Εν αναμονή της έκθεσης της BLACKROCK ας θυμηθούμε μερικά από τα ένοχα μυστικά της

Περί τα τέλη του μήνα εκτιμάται ότι η BlackRock θα καταθέσει στην Τράπεζα Ελλάδος την έκθεσή της για τα προβληματικά δάνεια στην Ελλάδα, τα οποία, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, παρουσιάζουν σημαντική επιδείνωση σε όλες τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας, στις 10 Δεκεμβρίου η Blackrock θα καταθέσει και την έκθεσή της για τα δάνεια των ελληνικών τραπεζών στο εξωτερικό.

Μέχρι το τέλος του μήνα οι τράπεζες Εθνική, Πειραιώς, Alpha και Eurobank θα πρέπει να υποβάλουν στην ΤτΕ τις προτάσεις τους για τις αυτόνομες διευθύνσεις που θα δημιουργήσουν και τις οποίες θα στελεχώσουν με εξειδικευμένα στελέχη, προκειμένου να προχωρήσει το μεγάλο «ξεκαθάρισμα» στο δανειακό χαρτοφυλάκιο.

Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs) θα υπαχθούν στις νέες διευθύνσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείρισή τους.

Υπολογίζεται ότι τα δάνεια σε καθυστέρηση για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες ανέρχονται στο 30% των συνολικών χορηγήσεων. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ η έκθεση της Blackrock θα διαπιστώνει ότι οι τράπεζες έχουν κεφαλαιακή τρύπα ύψους 9,5 δις Ευρώ. Εφ όσον αυτό επιβεβαιωθεί είναι προφανές ότι θα απαιτηθούν νέες αυξήσεις κεφαλαίου ύψους 9,5 δις Ευρώ.  Εξάλλου ο νέος νόμος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ετοιμάζεται για να κατατεθεί στη βουλή και να  ψηφιστεί έως το τέλος του χρόνου.

Ο κ. Μίχαλος ανέφερε επίσης ότι αποτελεί πρόβλημα και επικίνδυνη εξέλιξη η συνεχής μείωση των καταθέσεων την οποία απέδωσε στην ανάγκη πληρωμής των δυσβάστακτων φόρων και όχι φυσικά στην απόσυρση κεφαλαίων για να μπουν κάτω από μαξιλάρια όπως γινόταν στο πρόσφατο παρελθόν.

πηγές newsbomb.grfpress.gr

ΤΑ ΕΝΟΧΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ BLACKROCK by ellhngreek

One comment on “Εν αναμονή της έκθεσης της BLACKROCK ας θυμηθούμε μερικά από τα ένοχα μυστικά της

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.