Τα πιράνχας των κατασχέσεων (Υπόθεση Σιούφα)

Επίθεση από μπράβους δέχτηκε ο δημοσιογράφος του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ Φρίξος Δρακοντίδης προσπαθώντας να κάνει ρεπορτάζ – Οι γιοι του πρώην υπουργού και πρώην προέδρου της Βουλής με 500 δικηγόρους-συνεργάτες είναι πρωταθλητές στους πλειστηριασμούς, την είσπραξη απαιτήσεων, τις διαταγές πληρωμής και τις διαδικασίες προσωποκράτησης

Νομική βιομηχανία σε κτίριο 8.000 τ.μ. με 500 εργαζομένους, ζωντανά… πιράνχας σε ενυδρείο και μαρμάρινα λιοντάρια, όπου για να μπεις και μόνο μέσα καλείσαι να πληρώσεις «εισιτήριο» 130 ευρώ, δημιούργησε η οικογένεια Σιούφα κερδίζοντας εκατομμύρια ευρώ ετησίως.  

Η «κληρονομιά» που άφησε στα δύο του παιδιά, Γιώργο και Μάριο, ο πρώην υπουργός και πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας, πριν αποχωρήσει από τη Βουλή, ήταν μια… βιομηχανία. Και πιο συγκεκριμένα, μια νομική βιομηχανία, η οποία σήμερα διεκπεραιώνει όλη τη «βρόμικη» δουλειά των τραπεζών και των διαφόρων οργανισμών, δημόσιων και ιδιωτικών, που έχουν φεσωθεί από τους πελάτες τους. Δηλαδή εισπράττουν κάποιο μέρος από τα χρωστούμενα με πιέσεις ή, αν δεν πιάσουν τόπο οι πιέσεις, προχωρούν σε διαταγές πληρωμής, υποθηκεύσεις και στο τέλος πλειστηριασμούς.

piranxas_1.jpg

 

Ο υιός Γιώργος Σιούφας την ημέρα του γάμου του με την Εύη Πανέρη. Μαζί με τον αδελφό του Μάριο και τη βοήθεια του πατέρα τους, μέσα σε λίγα χρόνια, σάρωσαν την αγορά των κόκκινων δανείων πραγματοποιώντας τζίρους πολλών εκατομμυρίων

Και επειδή καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, οι γιοι του βετεράνου πολιτικού, αξιοποιώντας την «κληρονομιά» του πατρός τους και υπό τη διεύθυνση της μητρός τους, κατάφεραν μέσα σε λίγα χρόνια να σαρώσουν σχεδόν το 90% όλης αυτής της αγοράς των κόκκινων δανείων, πραγματοποιώντας τζίρους πολλών εκατομμυρίων, αλλά και ετήσια κέρδη επίσης εκατομμυρίων.

Αυτή η νομική βιομηχανία, λοιπόν, στεγάζεται πλέον σε κτίριο 8.000 τ.μ. στον Ταύρο, που εξωτερικά μοιάζει με φρούριο από άποψης security, και απασχολεί πάνω από 500 άτομα για τη διεκπεραίωση των εκατοντάδων χιλιάδων φακέλων με τα κόκκινα δάνεια που τους παραδίδουν καθημερινά οι νομικές υπηρεσίες όλων των τραπεζών. Και ευτυχώς η περίπτωση των νομικών εργασιών δεν εμπίπτει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού κι έτσι ουδείς μπορεί να κατηγορήσει τη νομική εταιρεία Σιούφας και Συνεργάτες για δεσπόζουσα θέση. Ετσι, ο ανταγωνισμός, ήτοι άλλα 10-15 δικηγορικά γραφεία που μπήκαν εκ των υστέρων στη συγκεκριμένη δουλειά, απλώς τρώνε τη σκόνη των Σιουφαίων. Ολα ξεκίνησαν μόλις πριν από μερικά χρόνια, όταν ο κ. Σιούφας ανέλαβε στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή υπουργός Ανάπτυξης, έχοντας στην εποπτεία του κομμάτι της λειτουργίας των τραπεζών που είχε να κάνει με τα δικαιώματα πελάτη – καταναλωτή. Ο πρωτότοκος γιος του Γιώργος μόλις μερικούς μήνες πριν είχε πάρει την άδεια άσκησης δικηγόρου και είχε τη φαεινή ιδέα να ασχοληθεί με τους μπαταχτσήδες των τραπεζών (τότε δεν είχαμε κρίση και τους δανειολήπτες που δεν πλήρωναν τους αποκαλούσαν έτσι), αναλαμβάνοντας να βγάλει το φίδι από την τρύπα.
Το πώς όλες οι τράπεζες μυρίστηκαν ότι υπάρχει τέτοιο γραφείο κι άρχισαν να ξεφορτώνουν με φορτηγά τους φακέλους με τα ληξιπρόθεσμα δάνεια στο επί της οδού Ακαδημίας γραφείο του νεαρού Σιούφα είναι απορίας άξιον… Σημασία έχει ότι έπειτα από 6 μήνες λειτουργίας του γραφείου του ο νεαρός Σιούφας εμφανίζεται στα κιτάπια του Δικηγορικού Συλλόγου να έχει αμοιβές που δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί ούτε το μεγαλύτερο και πιο φημισμένο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας.

Εκτοτε οι δουλειές αυξάνονταν με γεωμετρική πρόοδο, όπως άλλλωστε και τα ακριβά ακίνητα της οικογένειας Σιούφα στο Κολωνάκι και αλλαχού, καθώς τα κέρδη πρέπει να επενδύονται. Στο μεταξύ τελείωσε τη Νομική Σχολή και  ο έτερος υιός Σιούφας, Μάριος, και εντάχθηκε πάραυτα στην οικογενειακή επιχείρηση, το διοικητικό μάνατζμεντ της οποίας μέχρι σήμερα κρατάει η μητέρα τους.

Μπράβοι προπηλάκισαν τον δημοσιογράφο του ΘΕΜΑΤΟΣ Φρίξο Φρακοντίδη

Επίθεση από τους άνδρες ασφαλείας της «νομικής βιομηχανίας» Σιούφα δέχτηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Φρίξος Δρακοντίδης.

Ο συντάκτης μας στο πλαίσιο της έρευνάς του για τις δραστηριότητες της «νομικής βιομηχανίας» Σιούφα, ανακάλυψε και νέο κτίριο με εκατοντάδες υπαλλήλους, στην οδό Νέου Φαλήρου στο Ρέντη.

Στην προσπάθειά του να φωτογραφίσει το κτίριο εξωτερικά, παρενέβησαν επτά με οκτώ άνδρες της ασφάλειας, οι οποίοι με προπηλακισμούς και σπρωξίματα προς τον συντάκτη μας και το φωτογράφο μας προσπαθούν να αποσπάσουν τη φωτογραφική μηχανή, ενώ έχει κληθεί επιτόπου και η αστυνομία.

Πώς λειτουργεί η νομική βιομηχανία Σιούφα

Με έναν ανεξήγητο και συμπτωματικό τρόπο, οι νομικές υπηρεσίες όλων ανεξαιρέτως των τραπεζών αναθέτουν καθημερινά χιλιάδες υποθέσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών στο γραφείο Σιούφα για τα περαιτέρω και κάποιες εκατοντάδες σε άλλα δικηγορικά γραφεία.

Τα δάνεια αυτά μπορεί να είναι καταναλωτικά, τα οποία δεν έχουν και επαρκείς εξασφαλίσεις, στεγαστικά, αλλά και επιχειρηματικά. Σε πρώτο στάδιο τους φακέλους αναλαμβάνει το εσωτερικό τμήμα call center που αναλαμβάνει να ενημερώσει τον δανειολήπτη ότι ο φάκελός του έχει περιέλθει στην αρμοδιότητα  του δικηγορικού γραφείου και στην αρχή ευγενικά προσπαθεί να τον πείσει για  κάποια ρύθμιση. Σε αυτές τις λίγες περιπτώσεις ρυθμίσεων, το γραφείο εισπράττει ποσοστό επί του ρυθμιζόμενου ποσού. Οταν εξαντληθεί η ευγένεια (δεν είναι δα και σε αφθονία) καταργείται ο πληθυντικός και αρχίζουν οι πιέσεις. 

Στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του γραφείου αυτό το κομμάτι της δουλειάς δινόταν φασόν σε μια εισπρακτική με έδρα την Ηλεία, για τον τρόπο λειτουργίας της οποίας, με κοινό χαρακτηριστικό τους τραμπουκισμούς, είχαμε γράψει προ πενταετίας στο «ΘΕΜΑ».

Σήμερα έχει διακοπεί αυτή η συνεργασία για να μη δυσφημίζεται η φίρμα Σιούφα και έχει δημιουργηθεί ένα πολυπρόσωπο τμήμα που κάνει αυτή τη δουλειά. Μάλιστα οι τηλεφωνήτριες όταν τηλεφωνούν δεν λένε από το γραφείο Σιούφα, αλλά δίνουν το όνομα κάποιου από τους εκατοντάδες συνεργαζόμενους νεαρούς δικηγόρους που λόγω κρίσης έχουν αποδεχθεί για έναν μνημονιακό μισθό ανειδίκευτου εργάτη να δανείζουν και να εκθέτουν το όνομά τους στα μάτια των δανειοληπτών και της κοινωνίας.

Οταν περατωθεί το πρώτο στάδιο από το call center, οι δικηγόροι της εταιρείας αναλαμβάνουν να διερευνήσουν αν υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη, εφόσον πρόκειται για καταναλωτικό δάνειο, για να εγγράψουν προσημείωση και στη συνέχεια να προχωρήσουν σε εκποίηση μέσω πλειστηριασμού. Για τα στεγαστικά δάνεια ακολουθείται επίσης η ίδια διαδικασία και οι δικηγόροι  της εταιρείας καταθέτουν διαταγές πληρωμής σε πρώτο στάδιο στα πρωτοδικεία. Αν το ακίνητο προστατεύεται από τον νόμο για την πρώτη κατοικία, σταματούν εκεί. Αν δεν εμπίπτει στον νόμο, προχωρούν σε πλειστηριασμούς.

 Για κάθε νομική ενέργεια, είτε πρόκειται για ελέγχους σε υποθηκοφυλακεία, κτηματολόγια, εγγραφή προσημείωσης, κατάθεση διαταγής πληρωμής ή πλειστηριασμούς, το δικηγορικό γραφείο πληρώνεται από την τράπεζα ή την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ή διάφορους άλλους οργανισμούς που έχουν μαζικές απαιτήσεις, με το ελάχιστο που προβλέπει ο Δικηγορικός Σύλλογος για τις συγκεκριμένες νομικές εργασίες. Και μπορεί αυτά τα ελάχιστα να μοιάζουν ψίχουλα για να τα αναλάβει μεμονωμένα ένας δικηγόρος, ωστόσο στη συγκεκριμένη δουλειά ο όγκος είναι που κάνει τη διαφορά και μετατρέπει μια νομική εργασία για αρχάριους δικηγόρους σε πραγματικό χρυσωρυχείο. Το οποίο μάλιστα πρώτοι ανακάλυψαν οι Σιουφαίοι και έλαβαν τα δικαιώματα εκμετάλλευσης με τρόπο ευφυή και διαφανή!

Τα πιράνχας

piranxas_3.jpg

Σαρκοβόρα ψάρια τύπου πιράνχας στο λόμπι του κτιρίου. Προέρχονται από τα βάθη του Αμαζονίου, ονομάζονται Arowana και στο Φενγκ Σούι χρησιμοποιούνται «για την αντιμετώπιση ανταγωνιστικών καταστάσεων». Υποστηρίζεται πως φέρνουν στον ιδιοκτήτη τους ευημερία και πλούτο

Το χρυσωρυχείο της οικογένειας με την επωνυμία Σιούφας και Συνεργάτες στον Ταύρο θα μπορούσε άνετα να συγκριθεί με τα γιγαντιαία γραφεία της Eurobank που βρίσκονται μόλις λίγα μέτρα πιο πέρα. Πουθενά, όμως, δεν θα βρεις κάποια ταμπέλα, κι αυτό για λόγους ασφάλειας. Βλέπετε, μέσα από αυτό το κτίριο πραγματοποιούνται καθημερινά εκατοντάδες τηλεφωνικές κλήσεις προς πελάτες τραπεζών και οργανισμών που εμφανίζονται με «κόκκινη» σημείωση στο σύστημα. Δεν θα ήθελαν, λοιπόν, σε καμία περίπτωση να δεχτούν περίεργες επισκέψεις, εξ ου και το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που σαρώνει κάθε κίνηση μέσα και έξω από το κτίριο της εταιρείας. Οι υπολογιστές των υπαλλήλων -επί το πλείστον γυναίκες νεαρής ηλικίας- βρίσκονται συνεχώς ανοιχτοί, καθώς επεξεργάζονται χιλιάδες δεδομένα δανειοληπτών στο δευτερόλεπτο. Κανείς δεν σηκώνει κεφάλι και χρειάζεται η άδεια των προϊσταμένων προκειμένου να κατέβει κάποιος για ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα στον εξωτερικό χώρο, εκεί όπου έχει στηθεί πρόχειρα ο χώρος του καπνιστηρίου. Ωστόσο η πρώτη εντύπωση σχηματίζεται καθώς βαδίζει κανείς προς την κεντρική είσοδο. Θα πρέπει να είσαι αρκετά αφηρημένος για να μην προσέξεις τα δύο μαρμάρινα λιοντάρια, την αυτόματη πόρτα με τα γεωμετρικά σχήματα (μοιάζουν με τα ινδουιστικά σύμβολα Mandalas) αλλά και τον αριθμό 999 (το 9 στο Φενγκ Σούι συμβολίζει τον πλούτο και τη δόξα) στο πιο ψηλό σημείο, παρότι το κτίριο βρίσκεται στο νούμερο 7 επί της οδού 25ης Μαρτίου. 

Απλώς Φενγκ Σούι ή και κάτι παραπάνω με μυστικιστές προεκτάσεις; Ουδείς φαίνεται να γνωρίζει, ούτε καν το προσωπικό. «Μέρος της διαρρύθμισης και της διακόσμησης του κτιρίου έχει επιμεληθεί προσωπικά η κυρία Σιούφα», θα πει κάποιος από τους υπαλλήλους, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις εξωτερικές εικαστικές παρεμβάσεις. Αλλά και στο εσωτερικό του συναντάς εκπλήξεις, όπως το μεγάλο ενυδρείο με τα σαρκοβόρα ψάρια τύπου πιράνχας που βρίσκεται στα αριστερά σου καθώς μπαίνεις στο λόμπι. Ο ρεσεψιονίστ θα χαρεί να σου εξηγήσει πως τα περίεργα αυτά θαλάσσια όντα προέρχονται από τα βάθη του Αμαζονίου, ονομάζονται Arowana και αν το ψάξεις λίγο στο Ιντερνετ, θα διαβάσεις πως στο Φενγκ Σούι χρησιμοποιούνται «για την αντιμετώπιση ανταγωνιστικών καταστάσεων», καθώς λέγεται πως φέρνουν στον ιδιοκτήτη τους ευημερία και πλούτο. Τώρα ποια ανταγωνιστική κατάσταση έχει να αντιμετωπίσει η οικογένεια Σιούφα που εδώ και χρόνια μονοπωλεί το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς εισπράττοντας εκατομμύρια, αυτό μόνο οι ίδιοι είναι σε θέση να το γνωρίζουν. 

image.png

 

Για να συναντήσεις και μόνο κάποιον από τους δικηγόρους που συνεργάζονται με την εταιρεία της οικογένειας Σιούφα και να πεις την υπόθεσή σου πρέπει να πληρώσεις ένα είδος «εισιτηρίου» κόστους 130 ευρώ

image.png

 

«Εισιτήριο» 130 ευρώ

Ανεβαίνοντας στους πάνω ορόφους οι επόμενες εικόνες που αντικρίζεις είναι εξίσου εντυπωσιακές. Ενδεχομένως να μην υπάρχει άλλη δικηγορική εταιρεία στην Ελλάδα που να απασχολεί τόσο πολύ προσωπικό, έστω και αν η πλειονότητα αμείβεται με τον κατώτατο βασικό μισθό. Αξίζει να σημειωθεί ότι για να συναντήσεις και μόνο κάποιον από τους δικηγόρους που συνεργάζονται με την εταιρεία της οικογένειας Σιούφα πρέπει να πληρώσεις ένα είδος «εισιτηρίου» αξίας 130 ευρώ. Αυτό υπενθυμίζεται μάλιστα στον υποψήφιο πελάτη στο πρώτο τηλεφώνημα που θα κάνει στην εταιρεία ώστε να είναι προετοιμασμένος κατά την άφιξή του να διαθέτει πάνω του το παραπάνω χρηματικό ποσό. Ναι, σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά εποχή ακόμα και για τους δικηγόρους που πασχίζουν να αναλάβουν μια υπόθεση, η εταιρεία Σιούφας και Συνεργάτες κόβει ταρίφα 130 ευρώ με το «καλώς ήρθατε». Η αιτιολογία, όπως αναγράφεται στη χειρόγραφη απόδειξη που εκδίδουν, επί λέξει αφορά «Κλείσιμο συνάντησης με δικηγόρους». Για τις περαιτέρω αμοιβές θα πρέπει να μιλήσεις απευθείας με κάποιο από τα μέλη της οικογένειας Σιούφα, καθώς ουδείς από τους υπόλοιπους συνεργάτες-δικηγόρους, όπως εξηγούν και οι ίδιοι, είναι εξουσιοδοτημένος να διαπραγματευτεί την αμοιβή της εταιρείας.     

Η ακίνητη περιουσία

Κόντρα στο ρεύμα της εποχής, η οικογένεια Σιούφα όχι μόνο  δεν φαίνεται να πλήττεται από την κρίση, αλλά βγαίνει και κερδισμένη από αυτή, εις βάρος πάντα των καταχρεωμένων ελληνικών νοικοκυριών. Την τελευταία δεκαετία η οικογένεια του πρώην προέδρου της Βουλής, όπως είχε αποκαλύψει και παλαιότερα το «ΘΕΜΑ», αγοράζει το ένα ακίνητο μετά το άλλο. Διαμέρισμα με πισίνα δίπλα στον Λυκαβηττό, άλλα διαμερίσματα σε κεντρικούς δρόμους του Κολωνακίου, πάρκινγκ στην ίδια περιοχή, αλλά και πολλές αποθήκες, καταφέρνοντας -κυρίως μέσα στα χρόνια της «γαλάζιας» διακυβέρνησης- να αποκτήσει ακίνητα συνολικής εμπορικής αξίας 1,5 εκατ. ευρώ. Ολη η ακίνητη περιουσία εμφανίζεται στο όνομα του ενός εκ των δύο γιων, του κ. Γιώργου Σιούφα. Πιο συγκεκριμένα, το 1988 ο πατήρ Σιούφας αγοράζει μαζί με τη σύζυγό του ένα διαμέρισμα 135 τ.μ. στην Πατριάρχου Ιωακείμ με αντικειμενική αξία, τότε, 15 εκατ. δραχμές, ενώ η πραγματική του αξία εκτιμάται στα 60 εκατ. δραχμές. Ο Γιώργος Σιούφας τον Νοέμβριο του 2003 και σε ηλικία 28 ετών εμφανίζεται ως αγοραστής ενός πάρκινγκ 11 τ.μ στην οδό Αριστίππου 30, στο τρίτο υπόγειο μιας πολυκατοικίας, αντί 4.680,27 ευρώ, τη στιγμή που, σύμφωνα με τους μεσίτες της περιοχής, η εμπορική του αξία υπολογιζόταν στα 25.000 ευρώ. Τον Απρίλιο του 2005, ο ίδιος αγοράζει ένα διαμέρισμα 180 τ.μ. στην οδό Πλουτάρχου, με την αντικειμενική του αξία να ανέρχεται στα 467.809,32 ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μεσιτών της περιοχής, η πραγματική αξία του ακινήτου για το συγκεκριμένο έτος υπολογιζόταν στις 900.000 ευρώ. Στις 7 Νοεμβρίου 2005 ο υιός Σιούφα αποκτά και δεύτερο σπίτι επί της οδού Αριστίππου. Πιο μικρό, αλλά με πισίνα και θέα στον Λυκαβηττό. 

image.png

 

Το διαμέρισμα με πισίνα δίπλα στον Λυκαβηττό είναι  ένα από τα πολλά ακίνητα της οικογένειας Σιούφα

Η εμπορική αξία του ακινήτου, όπως εκτιμάται από τους ειδικούς, ανερχόταν στις 450.000 ευρώ, καθώς διαθέτει και θέση για πάρκινγκ στο δεύτερο υπόγειο. Η επόμενη επενδυτική κίνηση στην αγορά ακινήτων γίνεται και πάλι από τον ίδιο υιό Σιούφα δεκατέσσερις ημέρες αργότερα, όταν στις 21 Νοεμβρίου του αυτού έτους προχωράει σε αγορά όχι μίας, ούτε δύο, αλλά επτά υπόγειων αποθηκών, επίσης στον ίδιο δρόμο. Οι επτά αποθήκες του κ. Σιούφα είχαν ως αντικειμενική αξία τις 3.403,20 ευρώ, ενώ, σύμφωνα πάντα με μεσιτικές πληροφορίες, η εμπορική τους αξία εκτιμούνταν γύρω στις 50.000 ευρώ. Στις 25 Μαΐου του 2006 ο Γιώργος Σιούφας αγοράζει ακόμα ένα υπόγειο πάρκινγκ 11,05 τ.μ. στην οδό Αριστίππου, του οποίου η αντικειμενική αξία ήταν 5.692,50 ευρώ. Ο ίδιος δήλωσε 5.700 ευρώ, ενώ οι εκτιμήσεις των ειδικών κάνουν λόγο για εμπορική αξία 28.000 ευρώ. Ο κύκλος των αγορών φαίνεται πως κλείνει τον Δεκέμβριο του 2007, μόλις δύο ημέρες μετά τα Χριστούγεννα, όταν αγοράζει ακόμα μία υπόγεια αποθήκη στην οδό Αριστίππου, αρ. 32, έκτασης μόλις 6,29 τ.μ. Η αντικειμενική αξία του υπογείου ήταν 2.372,21 ευρώ, με τον ίδιο να έχει δηλώσει 2.380 ευρώ, ενώ η πραγματική αξία του υπολογιζόταν στις 10.000 ευρώ…
 

Η συνεργασία με μεγάλη εισπρακτική

Οι κύριοι Γιώργος και Μάριος Σιούφας στο ξεκίνημα της χρυσοφόρου βιομηχανίας της οικογένειας είχαν συνεργαστεί με μεγάλη εισπρακτική εταιρεία (Pano Finance) διεκπεραιώνοντας τις νομικές ενέργειες για λογαριασμό μεγάλων τραπεζών. Η δικηγορική εταιρεία των νεαρών δικηγόρων-υιών Σιούφα γνώρισε πλήρη άνθηση και τεράστιο τζίρο κατά τη διάρκεια της νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης, εξασφαλίζοντας μεγάλα πακέτα συνεργασίας με όλες τις τράπεζες. Μέσω της οικογενειακής δικηγορικής εταιρείας οι Γιώργος και Μάριος Σιούφας δημιούργησαν βιομηχανία κατασχέσεων και πλειστηριασμών ακινήτων σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες (Alpha Bank, Εμπορική, Eurobank, Aspis κ.λπ.), από τις οποίες παίρνουν πακέτα προσημειώσεων ακινήτων, διαταγών πληρωμής, κατασχέσεων και πλειστηριασμών εισπράττοντας ως αμοιβή εκατομμύρια ευρώ. 

Μάλιστα το 2007 είχαν δηλώσει στην Εφορία καθαρά κέρδη 639.336 ευρώ και όπως ήταν επόμενο έγιναν αντικείμενο συζητήσεων σε όλο το δικηγορικό σώμα. Σε επίσημη ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο τότε Συνήγορος του Kαταναλωτή κ. Γιάννης Αδαμόπουλος  και σημερινός πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, είχε επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Η είσπραξη απαιτή­σεων από τέτοιες εταιρείες συνιστά αντιποίηση του δικηγορικού λειτουργήματος και θίγει τις θεσμοθετημένες από την Πολιτεία και τους νόμους αποκλειστικές αρμοδιότητες δικηγόρων και δικαστικών επιμελητών». Κυβερνητικές πηγές, πάντως, είχαν κάνει  τότε λόγο για μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα που δεν μπορεί να καλυφθεί πίσω από τα προφανή συνήθη επιχειρήματα. Αντιθέτως, σε μια εποχή που η δράση των εταιρειών αυτών έχει προκαλέσει τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα για χιλιάδες ελληνικές οικογένειες, το ηθικό ζήτημα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία. Γιατί άραγε όλες οι μεγάλες τράπεζες επέλεξαν τους υιούς Σιούφα, 28 και 33 ετών έκαστος, για όλες αυτές τις δουλειές;

image.png

 

Πάνω από 500 άτομα, συνεργάτες και υπάλληλοι, εργάζονται στη νομική βιομηχανία Σιούφα για τη διεκπεραίωση των εκατοντάδων χιλιάδων φακέλων με τα κόκκινα δάνεια που τους παραδίδουν καθημερινά οι νομικές υπηρεσίες όλων των τραπεζών

image.png

 

Αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας στην είσοδο, ενώ οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να χτυπάνε κάρτα

Πάνω από την κύρια είσοδο με τα ινδουιστικά σχήματα βρίσκεται ο αριθμός 999: το νούμερο 9 στο Φενγκ Σούι συμβολίζει τον πλούτο και τη δόξα. Είναι όμως απλώς Φενγκ Σούι ή κάτι παραπάνω;

image.png

Στην είσοδο του κτιρίου τους επισκέπτες υποδέχονται δύο μαρμάρινα λιοντάρια

 
ΣΧΕΤΙΚΑ:

4 comments on “Τα πιράνχας των κατασχέσεων (Υπόθεση Σιούφα)

 1. Πώς έστησαν τη «βιομηχανία» κατασχέσεων

  Με κύριο αντικείμενο τις διαταγές πληρωμών για χρέη ακόμη και 1.500 ευρώ αλλά και τις κατασχέσεις πλουτίζουν τα δικηγορικά γραφεία των αδελφών Σιούφα και του προέδρου του «Τειρεσία» Γ. Μούργελα

  ΣΑΛΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ από το δημοσίευμα του «ΘΕΜΑτος» της περασμένης Κυριακής, σύμ- φωνα με το οποίο το δικηγορικό γραφείο των αδελφών Σιούφα προχώρησε κατ’ εντολήν τρά- πεζας στον πλειστηριασμό του σπιτιού ενός συνταξιούχου για χρέος 7.000 ευρώ. Την ίδια δουλειά κάνει και το γραφείο του προέδρου του «Τειρεσία» κ. Γιάννη Μούργελα.

  Σήμερα η εφημερίδα παρουσιάζει νέα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι βασική δικηγορική δουλειά του γραφείου Σιούφα είναι η μαζική είσπραξη οφειλών για λογαριασμό τραπεζών, καθώς υπογράφουν ακόμα και οι ίδιοι τις διαταγές πληρωμών.

  Η ενασχόληση με αυτό το
  αντικείμενο φαίνεται ότι εί- ναι ιδιαίτερα προσοδοφόρα για τους νεαρούς δικηγόρους Σιούφα, οι οποίοι, όπως θα διαβάσετε σε επόμενη σελί- δα, κατά την περίοδο της δια- κυβέρνησης της Ν.∆. έχουν δηλώσει εισοδήματα που ξε- περνούν τα 3.600.000 ευρώ, μέρος των οποίων επένδυ- σαν σε ακίνητα στην περιο- χή του Κολωνακίου.
  Επισημαίνεται ότι σχεδόν όλες οι μεγάλες τράπεζες της χώρας (Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Emporiki, Marfin κ.λπ.) αναθέτουν στα συγκε- κριμένα γραφεία την εκτέ- λεση προσημειώσεων, δια- ταγών πληρωμών και πλει- στηριασμών μαζικά.
  Ετσι, σύμφωνα με διατα- γή πληρωμής που έχουμε στη διάθεσή μας, ο κ. Γιώργος Σιούφας έχει υπογρά- ψει ως πληρεξούσιος δικη- γόρος μιας εκ των μεγαλύτερων τραπεζών της Ελλάδας, μέσω της οποίας ζητά από οφειλέτη να καταβάλει το ποσό των 1.537,40 ευρώ.
  Αυτή φυσικά δεν είναι η μοναδική περίπτωση, καθώς στο γραφείο λειτουργεί «βιο- μηχανία» διαταγών πληρω- μής και εκτέλεσης πλειστη- ριασμών με δεκάδες υπαλ- λήλους, οι οποίοι διεκπεραι- ώνουν τη γραφική και νομι- κή δουλειά. Στις περισσότε- ρες των περιπτώσεων τα νο- μικά έγγραφα υπογράφουν οι συνεργάτες των αδελφών Σιούφα, όπως για παράδειγμα δύο ακόμα διαταγές πληρωμών για χρέη της τάξεως των 2.255,03 και
  7.378,15 ευρώ αντίστοιχα που υπογράφηκαν από τις συνεργάτιδες των αδελφών Σιούφα, κυρίες Βασιλική Μούγιου και Ιωάννα Πλευράκη.

  Την ίδια δουλειά επίσης κάνει και το δικηγορικό γραφείο του προέδρου του «Τειρεσία» κ. Μούργελα.
  Συγκεκριμένα, η σφραγί- δα του κ. Μούργελα και των συνεργατών του, με υπογραφή της συνεργάτιδάς του κυρίας ∆έσποινας Πουφινά, έχει επικυρώσει διαταγή πληρωμής που εκδόθηκε σε οφειλέτη τράπεζας για χρέ- ος 3.417,82 ευρώ.

  Ωστόσο, ο κ. Μούργελας φαίνεται να χειρίζεται τέτοιου είδους υποθέσεις πολύ πιο προσεκτικά, αφού σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις υπο- γράφουν συνεργάτες του γραφείου του και το όνομά του φαίνεται μόνο στη σφρα- γίδα του δικηγορικού γρα- φείου του.
  Βέβαια, το γεγονός ότι ο κ. Μούργελας είναι και πρό- εδρος του «Τειρεσία» δεν του αφαιρεί το δικαίωμα να εξα- σκεί εκ παραλλήλου και ελεύθερη δικηγορία.

  Στο πλαίσιο αυτό, προ- φανώς, περιλαμβάνεται και η δικηγορική ύλη της έκδο- σης διαταγών πληρωμών και όλων των παρεμφερών ερ- γασιών που συνδέονται με κακοπληρωτές πελάτες των τραπεζών.
  Σίγουρα όμως είναι ηθι- κά επιλήψιμο να λαμβάνει οφειλέτης εντολή πληρω- μής η οποία φέρει τη σφρα- γίδα του προέ- δρου του «Τει- ρεσία» κ.Μούργελα!

  Αναφορικά με την εμπλοκή των προαναφερθέντων δικηγορικών γραφείων, ως συνεργατών της εισπρακτι- κής εταιρείας «Pano Fina- nce», διαψεύδεται απ’ όλες τις πλευρές και υποστηρίζεται ότι εκ παραδρομής ανα- φέρονταν τα ονόματά τους ως συνεργατών.

  Iσως είναι συμπτωματικό και το γεγονός ότι άλλος ένας δικηγόρος, ο κ. Χαλακατεβά- κης, που συμπεριλαμβανό- ταν στο stuff των συνεργα- τών της εισπρακτικής εται- ρείας, είναι εξάδελφος των αδελφών Σιούφα.

  Πάντως τόσο οι δύο νεα- ροί δικηγόροι αδελφοί Σιού- φα όσο και ο πρόεδρος του «Τειρεσία» παραδέχονται ότι γνωρίζουν τον κ. Γιώργο Πα- νόπουλο ως δικαστικό επι- μελητή, και μάλιστα στην πε- ρίπτωση των υιών Σιούφα αποδέχονται ότι συνεργάζονται μαζί του στο πλαίσιο έκ- δοσης διαταγών πληρωμής καθώς και για εγγραφές προ- σημειώσεων.
  Ωστόσο, όπως είχε τονι- στεί και στο δημοσίευμα του «ΘΕΜΑτος» της περασμένης Κυριακής, ακόμα κι αν η συ- νεργασία δικηγορικού γρα- φείου με εισπρακτική εται- ρεία είναι απολύτως νόμιμη, δεν είναι εύκολο για κανέναν να πειστεί ότι η επιλογή των δικηγορικών γραφείων από τις τράπεζες και τους χρησι- μοποιούμενους από αυτές μηχανισμούς είσπραξης των απαιτήσεων έγινε και γίνε- ται με απολύτως αξιοκρατι- κά κριτήρια.
  Πόσο μάλιστα όταν οι συ- γκεκριμένες υποθέσεις προ- σημειώσεων, διαταγών πλη- ρωμής και πλειστηριασμών δίνονται στα συγκεκριμένα γραφεία κατά πακέτα. Επα- νέρχεται δηλαδή το καινο- φανές θεώρημα Βουλγαρά- κη «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό», που τείνει να εξελι- χθεί σε βασικό επιχείρημα όλων των κυβερνητικών στε- λεχών προκειμένου να αιτιο- λογήσουν δραστηριότητες ηθικά επιλήψιμες.

  3,6 εκατ. έσοδα για τους αδελφούς Σιούφα στην τετραετία της Ν.∆.

  ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΔΩ :

  http://www.pothenesxes.gr/02-oikon-skan/0201100415d-081207-197pth-40-41-42.pdf

 2. Μήνυση για δύο πιστωτικές κάρτες της A.E. ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ, μία VISA και μία AMERICAN EXPRESS, για τα κατάλοιπα των οποίων οι δικηγορικές εταιρείες «ΣΙΟΥΦΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» και «ΜΟΥΡΓΕΛΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥ-ΛΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ, ΓΑΛΑΝΟΣ» έβγαλαν διαταγές πληρωμής κατά τον οφειλετών, οι οποίες ανακόπηκαν με επιτυχία από συνεργάτες-δικηγόρους του ΕΙΧΕ.

  Μαζικές Μηνύσεις σε τράπεζες, Διαφημιστικές και ΜΜΕ που τις διαφημίζουν.

  Posted by olympiada στο Δεκεμβρίου 5, 2008

  Υπάρχουν επιχειρήσεις με ποσοστό κέρδους που μπορεί να φτάσει το 10,000% με ελάχιστο περιθώριο επικινδυνότητας. Υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν υπεξαιρέσει περιουσίες πελατών τους. Υπάρχουν επιχειρήσεις που λαμβάνουν έσοδα από πλήθος δραστηριοτήτων που δε σχετίζονται άμεσα με αυτές. Οι τράπεζες. Όπως ενημερωνόμαστε από το press-gr, ξεκίνησε δράση που δε μπορεί παρά να μας βρεί όλους και όλες κοινωνούς.

  Με 26σέλιδη βαρύτατη μήνυση που κατέθεσε χθές στην Εισαγγελία Αθηνών ο Πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Χρηματοπιστωτικών Ερευνών (ΕΙΧΕ) κ. Τάκης Χριστοδουλόπουλος, άρχισε η μετωπική σύρραξη των δανειοληπτών (καταναλωτών και επιχειρηματιών) με το τραπεζικό σύστημα. Κεντρικός άξονας είναι η τραπεζική τοκογλυφία που ενυπάρχει σε κάθε δανειακή συναλλαγή και η «θεσμοθετημένη» και προκλητική αντίληψη των τραπεζιτών ότι μπορούν να λειτουργούν έξω και πέρα από τα όρια της νομιμότητας.

  Ο μηνυτής είναι πρώην ανώτατο στέλεχος τραπεζών και, κατά τα τελευταία δέκα χρόνια, πρωτοστατεί στην προσπάθεια ανάδειξης της τραπεζικής πολυπαρανομίας, των ποινικού χαρακτήρα αδικοπραξιών που κάνουν κατ’ επάγγελμα οι τραπεζίτες με αποτέλεσμα, εκτός από την λεηλασία της περιουσίας των πελατών, οι τράπεζες να προσβάλλουν βάναυσα και την συνταγματικά προστατευόμενη αξιοπρέπεια κάθε συναλλασσόμενου με αυτές. Με παρέμβαση του ΕΙΧΕ ενάντια σε δικαστικές ενέργειες τραπεζών κατά δανειοληπτών, έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα περισσότερες από 1.000 δικαστικές αποφάσεις σε βάρος των τραπεζών με τις οποίες προστατεύτηκαν οι εμπλεκόμενοι δανειολήπτες από διαταγές πληρωμής, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς τραπεζών.

  Η χθεσινή μήνυση που αποτελεί την πρώτη από άλλες τριάντα (30) που αναμένεται να κατατεθούν πολύ σύντομα, αφορά σε δύο πιστωτικές κάρτες της A.E. ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ, μία VISA και μία AMERICAN EXPRESS, για τα κατάλοιπα των οποίων οι δικηγορικές εταιρείες «ΣΙΟΥΦΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» και «ΜΟΥΡΓΕΛΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥ-ΛΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ, ΓΑΛΑΝΟΣ» έβγαλαν διαταγές πληρωμής κατά τον οφειλετών, οι οποίες ανακόπηκαν με επιτυχία από συνεργάτες-δικηγόρους του ΕΙΧΕ.

  Σύμφωνα με πορίσματα πραγματογνωμοσύνης του ΕΙΧΕ, τα νόμιμα και πραγματικά ποσά οφειλής για τις δύο επίδικες πιστωτικές κάρτες είναι σημαντικά μικρότερα από τις απαιτήσεις της τράπεζας που προσαυξήθηκαν και με παράνομους τόκους υπερημερίας που υπολόγισαν οι δικηγόροι των παραπάνω δικηγορικών εταιρειών.
  Η βασική αιτία των διαφορών είναι η μεγάλη απόκλιση μεταξύ των επιτοκίων των καρτών (17-19%) και των δικαιοπρακτικών επιτοκίων (9-10,25%) τα οποία δέχονται σαν τα νόμιμα τα δικαστήρια. Οι διαφορές αυτές υπάρχουν και σε όλες τις πιστωτικές κάρτες που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα.

  Με την 26σέλιδη μήνυση και το ογκώδες αποδεικτικό υλικό που περιλαμβάνει με σημαντικό αριθμό δικαστικών αποφάσεων από το σύνολο των 1.000 με τις οποίες το ΕΙΧΕ έχει «χαρτογραφήσει» τις εναρμονισμένες παρανομίες των τραπεζών σε βάρος των ανυποψίαστων καταναλωτών αλλά και των επιχειρήσεων, ο κ. Χριστοδουλόπουλος μήνυσε τους παρακάτω :

  1. τον Πρόεδρο και τους αρμόδιους Διευθυντές της ALPHA Τράπεζας για τοκογλυφία
  2. τον Πρόεδρο και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων της τράπεζας κατά την τελευταία 8ετία για την έγκριση ψευδών ισολογισμών, απάτη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των μετόχων/επενδυτών και νομιμοποίηση εσόδων από κακουργηματικές δραστηριό-τητες
  3. τους Ορκωτούς Ελεγκτές της τράπεζας κατά την τελευταία 8ετία για παράβαση καθήκοντος και υπογραφή ψευδών ισολογισμώνυ
  4. τις ξένες εταιρείας VISA και AMERICAN EXPRESS για συνέργεια σε τοκογλυφία με τις συγκεκριμένες κάρτες που φέρουν τα σήματά των
  5. τον σημερινό και των προηγούμενο Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος για παράβαση καθήκοντος
  6. την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ (ΕΕΤ)Όκαθώς και τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα αυτής για ηθική αυτουργία στις παράνομες πράξεις της μηνυομένης τράπεζας
  7. τις παραπάνω δικηγορικές εταιρείες μαζί με μία δικηγόρο εκάστης για τοκογλυφία και απάτη σε Δικαστήριο

  Σημειώνεται ότι δύο εταίροι της πρώτης εταιρείας είναι οι υιοί του Προέδρου της Βουλής κ. Δημητρίου Σιούφα ενώ ο κ. Ιωάννης Μούργελας, επι κεφαλής εταίρος της δεύτερης είναι ο Πρόεδρος της «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε.» και για 10ετίες νομικός σύμβουλος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, στις εισπρακτικές δραστηριότητες των εταιρειών των οποίων εναντίον κατανα-λωτών υπήρξαν πρόσφατα δημοσιεύματα.

  «Οι τράπεζες και η Τράπεζα της Ελλάδος, ως εποπτική Αρχή των καθώς και το Κράτος είχαν προειδοποιηθεί για μηνύσεις με δύο εξώδικα του ΕΙΧΕ από το 2006 και το 2007 για το σύνολο των παρανομιών των τραπεζών στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου και της νομιμοποίησης εσόδων από κακουργηματικές δραστηριότητες και για το ότι θα τους ζητηθούν ευθύνες, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Τα εξώδικα επιδόθηκαν με δικαστικό επιμελητή στην ΕΕΤ για την ενημέρωση των τραπεζών-μελών της αλλά, μέχρι σήμερα, δεν είχαμε καμία αντίδραση» παρατηρεί ο κ. Χριστοδουλόπουλος ο οποίος είναι πρώην ανώτατο στέλεχος τραπεζών με εξαιρετικά ευδόκιμη θητεία από το 1964. Κατά την τελευταία 10ετία, διευθύνει με μεγάλες επιτυχίες το ΕΙΧΕ που είναι ένωση προστασίας καταναλωτή με εξειδίκευση στις τράπεζες.

  Η χθεσινή μήνυση του κ. Χριστοδουλόπουλου είναι η δεύτερη κατά τραπεζών για τοκογλυφία. Στην πρώτη, προ ετών, για παράνομη χρέωση μικροποσού (Ευρώ 680) σε δανειακό λογαριασμό μικροεπιχειρηματία της Εθνικής Τράπεζας, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά τριών ανωτέρων στελεχών της στη Λάρισα. Στη δίκη των που έγινε τον Νοέμβριο 2007, οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν δεδομένου ότι υπέδειξαν ανώτερο κλιμάκιο της τράπεζας από το οποίο τους είχαν δοθεί οι οδηγίες για τις παράνομες χρεώσεις. Η εισαγγελική αυτή έρευνα συνεχίζεται.

  Σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλόπουλο, θα κατατεθούν συνολικά περίπου πενήντα μηνύσεις κατά τραπεζών μέσα στους επόμενους μήνες ενώ κάθε καταναλωτής θα μπορεί με ομαδικές αγωγές που ετοιμάζει το ΕΙΧΕ να διεκδικήσει χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους Ευρώ 4 εκατομμυρίων για κάθε μία πιστωτική κάρτα, προσωπικό ή καταναλωτικό δάνειο και δάνειο αυτοκινήτου που είχε στο παρελθόν ή έχει ακόμα. Με ατομικές αγωγές, οι επιχειρήσεις θα διεκδικήσουν από κάθε δανείστρια τράπεζα αποζημιώσεις δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ για θετικές και αποθετικές ζημιές που τους προκάλεσαν με τις παράνομες χρεώσεις οι τράπεζες καθώς και μεγάλες αποζημιώσεις για ηθικές βλάβες από αδικοπραξίες.

  «Όπως έχω ήδη πεί δημόσια, με την επιλογή τους να παρανομούν σύμφωνα με τις οδηγίες του 80ετούς καρτέλ των που είναι ένα από σκληρότερα του δυτικού κόσμου, οι τράπεζες έχουν αυτοκτονήσει. Απλώς, δεν το ξέρουν ακόμα», λέει ο κ. Χριστοδουλόπουλος, προσθέτοντας «Μέσα σε Γενικές Συνελεύσεις μετόχων μεγάλων τραπεζών τα τελευταία χρόνια, έθεσα προς τις Διοικήσεις το ερώτημα ποια συνέλευση εξουσιοδότησε ποτέ διοίκηση να παρανομεί χάριν της κερδοφορίας και με κίνδυνο να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας της τράπεζας. Απάντηση δεν μου δόθηκε ποτέ γιατί κανείς τραπεζίτης δεν μπορεί να ομολογήσει ότι οι οδηγίες για τις εναρμονισμένες παρανομίες εκπορεύονται από το ιερατείο του καρτέλ».

  Και καταλήγει ως εξής: «Η επιτυχία της 10ετούς προσπάθειας του ΕΙΧΕ και εμού προσωπικά να τεκμηριώσουμε και να αποδείξουμε την τραπεζική παρανομία με περισσότερες από 1.000 δικαστικές αποφάσεις κατά τραπεζών προέκυψε, όχι μόνο από την άριστη γνώση μας του τραπεζικού συστήματος από μέσα αλλά και από την εντυπωσιακή ευθυκρισία και την κορυφαία συναίσθηση καθήκοντος σχεδόν του συνόλου των Ελλήνων δικαστών. Ήρθε η ώρα, την ίδια αξιοπιστία και συναίσθηση ευθύνης να επιδείξουν και οι Εισαγγελικές Αρχές, κάτι για το οποίο, προσωπικά, δεν έχω καμία αμφιβολία. Για εκείνο που συνεχίζω να αμφιβάλω είναι ο διαχρονικός ρόλος προστάτη των τραπεζών που διαδραματίζει το Κράτος με όλες τις Κυβερνήσεις των τελευταίων 30 ετών. Πρόσφατα, η Κυβέρνηση έδωσε πιστώσεις Ευρώ 28 εκατομμυρίων στις τράπεζες οι οποίες είναι κυριολεκτικά βουτηγμένες στην παρανομία, που έχουν σωρεύσει κατασχετέα έσοδα από παράνομες δραστηριότητες τουλάχιστον Ευρώ 30 δις και πρόκειται να γεμίσουν με αγωγές τεράστιων αποζημιώσεων από κάθε θύμα τους, επιχειρηματία και καταναλωτή. Το τι θα μείνει μετά από αυτά είναι προφανέστατο. Ας πρόσεχαν και ας είχαν τον επιβαλλόμενο σεβασμό στο ρόλο αλλά και προς τον Ελληνικό. Τώρα είναι έκπτωτοι και κατηγορούμενοι με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Το θλιβερό για μας που είμαστε ενεργοί πολίτες έξω από κομματικούς σχηματισμούς, διαπλεκόμενα συμφέροντα και υπόγειες διαδρομές είναι ότι, οι δράσεις για να απαλλαγεί η Χώρα από την τραπεζική παρανομία έπρεπε να γίνουν από εμάς τους πολίτες ενώ αυτό αποτελεί υποχρέωση του Κράτους που, υποτίθεται, ότι οι εξουσίες που πηγάζουν από τον Λαό, υπάρχουν ΜΟΝΟ υπέρ αυτού και του Εθνους (όχι των υπόγειων συμφερόντων) και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα. Το διαχρονικό σκάνδαλο των πολιτικών με τη διαπλοκή με τις τράπεζες είναι πολύ μεγαλύτερο από το άθροισμα όλων των σκανδάλων έχουν απασχολήσει την Ελληνική κοινή γνώμη κατά τα τελευταία πενήντα χρόνια».

  Εξάλλου, με πρόσφατο εξώδικο του ΕΙΧΕ, προειδοποιήθηκαν τα τηλεοπτικά κανάλια, οι εφημερίδες-ραδιόφωνα και οι διαφημιστικές εταιρίες ότι, εάν από τις αρχές Νοεμβρίου και μετά εμφανίσουν διαφημιστικά μηνύματα τραπεζών για πιστωτικές κάρτες και εορτοδάνεια που εκτοκίζονται με τοκογλυφικά επιτόκια, θα μηνύεται η διαφημιζόμενη τράπεζα για τοκογλυφία μαζί με το μέσο και η διαφημιστική εταιρία για συνέργεια στη τοκογλυφία. Εχουν ήδη εντοπισθεί μόνο τρεις παραβάσεις που θα αντιμετωπισθούν πολύ σύντομα με την γνωστή επιμέλεια του ΕΙΧΕ. Το ανώτατο θεμιτό όριο επιτοκίου για οποιοδήποτε δανειακό τραπεζικό προϊόν είναι σήμερα 8,75%.

  Για αναλυτική ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου, το ΕΙΧΕ ετοιμάζει πλούσια σε πληροφόρηση ιστοσελίδα (http://www.eixe.org/) που αναμένεται να λειτουργήσει μετά τον Ιανουάριο 2009.

  http://olympia.gr/2008/12/05/bank_fraud/

  ΑΛΛΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΕΙΧΕ

  ΕΙΧΕ: Μήνυση σε τράπεζα για τοκογλυφία με κάρτες 01 February 2010

  Σε μετωπική σύγκρουση το Ε.Ι.Χ.Ε με το τραπεζικό κατεστημένο; BΑΡΥΤΑΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ Ε.Ι.Χ.Ε. ΚΑΤΑ ΤΗΣ “ΜΑRFIN ΕΓΝΑΤΙΑ TΡΑΠΕΖΑ”

 3. Ο στοργικός πατέρας Δημήτρης Σιούφας

  Κυριακή, 23 Μαΐου 2010 14:09

  Πέντε σελίδες αφιερώνει σήμερα Πρώτο Θέμα στο οικονομικό βίο και την πολιτεία της οικογένειας Σιούφα, της οποίας τα παιδιά πλούτισαν στα τρία χρόνια που ο πατέρας τους Δημήτρης Σιούφας είχε διατελέσει Υπουργός Ανάπτυξης. Μετά τις εκλογές του 2007 έγινε πρόεδρος της Βουλής και, ως φιλόστοργος πατέρας, μαζί με στρατιά ψηφοφόρων του και στελεχών της Ν.Δ. αποκατέστησε και την κόρη του διορίζοντάς και αυτή στη Βουλή.

  Στο θέμα αυτό έχουν γίνει αναφορές από το Πρώτο Θέμα στις 30/11/2008 και 7/12/2008, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε αντίδραση ούτε τον ίδιο τον κ. Σιούφα, αλλά ούτε κάποιος εισαγγελέας ευαισθητοποιήθηκε.
  Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές για τους άθλους της οικογένειας Σιούφα ήταν ενήμερο και το Μέγαρο Μαξίμου.
  To kentri.gr στις 5/3/2009 είχε αναρτήσει, καταγγελία αγνώστου που είχε σταλεί στο Μαξίμου προς το τέλος του 2006, συνοδευόμενη μάλιστα και από αποδεικτικά στοιχεία.

  Σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη μας, ο Δημήτρης Σιούφας κλήθηκε τότε να δώσει εξηγήσεις, ο οποίος λέγεται ότι επικαλέσθηκε δάνειο από γνωστό επιχειρηματία.
  Είναι θέμα των ελεγκτικών αρχών να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει ο καταγγέλλων.
  Στη συνέχεια παραθέτουμε και πάλι την καταγγελία του αγνώστου:
  «Ο Γεώργιος Σιούφας , γιός του Δημητρίου Σιούφα, Δικηγόρος, ετών 30, αγόρασε το έτος 2005, καθόν χρόνον διατελούσε Υπουργός Ανάπτυξης ο πατέρας του Δημήτριος Σιούφας, δύο πολυτελή διαμερίσματα στην ακριβότερη συνοικία των Αθηνών το Κολωνάκι .αγοράστηκε στην τιμή των 495.000 ευρώ
  Το πρώτο διαμέρισμα είναι μεζονέτα, βρίσκεται στον έκτο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Πλουτάρχου, είναι 180 τ.μ., με δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης στον ακάλυπτο του δώματος επιπλέον 74 τ.μ. και με αποθήκη στο υπόγειο. Αυτό αγοράστηκε στην τιμή των 495.000 ευρώ, εκ του οποίου ποσό μόλις 5.000 ευρώ θα έπαιρνε ο πωλητής, ενώ το υπόλοιπο ποσό των 490.000 ευρώ θα το κατέβαλε ο αγοραστής στην Εμπορική Τράπεζα, στην οποία είχε ο πωλητής υποθηκεύσει το ακίνητο του αυτό από δάνειο που είχε πάρει όταν το είχε αγοράσει 6 χρόνια πριν, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως τιμή για την υπεραξία του ακινήτου.
  Το δεύτερο διαμέρισμα είναι είναι στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Αριστίπου 32, είναι καινούργιο, κατασκευής 2002, έχει εμβαδόν 70,05 τ.μ. και έχει επίσης, δικαίωμα συγχρησης μιας πισίνας που έχει κατασκευαστεί στην ακάλυπτη ταράτσα του δώματος της πολυκατοικίας, όπου κείται το διαμέρισμα και θέση στάθμευσης στο υπόγειο της πολυκατοικίας. Αυτό αγοράστηκε στην τιμή των 148.000 ευρώ, μόνον 2000 ευρώ παραπάνω από την αντικειμενική του αξία και μάλιστα ο πωλητής του ακινήτου θα εισέπραττε το λιγότερο από ότι ο ίδιος πλήρωσε στις Τράπεζες όταν απέκτησε το ως άνω ακίνητο, αφού ως αναφέρεται στο συμβόλαιο είχε δανειοδοτηθεί από την Τράπεζα Κύπρου με το συνολικό ποσό των 169.000 ευρώ, για την εξασφάλιση του οποίου η Τράπεζα είχε υποθηκεύσει το εν λόγω ακίνητο.

  Οι αγοραπωλησίες των δύο ως άνω ιδιοκτησιών, που έγιναν το ίδιο χρονικό διάστημα και σε τιμές που έχουν μεγάλη απόκλιση από την πραγματική, δεδομένου ότι τα διαμερίσματα στο Κολωνάκι με δικαίωμα χρήσης πισίνας, και θέσης στάθμευσης ή τα ρετιρέ έχουν αξία που μπορεί να ξεπερνάει ακόμα και τις 10.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (η δηλωθείσα εν προκειμένω ανέρχεται περίπου στα 2.500 ευρώ ανά τ.μ. κατά μέσον όρο) δημιουργούν την εύλογη πεποίθηση ότι υπήρχε και στις δύο περιπτώσεις ψευδής δήλωση εκ μέρους του γιού του υπουργού, όσον αφορά στο ύψος του τιμήματος της κάθε μιας αγοραπωλησίας, και διακίνηση μαύρου χρήματος.
  1. Αναρωτάται λοιπόν κανείς, πως ο γιός του υπουργού, δικηγόρος στο επάγγελμα απόκρυψε την πραγματική αξία των δύο ακινήτων που αγόρασε και με την πράξη του αυτή έβλαψε το Ελληνικό Δημόσιο κατά το ποσόν του φόρου μεταβιβάσεως που πραγματικά όφειλε να καταβάλει, και τούτο διότι τόσον ο υπουργός, όσο και η στενή του οικογένεια οφείλουν στην προσωπική τους ζωή και στις προσωπικές τους συναλλαγές να επιδεικνύουν την συμπεριφορά που οι ίδιοι απαιτούν από τους πολίτες που διοικούν, δηλαδή οφείλουν να καταβάλουν τους φόρους που τους αντιστοιχούν χωρίς να φοροδιαφεύγουν και να στερούν από το κράτος του οποίου την περιουσία διαχειρίζονται τα απαραίτητα έσοδα.
  2. Πέραν όμως της φοροδιαφυγής που συντελέστηκε εν προκειμένω αδιαμφησβήτητα, θα πρέπει να μας εξηγήσει ο κ. Υπουργός που βρήκε το μαύρο χρήμα που διακινήθηκε κατά τις εν λόγω αγοραπωλησίες δεδομένου ότι κατά πάσα πιθανότητα ο ίδιος το κατέβαλε στον γιό του , αφού ο τελευταίος τυγχάνει πολύ νέος δικηγόρος ναι να μπορέσει να δικαιολογήσει την καταβολή τέτοιων υψηλών χρηματικών ποσών.
  3. Δεν είναι συμπτωματικό το γεγονός άλλωστε, ότι η τοποθέτηση του περιβόητου πλέον κ. Παναγιώτη Αδαπόμουλου (Γεν Διευθυντή της Επιτροπής Ανταγωνισμού) αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Σιούφα.
  Με εκτίμηση
  υπογραφή»

  http://www.kentri.gr/index.php/politcs/1473-2010-05-23-11-18-57

 4. Καινούργια “κατορθώματα” της εισπρακτικής εταιρείας της οικογένειας του πρώην προέδρου της βουλής Σιούφα

  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο, 26 Μαΐου 2018 |

  Μια απ τις δεκάδες αν όχι εκατοντάδες περιπτώσεις που υπάρχουν και μας δείχνει πώς δημιουργούνται οι νεόπλουτοι στην Μνημονική Ελλάδα, ξαναέρχεται σήμερα στην επιφάνεια από δημοσίευμα Κυριακάτικης φυλλάδας.

  Τηλεγραφικά η όλη ιστορία που για μια άλλη φορά φανερώνει τους άρρηκτους δεσμούς της πλουτοκρατίας με το υπαλληλικό αστικό πολιτικό προσωπικό της.

  Ο Νεοδημοκράτης Δημήτρης Σιούφας αναλαμβάνει στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή υφυπουργός Ανάπτυξης έχοντας στον έλεγχο της λειτουργίας των Τραπεζών. Καταλαβαίνετε, λοιπόν τα αλισβερήσια που θα είχε με τους τραπεζίτες….

  Στα δυο παιδιά, δικηγόρους του λοιπόν -στον Γιώργο και Μάριο- τους δημιουργεί ένα ..μπακιροκοφτείο.

  Οι τραπεζίτες, αναθέτουν σ’ αυτή την …βιομηχανία να ασκεί πιέσεις σε όσους/ες δεν μπορούν να εξοφλήσουν στα εξοντωτικά-τοκογλυφικά δάνεια που έχουν πάρει, και αν δεν ανταποκριθούν στις πιέσεις προχωρούν σε εντολές προσωποκράτησης, σε υποθηκεύσεις ακινήτων που στο τέλος καταλήγουν σε πλειστηριασμούς.

  Οι δουλειές πάνε όσο καλά σ’ αυτή η βιομηχανία εκμετάλλευσης των κοινωνικών αδιεξόδων που έχουν φέρει οι μνημονικές κυβερνήσεις, ώστε σήμερα στεγάζετε σε κτήριο 8.000 τμ, απασχολεί 500 άτομα και η οικογένεια Σιούφα κερδίζει εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.

  Προηγούμενη ανάρτησή μας

  Στις 13 Δεκέμβρη του 2013, μάλιστα, τα γραφεία της συγκεκριμένης εταιρείας δέχτηκαν επίθεση, την ευθύνη της οποίας ανέλαβαν “αναρχικές/αναρχικοί”.

  Στην ανακοίνωσή τους ανέφεραν μεταξύ άλλων:

  Οι εταιρίες αυτές εκβιάζουν, τρομοκρατούν και εκδίδουν διαταγές πληρωμής αναγκάζοντας τους οφειλέτες να υποθηκεύσουν τις κατοικίες τους.
  Αυτό που ακολουθεί είναι οι πλειστηριασμοί.

  Η μεγαλύτερη εταιρία τέτοιου είδους ανήκει στην οικογένεια του Δημήτριου Σιούφα, πρώην υπουργού και προέδρου της βουλής. Πώς θα μπορούσε να λείπει άλλωστε από αυτήν την προσοδοφόρα και παρασιτική μπίζνα το πολιτικό προσωπικό της χώρας;

  Σε αυτήν ακριβώς την εταιρία η οποία εδρεύει στην περιοχή του Ταύρου, στην οδό 25ης Μαρτίου 7, επιλέξαμε να επιτεθούμε το απόγευμα της Τρίτης 10/12/2013.

  Εκτός από τον προφανή πολιτικό της συμβολισμό, η επίθεση μας αυτή είναι μια πράξη αξιοπρέπειας, κοινωνικής και ταξικής αλληλεγγύης. Μία ενέργεια αντίστασης από και για όλους εμάς που βιώνουμε καθημερινά τη βία των αφεντικών. Μία δράση που είναι μέρος του συνολικού μας αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο.

  * Δεν ξεχνάμε τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που λύγισαν υπό το βάρος της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας και οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία. Δεν συγχωρούμε κανέναν από όσους συνέβαλαν σε αυτή τη κατάληξη.

  * Υψώνουμε συντροφικά τις γροθιές μας σε όσους συνεχίζουν να αγωνίζονται για την Κοινωνική Επανάσταση μέσα και έξω από τα κελιά της “δημοκρατίας”.

  Ολόκληρη την ανακοίνωση καθώς και βίντεο που αναφέρεται στην επίθεση μπορείτε να δείτε εδώ

  Τώρα σε τηλεγράφημα του ΑΠΕ – ΜΜΕ διαβάζουμε:

  Η δικηγορική -εισπρακτική εταιρεία των παιδιών του πρώην πρόεδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, απασχόλησε την Αρχή μετά από καταγγελία που της διαβιβάσθηκε από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας του υπουργείου Εργασίας, σχετικά με λειτουργία συστήματος βιντεοεπιτήρησης στις εγκαταστάσεις της.

  Η Αρχή πραγματοποίησε επιτόπιο αιφνίδιο έλεγχο στα γραφεία της εταιρείας.

  Στη συνέχεια εκδόθηκε η υπ΄ αριθμ. 41/2018 απόφαση της Αρχής υπό τον αναπληρωτή πρόεδρο της, Γεώργιο Μπατζαλέξη και με εισηγητή τον Παναγιώτη Ροντογιάννη, όπου και επιβλήθηκε πρόστιμο των 50.000 ευρώ στην εταιρεία «Σιούφα και Συνεργάτες» για παραβίαση του νόμου περί προστασία των προσωπικών δεδομένων (Ν. 2472/1997).

  Σύμφωνα με το πόρισµα ελέγχου που συνέταξε η Αρχή:

  1)Το σύστημα βιντεοεπιτήρησης δεν περιορίζεται σε χώρους εισόδου και εξόδου ήστο ταμείο, αλλά καλύπτει επιπλέον χώρους εργασίας όπου κινούνται σχεδόναποκλειστικά εργαζόμενοι. Οι συγκεκριμένοι χώροι εργασίας περιλαμβάνουν θέσεις εργασίας, τόσο τύπου εργαζόμενου σε τηλεφωνικό κέντρο, όσο και εργαζόμενων σε τυπικό χώρο γραφείου ενιαίου χώρου.

  2) Το σύστημα βιντεοεπιτήρησης λαμβάνει εικόνα από τη δημόσια οδό, τα πεζοδρόμια, απέναντι κτίρια και την απέναντι κάθετη οδό, εξωτερικά της κεντρικής εισόδου της εγκατάστασης του υπευθύνου, χωρίς η λήψη να περιορίζεται σε χώρο κοντά στην είσοδο.

  3) Ο υπεύθυνος επεξεργασίας έχει αναρτήσει ενημερωτικές πινακίδες αλλά μόνο στον εσωτερικό του χώρου.

  4) Ο υπεύθυνος επεξεργασίας καθυστέρησε να γνωστοποιήσει τη λειτουργία του συστήματος βιντεοεπιτήρησης στην Αρχή.

  Από την Αρχή απερρίφθησαν οι ισχυρισμοί της δικηγορικής εταιρείας και σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης «τα σημεία εγκατάστασης των καμερών και ο τρόπος λήψης των δεδομένων πρέπει να προσδιορίζονται με τέτοιο τρόπο, ώστε τα δεδομένα που συλλέγονται να μην είναι περισσότερα από όσα είναι απολύτως αναγκαία για την εκπλήρωση του σκοπού της επεξεργασίας και να μη θίγονται τα θεμελιώδη δικαιώματα των προσώπων που ευρίσκονται στο χώρο που επιτηρείται και ιδίως να μην παραβιάζεται αυτό το οποίο μπορεί να θεωρηθεί ως «νόμιμη προσδοκία ορισμένου βαθμού προστασίας της ιδιωτικής ζωής» σε συγκεκριμένο χώρο.

  Ακόμη, αναφέρει η Αρχή, σύμφωνα με το άρθρο 7 της υπ΄ αριθμ. 1/2011 Ευρωπαϊκής οδηγίας, το σύστημα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για την επιτήρηση των εργαζομένων εντός των χώρων εργασίας, εκτός από ειδικές εξαιρετικές περιπτώσεις όπου αυτό δικαιολογείται από τη φύση και τις συνθήκες εργασίας και είναι απαραίτητο για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων ή την προστασία κρίσιμων χώρων εργασίας (π.χ. στρατιωτικά εργοστάσια, Τράπεζες, εγκαταστάσεις υψηλού κινδύνου)».

  Τέλος, αναφέρει η Αρχή ότι «πριν ένα πρόσωπο εισέλθει στην εμβέλεια του συστήματος βιντεοεπιτήρησης, ο υπεύθυνος επεξεργασίας οφείλει να το ενημερώνει, με τρόπο εμφανή και κατανοητό, ότι πρόκειται να εισέλθει σε χώρο που βιντεοσκοπείται».

  Αγάπες μου, την πολιτική της ΝΔ εφαρμόζουν οι άνθρωποι, αυτά που πιστεύουν. Τρομοκρατούν τους ταλαίπωρους που δεν μπορούν να πληρώσουν και παρακολουθούν τους πάντες.

  Αυτό δεν έκανε η ΝΔ επί Σαμαρά; Αυτό δεν θα κάνει ο Κούλης;

  Θα εκβιάζει και θα τρομάζει όσους φουκαράδες δεν έχουν για τα χρέη και τα χαράτσια, θα τους πετάει στο δρόμο ή στη φυλακή, ενώ θα προσλάβει τα βαφτιστήρια του μπαμπά ως καταδότες.

  Αυτό είναι το πρόγραμμα της ΝΔ. Οι τύποι νεοδημοκράτες είναι. Κάνουν ότι ξέρουν καλύτερα.
  Άραγε ενόχλησαν κανένα κανάλι από αυτά που μιλούσε με τις ώρες ο πατέρας τους, όπου οι παπαγάλοι τον έγλειφαν πατόκορφα, και που χρωστάνε εκατομμύρια; Δεν νομίζω.

  Ας βγει τώρα η ΝΔ να κάνει μια ανακοίνωση συμπαράστασης στον πολιτικό διωγμό που υφίσταται το “συμπαθέστατο” είδος των ανθρωποφάγων και της κουτσομπόλας.

  Γιατί πάντα στη γειτονιά υπήρχε ένας νεοδημοκράτης, που δεν κοίταγε τα στραβά και τ ανάποδα του, αλλά παρακολουθούσε όλους τους υπόλοιπους. Μετά τους σχολίαζε κιόλας κάνοντας τον εαυτό του τον πλέον σιχαμένο μετά τον πλημμυρισμένο απόπατο.

  Η χούντα έκανε αυτό το “ταλέντο” επάγγελμα αξιοποιώντας τη νοσηρή περιέργεια και το κόμπλεξ του καθενός βλάκα.

  Λέγαμε τότε, με κάποια δόση υπερβολής και ειρωνείας, ότι για τον κάθε Έλληνα υπήρχαν τρεις να τον παρακολουθούν. Τρομερή αίσθηση ασφάλειας. Κυριολεκτώ: ΤΡΟ-ΜΕ-ΡΗ.

  Η ΝΔ, συντηρητικό κόμμα, συνεχίζει τη δεξιά παράδοση.

  Τη βία την καταδίκασες, Κούλη, αν και “ξέχασες” τους τραμπούκους της ΟΝΝΕΔ.

  Τους σπιούνους όμως; Πάντως αν διαγράψει κι αυτούς, δεν θα μείνει κανείς στη ΝΔ…

  Γράφει ο mitsos175.

  http://tsak-giorgis.blogspot.com/2018/05/blog-post_783.html

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.