Οι δανειστές βάζουν χέρι και στην εκκλησιαστική περιουσία. Ακολουθούν οι ιερείς…

“Ιερό” ΤΑΙΠΕΔ φτειάχνεται με ειδική τροπολογία στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, «Κώδικας Κοινωφελών Περιουσιών, Σχολαζουσών Κληρονομιών και λοιπές διατάξεις». Η εταιρεία θα φέρει την επωνυμία Εταιρεία Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας Α.Ε. (ΕΑΕΑΠ) και αποκλειστικός της σκοπός, σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή θα είναι «η διοίκηση, διαχείριση και αξιοποίηση των ακινήτων επί των οποίων διατηρεί περιουσιακά δικαιώματα ή των οποίων ασκεί τη διοίκηση και διαχείριση η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ή νομικά πρόσωπα ή φορείς που υπάγονται στην δικαιοδοσία της». 

Στην δικαιοδοσία της εταιρείας θα μπορούν να περιέλθουν και ακίνητα, που ανήκουν ή τελούν υπό διαχείριση άλλων Μητροπόλεων, μονών, της Αποστολικής Διακονίας κ.ά.

Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα είναι 300.000 ευρώ, την κάλυψη του οποίου θα αναλάβουν κατά 50% το Δημόσιο και 50% η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Τα έσοδα της εταιρείας θα αποδίδονται κατά το ποσοστό που τους αναλογεί, στο δημόσιο και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Με το τρόπο αυτό, τα έσοδα του κράτους θα μεταφέρονται για την εξυπηρέτηση των δανείων της χώρας που θα συνεχίζουν να λαμβάνονται για την αέναη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την αποπληρωμή ομολόγων και swaps ενώ κάποια κέρδη θα αρχίσουν να συσσωρεύονται για την εκκλησία για να χρησιμοποιηθούν στην προσχεδιασμένη μελλοντική μισθοδοσία των ιερέων απο τις μητροπόλεις.

Η ανάγκη ρευστότητας των τραπεζών στο 10% θα συνεχίσει να υπάρχει. Όταν όμως τα κόκκινα δάνεια θα τους σκάνε αυτό το όριο θα πέφτει. Τότε ο Ελληνικός λαός θα ξαναεγγυάται με νέα δάνεια που θα λαμβάνει τις τράπεζες, για να μπορούν αυτές να συνεχίσουν να δανείζονται και το όριο του 10% να παραμένει σε ρευστότητα. Απο τα μέσα του 2014, όπως έγραψα σε άλλο άρθρο εδώ η Ελλάδα θα πρέπει και πάλι να ξαναδανεισθεί για να υπάρξει το φρένο του 3% στην αύξηση του χρέους των τραπεζών. Θα χρειασθούν και άλλα χρήματα…

Με το Αγγλικό δίκαιο  – όπως θα ξέρετε – οι δανειστές θα μπορούν να κατάσχουν τα κέρδη της χώρας απο την εκμετάλλευση της συσσωρευμένης περιουσίας της Εκκλησίας αλλά και την προκύπτουσα κυριότητα του 50% για το δημόσιο.

Σε επόμενη φάση, οι ιερείς θα τεθούν σε κινητικότητα και απολύσεις μετά από αναμόρφωση των δομών των Μητροπόλεων (νέα οργανογράμματα) αλλά και θα παύσουν να πληρώνονται απο το κράτος. Το τελευταίο θα προκύψει απο την προετοιμαζόμενη αλλαγή του συντάγματος με την οποία η Εκκλησία θα διαχωρισθεί από το κράτος. Τα έχουμε ξανγαγράψει…

Bέβαια για το πως θα διατεθούν τα χρήματα της κυνοπραξίας υπάρχουν και άλλες απόψεις. Μία απο τις οποίες δημοσιεύθηκε στο skai.gr. Eσείς μπορείτε να πιστέψετε όποια άποψη θέλετε. Καμμία δεν αποκλείει την άλλη αφού έλεγχος δεν υπάρχει και η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί απο χρόνια, όπως και η δημοκρατία.

http://zcode-gr.blogspot.jp/2013/07/blog-post_30.html

Σχετικό: 

Μετά την ΕΡΤ θα ακολουθήσουν η Εκκλησία, οι ΔΕΚΟ και οι άλλοι οργανισμοί;

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.