Νέα δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά Παπαντωνίου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες

Στην άσκηση ποινικής δίωξης για δύο πράξεις ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες -η μία εκ των οποίων είναι σε βαθμό κακουργήματος- σε βάρος του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου προχώρησε η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου για την υπόθεση των χρημάτων που εντοπίστηκαν, μέσω της «λίστας Λαγκάρντ», σε λογαριασμό της συζύγου του.

Η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη στον πρώην υπουργό για το κακούργημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες που αφορά το έτος 2010, ενώ για αντίστοιχη πράξη που αφορά το έτος 2009 απήγγειλε πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία.

Η δίωξη στρέφεται και κατά της συζύγου του κ. Παπαντωνίου, Σταυρούλας Κουράκου, σε βάρος της οποίας συντάχθηκε κατηγορητήριο για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στις πράξεις του πρώην υπουργού.

Οι κατηγορίες σε βάρος του ζεύγους Παπαντωνίου αφορούν χρηματικό ποσό ύψους 1,3 εκατ. δολαρίων που εντοπίστηκε από τα στοιχεία της «λίστας Λάγκαρντ» σε τραπεζικό λογαριασμό, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί στα περιουσιακά τους στοιχεία. Για τη μη δήλωση του επίμαχου χρηματικού ποσού σε ότι αφορά το 2008, ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του είναι κατηγορούμενοι σε βαθμό πλημμελήματος -καθώς, από το 2010, το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες μετατράπηκε σε κακούργημα-, έχουν απολογηθεί και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγυήσεις 50.000 και 200.000 ευρώ, αντίστοιχα, τον περασμένο Απρίλιο.

Ο πρώην υπουργός υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη του επίμαχου χρηματικού ποσού, καθώς ο τραπεζικός λογαριασμός αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο της συζύγου του από τον προηγούμενο γάμο της. Όπως έχει δηλώσει ο κ. Παπαντωνίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο εν λόγω λογαριασμός είχε ανοιχθεί το 2000, εν αγνοία του και ότι τα χρήματα που κατατέθηκαν σε αυτόν αποτελούν, ουσιαστικά, χρήματα της συζύγου του και του τέως συζύγου της, ως διαπίστευμα για τις σπουδές των δύο γιων τους. Φέρεται, επίσης, να υποστηρίζει ότι τα χρήματα, το 2010, επαναπατρίστηκαν και περιήλθαν στα παιδιά της συζύγου του.

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/nea_poinikh_diwksh.._

 

ΣΧΟΛΙΟ: Για τα εξοπλιστικά ούτε κουβέντα … 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ποινικές διώξεις κατά Βουλγαράκη, Δούκα, Παπαντωνίου για ανακριβή «πόθεν έσχες»

Οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Τα πόθεν έσχες όλων των πολιτικών

Κομπίνα με τα Πόθεν Έσχες υπουργών, βουλευτών κ.α.

Οκτώ χρόνια κάθειρξη, πρόστιμο 520.000 ευρώ και δήμευση ακινήτου για τον Τσοχατζόπουλο

Παπαντωνίου: Ανωμοτί θα καταθέσει στον Εισαγγελέα για το πόθεν …

Φοροδιαφυγή 3 εκατ. ευρώ στον Γ. Παπαντωνίου | πολιτικη | ethnos.gr

Οι ΑΝ.ΕΛ για την υπόθεση Παπαντωνίου

Έρευνες για το «μαύρο πολιτικό χρήμα»

Ανοίγουν οι φάκελοι για τα εξοπλιστικά προγράμματα επί Παπαντωνίου

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s