Ευχαριστώ τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη για την δημόσια ομολογία του

Εχθές δημοσίευσα μια μελέτη για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου την οποία πολλοί διάβασαν αλλά λίγοι είχαν τα κότσια να αναδημοσιεύσουν. Κάποιοι μάλιστα την ανάρτησαν αλλά μετά την κατέβασαν … Τέλος πάντων, αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι σήμερα έμαθα ότι ο κ Μεϊμαράκης όχι μόνο ότι είχε ενημερωθεί σχετικώς αλλά πήρε και θέση. Δείτε την μελέτη ΕΔΩ και στη συνέχεια δείτε  το σημερινό βίντεο :

Δηλαδή ομολογεί ο κ Μεϊμαράκης ότι το πολίτευμα δεν λειτουργεί και γι΄αυτό η κυβέρνηση νομοθετεί και η βουλή κυρώνει ότι της δοθεί. Και όπως φαίνεται από την μελέτη μου δεν λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια, από τότε που με το καλημέρα ο Γ.Α.Π πήρε υπό τον έλεγχο του την ΕΥΠ. Αυτή ήταν η πρώτη του ΠΝΠ : 

“Β) Κατάλογος

04/10/2009 ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 

13/10/2009 (1) 

Υπαγωγή Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.  (!)

13/10/2009: Δημοσίευση ΦΕΚ 215/Α/2009

Υπογράφουν: ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, πρόεδρος υπουργικού συμβουλίου, ΠΑΓΚΑΛΟΣ, ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, κλπ “

[ Αυτό έτσι για να καταλάβετε ότι ούτε “Γιωργάκης” ήταν ούτε βλάκας … ] 

ΚΥΡΙΕ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ, 

Ε Σ Χ Α Τ Η  Π Ρ Ο Δ Ο Σ Ι Α  ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΔΗΛΑΔΗ. 

Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου σας, είναι πραξικοπηματικές και το ξέρετε. Το ότι δεν ΘΑ τροποποιηθούν πια ( λέμε τώρα …. ) δεν σημαίνει τίποτα. Εκδόθηκαν πραξικοπηματικά, τροποποιήθηκαν και κυρώθηκαν πραξικοπηματικά  ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ. Όταν το πολίτευμα λειτουργεί η κυβέρνηση δεν νομοθετεί και η βουλή δεν επικυρώνει πραξικοπηματικές πράξεις. 

Ευχαριστώ πάντως και για την άλλη ομολογία σας ότι δεν έχετε το δικαίωμα ως βουλή να ΚΥΡΩΣΕΤΕ τροποποιημένες ΠΝΠ αλλά θα το κάνετε για άλλη μια φορά ! 

Τι να πω ;;; Τόση ειλικρίνεια δεν την περίμενα . Τώρα περιμένω να παρέμβει επιτέλους ένας εισαγγελέας. Όπως και να έχει όμως, αυτές οι δηλώσεις θα δείχνουν πολύ ωραία σε όλες σχεδόν τις Μηνύσεις που έγιναν αλλά και σε αυτές που θα ακολουθήσουν. Που θα πάει ;;; Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη …  

Χριστίνα Σαλεμή 

Advertisements

4 comments on “Ευχαριστώ τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη για την δημόσια ομολογία του

 1. Ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι πρέπει να σταματήσουν πρακτικές που απαξιώνουν το κοινοβούλιο

  Αυστηρές συστάσεις προς την κυβέρνηση για την ποιότητα των διαδικασιών νομοθέτησης που επιλέγει να ακολουθεί έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης στην Ολομέλεια.

  Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι ήρθε σε επικοινωνία με τον γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο και του εξήγησε ότι πρέπει να σταματήσουν πρακτικές που απαξιώνουν το κοινοβούλιο, όπως η κατάθεση τροπολογιών σε Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που έρχονται στην Βουλή για κύρωση.

  Πρόσθεσε ότι έχει την διαβεβαίωση πως στο μέλλον δεν πρόκειται να υπάρξουν φαινόμενα «παρείσφρησης» άσχετων τροπολογιών στο νομοσχέδιο, ενώ θα περιοριστεί και η πρακτική των ΠΝΠ.

  Αφορμή για την παρέμβαση του προέδρου αποτέλεσαν δύο τροπολογίες σε υπο κύρωση Πράξη για των κώδικα είσπραξης δημόσιων εσόδων που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

  Από την άλλη ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) χαρακτήρισε θετική την τοποθέτηση του κ. Μεϊμαράκη εξήγησε όμως ότι «δεν φθάνει».

  «Πρέπει οι ΠΝΠ να έρχονται σε εξαιρετικές περιπτώσεις που να δικαιολογούν το έκτακτο. Όπως επίσης πρέπει να σταματήσει και η κατάθεση τροπολογιών που στην ουσία είναι ξεχωριστά νομοσχέδια. Ολες οι τροπολογίες να έχουν ένα και μόνο άρθρο με περιεχόμενο σχετικό με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο», είπε ο κ. Λαφαζάνης.

  http://www.protothema.gr/politics/article/332308/sustaseis-meimaraki-se-kuvernisi-gia-pno-kai-tropologies-/

 2. Επίθεση Μεϊμαράκη στην κυβέρνηση για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου!

  Δριμύτατες παρατηρήσεις για τον τρόπο νομοθετικής λειτουργίας της κυβέρνησης έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με αφορμή την κατάθεση τροπολογιών σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ).

  «Σε ΠΝΠ τουλάχιστον δεν μπορεί να ξαναϋπάρξουν τροπολογίες και δη άσχετες, χωρίς αιτιολόγηση. Τελευταία φορά. Θεωρώ ότι κυβέρνηση θα το καταλάβει», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Βουλής. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι οι παρούσες τροπολογίες θα τεθούν προς ψήφιση διότι δεν υπάρχουν μέρες νομοθετικής λειτουργίας λόγω της συζήτησης του προϋπολογισμού την επόμενη εβδομάδα. «Δεν βοηθάει την κοινοβουλευτική διαδικασία» να προχωρά η κυβέρνηση σε τέτοιες πράξεις, τόνισε ο κ. Μειμαράκης, αν και αναγνώρισε ότι η χώρα βρίσκεται σε «έκτακτη κατάσταση». Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης, σημειώνοντας ότι μεταφέρει την άποψη όλων των κομμάτων, του Προεδρείου και των Προέδρων της Βουλής, τόνισε πως και οι ίδιες οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου πρέπει να έρχονται σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις και επιπλέον να δικαιολογούνται. Υπενθύμισε ακόμη ότι την Τετάρτη παρουσιάστηκε πρόβλημα με τις τροπολογίες και την εμφιλοχώρηση άρθρων μέσα σε αυτές, ενώ σήμερα προκύπτει θέμα με τις τροπολογίες που εντάσσονται στις ΠΝΠ. Συστήνω στην κυβέρνηση: Στις ΠΝΠ δεν μπορούν να κατατίθενται τροπολογίες εν πολλοίς και άσχετες με αντικείμενο Β. Μειμαράκης, Πρόεδρος της Βουλής «Συστήνω στην κυβέρνηση: Στις ΠΝΠ δεν μπορούν να κατατίθενται τροπολογίες εν πολλοίς και άσχετες με αντικείμενο», είπε ο Β. Μειμαράκης και ανακοίνωσε ότι ηρθε σε επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Τ. Μπαλτακο και εκπροσώπους κομμάτων για να δει πόσο αναγκαίες είναι οι τροπολογίες και ότι πήρε τη διαβεβαίωση από την κυβέρνηση πως είναι η τελευταία φορά. Η πρωτοβουλία Μειμαράκη χαιρετίστηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζανη να τονίζει ότι «βοηθά τη Δημοκρατία και τον τόπο για να βγούμε από την κρίση». Από την πλευρά τους και τα κυβερνητικά κόμματα συμφώνησαν με αυτή, επισημαίνοντας όμως ότι όλοι πρέπει να αντιλαμβάνονται ότι χρειάζεται να προωθείται το νομοθετικό έργο και να επιλύονται με ταχύτητα προβλήματα.

  http://arouraios.gr/2013/11/epithesi-meimaraki/#sthash.x8W1CqF5.2z4ylyjR.dpuf

 3. Ο Μεϊμαράκης παραδέχθηκε την ασυδοσία με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου

  Νέα αντιπαράθεση για την κοινοβουλευτική διαδικασία, σημειώθηκε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου στην οποία επισυνάφθηκαν, πριν από μία εβδομάδα, δύο τροπολογίες για την Παιδεία και το Ασφαλιστικό.

  Μετά την τεταμένη χθεσινή ψηφοφορία επί της τροπολογίας για τα φάρμακα ο πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι “οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου πρέπει να γίνονται σε πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις που να δικαιολογούνται κιόλας”.

  “Ειδικά σ’ αυτές δεν μπορούν να κατατίθενται τροπολογίες άσχετες εν πολλοίς με το αντικείμενο και χωρίς αιτιολόγηση. Θεωρώ πως η κυβέρνηση θα το καταλάβει, γιατί η τακτική αυτή οδηγεί πλήρως πλέον στην υποβάθμιση του Κοινοβουλίου και στερείται κοινοβουλευτικής λογικής”, συμπλήρωσε αλλά ζήτησε από τη Βουλή να αποδεχθεί σήμερα τη συζήτηση των δύο τροπολογιών, δεδομένου ότι ακολουθεί η συζήτηση του Προϋπολογισμού, επικαλούμενος την κρίση στα ΑΕΙ.

  Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε την ικανοποίησή του, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως οι διαβεβαιώσεις αυτές δεν αρκούν. “Οι Πράξεις αφορούν έκτακτες καταστάσεις που να μπορούν να κατανοηθούν ως τέτοιες. Δεν μπορεί να έχουμε επίσης τροπολογίες με πολλές διατάξεις σε ένα άρθρο, ή βροχή τροπολογιών σε άλλα νομοσχέδια…”, είπε.

  “Στο νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, υπάρχει και τροποποίηση του κειμένου της- κάτι που είναι επικίνδυνο”, επισήμανε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ, Νότης Μαριάς. Στην τροπολογία του υπουργείου Παιδείας «δεν υπάρχει ούτε το έκτακτο, ούτε μπορούμε να δεχθούμε να περνά ένα ολόκληρο νομοσχέδιο απ’ την πίσω πόρτα – κάτι που δημιουργεί και υποψίες», επισήμανε εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ ο Βασίλης Οικονόμου.

  “Δεν μπορεί η αντιπολίτευση να θεωρεί πραξικοπήματα όλες συλλήβδην τις Πράξεις, αλλά κι η κυβέρνηση δεν διακρίνεται για τη νομοθετική της επιμέλεια”, σχολίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος.

  “Είναι η πρώτη περίοδος που θυμάμαι να υπάρχει τόση απαξία από πλευράς υπουργών, σε σχέση με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο”, επισήμανε, για λογαριασμό των ανεξάρτητων βουλευτών, ο Ανδρέας Λοβέρδος.

  Newsroom Enet, με πληροφορίεςαπό ΑΠΕ-ΜΠΕ

  http://www.enet.gr/?i=news-room.el&id=401302

 4. Το βίντεο και η μελέτη μπορούν κάλλιστα να αξιοποιηθούν και από τους πολίτες που τον Ιανουάριο του 2013 ζήτησαν τη σύλληψη των βουλευτών που κύρωσαν την από 12/12/2012 πράξη νομοθετικού περιεχομένου, διότι :

  – Η κυβέρνηση προχώρησε στην έκδοση της όταν η βουλή λειτουργούσε κανονικά και μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντα της
  – Με την ΠΝΠ επιβλήθηκαν κανόνες που ΔΕΝ στηριζόταν στο σύνταγμα και ΔΕΝ ρύθμιζαν καταστάσεις οι οποίες δημιουργήθηκαν λόγω έκτακτων περιστατικών που είχαν λάβει χώρα κατά την διάρκεια αδυναμίας της Βουλής να ασκήσει τα καθήκοντα της, αλλά μόνιμες καταστάσεις που δεν μπορούσαν εκ των ύστερων να ανατραπούν (τετελεσμένα)
  – Υποβλήθηκε προς κύρωση ως μέρος πολυνομοσχεδίου και όχι από μόνη της κλπ

  Σχετικά : ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ! Διαβάστε και κοινοποιήστε με κάθε τρόπο !! ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! https://justiceforgreece.wordpress.com/2013/01/14/κατεπειγων-διαβάστε-και-κοινοποιήστ/ και ΕΠΕΙΓΟΝ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ: Τετάρτη 13-02-2013 και ώρα 10:30 ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ https://justiceforgreece.wordpress.com/2013/02/02/επειγον-καλεσμα-για-δραση-τετάρτη-13-02-2013/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.