Καταγγελία: ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΙ Η ΔΕΗ …

Η ΔΕΗ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟ ΔΙΜΗΝΟ ΕΝΑΝΤΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΑΦΟΥ ΕΡΘΕΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟΪ.

ΟΜΩΣ Η ΔΕΗ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΑΘΕ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΝΑ ΜΕΤΡΗΘΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΑΛΛΑ ΚΑΘΕ ΔΥΟ Ή ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΤΕΤΡΑΜΗΝΑ.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ.

ΑΝ ΕΧΕΤΕ 3000 kwh ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 300€ (ΜΕΚΛΙΜΑΚΩΤΗ ΧΡΕΩΣΗ).

ΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΕΤΡΗΘΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΘΟΥΝ ΔΥΟ ΜΑΖΙ, ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΟΙ 3000kwh Χ 2 ΤΕΤΡΑΜΗΝΑ = 6000 kwh ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ 300€ Χ 2 = 600 € ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΙΣΩΣ ΚΑΙ 1200€ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 12 ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ (ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ).

ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.

ΟΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΤΕΣ. ΑΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΟΡΙΟ ΑΥΞΑΝΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ kWh.

ΟΠΟΤΕ ΟΤΑΝ Η ΔΕΗ ΜΕΤΡΑΕΙ ΔΥΟ Ή ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΤΕΤΡΑΜΗΝΑ ΜΑΖΙ ΤΟΤΕ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ kWh ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΧΡΕΩΣΗ.

ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΘΕ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ Η ΚΛΙΜΑΚΩΤΗ ΧΡΕΩΣΗ, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΤΗ ΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΕΤΡΑΜΗΝΑ ΤΑ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΛΙΜΑΚΑ.

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΜΕΤΡΗΣΗ ΣΤΟ/ΣΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ.

ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ; ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΒΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ΤΟΥΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΣΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ INTERNET.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΓΝΩΣΗ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ:

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΗ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ.

ΔΗΛ. ΑΝ ΕΧΕΤΕ 1300€ ΟΦΕΙΛΗ Η ΔΕΗ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟ 300€ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΕ 5 ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ 200€. ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΟΤΕ ΚΑΛΩΣ. ΠΟΣΟΙ ΟΜΩΣ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ; ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ.

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ.

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΑΠΑΡΑΒΑΤΑ.

ΑΝ ΟΜΩΣ ΟΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΦΕΙΛΗ ΠΑΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΣΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΒΑΖΕΤΕ ΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ (50€ – 100€ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΚΑΘΕ 20, 30 Ή 40 ΗΜΕΡΕΣ) ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ Η ΔΕΗ.
ekdosi.com

ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ 80% ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ. (Ο ΧΟΡΤΑΤΟΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΝΗΣΤΙΚΟ)

ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΜΠΟΝΕΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΣΕΙ 80% ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ “ΧΑΖΟ” ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΕΣΥ ΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΓΛΙΤΩΝΕΙ.

ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΓΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΜΕ 50€ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο … ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ Ο “ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ”.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ…

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΔΕΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΤΕ, ΟΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΑΝ ΒΡΕΙΤΕ  ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ: ΒΡΕΙΤΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ.

ΕΠΩΝΥΜΩΣ
ΣΑΪΝΗΣ Δ. ΧΡΗΣΤΟΣ (sainis.gr)
Δ/ΣΤΗΣ ekdosi.com
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ

http://christossainis.blogspot.com/2013/07/blog-post_7639.html

Σχετικά :

MAKELEIO ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΝΕΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΔΕΗ. ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΑ …

Τι να προσέχουμε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Οδηγός « Φήμες

2 comments on “Καταγγελία: ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΙ Η ΔΕΗ …

 1. Kατέβασε το πρόγραμμα και δες αν σε κλέβει η ΔΕΗ!

  Θες να μάθεις τι γίνεται με το λογαριασμό της ΔΕΗ; Θες να ξεκαθαρίσεις αν όντως η τιμολόγηση του ρεύματος γίνεται σωστά;

  Μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της εφημερίδας Το ΧΩΝΙ σχετικά με τον τρόπο που υπολογίζεται το κόστος του ρεύματος που καταναλώνουμε στα σπίτια μας, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες άνοιξαν τα μάτια τους…

  Έψαξαν, ενημερώθηκαν και διεκδίκησαν…

  Οι απαντήσεις των υπευθύνων δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα…

  Για να ξεκινήσεις να ψάχνεσαι

  κατέβασε το ειδικό πρόγραμμα που ετοίμασε Το ΧΩΝΙ –> http://www.toxwni.gr/xoni-apokleistika/eggrafa/item/download/11_a1723090c2fe3ad3d7c59357b988a0f3

  και ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:
  1. Επίλεξε (χαμηλά) την καρτέλα – κατηγορία στην οποία εντάσσεται το νοικοκυριό σου. Τα σχετικά «Τιμολόγια Γ1», «Τιμολόγια Γ21» κλπ αναγράφονται στο έντυπο της ΔΕΗ που κρατάς στα χέρια σου.

  2. Στα «Στοιχεία εκκαθαριστικού λογαριασμού», που θα βρεις στο excel, συμπλήρωσε τις Καταναλωθείσες ημερήσιες kWh, τις Καταναλωθείσες νυχτερινές kWh (αν υπάρχουν), τη Συμφωνημένη Ισχύ και τις ημέρες για τις οποίες έχει γίνει η καταμέτρηση. Όλα τα στοιχεία θα τα βρεις στο ειδικό έντυπο της ΔΕΗ.

  3. Συνέκρινε το αποτελέσματα που θα εξαχθούν για το «Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς», το «Εθνικό Δίκτυο Διανομής», τις «Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας», το «Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπ. Ρύπων» και τις «Λοιπές Χρεώσεις».

  Η όποια διαφορά (υπέρ ή κατά του καταναλωτή) εντοπιστεί αποδεικνύει τις ελλείψεις στο σύστημα τιμολόγησης. Αν βγαίνεις… χαμένος, διεκδίκησε από τη ΔΕΗ σωστότερη και καλύτερη ανάλυση. Αν βγαίνεις… κερδισμένος, σκέψου απλά πόσα άλλα λάθη μπορεί να υπάρχουν και να δημιουργούν πρόβλημα είτε σε εσένα είτε σε οικείους σου είτε στη ΔΕΗ, που χρυσοπληρώνουμε.

  Σκέψου, κινητοποιήσου, διεκδίκησε…

  – See more at: http://www.toxwni.gr/xoni-apokleistika/eggrafa/item/2183-katebase-to-programma-kai-des-an-se-klebei-i-dei#sthash.XJqnaZn4.dpuf

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.