Λεφτά υπάρχουν και για τα πολιτικά γραφεία (πολυθεσίτες, αυξήσεις μισθών και προσλήψεις)

Τις προάλλες ασχοληθήκαμε με τον πολυθεσίτη  Ε. Βενιζέλο και τους υπάλληλους του (15+5 μόνο σε ένα από τα γραφεία του).  Σήμερα ας δούμε πως πάνε οι αυξήσεις στην εποχή των “σωτήριων” μνημονίων της καταστροφικής λιτότητας. 

Έχουμε ένα παράδειγμα αλλά είναι δεδομένο ότι δεν είναι το μοναδικό: Ιωάννα Λυτρίβη του Δημητρίου.

Διορίστηκε ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ επί ΓΑΠ, από τον Μόσιαλο, το Σεπτέμβριο του 2011 με μισθό 1244,37 ευρώ.

Διορίστηκε ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ επί Παπαδήμου, από τον Παντελή Καψή, με τον ίδιο μισθό το Δεκέμβριο του 2011.

Διορίστηκε ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ επί Πικραμένου, και από τον Αργυρού, αλλά πλέον ο μισθός της εκτινάχθηκε, “ξαφνικά”, στα 2106,33 ευρώ.
 

Επειδή αναφέραμε τους πολυθεσίτες (που δεν κατάλαβα ποτέ αν ασχολούνται από ένα οκτάωρο σε κάθε μια εργασία για την οποία αμείβονται) ας δούμε ένα ακόμα παράδειγμα :

“Ο Σωτήριος Σκλαβάς, συνταξιούχος, διορίστηκε από τον Αρβανιτόπουλο ως Ειδικός Γραμματέας Α΄θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

Αυτό έγινε τον Ιούνιο του 2012.
Σε ανάρτησή μου στις 4 Μαρτίου 2013 είχα αναρωτηθεί αν ο συνταξιούχος Σκλαβάς λαμβάνει και τη σύνταξή του και το μισθό, ως Ειδικός Γραμματέας.
Προχθές, ψάχνοντας τη διαύγεια, βρήκα τις 2 παρακάτω αποφάσεις του Αρβανιτόπουλου σύμφωνα με την οποία αποδεσμεύει με την ΑΔΑ: ΒΛΩΤ9-Ε8Ε 543,750 ευρώ και με την ΑΔΑ: ΒΛΩΤ9-Ρ66 άλλες (?) 388,602 ευρώ. Σύνολο: 932,352 ευρώ.
Οι αποφάσεις:

 
Ποιο είναι όμως αυτό το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής που μέσα στη δίνη της κρίσης ξοδεύουμε σχεδόν 1.000.000 ευρώ για να το έχουμε ανοιχτό?
Αντιγράφω από την επίσημη ιστοσελίδα: “Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) ιδρύθηκε το 2011 με τον Νόμο 3966 (ΦΕΚ Α΄ 118/24-05-2011). Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.Λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος ως επιτελικός επιστημονικός Φορέας, που υποστηρίζει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με κύριο σκοπό την επιστημονική έρευνα και μελέτη θεμάτων τα οποία αφορούν την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τη μετάβαση από τη Δευτεροβάθμια στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και τη διαρκή και τεχνική υποστήριξη του σχεδιασμού και της εφαρμογής της εκπαιδευτικής πολιτικής στα θέματα αυτά.”
Όποιος κατάλαβε…κατάλαβε.
Πότε ιδρύθηκε? Έναν ακριβώς χρόνο μετά το πρώτο Μνημόνιο, επί ΓΑΠ.
Ποιες ήταν οι πραγματικές ανάγκες της Εκπαίδευσης που ανάγκασαν τον Παπανδρέου να το ιδρύσει την ίδια ακριβώς στιγμή που πετσόκοβαν μισθούς και συντάξεις?
Τώρα, που απολύεται κόσμος, που κλείνουν νοσοκομεία, σχολεία, υπηρεσίες, τι μας χρειάζεται να ξοδεύουμε 1 εκ ευρώ το χρόνο? Ποιο είναι το έργο του συγκεκριμένου Ινστιτούτου? Τι μας έδωσε που, μέχρι πριν το 2011 που ιδρύθηκε, δε μας είχε δώσει το Υπουργείο Παιδείας?
Πάτα στο ΦΕΚ πάνω για να πάρεις όλες τις εξηγήσεις, αν τις βρεις…Υ.Γ. Με ποιον τρόπο αμείβεται? Θέλω να πω ως συνταξιούχος, ως Ειδικός Γραμματέας Υπουργείου ή ωςΠρόεδρος Ινστιτούτου? Καταλαβαίνετε που το πάω,ε? Πάει μόνο του δηλαδή…
.

One comment on “Λεφτά υπάρχουν και για τα πολιτικά γραφεία (πολυθεσίτες, αυξήσεις μισθών και προσλήψεις)

 1. Η πολυτάλαντη και πολυθεσίτης κ. Βασιλική Θεολόγη !

  Την ώρα που η ανεργία έχει χτυπήσει «κόκκινο» και εκατοντάδες χιλιάδες νέοι αγωνιούν για το μέλλον τους, η παρουσιάστρια του R Channel κατέχει δύο θέσεις στον δημόσιο και μία στον ιδιωτικό τομέα !

  Η ανεργία στη χώρα μας έχει εκτοξευθεί στα ύψη και έχει χτυπήσει «κόκκινο» με εκατοντάδες χιλιάδες νέους και νέες να βρίσκονται κυριολεκτικά στα όρια της απόγνωσης και σχεδόν όλη την Ελλάδα να ισχυρίζεται ότι πλέον δεν υπάρχουν δουλειές.

  Το παραπάνω, όμως, έρχεται να διαψεύσει πανηγυρικά η κ. Βασιλική Θεολόγη, παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού R Channel, η οποία αποδεικνύει ότι υπάρχουν δουλειές, και μάλιστα μπόλικες για ένα άτομο, αρκεί φυσικά να διαθέτει κάποιος και τα ανάλογα προσόντα. Ή μήπως δεν είναι έτσι; Δεν απαιτούνται, δηλαδή, μόνο τα κατάλληλα προσόντα στην Ελλάδα του 2013 αλλά απλά κάποιες γνωριμίες και ίσως κάποια μορφή εξουσίας που μπορεί να αποκτήσει κάποιος μέσα από τη δημοσιογραφία;

  Την ώρα, λοιπόν, που εκατοντάδες χιλιάδες νέοι και νέες είναι άνεργοι και επιβιώνουν με το χαρτζιλίκι των γονέων τους ή αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό η κ. Θεολόγη απολαμβάνει συγχρόνως τρεις (!!!) δουλειές.

  Η μία, αυτή που προαναφέραμε ήδη, στον ιδιωτικό τομέα ως παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του τοπικού καναλιού. Οι άλλες δύο, και για τις οποίες έχουμε την ένσταση μας, είναι στο δημόσιο τομέα.

  Συγκεκριμένα, η κ. Θεολόγη είναι καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και ταυτόχρονα, διδάσκουσα στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, απολαμβάνοντας και τους αντίστοιχους μισθούς, μικρούς ή μεγάλους δεν έχει σημασία.

  Θα θέλαμε ως εκ τούτου να ρωτήσουμε τον αξιότιμο Πρύτανη του ΔΠΘ κ. Ρέμελη αλλά και τον αξιότιμο Διοικητή της Σχολής Αστυφυλάκων Ταξίαρχο Χατζηβασιλειάδη αν θεωρούν νόμιμο αλλά και παράλληλα, ηθικό, κάποιος να καταλαμβάνει δύο θέσεις στον δημόσιο τομέα ενώ ταυτόχρονα απασχολείται και στον ιδιωτικό τομέα, την ίδια ώρα μάλιστα που χιλιάδες νέοι πτυχιούχοι αγωνίζονται για να επιβιώσουν με μηδενικά εισοδήματα;

  Όλα τα παραπάνω φυσικά αναιρούνται στην περίπτωση που η κ. Θεολόγη παρέχει τις υπηρεσίες της εθελοντικά και απολύτως δωρεάν στα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα. Σε μια τέτοια περίπτωση της δίνουμε απλόχερα τα συγχαρητήρια μας.

  http://fonirodopis.gr/press/?p=49781

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.