Μηνυτήρια αναφορά και εισαγγελική έρευνα για τους ανασφάλιστους “ασφαλισμένους” του ΟΑΕΕ

Ύστερα από την ακόλουθη αναφορά του Φλωρά Γεώργιου, μέλους του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για το πρόβλημα με τους εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστους (λόγω οφειλών) ελεύθερους επαγγελματίες, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για την διερεύνηση τυχόν ποινικών αδικημάτων.  Η προκαταρκτική εξέταση θα διεξαχθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπου μεταβιβάστηκε ήδη η αναφορά από 29/8/2013 (αρ. πρωτ. 52375). 

Το ακριβές περιεχόμενο της αναφοράς είναι το ακόλουθο:

ΑΘΗΝΑ 23-8-2013 

.
ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΤΙΜΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ 

ΘΕΜΑ: το πρόβλημα με τους εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστους (λόγω οφειλών) ελεύθερους επαγγελματίες. 

Αξιότιμη κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, 

Θέτω υπόψη σας ένα σοβαρότατο ζήτημα, χωρίς να γνωρίζω εξαρχής πώς θα μπορούσατε να παρέμβετε. Όμως όπως θα δείτε είναι ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες και «σκοντάφτει στον νόμο». 

Όλα τα παρακάτω σας τα αναφέρω από προσωπική πείρα (ως οφειλέτης του ΟΑΕΕ) αλλά και με την ιδιότητά μου ως μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. 

Ξεκινάω ανορθόδοξα με την παράθεση ενός κειμένου από το epirusgate.blogspot.gr

Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013 

Νοσηλεύεται με εγκεφαλικό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και τού αρνούνται ασφαλιστική κάλυψη!!! 

Δύο μέρες πριν το εγκεφαλικό, του είχε έρθει ειδοποιητήριο για κατάσχεση σε βάρος του για χρέη προς το Δημόσιο

Άλλο ένα τραγικό και συνάμα εξοργιστικό περιστατικό, με θύμα άνθρωπο της βιοπάλης, καταγράφηκε συνεπεία της εφαρμοζόμενης βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής. Στα Γιάννενα, 49χρονος ελεύθερος επαγγελματίας υπέστη την περασμένη Δευτέρα οξύ εγκεφαλικό και νοσηλεύεται σε καταστολή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Πρέπει είτε να καταβάλει τα δυσβάσταχτα σε τέτοιους καιρούς νοσήλια, είτε να επιδείξει σφραγισμένο βιβλιάριο του ΟΑΕΕ. Αυτό που δεν έχει, καθώς αδυνατούσε λόγω κρίσης να καλύψει τις εισφορές του. Αδυναμία που αντιμετωπίζουν δεκάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι πανελλαδικά. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ριζοσπάστης”, πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο μέρες πριν το εγκεφαλικό, του είχε έρθει ειδοποιητήριο για κατάσχεση σε βάρος του για χρέη προς το Δημόσιο. Δεν μπόρεσε να πληρώσει τις εισφορές του τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ και οι δύο ρυθμίσεις που επιχείρησε να κάνει είχαν τους γνωστούς δυσχερείς όρους, που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια να ανταποκριθεί κανείς. Η γυναίκα του είναι άνεργη, απολυμένη ενάμιση χρόνο τώρα και μεγαλώνουν δυο παιδιά. Η ΠΑΣΕΒΕ έκανε προχτές παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΕ στα Γιάννενα απαιτώντας να θεωρηθεί το βιβλιάριό του ώστε να καλυφθεί η νοσηλεία του. Οι αρμόδιοι δεν ανέλαβαν καμία τέτοια δέσμευση. Μάλιστα, λέγεται ότι στέλεχος του οργανισμού από τα κεντρικά στην Αθήνα, τηλεφωνικά υποδείκνυε στους συναδέλφους του στα Γιάννενα να καλέσουν την Αστυνομία. Ακολούθως από τον ΟΑΕΕ προτάθηκε ως «λύση» να δώσουν ένα χαρτί ότι είναι …άπορος και τα νοσήλια να καλυφθούν από την Πρόνοια. Γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συγκεντρωμένων. Προχτές το απόγευμα, μέλη της ΠΑΣΕΒΕ έκαναν περιοδεία στα μαγαζιά των Ιωαννίνων ενημερώνοντας τους επαγγελματίες και το λαό της πόλης για τα γεγονότα. Κινητοποιήσεις έγιναν και χτες, Τετάρτη. 
Αναρτήθηκε από epirusgate.blogspot.gr στις 11:57 π.μ.
http://epirusgate.blogspot.gr/2013/08/blog-post_561.html

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία περίπου 350.000 ενεργοί ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές τους και ταυτόχρονα αδυνατούν να τις ρυθμίσουν (με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις του ΟΑΕΕ). Συνέπεια αυτού είναι ο ΟΑΕΕ να μην τους παρέχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΡΕΩΝΕΙ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ 

Όμως ο ΟΑΕΕ, επειδή «το λεει ο Νόμος», συνεχίζει και χρεώνει τους ασφαλισμένους του με 92,5€ κάθε μήνα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ, όπως προείπαμε, αρνείται να την παράσχει λόγω οφειλών. Δηλαδή χρεώνει 1100€ κάθε έτος για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που όμως δεν παρέχει, επειδή ο ασφαλισμένος οφείλει και δεν έχει ρυθμίσει!!! 

Για τις εισφορές (τις οποίες δεν διαχωρίζει από τις εισφορές για σύνταξη) αυτές μάλιστα ο ΟΑΕΕ λαμβάνει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (βλ. σχετικό έγγραφο) και επίσης ασκεί ποινική δίωξη (όταν το συνολικό ποσό της οφειλής ξεπεράσει τις 20.000€). 

Κατά συνέπεια δεν τίθεται θέμα για τον ΟΑΕΕ να μην είναι απαιτητές οι εισφορές αυτές. Πώς γίνεται όμως να αρνείται να παράσχει τις ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες όταν τις χρεώνει και τις απαιτεί με κάθε μέσο; 

Να τονίσουμε ότι αν, πχ, οφείλω τρία χρόνια στον ΟΑΕΕ και προσέλθω για ρύθμιση θα πληρώσω όλο το ποσό (εισφορές σύνταξης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης) παρότι ο ΟΑΕΕ αρνείτο να μου παράσχει τις υπηρεσίες αυτές. 

Και μάλιστα όλα θα πληρωθούν με τεράστιο επιτόκιο, τοκογλυφικό. 

Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΡΘΗ ΛΥΣΗ 

Προσφεύγω σε εσάς ως η κεφαλή της Δικαιοσύνης. 

Αυτό που ισχύει και σας περιγράφω δεν είναι δίκαιο. 

Δίκαιο είναι είτε να μην χρεώνει ο ΟΑΕΕ τις εισφορές είτε να παρέχει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανεξάρτητα οφειλών ή ρύθμισης, αφού ούτως ή άλλως τις απαιτεί με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και παράλληλα ασκεί ποινική δίωξη για αυτές τις οφειλές. 

Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ 

Είναι περιττό να σας αναφέρω ποια είναι η στάση αυτών που έριξαν έξω τα ασφαλιστικά ταμεία. Είναι ανάλγητη απέναντι σε εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστους πολίτες. 

Την ίδια ώρα μάλιστα λαμβάνουν σειρά από μέτρα για τους ανασφάλιστους πολίτες του ιδιωτικού τομέα, τους άνεργους. Παρατείνουν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αυτών και των οικογενειών τους για πολύ περισσότερο χρόνο από όσο ορίζει ο νόμος. Και καλά κάνουν φυσικά. Όμως γιατί δυο μέτρα και δυο σταθμά; 

Γιατί ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο έμπορος, να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και να μην λαμβάνουν την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη; 

ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 

Η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Χιλιάδες άνθρωποι που έχουν πληρώσει εισφορές πολλά χρόνια σήμερα είναι ξεκρέμαστοι. Άρρωστοι άνθρωποι αδυνατούν να λάβουν φάρμακα και ιατρική περίθαλψη. Γιατί; Επειδή οφείλουν εισφορές ενός δυο ετών. Ενώ πλήρωναν επί 15-20 χρόνια (όπως εγώ) χωρίς κανένα πρόβλημα. 

Η ΤΡΟΙΚΑ «ΠΡΟΤΕΙΝΕ» ΣΑΝ ΜΕΘΟΔΟ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΤΟ ΝΑ «ΑΦΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ» ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Αξιότιμη κα Εισαγγελέα, 

Όσο και αν ακούγεται άρρωστο η σκέψη αυτή συζητήθηκε από την Τρόικα με το επιτελείο του Υπουργού Εργασίας. Όταν συζητήθηκε το θέμα των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, τα άρρωστα μυαλά της Τρόικας ανέλυσαν το τι σημαίνει να πεθάνουν 10.000 ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ (προ σύνταξης) επειδή δεν τους παρέχει ο ΟΑΕΕ ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ενώ την έχουν ανάγκη λόγω προβλημάτων υγείας. 

Υπολόγισαν την ετήσια σύνταξη επί 20 χρόνια καθώς και το ετήσιο κόστος περίθαλψης (αφού η υγεία τους ήδη είναι προβληματική) και εμφάνισαν ένα κονδύλι της τάξεως των 3-4 δις ευρώ ως όφελος του ΟΑΕΕ. Οι αρρωστημένες σκέψεις εγκεφάλων της τρόικας μόνο σε ναζιστικές μεθόδους εξόντωσης παραπέμπουν. 

Δυστυχώς όμως η πρακτική της Πολιτείας επιβεβαιώνει τις σκέψεις αυτές. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ 

Σας επισυνάπτω με την παρούσα αναφορά απαντήσεις τους Υπουργείου Εργασίας για το θέμα του ΟΑΕΕ που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα μου περί παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μόνο στους ενήμερους ασφαλισμένους. Επίσης έγγραφα περί της παροχής της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ανέργους του ιδιωτικού τομέα με νομοθετικές ρυθμίσεις, πέραν των νομίμων ορίων. 

Σας επισυνάπτω επίσης δύο ηλεκτρονικά μηνύματα απελπισμένων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ για να λάβετε μία ιδέα του τι συμβαίνει. 

Αξιότιμη κ. Εισαγγελέα 

Η Πολιτεία είναι ανάξια, ελπίζω η Δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της και να συμπληρώσει το κενό της ανίκανης πολιτικής ηγεσίας. 

Με εκτίμηση 

Φλωράς Γιώργος 
Μέλος του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών 
Πανεπιστημίου 59 Αθήνα 
Τηλ. 2105232621

http://hellas-diaggeleas.blogspot.gr/2013/09/blog-post_4230.html

Σχετικά:

Έκαψαν τα ειδοποιητήρια του ΟΑΕΕ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ – ΜΠΛΟΦΑ Ο.Α.Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

ΠΕΡΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ / ΕΞΩΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥΣ

Εγκύκλιος Ο.Α.Ε.Ε. αρ. 32/25.6.2013 Ρύθμιση οφειλόμενων …

Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών

upadate

πηγή εγγράφου  http://o-thrax.blogspot.gr/2013/10/51-2.html

update

Κινητοποιούνται οι «ανασφάλιστοι-ασφαλισμένοι» στον ΟΑΕΕ.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Την Δευτέρα 7/10/2013 κατέθεσα συμπληρωματικό υπόμνημα στον Εισαγγελέα αναφορικά με την προκαταρκτική εξέταση που έχει ξεκινήσει για το ζήτημα του ΟΑΕΕ.

Παράλληλα ενημερώθηκα ότι διάφοροι τοπικοί φορείς κατέθεσαν ή θα καταθέσουν αναφορές στην τοπική Εισαγγελία, περιγράφοντας το ίδιο ζήτημα, ώστε να συσχετιστούν όλες τελικά και να αναδειχτεί η σοβαρότητα του προβλήματος στην Εισαγγελία. Το κείμενο της αναφοράς βρίσκεται εδώ: http://oaee1.blogspot.gr/2013/09/blog-post.html

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ 

Στις 2/10/2013 κατέθεσα αναφορά στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Επιτροπή Αναφορών είναι μια ισχυρότατη Επιτροπή από περίπου 40 Ευρωβουλευτές που εξετάζει την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Δικαίου σε κάθε χώρα. Αν η αναφορά κριθεί ότι εμπίπτει στα πλαίσια της ερευνάς της (θα το γνωρίζουμε σε 2-3 μήνες) θα καλέσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για εξηγήσεις. Η ΕΕ με την σειρά της θα καλέσει το ελληνικό κράτος για εξηγήσεις.

Αν κρίνει η Επιτροπή Αναφορών (για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) ότι παραβιάζεται το Ευρωπαϊκό Δίκαιο με την πρακτική του ΟΑΕΕ να χρεώνει περίθαλψη αλλά να μην την παρέχει, τότε μπορεί να καλέσει το ελληνικό Κράτος να συμμορφωθεί και αν αυτό δεν συμβεί μπορεί να το παραπέμψει στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Αναφορά μπορεί να κάνει κάθε «ασφαλισμένος-ανασφάλιστος» του ΟΑΕΕ για το ίδιο ζήτημα, γίνεται ηλεκτρονικά, ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ, δεν χρειάζεται να παραστείτε στην εξέταση της.

Η ιστοσελίδα της Επιτροπής Αναφορών είναι στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.europarl.europa.eu/aboutparliament/el/00533cec74/Petitions.html

Η αναφορά (πρώτες σελίδες) βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://oaee1.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6.html

Advertisements

4 comments on “Μηνυτήρια αναφορά και εισαγγελική έρευνα για τους ανασφάλιστους “ασφαλισμένους” του ΟΑΕΕ

 1. Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών δημιουργήθηκε, μετά από συγχώνευση προβληματικών ταμείων (Ξενοδόχων, Εμπόρων, Αυτοκινητιστών κ.ά.) με το ΤΕΒΕ.

  Ως την ίδρυση του Ο.Α.Ε.Ε., τις Διοικήσεις των Τ.Ε.Β.Ε., Ταμείου Ασφάλισης Εμπόρων, Ταμείου
  Πρόνοιας Ξενοδόχων κ.ά. εκλέγανε οι ασφαλισμένοι, τα Επιμελητήρια και οι Ομοσπονδίες των Ε.Β.Ε. . Εκλεγμένες Διοικήσεις είχαν όλα τα μεγάλα Ταμεία Ασφάλισης των ελευθέρων Επαγγελματιών και εκλεγμένη διοίκηση έχει και σήμερα το ΤΣΜΕΔΕ, το οποίο είχε αρνηθεί να συγχωνευθεί.

  Με τη συγχώνευση των Ταμείων και ενόψει της δημιουργίας του Ο.Α.Ε.Ε., οι κρατούντες ανέστειλαν τη διαδικασία εκλογής Διοίκησης από τους ασφαλισμένους. Όπως είχαν δηλώσει το μέτρο θα ήταν προσωρινό, αλλά αυτό ξεχάστηκε. Το κράτος είχε αναλάβει την υποχρέωση χρηματοδότησης του Τ.Ε.Β.Ε. – Ο.Α.Ε.Ε. , λόγω της επιλογής να συγχωνευθεί το ΤΕΒΕ με ελλειμματικά ταμεία, υποχρέωση που ουδέποτε υλοποίησε. Με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης και την ίδρυση του Ο.Α.Ε.Ε. απομακρύνθηκε ο τελευταίος εκλεγμένος Πρόεδρος, κ. Κων. Κόντος(2008).

  Ο Ο.Α.Ε.Ε. είναι οργανισμός τα έσοδα του οποίου προέρχονται αποκλειστικά από τις εισφορές των μελών του, τη διαχείριση των οποίων έχει αναλάβει κατ΄αποκλειστικότητα το κράτος. Δεν έχει έσοδα από πελατειακής και μικροκομματικής αντίληψης “κοινωνικούς πόρους” και το κράτος δεν νομιμοποιείται ηθικά και πολιτικά να διαχειρίζεται χρήματα των ασφαλισμένων. Οι νόμοι, όμως, στην Ελλάδα δεν φτιάχνονται από τους πολίτες και, σχεδόν πάντα, λειτουργούν σε βάρος των πολλών.

  Η οικονομική κρίση στην οποία περιήλθε η Ελληνική κοινωνία, από το 2009, αφαίρεσε από την αγορά κυκλοφορούν χρήμα ίσο με το 50% του ΑΕΠ. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η μείωση του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων και η αδυναμία αντιμετώπισης των υποχρεώσεων τους σε εφορίες, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία.

  Η απόλυτη αιτία της κρίσης χρέους οφείλεται στο γεγονός ότι οι πολιτικοί και τα κόμματα έχουν εκχωρήσει το δικαίωμα δημιουργίας, διαχείρισης και κυκλοφορίας του χρήματος σε λίγους ιδιώτες, οι οποίοι το δημιουργούν εκ του μηδενός και το δανείζουν σε κράτη, πολίτες και επιχειρήσεις, με σκοπό το κέρδος των ολίγων.

  Τα κράτη αντί να εκδίδουν χρήματα, δανείζονται χρήματα.

  Το κράτος και οι πολιτικοί κάνουν πως δεν γνωρίζουν την πραγματική αιτία του χρέους ιδιωτών και κρατών και εξαπολύουν όλους τους οργανισμούς και τις υπηρεσίες που ελέγχουν ενάντια στο λαό.

  Αν είχαμε δημοκρατία, η διαχείριση του χρήματος θα ανήκε στο λαό και η διαχείριση των ταμείων στους ασφαλισμένους.

  http://www.triklopodia.gr/2013/09/blog-post_2597.html

 2. Ο εμπορικός σύλλογος Αγρινίου σε νομική αντιπαράθεση με τον ΟΑΕΕ

  Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

  ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
  Ο ΕΡΜΗΣ

  ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΟΦΕΙΛΗ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ

  Αγαπητοί Συνάδελφοι

  Είναι γνωστό ότι το δίκαιο και το σωστό, όσο εξόφθαλμα κι αν είναι, δεν αναγνωρίζονται ούτε αποκτούνται αν κάποιος δεν αγωνιστεί γι αυτά.
  Πολύ δε περισσότερο σήμερα που είμαστε αντιμέτωποι με μια κυβέρνηση που τόσο η ίδια όσο και οι υπό την εποπτεία της οργανισμοί, αποτελούν – με βάση τις αποφάσεις τους και τις ενέργειές τους – τον ορισμό της αναλγησίας, της αδικίας και της εχθρότητας απέναντι στο λαό.

  Αγαπητοί Συνάδελφοι

  Το τελευταίο διάστημα πολλοί από εμάς έχουμε λάβει εκβιαστικά και απειλητικά σημειώματα του ΟΑΕΕ, με τα οποία καλούμαστε να πάμε να εξοφλήσουμε ή να ρυθμίσουμε τις οφειλές μας.
  Με αυτά τα τρομοκρατικά σημειώματά του ο ΟΑΕΕ απαιτεί από μέρους μας χρήματα και προσαυξήσεις επ αυτών για υπηρεσίες που αρνούνταν να μας παράσχει και μας είχε απαγορεύσει και απαγορεύει για συγκεκριμένα κατά άτομο χρονικά διαστήματα τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε.(κλάδος ασθένειας, υγείας, πρόνοιας, φάρμακο)

  Αγαπητοί Συνάδελφοι

  Η ειδική για το συγκεκριμένο θέμα ανοιχτή σύσκεψη των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ που πραγματοποίησε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, αποφάσισε – παράλληλα με τις συνδικαλιστικές δράσεις – να οργανωθεί και να προχωρήσει και η νομική αντιπαράθεση ενάντια στην συγκεκριμένη προκλητική αδικία και αυθαιρεσία.
  Για να είναι όμως αυτή η προσπάθεια αποτελεσματική απαιτούνται συγκεκριμένες ενέργειες και πριν απ όλα χρειάζεται ο κάθε συνάδελφος – που έχει λάβει σχετικό σημείωμα από τον ΟΑΕΕ – να καταθέσει συγκεκριμένη ΑΙΤΗΣΗ προς τον ΟΑΕΕ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ.
  Αυτό είναι το πρώτο και αναγκαίο βήμα που πρέπει ο καθένας μας να κάνει ατομικά και να το γνωστοποιήσει στον Σύλλογο.
  Όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν συλλογικά και με τον Σύλλογο μπροστά και με συνεχή αμφίδρομη επικοινωνία με όλους τους συναδέλφους.
  ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α

  Υ.Γ. 1/ Σας επισυνάπτουμε την αίτηση που πρέπει να συμπληρώσετε και να καταθέσετε στον ΟΑΕΕ.
  2/ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ: ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ.
  3/ Ενημερώστε αμέσως μετά την κατάθεση τον Σύλλογο και γνωστοποιήστε τον αριθμό πρωτοκόλλου.
  4/ Για κάθε ερώτημα, απορία, προβληματισμό, βοήθεια:
  Τηλέφωνα συνεννόησης: 2641031569 (Σύλλογος)– 2641055448 (Παπαζήση Χάιδω)
  ΦΑΞ: 2641057390 – E MAIL: esagrinio@in.gr

  ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!! ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ;;;

  Αγρίνιο …/…/2013

  Προς: ΟΑΕΕ Αγρινίου

  ΑΙΤΗΣΗ

  Κύριοι

  Σε απάντηση επιστολής σας με αρ. πρωτ. ………της……/…./2013, δια μέσω της οποίας καλούμαι να καταβάλλω ρυθμίζοντας ή εξοφλώντας οφειλή μου προς τον ΟΑΕΕ, σας γνωστοποιώ ότι ενίσταμαι, αμφισβητώ και αποκρούω το αναγραφόμενο ποσό και γι αυτό ζητώ να μου γνωρίσετε εγγράφως, αναλυτικά και κατ’ έτος, τις κατά εσάς οφειλές μου και συγκεκριμένα:
  Α) τα ποσά που αφορούν τον κλάδο σύνταξης
  Β) τα ποσά που αφορούν τον κλάδο ασθένειας
  Γ) τα ποσά που αποτελούν προσαυξήσεις.

  Με επιφύλαξη για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου

  ……………………………………………….

  Α.Μ. ΟΑΕΕ: ………………………………………………

  ΥΠΟΓΡΑΦΗ ……………………………………………..

  http://anydaynews.blogspot.gr/2013/10/blog-post_4.html

 3. Έλληνα υπερφορολογούμενε πολίτη:
  Βρίζεις, εκτονώνεσαι και δεν αλλάζει τίποτα για τα επόμενα 100 χρόνια.
  Eπιτέλους δημιουργήθηκε το νέο κόμμα: Κίνημα Αλληλεγγύης Ελευθέρων Επαγγελματιών Ελλάδος. Διαβάστε, ακούστε συνέντευξη και ιδρυτική διακύρηξη στην ιστοσελίδα μας. Ενταχθείτε εδώ ή ιδρύστε το δικό σας κόμμα για να φτάσουμε στη Βουλή το συντομότερο. Ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα.
  500.000 επιχειρηματίες αδυνατούν να πληρώσουν ΤΕΒΕ ΟΑΕΕ. Από 3 ψήφους ο καθένας είναι 1.500.000 ψήφοι. Αποφασίζουμε τώρα και θα βρεθούμε σύντομα στη Βουλή.
  Mας αγνοούν σαν να μην υπάρχουμε, αλλά μας φορολογούν σαν υψηλόμισθους. Ως εδώ. Διαδώστε το, σας ευχαριστώ και πάντα σε επικοινωνία. Kάνετε αίτημα φιλίας στο F. B.
  Κανένας πολίτης δεν είναι υποχρεωμένος να έχει οικονομολογική συνείδηση. Όλη η ευθύνη είναι της εξουσίας. Κυβερνήτες χωρίς όραμα και πρόγραμμα, ανύπαρκτοι κυβερνήτες.

  ΚΑΘΕ ΩΡΑ 100 ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΤΑ ΧΡΕΩΜΕΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ. ΟΧΙ 450 € ΤΕΒΕ. 100 € δόση το μήνα στο ΤΕΒΕ ΟΑΕΕ.
  ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ. Σταματάμε τα λουκέτα πριν την εξαφάνισή μας. ΔΕΙΤΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ στην ιστοσελίδα του νέου κόμματος. 105% αύξηση των δημοσίων δαπανών είχαμε το 2011. Στις εκλογές ψηφίζουμε και αλλάζουμε. 25 χρόνια φτώχειας ακόμη, λόγω αλόγιστων δημοσίων δαπανών και λόγω αντιαναπτυξιακών πολιτικών.
  Σας καλωσορίζω στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Το νέο κόμμα όλων των Ελλήνων. Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Αγρότες, Επισκευαστές, Εργαζόμενοι. Χωρίς τον ιδιωτικό τομέα, ούτε ένας μισθωτός, ούτε ένας συνταξιούχος θα υπήρχε πάνω στη γη.
  ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ http://www.tasiopoulospanagiotis.gr ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  ΜΠΕΙΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΣ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.