Τουριστικά υποβρύχια. Μια ελκυστική επένδυση

 

 

 

 

 

 

 

Γράφει ο Καθηγητής Δρ. Γιώργος Ζουγανέλης

 

Τα κέρδη απο τη χρήση υποβρυχίων στην τουριστική εκμετάλλευση αυξάνονται, παράλληλα με τις δυνατότητές τους. Νησιά όπως η Σαντορίνη θά έπρεπε να τα έχουν. Η δημιουργία ενός “κήπου” στο βυθό της θάλασσας θα ήταν επίσης μια πολύ καλή ελκυστική επένδυση για νησιά όπως το Καστελόριζο, η Ζουράφα, η Δήλος, η Αντίπαρος και άλλα. Το ερώτημα είναι αν η Τουρκία το επιτρέψει, γιατί επι χρόνια μπλοκάρει την ανάπτυξη της Ελλάδας. Άνθρωποι σαν τον πρώην Τούρκογλου δεν θα έπρεπε να είναι υπουργοί.

Τουριστικά υποβρύχια μπορούν να φτάσουν σε βάθος 100 μέτρων ή και 300 μέτρων μεταφέροντας από 2- 20 ή και περισσότερους επιβάτες. Αυτά τα υποβρύχια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για στρατιωτικούς σκοπούς, για μεταφορά λαθροματαναστών και λαθραίων γενικώς, για υποβρύχιες εργασίες, για έρευνες για αρχαία, για έρευνες για ορυχεία βυθού, για ωκεανογραφικές έρευνες (αφού πολλά φέρουν και βραχίονες για τη σύλληψη δειγμάτων) κλπ.

Τα υποβρύχια αυτά τα επόμενα χρόνια θα εμφανιστούν στο Αιγαίο και στο Ιόνιο πέλαγος, όπως και υποθαλάσσια ξενοδοχεία (η Τουρκία ήδη φτειάχνει) υπό τον όρο ότι η χώρα μέχρι τότε δεν θα έχει διαλυθεί.

Ελπίζω στον Ελληνικό τουρισμό να ξεκινήσουν να σκέφτονται διάφορες υποβρύχιες λύσεις πρίν καταλήξουν οι υπεύθυνοι να κρατούν τo φανάρι στα τουριστικά προιόντα της Τουρκίας.

Ακολουθούν φωτογραφίες τουριστικών υποβρυχίων από το διαδίκτυο.

Παράδειγμα 1ο

 

Παράδειγμα 2ο

 

Παράδειγμα 3ο και 4ο

 

Παράδειγμα 5ο και 6ο

http://zcode-gr.blogspot.jp/2013/09/blog-post_3.html#more

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.