Η κορυφαία διάκριση της ενδοκρινολογίας σε Έλληνα γιατρό

Το βραβείο Fred Conrad Koch στο Γιώργο ΧρούΗ κορυφαία διάκριση της ενδοκρινολογίας σε Έλληνα γιατρό

Ο Καθηγητής και Διευθυντής της A’ Παιδιατρικής Κλινικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Χρούσος έλαβε την ύψιστη διάκριση στον κλάδο της ενδοκρινολογίας από την αμερικανική Endocrine Society: Το Fred Conrad Koch Award (συνοδευόμενο από το ποσό των 25.000 δολ.). Είναι ο 1ος Έλληνας και ο 2ος μη Αμερικανός που λαμβάνει τη διάκριση.

Πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, ο δρ. Χρούσος ήταν Διευθυντής του Tμήματος Παιδιατρικής και Αναπαραγωγικής Ενδοκρινολογίας του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού και της Ανθρώπινης Ανάπτυξης των ΗΠΑ. Σήμερα, περισσότεροι από 60 μαθητές του διαπρέπουν σε διεθνές και εθνικό επίπεδο -ένας εξ αυτών είναι ο σημερινός Διευθυντής του ίδιου Ινστιτούτου, Δρ. Κ. Στρατάκης. 

Ο Δρ. Χρούσος εξετάζει την επίδραση του στρες στις λειτουργίες του οργανισμού, καθώς και τη σύνδεσή του με παχυσαρκία, μεταβολικό σύνδρομο, κατάθλιψη και αυτοάνοσες παθήσεις. 

Το βραβείο Fred Conrad Koch είναι θεσμός υψηλού κύρους στον οποίο αναγνωρίζονται επιστήμονες για τη συνολική τους προσφορά στον κλάδο.

“Είμαι ο 1ος Έλληνας που λαμβάνει το Fred Conrad Koch Award της Endocrine Society. Είναι μια διάκριση που λαμβάνουν οι καλύτεροι στον κόσμο. Ήταν μεγάλη τιμή, δεν την περίμενα να πω την αλήθεια”, λέει ο ίδιος μιλώντας στο goodnews.gr.

Η βράβευση από την The Endocrine Society

Μεταξύ των βραβευθέντων της Endocrine Society για το 2014 είναι 15 καταξιωμένοι ενδοκρινολόγοι, με χρηματικό έπαθλο συνολικού ύψους 105.000 δολαρίων.

Τα βραβεία, που καθιερώθηκαν το 1944, αναγνωρίζουν τα πιο σημαντικά επιτεύγματα στον κλάδο της ενδοκρινολογίας, συμπεριλαμβανομένων πρωτοποριακών ερευνών και καινοτομιών σε κλινικό επίπεδο. Η τελετή απονομής θα γίνει στην 96η ετήσια συνάντηση της Endocrine Society και στο πλαίσιο του 16ου Διεθνούς Συνεδρίου Ενδοκρινολογίας στο Σικάγο, που θα γίνει από τις 21 έως 24 Ιουνίου 2014.
Σύμφωνα με σχετική, ανακοίνωση ο Δρ. Χρούσος θα λάβει την υψηλότερη διάκριση για φέτος, το Fred Conrad Koch Award, το οποίο συνοδεύεται από τιμητικό έπαθλο 25.000 ευρώ.

http://www.news.gr/ellada/kalh-eidhsh/article/115980/h-koryfaia-diakrish-ths-endokrinologias-se-ellhna.html

Advertisements
By justiceforgreece

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s