Απλά αλλά θαυμάσια μαθήματα από τον Πρόεδρο του Πρωτοδικείου Ρεθύμνης [Αποφ. 321/2013]

Από την 16η σελίδα και ύστερα, η απόφαση είναι πραγματικά απολαυστική!
Ο κος Πρόεδρος του Πρωτοδικείου Ρεθύμνης με θαυμάσιο σκεπτικό διαπιστώνει σειρά αντισυνταγματικών νομοθετικών παρεμβάσεων σε πλήθος εκφάνσεων της ζωής μας και απογυμνώνει τον παράνομο νομοθέτη και τις εξίσου παράνομες στοχεύσεις και μεθοδεύσεις του.
 
Απλά αλλά θαυμάσια μαθήματα, λοιπόν, προστασίας της Συνταγματικής τάξης από τον κο Πρόεδρο του Πρωτοδικείου Ρεθύμνης. Παράδειγμα προς μίμηση, τολμώ να αποκαλέσω τέτοιες αποφάσεις. Πλην όμως λίγοι φαίνονται οι πρόθυμοι…
 
Ακολουθεί το κείμενο της απόφασης, με ευχαριστίες στον καλό φίλο (δεν έχω την άδεια να αναρτήσω το όνομά του) που μου την έστειλε και δημόσιες απολογίες για την αδυναμία μου να βρώ έστω ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, για να τον συναντήσω από κοντά.
.

 

http://mariosmarinakos.blogspot.gr/2013/10/3212013.html

 

ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δίχως κίνημα Κατώτερων Δικαστών η χώρα θα οδηγηθεί στο χαμό

ΑΕΔ 1/2010 : Αντισυνταγματική η προσωποκράτηση για χρέη στο Δημόσιο

599/2012 Ειρηνοδικείο Αθηνών

Η  ιστορική απόφαση (599/2012) του Ειρηνοδικείου Αθηνών, η οποία αξιοποίησε το γράμμα και το πνεύμα των εσωτερικών και διεθνών δημοκρατικών κατακτήσεων, κρίνοντας  ως αντισυνταγματικούς και αντίθετους με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας, τους δυο βασικούς μνημονιακούς  νόμους (3833/2010 και 3845/2010) με βάση τους οποίους έγιναν δραστικές περικοπές των αποδοχών και επιδομάτων των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

– 1101/2012 Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ

 

2 comments on “Απλά αλλά θαυμάσια μαθήματα από τον Πρόεδρο του Πρωτοδικείου Ρεθύμνης [Αποφ. 321/2013]

 1. Pingback: Απλά αλλά θαυμάσια μαθήματα από τον Πρόεδρο του Πρωτοδικείου Ρεθύμνης [Αποφ. 321/2013] Περί “Διαθεσιμότητας” | "Και να,αδελφε μου, που μα

 2. Μνημονιακοί νόμοι και Λεγκαλισμός

  Γιατί ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσπάθησε προ ετών να προωθήσει – στη διάρκεια  μιας διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης –  τον θεσμό  του Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο «μονοπωλιακά» θα αποφαινόταν για τις περιπτώσεις συνταγματικότητας των νόμων, αφαιρώντας αυτή τη δυνατότητα από το υπόλοιπο δικαστικό σώμα; Απάντηση : Γιατί με αυτό τον τρόπο έγκριτοι και αξιοπρεπείς και νουνεχείς  δικαστές, μη μέλη του Συνταγματικού Δικαστηρίου, θα αφοπλίζονταν και δεν θα μπορούσαν να αποφανθούν ούτε για τη συνταγματικότητα μιας αστυνομικής διάταξης – πολλώ δε μάλλον για τη συνταγματικότητα των μνημονιακών νόμων….

  Δεν θα ασχοληθούμε όμως άλλο με τον πολιτικό βίο και την πολιτεία του Ε. Βενιζέλου, που βρίθει από οργουελικές ιδέες.
  Θέμα μας είναι η μεγάλη απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών (599/2012) με Ειρηνοδίκη την κυρία Σταυρούλα Κουτρουβίδα , ύστερα από προσφυγή των εργαζομένων στην Ανώνυμη Εταιρεία ΣΤΑΣΥ» (πρώην ΑΜΕΛ Α.Ε.) η οποία είναι θυγατρική της «Αττικόν Μετρό Α.Ε.» και ανήκει στον Δημόσιο τομέα. Η απόφαση αυτή, θα μείνει τουλάχιστον στην ιστορία της Δικαστικής Εξουσίας – αν όχι στη γενικότερη Ιστορία της χώρας : Και τούτο γιατί αξιοποίησε το γράμμα και το πνεύμα των εσωτερικών και διεθνών δημοκρατικών κατακτήσεων, κρίνοντας ως αντισυνταγματικούς και αντίθετους με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας, ….

  η συνέχεια εδώ

  https://justiceforgreece.wordpress.com/2012/07/02/μνημονιακοί-νόμοι-και-λεγκαλισμός/https://justiceforgreece.wordpress.com/2012/07/02/μνημονιακοί-νόμοι-και-λεγκαλισμός/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.