ΔΕΗ: ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ 84 € ΓΙΝΕΤΑΙ 434 €!

εικόνα από:  http://kikiri-kou.blogspot.gr/2013/12/14.html

Όπως βλέπετε, η ΔΕΗ μετατράπηκε ουσιαστικά σε κερδοσκοπική εισπρακτική εταιρία, η οποία παρέχει επί πληρωμής τις υπηρεσίες τις στη διοίκηση. Τώρα καταλαβαίνετε γιατί κόπτεται για την είσπραξη όλων των ποσών που επιβαρύνουν τον λογαριασμό ρεύματος. Επειδή από κάθε είσπραξη παίρνει ποσοστό !

Κατά τα άλλα, η ΔΕΗ ιδρύθηκε το 1950 “για να λειτουργήσει “χάριν του δημοσίου συμφέροντος” με σκοπό τη χάραξη και εφαρμογή μιας εθνικής ενεργειακής πολιτικής, η οποία μέσα από την εντατική εκμετάλλευση των εγχώριων πόρων, να κάνει το ηλεκτρικό ρεύμα κτήμα και δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη, στη φθηνότερη δυνατή τιμή.” ( εδώ η σχετική δήλωση της ΔΕΗ  http://www.dei.gr/el/i-dei/i-etairia/omilos-dei-ae/dei-ae)

ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΣΤΕ 1934 – 1998 (Η ΔΕΗ δε δικαιούται, ούτε να εισπράξει φόρους, αλλά ούτε και να κόψει το ρεύμα!)

Εθνική προδοσία και οικονομική εκτέλεση η πώληση του ηλεκτρικού δικτύου (Επίκαιρα, 2-27/11/2013)

Κατά 4 εκατ. ευρώ την ημέρα αυξάνονται οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί προς τη ΔΕΗ

50 ευρώ κοστίζει η αίτηση εξαίρεσης από το “χαράτσι” της ΔΕΗ!

Καταγγελία: ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΚΛΕΒΕΙ Η ΔΕΗ …

Μαρινάκης: Η ΔΕΗ χρεώνει κοινωφελείς δραστηριότητες ως εμπορικές

19 comments on “ΔΕΗ: ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ 84 € ΓΙΝΕΤΑΙ 434 €!

 1. Παρατήρησε ψέματα… το σύνολο του χαρατσιού, και οι 5 δόσεις μαζί, είναι 434, όχι ο λογαριασμός. Το ρεύμα κοστίζει 156, όχι 84. Οι φόροι για τον δήμο και το κράτος είναι κλοπή… αντί για απαράδεκτοι.

  Για την αλήθεια στον τίτλο θα έπρεπε να να λέει: ¨ΔΕΗ: Πως ένας λογαριασμός κοστίζει 154 στο ρεύμα και οι φόροι (στο δήμο, και στο κράτος) 145!

  • Δίκιο έχεις για την φωτογραφία. Βάλε το σχόλιο και στην πηγή της.

   Όπως και να έχει όμως η ουσία δεν αλλάζει. Η ΔΕΗ από κρατικό φορέα που ιδρύθηκε για να χαράζει και να εφαρμόζει μια εθνική ενεργειακή πολιτική κλπ, μετατράπηκε σε ιδιωτική κερδοσκοπική εταιρία. Έπειτα, με μια έννοια μπορείς να πεις ότι είναι κλοπή, επειδή: Η ΔΕΗ ζητά λεφτά που δεν συμφωνήσαμε ποτέ να της δώσομε ( δες τις συμβατικές υποχρεώσεις ) και συμμετέχει έτσι σε άλλη μια παραβίαση που αφορά το δικαίωμα φορολογούμενου να αμφισβητήσει τα χρέη και να δημιουργήσει διοικητική διαφορά στα αρμόδια δικαστήρια.

   Για την μεταφορά ρεύματος δες εδώ https://justiceforgreece.wordpress.com/2013/11/30/εθνική-προδοσία-και-οικονομική-εκτέλ/ Μόλις το πρόσθεσα στα σχετικά με τίτλο “Εθνική προδοσία και οικονομική εκτέλεση η πώληση του ηλεκτρικού δικτύου (Επίκαιρα, 2-27/11/2013)”

  • ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ:

   Παραθέτουμε ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΜΗΝΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε. από καταναλωτές της ΔΕΗ, οι οποίοι εξόφλησαν τους λογαριασμούς ρεύματος μερικώς (πλήρωσαν το ρεύμα και όχι το χαράτσι) αλλά εκ των υστέρων η ΔΕΗ μετέφερε τα ποσά (ολικώς ή μερικώς) στο χαράτσι, εμφανίζοντας τους καταναλωτές αυτούς ως οφειλέτες ρεύματος. Τη μεταφορά των χρημάτων από το ρεύμα στο χαράτσι τη θεωρούμε
   Υπεξαίρεση με βάση το σκεπτικό της μήνυσης.

   Σημείωση: Η μήνυση έχει συνταχθεί με βάση πραγματικά περιστατικά που αποδεικνύονται από έγγραφα και μαρτυρίες. Είναι προφανές ότι δεν καλύπτει όλες τις περιπτώσεις καταναλωτών στους οποίους έγινε υπεξαίρεση χρημάτων από τη ΔΕΗ. Το υπόδειγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί γενικότερα προσαρμοζόμενο στις εκάστοτε περιπτώσεις και τα πραγματικά περιστατικά και αποδείξεις-μαρτυρίες.

   ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ

   ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜ/ΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

   ΜΗΝΥΣΗ

   του …………… …………… του ……… οδός ………., … , Αθήνα.

   της …………… …………… του ……… οδός ………., … , Αθήνα.

   ΚΑΤΑ

   Του Αρθούρου Ζερβού, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε., με έδρα την Αθήνα, επί της οδού Χαλκοκονδύλη 30.

   ΚΑΙ ΚΑΤΑ

   Παντός ετέρου υπευθύνου, ιδία των άλλων μελών του Δ.Σ. της ως άνω εταιρείας.

   ***************************

   ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

   Είμαστε συμβαλλόμενοι/ες ως πελάτες/τισσες – καταναλωτές/ριες με την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε, όπως οι περισσότεροι κάτοικοι αυτής της χώρας που διαμένουν σε ηλεκτροδοτούμενες κατοικίες.

   Στον 1ο από εμάς η ΔΕΗ Α.Ε. έχει δώσει τον αριθμό παροχής …………………… και κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής …………………… και στην 2η από εμάς τον αριθμό παροχής ………………….. και κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής ……………….. Οι λογαριασμοί εκδίδονται επ΄ ονόματί μας και αφορούν στις καταναλώσεις στις ως άνω διευθύνσεις κατοικίας μας.

   Βάσει της συμβάσεώς μας με την ΔΕΗ Α.Ε., η οποία είναι μια αμιγώς αστική σύμβαση προμήθειας ρεύματος, με εκατέρωθεν υποχρεώσεις και δικαιώματα, η ΔΕΗ Α.Ε., ως προμηθεύτρια, υποχρεούται στην παροχή σε εμάς ηλεκτρικού ρεύματος, μέσω του δικτύου και των εγκαταστάσεών της, και εμείς, ως καταναλωτές, υποχρεούμαστε στην πληρωμή της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος που πραγματοποιούμε, όπως αυτή η κατανάλωση καταγράφεται στους μετρητές (ρολόγια) που αντιστοιχούν στους παραπάνω αριθμούς παροχών μας και τα οποία ρολόγια είναι εγκατεστημένα στις εισόδους των κατοικιών μας. Μαζί με την πληρωμή της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, υποχρεούμαστε και στην πληρωμή τελών που απλώς συνεισπράττονται από τη ΔΕΗ Α.Ε και τα οποία μέχρι το 2011 ήταν τα Δημοτικά Τέλη, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και το Τέλος ΕΡΤ.

   Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
   https://justiceforgreece.wordpress.com/2012/10/26/υπόδειγμα-μήνυσης-κατά-της-δεη-για-το-χ/

 2. ΜΑΘΕΤΕ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ….

  84 + 164 + 100 (ΕΝΑΝΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΗΔΗ)) + 43,53 + 87,31 = 434 ΠΕΡΙΠΟΥ.

  ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ “ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ”;

  ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΤΩΡΑ;

  ΑΝΤΕ ΞΥΠΝΑΤΕ … ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ.

  ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΛΕΒΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ … ΨΑΧΝΕΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ.

  ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ κε Lambros Stravelakis ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΝΑΝΤΙ ΑΛΛΑ 87 €. ΑΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

  ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΕΛΙΚΑ… ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500 ΕΥΡΩ.

  ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΕΞΥΠΝΑΚΙΑ “Παρατήρησε ψέματα…”

  ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΜΕ ΚΑΠΕΛΟ 5 ΚΑΙ 6 ΦΟΡΕΣ ΕΠΑΝΩ.

 3. Το άρθρο μου αφορά τη λειτουργία της ΔΕΗ ως εισπρακτική εταιρία. Αν θέλετε να πείτε κάτι χρήσιμο για το θέμα αυτό έχει καλώς. Αν όχι παρακαλώ συνεχίστε τη συζήτηση σας αλλού. Ευχαριστώ.

 4. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.

  ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΘΟΣ ΣΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ;
  ΑΛΛΑ ΑΣ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΣΥΓΧΙΣΕΙΣ.
  ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΤΙΣ … ΣΥΓΧΙΣΕΙΣ.

  ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΩΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ.

  ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΟΜΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΔΕΗ ΕΙΣΤΡΑΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΦΟΡΙΑ Ή ΑΛΛΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ;

  ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ Η ΑΠΕΙΛΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ.

  ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΗ (ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΕΗ) ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΕΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ;

  ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΥΣΕΙΣ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

  ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ justiceforgreece ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

  ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.

  ΟΠΟΤΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΗ.

  ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΒΕΒΑΙΑ Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ.

  ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΩΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΔΕΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

  Η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ.

  ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ.

  ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΑ ΧΑΡΙΣΤΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ.

  ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΙΡΕΙΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ.

 5. auto prepei na stamatisi den paei alo ….. ala tha prepiei olos o kosmos ma olos mazi na stamatisoume ola osa mas bazoun na plirosoume na min plirosi kaneis ma kaneis , ekei thelw na tous dw …… ti tha kanoun kai apo pou tha gemisoun ta tameia tous

 6. Στο στόχαστρο του εισαγγελέα τίθενται εισπρακτικές εταιρίες προκειμένου να διαπιστωθεί αν διαπράττονται από στελέχη και υπαλλήλους τους αδικήματα όπως αυτό της αντιποίησης Αρχής.

  http://www.thepressproject.gr/article/53519/Eisaggeliki-ereuna-gia-ti-leitourgia-eispraktikon-etaireion

  ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΔΕΗ. ΘΑ ΕΛΕΓΧΤΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ;;;

  • ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΔΕΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ:

   ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ: Δεν χρώσταγα ποτέ σε κανέναν και έτσι δεν ξέρω τι ακριβώς κάνουν οι εισπρακτικές εταιρείες, αλλά από αναρτήσεις στο διαδίκτυο κατάλαβα ότι περιορίζονται σε λεκτικές πιέσεις

   Η ΔΕΗ : Αν δεν πληρώνεις ολόκληρο το ποσό που αναφέρεται στον λογαριασμό, μετά από λίγο καιρό σου κόβει το ρεύμα.

   Γιατί το κάνει ;;;

   Η αιτιολογία είναι πάντα ίδια: μη εξόφληση λογαριασμού ρεύματος, είτε έγινε κάποια καταβολή είτε όχι.

   Ποιος δεν πληρώνει καθόλου ;;; Αυτός που δεν έχει μια, αυτός που δεν γουστάρει και τον παίρνει να κάνει ό,τι του καπνίζει ( λόγου χάριν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ http://despvmontaz.blogspot.gr/2012/04/blog-post_8218.html ο Ε. Μυτιληναίος http://www.newsbomb.gr/apokalypseis/story/135265/ey-mytilinaios-o-axiotimos-kyrios-den-plirono κλιπ.) ή αυτός που δεν ξέρει ότι μπορεί να εξοφλήσει μέρος του λογαριασμού και έτσι αν δεν έχει όλα τα χρήματα που αναγράφονται στον λογαριασμό δεν πληρώνει τίποτα.

   Ποιος εξοφλεί μέρος του λογαριασμού ;;; Όποιος ξέρει ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Λόγου χάριν κάποιος που επιθυμεί να εξοφλήσει μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στην συνολική αξία του ρεύματος & ΦΠΑ και καταβάλλει το ακριβές αντίκτυπο μέσω ΑΤΜ.

   Τι συμβαίνει όμως σε αυτή τι περίπτωση ;;; Η ΔΕΗ δίνει όσα χρήματα έχει να δώσει στο δημόσιο επειδή λέει έχει προτεραιότητα, κρατάει την αμοιβή της και αφήνει τον καταναλωτή με ανεξόφλητο λογαριασμό ρεύματος που οδηγεί στην διακοπή της παροχής. Ότι ο ίδιος πλήρωσε το ρεύμα και εκπλήρωσε έτσι τις συμβατικές του υποχρεώσεις δεν έχει σημασία, επειδή κατά την καταβολή του όποιου ποσού δεν μπορεί να διευκρινίσει τι δεν πληρώνει και γιατί. Έτσι η ΔΕΗ μπορεί να κάνει ότι θέλει με τα χρήματα που εισέπραξε και όποιος δεν συμφωνεί δεν έχει παρά να προσφύγει στην δικαιοσύνη, αλλά μέχρι την έκδοση της τελεσίδικης απόφασης θα μείνει χωρίς ρεύμα. Καμια δεκαετία δηλαδή και αυτό μόνο αν τελικά κερδίσει. Αν όχι μένει οριστικά χωρίς ηλεκτροδότηση επειδή δεν πλήρωσε αδιαμαρτύρητα όλα τα ποσά που η ΔΕΗ (με το αζημίωτο φυσικά), απαίτησε για λογαριασμό τρίτων.

   Σημειώστε όμως και ότι η ΔΕΗ, εκτός από την είσπραξη του χαρατσιού ήταν αρμόδια και για τον υπολογισμό του …

   Γι΄αυτό ερωτώ:

   ΘΑ ΕΛΕΓΧΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ Η ΔΕΗ Ή ΜΟΝΟ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ;;;;

   • ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΩΜΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! ΤΑ ΠΑΡΕΜΒΕΤΕ ;;;

    Απόσπασμα από την προσφυγή μου στην Χάγη:

    02 Μαρτίου 2012

    “1.  Για να έχουμε ηλεκτροδότηση, πρέπει πρώτα να αγοράσουμε το σχετικό δικαίωμα από το κράτος (Βλπ Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) Σε περίπτωση μη καταβολής του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε  απειλούμαστε με διακοπή της παροχής, ασχέτως αν πληρώσαμε το ρεύμα και μάλιστα προκαταβολικά. Αυτό το δικαίωμα κοστίζει από 3 μέχρι 16  ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα  με την περιοχή που βρίσκεται  το ακίνητο το οποίο  θέλουμε να έχει ρεύμα. Δείτε σχετικά, τον από 10.11.2011 λογαριασμό του σπιτιού στο οποίο μένουμε και που έχει εξοφληθεί προκαταβολικά χωρίς όμως την καταβολή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε και τον επόμενο λογαριασμό, με την προειδοποίηση ότι εάν δεν καταβάλουμε ολόκληρο το ποσό θα μας κόψουν το ρεύμα.( see attachment, electricity bills, second  email)  Άλλες  τουλάχιστον 500000 οικογένειες έκαναν το ίδιο και διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο. Τελικά πληρώσαμε πάλι μόνο το ρεύμα και όλα τα υπόλοιπα βάρη, χωρίς όμως το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε”

    ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ, ΥΠΟΚΥΨΑΜΕ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΟ Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ. ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΜΕ ΕΚΤΑΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ….

 7. ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΩΡΑ ΠΙΑ Η ΔΕΗ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

  Επειδή δεν έχει πια το δικαίωμα να κόψει το ρεύμα των καταναλωτών που δεν πληρώνουν εμπρόθεσμα ολόκληρο το ποσό που αναφέρεται στο λογαριασμό και επειδή η είσπραξη του χαρατσιού μπορεί να γίνει και από την εφορία, η ΔΕΗ κρατάει τα χρήματα της, μένει έτσι απλήρωτο το χαράτσι και αναλαμβάνει η εφορία η οποία για να εξασφαλίσει την είσπραξή του προχωρά σε κατασχέσεις.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ :

  Σοκ για δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενους που βλέποντας στο taxisnet τι χρωστάνε, διαπιστώνουν ότι από τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου έχει βεβαιωθεί προς είσπραξη και ΕΕΤΗΔΕ του 2012 που, όμως, το έχουν ήδη πληρώσει!

  Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, μετά από διασταύρωση που διενήργησε στις 2 και 3 Ιανουαρίου με βάση τα στοιχεία που απέστειλε η ΔΕΗ, εντόπισε περισσότερους από 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες που φαίνεται να έχουν αφήσει απλήρωτο το ΕΕΤΗΔΕ από το 2012 για περίπου 1,6 εκατομμύρια ακίνητα.

  Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για ιδιοκτήτες ακινήτων που είτε από επιλογή, είτε από οικονομική αδυναμία, δεν πλήρωσαν το ΕΕΤΗΔΕ μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ, ενώ κάποιοι άλλοι ήταν πελάτες σε ιδιωτικές εταιρίες παροχής ρεύματος που παρακράτησαν τα χρήματά τους και δεν τα απέδωσαν στο δημόσιο, με αποτέλεσμα να καλούνται να πληρώσουν ξανά οι ίδιοι το «χαράτσι».

  Όσο περνούν όμως οι ημερες, όλο και περισσότεροι ανακαλύπτουν μπαίνοντας στο taxisnet ότι… χρωστούν ΕΕΤΗΔΕ και πρέπει να το πληρώσουν μέχρι 31 Ιανουαρίου 2014, αν και οι ίδιοι πλήρωναν όλους τους λογαριασμούς ρεύματος της ΔΕΗ που τους έρχονταν κάθε μήνα.

  Μετά από διαμαρτυρίες και τον απαραίτητο έλεγχο, στο υπουργείο Οικονομικών διαπιστώνουν τώρα ότι πρόκειται για μια μεγάλη κατηγορία καταναλωτών που πλήρωσαν το λογαριασμό ρεύματος με λίγες ημέρες καθυστέρησης μετά την λήξη της προθεσμίας του ειδοποιητηρίου. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτές, ήταν οι ενοικιαστές εκείνοι που καθυστέρησαν να πληρώσουν το λογαριασμό και, έτσι, και το ΕΕΤΗΔΕ του ιδιοκτήτη.

  Η καθυστέρηση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να τους περιλάβει και αυτούς η ΔΕΗ στην σχετική λίστα με όσους χρωστούν το ΕΕΤΗΔΕ, έστω και αν νόμιζαν ότι πληρώθηκε ή αν το πλήρωσαν οι ίδιοι με λίγες ημέρες καθυστέρησης.

  Ειδικά για τους τελευταίους, η ΔΕΗ εισέπραξε τα χρήματα αλλά τα αφαίρεσε από τις χρεώσεις για την κατανάλωση ρεύματος, χωρίς να ειδοποιήσει τους πελάτες της ότι το ΕΕΤΗΔΕ δεν εισπράχθηκε και ότι έχει στείλει ήδη κατάλογο οφειλετών στην εφορία.

  Έτσι, ενάμισι χρόνο μετά, οι ιδιοκτήτες αυτοί που νόμιζαν ότι έχουν εξοφλήσει τους λογαριασμούς τους, βλέπουν στο taxisnet ότι χρωστούν μία ή δύο δόσεις του ΕΕΤΗΔΕ (συν προσαυξήσεις).

  Για να διαπιστώσουν αν εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία όμως, οι ίδιοι οι φορολογούμενοι θα πρέπει τώρα να ανατρέξουν στις αποδείξεις πληρωμών των λογαριασμών –αν τις έχουν κρατήσει- και να βρουν τι πλήρωσαν και πότε για ΔΕΗ και ΕΕΤΗΔΕ. Αν καθυστέρησαν αλλά η ΔΕΗ εισέπραξε όλο το ποσό (μαζί με εκείνο που αντιστοιχούσε στο ΕΕΤΗΔΕ) το συνυπολόγισε μόνο για την εξόφληση των χρεώσεων ρεύματος και, άρα, πιθανώς να δουν ότι είχαν και κάποιο πιστωτικό υπόλοιπο σε επόμενο λογαριασμό. Τα χρήματα που «γλίτωσαν» από τον λογαριασμό ρεύματος, αλλά θα πρέπει να τα πληρώσουν τώρα για φόρο και προσαυξήσεις στο δημόσιο.

  Από την άλλη, ασφαλώς θα ήταν σκόπιμο σε τέτοιες περιπτώσεις να εξετάσει κάποιος και αν στις πληρωμές που έκανε έστω και καθυστερημένα, πλήρωσε το ΕΕΤΗΔΕ και όχι ρεύμα, ώστε να μπορέσει να αμφισβητήσει την εκ νέου χρέωσή του από την εφορία.

  http://www.aftodioikisi.gr/proto-thema/i-eforia-mas-zita-na-xanaplirosoume-to-xaratsi-tis-dei

 8. ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΓΙΑ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

  Έχουμε καταθέσει μήνυση κατά του Αρθούρου Ζερβού (διοικητή της ΔΕΗ Α.Ε.) για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος και εκβιασμό (απειλή διακοπής ηλεκτροδοτήσεως για υφαρπαγή υπογραφής που αποδέχεται ανεπιφύλακτα το χαράτσι και κάθε χρέωση της ΔΕΗ).

  Η μήνυση είχε κατατεθεί 20 φεβρουαρίου 2013 και τώρα βρίσκεται στην προανάκριση όπου ζητούνται μάρτυρες.

  Εμείς έχουμε ήδη 10 μάρτυρες αλλά όσοι συμπολίτες αισθάνονται παθόντες ή γνωρίζουν περιπτώσεις που παρ’ όλο που είχαν αντιρρήσεις στο ΕΕΤΗΔΕ/χαράτσι το πλήρωσαν απλά και μόνο για να μην τους κοπεί το ρεύμα ή έτυχαν άρνησης διευκρίνισης λογαριασμού από την ΔΕΗ όταν οι χρεώσεις ήταν σκαιές και ακατάληπτες είτε τους αρνήθηκε η ΔΕΗ διακανονισμό που να μπορούν να τον πληρώσουν χωρίς να διαταραχθεί ή απειληθεί η καθημερινή τους διαβίωση ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ να έρθουν να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας κατά του διοικητή που έχει επιβάλει αυτές τις τακτικές.

  Επικοινωνήστε μαζί μας στο tantz.aerine@gmail.com για να οργανωθούμε και να σας πούμε τί επιλογές έχετε για να καταθέσετε (μπορεί να είναι μία απλή έγγραφη δήλωση σας).

  Όλγα και Τάνυα Γεριτσίδου

 9. Pingback: ΣΤΕ: αντισυνταγματική η επιβολή του ΕΤΜΕΑΡ. Κυβέρνηση: 32% αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ! | ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

 10. Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η ΔΕΗ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΙΚΟ ΤΗΣ «ΧΑΡΑΤΣΙ».

  ο εκαθαριστικός λογαριασμός μου πού έλαβα πρίν μία εβδομάδα:
  μόνο γιά τήν ΔΕΗ 789,53 +106 ΦΠΑ. Ρυθμιζ.Χρεώσεις +760,77
  Σύνολον 1.589,00 μαζί μέ τά υπόλοιπα σούπα-μούπα..!!! είπε κανείς κάτι..;

  Προϊστάμενος της ΔΕΗ λέει “έτσι κλέβει η ΔΕΗ τους πολίτες”

  O τρόπος που κλέβει η ΔΕΉ τους πολίτες είναι πολύ απλός αλλά δύσκολα γίνεται αντιληπτός από κάποιον. Ο πρώτος τρόπος είναι με τον όρο ειδικές χρεώσεις οι οποίες μάλιστα είναι ανάλογες με τις κιλοβατώρες που έχει κάψει η χελώνα. Αν δηλαδή κάποιος με τα ίδια τετραγωνικά και τις ίδιες συσκευές κάψει λιγότερο ρεύμα θα πληρώσει λιγότερα. Οι ειδικές χρεώσεις ουσιαστικά είναι απλό τέχνασμα ώστε η ΔΕΗ να μπορεί να εισπράττει ουσιαστικά τα ανεξόφλητα ποσά αλλά και έξοδα δικτύου καθώς και μία κλιμακούμενη οικονομική επισφά… περισσότερα »

  Οι «ρυθμιζόμενες χρεώσεις» της ΔΕΗ τινάζουν τα νοικοκυριά στον αέρα!

  Σάς έχουν έρθει οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί της ΔΕΗ; Όταν σας έρθουν μην πάθετε εγκεφαλικό με τη μία. Να το πάθετε με δόσεις. Είναι οι «ρυθμιζόμενες χρεώσεις» που σας διπλασιάζουν το ποσό που πρέπει να πληρώσετε! Και είναι ο δεύτερος εκκαθαριστικός με αυτές τις «ρυθμιζόμενες χρεώσεις». [image: dei] Προφανώς η πρώτη φορά Αριστερά ή δεν πληρώνει ρεύμα ή δεν έχουν πάρει είδηση τι «παίζεται»… Εμείς, λοιπόν, οφείλουμε να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και στους αρμόδιους υπουργούς… περισσότερα »

  ΤΟ 62% ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ ”ΧΑΡΑΤΣΙΑ” !

  *…ΑΙΣΧΟΣ – ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Η ΔΕΗ…Δεν είναι μία, ούτε δύο, αλλά οκτώ οι χρεώσεις που “φουσκώνουν” τους λογαριασμούς του ρεύματος, οι οποίες μάλιστα… δεν αφορούν αποκλειστικά τις παροχές ηλεκτρικού, ενώ τα έσοδα κάποιων από αυτών δεν σχετίζονται με τη ΔΕΗ. Ποιες είναι αυτές οι χρεώσεις; Χαρακτηριστικό το παράδειγμα ενός λογαριασμού της ΔΕΗ, νοικοκυριού μέσης κατανάλωσης (περίπου 1028 κιλοβατώρες στο τετράμηνο) με αξία εκκαθαριστικού 157 ευρώ.* *Από αυτό το ποσό το 62% αφορά χρεώσεις προς… τρίτους ή φόρους.* *Μεταξύ αυτών των χρεώσεων είναι και το…περισσότερα »

  Η ΔΕΗ μας κλείνει τα σπίτια και ο Λαφαζάνης πέρα βρέχει!

  «Καίνε» οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί της ΔΕΗ που φτάνουν αυτές τις μέρες στα νοικοκυριά και περιλαμβάνουν τις χρεώσεις για τις καταναλώσεις ρεύματος της χειμερινής περιόδου, γράφει η εφημερίδα Έθνος. Οι καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν ποσά υψηλότερα ακόμη και κατά 40% λόγω της αυξημένης χρήσης ενεργοβόρων ηλεκτρικών σωμάτων θέρμανσης, εξαιτίας της αλλαγής των τιμολογίων του περασμένου Ιουλίου με επιπτώσεις που τώρα γίνονται περισσότερο εμφανείς αλλά και της ανατίμησης του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ). Το… παράδοξο του γεγονότος των… καυτών λογαριασμών ε… περισσότερα »

  Η ΔΕΗ ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

  *Άρθρο του Π. Παναγόπουλου στην εφημερίδα «Εμπρός«* *Μήπως έχετε παρατηρήσει ότι κάτι περίεργο και εξαιρετικά δυσάρεστο για τα οικονομικά σας «τί τρέχει» τα τελευταία χρόνια με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ; Έχετε συνειδητοποιή­σει ότι από το 2011, τα χρήματα που πληρώνετε για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί; Έχετε διαβάσει προσεκτικά τις περισπούδαστες «ορολογίες» που αναφέ­ρονται μέσα στον λογαριασμό, οι οποίες απλά, πριν από μερικά χρόνια ΔΕΝ υπήρχαν, και εμ­φανίστηκαν ως δια …περισσότερα »

  Δεν έχεις χρήματα για να πληρώσεις την ΔΕΗ; Ορίστε τι πρέπει να κάνεις!

  *Δεν έχεις χρήματα για να πληρώσεις την ΔΕΗ; Ορίστε τι πρέπει να κάνεις!Κανείς πολίτης δεν μπορεί να στερείται του βασικού κοινωνικού αγαθού που είναι το ηλεκτρικό ρεύμα.Ειδικά σήμερα, περίοδο ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας, υποστηρίζει η Περιφέρεια Αττικής και προχωράει στο πρόγραμμα «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους», αναλαμβάνοντας τη δαπάνη επανασύνδεσης της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά στα οποία έχει γίνει διακοπή, λόγω αδυναμίας πληρωμής του λογαριασμού.Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Αττικ…περισσότερα »

  ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ‼! Παράνομα και χωρίς οι καταναλωτές να έχουν ιδέα τι πληρώνουν, η ΔΕΗ εισπράττει δικό της “χαράτσι” το οποίο αναφέρεται στους λογαριασμούς της σαν ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ – Ν.2773/99 άρθρο 29″ το οποίο το υπολογίζει με άγνωστο ποσοστό επί της αξίας του καταναλωθέντος ηλεκτρικού ρεύματος!……..
  Υποτίθεται ότι με τα χρήματα αυτά (κανείς δεν γνωρίζει πόσα συγκεντρώνονται κάθε φορά ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ 1,9 δις. ΕΥΡΩ) καλύπτονται όσοι είναι εντεταγμένοι στο “κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ” κ.λ.π.
  ΟΜΩΣ το άρθρο 29 του Νόμου 2773/99, έχει καταργηθεί από τον Αύγουστο του 2010, με νεότερο νόμο που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως!
  Αυτό σημαίνει ότι η είσπραξη του “χαρατσιού” αυτού είναι -τουλάχιστον τυπικώς- παράνομη και εφ όσον ασκηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, η ΔΕΗ θα υποχρεωθεί στην επιστροφή των παρακρατηθέντων παρανόμως χρημάτων. (εκτός αν σπεύσει η “κυβέρνηση” να καλύψει την παρανομία με νομικά εφευρήματα…)
  ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΑ ΑΜΕΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
  Ο νόμος 2773/99 αρθ. 29 έχει καταργηθεί και συνεπώς κακώς πληρώνουμε το ποσό αυτό! Επίσης κανείς δεν ξέρει πως το βγάζουν. Τη μια φορά είναι 5 ευρώ και στον επόμενο λογαριασμό είναι 105! Είναι τελείως παράνομο αυτό που κάνει η ΔΕΗ!
  Είναι περίπου 24% επί της Αξίας του Ρεύματος…
  ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ
  Με προσωρινή διαταγή το μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας απαγορεύει στην ΔΕΗ την διακοπή ηλεκτροδότησης σε κατοικία, μέχρι τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων, για το λόγο ότι ο καταναλωτής αρνείται να πληρώσει το τέλος για «υπηρεσίες κοινής ωφέλειας» προς την ΔΕΗ, που χρεώνει με τους λογαριασμούς που εκδίδει η επιχείρηση τους καταναλωτές, ενώ το τέλος έχει καταργηθεί.
  Συγκεκριμένα στον επίμαχο συνολικό εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ, για τον οποίο εκδόθηκε η διαταγή από το πρωτοδικείο, το συνολικό οφειλόμενο ποσό ανήρχετο στις 621,42 ευρώ, εκ των οποίων το ποσό των 149,97 αντιστοιχούσε στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.
  Όπως επισημαίνεται από τον Δικηγορικό σύλλογο Καλαμάτας, προσωρινή διαταγή καθίσταται «απόφαση – οδηγός» για την περαιτέρω εφαρμογή του Νόμου και είναι βέβαιο ότι θα υποχρεώσει την ΔΕΗ στην επιστροφή των μέχρι σήμερα αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών από τους καταναλωτές.
  Υπογραμμίζεται ότι το τέλος για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας που εισπράττει η ΔΕΗ με τους
  λογαριασμούς και το οποίο δεν είναι προκαθορισμένο, αλλά διαμορφώνεται ανάλογα με την
  κατανάλωση του ρεύματος έχει καταργηθεί με το άρθρο 195 του νόμου 4001, ο οποίος
  δημοσιεύτηκε 22 Αυγούστου του 2011, αλλά η επιχείρηση συνεχίζει παράνομα να το εισπράττει.
  Ο Νόμος 2773/99 άρθρο 29 που το προέβλεπε έχει καταργηθεί με το άρθρο 195 του ν. 4001 από
  22/08/2011.
  Το ρωτούμενο είναι θα δοθούν πίσω τα λεφτά του κόσμου; ή οι κυβερνώντες θα σπεύσουν με νομοθετήματα να τα μπαλώσουν υπέρ της επιχείρησης;
  ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
  Για το θέμα αυτό κατέθεσε ερώτηση η βουλευτής Μεσσηνίας του Πα.Σο.Κ. κ. Νάντια Γιαννακοπούλου.
  Παράνομη είσπραξη τέλους από τη ΔΕΗ που έχει καταργηθεί με νεότερο νόμο – Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής από την βουλευτή Μεσσηνίας του Πα.Σο.Κ. κ. Νάντια Γιαννακοπούλου.
  Μετά από προσφυγή στη δικαιοσύνη, ήρθε στο φως υπόθεση, σύμφωνα με την οποία η ΔΕΗ εισπράττει εδώ και πολλούς μήνες καταργημένο τέλος, το οποίο μάλιστα δεν είναι προκαθορισμένο αλλά διαμορφώνεται ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού, δηλαδή την κατανάλωση του ρεύματος.
  Συγκεκριμένα, επικαλούμενη το άρθρο 29 του νόμου 2773 του 1999, η Επιχείρηση Ηλεκτρισμού χρεώνει κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό με ένα ποσό για «υπηρεσίες κοινής ωφέλειας». Ωστόσο, όπως προκύπτει, από το άρθρο 195 με τις καταργούμενες διατάξεις του νόμου 4001, ο οποίος δημοσιεύτηκε στις 22 Αυγούστου του 2011, το άρθρο στο οποίο βασίζεται η χρέωση της ΔΕΗ έχει καταργηθεί, γεγονός που σημαίνει ότι εισπράττεται κατά παράβαση της νομοθεσίας εδώ και πάνω από έξι μήνες.
  Μάλιστα, με πρόσφατη απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας, με προσωρινή διαταγή του, απαγόρευσε στην ΔΕΗ την διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης (καθώς ο διάδικος αρνούνταν την καταβολή του ποσού, με συνέπεια να κινδυνεύει η οικία του σε άμεση διακοπή της ηλεκτροδοτήσεως της) μέχρι τη συζήτηση της αιτήσεως των ασφαλιστικών μέτρων. Κατόπιν αυτών,
  Ερωτάται ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
  Προτίθεται η κυβέρνηση και με ποιόν τρόπο να υποχρεώσει την ΔΕΗ στην επιστροφή των μέχρι
  σήμερα αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών από τους καταναλωτές, μετά την απόφαση –
  προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας;
  Αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση του Υπουργού

  http://apokalipsistora.blogspot.gr/2014/02/blog-post_11.html

 11. Λογαριασμοί ΔΕΗ, Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) και έγκλημα εις βάρος του Έλληνα πολίτη
  31 Μαρτίου 2012

  γράφει ο Μάριος Μαρινάκος

  Η χρέωση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας στα τιμολόγια της ΔΕΗ φέρεται να έχει επιβληθεί με τη διάταξη της παραγράφου 4 του άρθρου 29 του Ν 2773/1999.

  Με την υπ’ αριθμ Δ5/ΗΛ/Β/Φ1Β/2467/23859 Απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης (ΦΕΚ Β 2353/11.12.2007) καθορίστηκε η «Μεθοδολογία υπολογισμού του ανταλλάγματος για την παροχή Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ)».

  Η Απόφαση αυτή τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθμ. Δ5/ΗΛ/Β/Φ.1.Β/3018/οικ.7504 (ΦΕΚ Β 664/9.4.2009) με την οποία αποφασίστηκε η «Τροποποίηση της μεθοδολογίας υπολογισμού του ετήσιου ανταλλάγματος για κάλυψη δαπανών παροχής υπηρεσιών κοινής ωφέλειας».

  Στη συνέχεια, εκδόθηκε η με αριθμ. Δ5/ΗΛ/Β/Φ1.13/2037/οικ.9691 (ΦΕΚ Β 932/18.05.2009) η οποία όρισε εκ νέου την «Μεθοδολογία επιμερισμού του Ετήσιου Ανταλλάγματος για κάλυψη δαπανών παροχής Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας» η οποία, όμως, ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ με το άρθρο 3 παρ.2 της ΥΑ Δ5-ΗΛ/Β/Φ.1.17/1614/οικ.27217/2010 (ΦΕΚ Β 1960 20.12.2010) από τις 20/12/2010.

  Με την υπ’ αριθμ. Δ5/ΗΛ/Β/Φ1.15/1416/οικ.13797 (ΦΕΚ Β 1321 3.7.2009) έγινε ο «Καθορισμός συντελεστών επιμερισμού του ετήσιου ανταλλάγματος για κάλυψη δαπανών παροχής Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) και χρεώσεις ανά κατηγορία Πελατών».

  Με την υπ’ αριθμ. Δ5/ΗΛ/Β/Φ1.15/1415/οικ.13796 (ΦΕΚ Β 1321 3.7.2009) αποφασίστηκε η «Έγκριση Ετήσιου Ανταλλάγματος για την Κάλυψη των Δαπανών Παροχής Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας για το έτος 2008».

  Με την υπ’ αριθμ. Δ5/ΗΛ/Β/Φ.1.16/11/οικ. 2829 (ΦΕΚ Β 189/25.2.2010) καθορίστηκαν «Συντελεστές επιμερισμού του Ετήσιου Ανταλλάγματος για κάλυψη δαπανών παροχής Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) και χρεώσεις ανά κατηγορία Πελατών για το έτος 2010».

  Και με την υπ’ αριθμ. Δ5/ΗΛ/Β/Φ.1.16/27/οικ. 2528 (ΦΕΚ Β 189/25.2.2010) έγινε ο «Υπολογισμός του Ετήσιου Ανταλλάγματος για την κάλυψη των δαπανών παροχής Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας για το έτος 2009.»

  Με απόφαση της ΡΑΕ υπ’ αριθμ 772/2010 (ΦΕΚ Β 527 26.4.2010) αποφασίστηκε «Αναπροσαρμογή του ορίου ετήσιας επιβάρυνσης των Πελατών ηλεκτρικής ενέργειας για την κάλυψη δαπανών παροχής Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) το έτος 2009, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 29 του ν. 2773/1999».

  Με την υπ’ αριθμ. Δ5-ΗΛ/Β/Φ.1.17/1614/οικ.27217 (ΦΕΚ Β 1960 20.12.2010) ορίστηκε η «Μεθοδολογία Επιμερισμού του Ετήσιου Ανταλλάγματος για κάλυψη Δαπανών Παροχής Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ)».

  Και με την υπ’ αριθμ. Δ5-ΗΛ/Β/Φ.1.17/2123/28571 (ΦΕΚ Β 2095/31.12.2010) καθορίστηκαν «Συντελεστές επιμερισμού του Ετήσιου Ανταλλάγματος για κάλυψη δαπανών παροχής Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) και χρεώσεις ανά κατηγορία Πελατών για το έτος 2011».

  Με την υπ’ αριθμ. Δ5-ΗΛ/Β/Φ.1.17/2124/οικ.28532 (ΦΕΚ Β 2045/30.12.2010) γινόταν ο «Υπολογισμός του Ετήσιου Ανταλλάγματος για την Κάλυψη των Δαπανών Παροχής Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας για το έτος 2010».

  Και εν τέλει, με την Απόφαση ΡΑΕ υπ’ αριθμ. 372/2011 (ΦΕΚ Β΄ 623/19.04.2011) έγινε «Αναπροσαρμογή του ορίου ετήσιας επιβάρυνσης των Πελατών ηλεκτρικής ενέργειας για την κάλυψη δαπανών παροχής Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) το έτος 2011, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 29 του ν. 2773/1999».

  Όλες οι παραπάνω Υπουργικές Αποφάσεις, καθώς και οι αποφάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας λαμβάνουν υπόψη τους την νομιμοποιητική και εξουσιοδοτική διάταξη του άρθρου 29 του Ν 2773/1999.

  Όμως, το άρθρο 29 ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ, πλην της παραγράφου 6, η οποία είχε προστεθεί με το άρθρο 7 παρ.3 Ν. 3899/2010 (ΦΕΚ Α 212/17.12.2010) διατηρήθηκε σε ισχύ αντικαθιστάμενη, όπως παρατίθεται πιο κάτω, δυνάμει της περίπτωσης γ’ της παρ. 3 του άρθρου 195 του Ν. 4001/2011, όπως αυτή αντικαταστάθηκε από τότε που ίσχυσε με το άρθρο 32 παρ.1 Ν.4038/2012 (ΦΕΚ Α 14/2.2.2012) και η οποία προβλέπει επί λέξει:

  «3. Από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου καταργούνται οι ακόλουθες διατάξεις όπως ισχύουν:
  (α) Τα άρθρα 9,11,17,19, 20, 21, 22, 22α, 23 και 23α του ν. 2773/1999.
  (β) Οι παράγραφοι 1, 2, 5 και 6 του άρθρου 24 του ν. 2773/1999.
  (γ) Τα άρθρα 25, 26, 27, 28, 30, 31, 32, 33 του ν. 2773/1999 καταργούνται. Επίσης καταργείται το άρθρο 29 αυτού πλην της παραγράφου 6, η οποία εξακολουθεί να ισχύει αντικαθιστάμενη ως ακολούθως:
  «Τα τιμολόγια προμήθειας της ΔΕΗ Α.Ε. για τη χαμηλή τάση μέχρι την 30.6.2013 εγκρίνονται, μετά από γνώμη της ΡΑΕ, με αποφάσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, οι οποίες δύνανται να έχουν αναδρομική ισχύ.»

  Επίσης, στο άρθρο 28 του Ν 3426/2005 (το οποίο, όμως, επίσης καταργήθηκε με το άρθρο 195 του Ν 4001/2011) προβλέπεται ότι:

  «Άρθρο 28
  Παροχή υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

  1. Με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, η οποία εκδίδεται εντός προθεσμίας έξι (6) μηνών από τη δημοσίευση του νόμου αυτού, δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και κοινοποιείται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθορίζονται οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και οι κάτοχοι άδειας που χορηγείται κατά τις διατάξεις του ν 2773/1999, οι οποίοι υποχρεούνται να παρέχουν τις υπηρεσίες αυτές.

  2. Με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης που εκδίδεται μετά από γνώμη της Ρ.Α.Ε., δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και κοινοποιείται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εντός προθεσμίας τριών (3) μηνών από την έκδοση της απόφασης που προβλέπεται στην παράγραφο 1, καθορίζεται η μεθοδολογία υπολογισμού του ανταλλάγματος που οφείλεται για την εκπλήρωση υποχρεώσεων των
  κατόχων άδειας που παρέχουν υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Το ύψος του εκάστοτε οφειλόμενου ανταλλάγματος για την Παροχή υπηρεσιών κοινής ωφέλειας εγκρίνεται, κάθε έτος, μετά από σύμφωνη γνώμη της Ρ.Α.Ε., με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Το ανωτέρω αντάλλαγμα καταβάλλεται εφόσον τηρούνται όσα ορίζονται στην παράγραφο 4.

  3. Ο Διαχειριστής του Συστήματος τηρεί ειδικό λογαριασμό για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Στο λογαριασμό αυτόν χρεώνονται τα ανταλλάγματα που παρέχονται στους υπόχρεους παροχής υπηρεσιών κοινής ωφελείας και πιστώνονται τα έσοδα από χρεώσεις που επιβάλλονται στους κατόχους άδειας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Οι κάτοχοι άδειας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας δικαιούνται να ανακτούν το κόστος των χρεώσεων αυτών από τους πελάτες τους, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και την απόφαση που εκδίδεται κατ` εξουσιοδότηση της παραγράφου 4 του άρθρου 29 του ν. 2773/1999, όπως ισχύει.

  4. Οι επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας οφείλουν να τηρούν χωριστούς λογαριασμούς στους οποίους απεικονίζονται τουλάχιστον οι οικονομικές αντισταθμίσεις που παρέχονται στις επιχειρήσεις αυτές για την εκπλήρωση υποχρεώσεων παροχής υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, καθώς και οι χρεώσεις που επιβάλλουν στους πελάτες τους σχετικά με τις υποχρεώσεις παροχής υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Η ΡΑΕ. είναι αρμόδια για τον έλεγχο της τήρησης των διατάξεων της παραγράφου αυτής.

  5. Κατά τα λοιπά εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 29 του ν 2773/1999 όπως αυτή τροποποιήθηκε με τις διατάξεις της παραγράφου 19 του άρθρου 23 του Ν 3175/2003 (ΦΕΚ 207 Α).»

  Στο άρθρο 13 Ν. 3855/2010 (ΦΕΚ Α 95/23.6.2010) ορίζεται ότι:
  «Κατά την έγκριση των τιμολογίων πρόσβασης στα δίκτυα μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου σύμφωνα με τη διαδικασία που καθορίζεται στο Ν. 2773/1999 (ΦΕΚ 286 Α`) και στο Ν. 3428/2005 (ΦΕΚ 313 Α`) αντιστοίχως, καταργούνται τα στοιχεία των τιμολογίων αυτών που προκαλούν άσκοπη αύξηση της διακινούμενης ενέργειας. Δύναται να επιβάλλονται στους κατόχους αδειών του ν. 2773/1999 και στις επιχειρήσεις φυσικού αερίου του ν. 3428/2005 αντιστοίχως, υποχρεώσεις παροχής υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, που αφορούν στην ενεργειακή αποδοτικότητα, κατά τη διαδικασία του άρθρου 28 του ν. 3426/2005 (ΦΕΚ 309 Α`) και του άρθρου 34 του ν. 3428/2005. Κατ` εξαίρεση των αναφερομένων στην προηγούμενη παράγραφο, διατηρούνται τα στοιχεία των τιμολογίων που εξυπηρετούν κοινωνικό σκοπό, εφόσον οι δυσμενείς επιπτώσεις στα δίκτυα μεταφοράς και διανομής λόγω των στοιχείων αυτών είναι
  οι ελάχιστες δυνατές και δεν είναι δυσανάλογες προς τον κοινωνικό σκοπό».

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
  Η διάταξη με την οποία νομιμοποιήθηκε και επιβλήθηκε η χρέωση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (παράγραφος 4 του άρθρου 29 Ν 2773/1999) καταργήθηκε από την δημοσίευση του Ν. 4001/2011 (ΦΕΚ Α 179/22.8.2011).

  Οι Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας θεσπίστηκαν εκ νέου στο άρθρο 28 του Ν 3426/2005. Ωστόσο και η διάταξη αυτή καταργήθηκε με το άρθρο 195 του Ν 4001/2011.

  Με το άρθρο 13 του Ν. 3855/2010 ορίζεται ότι «δύνανται να επιβάλλονται χρεώσεις υπηρεσιών κοινής ωφέλειας», πλην όμως τέτοιες χρεώσεις δεν προβλέπονται, πλέον, από καμία διάταξη νόμου, καθώς φέρονται να καταργήθηκαν από τις 22-8-2011, ημερομηνία κατά την οποία δημοσιεύτηκε ο Ν 4001/2011, αφού στην παράγραφο 5 του άρθρου 195 ορίζεται ρητά ότι: «5. Από την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού καταργείται κάθε άλλη γενική ή ειδική διάταξη που είναι αντίθετη με το περιεχόμενο των διατάξεων του νόμου αυτού ή αναφέρεται σε θέμα που ρυθμίζεται από αυτόν».

  Αντιστοίχως, με την ίδια διάταξη του άρθρου 13 Ν. 3855/2010 (ΦΕΚ Α 95/23.6.2010) φέρονται να έχουν ήδη καταργηθεί αυτά τα στοιχεία των τιμολογίων που προκαλούν άσκοπη αύξηση της διακινούμενης ενέργειας. Εξάλλου, ο εν λόγω Νόμος δεν αναφέρεται στις παραπάνω Υπουργικές Αποφάσεις και τις Αποφάσεις τις ΡΑΕ, ως νομιμοποιητική και εξουσιοδοτική διάταξη, για την επιβολή χρέωσης των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας.

  Άποψή μου είναι, ότι η εν λόγω χρέωση δεν επιβάλλεται, πια, από καμιά διάταξη νόμου. Είναι, δε, αντίθετη στην απαγόρευση άσκοπης αύξησης του κόστους της διακινούμενης ενέργειας. Αλλά ακόμα κι αν θεωρήσουμε, ότι, επίσης, η διάταξη του άρθρου 13 του Ν. 3855/2010 καταργήθηκε από την διάταξη του άρθρου 195 του Ν. 4001/2011, τότε η διατήρηση της εν λόγω χρέωσης στα τιμολόγια της ΔΕΗ, είτε είναι αθέμιτο «δωράκι» προς τη ΔΕΗ, που διευρύνει τα περιθώρια κέρδους της επιχείρησης (αλλά παρόλα ταύτα δεν νομιμοποιείται, καθόσον το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, η ΔΕΗ είναι καθολικός πάροχος και δεν νοείται κρυφή χρέωση για παροχή απολύτως ορισμένη και μετρήσιμη, σύμφωνα με την οδηγία 2009/72/ΕΚ της 13-7-2009), είτε καθιστά τη ΔΕΗ πλουσιότερη άνευ νομίμου αιτίας (αδικαιολόγητος πλουτισμός) και πέραν αυτού, αναγκάζει τον καταναλωτή (κατά την έννοια του Ν. 2251/1994), να προβεί σε περιουσιακή διάθεση, έναντι της ψευδώς παρισταμένης, ως δήθεν νόμιμης υποχρέωσής του, να καταβάλλει τα χρήματα που του ζητά η Επιχείρηση, για την κάλυψη των «Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας», οπότε συνιστά και ποινικά κολάσιμη αδικοπραξία.

  Συνεπώς, η εν λόγω χρέωση όχι μόνο έχει καταργηθεί, αλλά σε κάθε περίπτωση έπαψε να είναι νόμιμη και ήδη στοιχειοθετείται και έχει πληρωθεί η αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του εγκλήματος της απάτης, από την πλευρά της ΔΕΗ ΑΕ, για την οποία θεωρώ απαραίτητη την επέμβαση Εισαγγελέα.

  http://mariosmarinakos.blogspot.gr/2012_03_01_archive.html#sthash.CsLqmoXz.dpuf

 12. ΠΑΡΑΝΟΜΟ το χαράτσι της ΔΕΗ. ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ!

  Κλέφτες μέχρι κόκκαλο – Να διαβαστεί και να διαδοθεί!
  ΙΟΥΛΊΟΥ 13, 2016

  Παράνομα και χωρίς οι καταναλωτές να έχουν ιδέα τι πληρώνουν, η ΔΕΗ εισπράττει δικό της ”χαράτσι” το οποίο … αναφέρεται στους λογαριασμούς της σαν ” ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ -Ν.2773/99 άρθρο 29″ το οποίο το υπολογίζει με άγνωστο ποσοστό επί της αξίας του καταναλωθέντος ηλεκτρικού ρεύματος!
  Υποτίθεται ότι με τα χρήματα αυτά (κανείς δεν γνωρίζει πόσα συγκεντρώνονται κάθε φορά… ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ 1,9 δις. ΕΥΡΩ) καλύπτονται όσοι είναι εντεταγμένοι στο “κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ” κ.λ.π… (κάνετε κλικ πάνω στη φωτό και δείτε το καλά} ΟΜΩΣ το άρθρο 29 του Νόμου 2773/99, έχει καταργηθεί από τον Αύγουστο του 2010, με νεότερο νόμο που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως! Αυτό σημαίνει ότι η είσπραξη του “χαρατσιού” αυτού είναι -τουλάχιστον τυπικώς- παράνομη και εφ όσον ασκηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, η ΔΕΗ θα υποχρεωθεί στην επιστροφή των παρακρατηθέντων παρανόμως χρημάτων. (εκτός αν σπεύσει η “κυβέρνηση” να καλύψει την παρανομία με νομικά εφευρήματα…) ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΑ ΑΜΕΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

  http://pitsirikidotnet.gr/2016/07/κλέφτες-μέχρι-κόκκαλο-να-διαβαστεί/

 13. Διακοπή Ρεύματος (πράγμα) απ`την ΔΕΗ είναι ΚΛΟΠΗ (ΠΚ 372). Νομική τεκμηρίωση. Στείλτε όλοι αυτό το e-mail

  ΑΙΤΗΣΗ
  Του ….όνομα, διεύθυνση,
  Αριθμός μετρητή, παροχής κλπ

  ΠΡΟΣ ΔΕΗ
  p.oikonomou@dei.com.gr
  Αριστείδου 5-7, 10559 Αθήνα

  https://www.dei.gr/el/eksupiretitheite-amesa/simeia-eksupiretisis/upiresies-eksupiretisis-megalwn-pelatwn-mesis-tasi

  Θέμα: Η μονομερής Διακοπή ρεύματος από την ΔΕΗ συνιστά Κλοπή (ΠΚ 372)

  Αγαπητέ Κε
  Θέλω σχετικά να σας ενημερώσω για τα εξής:

  1) Σύμφωνα με τον νόμο (ΠΚ 372, ΑΚ 947) (και σχετική οδηγία της ΕΕ) (*) το ρεύμα είναι ΠΡΑΓΜΑ, που βρίσκεται στα χέρια και κατοχή του καταναλωτή. Συνεπώς η «βίαιη» και χωρίς την συναίνεσή του αφαίρεσή (διακοπή) του από την ΔΕΗ (παραγωγού/προμηθευτή/διανομέα) για οφειλές του δανειολήπτη προς αυτήν, συνιστά την Διάπραξης εκ μέρους της ΔΕΗ, ΚΛΟΠΗΣ…! (ΠΚ 372).

  Συνεπώς, η ΔΕΗ (παραγωγός/προμηθευτής/διανομέας) μπορεί μόνο να διεκδικήσει στα αστικά δικαστήρια τη χρηματική οφειλή (ενοχή) ή την απόδοση του «πράγματος» (ρεύμα) σύμφωνα με τις διατάξεις του ΑΚ και ΚΠολΔ, αλλά πάντα μόνο με εκτελεστή δικαστική απόφαση κι ΟΧΙ δια μονομερούς και «βίαιης» διακοπής του ρεύματος (κλοπής του).

  Οι τυχόν διαφορετικοί με τα παραπάνω, όροι στην σύμβαση μεταξύ της ΔΕΗ (παραγωγού/προμηθευτή/διανομέα) και του καταναλωτή, είναι ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΙ και παράνομοι και δεδομένου της ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΑΚΗΣ φύσης και θέσης της ΔΕΗ (βλ. παρακάτω).

  (*) αρ.947 παρ.2 ΑΚ 372 και αρ.372 παρ.2 ΠΚ ενέργεια = πράγμα.
  Κατά κοινοτικό δίκαιο = εμπορεύσιμο αγαθό. (ΔΕΕ C-6/64, C-393/92, C-206/06, C-158/94, C-97/98) Ελλάδα παροχή από προμηθευτή σε καταναλωτή = πώληση πράγματος, ενδ. Π. Πρωτ.Θ 24446/99. Ρεύμα: πώληση προέλευση από ενεργειακές πηγές (ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ Δίκαιο της ενέργειας ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ) Σημασία πρέπει να δοθεί ότι ο ηλεκτρισμός ειναι αναγνωρισμένο κοινωνικό αγαθό.

  ΤΥΧΟΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ:
  Σύμφωνα με το Παρ. Β` και το αρ.8 της σελ. 8 της Σύμβασης της ΔΕΗ με τους καταναλωτές, οι τελευταίοι έχουν αποδεχτεί την διακοπή του ρεύματος από την ΔΕΗ, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών των προς αυτήν από την κατανάλωση ρεύματος.

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ:
  1) Κανένας όρος Σύμβασης (όπως το παραπάνω αρ. 8 της Σύμβασης) ΔΕΝ υπερισχύει των Νόμων Δημόσιας Τάξης, όπως είναι το αρ. ΠΚ 372 περί Κλοπής!
  Με άλλα λόγια, είναι απαράδεκτο κι άκυρο νομικά (και λογικά) να μπορεί ο πολίτης νόμιμα να δίνει το δικαίωμα (για οποιοδήποτε λόγο) στον κλέφτη να τον κλέβει νόμιμα!…ή να τον βιάζει, ή να τον βασανίζει, ή να…τον σκοτώνει !
  2) Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι όροι της Σύμβασης μεταξύ της ΔΕΗ και των καταναλωτών είναι –μπορεί να προσβληθούν- ως καταχρηστικοί και παράνομοι, διότι είναι όροι μιας Σύμβασης με ένα ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ, εμπρός στο οποίο ο καταναλωτής ΔΕΝ μπορούσε να μην υπογράψει τους όρους του, γιατί δεν είχες άλλη επιλογή.

  Ευχαριστώ Όνομα

  Ελπίζω να στείλετε το μήνυμα αυτό στην ΔΕΗ και κάθεστε σαν κότες να κλαίτε την μοίρα σας (Δημ. Αντωνίου)
  http://zoidosia.blogspot.gr/2017/05/372-e-mail.html#.WQrgLrVtfe8.twitter

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.