Κατά 4 εκατ. ευρώ την ημέρα αυξάνονται οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί προς τη ΔΕΗ

Κατά 4 εκατ. ευρώ την ημέρα αυξάνονται οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί προς τη ΔΕΗ

Σε νέο αδιέξοδο επανέρχεται η αγορά ηλεκτρισμού, καθώς οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της ΔΕΗ τρέχουν με ρυθμό 4 εκατ. την ημέρα. Αρμόδια στελέχη της επιχείρησης περιγράφουν μια μη διαχειρίσιμη κατάσταση σε σχέση με τη ρευστότητα της επιχείρησης, η οποία εξελίσσεται καθημερινά επί το δυσμενέστερο και όπως εκτιμούν θα «σκάσει» μέσα στον Δεκέμβριο, συμπαρασύροντας το σύνολο της αγοράς ηλεκτρισμού.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με την “Καθημερινή” ξεκινάει από την αδυναμία των καταναλωτών να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος και διευρύνεται από τις επιπτώσεις πρόσφατων ρυθμίσεων στη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρισμού και στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) που επιβαρύνουν τη ΔΕΗ με πολύ υψηλά κόστη. «Η εικόνα που διαμορφώνεται είναι κατά πολύ χειρότερη από αυτή που περιμέναμε σε σχέση με τις εισπράξεις των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.

Από τον Αύγουστο η κατάσταση χειροτερεύει καθώς παρατηρούμε μεγάλη αναντιστοιχία μεταξύ εισπράξεων και τιμολογήσεων» αναφέρει αρμόδιο στέλεχος της ΔΕΗ. «Η απόκλιση τιμολογήσεων – εισπράξεων το τελευταίο δίμηνο φτάνει στα 4 εκατ. ευρώ την ημέρα» τονίζει το ίδιο στέλεχος και προβλέπει επιδείνωση της κατάστασης. «Τα ελλείμματα συσσωρεύονται και θα σκάσουν τον Δεκέμβριο» αναφέρει, αφού όπως διευκρινίζει είναι ο μήνας των «πληρωμών» οι οποίες είναι αυξημένες λόγω του αυξημένου κόστους που έχει προκύψει από τις αλλαγές στη χονδρεμπορική αγορά και τη νέα τιμολόγηση των ΑΠΕ. Η τροποποίηση των Αποδεικτικών Διαθεσιμότητας Ισχύος (ΑΔΙ) επιβαρύνουν τη ΔΕΗ για το διάστημα Αύγουστος – Δεκέμβριος με επιπλέον 60 εκατ. ευρώ.

Εάν η αναθεώρηση ισχύσει από τον Μάιο, όπως υποστηρίζει η ΡΑΕ, τότε το κόστος ανεβαίνει στα 105 εκατ. ευρώ, ενώ σε ετήσια βάση το πρόσθετο κόστος για τη ΔΕΗ διαμορφώνεται στα 180 εκατ. ευρώ, αναφέρει το ίδιο στέλεχος.

http://www.newmoney.gr/article/28220/kata-4-ekat-eyro-tin-imera-ayxanontai-oi-anexoflitoi-logariasmoi-pros-ti-dei#ixzz2jgvPxOXl

 

ΣΧΕΤΙΚΑ:

Καταγγελία: ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΙ Η ΔΕΗ …

Πανηγυρική αθώωση Ασλάνογλου – Γκάλαβου για επανασύνδεση ρεύματος [βίντεο]

2 comments on “Κατά 4 εκατ. ευρώ την ημέρα αυξάνονται οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί προς τη ΔΕΗ

 1. Μεσαίωνας: Χωρίς ρεύμα 350.000 νοικοκυριά λόγω αδυναμίας πληρωμής των λογαριασμών!

  Τον αριθμό-σοκ των 350.000 έχουν φθάσει τα νοικοκυριά που έχουν μείνει δίχως ρεύμα λόγω αδυναμίας πληρωμής των οφειλών προς τη ΔΕΗ.

  Το ύψος των ανεξόφλητων λογαριασμών αγγίζει πλέον το ποσό των 1,5 δισ. ευρώ καθώς χιλιάδες συμπολίτες στην Ελλάδα της κρίσης μας βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

  Ενδεικτική είναι η κατάσταση στο Πέραμα -όπου το STAR έκανε ρεπορτάζ- καθώς 1.600 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και η καθημερινότητα τους θυμίζει εποχές προηγούμενου αιώνα.

  Η Δικαία Μαυρογιάννη έχει μείνει χωρίς ρεύμα τους τελευταίους έξι μήνες. Δεν έχει σταθερή δουλειά, με αποτέλεσμα να μην πληρώνει τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και το χρέος να φτάσει στα 6.500 ευρώ. Όπως εξομολογείται η ίδια, είναι αναγκασμένη να ζει με κεριά, σόμπες και λάμπες πετρελαίου τις κρύες νύχτες του χειμώνα..

  Μάλιστα, με απογοήτευση και λύπη εξηγεί ότι στην δύσκολη αυτή κατάσταση που ζει καθημερινά, οι γείτονες δεν της δίνουν ρεύμα ούτε για το ψυγείο της…

  Δεδομένης της κατάστασης, πάντως δεν δημιουργεί έκπληξη το γεγονός πως η ρευματοκλοπή είναι συνηθισμένο φαινόμενο τον τελευταίο χρόνο, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες επανασυνδέουν μόνοι τους το ρολόι της ΔΕΗ…

  http://www.star.gr/Pages/Politiki_Oikonomia.aspx?art=203885&artTitle=mesaionas_choris_revma_350_000_noikokyria_logo_adynamias_pliromis_ton_logariasmon

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.