχτα σαν τους κλέφτες: Αναίτιες παράνομες συλλήψεις πολιτών στον Υμηττό

Λίγη ώρα μετά την έναρξη εκπομπής του προγράμματος των εργαζομένων στην ΕΡΤ από τον  δίαυλο 21 του Υμηττού και ενώ πολίτες αλληλέγγυοι με τον αγώνα των εργαζομένων επιχείρησαν να συνδέσουν τον πομπό, βρέθηκαν αντιμέτωποι με άνδρες της Αστυνομίας ενώ ακολούθησαν τα ΜΑΤ. Στο βίντεο βλέπετε 4 από τις 8 συνολικά αναίτιες και παράνομες συλλήψεις πολιτών στον Υμηττό (29.7.2013)

Ακολουθούν:

Πλάνα πριν τις συλλήψεις. Καταγγελία πολιτών ότι Αστυνομικός προέβει σε φθορά ξένης περιουσίας στον πομπό της ΕΡΤ


Μπλόκο της αστυνομίας δεν αφήνει τους βουλευτές Λαφαζάνη και Σταθά να περάσουν

Βίντεο έξω από τη ΓΑΔΑ – ψεύτικες κατηγορίες προσπαθούν να προσάψουν στους συλληφθέντες


Δείτε ολόκληρο αμοντάριστο το βίντεο με τις πρώτες συλλήψεις

από vnousis

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Εύα Μαυρογένη που πήγε να καλύψει το γεγονός συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ μαζί με ακόμα τέσσερα άτομα.

Advertisements

One comment on “Χτυπούν τη νύχτα σαν τους κλέφτες: Αναίτιες παράνομες συλλήψεις πολιτών στον Υμηττό

 1. ΣΚΗΝΕΣ ΡΟΚ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ…

  Οι κατηγορίες που θα αντιμετωπίσουν την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στο Αυτόφωρο, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, οι οκτώ συλληφθέντες, όπως τις είχαν τουλάχιστον διατυπώσει στη ΓΑΔΑ έως τις 3 το πρωί, είναι οι εξής:

  Διατάραξη ασφάλειας επικοινωνιών
  Διακεκριμένες φθορές κατά δημόσιας περιουσίας
  Απείθεια
  Αντίσταση κατά της αρχής και
  Απειλές κατά αστυνομικών οργάνων.

  Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου το γεγονός ότι μήνυση κατέθεσε και ο διορισμένος από την κυβέρνηση ειδικός διαχειριστής για την ΕΡΤ Γκίκας Μάναλης. Η μήνυση του είναι κατ’ αγνώστων και δεν έγινε εφικτό μέχρι την ώρα αυτή να μάθουμε το περιεχόμενο της. Ωστόσο μήνυση κατά του Μάναλη προτίθεται να καταθέσουν και οι συλληφθέντες και η κατηγορία θα είναι η ψευδής καταμήνυση. Εξάλλου όπως δήλωσαν σκοπεύουν να καταθέσουν μήνυση και κατά του αστυνομικού οργάνου, ο οποίος κατονομάζεται στο βίντεο και ο οποίος εισήλθε στο χώρο των πομπών και «πείραξε» τα μηχανήματα.

  Να σημειώσουμε ότι μεταξύ των συλληφθέντων πολιτών είναι μία ακόμα γυναίκα, η Δέσποινα Παπαδάκη, η οποία όκατέστη δυνατόν να μεταφερθεί από τη ΓΑΔΑ στο νοσοκομείο με τραυματισμένο χέρι μόνο μετά από επίμονες διαμαρτυρίες της. Εξάλλου φαίνεται και ακούγεται καθαρά στο βίντεο (00:20) κατά τη διάρκεια της σύλληψης της να διαμαρτύρεται έντονα για πόνους στο χέρι της, την ώρα που τουλάχιστον τρεις άνδρες των ΜΑΤ (!) έχουν πέσει πάνω της για να την ακινητοποιήσουν.

  Εργαζόμενοι της ΕΡΤ και αλληλέγγυοι στον αγώνα τους κατά του «μαύρου» στη δημόσια ενημέρωση και στην ελευθερία της έκφρασης συγκεντρώθηκαν έξω από τη ΓΑΔΑ, όπου έφτασε και ο Γιώργος Μάγκας με το κλαρίνο του μετά το τέλος της συναυλίας του στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου.

  Τέλος να σημειώσουμε ότι τις συλλήψεις χειρίζεται το τμήμα “Προστασίας Κράτους Πολιτεύματος” της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, το οποίο κρίθηκε από τους αρμόδιους ως πιο κατάλληλο για να αντιμετωπίσει ειρηνικούς πολίτες που προέβησαν σε ειρηνική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, χωρίς να απειλήσουν κανέναν και χωρίς να πειράξουν τίποτα.

  http://dimosiografoiert.blogspot.gr/2013/07/11-16.html

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.